Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 12:58 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
rajtakapni valakit, hiszen nagyobb részben kell hagyatkoznunk a belső megérzéseinkre.

Érték az éterben. De foglalkozzunk inkább a pozitívumokkal. Feltételezve, hogy értéket állítunk elő. Kreatív ötleteket, szakismeretet, probléma megoldásokat kínálunk és tolunk fel a hálóra. Ebben az esetben növeljük azt a hasznos információs bázist, amely elérhető a netten. Bárki által, akármikor, korlátok nélkül. A tudás ott hever az interneten csak rá kell kattintani és kattanni. Mint egy nagy szabadegyetem. A szabadság nagy rizikójával együtt, a kontrollálatlansággal. Azonban minden kiforrja magát előbb-utóbb. Ahogy a tudósok is kísérletezgetnek és veszteségek, kudarcok árán sokadszorra lelnek rá megfejtésekre, úgy az internetre felkerülő anyagok is tesztelésre kerülnek. Vannak, amelyek megállják a helyüket, megtalálják a közönségüket és vannak, amelyek nem. Bizonyosak közülük meghatározó trendeket formálnak, felkapottá válnak és növekvő követői csoportot tudhatnak magukénak. Mások pedig stagnálnak vagy épp
kirscha, 2019. július 15. hétfő, 09:39
Illegális bevándorlás - Szijjártó: nem a problémát kell Európába hozni
tesszük" - tette hozzá.

A tárcavezető Ursula von der Leyen német védelmi miniszter európai bizottsági elnökjelöltségéről is beszélt, s arra az álláspontra helyezkedett, hogy von der Leyen mindig tisztelettel és igazságosan viselkedett Magyarországgal szemben, jó jelölt, és a Fidesz mind a 13 EP-képviselője támogatni fogja a kinevezését.

A Magyar Tudományos Akadémiával kapcsolatos kérdésre Szijjártó Péter leszögezte, hogy az MTA-val kapcsolatos átalakítás megítélése hibás, a tudomány, a kutatás szabadsága Magyarországon továbbra is garantált, a kormány támogatja a tudományt, és a kutatási támogatások is emelkednek, de jogában áll prioritásokat meghatározni.

Az interjú végén a minisztert a kormány családtámogatási programjáról kérdezte a lap, mire Szijjártó Péter azt mondta, hogy a magyar társadalom tradicionális és családorientált, és a gyermekek a legfontosabbak, a családok támogatását pedig az alaptörvény rögzíti. A miniszter kiemelte, hogy a családtervezés természetesen a szülők dolga, de a
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 11:21
Orbán Balázs: a magyar állam szívesen fogadja a tehetséges, patrióta fiatalokat
és tesznek az intézmény rangjának további emeléséért.

A munka java azonban még csak most kezdődik: az átalakuló világ kihívások elé állít, ezeket a kihívásokat pedig meg kell érteni és reagálni kell rájuk. Ilyen kihívás például a globalizáció, a migráció és az éghajlatváltozás - jegyezte meg.

A Szent István-i alapvetés azonban nem változott, a magyarok sikerének receptje pontosan ugyanaz, mint ezer évvel ezelőtt: a magyar államnak elég erősnek kell lennie, hogy az itt élőknek biztonságot, szabadságot és prosperitást adjon.

Az NKE feladata pedig az, hogy tudományos kapacitásával ezt a stratégai célt támogassa, sőt, a gondolkodás mozgatórugójává váljon.

Koltay András, az egyetem rektora arról beszélt: a karon végzettek a magyar állam gépezetét fogják működtetni, az állam azonban "nem mitikus szörny" hanem közösség, mely mindazokból áll, akik Magyarországon élnek.

Ennek a közösségnek értékei, saját kultúrája, művészete, sporteredményei, humora és sajátos lelki állapota van, az
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 13:02
Nő a cigaretta jövedéki adója
illetékmentességet magyarországi vagyonszerzéseikkel és a Magyarországon kezdeményezett közigazgatási hatósági, bírósági eljárásaikkal összefüggésben.

A hatályos rendelkezések alapján csak a Magyarországon bejegyzett, tartós közérdekű célra alapított alapítványok kaphattak ilyen kedvezményt, de a szabályozást az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárás keretében kifogásolta. A törvényjavaslat indoklása szerint Magyarország ugyan a szabályozásban nem látja az uniós jog sérelmét, a letelepedés szabadsága megítélése szerint nem sérül, a jogvitát nem kívánja folytatni, ezért módosítja az alapítvány fogalmát az illetéktörvényben.

Jövőre emelkedik a cigaretta és a fogyasztási dohány jövedéki adómértéke; az adó három lépcsőben, 2021. január 1-jére éri el az uniós adóminimumot.

