Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 01:50 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tóbiás Tünde versei
Szeretlek!


FŐNIXMADÁR

Főnixmadárként újra éledek,
darabokból rakom össze lelkemet.
Mi fáj és gyilkol, leteszem,
nem kell már a félelem...


GYŰLÖLET

Nem is értem, emberek,
hogy fér szívetekben gyűlölet?
Nem nehéz nektek cipelni súlyát?
Nem félitek az élet bosszúját?!
Persze, Te, olvasó, mondhatnád:
- Milyen álszent az író, igazi galád!
- Mit osztja itt a bölcs szavakat?!
- Miért nem növeszt inkább szarvakat?!
De nem, kedves olvasó, bújod a sorokat tovább,
s tán elülteti fejedben a gondolat magvát!
Hisz ha belegondolsz, te hordozod terhét,
ahelyett, hogy szíved szeretetbe öltöztetnéd,
és valós-vélt sérelmeidet elfelejtenéd,
szívedet pedig szeretettel
menusgabor, 2019. október 08. kedd, 20:00
P. Pálffy Julianna versei
félek nem látsz,
nem ér el, de nyújtom a kezem,
elfelejtettél - mit tegyek? -
mondd meg Kedves, nekem.
Úgy hiányoznak a szavak,
a szád, a mosolyod, a szemed,
csak az emlékeimben él, milyen
gyöngéden érintett a kezed.

Néha elcsitulsz bennem,
néha a pokol tüze éget,
mert tudom, hogy nem lehet,
nem szabad szeretni Téged.
Parancsolnék én a szívemnek,
ne verjen, ne dobogjon hiába,
mégis - mit tehet az ész, ha
a szív érzi, ki az igazi párja.

Elfutni volna kedvem,
nem is olyan messzire,
a karjaid közé, csak
odaborulni a szívedre.


TEGNAP, MA, HOLNAP ...

Szeretném meglopni a holnapot.
Percnyi bizonyosságot csennék
csak türelmetlen magamnak,
fehér botként mint a vaknak -
támaszul.

Csapongó képzeletem mámorba
fúlt
menusgabor, 2019. október 06. vasárnap, 21:00
A Magyar Szocialista Párt 30 éve alakult meg
és az ultraradikálisok. A többség a reformok üteme és mélysége kérdéseiben oszlik meg, de ezek egyetértésre juthatnak a demokratikus szocializmus felfogása és egy megújított, pluralista felfogást képviselő párt szükséges egysége körül.

Az 1989. október 6-án kezdődött pártkongresszuson a pártelnök várakozása igazolódott. A felszólalók többsége egyetértett abban, hogy a szocializmus s vele a párt addig járt útján nem lehet továbblépni, váltás, reform, megtisztulás kell a pártban és azon kívül is. Az igazi vita arról folyt, hogy teljességgel új pártra van-e szükség, s ha igen, az milyen legyen. A második napon, október 7-én a küldöttek 1202 igen szavazattal, 159 nem és 38 tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy az MSZMP-ből létrehozzák a Magyar Szocialista Pártot. Azzal, hogy a pártot nem megszüntették, hanem átalakították, a folyamatosság mellett azt is jelezték, hogy a döntést ellenzők távozzanak. Erre azonnal sor is került, Grósz Károly október 8-án már be is jelentette, hogy nem kíván az MSZP tagja
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 07:05
Trump találkozni akar azzal, aki kiszivárogtatta az ukrán elnökkel folytatott beszélgetését
meg nem nevezett ukrán ügyésszel egyeztetett, a nyáron pedig Madridban Zelenszkij ukrán elnök egyik közeli tanácsadójával, Andrej Jermakkal találkozott. Ezt maga Giuliani mondta el újságíróknak, a tárgyalások konkrétumairól azonban nem nyilatkozott.

Újságíróknak azt is kifejtette, hogy utazásait nem Donald Trump, a kormányzat vagy a Republikánus Párt finanszírozta, arról azonban nem ejtett szót, hogy ki segítette őt. Csak annyit mondott: a költségek egy részét a saját zsebéből állta. "Vajon az az igazi sztori, hogy az én utazásomat ki fizette, és nem az, hogy ő (Biden) áruba bocsátotta az Egyesült Államok alelnökségét?" - foglalta kérdésbe az állítását Giuliani a Reuters brit hírügynökség tudósítójának nyilatkozva.

Elemzők szerint a héten kezdődő képviselőházi meghallgatások egyik kulcsfontosságú szereplője éppen Rudy Giuliani lenne, aki a múlt héten még azt jelezte, hogy részt vesz a meghallgatáson, de vasárnap már azt közölte, hogy nem jelenik meg a kongresszusban. "Nem működöm együtt Adam
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 07:04
Pietrelcinai Szent Pio atya emlék napja van
és a szegény bűnösök megtéréséért!
9. Egy megtért ember beszélt Pio atyának az attól való félelméről, hogy újra elesik. Pio atya azt mondta neki: ,,Veled leszek. Gondold meg, fiam, hagynék újra elesni egy lelket, amelyet fölemeltem? Menj békében, és bízz bennem!"
10. Akinek van ideje, ne várjon időt! Ne halasszuk holnapra, amit ma megtehetünk! A jövő ígéretéből a ,,lehetett volna" marad, és ki mondja meg nekünk, hogy holnap élünk-e? Hallgassuk meg lelkiismeretünknek, az igazi prófétának a hangját: ,,Ha ma halljátok az Úr hangját, ne akarjátok becsukni a fületeket!" Térjünk észhez, és értékeljük, hogy egyedül az elillanó pillanat van a mi birtokukban. Pillanat és pillanat közé ne tuszkoljunk időt, mert az nem a tulajdonunk!

