Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:20 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Erősödés nyitáskor a főbb nyugat-európai piacokon
A kereskedés első perceiben Londonban az FTSE-100 index 0,47 százalék, a frankfurti DAX index 0,63 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,27 százalék pluszt jelzett.

Az eurót 1,1045 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon kilenc órakor a szerda kora reggeli 1,1052 dollár után.

A szerdai európai tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 62,80 dolláron állt, 42 centtel (0,67 százalék) magasabban a keddi záró értékénél.

Kedden pluszban zártak a vezető európai tőzsdék. A londoni FTSE-100 index 0,44 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,35 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,08 százalékkal erősödött.
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 09:11
Női röplabda Eb - Óriási csata után szerb címvédés
A két együttes a csoportkörben is találkozott egymással, akkor - ugyancsak Ankarában - a szerbek 3-1-re győztek. A Zoran Terzic irányította világbajnok csapat veretlenül jutott döntőbe, a törököknek az az egy veresége volt.

A telt ház, 12 ezer néző előtt megrendezett finálé első játszmájában a törökök jó nyitásokkal és hatékony blokkmunkával a játékrész közepén elbizonytalanították riválisukat, és összességében magabiztosan kerültek előnybe.

A második felvonásban sokkal jobban játszottak a címvédő szerbek, és a négyes ütő Brankica Mihajlovic vezérletével végig vezetve egyenlítettek.

A harmadik etapra sem sokat változott a játék képe: a törökök csak 1-0-nál vezettek, és ugyan ötpontos hátrányból 15-15-nél még egyenlítettek, a szerbek jobb mezőnymunkájuknak és a feladóátló Tijana Boskovic pontjainak köszönhetően fordítottak.

A negyedik szett hozta az addigi legnagyobb küzdelmet, előbb a szerbek, majd a törökök mutattak be több sikeres blokkot egymás után. A hajrá 19-18-as hazai
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 21:32
Tőzsde - Minimális mozgás nyitáskor Nyugat-Európában
A londoni FTSE-100 index 0,14 százalék gyengülést, a frankfurti DAX-30 index 0,16 százalék erősödést, a párizsi CAC-40 index pedig 0,04 százalék csökkenést jelzett a kereskedés első perceiben a csütörtöki záróértékhez képest.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,55 százalékkal gyengült, ugyanakkor Frankfurtban a DAX-30 0,85 százalékkal erősödött, Párizsban a CAC-40 index pedig 1,11 százalékkal emelkedett.

A pénteki európai tőzsdenyitáskor az euró 1,1040 dolláron állt a csütörtök esti 1,1043 dollár után.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2 cent emelkedéssel, 60,97 dolláron állt.
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 09:21
Új miniszobrokat adtak át Erzsébetvárosban
pedig Herzl Tivadar látható miniszobor formájában. Az önkormányzat megbízásából júniusban Róth Miksa emlékére is készült egy egyedi asztali lámpa és szoborkompozíció, amely a Róth Miksa Emlékházban kapott helyet a Nefelejcs utcában.

Augusztus 28-án újabb három alkotást adtak át a VII. kerületben, amelyet az érdeklődők egy rendhagyó kerületi séta során tekinthettek meg - áll a közleményben.

A New York-palota legendáját felelevenítő szoborról azt írják: a kávéház történetének egyik mítosza, hogy a nyitás után Molnár Ferenc író a Dunába dobta a kávéház kulcsát, hogy soha ne legyen zárva. A miniszobor a Dohány utcában ennek a mítosznak állít emléket. A kávéház közelében egy tűzcsap formájú posztamensre egy kisméretű búvár került, aki a saját arányaihoz képest jóval nagyobb méretű kulcsot tart a kezében.

A Noé bárkája miniszobrot a Bethlen téren, az Állatorvosi Egyetem közelében helyezték el, utalva ezzel a bárkán helyet kapott állatokra. A szobor kialakítása lehetőséget ad arra, hogy az özönvíz
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 15:32
Liget Budapest - Hamarosan megnyílik a Városliget legrégibb épülete
Hozzátette: a cél az volt, hogy a Millennium Háza megtalálja a helyét a jövő Ligetében, és ne csupán a múlt fényét újra megidéző egyik ékköve, de élő, tartalmas, látogatott tere is legyen a Városligetben létrejövő új kulturális negyednek.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója a részletekről elmondta, hogy a tesztüzemre való felkészítés mellett jelenleg építik a különleges Zsolnay-díszkutat a kertben és installálják a kiállítást az őszi nyitásra.

