Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:12 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bálint György kertészmérnök 100 éves - PORTRÉ
szerkesztett, majd a Kertészeti Kutatóintézetben dolgozott. 1953-59-ig a Mányi Állami Gazdaság főagronómusa volt. Ezt követően a Fejér Megyei Állami Gazdaságok Igazgatóságának főkertészeként dolgozott.

1964-67-ig Budapesten, az Állami Biztosító Főigazgatóság szakértője volt, majd 1981-es nyugdíjazásáig a Kertészet és Szőlészet című lap főszerkesztői teendőit látta el. Ezzel egy időben szerkesztette a Kertgazdaságot, a Kertbarát Magazint és a Kerti Kalendáriumot is. Rendszeresen publikált a Népszabadságban, a Magyar Nemzetben, a Szabad Földben és a Nők Lapjában. Első feleségétől közben elvált, majd 1972-ben újranősült.

1981-től 2009-ig a Magyar Televízió Ablak című közérdekű magazinműsorának állandó munkatársa volt, 1991-től főszerkesztője lett a csatorna Gazdaképző című adásának. Televíziós szerepvállalása óta nevezik egyszerűen csak "Bálint gazdának".

1989-től az újjászerveződő Budapest Rotary Club tagja, átmenetileg elnöke is volt. 1990-ben megalapította a Nagyváthy János Gazdaképző
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 14:41
Balog Zoltán Stuttgartban: új fejezet kezdődhet a magyar-német kapcsolatokban
kell tanulni új módon, partnerként beszélni egymással, és sokkal jobban oda kell figyelni az Európai Unióhoz a kommunizmus vége után csatlakozott országokra.

Balog Zoltán azt mondta: Guido Wolf teljes mértékben egyetértett azzal, hogy szakítani kell azon hozzáállással, amely "másodosztályú" és "keleti" európaiként kezeli a kommunista rendszer bukása után csatlakozott közép-európai országokat, véget kell vetni annak, hogy "egyfajta iskolamesterként viselkednek velünk, kioktatnak demokráciából és szabadságból, holott mi sokkal jobban ismerjük a szabadság értékét, hiszen nekünk hiányzott negyven éven keresztül".

Hangsúlyozta: el kell fogadni, hogy ezek az országok "az Európai Unión belül a saját útjukat akarják járni", és ugyan "természetesen készek a kompromisszumokra, hajlandóak megegyezni, de elvárják, hogy partnerként kezeljék őket".

"Bízunk benne, hogy új fejezet kezdődik", érvényesülhetnek a közép-európai országok értékei és az egymással folytatott párbeszéd kommunikációs kultúrája, és nem
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 07:51
Lengyel Károly versei
ajakról cseppenő drága vér
mikor megáll az ér, nem szól a száj

mikor izzó csikk a bőrbe égett
hangtalanná rándult a kiáltás
sorba feszültek a kötélvégek
szél viszi tűzbe omló hús szagát

mikor minden hóhér megcsömörlik
kegyelmet maga a bíró kiált
csak nevek zakatolnak évekig
és újratemetnek egy korosztályt

foszló kátránypapír sír szelekben
fényre kihantolt lázas fájdalom
megcsuklanak a drótozott kezek
porból markolták a szabadságot


GYERTYÁK, NE SÍRJATOK!

Álnok és ledér minden virág a síron,
hogy halállal kel táncra őszi alkonyon,
s tövében ott éled apró tűzrakás,
elhamvadni ismét, mint égő folytatás.

S mégis, az esteli temetőkertben
olyan meghitt a mohos hant, olyan csendes,
illatokba öltözött apró mécsesek
földre szállott
menusgabor, 2019. július 22. hétfő, 20:00
Szép napot mindenkinek!
A szabadságom jogán...levél Orbán Viktornak

