Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 07:12 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A. Túri Zsuzsa
alatt
díszítő remény szétszakadt,
hosszú éjben vággyá égett,
hozott álmot, elvitt téged,
végső egésznek kertje nagy,
dobogó lépte kerge, vad,
vibráló szépség idenőtt,
nem adott időt csak erőt,
vállalhatatlan hang vagyok:
bennem szurkáló tér ragyog.

2.

A vérem űz. Igaznak látom
tükröződő, titkos világom,
zavarodott kép, szent hegyek,
virágszirmokból fellegek,
eszeveszett tánc egyre csattog,
szökőár önti el a partot,
a szabadságban meztelen,
szárnyal a derű nesztelen,
dicsfényben megmártózva újra,
felizzó imádságba bújva
menedék nekem, tiszta, szép,
múlandó, torzult, csalfa kép,
s bonyolult tereket kitárva,
idő dárdái közé zárva,
mézsárga Holdba zuhanok,
regélő múltban éj vagyok,
Pokol bugyrai közül réved,
elmosott ködből sír a lényeg,
szorító árnyékban megyek,
mögöttem fénylő, nagy hegyek.

3.

Nem félek már a
menusgabor, 2019. október 18. péntek, 20:15
Megújul a filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága
hazai és nemzetközi film elkészítésében vett részt.

Fonyódi Tibor író, forgatókönyvíró. A történelmi regényeit több nyelven publikáló szerző, széleskörű tapasztalatokkal rendelkező televíziós és játékfilmes forgatókönyvíró. Pályafutása 2006-ban indult, a legtöbbet foglalkoztatott magyar forgatókönyvírók közt tartják számon. Munkája során előszeretettel dolgoz fel történelmi témákat. Többek közt a Liszt Ferenc születésének bicentenáriumi évében készült Utolsó rapszódia, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából készült dokumentumfilm-sorozat, a Szabadság-tér '56 és a Securitate operatív tevékenységét feltáró Janus forgatókönyvírója. A Magyar Írószövetség tagja, a FilmJus forgatókönyvíró szekciójának alapító tagja, a Budapest Film Academy vendégelőadója - tartalmazza a közlemény.

Pál Ákos közgazdász több magyar és nemzetközi pozícióban szerzett vezetői tapasztalatokat, a filmalap munkáját közelről ismeri, hiszen az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 15:12
Önkormányzat 2019 - Karácsony: történelmi győzelem született Budapesten
visszaviszik Európába - tette hozzá.

Azt mondta, hogy az elmúlt évtizedek leggyomorforgatóbb kampánya volt a mostani, de ő a lélekemelő pillanatokra emlékszik. A kampány során a budapestieket bevonták a döntésekbe, az ellenzéki pártok pedig megértették, hogy akkor lehetnek sikeresek, ha szövetségeseket keresnek egymásban és a változást akaró emberekben - mutatott rá.

Karácsony Gergely úgy értékelt, október 14-én "egy másik országban ébredünk", egy olyanban, ami elkezdte visszaszerezni a saját szabadságát. Közölte, nem az ő és nem az ellenzéki pártok, hanem a budapestiek győzelméről van szó, amit azért vívtak, hogy visszaszerezzék a fővárost.

Budapest holnaptól mindannyiunk közös otthona lesz és azokat is képviselni fogom, akik nem rám szavaztak - jelentette ki a politikus, aki köszönetet mondott az őt támogató politikusoknak, civileknek és szavazóknak.

A pártok helyesen teszik, ha lehetőséget biztosítanak a civil jelölteknek is - hangsúlyozta.

A kampány véget ért, most a munka
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 23:42
Müller Péter új regénye, a Világvége!!! játék és vallomás egyben
kell múlnia, és születőben van egy új. De a nagy pillanathoz, a katarzishoz csak krízisek sorozatán tudunk eljutni, és az egész emberiség most ebben él, minden szinten. Válságban van a lelkünk, a magánéletünk, a gazdaság, a történelem, a népek, az országok, és lehetetlen, hogy erről egy író ne beszéljen. Bennem most a bohóc szólt, mert ő tudja, hogy ami most van, az az újjászületés előjátéka" - jegyezte meg az író.

