Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 23:09 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vigyázat KIRÁNDULÓK!
Vigyázat KIRÁNDULÓK!
Figyeljetek oda, és terjesszétek ismerőseiteknek!
Keszthely környékén már tömegesen előfordul a KAUKÁZUSI MEDVETALP!
Mit kell tudni a medvetalpról?A kaukázusi medvetalp a zellerfélékre jellemzően furanokumarinokat tartalmaz, de a többi növényhez képest sokkal nagyobb mennyiségben. Ez az anyag azon felül, hogy rákkeltő, a bőrt erősen fényérzékennyé teszi.

Ehhez a növény puszta megérintése is elegendő, a finom szőröknek köszönhetően. Ha az érintett bőrfelületet UV-sugárzás éri, a bőr kipirosodik, viszketni kezd, és 16-48 órán belül égési sérülésekre emlékeztető hólyagok jelennek meg rajta. Ezek helyén feketés, lilás bőrelszíneződések és hegek maradnak vissza. Szembe kerülve átmeneti, vagy akár végleges vakságot okoz.
sanci81, 2015. július 18. szombat, 17:50
Ricinusolaj és a nyirokrendszer
Ricinusolaj és a nyirokrendszer
A ricinusolajat az ősi Egyiptomtól a korai középkorig használták, mint gyógyszert. Az utóbbi időben népgyógyászati szernek tekintik.

A fordítás kapcsolódik egy rövidesen feltöltésre kerülő íráshoz, melynek témája: "Mellrák kezelése - szeliden"

Az alábbi cikket azon hölgyeknek (is) ajánljuk, akiknél fennáll a lehetőség, hogy az egészségügyi szakember a mell vagy mellek eltávolítását javasolja.
Ricinusolaj - nyirokrendszer
Ismert, hogy hatásos különféle vírusok, baktériumok, gombák és penészgombák növekedésének megakadályozásában. Ez magyarázza sikeres alkalmazását bőrgomba, keratózis (nem rákos, szemölcsszerű bőrnövekedés), bőrgyulladás, bőrsérülés, gombafertőzött kéz- és lábujjak, akne, krónikus pruritus (viszketés) esetén.

Általánosan ezeknél az állapotoknál egyszerűen becsavarjuk az érintett területet ricinusolajjal átitatott szövetanyaggal egész éjszakán keresztül, vagy kisebb helyen, olajjal átitatott ragasztószalaggal.
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 09:51
Mérgező növények
kicsit, elsősegélyként széntablettát adjunk sok vízzel.
Filodendron: Ennek a növénynek a gyökere tartalmazza a méreganyagot, éppen ezért ritkán okoz gondot. Bőrirritáló és hasmenést okozó hatású.
Kroton: Látványos levelei csábítják a kisgyermekeket, de vigyázzunk, mert a levelek tartalmazzák a mérgező anyagot. Bőrvörösséget, viszketést okoz, elfogyasztva pedig hasmenést, hányást.
Mikulásvirág: Tejnedve tartalmazza a mérget. Bőrirritáló és a gyomor-béltraktusba kerülve hányást okoz.
Ricinus: A növényből nyert tisztított olaj közismert hashajtóhatású. A magja szép fényes, cirmos mintázatú, a gyerekek előszeretettel gyűjtik össze. Vigyázzunk, mert nagyon gyakran fordul elő a ricinusmag okozta mérgezés. Amilyen szép, olyan veszélyes, erősen mérgező anyagot tartalmaz!
Gyöngyvirág: Minden része erősen mérgező. Ha gyerekek mégis esznek belőle, elsősorban rosszullét, hányás hívhatja fel a figyelmet a bajra.Szívritmuszavart és idegrendszeri panaszokat okoz. Sajnos okozott már halálesetet az
anna4459, 2015. május 30. szombat, 19:13
Csodafa :)
CSODAFA GONDOZÁSA ÜLTETÉSE

Csodafa ( ricinus communis) Egy egzotikus hatású egynyári dísznövény, amely a trópusi Afrikából származik, ahol Krisztus pálmájának is hívják.

