Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 16:44 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tudta hogy a pünkösdi rózsa, a lila akác, a tűztövis és az
része
** Csucsor - Solanum termés
**** Leander - Nerium minden része
*** Kecskerágó - Euonymus termés
* Cserszömörce - Cotinus minden része
** Pünkösdirózsa - Paeonia virág, termés
** Fagyal - Ligustrum bogyó, levél, kéreg
**** Ricinus - Ricinus termés
** Akác - Robina kéreg, mag
*** Nehézszagú boróka - Juniperus sabina minden része
**** Boroszlán - Daphne bogyó, minden része

**** Aranyeső - Laburnum különösen a termés
**** Maszlag - Datura minden része
*** Magyal
reifregina, 2016. június 01. szerda, 17:56
9 természetes műtrágya,...
csodaszép szobanövények titka leggyakrabban a tápanyagforrásban keresendő. Ha nem áll kellő mennyiségű ,,táplálék" a növények számára, akkor képtelenek növekedni, színes virágokat bontani. Ha nem akarunk pénzt költeni a tápozásukra, léteznek környezetbarát, szinte ingyenes házi praktikák is. Íme!

Virágöntözés

1. A szobanövények többsége szereti a cukrot, főként a kaktuszok. Ezért egy kiskanál porcukorral szórjuk meg a földjüket, majd utána öntözzük meg.

2. A ricinus olaj elősegíti a bimbók, rügyek fejlődését, így egy kiskanál olajat keverjünk el 1 liter vízben, és azzal öntözzük virágainkat.

3. A hamut sem kell kidobni, ha vannak szobanövények, hiszen táplálja azokat, valamint fertőtlenítő hatása is van. Egy evőkanál hamut oldjunk fel 1 liter vízben, hagyjuk állni egy hétig, de időnként rázzuk fel. Ezt követően 10 napig ezzel az oldattal öntözzük virágainkat.

4. A gránátalma héját sem érdemes a szemetesbe hajítani. Inkább áztassuk be vízbe,
nanoka72, 2016. március 18. péntek, 21:58
Kullancs-vigyázat!!
Elővigyázatosság
A szép napos idő a szabadba csábít minket, sajnos a kullancsoknak is kedvez. Most is figyelnünk kell arra, hogyan kerüljük el a kullancs csípését, vagy ha már megtörtént, miként szabaduljunk meg tőle.
Hazánkban sokféle kullanccsal találkozhatunk, de a legelterjedtebb, emberen is élősködő fajta a közönséges kullancs (Ixodes ricinus). Sajnos az éghajlatunk, és a jellemző növényzet kedvez a kullancsok szaporodásának. Az észak-nyugati területeken, a déli határvidéken, a budai külső kerületekben, és a környező hegyekben jelentős a kullancs populáció.
Hogyan találja meg áldozatát a kullancs?
A kullancs a közhiedelemmel szemben nem magasról veti le magát, sokkal jobban szereti a nedves, árnyékos helyet, így könnyebb összeszedni bokros, gazos, magas füves, vagy avarral borított területen.
Szeme nincs ennek a pókfélékhez tartozó állatnak, de több érzékszerve is van, amivel megtalálja a táplálkozásra alkalmas arra járó állatot, embert. Érzékeli a melegvérű élőlények által
klementinagidro, 2015. augusztus 25. kedd, 14:21
Vigyázat KIRÁNDULÓK!
Vigyázat KIRÁNDULÓK!
Figyeljetek oda, és terjesszétek ismerőseiteknek!
Keszthely környékén már tömegesen előfordul a KAUKÁZUSI MEDVETALP!
Mit kell tudni a medvetalpról?A kaukázusi medvetalp a zellerfélékre jellemzően furanokumarinokat tartalmaz, de a többi növényhez képest sokkal nagyobb mennyiségben. Ez az anyag azon felül, hogy rákkeltő, a bőrt erősen fényérzékennyé teszi.

Ehhez a növény puszta megérintése is elegendő, a finom szőröknek köszönhetően. Ha az érintett bőrfelületet UV-sugárzás éri, a bőr kipirosodik, viszketni kezd, és 16-48 órán belül égési sérülésekre emlékeztető hólyagok jelennek meg rajta. Ezek helyén feketés, lilás bőrelszíneződések és hegek maradnak vissza. Szembe kerülve átmeneti, vagy akár végleges vakságot okoz.
sanci81, 2015. július 18. szombat, 17:50
Ricinusolaj és a nyirokrendszer
Ricinusolaj és a nyirokrendszer
A ricinusolajat az ősi Egyiptomtól a korai középkorig használták, mint gyógyszert. Az utóbbi időben népgyógyászati szernek tekintik.

