Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:05 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Konfuciusz Intézetet adtak át a Debreceni Egyetemen
Intézet a kínai kultúra, nyelv, tudomány és filozófia fellegvára lesz az egyetemen" - mondta a rektor, megjegyezve: "a kínai nyelvtudás, a kínai gondolkodásmód megértése elemi érdeke minden európai intézménynek".

Tuan Csie-lung, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete azt mondta, a kínai nyitott és befogadó kultúra, a világon több mint 500 Konfuciusz Intézet működik. Köszönetet mondott a magyar kormánynak és a Debreceni Egyetemnek, hogy hozzájárultak az ötödik magyarországi Konfuciusz Intézet megnyitásához.

A vezető diplomata felidézte, hogy az idén hetven éves a két ország közötti diplomáciai kapcsolat, amely ma szorosabb mint valaha. Szavai szerint Kína Egy övezet - egy út politikája és Magyarország keleti nyitás politikája jól kiegészítik egymást.

Magyarország a közép-kelet-európai régióban a legnagyobb beruházási célpontja Kínának, míg Magyarországnak Kína a harmadik legnagyobb kereskedelmi forgalmat lebonyolító partnere - sorolta a nagykövet megjegyezve, hogy az idén 300 ezer kínai
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 13:51
BÉT - Emelkedés várható a nyitásban az OTP kedvező jelentésének hatására
idei második negyedév nyereségét. A negyedéves eredmény jóval magasabb az elemzők által várt mintegy 105 milliárd forintnál.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetés Zrt. szenior elemzője szerint is optimista hangulatban indulhat a kereskedés.

Az MTI-nek küldött elemzésében az elemző felidézte, hogy csütörtökön új történelmi csúcson zárt a BUX, ami az OTP piacán tapasztalható vételi erőnek volt köszönhető, a bankpapír jegyzése szintén új csúcson zárt. A kedvező harmadik negyedéves OTP-jelentés a nyitást követően még felfelé hajthatja a bankpapír árfolyamát, de ezt követően nem zárható ki profitrealizálás.

A vártnál kisebb veszteségről számolt be a Waberer's, a vállalat árbevétele 7 százalékkal csökkent éves alapon, ezen belül a nemzetközi árufuvarozási szegmens 12 százalékkal esett vissza, míg a regionális logisztikából származó árbevétel 2 százalékkal bővült. A Waberer's 5,6 milliárd forintos veszteséggel zárta a harmadik negyedévet, ami az előző évinek közel duplája, de jelentősen jobb, mint a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 08:41
Putyin Havannába szóló meghívást fogadott el a kubai államfőtől
félmilliárd dollárt. Az orosz turisták száma tavaly 30 százalékkal emelkedett "a szabadság szigetén", és elérte a 137 ezret.

A Szovjetunió összeomlása után megrogyott kapcsolatok fejlődésének lökést adtak Moszkva feléledt geopolitikai ambíciói. 2014-ben Oroszország elengedte a kétoldalú kapcsolatok szocialista szakaszában felhalmozott, 35 milliárd dolláros kubai adósságállomány 90 százalékát. Havannát még inkább Oroszország felé hajtja az a tényező, hogy a Kubával szembeni, feltételekhez kötött nyitás Barack Obama előző amerikai elnök által meghirdetett politikáját hivatali utóda, Donald Trump visszájára fordította.

A jelenlegi orosz külpolitikai irányvonal szellemiségét tükrözte egyébként az a beszéd, amelyet Putyin Jevgenyij Primakov néhai külügyminiszter, hírszerzési igazgató és miniszterelnök szobrának a nap folyamán történt felavatásán mondott a diplomáciai tárca moszkvai épületénél. Az elnök azt hangoztatta, hogy az általa "hatalmas formátumúnak" minősített politikus "mindenek fölé
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 18:45
Turizmus Summit 2019 - Orbán: a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája
az utazási szokások változása - a városlátogató turizmus erősödése - kedvez Magyarországnak. 2010 óta megkétszereződött a Magyarországra érkező vendégek és vendégéjszakák száma is - közölte.

További jó hírnek nevezte, hogy csökkennek a távolsági utazások költségei, Ázsiából pedig egyre nagyobb kereslet érkezik Európába. Ebben a versenyben Magyarország pozíciója kiváló, ami mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és Matolcsy György jegybankelnöknek köszönhető, mert a keleti nyitás politikájának ők voltak az "atyamesterei" - tette hozzá. Kiemelte, hogy a gazdasági, diplomáciai kapcsolatok erősödnek keleti irányban, Magyarország kifejezetten ajánlott, baráti célországgá vált. Ráadásul ebben a relációban a közbiztonság szerepe kiemelkedő, amiben Magyarország átlag feletti teljesítményt nyújt - mondta.

