Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:45 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Budapesten lesz 2022-ben a cselgáncs-világbajnokság
A sportvezető a pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs Grand Prix sorsolásán vett részt Budapesten, és az esemény előtt megtartott beszédében közölte, hogy 2017 után 2022-ben ismét a magyar főváros ad majd otthont a vb-nek.

Két évvel ezelőtt 126 ország 731 sportolója vett részt a budapesti vb-n, Tóth László, a magyar szövetség elnöke pedig most reményét fejezte ki, hogy Magyarország három év múlva újabb emlékezetes világbajnokságot rendez majd.
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 15:41
Gary Oldman alakítja Herman Mankiewicz forgatókönyvírót egy új életrajzi filmben
Mankiewicz eredetileg újságíró volt, később ő írta Orson Wellesszel az Aranypolgár című filmklasszikus (1941) forgatókönyvét. A Mank című film, amely Mankiewicz becenevére utal, a Netflixnél készül. Fincher a tervek szerint ősszel kezdi forgatni a korabeli hangulatot felidézve fekete-fehér filmszalagra.

Fincher már húsz éve is meg akarta csinálni ezt a filmet, most apja, Jack Fincher jegyzi a forgatókönyvet. A rendező Cean Chaffin és Doug Urbanski producerrel dolgozik együtt.

Mankiewicz riporter és kritikus volt az 1920-as években, emellett tagja lett a híres New York-i irodalmi társaságnak, az Algonquin Kerekasztalnak. A húszas évek végén azonban a Paramount Hollywoodba csábította, ahol éppen akkor kezdődött a hangosfilmek korszaka.

"Milliókat lehet felmarkolni és az embernek csak idiótákkal kell versenyeznie" - csalogatta egy New York-i írótársát, Ben Hechtet Hollywoodból.

Mankiewicz olyan klasszikus produkciókon dolgozott, mint az Óz, a nagy varázsló (1939), a Szőkék előnyben
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 13:31
Szent Benedek apát, Európa fő védőszentje 07.10
életet."
Ezek az evangélium igéi. Mt 19,27-29
...........

Imádság
Kérünk, Urunk, Istenünk, taníts meg bennünket arra, hogy helyesen kérjük tőled azt, ami javunkra szolgál! Te kormányozd életünk hajóját magad felé, minden viharvert lélek csendes kikötője! Mutasd meg az irányt, amerre mennünk kell! Újítsd meg bennünk az engedelmesség lelkületét!

Elmélkedés
Szent Benedeket, a bencés rend alapítóját és Európa fő védőszentjét ünnepeljük. Ő volt az, aki a nyugati Egyházban elsőként írt szabályzatot, regulát a szerzetesek számára. Szabályzatának bevezetésében többek között ezt írta: ,,Övezzük fel derekunkat a hittel és a jó cselekedetek gyakorlásával, és az evangélium vezetésével járjuk az Úr útjait, hogy méltók legyünk meglátni azt, aki országába hívott minket."
Jogosan érezzük, hogy ez a felhívás nem kifejezetten a szerzetesi életre vállalkozókra
maroka, 2019. július 11. csütörtök, 08:59
Bundestag-jelentés: nem zárható ki teljesen, hogy Berlin jóvátétellel tartozik Athénnak
mint 70 évvel ezelőtti eseményekre vonatkozik.

A görög kormány június elején az athéni parlament felszólítására jegyzékben követelte, hogy a német kormány üljön tárgyalóasztalhoz a jóvátételi követelések tisztázására. Egy görög szakértői bizottság a Német Birodalom által okozott károkat mai értéken nagyjából 290 milliárd euróra becsülte.

A német kormány az ügyet jogi és politikai értelemben is lezártnak tekinti. Berlinnek az az álláspontja, hogy a háború miatt nyitva maradt jogi kérdéseket végleg rendezte az 1990-es évek elején a német újraegyesítést rendező, úgynevezett 4+2-es szerződés, melyet a Német Szövetségi Köztársaság, a Német Demokratikus Köztársaság és a korábbi négy megszálló hatalom, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország és a Szovjetunió kötött. A szerződés viszont egyrészt nem említ jóvátételi kérdéseket, másrészt Görögország nem vett részt az erről szóló tárgyalásokon.

