Belépés
2020. április 07. kedd | 15. hét | 98. nap | 02:47 | Herman
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Isten kegyelmének gondoskodása
fedezni! (S. A. Keen)
Mindaz, amit föl tudsz fogni a hit látomása által, hozzád tartozik. Tekints olyan messzire, ameddig csak tudsz, mert az mind a tied. Mindaz, amit óhajtasz, mint keresztyén, mindaz, amit vágyakozol megtenni Istenért, a hit lehetőségein belül van. Aztán közeledj Istenhez Bibliádat kinyitva, és lelkedben teljesen nyitottan a Lélek hatalma előtt; engedd át teljes lényedet, hogy megkapd az Ő jelenlétének valóságát. Amint megnyitja értelmedet, arra képesítve, hogy meglásd az Ő teljességét, hidd el, hogy az neki mind megvan a te részedre. Fogadd el magadnak az Ő Igéjének minden ígéretét, minden vágyat, amit Ő ébreszt fel benned, és minden lehetőséget, amivé válhatsz, mint Jézus követője. Az egész ország, amit látsz, a tiéd lehet.
Kegyelmének gondoskodása, ami segít az úton az Ő ígéretének beteljesedésében, ténylegesen kötődik a belső látáshoz, amit Isten adott nekünk. Ő, aki a természetes ösztönt elhelyezi egy madár szívébe, hogy átrepüljön egy kontinensen, amint melegebb éghajlatot
kalmanpiroska, 2020. április 02. csütörtök, 08:34
Online szentmisék
Hol és mikor követhető élő szentmise-közvetítés?
A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése nyomán a nyilvános liturgiák március 22-étől elmaradnak. Ezért különösen is fontos, hogy naprakész tájékoztatást nyújtsunk a szentmisék közvetítéséről, hogy a hívek megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek.
hirdetés
Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül közöljük, hogy mely magyar nyelvű szentmise-közvetítésekbe lehet bekapcsolódni. Cikkünket a nagy érdeklődésre tekintettel a beérkező információk alapján FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK.
*
- MTVA - rendkívüli közvetítések
Április 5-én, virágvasárnap szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n a budakalászi Szent Kereszt Felmagasztalása-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kelemen László plébániai kormányzó.

Április 9-én, nagycsütörtökön szentmisét közvetítenek 10 órától a Duna TV-n a győri
maroka, 2020. április 01. szerda, 19:23
Hol és mikor követhető élő szentmise-közvetítés?
A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. A templomi szentmiséket továbbra is megtartják, ám sok testvérünk (különösen azok, akik veszélyeztetettek) otthonában maradva igyekszik átvészelni ezeket a heteket. Számukra különösen is fontos, hogy megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek. Összeállításunkban nekik szeretnénk segíteni.
Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül közöljük, hogy milyen magyar nyelvű szentmise-közvetítésekbe lehet bekapcsolódni. Cikkünket a nagy érdeklődésre tekintettel, a beérkező információk alapján FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK.

Napi és vasárnapi szentmise-közvetítések programjai
maroka, 2020. március 16. hétfő, 17:01
Lancendorfer Krisztina: verse Nőnapra
asszonyok,
de ilyen sors csak keveseknek jutott.

,,Az orleansi szűz" Jeanne d Arc ki nő létére
az angolok ellen a francia nép felszabadító harcát vezette.
VIII.Henriknek nem született fia, csak leánygyermeke,
I. Erzsébetként vonult be a történelembe.

Nagy Katalin sokakat megosztott,
mert a hatalomba nem, de ágyába sorszámot osztott.
Nálunk is éltek történelemformáló asszonyok,
Gizella, Beatrix, az egri nők, vagy Mária Terézia,
a teljesség igénye nélkül rájuk gondolok.

A férfi ember évszázadokon át kutatja,
melyik lehet a nő igazi arca?
Újabb korszakok jöttek, háborúk, betegségek,
a nőkre hárult, hogy a bajban nyújtsanak segítséget.

Lehetett már elmélyülni fizikába, kémiába,
beavatkozhattak az orvostudományba.
Kellett a női kéz a hegek, sebek gyógyítására.
Néhányak kiváltsága volt a tudás,
a többség sorsában nem történt változás.