Nem írhatom azt, hogy tisztelt, mert nem tudom Önt tisztelni...nem is tegeződünk, mert azt ki kell érdemelni.Megszólítás nem szükséges, hiszen a protokoll Önnél úgysem számít, mint levélforma sem.
Ön Magyarország sanyargatója, egy rettenetes diktátor, tudta?!
Ön többek között az államkasszát is kifosztotta, de minden más területen is kizárólag a saját anyagi haszonlesését támogatja. Ezt nem én mondom, hanem ezek tények.
Talán emlékszik még arra, amikor a magánnyugdíjpénztárat kiürítette...ezzel gyakorlatilag úgy vett el 3000 milliárd forintot az emberektől, hogy nem adott érte cserébe semmit. Ön ezt minek nevezné? Én lopásnak. Ezt követően elszabadult a pokol a szabad rablásban...na nem az állampolgárok körében, hanem kizárólag az Ön köreiben. Tudja, Simicska az Ön egyetemi cimborája, Tiborcz Pisti, aki nem más mint az Ön veje, továbbá gyerekkori barátja, a felcsúti
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 12:02
’56 sajtója – Mosonmagyaróvár 2016-2017
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját emlékévvé nyilvánította a kormány 2016. 02.25.-2017.06.16. között. A Magyar Szabadság Évének a közel másfél évre szüksége is volt a sok száz program, esemény, könyv, kiadvány, film, emlékhely, stb ... elkészítéséhez, avatásához, bemutatásához stb... a meghirdetett pályázati lehetőségeken keresztül.
Az alábbiakban Mosonmagyaróvár '56-os sajtójából válogatok az Emlékév (2016-2017) kapcsán a saját, papíralapú sajtógyűjteményemből. Leginkább helyi és megyei újságok megjelenései, cikkei, ajánlói fognak szerepelni egy -egy megjegyzéssel, kiegészítésekkel. Az összeállítás időrendi sorrendet követ majd.
azenujsagom, 2019. július 22. hétfő, 04:10
Romániai elnökválasztás - Dan Barna USR-elnök indul az USR-PLUS 2020 Szövetség részéről
Dacian Ciolos, az ellenzéki összefogásban részt vevő másik párt, a Szabadság Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke lesz az USR-PLUS 2020 Szövetség miniszterelnök-jelöltje.

A két hasonló politikai nézeteket valló - a politikustársadalom megújítását korrupcióellenes jelszavakkal sürgető, magát a régi, "leszerepelt" politikai pártok alternatívájaként feltüntető - új párt összefogása minden romániai választásra kiterjed: az EP-választásokon elért siker után a novemberi elnökválasztáson, valamint a jövő évi helyhatósági és parlamenti választásokon is együtt akarnak működni. A vasárnapi sajtóértekezleten megerősítették: az a céljuk, hogy a 2020-ban kormányra kerüljenek.

A májusban EP-képviselővé, majd az az Újítsuk meg Európát (RE) nevű, centrista-liberális EP-frakció vezetőjévé megválasztott Ciolos 2016-ban szakértői kormány élén volt több mint egy évig Románia miniszterelnöke. Erre utalva rámutatott: van kormányfői tapasztalata, tudja milyen "parlamenti támogatás nélkül" kormányozni,
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 13:01
Útdíjfizetési szolgáltató: rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben
útdíjfizetési szolgáltató tudatos stratégiájának eredménye.

Az e-útdíjak esetében a szokások változatlanok, az ügyfelek több mint 90 százaléka fedélzeti egység alkalmazásával fizet. A HU-GO rendszerben regisztrált járművek száma a tavaly júniusi 354 ezerről 410 ezerre nőtt - közölte.

Az e-matricák 65 százalékát magyar autósok, 35 százalékát külföldiek vásárolták az első fél évben. A NÚSZ arra számít, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ez az arány az év végére 50-50 százalék körül lesz, mert a nyári szabadságok és az év végi ünnepek miatt erőteljesebbé válik a tranzitforgalom.

A kamionos - e-útdíjas - bevételeknél csaknem 52 százalék volt a külföldiek aránya az első fél évben.

Az ellenőrzésekről szólva a vezérigazgató elmondta: új ellenőrzési módszereket fejlesztettek ki és kezdtek alkalmazni. Különösen nagy hangsúlyt fordítanak a külföldi rendszámú járművekre, mert tavaly év végén a magyarországi utakat e-matrica nélkül használók között a külföldiek aránya elérte a 70 százalékot, a kamionok
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 13:11
Újabb emberöléssel gyanúsítják a 2016-os túronyi gyilkosság elkövetőjét
magával vitte a férfi pénztárcáját, mobiltelefonját és iratait.

A vezérőrnagy ismertetése szerint az adatgyűjtés során a gyanú egy akkor 25 éves, szintén túronyi férfira terelődött, akit a baranyai rendőrök 2017. március 23-án fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként. Ő beismerő vallomást tett, amelyben elmondta, hogy egy közeli, használaton kívüli kútba dobta a fejszét, amelyet a nyomozók később meg is találtak.

A férfit a Pécsi Ítélőtábla az idén január 8-án jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra.

Petőfi Attila a második bűncselekményről elmondta: 2017. február 3-án - a gyanúsított elfogása előtt 48 nappal - szintén Túronyban, egy Petőfi Sándor utcai házban ismeretlen körülmények között tűz ütött ki. A porig égett ház romjai között a tűzoltók megtalálták az ott lakó 88 éves asszony holttestét.

Az igazságügyi orvosszakértők megállapításai szerint az asszony az egész testén megégett, de a halálát
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 13:11
Szép napot mindenkinek!
útjára engedettek aránya 2035 körül el fogja érni a 80 százalékot. Ez most - például - Bécsben alig 30 százalék.