Müller Péter kiemelte, hogy az új világban központi helyet kap a derű, a lélek szabadsága, az öntudat. Hozzátette: ahogy a Holt-tengeri tekercsekben található apokrif írásban, a János cselekedeteiben olvasható, Jézus táncba vitte a tanítványait és énekelt velük, mielőtt elindult a kereszthalál felé. Úgy vélte, új regénye nagy ugrás a részéről, spirituális műveihez szokott olvasóinak az áhitat helyett most nevetniük kell.

A Világvége!!! október 16-án jelenik meg a Rivaldafény Kiadó gondozásában, bemutatója november 17-én lesz a budapesti József Attila Művelődési Központban, ahol az
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 14:14
Önkormányzat 2019 - Karácsony: vasárnap visszavesszük a várost a kiváltságosoktól
költségvetést, mert őket nem a kerület érdekli, hanem csak az, hogy az ő ügyeik jól menjenek.

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője szerint vasárnap egy szebb, zöldebb, emberibb és élhetőbb Budapest megteremtését lehet megalapozni. Nagyon régen nem volt esély ekkora döntésre, de most elérhető, hogy Budapest egy boldog város legyen, ahol beton helyett fák lesznek, a mutyi helyett tisztesség, ahol "háttérdealek" helyett közszolgálat a politika, ahol jó élni, ahol nem szorongás van, hanem szabadság - jelentette ki.

Kendernay János, az LMP társelnöke elmondta, pártja országszerte azért dolgozik, hogy leváltsa a klímaváltozást tagadó képviselő-testületeket, önkormányzatokat.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke is szólt arról, hogy sikerült elfogadni a XV. kerület költségvetését, "pedig a Fidesz nem akarta", tönkre akarták tenni a kerületet. Németh Angéla azonban megcsinálta. Mi kell még ahhoz, hogy "ez az elhivatott, elszánt, bátor asszony bebizonyítsa, jó vezetője ennek a
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 12:54
Erdő Péter: a békés rendszerváltásnak politikai és erkölcsi ára is volt
társadalmakban valósult meg, ahol a keresztény hit elterjedt. Benedek pápa ezért is óvott attól, hogy nem keresztény néptömegek rendezett vagy rendezetlen keretek között bebocsátást nyerjenek a keresztény gyökerekkel rendelkező Európába - tette hozzá Semjén Zsolt.

Federico Lombardi, a Ratzinger Alapítvány elnöke, a szentszék korábbi szóvivője átadta Ferenc pápa és XVI. Benedek emeritus pápa üdvözletét a konferencia résztvevőinek.

Felidézte: II. János Pál pápa 1992-ben arra figyelmeztetett, a szabadságát visszanyert Európának ismét egységessé kell válnia, ismét "két tüdővel" kell lélegeznie. Húsz évvel később XVI. Benedek pápa Csehországban azt mondta, a vallásszabadság visszanyerése után minden embernek újra fel kell fedeznie keresztény hagyományait, és azt kérte a vallási közösségektől, hallassák hangjukat a társadalomban. A berlini fal leomlásának 25. évfordulóján pedig Ferenc pápa figyelmeztetett arra, minden falat le kell dönteni, amely felosztja világot, "falak helyett hidakra van
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 13:15
Jupiter az Oltár csillagaiba lép
Jupiter az Oltár csillagaiba lép - 2019. október 1.