Orbán Viktor arról is szólt, hogy "a fényes eredményeket hozó" gazdaságpolitikai újítások maradnak: így marad az arányos, egykulcsos adórendszer, a családi adókedvezmény - sőt,
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 19:52
Tőzsde - Vegyesen nyitottak a főbb európai piacok
A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 4,17 pontos veszteségben, míg a frankfurti DAX-index 7,63 pontos, a párizsi CAC-40 pedig 11,96 pontos nyereségben indította a kereskedést.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,08 ponttal nőtt a nyitásban.

A kereskedés első percének elteltével Londonban 0,04 százalékos mínuszban, míg Frankfurtban 0,11 százalékos, Párizsban 0,37 százalékos, Milánóban 0,08 százalékos, Madridban pedig 0,24 százalékos pluszban állt az irányadó index.

Az eurót 1,1109 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek délelőtt kilenc órakor, 0,05 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

Három, nyereséggel záruló nap után a globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökkenésre váltott, mivel a borús gazdasági előrejelzések újra felszínre hozták a kereslet nyomottsága miatti aggodalmakat.

A
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 09:21
BÉT - Új történelmi csúcson az OTP
részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint pozitív volt a piaci hangulat. Mint megjegyezte, furcsa az európai piac, a múlt héten annak örült, hogy van Brexit-megállapodás, most pedig annak, hogy nincs, mindkét verzióra emelkedett. Hozzátette, az európai indexek nagyobb mértékben nőttek, a DAX újabb éves csúcsot ért el.

A magyar piac lassabban emelkedett, a nap elején még mínuszban is volt, az amerikai nyitás után volt nagyobb növekedés - mondta. Az emelkedés motorját az OTP adta, amely jelentős,közel 7,3 milliárd forintos forgalom mellett új történelmi csúcsot állított fel.

A Mol 14 forinttal, 0,49 százalékkal 2860 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 320 forinttal, 2,45 százalékkal 13 370 forintra nőtt, forgalmuk 7,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6,50 forinttal, 1,43 százalékkal 448 forintra csökkent, forgalma 223,8 millió
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 18:02
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a főbb európai piacok
A londoni FTSE-100 mutató 0,01 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,36 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,39 százalékos mínuszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,39 százalékkal esett a nyitásban.

Az első néhány perc alatt tovább mélyültek a veszteségek, és kilenc óra után tíz perccel Londonban már 0,34 százalékos, Frankfurtban 0,57 százalékos, Párizsban pedig 0,65 százalékos mínuszban állt az irányadó index.

Az eurót 1,1026 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfő délelőtt kilenc órakor, 0,13 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

A decemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,14 százalékos mínuszban, 59,82 dolláron, a novemberi szállítású WTI pedig 1,12 százalékos veszteségben, 54,09 dolláron forgott.

A New
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 09:21
BÉT - Emelkedés és iránykeresés várható a nyitáskor
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn alapvetően a nemzetközi hatások érvényesülhetnek, a nap elején pozitív nyitás várható.

A Concorde elemzője felidézte, hogy pénteken az amerikai piacok jelentős emelkedéssel zártak a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokat követően, ez a lendület vélhetően kitart a hétfői ázsiai kereskedésben is, ahol emelkedtek az indexek hétfőn reggel.

Jelentősebb makroadatközlés hétfőn nem várható, ezért a hírfolyamokra érdemes figyelni, a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos fejlemények a héten uralhatják a híreket, és befolyásolhatják a kereskedést - tette hozzá Kocsis Márió.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek hétfőn küldött kommentárja szerint a pénteki jelentős emelkedés után hétfőn iránykereséssel indulhat a kereskedés, a befektetők értékelik a vasárnapi önkormányzati választás eredményét, a nemzetközi hangulat is vegyes képet mutat.

Az Equilor vezető
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 08:41
Tőzsde - Enyhe mínuszokban nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 4 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 44 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 19 ponttal eshet a nyitásban.