Eredeti hazájában akár 8 méter magasra is megnőhet, de hazánkban mivel télen elfagy egynyári növényként, van nevelve így 3 méter magasra, növekszik.

Impozáns termete mellett megkapó látványt nyújtanak a nagy kéz formájú levelek, színűk mélyzöld és a levélnyél gyakran vörös színt ölt.

A virágok a nyár közepén jelennek meg buga virágban a hím virágok sárgák, míg a női virágok piros színűek.

Később ezekből fejlődnek ki a toktermések, amelyek élénkpirosak és kissé szúrósak. Magvetéssel már májustól lehet szaporítani, majd a kert napos meleg részébe ültessük ki a palántákat. Bőséges öntözés és tápoldatozást meghálálja.

Mivel a növény minden
anna4459, 2015. május 14. csütörtök, 21:25
Mérgek a kertünkben
hasonlítanak az akácfa ehető virágaira, júniusban érő, zöld hüvelyes termései pedig a borsóra emlékeztetnek. Hiába a hasonlóság és a rendszertani rokonság, a növény emberi fogyasztásra alkalmatlan! (Nem tévesztendő össze a kerti aranyvesszővel, mely március-áprilisban nyílik, és nem mérgező.) A mérgezés jelei: szédülés, égő érzés a szájban, garatban, fokozott nyáltermelés, szapora szívverés, remegés, hasgörcs, hányás. Gyermekeknél 3-4 termés (15-20 mag) elfogyasztása légzésleállást okozhat.
Ricinus - A különlegesnek tartott, trópusi származású, egynyári kerti dísznövény vakondűzésre is alkalmas, magjának olajáért is termesztik, ám a növény minden része erősen mérgező. Ricin nevű fehérjéje erős hashajtó, gyermekek számára 1-2 mag elfogyasztása is halálos lehet. A fogyasztás után néhány órával égő érzés jelentkezik a szájban, torokban és a gyomorban, majd hányinger, hányás, erős, véres hasmenés, hasi görcsök, homályos látás, nehézlégzés, heveny máj- és veseelégtelenség, bénulás és halál
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 12:40
Csodafa gondozása, ültetése
Csodafa ( ricinus communis) Egy egzotikus hatású egynyári dísznövény, amely a trópusi Afrikából származik, ahol Krisztus pálmájának is hívják.

Eredeti hazájában akár 8 méter magasra is megnőhet, de hazánkban mivel télen elfagy egynyári növényként, van nevelve így 3 méter magasra, növekszik.

Impozáns termete mellett megkapó látványt nyújtanak a nagy kéz formájú levelek, színűk mélyzöld és a levélnyél gyakran vörös színt ölt.

A virágok a nyár közepén jelennek meg buga virágban a hím virágok sárgák, míg a női virágok piros színűek.

Később ezekből fejlődnek ki a toktermések, amelyek élénkpirosak és kissé szúrósak. Magvetéssel már májustól lehet szaporítani, majd a kert napos meleg részébe ültessük ki a palántákat. Bőséges öntözés és tápoldatozást meghálálja.