Jupiter kedden, október 1-én belép az Oltár csillagképébe. Az Oltár a magasabb világokkal való kapcsolatfelvétel szimbóluma, valamint az áldozat hozásának és a felajánlásnak is a csillagképe. Akkora nagy erő (és most nem a vallásra gondolok, annál sokkal magasabb szintekre), amit nem is kívül, hanem belül tudunk megélni, megérteni, átérezni. És Jupiter, a bennünk élő Isteni lép most fel az Oltárra. Ő a szeretet bölcsessége, a kedves mester, aki finom mosolyával tanít bennünket, megérteti velünk a bennünk lévő valódi bölcsességet. Azt a bölcsességet, ami túlnő a tudáson. Mert a tudást szép fokozatosan megszerzed, de a bölcsesség a benned élő isteni, tulajdonképpen a kvintesszencia, az életet alkotó erő. Ahhoz, hogy valaki viszont elérje a beavatotti szintet, mindkettőre szükség van. A tudás kell hogy megismerd, a
lilagondolatok, 2019. október 07. hétfő, 10:35
P. Pálffy Julianna versei
csak
odaborulni a szívedre.


TEGNAP, MA, HOLNAP ...

Szeretném meglopni a holnapot.
Percnyi bizonyosságot csennék
csak türelmetlen magamnak,
fehér botként mint a vaknak -
támaszul.

Csapongó képzeletem mámorba
fúlt felén, rabul ejtett gyönyörpillék
repkednek zabolátlanul, áhítva
tenyered melegét, vélt szabadságra
vágyva.

(Tiéd-szerelem. Ezernyi lepkébe
zárva)

Nélküled időtlenül. Veled, örökre.
Éhed, szomjad csábított örömre,
míg meztelen lelkem cicomáztad
könyörtelenül, aggattál rám ólomba
mártott terheket.

Zaklatott képzelet - átüt véremen.
Ajkad méze kísért, mennybe emel,
majd kortyonként józan valóságba
taszít. Lopnám a holnapot. Veled.
Nélküled megvakít.

Szeretlek.
Tegnap, ma,
menusgabor, 2019. október 06. vasárnap, 21:00
Merkel: a német egységfolyamat nem ért véget
bőrszínük, vallásuk, nemük vagy szexuális irányultságuk miatt".

Az NDK idején megszokott volt, hogy az emberek minden nehézségért elsősorban az államot hibáztatták és "az úgynevezett eliteket, amelyeknek úgysem lehet hinni". Ez a "kényelmes", az egyént akár a képességeinek korlátosságából fakadó sikertelenség miatti felelősség alól is felmentő gondolkodásmódnak nincs helye a demokráciában, és egész Németországra "nyomorúságot" hozna, ha megerősödne - tette hozzá Angela Merkel.

Kiemelte, hogy a szabadság és a demokrácia mindig együtt jár a felelősségvállalással és a nyílt vitákkal. Ezért nem szabad megengedni, hogy az emberek mindig csak a saját nézeteiket megerősítő véleménybuborékokban mozogjanak, és meg kell akadályozni, hogy a ténynek tartott állítások felülkerekedjenek a tények felett.

Mint mondta, a jelenkor nagy kihívásaival egyetlen ország sem tud egyedül megbirkózni, ezért minden eddiginél fontosabb a "nemzeti helyett globális, és a bezárkózó helyett a világra nyitott" megközelítés,
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 16:08
Tűzoltás a gyomorban
árad belém, teljesen ellazulok, nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok." A kilégzés során pedig a következő gondolatot éljük át teljes valójában: "Minden feszültségtől megszabadulok."

Este feküdjünk le időben, reggel pedig mielőtt kiszállnánk az ágyból, gondoljuk át aznapi teendőinket. Majd ismételjük el magunkban néhányszor: "A nehézségeket könnyedén veszem, derűs és felszabadult leszek."

