Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:05 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jó tudni!!
gyarapodnak és fejlődnek. Méf az átlagember szintjén is. Hiszen létezik már olyan szerkezet, amely azonnali visszajelzést ad a szervezet stressz-szintjéről, van olyan mobiltartozék, amelyik egy digitális vérnyomásmérővel összekötve ellenőrzi, naplózza a vérnyomás alakulását, ennél eggyel még többet tud a mobiltelefon-alapú EKG-készülék, amelyik pulzust vizsgál, oxigénszaturációt és szisztolés vérnyomást is mér. Az agytevékenységet mérő fejpánt a pihenésben és a meditálásban segít, de van applikáció, amely segítségével az alvást lehet monitorozni és ezzel felszámolni az alvásproblémákat.

Meskó Bertalan szerint a beteg-orvos viszonyt soha semmi nem tudja majd helyettesíteni. Ugyanakkor, ha már egy ilyen kapcsolat egy valós találkozás után kialakult a beteg és orvos között, ezeknek a technológiáknak a használata hatékonyabbá, interaktívabbá és gyorsabbá tudja tenni a gyógyítási, gyógyulási folyamatot és a következő évtizedekben ez nagyon elterjedt lesz.

Törött végtag: gipsz helyett
piroska0101, 2017. október 03. kedd, 09:25
Erdélyi mesterekről és Márai Sándor feleségéről szóló estek a Várkert Bazárban
közönségnek.

Október 4-én Márai Sándor, a 20. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alakjának feleségéről, Matzner Loláról fog szólni a Várkert Irodalom estje, amelyen Ötvös Anna kassai történész-könyvtáros, a Lola könyve című kötet szerzője és Mészáros Tibor irodalomtörténész, a Márai-hagyaték gondozója fog beszélgetni az irodalmi sorozat házigazdájával, Juhász Annával. Ötvös Anna könyvében először dolgozta fel Matzner Lola fotóalbumának anyagát, levéltári és sajtóforrások, levelek, naplók, interjúk segítségével felderítve a képeken látható figurák családi viszonyrendszerét.

Szemgödrünkben kihűlt ezüst címmel október 7-én verses-színházi zongoraestet rendeznek József Attila és Ady Endre verseivel Erik Satie és Frédéric Chopin zenéjére hangolva. Fóris Szilárd zongoraművész és Menszátor Héresz Attila színművész az előadás összeállításakor olyan belső ívre törekedett, amely a születés, a felfedezés, a kamaszkori lázadás, a szerelem-elengedés, a ráeszmélés, a forradalmi elbukás, valamint a
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 07:04
Szigethy Attila munkássága a megyei értéktár része
mögé sorakozó Magyar Írók Szövetségének Győri Csoportja őt tekintette irányítójának, októberben pedig ő lett a Hazafias Népfront Győr Megyei Szervezetének alelnöke. Rákosi hatalmának ismételt megerősödésekor megtört fölfelé ívelő politikai karrierje is. Az 1954. évi tanácsválasztáskor már a VB jelölőlistájára sem került fel. Rövid ideig állás nélkül maradt, majd a papíron még létező Nemzeti Parasztpárt budapesti központjában hoztak létre számára politikai munkatársi állást, majd Erdei Ferenc segítségével a Kistölgyfamajori Állami Gazdaság igazgatójává nevezték ki. A forradalom kitörésekor is itt dolgozott. 1956. okt. 26-án őt választották a Győri Nemzeti Tanács elnökévé. Az október 30-án megalakult Dunántúli Nemzeti Tanács elnöke is ő lett, amiként beválasztották az újjászervezett Petőfi Párt (Nemzeti Parasztpárt) vezetőségébe is. Határozottan és félreérthetetlenül Nagy Imre oldalán állt, a szenvedélyek csillapítására és a szélsőségek megfékezésére törekedett. Eredményesen akadályozta meg a fegyveres
azenujsagom, 2017. augusztus 19. szombat, 06:37
Híres kapuváriak - Szigethy Attila (1912-1957)
sorakozó Magyar Írók Szövetségének Győri Csoportja őt tekintette irányítójának, októberben pedig ő lett a Hazafias Népfront Győr Megyei Szervezetének alelnöke.

Rákosi hatalmának ismételt megerősödésekor megtört fölfelé ívelő politikai karrierje is. Az 1954. évi tanácsválasztáskor már a VB jelölőlistájára sem került fel. Rövid ideig állás nélkül maradt, majd a papíron még létező Nemzeti Parasztpárt budapesti központjában hoztak létre számára politikai munkatársi állást, majd Erdei Ferenc segítségével a Kistölgyfamajori Állami Gazdaság igazgatójává nevezték ki. A forradalom kitörésekor is itt dolgozott.

