Belépés
2019. június 26. szerda | 26. hét | 177. nap | 00:29 | János, Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Íme az igaz szerelem 4 kulcsa
Íme az igaz szerelem 4 kulcsa


A szerelem lehet romantikus, plátói, spirituális, de megkülönböztetünk atyai és baráti szeretetet is. Valójában egyetemes körülírást nem könnyű találni rá, hiszen mindenkinek mást és mást jelenthet ez az elsöprő érzelem. Kétségtelen ugyanakkor, hogy mindenki az igazi szerelemre vágyik. A valódi szerelem és szeretet négy kulcsát a buddhisták fogalmazták meg a legszebben és a legtalálóbban.

Hogy milyen is valójában az igaz szerelem, azt Thich Nhat Hanh vietnami buddhista szereztes segítségével te is megismerheted. Szerinte négy kulcs vezet a valódi szerelem és párkapcsolat titkához. Vajon a te kapcsolatodban is jelen vannak ezek az értékek?

1. kulcs: a szeretet

A valódi szeretet tapintatot is jelent a társaddal szemben. Amikor fájdalmat okozol a párodnak, megbántod őt, akár tettekkel, akár szavakkal, akkor nem
lilagondolatok, 2019. június 23. vasárnap, 20:00
Úgy gondolom, hogy az embernek mindig, minden élethelyzetben
"Úgy gondolom, hogy az embernek mindig, minden élethelyzetben egyértelmű határozottsággal képviselnie kell önmagát. Szelíden, alázattal, kedvesen, mégis teljes bizonyossággal ki kell állni saját maga mellett, akkor is, ha ez másoknak nem tetszik. Nem szükséges mindenkinek megfelelni. Egyrészt azért, mert nem is lehet, másrészt, mert a megfelelési és bizonyítási kényszer természetellenes folyamat. És aki hagyja, hogy mások manipulálják, befolyásolják az idővel elveszti önmagát. És aki elveszti önmagát, az elveszti a szabadságot, amelyben önállóan dönthet a saját gondolata, érzése, értékrendje, egyszóval a saját élete felől."
Montorffy Letti
koszegimarika, 2019. június 22. szombat, 08:11
Napi horoszkóp 2019. június 22.
hogy elkapja önt az a bizonyos "flow", akkor nagyon is élvezni fogja az áramlást. És persze hamarosan messzire juthat el. És magasra is.

Mérleg

(IX. 23.-X. 22.)

Ma azok a Mérleg jegyűek érezhetik magukat igazán jól, akiket valamilyen távoli országba repített a szerencséjük. A többieknek alighanem még így nyáron is tele a hócipőjük a mindennapok nyűgeivel, kicsinyes gondjaival, monotóniájával. Sajnos most olyan helyzetben van, hogy nem mondhat fel, és talán még szabadságra sem mehet. Próbálja meg a munkájában keresni a lehetőséget a kreativitásra!

Skorpió

(X. 23.-XI. 21.)

A változóban levő nyilvános kapcsolatok hamarosan anyagi haszonnal is kecsegtethetik. A társkapcsolata is változóban van, de ez inkább jót, mint rosszat jelent, már amennyiben képesek lesznek együtt, egyformán változni. Egy biztos: a társának most vagy teljes egészében elköteleződik, vagy örökre búcsút inthet neki. A mai napon komoly beszélgetésre kerülhet sor ez
eva6, 2019. június 22. szombat, 06:53
Budapest posztumusz díszpolgára lett Mindszenty József bíbor
Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek vette át.
.........
Ma egyszerre ünnepeljük a szovjet csapatok távozásának évfordulóját, városunkat és annak legkiválóbb polgárait. A múlt ápolásához és a jövő építéséhez példaképek kellenek, és a kitüntetettek teljesítményükkel, életművükkel olyan példaképekké váltak, akikre szabad, érdemes és kell alapozni a jövőt építő nemzedéknek - fogalmazott Tarlós István a szabadság napján tartott ünnepi ülésen, a kitüntetések átadása előtt. Felidézte: az utolsó szovjet katona 1991. június 19-én 15 óra 1 perckor hagyta el hazánkat, és ezzel új időszámítás kezdődött az ország életében.
A függetlenség minden nemzetnek alapvető joga, és nagy nemzeti ünnepeink, fontos évfordulóink emlékeztetnek arra, hogy Magyarországnak továbbra is saját entitását és identitását őrző, saját döntésekkel rendelkező, szuverén országnak kell maradnia - fogalmazott Tarlós István. Hozzátette:
maroka, 2019. június 20. csütörtök, 14:49
Mai harmónia kártyám
vágyódsz, mi ellen harcolsz: harapsz, akár ölsz is. Valamihez nagyon erősen kötődsz, ez ad erőt a mindennapok harcaihoz, de emiatt esetleg feladod önállóságodat. Arra is figyelmeztet, hogy ne keverd össze a szolgát a gazdájával, a gurut, a papot Istennel. Míg a macska női, úgy a kutya férfi princípium.Ha van saját kutyád, ez a lap szerencsét hoz.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek üzeni, hogy ne rendeljétek magatokat egymás alá-fölé, hanem legyen meg mindenkinek a saját dolga és saját szabadsága. Párkeresőknek üzeni, hogy ne féltsd a szívedet, hiszen a szeretet olyan kincs, amiből minél többet adsz másoknak, annál több lesz belőle neked.

