Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 04:17 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kovács Bettina: Történet a szeretetről
már csak egy új pár cipő kéne,
- Vajon fizethetek szeretettel érte?
- Megnézem, talán lesz szerencsém,
- S hátha ennyiért megvehetném.

Átment hát a cipős sorba,
Tekingetett balra s jobbra.
S végül talált egyet,
Szépet és kényelmeset.

- Ezt szeretném megvenni!
- De sajnos nincs pénzem fizetni.
- Tudja üres a kezem,
- De szeretettel tele van a szívem.

- Ha szeretné adhatok belőle magának,
- Abból úgy is hiánya van a világnak.
- Rendben fiú, megegyeztünk!
- De ha lehet, ez maradjon azért köztünk.

A fiú már a kijáratot kereste,
Hisz mindent mit akart, megvette.
De akkor megpillantott egy asztalt tele könyvekkel,
S szebbnél szebb képekkel.

- Bácsi! Én ezt a könyvet meg szeretném venni!
- Mennyibe fog ez nekem kerülni?
- Ó az a legszebb könyv amit ismerek,
- Az ára pedig egyszerűen remek.


- Már el akartam adni nagyon sokaknak,
- De az emberek
maroka, 2020. július 05. vasárnap, 16:27
Végső búcsút vettek a pólólegendától, Kárpáti Györgytől
.........................
Nagyobb kép
..............
Az állami sportvezetés nevében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere mondott beszédet, melyben kiemelte, Kárpáti György "azért teremtetett, hogy megmutassa a világnak, az emberi tehetség határa a végtelen". Hozzátette, egyetlen és megismételhetetlen sportoló volt, aki ugyan úszóként kezdett, de csapatjátékosként találta meg a sorsát. Rafinált és cseles volt, társasági lény, intelligens és taktikus, aki briliáns technikával bírt.
Az olimpiai család részéről Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke beszélt. A MOB vezetője megjegyezte, Kárpáti
maroka, 2020. július 03. péntek, 12:17
Putyin: a náci német haderő legyőzésében döntő szerepe volt a Vörös Hadseregnek
rendeztük meg, a győztesek kiemelkedő nemzedéke számára, amely meghatározta az egész második világháború kimenetelét" - mondta az orosz elnök.

Putyin szerint elképzelhetetlen, milyen lett volna a világ, ha nem kel védelmére a Vörös Hadsereg, amely "pótolhatatlan árat fizetett Európa szabadságáért". Az orosz elnök egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy Moszkva nyitott a párbeszédre és az együttműködésre egy közös biztonsági rendszer létrehozása érdekében, amelyre nagy szüksége van a gyorsan változó világnak. Mint mondta, az országok csak együtt tudják megvédeni a világot "az új veszélyes fenyegetésektől".

A díszszemlét eredtileg május 9-én, a német kapituláció évfordulóján tartották volna meg, de Putyin a Covid-19-járvány miatt a halasztás mellett döntött. Az eseményt végül a frontról visszatért szovjet csapatok 1945. június 24-én megtartott parádéjának 75. évfordulójára tűzték ki, és annak ellenére is megtartották, hogy Moszkvában más tömegrendezvényt még mindig nem szabad tartani.