Szigethy Attila1956. okt. 26-án őt választották a Győri Nemzeti Tanács elnökévé. Az okt. 30-án megalakult Dunántúli Nemzeti Tanács elnöke is ő lett, amiként beválasztották az újjászervezett Petőfi Párt (Nemzeti Parasztpárt) vezetőségébe is. Határozottan és félreérthetetlenül Nagy Imre oldalán állt, a szenvedélyek csillapítására és a szélsőségek megfékezésére törekedett. Eredményesen
azenujsagom, 2017. augusztus 09. szerda, 05:44
Tusványos - Idén is lesz Magyar Teátrum Sátor a szabadegyetemen
Az MTT sátra hetedik alkalommal nyílik meg Tusnádfürdőn. "A Magyar Teátrumi Társaság 2008-as megalakulása óta minden rendelkezésre álló eszközével segíti, hogy a kultúra és a színház eljusson mindenhova, ahol szívesen fogadják" - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Abban hiszünk, hogy a magyar kultúra képviselői és teljesítményei képesek leginkább átívelni a határokat" - fogalmaznak, felidézve, hogy az idén ötödik alkalommal rendezték meg a vajdasági Winteretno Fesztivált, és új rendezvénysorozatot indítottak útjára Teátrum neked! címmel a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

A tusványosi fesztiválon ismét bemutatkoznak a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) tagszínházai: a budapesti Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Soproni Petőfi Színház és a zalaegerszegi Kvártélyház produkciói érkeznek Erdélybe.

Idén a Magyar Teátrum Sátorban találnak otthonra a tusványosi nagyszínpadon fellépő zenekarok közönségtalálkozói
velemenyezd, 2017. július 16. vasárnap, 10:31
Hála az emlékekért
mindenkor hirdetni fogom, és zsoltárt zengek Jákób Istenének!" (10. v.) Számtalan módja van annak, hogy felidézzük Isten múltbeli cselekedeteit az életünkben. Az este folyamán családoddal vagy egyedül próbálj ki egyet vagy többet a következő imaötletekből:

1.Végy elő néhány felvételt, házi videót vagy fotóalbumot, amely arra emlékeztet, hogy milyen hűséges volt Isten az elmúlt évben.
2.Oszd meg valakivel, hogy idén mi próbálta meg leginkább a hitedet.
3.Naptárad vagy naplód segítségével emlékezz vissza: mikor kellett orvoshoz menni (betegség ideje), mikor kellett megjavíttatni valamit (váratlan helyzetek), és mikor, milyen helyzetekben bizonyította be Isten irántad való hűségét - fizikai, pénzügyi és lelki értelemben egyaránt .

BETEKINTÉS * KIVÁLÓ BEVEZETÉS A ZSOLTÁROK KÖVETKEZŐ CSOPORTJÁHOZ - A 73. zsoltár a Zsoltárok harmadik könyvének, a ,,Lévita-könyvnek" a bevezető költeménye. A ,,Lévita-könyv" az imádatról szól. Amikor Ászáf úgy
kalmanpiroska, 2017. június 15. csütörtök, 12:29
Könyvfesztivál - Antológia és énekeskönyv is szerepel a Magyar Napló Kiadó kínálatában
Szent László életéről és egyházi életéről Kerny Terézia művészettörténész írt tanulmányt. A kötethez tartozó CD-n magyar, horvát és latin nyelvű énekek szerepelnek.

Kertész László művészettörténész Köztéri szobrok kincsestára című kis képes albuma az 1945 utáni magyar köztéri plasztikákból mutat be válogatást. A kötetben csaknem száz szobor fényképe és esztétikai leírása szerepel. "Az volt a célunk ezzel a kötettel, hogy aki szeretné megismerni ezeket a szobrokat az ennek a kis kézikönyvnek a segítségével körbejárhatja Magyarországot" - hangsúlyozta Zsiga Kristóf.

Ablak az égre címmel jelent meg a 2009-ben elhunyt Ozsvári Csaba Magyar Örökség-díjas ötvösművész albuma, amely átfogó képet ad a művész életéről és munkásságáról. Az album az egyházi művészet terén alkotott munkáit, liturgikus tárgyakat, kereszteket, misekancsókat, úrmutatókat vonultat fel.

