Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 05:02 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztre feszítés van a koszorúzás előtt
,,Kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének gazdagsága miatt." (Fil 3,8)

A fény mindig költséges, és annak az árán kapjuk, ami létrehozza. A meg nem gyújtott gyertya nem fénylik, mert az égésnek a ragyogás előtt kell történnie. Mibelőlünk is kevés haszna van másoknak, ha nem vállaljuk ezért az áldozatot. Az égés szenvedéssel jár, és próbáljuk elkerülni a fájdalmat.
Hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy a legnagyobb hasznára akkor vagyunk a világnak, ha erősen állunk és alkalmasok vagyunk az aktív kötelességre, amikor szívünk meg kezünk el is foglalja magát a szolgálat kedves cselekedeteivel.
Ezért amikor félre kell állnunk a szenvedés miatt, ha betegek vagyunk, ha emészt minket a fájdalom, és amikor minden tevékenységünket leállítják, úgy érezzük, hogy többé nincs semmi hasznunk, és semmit sem tudunk elérni.
Ha azonban türelmesek és engedelmesek vagyunk, csaknem bizonyos, hogy nagyobb áldására leszünk a körülöttünk levő világnak a mi szenvedésünk és
kalmanpiroska, 2020. április 30. csütörtök, 07:24
Gárdonyi Géza munkássága
legszebb templom:
csak megnyitom s benn vagyok.
Ablakán a Paradicsom
rózsáira láthatok.

Minden fakul, minden romlik.
Márványvár is összeomlik.
Bíborleplek ronggyá mállnak.
Dicsőségek füstbe szállnak.
Csak ez a könyv nem tér porba.
Mintha volna élő lelke!...
Ez a könyv a Mózes bokra:
Isten szíve dobog benne.A kutya meg a nyúl

Valamikor réges-régen,
a világnak kezdetén,
minden állat békességben
éldegélt a földtekén.
Ki volt akkor nagyobb úr,
mint a kutya, meg a nyúl!

Erdőn, mezőn együtt jártak,
együtt éltek, együtt háltak:
megosztották, amit fogtak,
Szóval: jóbarátok voltak.

Egyszer, hogy a tél beállott,
és a földre sok hó szállott,
azt mondja a füles nyúl:
- Rakjunk tüzet, kutya úr!

- Rakjunk tüzet, aki lelke:
Ne reszkessünk a hidegbe!
Nosza hamar gallyat
menusgabor, 2020. április 28. kedd, 21:00
Moretti Gemma versei
hazugság
és gonoszság van a világon:
háborúk, gyermekhalál, könnyek,
és képmutató szánom - bánom.
Vad, könyörtelen tülekedés,
pénzért, tünékeny hatalomért,
de vannak, kik sírva küzdenek,
az életből egy kis falatért.
Én látom ezt, és fáj nagyon,
úgy segítenék, de nem tudok,
csak jó szavakkal, kezem nyújtva
annak, aki magát megadva,
reményeit vesztve elbukott.
Esendő, gyenge vagyok én is,
titkon oltalmat keresek,
s hátatfordítva a világnak
hívom azt a régi gyereket,
kit múltam rejtekében őrzök:
a csodavárót, hinni tudót,
a tiszta, tágra nyitott szeműt,
és szép mesékről álmodozót.
Kérem, nyugtasson szép szavakkal,
biztasson dallal, új tavasszal,
hogy érezzem: él még lelkemben
a gyermek, akihez hű maradtam.


A régi kert

Miért van az, hogy minden ősszel újra
elémtünik az arcod és szemed ?
S eszembejut egy árnyas, csendes
menusgabor, 2020. április 25. szombat, 19:30
Országút No 4.
- kérdezi. Nézem, hallgatom. Eszembe se jutott fél évszázad alatt. Egyik sem olyan, akinek még hallom a hangját. Aki még felkeresi álmatlan álmaimat.

Zsák bácsit is ritkán láttam ötven év alatt. Valami apró szigeten kötött ki ő is, én is. Ő a Csendes-, én az Atlanti-óceán közepén. Még ha lennének, sem kereszteznék egymást kettőnk között az útvonalak.

Véletlen szerencse, ha összetalálkozunk. Nézzük egymást ilyenkor, felsoroljuk a régieket. A fiúkat, akikkel együtt vágtunk neki a világnak, amikor kilökött minket magából az óhaza. Mint mondani szoktuk: a forradalom.

Egyre rövidebb a lista. A régi társak már nem élnek. Egyre nehézkesebben betűzgetjük a nevüket. Persze, menet közben bekerül közénk egy-egy ismeretlen. De az ilyen találkozások sohasem hosszú életűek.

Nincsen hát sok mondanivalónk. Még sorra vesszük az egyre kínzóbb nyavalyákat. Kórokat, mételyeket. És ennyi. Hallgatunk egy sort. Megint elmúlt egy év. Tapossuk tovább a magányt. A sűrűsödő
azenujsagom, 2020. április 24. péntek, 07:37
Murray szerint a teniszélet lesz legkésőbb újra a régi
problémát jelent, mivel a teniszezőknek folyamatosan utazniuk kell a világban.