Mivel a növény minden része mérgező főleg a
anna4459, 2015. február 28. szombat, 09:40
Kullancs-vigyázat!!
Elővigyázatosság
A szép napos idő a szabadba csábít minket, sajnos a kullancsoknak is kedvez. Most is figyelnünk kell arra, hogyan kerüljük el a kullancs csípését, vagy ha már megtörtént, miként szabaduljunk meg tőle.
Hazánkban sokféle kullanccsal találkozhatunk, de a legelterjedtebb, emberen is élősködő fajta a közönséges kullancs (Ixodes ricinus). Sajnos az éghajlatunk, és a jellemző növényzet kedvez a kullancsok szaporodásának. Az észak-nyugati területeken, a déli határvidéken, a budai külső kerületekben, és a környező hegyekben jelentős a kullancs populáció.
Hogyan találja meg áldozatát a kullancs?
A kullancs a közhiedelemmel szemben nem magasról veti le magát, sokkal jobban szereti a nedves, árnyékos helyet, így könnyebb összeszedni bokros, gazos, magas füves, vagy avarral borított területen.
Szeme nincs ennek a pókfélékhez tartozó állatnak, de több érzékszerve is van, amivel megtalálja a táplálkozásra alkalmas arra járó állatot, embert. Érzékeli a melegvérű élőlények által
akiram45, 2014. április 16. szerda, 12:58
A haj ápolása
Ricinusolaj-a legjobb hajnövesztő szer: hogyan használjuk?
Már annyi, de annyi alkalommal kaptam ezt a kérdést, mikor a ricinus olajos pakolásról beszéltem, hogy úgy gondoltam, egyszerűbb, ha összeszedem egy postban a választ, és válaszként csak ezt linkelgetem. Szóval, mint azt már bizonyára rengetegen hallottátok, a ricinusolaj a hosszabb hajra vágyók első számú fegyvere.

Ez nem csak városi legenda, a hoxa.hu-n számtalan sikeres hajhosszabbodás van dokumentálva, hajnövesztési naplókként keressétek, amiben kizárólag a ricinus olaj játszott szerepet. Volt, akinek heti 2 cm-es hosszabbodás következett be! Ami a legjobb az egészben, hogy az olaj nem drága, bármely patikában beszerezhető, és a pakolás elkészítése sem bonyolult.

Hol tudom megvenni és mennyibe kerül?
300 Ft/dl a patikákban. Érdemes a vásárlásnál hozzátenni, hogy hajra szeretnéd használni, hogy ne nézzenek furán, ha nagyobb kiszerelést kérsz, ugyanis általában kis üvegben adják, mert hashajtóként szokták vinni a
suzymama, 2014. április 13. vasárnap, 17:03
Nyirokrendszer
Nyirokrendszer - ricinusolaj... mi közük van egymáshoz?

Gondolom hallottál már arról, hogy a keringési rendszerünk része a nyirokrendszer is. De mióta hallunk erről a rendszerről, ismerjük e egyáltalán? Az orvosod beszélt már neked e rendszer működésének a fontosságáról?
Bevallom, hogy én az egészségügyi tanulmányaim előtt nem tudtam, hogy nyirokrendszerünk is van! Ez viszont nem az én hibám, mert sehol nem tanították és senki nem is beszélt róla. Vajon miért?
Talán azért, mert kevés ismerettel rendelkeztek róla, és úgy gondolom ez az ismeret ma sem bővült túl sokat orvosi körökben, mivel még mindig nem hallunk róla szinte semmit. Talán az ödéma kapcsán említésre kerülhet, hogy nyiroködémáról van szó, de ettől több...?
A természetgyógyászok sokkal többet foglalkoznak a nyirokrendszerrel, biztosan hallottál már nyirok masszázsról, de ez is csak az utóbbi években terjedt el.

Találtam egy cikket, nem lesz rövid, de aki elolvassa talán elgondolkodik egy kicsit a cikk
tripike, 2014. március 13. csütörtök, 14:40
Mitől jó egy szappan?
és hidratálja a bőrt,

a babaszappanokban is megtalálható kémhatása megegyezik a bőr természetes ph-értékével. A kénes, kátrányos gyógyszappanok és bóraxszappan pedig szárító antiszeptikus hatású.