Na de aztán jött az ipari
maroka, 2020. március 08. vasárnap, 13:17
Hosszú Katinka a világ legjobbja
LEGJOBBJA

Hosszú Katinka a világ legjobbja: meg sem tudták közelíteni, toronymagasan mindenki felett áll a magyar úszó

Hosszú Katinkánál egyetlen sportoló sem szerzett több érmet 2019-ben! A Gracenote statisztikai szaklap kimutatása szerint a háromszoros olimpiai bajnok úszó érmei száma alapján a tavalyi év legeredményesebb sportolója volt nemektől és sportágtól függetlenül.

Hosszú 78 versenyen indult, ezekből 61-en végzett dobogón, 47-et pedig meg is nyert. A teljesség igénye nélkül: két aranyat zsebelt be a kvangdzsui világbajnokságon, négyet a Glasgow-i Európa-bajnokságon, 23-at két-két ezüst és bronz mellett a Világkupa-sorozatban, nyolcat két ezüst és egy bronz mellett a debreceni országon bajnokságon, tízet két ezüst mellett a kaposvári rövid pályás ob-n.

A Gracenote listáján Hosszút a ritmikus gimnasztika orosz klasszisa, Dina Averina (21) követi 33 érmével, míg honfitársa, az úszó Vlagyimir Morozov (27) 30-cal dobogós.

Katinka egy másik
menusgabor, 2020. január 09. csütörtök, 21:00
Pio atya szerint az ilyen imát mindig meghallgatja az Úr
..........
2019. május 15., szerda | 20:15
Idő híján is kapcsolatban lehetünk Istennel.
,,Legyünk biztosak abban, hogy Isten mindig közel van hozzánk. Úgy élünk, mintha távol lenne, magasan, a mennyekben, és elfelejtjük, hogy ugyanakkor szüntelenül mellettünk is van" - írta Josemaría Escrivá, az Opus Dei alapítója.

Amikor fizikailag közel vagyunk valakihez, akit szeretünk, természetes, hogy szólunk hozzá. Nem beszélünk egyfolytában, hiszen akik szeretik egymást, azok csöndben is tudnak lenni egymás mellett - de azért furcsa lenne, ha egész nap nem szólnánk szerettünkhöz, aki mellettünk ül.

Isten is közel van hozzánk, a szívünkhöz szól, és válaszolnunk kellene valamit. Akár olyan egyszerű szavakkal, mint ahogy a velünk egy szobában tartózkodó szeretteinkhez szólnánk. Vagy folyamodhatunk a röpimákhoz, fohászokhoz, ,,nyílvessző"-imákhoz - több névvel is illetik
maroka, 2020. január 05. vasárnap, 15:00
Önismeret – ahogyan Isten ismer
kaptunk.
Pál apostol az önismeretünket Jézushoz kapcsolja, és tőle teszi függővé, hogy hogyan lássuk saját magunkat: Krisztusban jövünk rá, hogy kik vagyunk és miért élünk. Jóval azelőtt, hogy Krisztust megismertük volna, és fölébredt volna bennünk a remény, az ő szeme már megnyugodott rajtunk, és már megvoltak a mi dicsőséges életünkre vonatkozó tervei, annak az általános tervnek a részeként, amellyel mindenben és mindenkiben munkálkodik" (Ef 1:11, MSG).

A következő néhány pontból - a teljesség igénye nélkül - láthatjuk, milyennek lát minket Isten. Melyiket a legnehezebb elfogadni? És megélni? Melyik a legtermészetesebb számodra? És melyik az, mely szinte soha nem jut eszedbe a hétköznapokban? Dolgozz rajta, hogy annak megfelelően lásd magad, és élj, amilyennek Isten lát téged! Gondolkozz azon, mit jelentenek számodra ezek a képek!

Ki vagyok én?
Isten gyermeke — Jn 1:12
Jézus barátja — Jn 15:15
Hajtás Jézus szőlőjén — Jn
maroka, 2019. október 27. vasárnap, 08:24
Győrffy-Deák Éva versei
lélek.


A SZÍVEK MÉLYÉN

Titok

Könyvek, iskolák, vizsgák, félelmek,
Hitek, remények, sikerek, élmények.
Szerelem, szülőség, válás, tapasztalások,
Kihívások, elengedések, vigasztalások.

Hamis szándékú a félelmet árasztó,
Az igazi tudás életet szolgáló:
Szeretettel gondolva formált, készített,
Nyíltan cselekedve, közösen épített.

A sokféle tapasztalás bölcsesség már,
A legszentebb remény, a teljesség vár.
Amit úgy kerestem életem utazásában,
Megtaláltam szívem összes dobbanásában.

