Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 06:28 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Oroszországban felfüggesztették a külföldön rekedt oroszok hazaszállítását
keresztül jelezték, az orosz kormány 500 millió rubelt (2,2 milliárd forintot) különített el.

Marija Zaharova külügyi szóvivő közölte, hogy az összeget az elosztására feljogosított külügyi tárca még nem kapta meg.

A leállás becslések szerint több mint 20-30 ezer embert érinthet. Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet szerint egyedül az Egyesült Államokban meghaladja a kétezret a hazatérni kívánó oroszok száma. Az Aeroflot pénteken törölt New York-Moszkva járata legkevesebb 250 orosz állampolgárt szállított volna.

Az orosz nagykövetségek, konzulátusok több országból a külföldön rekedtek megsegítéséről számoltak be. Zaharova szerint a legnagyobb nyomás az Ázsiában működő külképviseletekre nehezedik.

Az orosz szövetségi idegenforgalmi ügynökség (Roszturizm) szerdán azt közölte, hogy két hét alatt 160 ezer szervezett turistát szállítottak haza.

A szombaton közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt fertőzöttek száma 582 fővel nőtt, és elérte a 4731-et. Közülük 3357-et
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 11:11
Elhalasztják a lengyel kormányküldöttség évfordulós katyni és szmolenszki megemlékezését
Mateusz Morawiecki február közepén közölte: Oroszországban akar megemlékezni az 1940-es katyni mészárlás, valamint a 2010-es szmolenszki légikatasztrófa idén áprilisra eső kerek évfordulóiról.

A varsói kormányfői hivatal vezetője, Michal Dworczyk a lengyel közszolgálati hírtelevízióban mondta el pénteken, hogy az oroszországi megemlékezés elhalasztása mellett döntöttek.

Szavai szerint a lengyel kormány február elejétől egyeztetett Moszkvával a látogatásról, az orosz hatóságok azonban csütörtök éjfélig nem adtak egyértelmű, írásbeli választ a Varsó által előterjesztett, az út logisztikai feltételeire vonatkozó javaslatokra.

A látogatásnak a lengyel biztonsági eljárásoknak megfelelő lebonyolítása emiatt lehetetlen - szögezte le Dworczyk. Kifejtette: az előkészületek keretében a lengyel munkacsoport már ellátogatott a tervezett megemlékezés helyszíneire, s egyeztettek az orosz féllel, amelytől viszont írásban mindeddig nem kapták meg a szóban tett nyilatkozatok megerősítését.

Az orosz
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 12:01
A lengyel kormányfőhelyettes szerint Moszkva továbbra is titkolja a katyni vérengzés elkövetőinek neveit
miatt. Az orosz hatóságok úgy találtak, hogy az orosz állami érdek megköveteli a tettesek neveinek titkosítását - jelentette ki a lengyel politikus.

A katyni vérengzést - melyet Lengyelország népirtásnak minősít - vizsgáló Lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) évek óta szorgalmazza az összes elkövető megnevezését, nem tartja elegendőnek csak a legmagasabb rangú szovjet vezetők felelősségének említését.

Az 1940 tavaszán Sztálin parancsára történt katyni mészárlásban közel 22 ezer lengyel állampolgárt végeztek ki, a vérengzés része volt a lengyel elit megsemmisítését célzó szovjet tervnek, amely keretében további 330-340 ezer lengyelt Szibériába deportáltak.

1940. március 5-én a Belügyi Népbiztosságot (NKVD) irányító Lavrentyij Berija jegyzékben javasolta Sztálinnak, hogy rendelje el a Lengyelország 1939 szeptemberi szovjet megtámadása után ejtett 14,5 ezer hadifogoly és 7,5 ezer bebörtönzött lengyel értelmiségi agyonlövését. Sztálin még aznap aláírta a dokumentumot, amelyet a kommunista párt
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 16:02
Koronavírus - Moszkva nem ad ki vízumot irániaknak, korlátozza a légiforgalmat Dél-Koreával
bevezetését a Covid-19 vírus terjedésével indokolta. Közölte: Olaszországgal szemben, ahol szintén megjelent a vírus, nehéz lenne hasonló lépést hozni, mert az Európai Unió egyik tagállamáról van szó. A moszkvai külügyminisztérium és a szövetségi idegenforgalmi ügynökség (Roszturizm) ugyanakkor el fogja tanácsolni az utazókat az olaszországi utaktól.