"Ha a francia nyílt bajnokságot vesszük példaként, akkor elmondhatjuk, hogy ugyan Európában javulóban van a helyzet, de több más helyen még nem így van. Mondjuk, ha Dél-Amerikában még szeptemberben is rosszul állnak a dolgok, és Franciaország nem engedi be onnan a játékosokat, akkor nélkülük kellene a versenyt megrendezni. Szerintem ezzel a torna veszítene" - nyilatkozta Murray a CNN-nek. Hozzátette, szerinte az egész világnak vissza kell térnie a szokott rendhez, mielőtt a tenisz is újraindulhat.

A hosszú éveken át krónikus sérülésekkel küzdő és a visszavonulását fontolgató teniszező a rangsorban hátrébb álló, nehéz anyagi helyzetbe került játékosok helyzetéről is beszélt. Murray úgy véli, az első 60-70 helyezettnek nem jelent majd nagy gondot a leállás, a hátrébb rangsoroltakon viszont segíteni kell. Hosszú távon szerinte az lenne a megoldás, ha a sportágban forgó pénzdíjak igazságosabban lennének
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 14:53
A föld nemcsak a mi otthonunk, hanem Isten otthona is!
kapcsolatot... Sokszor elveszítjük a harmónia látását. A harmónia a Szentlélek műve, közös otthonunkban, a földön is, az emberekkel, a felebarátainkkal, a legszegényebbekkel való kapcsolatunkban is. Hogyan lehet helyreállítani ezt a harmóniát? Új módon kell néznünk közös otthonunkra. Értsük meg: a föld nem kiaknázható erőforrások tárháza! Nekünk, hívőknek, a természeti világ a ,,teremtés evangéliuma", amely Isten teremtő erejét fejezi ki, ez az erő pedig az emberi élet alakításában és a világnak, valamint mindannak létben tartásában nyilvánul meg, ami a világban az emberiség fenntartását szolgálja. A bibliai teremtéstörténet így fejeződik be: ,,Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott" (Ter 1,31). Amikor ezeket a természeti tragédiákat látjuk, melyek a föld válaszai rossz bánásmódunkra, azt gondolom: ,,Ha most megkérdezném az Urat, mit gondol erről [a mostani földünkről], nem hinném, hogy azt mondja: »nagyon jó«." Mi tettük tönkretette az Úr
maroka, 2020. április 23. csütörtök, 10:16
Tokió 2020 - Pound: a 2021-es rendezés az egyetlen esély
hangsúlyozta: az egyetlen esély a rendezésre a 2021-es év. Utalt arra, hogy a japán házigazdák is azon az állásponton vannak, hogy egy évvel el lehet halasztani az olimpiát, de tovább nem.

"Reménykednünk kell benne, hogy 2021 nyarán megrendezhetjük - idézte a kanadai jogászt, egykori úszót az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal. - A Japán Olimpiai Bizottság úgy fogalmazott, hogy fontos neki és, igen, meg tudja csinálni. Mindenesetre adjuk meg a srácoknak a lehetőséget, adjuk meg a világnak az esélyt, hogy állja a vihart".

Az olimpia halasztása a japán házigazdáknak és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is sok pénzébe fog kerülni, de a játékok halasztása a nemzetközi sportági szövetségeket is nagyon érzékenyen érinti. Pound arról is beszélt, hogy ezek közül sok nagy mértékben függ a NOB-tól származó bevételétől, így bizonyos változtatások nélkül nem tudnak majd úgy működni a továbbiakban, ahogy eddig, vagy ahogy szeretnének.

Az olimpiát jövőre július 23. és augusztus 8., a
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 09:01
Moszkva szerint az olajpiaci kereslet zuhanásának legaktívabb szakaszában tart a világ
A tárcavezető közölte, hogy a világnak a karanténból való kilépésével párhuzamosan, valamint az olajkitermelő országok megállapodásának eredményeként májustól javulni fog a helyzet. Ekkor a kitermelés globálisan napi 15-20millió hordóval csökkenhet.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak nyilatkozva úgy vélekedett, korai még eldönteni, hogy milyen pótlólagos lépéseket kell tenni az olajárzuhanás következményeinek enyhítésére mindaddig, amíg május 1-jén hatályba nem lép a kitermelés csökkentéséről megkötött OPEC+ szerződés.

Peszkov valótlannak nevezte a Middle East Eye elnevezésű londoni hírportálnak azt a közlését, amely szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mohamed bin Szalmán asz-Szaúdi szaúdi koronaherceg kiabálásba torkolló telefonbeszélgetést folytatott le a március eleji OPEC+ találkozó előtt.