A gyomor- és bélbetegekre jellemző jegyek
Sokan közülük nagyon szigorú, merev és kevés szabadságot nyújtó nevelést kaptak.
Mindig jó gyerekek voltak, vagyis feszültségeiket, agresszióikat nem tudták vagy nem lehetett a felszínre hozniuk.
Fekély leggyakrabban akkor alakul ki náluk, ha szociálisan izoláltakká válnak (elszakadnak a családtól, válás után, munkanélküliség vagy annak veszélye esetén), vagy ha új környezetbe kerülnek, ahol még nem ismerik őket, vagy ha nem érzik magukat biztonságban (munkahely-változtatáskor, továbbtanuláskor).
Igyekvők, lelkiismeretesek, precízek,
pacsakute, 2019. október 02. szerda, 23:17
Sulyok Tamás: a jog van az emberért és nem fordítva
Sulyok Tamás kifejtette: a XX. század tanulságai különösen nyomatékossá tették azt, hogy csakis az embereknek, az emberekre tekintettel alkotott jog elfogadható; az alapjogok pedig erkölcsi minimumot, a társadalom erkölcsi közmegegyezését tartalmazzák. Az alapjogok a sérthetetlen emberi méltóságra vezethetők vissza, és meghatározzák az állam és az ember, illetve az emberek egymás közti viszonyát - fűzte hozzá.

Rámutatott: valamennyi jogszabálynak tiszteletben kell tartania az alapjogokat, azok erkölcsi tartalmát. Az alapjogok erkölcsi fenntartások, korlátok és egyúttal erkölcsi inspirációk is a jogalkotó számára.

Darák Péter, a Kúria elnöke előadásában arról beszélt: az erkölcsi szempontok mintha elrejtőznének a jogban, pedig az alaptörvénynek több erkölcsi jellegű rendelkezése van, így például kimondja, hogy kötelesség az elesettek, szegények segítése, a nagykorú gyerekeknek gondoskodniuk kell a rászoruló szülőkről, továbbá az állam szolgálja polgárait, nem fordítva.

A bírói gyakorlat
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 14:31
Önkormányzat 2019 - Karácsony: a választás tétje az önkormányzatiság léte is
Karácsony Gergely több város ellenzéki polgármesterjelöltjével közösen, a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "hiszünk abban, hogy a változást akaró emberek akaratát képviselve visszaszerezzük azt az önkormányzati szabadságot, amelyet az elmúlt évek politikája elvett a településektől". Ezzel a szabadsággal élve szeretnénk a településeket zöldebbé és egymással szolidárisabbá tenni - mondta.

Karácsony Gergely közölte, magyar európai parlamenti képviselőkkel közösen szeretnék elérni azt is, hogy az Európai Unió növelje azokat a forrásokat, amelyek az önkormányzatok közvetlenül is megszerezhetnek a saját településük fejlesztésére.

Példaként említette, hogy az általa vezetett Zugló az elmúlt öt évben több mint kétmilliárd forintnyi ilyen támogatást nyert az uniótól.

Karácsony Gergely elmondta: az a változás, amit október 13-án szeretnének elindítani Budapesten és minden más településen, éppen arról szól, hogy a rendszerváltás egy nagyon fontos
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 15:22
1/673
Képek, videók
SZKT-Ludányi Zsuzsa.jpg
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:02
K. Zsuzsa kimaradt kép.jp
menusgabor
2019. március 26. kedd, 22:39
zsuzsa templomunk1223.jpg
maroka
2018. december 23. vasárnap, 17:25
Zsuzsanna Kad..
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:08
Kóródi Zsuzsa unokája
honapmunkai
2018. augusztus 12. vasárnap, 17:00
dobos zsuzsa.jpg
zsokica45
2018. július 18. szerda, 19:00
Szűcsné Zsuzsa
irmus
2018. május 03. csütörtök, 19:13
kisbalázs zsuzsa.jpg
zsokica45
2018. április 28. szombat, 21:19
Koncz Zsuzsa - Nem vagyok
sanci81
2018. február 26. hétfő, 17:34
zsuzsa név név.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:40
Zsuzsanna
terezia1951
2018. február 26. hétfő, 09:19
Szabadság.png
menusgabor
2019. április 05. péntek, 22:46
Székely szabadság napja
pacsakute
2019. március 10. vasárnap, 16:38
Szabadság.jpg
pacsakute
2018. október 21. vasárnap, 16:14
STRANDOLÁS SZABADSÁG.jpg
gosztmagdi
2018. július 05. csütörtök, 15:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.