A Bundestag jelentése arra is kitér, hogy a lengyel kormány szintén rendre fogalmaz meg
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 14:22
3 módszer, hogy erős maradj, ha nehézségekkel kerülsz szembe
legtöbb ember még mindig ezt teszi, vagyis elfogadja, ami vele és körülötte történik. Amikor ezt a gondolkodást folytatod és elfogadod, hogy semmit nem tehetsz ebben a helyzetben, eladod a hatalmad.

Mindez pedig nemcsak a hangulatodra lesz rossz hatással, de a körülötted lévő emberekre is, különösen,ha vezető vagy. A jelenleg benned lévő energiák, ugyanis a testbeszédedet is alakítják. Amikor a növekedésre összpontosítasz, pozitív gondolatokat táplálsz majd. A szomorú, zavaros érzések teljesen rendben vannak, sőt, ha sikeres akarsz lenni, mindezeket gyakran fogod érezni. Ha így alakul, ismerd el, hogy így érzel, de ne tápláld őket. Ha erre képes leszel, fejlődni fogsz.

2. Ne a problémára koncentrálj, keress megoldást
Ez elég egyszerűnek és egyértelműnek tűnik, de az emberek jelentős része sokkal több energiát fordít arra, hogy mi történt, vagy ki miatt történt ahelyett, hogy azonnali megoldáson törnék a fejüket. Ha valami rossz történik, kevésbé érdekeljen, hogy ki csinálta
pacsakute, 2019. július 10. szerda, 13:28
Szakmai szervezet: a bádogos szakmunkások megtartásához nettó 600 ezer forintos havi bérre van szükség
Az Épületszigetelők, Tetőfedő, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerdai közleményében ismertette, hogy a bádogosok átlagos havi nettó fizetése 300-400 ezer forint között mozog, a szakmunkások azonban Ausztriában nettó 800 ezer forintnak megfelelő eurót kapnak havi átlagban, ami az ingázás pluszköltségeivel együtt is vonzó alternatíva.

A kivándorlás nem az egyetlen probléma, emellett magas a szakemberek átlagéletkora, mivel nincs utánpótlás.

Az ÉMSZ szerint a helyzet súlyosságát mutatja, hogy idén nappali képzésben 11 tetőfedő és 3 bádogos végez, építmény-szigetelő pedig egy sem. Miközben a tetőfedő és bádogos szakmáknál évente, országosan körülbelül 400, az építmény-szigetelőknél pedig 300 új szakemberre lenne szükség.

A szövetség úgy véli, hogy az utánpótlás hiányának kezeléséhez részben a szakoktatás reformjára, részben pedig a szakmák népszerűsítésérére van szükség. Előbbinél megjegyezték, fontos, hogy a nappali képzés mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapjon a
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 12:11
Gyulai Memorial - Nguyen egyéni csúccsal harmadik távolban, Márton negyedik súlylökésben
világbajnoki szinttől.

"Remélem, hogy ez a 670 centiméter olyan lesz, mint amikor százon először kerültem 12 másodperc alá. Nagyon nehezen sikerült, de akkor átszakadt egy gát, és azt követően alig futottam azon kívül" - nyilatkozta Nguyen, aki szeretne ott lenni a dohai vb-n, mert az a verseny az olimpia szempontjából is "jól fizet".

Az olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok Márton Anita az utóbbi időszakban magához képest kifejezetten visszafogott eredményeket produkált, a 18 métertől is rendre messze elmaradt. Mint mondta, fizikálisan kiváló állapotban van, ám egy technikai gond miatt nem megy úgy a versenyzés, ahogy szeretné.