A fordítás kapcsolódik egy rövidesen feltöltésre kerülő íráshoz, melynek témája: "Mellrák kezelése - szeliden"

Az alábbi cikket azon hölgyeknek (is) ajánljuk, akiknél fennáll a lehetőség, hogy az egészségügyi szakember a mell vagy mellek eltávolítását javasolja.
Ricinusolaj - nyirokrendszer
Ismert, hogy hatásos különféle vírusok, baktériumok, gombák és penészgombák növekedésének megakadályozásában. Ez magyarázza sikeres alkalmazását bőrgomba, keratózis (nem rákos, szemölcsszerű bőrnövekedés), bőrgyulladás, bőrsérülés, gombafertőzött kéz- és lábujjak, akne, krónikus pruritus (viszketés) esetén.

Általánosan ezeknél az állapotoknál egyszerűen becsavarjuk az érintett területet ricinusolajjal átitatott szövetanyaggal egész éjszakán keresztül, vagy kisebb helyen, olajjal átitatott ragasztószalaggal.
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 09:51
Mérgező növények
kicsit, elsősegélyként széntablettát adjunk sok vízzel.
Filodendron: Ennek a növénynek a gyökere tartalmazza a méreganyagot, éppen ezért ritkán okoz gondot. Bőrirritáló és hasmenést okozó hatású.
Kroton: Látványos levelei csábítják a kisgyermekeket, de vigyázzunk, mert a levelek tartalmazzák a mérgező anyagot. Bőrvörösséget, viszketést okoz, elfogyasztva pedig hasmenést, hányást.
Mikulásvirág: Tejnedve tartalmazza a mérget. Bőrirritáló és a gyomor-béltraktusba kerülve hányást okoz.
Ricinus: A növényből nyert tisztított olaj közismert hashajtóhatású. A magja szép fényes, cirmos mintázatú, a gyerekek előszeretettel gyűjtik össze. Vigyázzunk, mert nagyon gyakran fordul elő a ricinusmag okozta mérgezés. Amilyen szép, olyan veszélyes, erősen mérgező anyagot tartalmaz!
Gyöngyvirág: Minden része erősen mérgező. Ha gyerekek mégis esznek belőle, elsősorban rosszullét, hányás hívhatja fel a figyelmet a bajra.Szívritmuszavart és idegrendszeri panaszokat okoz. Sajnos okozott már halálesetet az
anna4459, 2015. május 30. szombat, 19:13
Csodafa :)
CSODAFA GONDOZÁSA ÜLTETÉSE

Csodafa ( ricinus communis) Egy egzotikus hatású egynyári dísznövény, amely a trópusi Afrikából származik, ahol Krisztus pálmájának is hívják.

Eredeti hazájában akár 8 méter magasra is megnőhet, de hazánkban mivel télen elfagy egynyári növényként, van nevelve így 3 méter magasra, növekszik.

Impozáns termete mellett megkapó látványt nyújtanak a nagy kéz formájú levelek, színűk mélyzöld és a levélnyél gyakran vörös színt ölt.

A virágok a nyár közepén jelennek meg buga virágban a hím virágok sárgák, míg a női virágok piros színűek.

Később ezekből fejlődnek ki a toktermések, amelyek élénkpirosak és kissé szúrósak. Magvetéssel már májustól lehet szaporítani, majd a kert napos meleg részébe ültessük ki a palántákat. Bőséges öntözés és tápoldatozást meghálálja.

Mivel a növény minden
anna4459, 2015. május 14. csütörtök, 21:25
Mérgek a kertünkben
hasonlítanak az akácfa ehető virágaira, júniusban érő, zöld hüvelyes termései pedig a borsóra emlékeztetnek. Hiába a hasonlóság és a rendszertani rokonság, a növény emberi fogyasztásra alkalmatlan! (Nem tévesztendő össze a kerti aranyvesszővel, mely március-áprilisban nyílik, és nem mérgező.) A mérgezés jelei: szédülés, égő érzés a szájban, garatban, fokozott nyáltermelés, szapora szívverés, remegés, hasgörcs, hányás. Gyermekeknél 3-4 termés (15-20 mag) elfogyasztása légzésleállást okozhat.
Ricinus - A különlegesnek tartott, trópusi származású, egynyári kerti dísznövény vakondűzésre is alkalmas, magjának olajáért is termesztik, ám a növény minden része erősen mérgező. Ricin nevű fehérjéje erős hashajtó, gyermekek számára 1-2 mag elfogyasztása is halálos lehet. A fogyasztás után néhány órával égő érzés jelentkezik a szájban, torokban és a gyomorban, majd hányinger, hányás, erős, véres hasmenés, hasi görcsök, homályos látás, nehézlégzés, heveny máj- és veseelégtelenség, bénulás és halál
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 12:40
Csodafa gondozása, ültetése
Csodafa ( ricinus communis) Egy egzotikus hatású egynyári dísznövény, amely a trópusi Afrikából származik, ahol Krisztus pálmájának is hívják.