A miniszterelnök-helyettes közölte, hogy az Avrora légitársaság charter-gépei addig fognak repülni a két ország között, amíg az összes orosz állampolgárt el nem szállítják Dél-Koreából. Az Aeroflotnak a kelet-ázsiai országból érkező járatait Moszkvában a seremetyjevói repülőtér F termináljában fogják fogadni, csakúgy, mint a Kínából érkező utasszállítókat.

Az intézkedéseket az S7 légitársaság a versenyszabadság korlátozásának minősítette.

A koronavírus terjedése ellen korábban bevezetett korlátozások hatályát április 1-jéig meghosszabbították.

Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője bejelentette, hogy a Diamond Princess
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 17:12
Koronavírus - Oroszország arra készül, hogy kitoloncolja a fertőzött külföldieket
Misusztyin szerint a kormány által megalakított operatív törzs ellenőrzése alatt tartja a helyzetet, és Oroszországban megvannak a védekezéshez szükséges gyógyszerek és eszközök. Rámutatott, hogy a nemzeti védekezési terv a megbetegedett külföldiek kitoloncolása mellett lehetővé teszi más korlátozó intézkedések, egyebek között az elkülönítés és a karantén bevezetését is.

A kormányfő a koronavírus-helyzetre való tekintettel kezdeményezte az orosz befektetési fórum elhalasztását, amelyet Szocsiban február 12. és 14. között terveztek megtartani.

Tatyjana Golikova, a védekezésért felelős miniszterelnök-helyettes közölte: az orosz légierő gépei hétfőn indulnak Kínába, hogy kimenekítsék a leginkább fertőzött Hupej tartományból az onnan hazatérni kívánó mintegy 130 orosz állampolgárt. Hozzátette, hogy Oroszország hamarosan humanitárius segélyt küld Kínába, s az ehhez szükséges papírmunka már elkezdődött.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) szerdán azt javasolta az orosz
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 11:51
Egyre nő a külföldi munkavállalók száma Csehországban
A statisztikai hivatal honlapján megjelent kimutatás szerint 2018 végén 567 ezer külföldi állampolgárt tartottak nyilván Csehországban. Közülük 290 ezer tartós, 275 ezer átmeneti tartózkodási engedéllyel rendelkezett, míg a menekültként befogadottak száma 2500 volt.

A külföldiek legnagyobb része ukrán, szlovák és vietnami, de magas és növekvő tendenciát mutat az oroszok, a lengyelek, bolgárok és a románok száma is.

A statisztikusok szerint a csehországi letelepedés iránt elsősorban az európai unión kívüli, közeli országok lakosai mutatnak érdeklődést. Ezen csoport tagjainak több mint 60 százaléka rendelkezik hosszú lejáratú tartózkodási engedéllyel, Csehországban él a családjuk is, míg az uniós állampolgárok körében az átmeneti tartózkodási engedélyek vannak többségben.

Jarmila Maresová szerint a Csehországban dolgozó és élő külföldi állampolgárok száma minden bizonnyal jóval nagyobb, mert a statisztikákban nincsenek kimutatva azok az uniós állampolgárok, akik a szabad munkaerőmozgás
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 18:15
Donald Trump a Moszkvával folytatott "kiváló együttműködést" dicséri
Államoknak a tervezett terrortámadásról szóló információk továbbításáért. Mint írta: ennek köszönhetően az oroszok "képesek voltak gyorsan elfogni a gyanúsítottakat, sok életet megmentetve így".