A legbensőbb szentély a szívek mélyén:
Ahol fénygyermek minden emberi lény.
Őrizzük meg a fényt a sok kihívásban,
Hazafelé a teljesség utazásban!
menusgabor, 2019. október 24. csütörtök, 21:00
Megjelent az Így lettünk bajnokok portrékötet
A könyvben a sportolók másutt soha nem olvasott történeteit gyűjtötték össze a szerzők, Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László, akik a klasszisok gyermek- és fiatalkorát, illetve felnőtté válását dolgozták fel 372 oldalon.

A korábbi öttusázó, Sárfalvi Péter helyettes államtitkár a kiadvány csütörtöki bemutatóján elmondta: már volt lehetősége elolvasni a könyvet, amelyben még a régóta rivaldafényben lévő bajnokokról is érdekes sztorikat, tanulságos történeket tudott meg.

"A 12 éves vízilabdázó fiam is szinte végzett már a könyvvel, amelyről közben nagyon sokat tudtunk beszélgetni. A fiatalok a jövő bajnokaiként rengeteg erőt, tapasztalatot, motivációt meríthetnek ezekből az életpályákból" - mondta.

Hozzátette: a portrékban közös, hogy a tehetség nagyon fontos része a sportolók sikereinek, de nem minden, mert rengeteg munka, szorgalom és alázat kell ahhoz, hogy egy versenyző olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon felálljon a dobogó tetejére.

A
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 11:37
A főváros éke az enyészettől megmentett Várkert Bazár
Budapesti leltár 1. Ezer nap elég volt arra, ami évtizedekig lehetetlennek tűnt, ami harminc éven át pusztult, három év alatt újjáépült - mondta Orbán Viktor az épület 2014-es átadásakor.
Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor, és milyen most, azaz milyenné vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc év során.
..........
Természetesen a fővárosi ellenzék nem győzte támadni a beruházást, többek között azzal, hogy mivel több ütemben adták át az épületet, ,,közpénzből kampányoltak". Az avatáskor Szabó Rebeka, az akkor még Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja vitriolos nyilatkozatot
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:52
Park a főváros szívében - Margitsziget
Budapesti leltár 3. Aki legutóbb tizenöt éve járt a Margitszigeten, és azóta ma látogatna oda először, nem hinne a szemének: a külsőleg teljesen megújult területet bevették a fővárosiak.
Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor és most, azaz mivé vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc év során.
........
Bár 2013-ig Budapest XIII. kerületéhez tartozott, mára a Margitsziget önálló városrészként működik, a főváros közvetlen közigazgatása alatt. Különlegessége, hogy a 2011-es népszámlálás szerint lakónépessége három fő volt. A Duna fővárosi szakaszán található sziget ugyanakkor inkább óriási közparkként
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:47
A felújításra a koronát idén sikerült feltenni,
Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor és milyen most, azaz mivé vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc évben.
Budapesti leltár 4.. Az ikonikus óra, amely a budaiak számára jóformán igazodási pontként funkcionált, szintén új külsőt kapott, dacára annak, hogy elmozdítása ellen tiltakozó akciók szerveződtek.
Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor és milyen most, azaz mivé vált Magyarország fővárosa
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:43
1/87
Képek, videók
Gondoskodás-PILLANGÓ
1vargaildyko
2015. november 17. kedd, 10:54
Odaadó gondoskodás
bedmarika47
2015. január 20. kedd, 23:13
Szerető gondoskodás
sanci81
2015. január 06. kedd, 20:48
egy kis gondoskodás
szecsianna
2014. szeptember 25. csütörtök, 21:19
Gondoskodás-FEHÉR.jpg
1vargaildyko
2014. március 06. csütörtök, 07:46
Féltő gondoskodás
sanci81
2014. január 23. csütörtök, 18:34
Gondoskodás
janna53
2013. április 24. szerda, 21:09
Gondoskodás
janna53
2013. április 22. hétfő, 09:43
Igazi anyai gondoskodás
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:07
gondoskodás
balazsmargit
2012. november 21. szerda, 20:50
gondoskodás
janna53
2012. június 22. péntek, 20:20
kegyelmet kért.jpg
maroka
2020. február 03. hétfő, 21:11
Isten kegyelme jó
dandej
2019. szeptember 18. szerda, 23:12
Áldom nagy kegyelmed
dandej
2019. április 18. csütörtök, 11:10
Isten kegyelme
dandej
2019. január 04. péntek, 10:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.