Belépés
2020. február 16. vasárnap | 7. hét | 47. nap | 19:32 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyerekeknek
belőle,
Mert a lencse jó szerencse
Megszépülök tőle.

Weöres Sándor:Béka a fa tövén

Béka a fa tövén
ezer éves csuda vén,
Ugrik a kövön át,
keresi a vacsorát.
Nem kell neki libamáj,
szúnyogokra foga fáj.
Nem kell neki tele tál
bogarakat vacsorál.


Hinta-palinat
Szépen szól a pacsírta,
Lökd meg Minus a hinát
Érje el a pacsírtát!

Bidres-bodros bárány, szalag van a lábán.
A nyakában csengő, vezetgeti Gergő.
Úgy sétál a bárány, mint egy kis királylány.
Kényeskedő fajta: új ruha van rajta.
Gergő se akárki! Õ meg a királyfi,
S kincse, királysága: kicsi báránykája.


Ziki-zaka-zakatol,
ez a vonat valahol.
Én vagyok a vasutas,
te meg legyél az utas.


Nyuszi fülét hegyezi,
nagy bajúszát pödöri.
Répát eszik rop-rop-rop,
nagyot ugrik hop-hop-hop!

...... .......
Kettő okos
tnemarika, 2012. november 26. hétfő, 20:09
Dsida Jenő: A költő
Kabátgallérja
nyakába tűrve... Fütyül a szél, fütyül ő maga
is... A szélben a végtelenség fütyöl - belőle a
szegénység fütyöl...
Sápadtan megy hazafelé, a szerkesztőségből, hajnali órán.
Most - meleg
szoba, benne asszony, aki vár és kályha, amely tüzes... Most
hosszú
álom, amelytől friss lesz az izom, tiszta lesz a szem és
könnyű a
szív. S amint eszébe jut, hogy most hazatér, még jobban
didereg a
költő. Hideg szoba, legyűrt ágy, sötét kemence.

Lassan
megy a költő az utcán... - a rendőr szalutál, az egyetlen
lény, aki ismeri őt és melegséggel szembeköszönti - egy
kocsiból két
ittas gavallér kurjant a költő után... A költőnek eszébe
jut: "Lám,
ezek erővel sötétítik el eszüket, míg nekem örökké
ébernek kell
maradnom" - és megy és egy holtat visz magával, aki éli
az ő életét.

Hazaér.
S amint be akar lépni kapuján - egy kutya ugrik elébe. A
kutya a költőre néz, a
boszorlany, 2012. szeptember 04. kedd, 22:07
80 éves kor fölött házasodni, mi a véleményed?
Rosszindulatúak vagytok...:-) Sok dolog lehet jó alapja egy házasságnak. Ha van közös érdeklődés és fizikailag sem tartja visszataszítónak egyik sem a másikat, akkor bizony, akár komoly érzelmi szálak is kötődhetnek!

Gondoljuk el, hány tini!!! leány ugrik egy "vén" gitáros nyakába egy koncert után. Hány zeneszolgáltatónak csak bólintania kell a pult mögül, és már ott vízszintesbe feküdne neki a kijelölt "áldozat". Mi ennek az oka? mert abban a szituációban, az a férfi ember a valaki, aki kiválik valamivel a tömegből. Az, hogy hány éves vagy milyen is valójában a kutyát sem érdekli. természetesen ez fordított nemi felállásnál is működik:-)

A házassághoz már nyilván "egy picivel " több kell...Ha van olyan életcél, ami felé együtt lehet menetelni, vagy éppen a vastagabb számlával rendelkező fél, hajlandó támogatni ebben vékonyabb pénztárcát, lehet a hálánál mélyebb érzés is.... Más kérdés, hogy kívülálló mit gondol erről...Őszintén szólva ez engem sem érdekelt soha.

A túl nagy
hatibacsi, 2012. augusztus 16. csütörtök, 09:35
Szalvétaklub gyűjtőknek: Régi mánia
akik apró, elfojtott sikkantásokkal gusztálják a szalvétakínálatot, miközben aprósüteményeket majszolnak.