Székesfehérváron már az első lökésénél egyértelművé vált, hogy sikerül javítania az elmúlt viadalokon mutatott eredményein, másodikra pedig a 18 méteres vonalat is túllökte (18,08 m). A harmadik körben megint javított, 18,38 métert ért el, és ennél ugyan később nem tudott jobbat lökni, viszont így is elégedetten zárta - a negyedik helyen - a Gyulai
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 18:52
Rétvári: jóval több tankönyvet és olcsóbban rendeltek az iskolák
Rétvári Bence közölte, jobban megtalálták a számításaikat az iskolák az új tankönyvjegyzékkel: míg tavaly csaknem 12 millió tankönyvet rendeltek az iskolák tanévkezdésre, addig most 12 millió 503 ezer rendelés érkezett.

Az állam bebizonyította azt is, hogy mindez - a jó minőség mellett - megvalósulhat olcsóbban is, ugyanis a leadott rendelések értéke 700 millió forinttal kisebb, mint az előző évben - ismertette az államtitkár, hozzátéve, hogy 2017-hez képest 1,2 milliárd forinttal kevesebb a teljes "tankönyvköltés".

A megrendelt tankönyvekből az állami kiadásúak száma 2,5 millióval magasabb, mint 2018-ban - jegyezte meg.

A magánkiadók és ellenzéki politikusok új tankönyvjegyzéket érintő, az elmúlt hónapokban megjelent kijelentéseiről az államtitkár azt mondta, a tankönyvrendelési adatok azt jelzik, mindezek "üres riogatások" voltak.

Rétvári Bence rámutatott: az adatok azt bizonyítják, hogy a magánkiadók "hisztériakeltése" alaptalan volt, valójában profitorientált célok vezették
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 14:21
Illegális bevándorlás - Avramopulosz előzetes megállapodást szorgalmaz az érkezők elosztására
A görög biztos szerint amíg nem sikerült megállapodni az uniós menekültügyi kérdéseket szabályozó, úgynevezett Dublini Rendelet reformjáról, addig is valamilyen megállapodást kell kötni, hogy mi legyen azokkal az emberekkel, akik mentőhajókkal érkeznek Európába.

Jelenleg a menedékkérők fogadása körüli vita rendre diplomáciai súrlódáshoz vezet Berlin és Róma között. Olaszország lezárta a kikötőit a menedékkérőkkel érkező civil mentőhajók előtt, melyek jelentős részét német civil szervezetek üzemeltetik. Németország viszont egyedül többnyire nem, csak más uniós országokkal együtt hajlandó befogadni a menedékkérőket ezekről a hajókról, és európai megoldást szorgalmaz a kérdésben. Az ilyen eseteket akadályozhatná meg valamilyen uniós szintű megállapodás, mert ezeket a kérdéseket most eseti alapon rendezik, és minden egyes érkező hajó konfliktust szül.

Avramopulosz kitért arra is, hogy a jövő héten tartják az uniós tagországok belügyminisztereinek első találkozóját az EU tanácsának finn elnöksége
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 08:21
Ügynöklista
ÜGYNÖKLISTA !

A III/III. központi állománya: nevek, beosztások, rangfokozatok
2005. március 04. 10:50
Utolsó módosítás: 2005. március 04. 11:58