Ezt mondja neked:

Odaadásodban ne hagyd, hogy kihasználjanak.
Ne várj viszonzást a szeretetért - az önfeladás nem azonos az önállótlansággal, az alázat sem ugyanaz mint a megalázkodás.
Vizsgáld felül, ki képes téged függésben tartni? Mi az, amitől nem, vagy nehezen tudsz elszakadni egy-egy kapcsolaton belül. Vedd számba, kik
eva6, 2019. június 14. péntek, 05:32
Novák Katalin: a tudás szabadságot és hatalmat ad
Novák Katalin azt hangoztatta, a tudás egy olyan pont, közös érték, amely összeköti a generációkat.

A tudás szabadságot ad az embereknek, mert eldönthetik, mivel foglalkozzanak, hatalmat jelent, mert minél nagyobb a tudásuk, annál több dologról tudnak helyesen dönteni és útlevelet is jelent, lehetőséget ad a külföldi tanulásra, munkára - fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette, érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amelyet Magyarországon lehet élni.

Novák Katalin arra biztatta a fiatalokat, merjenek szabadon, bátran dönteni a saját életükről, hallgassanak az ösztöneikre.

A Mathias Corvinus Collegium egyetemi programjának célja, hogy a Kárpát-medencében a felsőoktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú, iskolán kívüli képzési formát honosítson meg.

Az MCC-ben egyénre szabott oktatás keretei között kiemelkedően tehetséges diákokat támogatnak abban, hogy a bennük rejlő tehetséget -
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:29
A tartós függetlenséget nem azzal éred el, hogy fizikailag-
"A tartós függetlenséget nem azzal éred el, hogy fizikailag eltávolodsz a szorongató élethelyzetekből, vagy annyi pénzt halmozol fel, hogy ne függj senkitől.
A függetlenség a legmélyebb értelemben azt jelenti, hogy függetleníted magad a saját, romboló, negatív gondolataidtól. Külső körülmény soha nem adja meg a függetlenséget, annak belül kell megszületni.
Érezheted magad függetlennek és szabadnak egy börtönben is, és érezheted azt is, hogy meg van kötve a kezed amikor sikeres és gazdag vagy.
A szabadság mindig belső állapot. És amikor belül szabad vagy, a körülmények sem kötnek meg."
(Abraham-Hicks
koszegimarika, 2019. június 12. szerda, 08:00
Húsz ember ellen emeltek vádat Nógrádban kábítószer-kereskedelem miatt
Mint Bóna Gyula elmondta, a vád szerint hat vádlott 2014-től kezdett kábító hatású anyagokkal kereskedni, amelyeket különböző helyekről szereztek be. 2015-től az elsőrendű, szlovák állampolgár vádlott adott el nekik rendszeresen kábítószert, többek között marihuánaként, csokiként, gyantaként, kokainként, amefetaminként, kólaként megnevezett anyagokat, illetve új pszichoaktív anyagot, így biofüvet, herbált, kristályt.

A férfi általában személygépkocsival érkezett Magyarországra, a vásárlóival telefonon vagy interneten előzetesen egyeztetett időpontban és helyen találkozott, és tartott magánál digitális mérleget, simítózáras tasakot is, hogy a vevők fizetési képességéhez mérten helyben tudja kiporciózni a drogot.

A vádlottak felosztották azokat a területeket, ahol a kábítószert terítették, és segítettek egymásnak a szerek beszerzésében, továbbításában, valamint a vásárlók egymáshoz történő átirányításában.

Saját területükön az értékesítést nagyrészt maguk végezték, azonban a vevőkör
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 12:31
Június 17-én indul a Balatoni Nyár című magazinműsor
A műsorról tartott keddi révfülöpi sajtótájékoztatón elhangzott: idén nyáron is minden hétköznap élőben jelentkeznek a révfülöpi mólóról. Az adásokat kétheti váltásban Rátonyi Kriszta Forró Bencével, valamint Szabó Erika Vida Péterrel közösen vezeti.

Medveczky Balázs, a Duna Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója a műsort a csatorna egyik legsikeresebb visszatérő brandjének nevezte, amely fontos alappillére a televízió nyári műsorkínálatának. A széles vendég- és témakínálat a régi-új műsorvezetői csapattal izgalmas adásokat ígér, melyekben a nézők bepillantást nyerhetnek abba, milyen is az igazi balatoni nyár - tette hozzá.

A műsor ezen a nyáron is minden hétköznap élőben jelentkezik a révfülöpi mólóról 10 és 12 óra között. Szombat reggelenként előre rögzített új adást, vasárnap reggelenként pedig a hét legjobb pillanatiból összeválogatott best of adást láthatnak az érdeklődők.