A Zeg-Zug egyébként varázslatos intézmény. Hasonló kvalitásai és építészeti értékei vannak, mint a hajdani Fiatal Művészek Klubjának, csak nem ugranak betépett alternatív zenészek az ember nyakába minden sarokból. Egészen pontosan senki sem ugrik a nyakamba, amikor odaérek. Inkább a kísértetházjelleg dominál, csak hosszas bolyongás után akadok egy gyermekcsoportra az alagsorban, akik éppen be- vagy átöltöznek, valószínűleg valamilyen tánccsoport tagjaiként.

A társalgóig, ahol a szórólap szerint a szalvétagyűjtők üléseznek, még átmegyek néhány impozáns, de kihalt polgári termen, aztán megtalálom őket egy meglehetősen puritánul berendezett szobában. Hat ember, néhány szék és asztal, valamint a szalvéták.

Papírsárkány

Az előzetes feltevések nem jönnek be. A budapesti szalvétagyűjtők fiatalok, korelnökük is nyugodtan jelentkezhetne egy multinacionális cég
venci76, 2012. június 29. péntek, 19:58
Ana lázadása
A kocsi puhán fékezett a ház előtt, Hanna átsandított a parkolóba, meglátta az anyja kocsiját, felnyögött:
-Elkéstem!
-Hívlak, ha összeszedtem magam és a ház előtt vagyok. - áthajolt a lányhoz és megcsókolta a nyakát. Hanna elmosolyodott, majd kiugrott a kocsiból, becsapta az ajtót, Ana éppen akkor lépett ki az ajtón, mikor Zsombor gázt adott.
A férfi a visszapillantóból látta, ahogy Ana Hanna nyakába ugrik, és a kislány csodálkozó tekintettel bámul a zöld járgány után.
A két lidérc kézen fogva sétált be a lakásba.
-Szia anya, mama, megjöttem! - kiáltott be a konyhába, de egyből a szoba felé vette az irányt, hogy átöltözzön a futóruhájába. Lófarokba fogta a haját, amíg Ana elmesélte a hét eseményeit, valamint Núr jegyeit. Edzőcipősen, laza joggingban, pántos pólóban ült le a konyhaasztalhoz, fejbólintással köszönte meg az eléje tolt feketét. Ana az ölébe ült. Előkotorta nővére zsebéből a mobilt és lázas kutatásba kezdett az sms-ek között, ám mivel nem találta, amire vágyott fintorral
agleh, 2012. május 20. vasárnap, 18:56
szeretettel
szőlősgazdák kosaraikkal, hordóikkal voltak elfoglalva, amelyeket sietve elszállítottak, a levélhordó megkapta néhány levelét és továbbállott vele. A rózsaszínülő tiszta égen szürkén rajzolódtak ki a sínek mellett húzódó magas nyárfák. A szivarom kék füstje olyan lassan gomolygott a levegőben, hogy azt hihettem: a nyárfák mögött valaki visszatartott lélegzettel bámulja a füstöt.

Talán már vége volt a szeptembernek, talán már októberben jártunk, amikor megjött Chloe. Hajadonfővel, kis sállal a nyakában szállt ki az egyik kocsiból.

Nem álltam fel, hogy üdvözöljem, mert mereven magam elé néztem, és figyeltem, hogy a mellemen, az arcomon és a nyakamon hogyan érzem közeledését. Megállott előttem, térdeivel a térdeimhez ért, és szürkeszínű, mély szemeivel rám nézett. Szomorú voltam, dúltnak, kicsinek éreztem az arcomat. Emiatt nem is néztem reá fel, hanem megvártam, míg karcsú derekát meghajtva letérdel előttem, átöleli a nyakamat, és piros ajkait rátapasztja a szájamra. De ekkor sem öleltem
sayuri, 2012. május 14. hétfő, 06:15
szeretettel
ugyan megfelel, csak hát nevetséges. A boltok választéka pont olyan, mint a nyugati világban bárhol. Csak magasabbak az árak. Ami olcsóbb, az viszont káros: a dohány és a szesz. Talán kicsit több a gyapjúholmi és vastagabbak a tolldzsekik. A plüss jegesmacit, a kulcskarikát, a matricás kávésbögrét, a füles sapkát Kínában gyártják. Helyi ismertetőfüzetekre, képeslapokra vadászunk.
Pukkanásig megtelt a szárazföldre tartó repülő. Az ingázók és a vasárnapi gyerekek hosszú hétvégére mennek. Utóbbiak nyakában tarisznya, benne úti okmány, kívánságlista, mobil. Külön díjért a sztyuvik leadják őket a célállomáson. Mennyi bánatos ifjú szem, többnyire elvált szülők gyermekei. Még hogy jobb nekik, mert két családjuk is lett...
Alacsonyan, felhők alatt szállunk. A pilóta idegenvezetőként meséli, hogy mire érdemes figyelni. A látvány érdekében megbillenti a gépet, többször is. Mintha egy szimulátorban, háromdimenziós virtuális tájban röpülnénk. De ez nagyon is valós, a szárny csücske szinte érinti
sayuri, 2012. április 26. csütörtök, 08:02
szeretettel
HÁROM ÜSZÖG