Természetes anyagok
"Szappanjaink tiszta növényi alapanyagokból frissen, kézzel készülnek. Nem tartalmaznak szintetikus adalékot, állati zsírokat." - mondja Zékányi Judit szappankészítő. Főzésükhöz természetes növényi eredetű alapanyagokat, pl. olíva-, kókusz-, pálma-, napraforgó-, ricinus-, dióolajat, aloe verát, virágszirmokat, mézet, méhviaszt használnak. A szappan előállítása során az olajhoz lúgot adnak, melléktermékként pedig glicerin keletkezik. A szappanokat 100%-os illóolajokkal illatosítják. Nem alkalmaznak mesterséges tartósítószert és színezékeket, termékeik színét a növényi színanyagok adják. Az elkészült szappanokat végül formába öntik, felvágják és négy hétig érlelik. A családi vállalkozás legkeresettebb termékei a levendulás, az eukaliptuszos, a körömvirágos, a
lovaszmarika, 2014. február 26. szerda, 10:41
Ricinus, a hajnövesztő csodaolaj
A kutyatejfélék családjába tartozó Ricinus egy gyors növekedésű, lágyszárú növény. A trópusokon akár 10-12 méter magasságot is eléri. Magyarországon viszont csak “egyéves" növény, így jellemzően 50 cm - 3 m magasra nő. Magja mérgező. Belső fogyasztásra csak kimondottan erre a célra alkalmas ricinusolaj ajánlott!

A ricinusolaj színe jellemzően vajszínű, szobahőmérsékleten folyékony és átlátszó. Más olajokkal összehasonlítva az egyik legsűrűbb olaj, nagy viszkozitású.

A ricinusolaj három legelterjedtebb használati módja: natúr kozmetikumokban alapanyagként, hajápolóként (akár szempilla illetve szemöldök esetén is!) és hashajtóként is használható.

A ricinusolajat hashajtó hatásáról ismerjük többnyire, de van egy másik áldásos hatása, amit a szépségápolásban kamatoztathatunk.
Hajpakolásként alkalmazva heti egy-két alkalommal pár hét után észrevehetően
pacsakute, 2013. november 27. szerda, 09:51
Egészség
Ricinusolaj és a nyirokrendszer

A ricinusolajat az ősi Egyiptomtól a korai középkorig használták, mint
gyógyszert. Az utóbbi időben népgyógyászati szernek tekintik.

A fordítás kapcsolódik egy rövidesen feltöltésre kerülő íráshoz,
melynek témája: "Mellrák kezelése - szelíden"

Az alábbi cikket azon hölgyeknek (is) ajánljuk, akiknél fennáll a
lehetőség, hogy az egészségügyi szakember a mell vagy mellek
eltávolítását javasolja.

Ricinusolaj - nyirokrendszer

Ismert, hogy hatásos különféle vírusok, baktériumok, gombák és
penészgombák növekedésének megakadályozásában. Ez magyarázza sikeres
alkalmazását bőrgomba, keratózis (nem rákos, szemölcsszerű
bőrnövekedés), bőrgyulladás, bőrsérülés, gombafertőzött kéz- és
lábujjak, akne, krónikus pruritus (viszketés) esetén.

Általánosan ezeknél az állapotoknál egyszerűen becsavarjuk az érintett
területet ricinusolajjal átitatott szövetanyaggal egész
piroska0101, 2013. november 04. hétfő, 20:06
2/7
Képek, videók
Kirándulók
sanci81
2016. február 16. kedd, 17:09
kirándulók.jpg
durcimarcika
2015. július 26. vasárnap, 23:31
Kirándulók
csalogany13
2012. szeptember 19. szerda, 21:31
kirándulók
zsuzsipolgar
2011. december 02. péntek, 16:04
2011_02_26_Kirándulók 041
tonylandi
2011. február 26. szombat, 18:51
Kirándulok
zlako
2009. május 19. kedd, 21:21
Kirándulók.jpg
dnemethk
2008. június 19. csütörtök, 07:03
Lefelé kirándulók
jbal
2007. augusztus 24. péntek, 09:21
Kirándulok
manabell
2006. október 15. vasárnap, 20:51
kirándulók
seth7
2006. szeptember 04. hétfő, 15:12
kirándúlók
spider66
2006. június 11. vasárnap, 21:47
a lelkes kirándulók :)
kiskinga
2006. június 05. hétfő, 14:53
kaukázusi
alpiger
2008. március 03. hétfő, 18:08
kaukázusi juh.kutya
csilleberc0509
2007. május 06. vasárnap, 07:51
Kaukázusi.jpg
gyorgyy
2007. április 19. csütörtök, 07:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.