A moszkvai
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 11:51
Székely János ajánlja megújulást segítő kötetünket
A világnak s benne mindannyiunknak nagy szükségünk van erre a szelíd fényre. A Teremtő Isten fényére, amelyből létrejött, amelyből született ez a világ, és amelyből kisarjadt a mi létünk is. Az ember akkor lesz boldog, ha lassan megsejti a léte titkát, okát és célját..
Nyáron se hanyagoljuk el lelki életünket
..............
Az elmúlt évben adtuk ki Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet rektora, a Pápai Biblikus Bizottság tagja Szelíd fény című kötetét. Sokan kérdeztetek bennünket, melyik könyvünk segít, hogy nyáron se hanyagoljuk el lelki életüket. A kötet által mindig meríthetünk az evangéliumok kifogyhatatlan gazdagságából, sőt felfrissülésünket, megújulásunkat is szolgálja.
A Központi Papnevelő Intézet rektorának könyvéhez Székely János szombathelyi megyéspüspök írt előszót. Az alábbiakban ezt adjuk közre.
,,Martos Balázs atyát hallgatni mindig nagy élmény. Nemcsak azért, amit -
maroka, 2020. június 22. hétfő, 14:28
Papszentelés Egerben - 06.20
papság pedig minden papi hivatás örök alapja és hiteles ismérve. ,,A hivatásnak Jézus szívében kell horgonyt vetnie és belőle kiindulva kell léteznie" - mondta XVI. Benedek emeritus pápát idézve Ternyák Csaba érsek.
A szentelendőket megszólítva a főpásztor így fogalmazott: ,,Úgy tekintünk rátok, mint hozzánk küldött misszionáriusokra, akik készen álltok arra, hogy miután magatokat Krisztusnak adtátok. Most arra kaptok küldetést, hogy az élet vizét ajándékozzátok a szomjazó világnak. Ti négyen, akik itt álltok előttem, és az Egri Főegyházmegye szolgálatára jelentkeztek, öt különböző országhoz kötődtök. Márton, bár a mi egyházmegyénk szülötte, édesanyja révén lengyel gyökerekkel is rendelkezik. Ferenc Felvidékről, Balázs Erdély országból, Thiago pedig Braziliából érkezett hozzánk."
Ternyák Csaba érsek Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepére hivatkozva arról is szólt, hogy Mária a szívében a legkorábbi, senki más által nem ismert történéseket őrzött. Lukács evangélista is
maroka, 2020. június 20. szombat, 22:34
Az Oltáriszentség Jézus gyógyító szeretete
szenvedő emlékezésünk számára. Jézussal immunissá tehetjük magunkat a szomorúság ellen. Mindig szemünk előtt lesznek botlásaink, fáradozásaink, otthoni és munkahelyi problémáink, meg nem valósított álmaink. De súlyuk nem nyom többé agyon, mert a felszín alatt, a mélyben ott van Jézus, aki bátorít bennünket szeretetével. Íme az Oltáriszentség ereje, ami átalakít bennünket Isten hordozóivá: az öröm és nem a negativitás hordozóivá. Feltehetjük magunknak a kérdést: mi, akik misére járunk, mit viszünk el a világnak? Szomorúságunkat, keserűségeinket, vagy az Úr örömét? Szentáldozáshoz járulunk és utána tovább panaszkodunk, folytatjuk mások kritizálását, önmagunkat sajnáljuk? De ez nem tesz jobbá semmit sem, miközben az Úr öröme megváltoztatja az életet
..................
Az Eucharisztia szolgálatra késztet
Az Oltáriszentség végül meggyógyítja bezárt emlékezésünket. A sebek, amelyeket
maroka, 2020. június 15. hétfő, 10:26
Ferenc pápa úrnapi homíliája: 06.14
negativitásban betegeskedő emlékezetünkre. Jézussal immunissá tehetjük magunkat a szomorúsággal szemben. Mindig szemünk előtt lesznek bukásaink, erőfeszítéseink, az otthoni és a munkahelyi problémák, a nem teljesült álmok. De súlyuk nem fog agyonnyomni bennünket, mert még mélyebben ott van Jézus, aki bátorít bennünket szeretetével. Ilyen az eucharisztia ereje, mely istenhordozókká alakít bennünket: öröm- és nem negativitás hordozókká.
Megkérdezhetjük magunktól, hogy mi, akik misére járunk, mit viszünk a világnak. Saját szomorúságainkat, keserűségeinket vagy az Úr örömét?
Áldozáshoz járulunk, aztán pedig panaszkodunk, kritizálunk és siránkozunk? Ám ez semmit sem tesz jobbá, az Úr öröme azonban megváltoztatja az életet.
Végül az eucharisztia gyógyítja zárt emlékezetünket. A belül hordozott sebek nemcsak nekünk, hanem másoknak is problémát okoznak. Félénkké és gyanakvóvá tesznek bennünket: először zárkózóvá, hosszú távon pedig cinikussá és közömbössé. Arra indítanak, hogy távolságtartóan és
maroka, 2020. június 14. vasárnap, 17:14
10. évközi hét kedd 06.09
ki nekem. Magadnak és a fiadnak csak utána készíts. Mert ezt mondja az Úr, Izrael Istene: A szakajtó nem ürül ki, a korsó nem apad el addig, amíg az Úr esőt nem hullat a földre."
Elment hát és úgy tett, amint Illés mondta. S volt mit ennie, neki is, fiának is. A szakajtó nem ürült ki, és a korsó nem apadt ki az Úr szava szerint, amelyet Illés által mondott.
Ez az Isten igéje. 1Kir 17,7-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Krisztus híveinek példás élete tanítás az egész világnak.
Jézus így tanított a hegyi beszédben:
,,Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg? Nem való az egyébre, mint hogy kidobják, s eltapossák az emberek.
Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy világítson a ti világosságtok az emberek előtt, hogy látva jótetteiteket, magasztalják mennyei
maroka, 2020. június 09. kedd, 05:44
Trianon 100 - Orbán: Magyarország ismét győzelemre áll
és francia birodalom, és "mi még ott leszünk azok temetésén, akik bennünket akartak sírba tenni" - hangoztatta. Hozzátette: mi, magyarok "megmaradunk, mert itthon vagyunk, itthon vagyunk, és ezért megmaradunk".