Ön ott ül, madame, a kocsin, nem tud semmiről semmit, csak azt érzi, hogy éhes. A gondjaira
bízandó bakfis leugrik a kocsiról, elszalad, nyakába ugrik egy hosszú kabátos egyéniségnek, és
beszélnek ott valamit a fa alatt élénk gesztusokkal, villogó szemekkel. A kis bakfis jön aztán
vissza, vígan szökellve, mint egy bárány, nekipirulva, mint egy rózsa, karonfogva a fiatalemberrel, ki tegnap a fülönfüggőjét megtalálta. Mindez olyan váratlan és csodálatos. Míg a
kocsi eltört tengelyét alátámasztják, felszerszámozzák és újra befogják a lovakat, addig a
hosszú kabátos férfi, aki a bakfis testvére, megsúgja bizalmasan: »Az ön növendéke menyasszony lett.« Szent isten, mikor, hol? Hát most a fa alatt.
Ah, madame Kriszbay, érzem én jól, hogy önnek most el kellene ájulnia, részint mint finom
hölgynek, pusztán az események hallatára, részint azért, mert ilyen tökéletlen népek
sayuri, 2012. április 25. szerda, 17:42
szeretettel
váratlan durranásra.

Egy falka túzok emelkedik az égnek a pusztaságról; nehézkesen lohog, amíg csak toronymagasságra, de még azon felül is nem jut. Akkor irányt vesz. Oszlani kezd a köd, egy kicsit süt a nap, s a nagy madarak fehér hónalját csillogtatja. Gyönyörű látvány az.

Ravaszdi most nem törődik az esztétikával, leguggol, tanakodik.

Egy szürke kabátos nyúlapó vágtat feléje; úgy látszik, a zsombik közt szeretne megbújni. Meglapul, azután felül s ágaskodik; újra a nyakába veszi a világot, s egyenesen a kis nádasnak szalad. Hej, micsoda öröm lenne máskor!... milyen szívesen látná a vörös hóhér ezt a nagy fülű vendéget!... Most rá se néz. Mikor a nyúl észreveszi, hogy ki van útjában, páni rettegéssel lódítja magát oldalvást, s a zsombik púpjain nagy ugrásokkal menekül másfelé, vaktában.

- Ostoba! - mordult fel róka koma. - Látlak is én most téged! Ej, ej!... nem jól van ez; figyelmeztetni kéne tán az asszonyt.

Gyors elhatározással surran ki rejtekéből,
sayuri, 2012. április 25. szerda, 10:15
Berlinale - Fagyoskodó sztárok, Jolie-ra és Khánra vadásznak a rajongók
a német fővárosban mínusz 5-10 Celsius-fokos hideget mérnekm, és néha havazik is. A szervezők trükkjei között szerepel, hogy melegvizes palackot nyomnak a filmcsillagok kezébe, hogy így melegedjenek fel, ha már túl vannak a kötelező fotózáson a vörös szőnyegen.

A színészeknek könnyebb dolga van, az öltöny jobban védi őket. Max von Sydow, aki a Rém hangosan és irtó közel című filmjét kísérte a Berlinalére, a bevonulásokon szokatlan öltözékben, de azért elegánsan, szövetkabátban és piros sállal a nyakában érkezett a Stephen Daldry rendezésében készült dráma bemutatójára.

