Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:10 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtos papucs
sajtkrém
reszelt sajt a forgatáshoz

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd az élesztőt beleöntjük, hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt, vagy tejet tehetünk hozzá.

15-20 percet pihentetjük, addig elkészítjük a krémet.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad benne. Kihűtjük, majd a sajtkrémet is belekeverjük. A vajat habosra keverjük, és a sajtos masszával összekeverjük.

A pihentetett tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket. Ne nyomjuk össze! Tetejét felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt
skorpiolilike, 2018. július 27. péntek, 09:48
Nyári süti !!!!
pudingpor
1 l tej
9 ek. cukor
5 dl Hulala tejszín (aki nem szereti, 5 dl állati eredetű tejszín+habfixáló por)
3 db nagy Sport szelet csokoládé

Elkészítés:

A háztartási kekszet cukrozott tej és rumaroma keverékébe mártjuk (ne ázzon szét), majd egy közepes méretű tepsit (36 cm * 24 cm) vagy üvegtálat kirakunk vele úgy, hogy mindenhol takarja a tepsi alját.
A karamellás pudinporokat kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük a cukorral. A maradék tejet felforraljuk. A forró tejet lassan a pudinghoz öntjük, elkeverjük, és sűrű krémmé felfőzzük. Még forrón a kekszre öntjük (óvatosan, hogy a kekszek ne csússzanak szét!).
A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét, ha már kihűlt a puding, a tetejére egyengetjük.
A csokoládékat lereszeljük, és a maradék tejszínbe vegyítjük. Ezt is az előző rétegek tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon, a krém pedig kellően megdermedjen.
Másnap a
eva0817, 2018. július 24. kedd, 08:19
Morzsás mákos pite
vaj


Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt, egy csipet cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat, egy csipet sót, az élesztős tejet, és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha cipóvá összeáll, fényes és hólyagos. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal felforraljuk, belekeverjük a mákot és felfőzzük. Félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni. Ezután beledolgozzuk a citromhéjat, a mazsolát, a mandulát, a tojást és a csokoládéreszeléket. A fahéjjal és a rummal ízesítjük.

A tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 32 x 40 cm nagyságúra nyújtjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy hasonló nagyságú tepsit, ráfektetjük a tésztát, és rásimítjuk a
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 14:50
Cili néni receptjei
nagyobbakat tepsire szétkenni, megkenni gyümölcsízzel Vissza a maradt részből rácsokat csinálni, sütni.

Diós szeletek
21 dkg liszt 14 dkg vaj 10 dkg cukor 9 tojás sárgája Vékonyra kisodorjuk Félig megsütjük A tetejét gyümölcs ízzel megkezdjük 20 dkg őrölt diót 20 dkg cukrot 3 tojás fehérjével habosra keverjük A félig megsütött tésztára egyenlően elosztva rátesszük, Tovább sütjük

Pozsonyi mézes csók
1 és 1 kg liszt 3 dkg szalakáli 1 l meleg méz 20 dkg pirított cukor 7 dl víz felforraljuk 1 l legyen a végén Liszttel összekeverjük Forraljuk, fűszerezzük 1 dl rumot Késhegynyi szódabikarbonát Citrom vagy narancs héját Szegfűszeget Fahéjat, Az egész masszát jól kidolgozzuk Ha nincs kidolgozva, szétfut Tepsibe tesszük Tojással megkenjük Fél mandulával díszítjük Lassú tűzön sütjük

Kókusz puszedli
25 dkg cukor 9 egész tojás Habosra keverjük 1 kg kókuszlisztet keverünk bele Kikent tepsire kis halmokat rakunk, és lassan sütjük

Gyömbéres
2 egész tojást és 2
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Sütemény receptek
csokoládé, 7 dkg darált dió, tojásfehérje, kakaó a bevonáshoz

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a darált diót, és a reszelt csokoládét. Jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, tojásfehérjével megkenjük, és a kakaóban megforgatjuk. Mignonpapíron tálaljuk.

Kakaós golyók

Hozzávalók:
3 dl tej, 30 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 25 dkg vaj, rum ízlés szerint

A tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint rumot egy tálban összedolgozzuk. Pici golyókat formálunk, és mignonpapíron tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél szalagáré, 1 pohár tejföl (1 evőkanál maradjon)

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, és 4 lapra osztjuk. A lapokat megsütjük előmelegített sütőben.

Krém:
fél l tejből főzött krémet
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Képviselő fánk
Képviselőfánk
Hozzávalók a tésztához:

1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 csg. vaníliás cukor
15 dkg liszt
4 nagy tojás.