A látvány-csapatsportban működő sportszervezetek pályázhatnak a saját tulajdonban vagy kizárólagos használatukban lévő sportcélú ingatlanuk üzemeltetési költségének támogatására, amelynek maximuma 300 millióról 600
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 11:45
Washington katonai koalíciót szeretne kovácsolni az Irán és Jemen közelében lévő vízi utak ellenőrzésére
gondoskodna a parancsnoki hajókról és irányítaná az egész katonai koalíció megfigyelő tevékenységét, míg szövetségesei hajói - saját zászló alatt - kísérnék a kereskedelmi hajókat és járőr feladatokat látnának el az amerikai hajók közelében is.A sajtókonferencián - amelyen részt vett Mark Esper ügyvezető védelmi miniszter és Mike Pompeo külügyminiszter is - Dunford elmondta: "most folytatjuk a megbeszéléseket egy sor országgal, hogy meglássuk, összeállhat-e a koalíció, amely biztosítaná a hajózás szabadságát a Hormuzi-szorosban és a Báb el-Mandeb-szorosban". Washington reményei szerint két héten belül kiderül, mely országok vesznek részt a tervezett koalícióban. A résztvevő országok számától is függ, hogy mekkora lenne a két szorost és a nemzetközi hajózási útvonalakat ellenőrző flotta.

A politikai döntés megszületése után - mint mondta - "közvetlenül a katonákon a sor, hogy kidolgozzák, milyen speciális haderőre lesz szükség a terv gyakorlati megvalósításához".

Az Egyesült Államok
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 07:04
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, kérdések)
él. Az önkormányzat másfél milliárd forinttal költekezik túl, miközben a tavalyi bevételei 3,5 milliárd forinttal maradnak el a tervezettől - tette hozzá.

A képviselő azt kérdezte, milyen eljárást kell lefolytatni, ha becsődöl egy önkormányzat?

Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár azt felelte, hogy a 2010-es önkormányzati konszolidáció során az állam 7,5 milliárd forintot vállalt át Zuglótól, vagyis a kerület számára lehetővé tették a stabil gazdálkodást.

Az önkormányzati törvény szabadságot biztosít az önkormányzatok gazdálkodásakor, de ehhez felelősségnek is kell társulnia - hangsúlyozta. A kormányhivatalok ellenőrzik az önkormányzat gazdálkodásának szabályszerűségét, de a célszerűségét nem, utóbbiról a választók mondanak ítéletet.

Jobbik: meddig mérgezik még Magyarországot?

Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta, hogy a társadalom tanulja a szennyvíziszap szót, ugyanis Horvátországból feldolgozott ürüléket hoznak Magyarországra.

Minden évben kiderül, hogy valamelyik
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 19:12
Szép napot mindenkinek!
Az Alkotmánybíróság egyetlen mozdulattal eltörölte Magyarországon a személyes szabadságot


A FOGYASZTÓI TÁRSADALOM RABSZOLGÁK BOLYGÓJÁVÁ TETTE A FÖLDET: TE IS CSAK EGY FOGASKERÉK VAGY A GÉPEZETBEN!

A rabszolgák bolygója lettünk, mely több és több CUCCOT gyárt hónapról hónapra más rabszolgáknak, hogy vásároljanak és fogyasszanak.

létezik szerinted olyan, hogy egyéniség, és hogy megelégedsz azzal, ami van?

A mai fogyasztói társadalom ugyanis éppen ennek a szöges ellentété akarja megvalósítani. Egy adott szemszögből - az övékből -ez egy utópia, a nagybetűs EMBER szemszögéből viszont egy lelketlen dísztópia.
Miközben a tervezett elavulás szép lassan teljesen kinyírtja a bolygónkat és feléli az összes természeti erőforrást, addig a reklámokkal az emberek agyába
kirscha, 2019. július 07. vasárnap, 09:17
Az avignoni fesztiválon is bemutatkozik a Recirquel My Land című előadása
Edinburgh-ban a kritikusok a fesztivál legjobb produkciójának választották, többen egy új előadóművészeti műfaj, a cirque danse születéséről beszéltek. A kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvöző alkotás az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba.A My Land a Recirquel első olyan munkája, amelyben kizárólag külföldi művészek szerepelnek: Vági Bence hét ukrán artistát hívott meg, az ő személyes élettörténetüket - hagyományokat, szabadságot és szerelmet - kutatva hozták létre a produkciót. Az előadás során a művészek földdel borított színpadról emelkednek fel, középpontba állítva kapcsolatukat saját szülőföldjükkel.

Az 1966 óta megrendezett alternatív előadóművészeti fesztivál Franciaország egyik legjelentősebb kulturális eseménye. Több mint száz helyszínen mutathatják meg magukat a világ 40 országából érkező színészek, táncosok és művészek. Avignon városa a fesztivál ideje alatt művészeti vásárrá alakul, ahol ugyanúgy helyet
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 11:51
Fúj a szél
Úgy gondolom, hogy az embernek mindig, minden élethelyzetben
egyértelmű határozottsággal képviselnie kell önmagát. Szelíden,
alázattal, kedvesen, mégis teljes bizonyossággal ki kell állni saját
maga mellett, akkor is, ha ez másoknak nem tetszik. Nem szükséges
mindenkinek megfelelni. Egyrészt azért, mert nem is lehet, másrészt,
mert a megfelelési és bizonyítási kényszer természetellenes folyamat.
És aki hagyja, hogy mások manipulálják, befolyásolják az idővel
elveszti önmagát. És aki elveszti önmagát, az elveszti a szabadságot,
amelyben önállóan dönthet a saját gondolata, érzése, értékrendje,
egyszóval a saját élete felől.