Pénteken még erős emelkedéssel reagáltak az európai tőzsdék arra a hírre, hogy az Egyesült Államok és Kína részmegállapodásra jutott a kereskedelmi főtárgyalók washingtoni egyeztetésein. Donald Trump amerikai elnök pénteken a Liu Ho kínai kormányfő-helyettessel tartott találkozó után közölte, hogy az egyezség kiterjed agrártermékek vásárlására, egyes szellemi tulajdonjogokra, pénzügyi szolgáltatásokra és árfolyampolitikai kérdésekre. Cserébe az Egyesült Államok nem emeli meg október 15-től 25-ről 30 százalékra mintegy 250 milliárd dollár értékű kínai importáru vámtarifáját.

Európában azonban az határozta meg a hangulatot, hogy a hétfőn közzétett adatok szerint gyorsuló ütemben csökkent Kína exportja, importja pedig már az ötödik egymást követő hónapban esett vissza szeptemberben, jelezve, hogy tovább gyengült a
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 08:41
Tőzsde - London kivételével emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 24 ponttal csökkenhet, míg a frankfurti DAX-30 index 35 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 14 ponttal kúszhat feljebb a nyitásban.

A hangulatot az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező optimizmus határozza meg. A két ország kereskedelmi főtárgyalói csütörtökön kezdtek tárgyalni Washingtonban. Az egyeztetések zárása után Donald Trump amerikai elnök úgy fogalmazott, hogy "nagyon, nagyon jó tárgyalásokban" állnak Kínával. Megismételte, hogy pénteken fogadja Liu Ho Kínai miniszterelnök-helyettest, főtárgyalót. A Fehér Ház egyik tisztviselője pedig azt mondta, hogy "valószínűleg a vártnál jobban" alakultak a tárgyalások csütörtökön.

Európában újraéledtek a remények, hogy Nagy-Britannia végül mégiscsak rendezett módon hagyja el az Európai Uniót. Ennek hátterében az áll, hogy Boris Johnson brit és Leo Varadkar ír miniszterelnök csütörtökön úgy vélte, "van olyan ösvény, amely elvezethet a megállapodáshoz" a brit
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 08:40
Tőzsde - Vegyesen nyitottak a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 28,6 pontos, az S&P 500-as mutató pedig 1,2 pontos mínuszban, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,73 pontos pluszban indította a kereskedést. Nyitás után pár perccel már mindhárom index pár pontos nyereségben állt.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdék indexei is enyhe nyereségben álltak délután fél négykor. A londoni FTSE-100 index 0,19 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 0,01 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,32 százalékos pluszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1022 dollárt adtak, 0,48 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz. A japán jenhez képest viszont 0,19 százalékkal erősödött a dollár, 107,67 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik.

A decemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,13 százalékos pluszban, 58,98 dolláron, a
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:22
Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban
kezdetén.

Szeptemberben a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma a várt 140-145 ezernél kevesebbel, 136 ezerrel növekedett az előző havi 168 ezres növekedés után. Az augusztusi adatot azonban 130 ezerről javította feljebb a washingtoni munkaügyi minisztérium. Ugyanakkor az előző havi 3,7 százalékkal megegyezőnek várt munkanélküliségi ráta viszont 3,5 százalékra, 1969 decembere óta, azaz ötven éve a legalacsonyabbra csökkent szeptemberben az Egyesült Államokban.

Az Apple részvénye már a nyitás előtt két és fél százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban arra a hírre, hogy a cég fokozni tervezi az iPhone 11 gyártását. A kereskedés kezdetén az Apple részvénye 2,22 százalék erősödést mutatott.

Az olaj ára emelkedett pénteken, de ezzel együtt is nagy eséssel fejezi be a hetet a világpiaci kereslettel kapcsolatban kialakult aggodalmak miatt. A Brent az amerikai nyitás előtt 6,2 százalékos, a WTI 5,6 százalékos heti árveszteséget mutatott.

Az amerikai kereskedés kezdetén a
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 15:52
1/139
Képek, videók
Konfuciusz idézet
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 15:42
Konfuciusz(2).gif
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 17:17
Konfuciusz(3).jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 17:16
Konfuciuszi gondolat.jpg
pacsakute
2012. augusztus 07. kedd, 14:47
konfuciuszbe4.jpg
brozsika
2009. január 06. kedd, 15:36
Debreceni Zoltán.jpg
liliana01
2019. november 06. szerda, 19:08
Debreceni_-kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:46
A debreceni run 01.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:02
A debreceni run 02.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:02
A debreceni run 03.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
A debreceni run 04.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
A debreceni run 05.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
debreceni strand.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:07
debreceni nagyerdö.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:06
AE-Debreceni-Hősök.jpg
menusgabor
2016. december 01. csütörtök, 20:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.