A vaníliakrémhez
7 db tojás
8 dl tej
150 g finomliszt
200 g cukor
3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
3 dl habtejszín
Elkészítés:
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,étolajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a lisztet,majd vissza teszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként bele keverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem,míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe,1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 10:15
Mézes diós szelet
)

Krém:

5 dl tej
2 tasak vanília ízű pudingpor
15 dkg margarin
10 dkg cukor + 10 dkg - a karamellhez

Tetejére:

20 dkg dió
8 dkg cukor
3 evőkanál méz
8 dkg vaj
olvasztott étcsokoládé




A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. A tésztához, összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:08
Epres-tejberizses torta
hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!) Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez 2 dl vizet felforralunk, majd a megmosott rizst a forrásban lévő vízhez adjuk, és kis lángon kevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Majd egy másik lábasban felforraljuk az 5 dl tejet, és azt is hozzáadjuk a rizshez a vajjal együtt, és kis lángon, fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vanília-aromát és a cukrot. Egy fedőt ráteszünk, és így letakarva hagyjuk, hogy szép lassan teljesen megpuhuljon.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizshez keverjük. A zselatin fixet is a rizses krémhez keverjük. (A zselatin fix-szel könnyű dolgozni, nem kell felmelegíteni, elég a hideg folyadékhoz adni.)

A kihűlt
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:17
Epres kúp
Tészta:
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Krém:
3 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 csomag vanílliáscukor
0.5 l tej
2 dl tejszín
40 dkg eper
2 dl tejszín /Hulalát,és tegyünk bele 1 habfixálót. /

Elkészítés:
Tészta:Tojást a cukorral jó habosra keverjük,hozzákeverjük a tejfölt,majd apránként a lisztet és a sütőport és simára kikeverjük.Egy nagyobb tepsiben vékony lapot sütünk,előmelegített sütőben,160 fokon.
A megsült tésztát baracklekvárral megkenjük.

Krém:Cukrot és a tojást habosra keverünk és fokozatosan hozzáöntjük a lisztet,kis tejet és simára kikeverjük.A maradék tejet és vaníliás cukrot együtt felforraljuk,hozzáöntjük az összekevert tojásos masszát és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.Ha kihűlt, hozzáöntjük a kemény habbá vert tejszínt.

A piskótát csíkokra vágjuk és kibélelünk vele egy mély tálat,felkockázott epret
lizawolf, 2018. május 14. hétfő, 20:04
Szultán tekercs
kókuszreszelék

Krém:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 ek porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna


Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül belekevarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.

A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 13:52
Vaníliafagylalt
Vaníliafagylalt

Hozzávalók:

5 dl tej, 2 tojássárgája, 1-1,5 teáskanál folyékony édesítő, 1 mokkáskanál vaníliás pudingpor, fél rúd vanília.

Elkészítés:
Turmixgép poharába öntjük a tojássárgát, 1 dl tejet, az édesítőszert és a vaníliás pudingport. Habosra keverjük, majd tűzálló tálba öntjük. A megmaradt tejet a vaníliával felforraljuk. A tűzálló tálat tűzre tesszük, és folytonos keverés közben a forró tejet ráöntve, kis lángon addig hevítjük, amíg gőzöl, de még nem forr. A vaníliát kidobjuk belőle, és hagyjuk kihűlni. Fagylaltgép tartályába öntjük a sűrű masszát, és megfagyasztjuk.
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:11
Tallóztam
tekercs

Hozzávalók:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.
Végül belekeverjük a vajat, és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.
A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan
horvathnemagdi, 2018. április 29. vasárnap, 17:33
2/180
Képek, videók
sajtos pogácsa.jpg
snbela44
2017. június 15. csütörtök, 21:17
macihagymás-sajtos (1).jp
dnemethk
2017. május 27. szombat, 20:26
macihagymás-sajtos (2).jp
dnemethk
2017. május 27. szombat, 20:26
macihagymás-sajtos (3).jp
dnemethk
2017. május 27. szombat, 20:25
TUROS SAJTOS MAKARONI 01.
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:16
Sajtos rúd
irmus
2017. március 12. vasárnap, 09:00
sajtos, baconos csirkemel
sarkadykati
2016. december 17. szombat, 20:49
sajtos, baconos csirkemel
snbela44
2016. december 17. szombat, 19:21
sajtos, bacocnos csirkeme
snbela44
2016. december 17. szombat, 19:03
Tejfölös-sajtos-rakott cs
irmus
2016. október 02. vasárnap, 13:23
Isten útját készítjük elő
sacimama
2017. november 21. kedd, 01:09
Erő izom tejet iszom :D
patkanny
2007. október 20. szombat, 20:14
Tejet vagy sört ?
angyalfold
2007. augusztus 17. péntek, 15:58
Oké,tejet iszom!!!
rigopeter
2006. augusztus 01. kedd, 01:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.