*

- Szeretetláng oldalon

- Wikipedia oldalon
maroka, 2019. szeptember 23. hétfő, 10:18
Artai Zsuzsanna versei
vagy ördög a pokolban,
rajtam nem találtál fogást,
pedig nagyon próbálkoztál
és erőlködtél. De rólam lepergett
a szennyed, s tiszta maradt
a lelkem, de te ráfaragtál,
barátocskám, mert én viszont
megfogtalak tégedet,
mert azt is láttam,hogy nem is
vagy te ördög, csak egy gyáva
kis nyuszi és csak magadra
öltötted ördögbőrödet.
Vesd le hát és lépj a fényre
álarcodat hagyd a pokolban,
és az igazságért cserébe
megmutatom neked az
igazi arcomat,meleg mosolyomat
és szívemet...


DE JAVU...

Valami van a légben,
érzem én, netán de javu,
mit érzek én?
Vagy valami más,
valami új, vagy átéltük már?
S ezért-e de javu!
Nem tudom, de érzem
valami van a légben.
S e légben érezett
érzés jó, mit érzek én.
Bármi is légyen és
megfejthetetlen
ezen
menusgabor, 2019. szeptember 22. vasárnap, 19:00
Időjárásról véleményem
Néhány dolgot írok az időjárásról , hogy mi a véleményem róla. Kezdjük a tavalyi téllel. A decemberben kb másfél hét volt igazi tél. Jelentős havazás egyszer volt. A hóréteg kb 15-17 cm lehetett. Vizes hó volt , ami nem sokkal később össze fagyott. A december számomra közepest érdemel. Semmi extra nem történt. A január már keményebb volt. Többször voltak havazások , az északnyugati frontok okozták ezeket a nem nagy havazásokat. Többnyire 10-15 cm-ek estek. Volt rendkívül hideg időszak is. Hófúvások is voltak a hónap folyamán. A januárt 4-esre értékelem. Aztán jött a február. Tél szinte már el is ment. Végig tavaszias idő volt jellemző. 1-es.
A tavasz többnyire száraz idővel telt. Többször voltak porviharok. Hatalmas aszály is kialakult. Aztán április végétől egyre csapadékosabbra fordult az idő. A május hűvös és csapadékos volt. A nyár is csapadékos idővel kezdődött. A június az átlagnál jóval csapadékosabb , ám de rekord meleg lett. A csapadékot inkább zivatarok adták. Számomra a legjobb nyári hónap
nobi94, 2019. szeptember 20. péntek, 13:36
Szijjártó: nemzetközi szinten is versenyképes a magyar élelmiszeripar
A külgazdasági és külügyminiszter a sütőipari Zalaco Zrt. 4 milliárd forintból megvalósított új üzemének átadásán beszélt arról, hogy a magyar élelmiszeripar 145 ezer embert foglalkoztat, és összességében tavaly is 7 százalékkal növelte teljesítményét.

A csomagolt, fagyaszott pékárut és cukrásztermékeket előállító új zalaegerszegi üzem 4 milliárdos beruházásához a magyar kormány 836 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, a cég pedig 150 új munkahely megteremtését vállalta - jelezte Szijjártó Péter.

A miniszter kifejtette: a negyedik modern kori ipari forradalmon megy keresztül a világgazdaság, s a magyar gazdaság is a "dimenzióváltás állapotában van", amikor az egyszerű termelésből a legmodernebb technológiát felhasználó gazdaság megvalósítása felé tart. "Rendkívüli megújuláson ment keresztül a magyar gazdaság, amelynek nyomán néhány lépésre vagyunk a teljes foglakoztatástól", miközben az Európai Unióban itt a legmagasabb a gazdasági növekedés, meghaladja az 5 százalékot -
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 12:51
Suli - Száznyolcvanötödik nap
Még a nyár elején M. Imre hívott Rajkáról, hogy segítsek magyartanárt keresni iskolájába. Végül megegyeztünk, hogy ha minden kötél szakad a hetedikeseket és a nyolcadikosokat vállalom. Aztán szerencsére volt jelentkező. Aigusztusban Borsics Józsi hívott a Hunyadiból, hogy segítsek, Végül három osztályt vállaltam, az egyik érettségi előtt áll. Igazi kihívás.
Magam is tudom, hogy nekem középiskolások kellenek, 1984 óta, néhány év kihagyással tanítok. Látom a változást. Még nem összegzem, mert nem egyértelmű romlásnak nevezni. Viszont az oktatás virágkora az én életemben a kilencvenes évekre tehető. Ennyit ki lehet jelenteni.
sandrapolke, 2019. szeptember 05. csütörtök, 18:47
Rossz hír - ma végleg vége lesz a nyárnak
17.3 °C

Rossz hírünk van: ma tényleg vége lesz a nyárnak

Ma lesz utoljára igazi strandidő és a Balaton is még 22 fokos / Fotó: Northfoto

Ez az utolsó nyári nap az idén, aki teheti, hagyja most a munkát, aztán irány a szabadba, a strandra, akár a Balatonra!