Az amerikai elnök Szentpétervárt "nagyon gyönyörű" városnak nevezte.

A vasárnap lebonyolított Trump-Putyin telefonbeszélgetéssel egyidejűleg az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) is bejelentette, hogy "az amerikai partnerszolgálatok információi alapján" december 27-én elfogtak két orosz állampolgárt. Nyikita Szemjonov és Georgij Csernisev Szentpétervárott olyan helyeken tervezett merényleteket, ahol általában sok ember vesz részt az újévi rendezvényeken. Az amerikai sajtóban idézett FSZB-közlemény szerint a két gyanúsított hűséget esküdött az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

Az amerikai-orosz hírszerzési együttműködésről és a két elnök telefonbeszélgetéséről a Kreml és az FSZB közleményei számoltak be még vasárnap. A Fehér Ház csupán hétfőre virradóra reagált, amikor Hogan Gidley szóvivő
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 17:51
A lengyel külügyi tárca elítélte Vladimir Putyin kijelentését a második világháborúról
hadsereg a német támadókkal harcolt. Ezzel a nyilatkozat Putyin azon szavaira reagál, miszerint 1939 szeptemberében a vörös hadsereg nem a lengyelek ellen harcolt, mert támadása azon lengyel területek ellen irányult, amelyeket már elfoglalt a német hadsereg.

A lengyel külügyminisztérium felidézi: a vörös hadsereg támadása után Lengyelország több mint fele került szovjet megszállás alá. A tömeges megtorlás során, 1939-1941-ben legalább 107 ezer embert bebörtönöztek, több mint 308 ezer lengyel állampolgárt pedig Szovjetunió keleti területeire deportáltak. 1939 és 1945 között a szovjet üldözéseknek (bebörtönzések, deportálások, kivégzések) összesen mintegy 566 ezer lengyel eshetett áldozatul, köztük van az 1940 katyni mészárlás 22 ezer áldozata - a kivégzett lengyel katonatisztek és értelmiségiek.

A lengyel diplomácia szerint a lengyel-orosz párbeszéd érdekében fel kellene újítani az úgynevezett "nehéz ügyekben" illetékes kétoldalú csoportot.A 2002-ben megalapított, azóta munkáját többször
velemenyezd, 2019. december 22. vasárnap, 13:01
Putyin: Moszkvának nem áll szándékában kiélezni az energetikai helyzetet
rakétatámadást korán kimutató rendszer kiépítésében. Szavai szerint az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea viszont védelmi paktum létrehozására készül, amit kontraproduktívnak minősített.

A georgiai állampolgárságú volt csecsen lázadónak, Zelimhan Hangosvilinek a német fővárosban történt augusztusi meggyilkolásával kapcsoltban azt mondta, hogy Moszkva a szakszolgálatok szintjén, nem pedig hivatalos kérés formájában kezdeményezte Berlinnél a terrorista kiadatását.

Hangosvili megölésével egy orosz állampolgárt gyanúsítottak meg, aki a német főügyészség szerint kapcsolatban állhat az orosz vagy a csecsen szolgálatokkal. Korábban Heiko Maas német külügyminiszter azt mondta, hogy az orosz fél nem kérte a csecsen kiadatását.

Az elnök kizárta egy újabb nyugdíjreform lehetőségét, és ígéretet tett a nyugdíjak indexálásának folytatására. A nyugdíjkorhatár tavaly bejelentett emelése komoly népszerűségvesztést okozott az orosz kormányzatnak. Arra hivatkozva, hogy még mindig sokan kötődnek érzelmileg a
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 17:21
EP: Oroszország hagyja abba a litván bírák jogtalan perlését
A képviselők 493 szavazattal, 43 ellenszavazat és 86 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásukban felszólították Oroszországot, hogy vessen véget a politikai indíttatású büntetőeljárásoknak, amelyek során olyan litván bírákat és ügyészeket fogtak perbe, akik a 1991. január 13-i vilniusi eseményeket követően 67 orosz, fehérorosz és ukrán állampolgárt Litvánia elleni háborús bűncselekmények elkövetésében találtak bűnösnek.