A portál saját forrásaira hivatkozva azt állította, hogy a herceg árháborúval fenyegette meg Putyint arra az esetre, ha Oroszország nem fogja vissza a kitermelést, aki pedig
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 21:18
Föld napja
Márai Sándor: Füveskönyv
(részlet)
Arról, hogy az ember része a világnak
Az ember, mérhetetlen gőgjében és hiúságában, hajlandó elhinni, hogy a világ törvényei ellen is élhet, megmásíthatja azokat és büntetlenül lázadhat ellenök. Mintha a vízcsepp ezt mondaná: ,,Én más vagyok, mint a tenger." Vagy a szikra: ,,Rajtam nem fog a tűz." De az ember semmi más, mint egyszerű alkatrésze a világnak, éppen olyan romlandó anyag, mint a tej vagy a medve húsa, mint minden, ami egy pillanatra megjelenik a világ nagy piacán, s aztán, a következő pillanatban, a szemét- vagy a pöcegödörbe kerül. Az ember, testi mivoltában, nem is magas rangú eleme a világnak; inkább csak szánalmasan pusztulásra ítélt anyagok összessége. A kő, a fém is tovább él, mint az ember.
liliana01, 2020. április 22. szerda, 07:21
Boldog gyerekkor
se festék.
Lejátszódott előttem minden este
a hős történelem
s mikor Hunyadi harcolt a törökkel,
ágyúztak szüntelen:
a padláson diót és nehéz, sárga
tengericsöveket
gurítottak dübörgő harci zajjal
játékos egerek...

Titkokkal és mesékkel s tarkabarka
álmokkal megrakott
tündér-idő volt az a kor.
De kár, hogy elhagyott!
S te kisfiam, tiszta szobában nyugszol,
puha, meleg az ágyad
rádió szól, igézhet muzsikája
tudása a világnak,
lelkük álmát, virágát, muzsikáját
nagy szellem-óriások
hullatják rád. A te esti óráid
de szebbek, ó, de mások!

S mégis, mégis: feletted villanylámpa
sugárzik ragyogóan
s e fénynél nincsen árny. A mennyezet
túl fehér és túl józan.
E fénynél nincs mese és nem lehet
álmodni tarka-szépet.
Körötted minden célszerű, világos:
szappan, fogkefe, gépek,
étrend és mérleg, megmosott
játék a mosott kézben...
De boldog, gazdag, ó, de
kalmanpiroska, 2020. április 20. hétfő, 21:26
Az Isteni Irgalmasság vasárnapja: - Angyalszó c. hetilap
Szent Fausztina nővér magánkinyilatkoztatásaiban, látomásaiban párbeszédet folytatott az Úr Jézussal, melyben - a nővér naplója alapján - Jézus kérte, hogy húsvét utáni első vasárnapja legyen az isteni irgalmasság napja. II. János Pál pápa 2000. április 30-án kihirdette az isteni irgalmasság ünnepét az egész világra. Ugyanezen a napon szentté avatta Fausztina nővért. A lengyel Helena
Kowalska látomásában találkozott a szenvedő Krisztussal, aminek hatására 1925. augusztus 1-jén belépett a varsói Zytnia utcai az Irgalmasság Anyjáról nevezett rendbe. Ott a Faustyna Maria nevet kapta. A rendben kifogástalan, derűs életet élt. Imádságaiban következetesen együttműködött Jézussal, a lelkek megmentésének ügyében. Jézussal való beszédeit naplóban rögzítette. Részlet a naplóból, Jézus kéri Fausztinát: ,,Azt kívánom, hogy a képet (...) húsvét után az első vasárnap ünnepélyesen áldják meg.
Ez a vasárnap legyen az Irgalmasság ünnepe. (..) Kívánom, hogy az Irgalmasság ünnepe menedék és menekvés
maroka, 2020. április 19. vasárnap, 15:13
2/678
Képek, videók
jezus_krisztus_224549_ 611
paka68
2015. április 22. szerda, 13:38
jezus_krisztus_.jpg
rzsi-
2015. január 25. vasárnap, 12:27
jezus-krisztus-feltama das
rzsi-
2015. január 25. vasárnap, 12:26
Jézus Krisztus keresztel
sacimama
2015. január 03. szombat, 02:52
Jézus Krisztus fény fölöt
sacimama
2014. december 26. péntek, 01:13
Üdvösség Jézus Krisztusba
sacimama
2014. március 13. csütörtök, 20:57
Jézus Krisztus
sacimama
2014. január 02. csütörtök, 17:55
Jézus Krisztus erős Isten
sacimama
2013. december 25. szerda, 22:39
Jézus Krisztus
angyalcsillag
2013. december 24. kedd, 21:43
Jézus Krisztus Születése
angyalcsillag
2013. december 24. kedd, 21:40
Betlehem-Jézus Krisztus S
angyalcsillag
2013. december 24. kedd, 21:36
Koszorúzás előtt az 56-os
basikele
2012. október 27. szombat, 08:54
Mindig a fény felé.jpg
rozsaschvalm
2015. július 01. szerda, 09:15
Mindig a fénybe nézz....j
pacsakute
2013. augusztus 19. hétfő, 18:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.