A kétórás adásban bemutatnak tóparti településeket, programokat ajánlanak gyermekes
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:51
Lőw Zsolt: szeretnénk, ha Neymar nálunk maradna
A klub Thomas Tuchel vezetőedzővel és a szakmai stábbal 2021-ig hosszabbított, de több játékos sorsa még nem dőlt el. Köztük a brazil szupersztáré, aki Lőw szerint "egy borzasztó kedves, nagyon mélyérzésű srác, tehát ebből a szempontból nincs vele probléma".

"De megvan a saját elképzelése a futballjáról, ami nem mindig egyezik a csapat játékával. Ezt próbáltuk csiszolgatni ebben az évben, hogy az ő egyéni elképzelése jobban közeledjen a csapatéhoz" - mondta a szabadságát a Balatonon töltő Lőw Zsolt a DIGI Sport kedd reggeli műsorában.

A Paris Saint-Germain másodedzője azt is elárulta, hogy jelenleg nincsen olyan játékosuk, akinek biztos lenne a helye, majd újra kitért Neymarra: "nagyon szeretnénk, ha Neymar jövőre is velünk lenne és nálunk folytatná; egy év alatt nagyon jól összecsiszolódtunk. Nemcsak neki kellett hozzánk alkalmazkodnia, hanem nekünk is hozzá. Kialakult egy nagyon jó munkakapcsolat, ami a következő évben gyümölcsöző lehet."

A magyar szakember tízből hetesre értékelte a
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 11:31
Több mint nyolcvan programmal várja a közönséget a Margó Irodalmi Fesztivál
Tamás vagy Bérczesi Róbert (Hiperkarma) életére az irodalom. Az utóbbi két vendéggel friss könyveikről is beszélgetnek.

Valuska László Háy Jánossal Kik vagytok ti? című művéről beszélget majd, amelyben a szerző sajátos irodalomtörténeti értelmezésén keresztül vezeti végig az olvasókat a magyar irodalom jeles alakjainak életén. Lackfi János 365 friss történetével készül a fesztiválra, Péterfy Gergely A golyó, amely megölte Puskint című új regényében pedig arra keresi a választ, hogy lehetséges-e a szabadság a diktatúrák romjain.

A gyerekeket június 15-én Kardos-Horváth János gyerekzenekara, a Hahó Együttes várja, Varró Dani diafilmekkel készül, a 4-8 évesek számára rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak, a Szívünk rajta program keretében pedig Kis-Várday Júliával utazhatnak az óvodások a rímek világába.

A Margó vendége lesz továbbá Veronika H. Tóth, aki Viola Stern Fischerrel készített interjúiból írta meg A Mengele-lány című könyvet. A kötet egy szlovákiai magyar nő történetét
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 10:41
Morawiecki: II. János Pál pápa példájára a lengyelek ma sem félnek az árral szemben haladni
II. János Pál 1979-es főpásztori látogatása emlékére a Szolidaritás mozgalom bölcsőjének tekintett gdanski hajógyárban konferenciát rendeztek. A lengyel miniszterelnök a rendezvényt megnyitva felidézte: a lengyel pápa első lengyelországi útja felébresztette a szolidaritást és a szabadságvágyat honfitársaiban, és megelőlegezte a Szolidaritás független szakszervezet 1980-as megalapítását.

A néhai pápa "tevékenysége és szavai teljesen új gondolkodási teret alakítottak ki, új teret a szabadság, a függetlenség és a demokrácia iránti vágy számára" - mondta a kormányfő.

Saját kormánya szempontjából Morawiecki irányadónak nevezte, hogy II. János Pálnak a társadalomról szóló tanításában a család foglalta el a központi helyet, a gazdasági élet központjába pedig a néhai pápa a munkavállalót állította.

"Azt szeretnénk, hogy lehetőleg mindenki élvezze a gazdasági növekedés, a szabadság, az igazságosság és a szolidaritás gyümölcseit" - hangsúlyozta Morawiecki.

Kiemelte: kormánya II. János Pál és
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:32
1/673
Képek, videók
Nhat Hanh Thich idézet...
cuppika59
2017. szeptember 12. kedd, 19:02
Az igaz szerelem nem való
sanci81
2018. január 20. szombat, 18:04
Igaz szerelem 01.jpg
chillik
2017. június 24. szombat, 04:03
Igaz szerelem 02.jpg
chillik
2017. június 24. szombat, 04:02
Igaz szerelem 03.jpg
chillik
2017. június 24. szombat, 04:02
Igaz szerelem 04.jpg
chillik
2017. június 24. szombat, 04:01
Igaz szerelem 05.jpg
chillik
2017. június 24. szombat, 04:00
Igaz szerelem 06.jpg
chillik
2017. június 24. szombat, 04:00
Igaz szerelem 07.jpg
chillik
2017. június 24. szombat, 04:00
igaz szerelem
pmarika65
2017. június 16. péntek, 16:35
Az igaz szerelemnek
sanci81
2015. szeptember 29. kedd, 18:48
igaz_szerelem_thumb_to p-c
menusgabor
2014. augusztus 12. kedd, 22:51
igaz_szerelem(1).jpg
bedmarika47
2014. július 02. szerda, 21:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.