Montorffy Letti
klarika47, 2019. július 04. csütörtök, 06:34
EU-tisztújítás - Eltérően reagálnak a cseh politikusok Ursula von der Leyen jelölésére
szavára. Kérdéses azonban, lesz-e bátorsága belevágni az EU szükséges reformjába" - mondta a politikus, aki egyben a cseh képviselőház alelnöke.

"A visegrádi négyeknek úgy sikerült megakadályozniuk Timmermans jelölését, hogy helyette egy meggyőződéses euroföderalistát támogattak, aki nem félt menekülteket befogadni saját otthonába és Angela Merkel (német kancellár) hívének számít" - jelentette ki Marek Zenísek, az ellenzéki TOP 09 párt alelnöke újságíróknak.

Tomio Okamura, a bevándorlásellenes Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) elnöke, képviselőházi alelnök számára von der Leyen személye "teljességgel elfogadhatatlan". "Nem titkoltan föderalista, aki a nemzetállamok megszüntetésén fáradozik. Nyilvánvaló, hogy mindent megtesz a V4-ek migránsellenes álláspontjának letörésére. Nehéz harcok várnak ránk szuverenitásunk megőrzése érdekében" - mondta a CTK hírügynökségnek Okamura.

Katerina Konecná kommunista EP-képviselő úgy látja, hogy az Európa Tanács döntése ismét "megmutatta a V4-ek
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 13:01
Krónika 1. rész (napirend előtt: MTA, kormányhivatalok, otthonápolás, köznevelés)
parlamenti államtitkára elmondta, tavaly december 12-én a kormánypártok megszavazták az otthonápolási díj megemelését, az ellenzék azonban nem, Ungár Péternek is fontosabb volt, hogy hangoskodjon és pótakkumulátorért rohangált, hogy még három lájkot begyűjtsön és még többen kövessék a Facebook-oldalát.

Kitért arra, hogy az elmúlt években bevezették a kiemelt ápolási díjat, és az, aki a legalább 20 évig saját háztartásában ápolta gyermekét, 50 ezer forint nyugdíjkiegészítést kap.MSZP: a szabadság egyik legutolsó kis köre szűnik megHiller István (MSZP) szerint a kormánypártok tönkreverik a színvonalasan működő MTA kutatóintézeti rendszerét. A köznevelési törvény módosításával pedig "a magyar közoktatásban a szabadság egyik legutolsó kis köre" szűnik meg.

Olyan módosításokat hoznak, amellyel az alternatív iskolák léte értelmét veszíti, mert nem lehetnek a fősodortól eltérőek - magyarázta. Hozzátette: a kormánypártiak azt gondolják, az az állam feladata, hogy előírja: aki nem
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 09:51
Útravaló – 2019. június 30.
szabadulni, és akadályozza a keresztény életét. Krisztus szabaddá akar tenni bennünket, hogy szabadon kövessük őt.
Az olvasmányban Illés a köpenyét ráteríti Elizeusra és ezzel fejezi ki meghívását; mi is vasárnapról vasárnapra evangéliumköpenyt kapunk, a jó hír köpenyébe burkol az Egyház, hogy melegítsen bennünket, hogy lelkesítsen bennünket, másrészt, hogy az emberek lássák, érezzék rajtunk, hogy Krisztus követségében járunk, hogy Isten erejével cselekszünk.
Érdekes az, hogy a szentleckében a szabadságról olvasunk, az evangéliumban pedig a megkötöttségről, lemondásról van szó. Látszólag ellentétes dolgok, de a szabadság éppenséggel az Isten mellett való döntésünk és elszakadás a korábbi életünktől, létmódunktól.
A krisztusi szabadság arra hív bennünket, hogy a szeretet cselekedeteit tegyük folyamatosan: és ezt nem elég egyszer eldönteni, nem elég egyféle módon cselekedni, folyamatosan alakulnunk kell, folyamatosan figyelni Isten indításaira: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. Nekünk
maroka, 2019. június 30. vasárnap, 08:08
1/675
Képek, videók
Egyszer mindenkinek nyíln
menusgabor
2019. június 13. csütörtök, 20:04
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
szép napot mindenkinek...
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:11
Szép napot mindenkinek. (
jucinenadov
2017. február 03. péntek, 16:57
Szép napot mindenkinek..j
jucinenadov
2017. január 23. hétfő, 23:33
Szép napot mindenkinek
irmus
2017. január 13. péntek, 14:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.