A csípős hajnal után napközben 24-28 fok lesz szikrázó napsütéssel, így még melegebbnek tűnik majd. A déli órákban akár meg is lehet pirulni.

Éjjel aztán megérkezik a végleges évszakváltást hozó hidegfront.

Az eumet.hu és Pártai Lucia előrejelzése szerint a Dunántúl északi tájain már késő estétől, majd éjjel már a nyugati országrész nagy részén viharossá erősödik az északi szél.

Pártai Lucia szerint kerülni kell a túlzott napozást

Pénteken szeles, változékonyabb időre van kilátás. Délelőtt nyugaton, délután, este a Tiszántúlon várhatóak az erősebb széllökések. Reggel - a Nyugat-Dunántúl kivételével - még várhatóan kisüt a nap, de nyugat
lovaszmarika, 2019. szeptember 05. csütörtök, 07:58
A Fradi a
Suduva 4:2
Videó
Teljes mérkőzés videó
Az EL-selejtező rájátszásában a litván Suduva együttesét búcsúztató magyar bajnok részéről a válogatott kapusa, Dibusz Dénes értékelte a sorsolás eredményét:
,,Természetesen figyeltem az eseményeket. Azt sajnálom, hogy egy igazi nagy sztárcsapatot nem kaptunk, de persze azt is hozzá kell tenni, hogy így is mindhárom ellenfél nagyon erős. Ezzel együtt úgy látom, nincs egy kiemelkedő csapat ebben a csoportban. Az biztos, hogy a bolgárokat fűti a visszavágás vágya, nekünk viszont van két jó emlékünk róluk, ami jelenthet pluszt. Az Espanyol meccseit pedig hétről hétre követhetjük a spanyol bajnokságban. Jobban szem előtt vannak. A CSZKA az elmúlt években többször megmutatta, hogy a topcsapatoknak is komoly ellenfele tud lenni.
maroka, 2019. augusztus 30. péntek, 16:38
Szívet cseréljen, aki hazát cserél!
képest.

Az első generáció tehát lelkileg sérül, de anyagilag jól jár, a második generáció már az új hazában érzi otthon magát, ezért tehát nem lehet oka panaszra. De alacsonyabban képzett és kevesebbet keres, mint a szülei, pályafutásával sem önmaga, sem szülei nem elégedettek. Talán azt is feltételezhetjük, hogy a szülők identitásválsága, honvágya és a megfeszített munkavégzés, valamint az a deviancia, amit a migráns lét jelent, nem hat jól a gyermekek lelki fejlődésére. Ezért a család emigrálásának igazi nagy vesztese a második generáció.

Van azonban az emigránsok életének olyan része, ami felhőtlenül boldog és sikeres, ez a hazalátogatás vagy hazaköltözés. Mi magyarok a hazai sikerekkel szemben gyanakvók és irigyek vagyunk. Vagyonát tulajdonosa valószínűleg lopta, vagy korrupcióból származik, beépített ügynök volt vagy ha nő a tulajdonos, akkor kifeküdte magának. Ha viszont valaki külföldön gazdagodik meg azt ész nélkül csodáljuk, még akkor is, ha az fekete Afrikában történt.
menusgabor, 2019. augusztus 29. csütörtök, 21:15
2/372
Képek, videók
Tóbiás és Sára esküvője.
mezixy
2010. május 17. hétfő, 13:49
Tobiasi németek...
caris11935
2009. május 26. kedd, 07:19
rainbow_by_tobiasth.jp g
molcso
2009. május 24. vasárnap, 05:53
Tóbiás elnyúlva
stevebarocsi
2009. január 27. kedd, 10:36
Tóbiás 09-01-25-én
stevebarocsi
2009. január 27. kedd, 10:35
A cica neve: Tóbiás
stevebarocsi
2008. november 01. szombat, 17:20
tobias800.jpg
konoksag
2008. október 18. szombat, 13:14
tobias.jpg
apollo3
2008. október 16. csütörtök, 06:55
Fritzné+Tobiás+Felix+M óri
takacsjozsefne
2008. szeptember 22. hétfő, 14:29
1045 -. sebaj tóbiás.jpg
takacsandrea3
2008. május 03. szombat, 12:36
Az élet bosszúja 01.jpg
chillik
2016. június 14. kedd, 18:04
Az élet bosszúja 02.jpg
chillik
2016. június 14. kedd, 18:04
Most hát a szavakat 01.j
chillik
2016. november 08. kedd, 03:27
Most hát a szavakat 02.j
chillik
2016. november 08. kedd, 03:27
Mond ki a szavakat....jpg
pacsakute
2013. február 21. csütörtök, 06:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.