Dél-Európában az urnatemetők és a csúsztatott sírok száma emelkedik. Ez utóbbiban több generációt temetnek egymás fölé. Egy biztos: változó, egyre romló klímájú világunkban mára már nem csak élni nem könnyű, de meghalni sem lesz egyszerű. Senkit nem szeretnék e téren befolyásolni, mindenki úgy éli meg a saját végnapjait, ahogyan akarja, mivel egyelőre elhalálozási szabadság van, de azt hiszem - viccen kívül - aki még időben jó helyet akar kapni, egyáltalán rendes, hagyományos temetést, az Magyarországon is jobb, ha lépést vált a túlvilág irányába.

Tekintettel a magyar egészségügy drámai helyzetére, amelyben a kórházaink lassan már krematóriummal együtt épülnek, mivel Semmelweis országában az egyik leggyakoribb halálozási okká lépett előre a kórházi fertőzés, számolni kell azzal, hogy - a régi mondás szerint - a műtét sikerül ugyan, de a
kirscha, 2019. július 17. szerda, 09:03
Szép napot mindenkinek!
rajtakapni valakit, hiszen nagyobb részben kell hagyatkoznunk a belső megérzéseinkre.

Érték az éterben. De foglalkozzunk inkább a pozitívumokkal. Feltételezve, hogy értéket állítunk elő. Kreatív ötleteket, szakismeretet, probléma megoldásokat kínálunk és tolunk fel a hálóra. Ebben az esetben növeljük azt a hasznos információs bázist, amely elérhető a netten. Bárki által, akármikor, korlátok nélkül. A tudás ott hever az interneten csak rá kell kattintani és kattanni. Mint egy nagy szabadegyetem. A szabadság nagy rizikójával együtt, a kontrollálatlansággal. Azonban minden kiforrja magát előbb-utóbb. Ahogy a tudósok is kísérletezgetnek és veszteségek, kudarcok árán sokadszorra lelnek rá megfejtésekre, úgy az internetre felkerülő anyagok is tesztelésre kerülnek. Vannak, amelyek megállják a helyüket, megtalálják a közönségüket és vannak, amelyek nem. Bizonyosak közülük meghatározó trendeket formálnak, felkapottá válnak és növekvő követői csoportot tudhatnak magukénak. Mások pedig stagnálnak vagy épp
kirscha, 2019. július 15. hétfő, 09:39
Illegális bevándorlás - Szijjártó: nem a problémát kell Európába hozni
tesszük" - tette hozzá.

A tárcavezető Ursula von der Leyen német védelmi miniszter európai bizottsági elnökjelöltségéről is beszélt, s arra az álláspontra helyezkedett, hogy von der Leyen mindig tisztelettel és igazságosan viselkedett Magyarországgal szemben, jó jelölt, és a Fidesz mind a 13 EP-képviselője támogatni fogja a kinevezését.

A Magyar Tudományos Akadémiával kapcsolatos kérdésre Szijjártó Péter leszögezte, hogy az MTA-val kapcsolatos átalakítás megítélése hibás, a tudomány, a kutatás szabadsága Magyarországon továbbra is garantált, a kormány támogatja a tudományt, és a kutatási támogatások is emelkednek, de jogában áll prioritásokat meghatározni.

Az interjú végén a minisztert a kormány családtámogatási programjáról kérdezte a lap, mire Szijjártó Péter azt mondta, hogy a magyar társadalom tradicionális és családorientált, és a gyermekek a legfontosabbak, a családok támogatását pedig az alaptörvény rögzíti. A miniszter kiemelte, hogy a családtervezés természetesen a szülők dolga, de a
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 11:21
2/676
Képek, videók
Török Bálint 02.jpg
chillik
2017. november 27. hétfő, 05:23
Török Bálint 03.jpg
chillik
2017. november 27. hétfő, 05:23
Török Bálint 04.jpg
chillik
2017. november 27. hétfő, 05:22
Török Bálint 05.jpg
chillik
2017. november 27. hétfő, 05:22
Török Bálint 06.jpg
chillik
2017. november 27. hétfő, 05:21
Dévai Bálintnak 01.jpg
chillik
2017. szeptember 27. szerda, 06:17
Dévai Bálintnak 02.jpg
chillik
2017. szeptember 27. szerda, 06:16
Dévai Bálintnak 03.jpg
chillik
2017. szeptember 27. szerda, 06:16
Dévai Bálintnak 04.jpg
chillik
2017. szeptember 27. szerda, 06:15
Katona Bálint.
jozsuzsa
2017. augusztus 21. hétfő, 19:09
balint_antonia_16.jpg
anonymus987
2017. június 17. szombat, 15:49
Bálint.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:01
Szerkesztettem
mumu4959
2008. november 02. vasárnap, 07:15
én szerkesztettem
ruddi
2008. június 18. szerda, 18:18
Én szerkesztettem...
wenorberto
2006. június 23. péntek, 09:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.