A hírességek mellett a virágokra is oda kell figyelniük a szervezőknek, a díszítés ugyanis nem jól bírja a hideget. A Berlinalén évről évre egyre több az ázsiai vendég, az ő kedvükben járva idén a fehér a virágkompozíciók meghatározó színe. Dieter Kosslick fesztiváligazgató kérésére a virágkompozíciók - amelyeknek több napot is ki kell bírniuk - már a tavaszt idézik - noha ennek még nyoma sincs Berlinben.

A rajongókat még a
velemenyezd, 2012. február 11. szombat, 14:02
Versikék
tövén
ezer éves csuda vén,
Ugrik a kövön át,
keresi a vacsorát.
Nem kell neki libamáj,
szúnyogokra foga fáj.
Nem kell neki tele tál
bogarakat vacsorál.

Hinta-palinat
Szépen szól a pacsírta,
Lökd meg Minus a hinát
Érje el a pacsírtát!

Bidres-bodros bárány, szalag van a lábán.
A nyakában csengő, vezetgeti Gergő.
Úgy sétál a bárány, mint egy kis királylány.
Kényeskedő fajta: új ruha van rajta.
Gergő se akárki! Õ meg a királyfi,
S kincse, királysága: kicsi báránykája.Ziki-zaka-zakatol,
ez a vonat valahol.
Én vagyok a vasutas,
te meg legyél az utas.
gereica, 2012. február 05. vasárnap, 15:30
szeretettel
megszólított gyanakvó pillantást vetett rám, és komolyan szólott:
- A grófnénak nincsen orra.
- Nincsen orra?
- Nincsen. Az csak papírmasé.
A vendégek már nagy lármába beszélgettek. Mohón és nagy nyeletekben itták a kőbányai sört. Szivaroztak, pipáztak. Némelyek ételt rendeltek.
- Papírmasé, - ismételte a jegyző.
- Testszinü keztyűbőrrel bevont papírmasé. Azért is visel pápaszemet, hogy az is tartsa. De kis rugók is tartják az orra tövén. Mózsi levest ide is!
Felkötötte a nyakába az asztalkendőt. A kertbe az a fehérszakálu atillás öregúr lépett be, akit Szilágyi Mihály ábrázolására néztem nagy tetszéssel.
- Tessék kasznár úr ide.
- Nem: ide miközénk! Mózsi széket!
Az öregúr azonban tagadón intett.
- Bent ebédelek a kastélyban a püspökkel. Csak azért jöttem, hogyha netán valamelyitek nem hallotta volna, hát tik is vendégeink vagytok. Mózsi nem számíthat senkinek semmit. Nyugtalanná váltunk: hiszen akkor nekünk itt nincs helyünk.
A jegyző azonban
sayuri, 2011. december 22. csütörtök, 11:28
3/9
Képek, videók
keretek_gyerekeknek_03 .pn
liza1
2015. december 30. szerda, 18:01
keretek_gyerekeknek_02 .pn
liza1
2015. december 30. szerda, 18:00
keretek_gyerekeknek_01 .pn
liza1
2015. december 30. szerda, 18:00
keretek_gyerekeknek_04 .pn
liza1
2015. december 30. szerda, 17:56
kepkeretek_gyerekeknek _06
liza1
2014. december 05. péntek, 16:35
kepkeretek_gyerekeknek _05
liza1
2014. december 05. péntek, 16:29
Ajándék - Gyerekeknek.png
margoboszi
2014. november 15. szombat, 15:09
Weöres Sándor(4).jpg
zsu74
2013. november 21. csütörtök, 06:49
Weöres Sándor
zsu74
2013. november 21. csütörtök, 06:49
Weöres Sándor Jó lenne a
mester126mari
2013. november 07. csütörtök, 20:03
Nőnapra - Weöres Sándor v
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 12:32
Weöres Sándor Anikótól.jp
sarkadykati
2012. február 05. vasárnap, 09:51
Weöres Sándor
majamaria
2011. március 23. szerda, 12:39
Weöres Sándor_Útravaló
sugar09
2010. október 01. péntek, 16:03
Weöres Sándor-Áthallások-
jakabgasparne
2010. április 23. péntek, 07:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.