A ház homlokzatán több tucat restaurátor munkája nyomán újultak meg a gazdag Zsolnay-díszítések, az épületben elbontották az utólagos toldásokat, visszaállítva az eredeti térszerkezetet. Elkészült az új tetőzet is, amely az épület két szárnya fölött hatalmas üvegfelületeket kapott, így természetes fény is bevilágítja a belső tereket. Az épület főbejárata visszakerült az eredeti, Hermina út felé néző oldalra - mondta el Gyorgyevics Benedek.

Hangsúlyozta, hogy minden részletre kiterjedő
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 12:02
Tőzsde - Pluszban álltak az indexek New Yorkban
Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,83 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,57 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,28 százalékos emelkedést jelzett.

A recessziós félelmeket tükröző gyenge nyitás után pluszba fordultak az indexek New Yorkban, döntően a pénzügyi és az energiaipari részvények kedvező teljesítményének köszönhetően.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját felfelé húzta egyebek mellett a Dow részvényének mintegy 3 százalékos nyeresége mellett a Pfizer és a UnitedHealth Group 2 százalék körüli erősödése, a Nike és a Home Depot 1,6 százalékos, valamint a Goldman Sachs és a Boeing 1,5 százalékos drágulása.

A Nasdaq Composite és a Standard & Poor's 500-as mutatót az American Airlines Group részvényének 3,6 százalékos nyeresége is támogatta.

Szerdán a pénzügyi ágazat, valamint az energiaipar
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 20:11
Tőzsde - Mínuszban álltak az indexek New Yorkban
Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,18 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,08 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,17 százalékos csökkenést jelzett.

A kezdeti optimistább befektetői hangulatot tükröző pozitív nyitás után mérsékelt mínuszba fordultak az indexek New Yorkban annak hatására, hogy ismét erősödtek a recessziós félelmek az amerikai kötvényhozamgörbe alakulása folytán, amelyet a recesszió előjelének tekintenek pénzügyi elemzők.

Kedden a pénzügyi ágazat, valamint az energiaipar részvényei teljesítettek a leggyengébben, az ingatlanszektor és a kommunikációs szolgáltató vállalatok papírjai kedvezőbben szerepeltek.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját lefelé húzta egyebek mellett a UnitedHealth Group részvényének 2,7 százalékos, a JP Morgan 1,2 százalékos, a Boeing, a Goldman Sachs és az American
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 20:32
Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
hangulat hétfőn kezdett el javulni, miután Donald Trump amerikai elnök azt mondta, hogy a kereskedelmi főtárgyalók telefonon egyeztettek a tárgyalások újrafelvételéről. Kedden viszont a kínai kommunista párt szócsövének tekintett újság, a Global Times főszerkesztője a Twitteren közzétett üzeneteiben azt állította, hogy a főtárgyalók egyáltalán nem beszéltek egymással telefonon a hétvégén.

Utóbbi bejegyzések közzététele után nem sokkal a New York-i tőzsdeindexek irányt is váltottak. Két órával az erős nyitás után a Dow Jones ipari átlag 0,04 százalékos, az S&P 500-as index pedig 0,01 százalékos pluszban, míg a Nasdaq-piac összetett mutatója 0,09 százalékos mínuszban állt. Fél órával később, közép-európai idő szerint este hat órakor a Dow Jones már 0,28 százalékos, az S&P 500-as 0,23 százalékos, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,29 százalékos veszteségben toporgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 18:41
BÉT - Alacsonyabban zárt a BUX az előző héthez képest
357,69 pontos, 0,89 százalékos csökkenéssel, 39 648,21 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 12,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző záráshoz képest. Csütörtökön a folytatódó eladási hullám miatt nem állt meg a csökkenés, a BUX 253,50 pontos, 0,64 százalékos eséssel, 39 394,71 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek szerdához képest. Az erősödők egyike ismét az OTP volt. Pénteken a kereskedés a nyitáskor és záráskor egyaránt pozitív volt, a vezető részvények közül már csak a Richter nem erősödött.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott elemzésében a fontosabb heti események közül kiemelte többek között az Állami Nyomda szerdán megjelent gyorsjelentését. A cég minden soron jelentős növekedést ért el, a nettó eredmény 10 százalék felett emelkedett. Csütörtökön viszont a CIG Pannónia 610 millió forintos veszteségről számolt be a második negyedévből - írták.

Heti összesítésben a
velemenyezd, 2019. augusztus 25. vasárnap, 07:04
Női röplabda Eb - A magyarok kikaptak a románoktól
ezzel a 2017-es kontinenstornára.

A hazai játékosok, illetve a szakvezetés közül mindenki azt mondta az észtek elleni siker után, hogy az a mérkőzés kezdésnek jó volt, ám a román jobb csapat, így szombaton minden bizonnyal jobb teljesítményre lesz szükség.