Zsiga Kristóf elmondta: liturgikus tárgyai Budapesten, Esztergomban, valamint több magyarországi püspöki székhelyen, de Rómában és Brüsszelben
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 18:01
A spirituális ébredés 51 lehetséges tünete
értelme, ahogy azt klasszikusan ismerjük mind a Keresztény, mind a Buddhi...
A spirituális ébredés 10 gyakori jele - A felemelkedés tünetei
10 jel, hogy rátaláltál a valódi elhivatottságodra
8 módszer a Föld frekvenciáihoz történő kapcsolódásra és leföldelésére
Mit jelent a spirituális ébredés?

A spirituális ébredés valódi értelme, ahogy azt klasszikusan ismerjük mind a Keresztény, mind a Buddhista hagyományokból, a tudat ébredése, mely eljuttatja önmagát az emlékezés segítségével eredeti természetéhez. Ez a lélek egyfajta mozgása, amikor az önmeghatározás egyéni értelme lecsökken, és a tudatosság semmivel sem tudja önmagát azonosítani, és mégis tudatában van önmagának. Olyan ez, mint eljutni a főnévtől az igéig. Ahelyett, hogy valakik lennénk, tudjuk, hogy egy tudatos, érzékelő, gondolkodó, érző lények vagyunk, bármiféle mozgás is történik körülöttünk ebben a pillanatban. Ugyanakkor a fizikai test / elme lényegtelenné válik.

Viszonylagos értelemben talán egyfajta
jupiter21, 2017. április 10. hétfő, 09:09
199042 és 2016
Az én életem elém rakja a létra minden fokát,én dönthetem el, megyek - e tovább, felfele, vagy sem, kapaszkodok-e, megdolgozom-e a céljaimért? Szeretek mindig belefogni új dolgokba, támogatni másokat, és segíteni, de ugyanakkor, a saját céljaimért is megteszek ezt azt, de csak módjával. Egyik FB-os "játék"-ban azt olvastam "magamról, hogy kicsit nagyképű vagyok. Elgondolkodtam, hogy vajon tényleg? Vagy ez csak egy egészséges egoizmus? Rájöttem, minden embernek más a mércéje! És van, aki a mások segítségével elért eredményekre emeli fel az orrocskáját a magasba. Én úgy gondolom, aki megdolgozik elért sikereiért, céljaiért, az legyen magára egy bizonyos fokig büszke! Igen! Na nem az önimádás jut itt az eszembe. Imádjon a környezetem, a családom, a szeretteim :-) és én őket, de magamat minek emeljem a magasba?
Sok minden történt ebben az évben. Kutya kemény évet tudhatok a hátam mögött. Sok nehézség volt a családomban is, a betegségek, műtétek....majd jöttek a kihívások...de az év vége reménytelve
dundulino, 2016. december 31. szombat, 10:06
2/28
Képek, videók
DSCN0055Szent Bertalan-te
irmus
2018. június 09. szombat, 12:45
DSCN0052Szent Bertalan-te
irmus
2018. június 08. péntek, 06:24
Siker-átlagember.jpg
pacsakute
2014. augusztus 04. hétfő, 10:10
Csuklós vérnyomásmérő.jpg
pacsakute
2015. február 04. szerda, 11:59
Vérnyomásmérő.jpg
pacsakute
2014. augusztus 06. szerda, 17:20
Pointer fejének alakulása
charlotteani
2018. február 06. kedd, 01:09
népbetegségek alakulása
lacipecsenye
2012. október 22. hétfő, 20:24
011_az_eletmod_alakula sa_
filantrop
2012. június 04. hétfő, 11:25
föld alakulása.jpg
cziporra2
2011. december 21. szerda, 15:10
Az időt mérő szakács
ujjozsef
2008. november 30. vasárnap, 19:04
VIVAMAX UV MÉRŐ - RIASZTÓ
webkereset
2008. február 15. péntek, 17:28
Testzsír mérő
webkereset
2008. február 15. péntek, 17:08
vérnyomás mérő
webkereset
2008. február 15. péntek, 17:04
Cleo de Merode rokona
hodildi
2007. június 12. kedd, 20:40
dodge challenger mph mérő
denis20
2006. november 11. szombat, 17:53
Címkék
Juhász Annával, következő imaötletekből, Winteretno Fesztivált, kötethez tartozó, valós találkozás, idén ötödik, bizonyos fokig, hátam mögött, egyházi művészet, átlagember szintjén, Dunántúli Nemzeti Tanács, színház eljusson, mások segítségével, emlékezés segítségével, Zsiga Kristóf, Ötvös Anna,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.