Az uniós parlament elítélte az "elfogadhatatlan külső befolyásának", "politikai indíttatásúnak, és az alapvető jogelvek - különösen az igazságszolgáltatás függetlensége - megsértésének tekintett orosz lépést.

A képviselők arra kérték az uniós tagállamokat, ne továbbítsanak Oroszországnak semmilyen olyan személyes adatot, amely a litván bírák, ügyészek és nyomozók elleni büntetőeljárásokban felhasználható lenne, és tagadják meg jogsegély nyújtását ebben az ügyben.

"Az unió tagállamai és az egész világra kiterjedően működő Interpol nemzetközi rendőri szervezet hagyjon
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:44
Elítélt kémeknek kegyelmezett meg kölcsönösen Vilnius és Moszkva
Orosz hírügynökségi jelentések szerint a nap folyamán elsőként Gitanas Nauseda litván elnök közölte, hogy amnesztiában részesítette a 2017-ben kémkedés címén elítélt Nyikolaj Filipcsenko és Szergej Moiszejenko orosz állampolgárt. Filipcsenko tíz, Moiszejenko tíz és fél évet kapott tettéért.

Délután Darius Jauniskis, a litván hírszerző szolgálatok vezetője bejelentette, hogy fogolycserét sikerült végrehajtani Moszkvával, és hogy az Oroszországban kémkedés címén elítélt Jevgenij Mataitis és Aristidas Tamosaitis litván, valamint Frode Berg norvég állampolgár a balti országba érkezett.

A norvég kormány szóvivője közölte, hogy Berg megérkezett hazája vilniusi nagykövetségére.

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZRV) főnöke Moszkvában korábban úgy nyilatkozott, hogy Oroszország válaszként két hírszerzőjének elengedésére tükörintézkedéseket foganatosít.

A litván parlament múlt héten szavazta meg a büntető törvénykönyv módosítását annak érdekében, hogy lehetővé tegye a
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 15:01
Vilnius megkegyelmezett két orosz kémnek, Moszkva tükörintézkedést ígért
A BNS litván hírügynökség jelentése szerint Gitanas Nauseda elnök a kémkedés címén 2017-ben elítélt Nyikolaj Filipcsenko és Szergej Moiszejenko orosz állampolgárt részesítette kegyelemben. Filipcsenko tíz, Moiszejenko tíz és fél évet kapott tettéért.

A litván parlament múlt héten szavazta meg a büntető törvénykönyv módosítását annak érdekében, hogy lehetővé tegye a kémkedésért elítélt emberek kicserélését más országokkal.

Szergej Nariskin, az SZRV főnöke Moszkvában pénteken úgy nyilatkozott, hogy Oroszország válaszként tükörintézkedéseket foganatosít. Az érintetteket azonban, csakúgy, mint a balti hírszerzők kegyelemben részesítésének határidejét, nem nevezte meg.

A nemzetközi sajtóban megjelent találgatások szerint az orosz fél a litván Yevgeny Mataitis és Aristidas Tamosaitis elengedésére készül.

Moszkvában emellett pénteken kilátásba helyezték a kémkedés miatt 14 évre ítélt norvég Frode Berg kegyelmi kérelmének felülbírálatát is. Berg a zárt tárgyalás nyomán áprilisban
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 13:21
1/14
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
Oroszországban 10.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:01
Oroszországban 1.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:01
Oroszországban 9.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:00
Oroszországban 8.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 7.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 6.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 5.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 47.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
p_zahar.jpg
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:24
Zahara de la Sierra Andal
mezixy
2010. március 12. péntek, 19:43
hannibal_by_zahariev.j pg
jencuska1970
2008. június 22. vasárnap, 00:35
hannibal_by_zahariev.j pg
vicker26
2008. június 22. vasárnap, 00:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.