Eredeti hazájában akár 8 méter magasra is megnőhet, de hazánkban mivel télen elfagy egynyári növényként, van nevelve így 3 méter magasra, növekszik.

Impozáns termete mellett megkapó látványt nyújtanak a nagy kéz formájú levelek, színűk mélyzöld és a levélnyél gyakran vörös színt ölt.

A virágok a nyár közepén jelennek meg buga virágban a hím virágok sárgák, míg a női virágok piros színűek.

Később ezekből fejlődnek ki a toktermések, amelyek élénkpirosak és kissé szúrósak. Magvetéssel már májustól lehet szaporítani, majd a kert napos meleg részébe ültessük ki a palántákat. Bőséges öntözés és tápoldatozást meghálálja.

Mivel a növény minden része mérgező főleg a
anna4459, 2015. február 28. szombat, 09:40
A haj ápolása
Ricinusolaj-a legjobb hajnövesztő szer: hogyan használjuk?
Már annyi, de annyi alkalommal kaptam ezt a kérdést, mikor a ricinus olajos pakolásról beszéltem, hogy úgy gondoltam, egyszerűbb, ha összeszedem egy postban a választ, és válaszként csak ezt linkelgetem. Szóval, mint azt már bizonyára rengetegen hallottátok, a ricinusolaj a hosszabb hajra vágyók első számú fegyvere.

Ez nem csak városi legenda, a hoxa.hu-n számtalan sikeres hajhosszabbodás van dokumentálva, hajnövesztési naplókként keressétek, amiben kizárólag a ricinus olaj játszott szerepet. Volt, akinek heti 2 cm-es hosszabbodás következett be! Ami a legjobb az egészben, hogy az olaj nem drága, bármely patikában beszerezhető, és a pakolás elkészítése sem bonyolult.

Hol tudom megvenni és mennyibe kerül?
300 Ft/dl a patikákban. Érdemes a vásárlásnál hozzátenni, hogy hajra szeretnéd használni, hogy ne nézzenek furán, ha nagyobb kiszerelést kérsz, ugyanis általában kis üvegben adják, mert hashajtóként szokták vinni a
suzymama, 2014. április 13. vasárnap, 17:03
Nyirokrendszer
Nyirokrendszer - ricinusolaj... mi közük van egymáshoz?

Gondolom hallottál már arról, hogy a keringési rendszerünk része a nyirokrendszer is. De mióta hallunk erről a rendszerről, ismerjük e egyáltalán? Az orvosod beszélt már neked e rendszer működésének a fontosságáról?
Bevallom, hogy én az egészségügyi tanulmányaim előtt nem tudtam, hogy nyirokrendszerünk is van! Ez viszont nem az én hibám, mert sehol nem tanították és senki nem is beszélt róla. Vajon miért?
Talán azért, mert kevés ismerettel rendelkeztek róla, és úgy gondolom ez az ismeret ma sem bővült túl sokat orvosi körökben, mivel még mindig nem hallunk róla szinte semmit. Talán az ödéma kapcsán említésre kerülhet, hogy nyiroködémáról van szó, de ettől több...?
A természetgyógyászok sokkal többet foglalkoznak a nyirokrendszerrel, biztosan hallottál már nyirok masszázsról, de ez is csak az utóbbi években terjedt el.

Találtam egy cikket, nem lesz rövid, de aki elolvassa talán elgondolkodik egy kicsit a cikk
tripike, 2014. március 13. csütörtök, 14:40
2/7
Képek, videók
pünkösdi búcsú0608_4.jpg
maroka
2019. június 08. szombat, 16:22
pünkösdi búcsú0608_3.jpg
maroka
2019. június 08. szombat, 16:16
pünkösdi búcsú0608.jpg
maroka
2019. június 08. szombat, 16:14
pünkösdi búcsú0608_2.jpg
maroka
2019. június 08. szombat, 16:13
Pünkösdi rózsa.jpg
pacsakute
2018. október 04. csütörtök, 18:17
Pünkösdi rózsa.jpg
tornyaieta
2018. október 04. csütörtök, 16:17
Pünkösdi Programok Észak-
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:30
Pünkösdi rózsával
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 21:47
pünkösdi rózsa
maria_kadar_148
2018. július 27. péntek, 20:58
pünkösdi rózsák
eva6
2018. június 21. csütörtök, 09:53
Pünkösdi várakozás
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:17
mutatkozik a lila akác is
wob
2017. április 22. szombat, 16:15
A lila akác tündöklik
wob
2014. április 19. szombat, 15:12
Kinyílott a lila akác....
airam41
2012. május 19. szombat, 03:31
Kinyílott a lila akác....
bongyi53
2012. május 16. szerda, 20:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.