Kik szervezték be a hálózati személyeket? Kik működtették az állambiztonság rendszerét? A www.hvg.hu most azoknak az állambiztonsági tiszteknek és főtiszteknek a nevét sorolja fel, akik 1989-ben a BM III/III. Csoportfőnökség központi állományának tagjai voltak és a megyei osztályokat vezették.
Az állambiztonság szervezetét hivatalos (hivatásos) rendőri állományú, államilag fizetett munkatársak működtették. Ők szervezték a hálózatot, gyűjtötték és értékelték a hálózaton kívüli információkat, összehangolták az állambiztonsági rendszer különféle szereplőit, "operációkat" hajtottak végre, mindezzel teljesítették a rendszer politikai vezetőinek megrendeléseit.
Hányan lehettek? A Kenedi János történész által közölt kimutatás szerint 1971. január 1-én a Belügyminisztérium (BM) III. Főcsoport-főnökség központi szerveinél
furaila, 2019. július 09. kedd, 00:35
Tudod, van amikor üres a ház, ahová hazatérsz
Tudod, van amikor üres a ház, ahová hazatérsz. Látszólag minden ott van, ahová tetted, mégis kong az ürességtől. Ugyanott van a kávésbögre, a váza, a képek a falon, valami mégis piszkosul hiányzik... Amikor belépsz, és azt érzed, itt minden menthetetlenül halott. Mert semmi nem ismerős, semmi nem köt hozzá, elmúlt. A múlt minden démonja benne kísért, de minden idegen. Idegen a reggel beszűrődő reggel, és nem barátod már benne az éjszaka. Ismersz benne mindent, a képet, melyen a múlt mosolyog, az illatot, mely nem is oly régen melegséggel töltötte meg az otthonod. Most keresed, kutatod, de félelmetes benne minden. A meleget felváltotta a hideg, és érzed, lassan megfagy benne a lelked, és bármerre mész olyan üres minden, mintha sosem lakott volna benne ember. Érzed, ahogy fázni kezdesz, és beleremeg a lelked. Mert rájössz, a szeretet hiányzik. Az ajtó hiányzik, melyen egykor vágyakozva léptél be, most érthetetlenül sivít egyet, amikor belépsz. Az ablak hiányzik, amin álmodozva néztél a nagyvilágba, most a rideg
koszegimarika, 2019. július 08. hétfő, 21:58
Diakónust szenteltek Pécsen
,,Ebben a szentelésben azt is ünnepeljük, hogy a Lélek ajándékaként testvéreink, akik az állandó diakonátusra vállalkoznak, házas emberként családjukkal együtt kívánják betölteni ezt a szolgálatot. Az egyház ősi szolgálata ez, a szentségi rendben megújítva. Hisszük, hogy itt az egyházmegyében, a most szentelendő két testvérünk által is, Isten üdvösséges ereje hatékonyabban, erősebben tud megjelenni.
Udvardy György pécsi megyéspüspök július 6-án diakónussá szentelte Csullag Gábor és Koósz Roland akolitusokat. A szertartásra Somberekről, Paksról, Attaláról, Dombóvárról és az egyházmegye más településeiről is érkeztek hívek és papok, hogy együtt ünnepeljenek a Csullag és a Koósz családdal.
A diakónus feladata a II. vatikáni zsinat egyházról szóló dokumentuma, a Lumen Gentium szerint a keresztség, az Oltáriszentség kiszolgáltatása, közreműködés házasságkötésben, temetés, zsolozsma, valamint paraliturgiák vezetése. A misén felolvassa az evangéliumot, homíliát mondhat, emellett a püspöknek, illetve a
maroka, 2019. július 08. hétfő, 10:02
2/2900
Képek, videók
Alonso F1+Grand+Prix.jpg
agica2004
2015. május 01. péntek, 12:49
F1+Grand+Prix+Belgium+ Qua
claire8
2012. szeptember 05. szerda, 13:58
Grand_Prix_mokshan.jpg
taszat
2012. július 30. hétfő, 22:12
2063812a20F120Grand20P rix
sportquattro
2008. december 20. szombat, 22:30
206351020F120Grand20Pr ix2
sportquattro
2008. december 20. szombat, 22:29
206340920F120Grand20Pr ix2
sportquattro
2008. december 20. szombat, 22:29
Tóth Lászlóné
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:27
tahi-tóth lászló ernyey b
lacipecsenye
2013. február 03. vasárnap, 20:34
Tahi Tóth László 67.jpg
farkas1945
2011. március 08. kedd, 11:52
Cica-pénteken.jpg
agica2004
2017. június 04. vasárnap, 14:00
pénteken, Budán
orban47
2013. április 19. péntek, 20:40
Veritől pénteken
csalogany13
2011. szeptember 10. szombat, 09:05
Îlona pénteken küldte.gif
csalogany13
2010. június 28. hétfő, 13:10
Irénkétől pénteken.gif
rochlitzne
2010. március 26. péntek, 08:58
Pénteken 2.jpg
kimif1
2009. október 02. péntek, 18:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.