A két együttest mintegy 3500 néző és remek hangulat várta az arénában, Jan De Brandt szövetségi kapitány nem változtatott előző napi kezdőhatosán.

Jól kezdtek a románok, ráadásul a magyar csapat sok "ingyenpontot" adott nekik a rossz nyitásokkal és fogadásokkal. Dékány Bernadett remek nyitássorozata után Pekárik Eszter blokkjával vezetett először a házigazda (14-13), de a románok hamarosan fordítottak, és a magyarok hibáit könyörtelenül kihasználva megnyerték a nyitófelvonást.

A második szettet magabiztosabban kezdte a vendéglátó, Németh Anett jó támadásaival őrizte néhány pontos előnyét. A román csapat Ioana-Maria Baciu vezérletével látótávolságon belül maradt, 21-20-as magyar vezetésnél egy pontot mindkét edző visszanézetett a
velemenyezd, 2019. augusztus 24. szombat, 23:43
Női röplabda Eb - Magabiztos győzelemmel kezdett a magyar válogatott
a kontinenstorna helyi csoportjának küzdelmeit.

Jan De Brandt, a magyarok szövetségi kapitánya a találkozó előtt az MTI kérdésére azt mondta, a csütörtök esti és a péntek délelőtti edzésen már minden játékosa nagyon vigyázott magára, és nagyon készült az összecsapásra. Az esélyekkel kapcsolatban megjegyezte, a hazai pálya teher és plusz löket is lehet, és reményét fejezte ki, több adrenalin szabadul majd fel a játékosokban, mint amennyire izgulni fognak.

Az első szett elején az észtek bátor nyitásai megzavarták a magyar csapatot, de a hazaiak, amint stabilizálták nyitásfogadásukat, magabiztos előnyt építettek ki. A német Schwerinben légióskodó Szakmáry Gréta támadásainak, valamint a házigazda nyitásainak nem találták az ellenszerét az Eb-újonc észtek, akik simán elveszítették az első felvonást.

A második játszmában is a remekül nyitó magyarok akarata érvényesült: az észteknek többször gondot okozott a hazai szervák hatástalanítása. A feladó Tálas Zsuzsanna jól szervezte csapata támadásait,
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 22:22
Bűnbánati zarándok út 2019
háromszázan fogadták el Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes meghívását, aki augusztus 17-ére engesztelő zarándoklatot hirdetett a teremtett világ ellen elkövetett bűneinkért. A szentendrei skanzentől Visegrádig 16 kilométernyi utat tettek meg a zöld ruhába öltözött résztvevők, akiknek a ,,lelki vezetője" Ferenc pápa volt a Laudato si' enciklikából vett részletek segítségével.
Az ország számos pontjáról, valamint Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból érkezett zarándokok a skanzen hivatalos nyitása után annak kis kápolnájánál gyülekeznek, ötven szerencsés első világháborús vonatkocsival mehet e kis szakaszon, hiszen épp egy akkoriban játszódó filmet forgatnak a falumúzeumban.
Mária mennybevételének két nappal korábbi ünnepét idézik meg a népénekek, majd az ötletgazda, a sötétzöld habitust viselő Böjte Csaba is arról beszél köszöntőjében, hogy 1083-ban Nagyboldogasszony ünnepére hívott össze gyűlést Szent László király Székesfehérvárra. Azért is éppen e napra, mert mintegy fél
maroka, 2019. augusztus 20. kedd, 19:43
2/138
Képek, videók
Az európai Rosetta-üstökö
vargaspace
2012. május 03. csütörtök, 17:59
Európai Rally 043.jpg
orgopapa
2012. február 28. kedd, 18:56
Európai Rally 016.jpg
orgopapa
2012. február 28. kedd, 18:55
20110117europaiun.jpg
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 16:48
Európai néppárt 2010.jpg
agica2004
2011. szeptember 12. hétfő, 15:42
Európai Parlament.JPG
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:33
Amsterdami Európai közpon
lord61
2011. május 05. csütörtök, 07:07
Európai-barnamedve.jpg
farkas1945
2011. február 03. csütörtök, 18:25
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Az európai kultúra.png
mailona
2010. december 10. péntek, 13:34
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
nyitás (49).JPG
laczko65
2012. augusztus 26. vasárnap, 09:47
nyitás (48).JPG
laczko65
2012. augusztus 26. vasárnap, 09:47
nyitás (47).JPG
laczko65
2012. augusztus 26. vasárnap, 09:47
nyitás (46).JPG
laczko65
2012. augusztus 26. vasárnap, 09:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.