A miniszterelnök kiemelte: a magyarság az emberi szív módjára hol összehúzódik, hol kitágul, de 1100 éve ott él, ahol a nagy államalapítóink kijelölték a helyét, és méltósággal őrzi a Kárpát-medencét. Egy olyan nép önbizalmával és tartásával kell élnünk, amely tudja, hogy többet adott a világnak, mint amit kapott tőle - vélekedett. Hozzáfűzte: ez a teljesítmény feljogosít a történelmünk folytatására, és "voltak már rosszabb határaink is, mégis itt vagyunk".

Közölte: a nemzeti mivoltára büszke Szlovákiával, Szerbiával, Horvátországgal és Szlovéniával örömmel építjük a közös jövőt, a történelem megadta az esélyt, hogy a közép-európai népek új korszakot nyissanak, együtt emelkedjenek fel. Az elmúlt tíz évben bebizonyosodott, hogy ha a magyar nemzetrészek életereje összeadódik, az a
velemenyezd, 2020. június 06. szombat, 14:22
Trianon 100 - A magyarok összetartozását hangsúlyozta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja
A magyar nemzet tagjai, bármely pontján éljenek is a világnak, összetartoznak - írták a dokumentumban.

A nemzeti összetartozás napján a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői emlékeztettek arra, hogy "a magyarellenes és igazságtalan trianoni döntés áldozata lett minden magyar, azok a milliók, akik a határon kívül rekedtek, és azok is, akik az anyaországban maradtak". A Trianon óta eltelt száz év bizonyossá tette, hogy a határok változhattak és az államok átalakulhattak, de a nemzeti identitás és az anyanyelv maradandó - emelték ki. Mint írták, a békediktátum Európa legnagyobb létszámú őshonos nemzeti kisebbségét hozta létre, a Kárpát-medencei határon túli magyar nemzeti közösségeket.

Szomorúnak és elfogadhatatlannak nevezték, hogy "Trianon után száz évvel sem telik el hosszabb időszak úgy, hogy a határon túli magyar közösségeket a többségi társadalom részéről ne érné durva fizikai vagy politikai támadás" saját országukban. Az évszázados nemzeti üldöztetés azonban nem eltünteti, hanem
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 11:02
Trianon 100 - Csütörtök este mutatják be az Apponyi Albert beszédét feldolgozó történelmi drámát
Nagy adóssága volt eddig a színházi és a filmes világnak egy Trianonról szóló mű feldolgozása, úgy tűnik meg kellett várni a századik évfordulót - hangsúlyozta az Apponyi Albertet alakító Rátóti Zoltán színész az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

A dráma azt a beszédet dolgozza fel, amelyet Apponyi Albert gróf a magyar küldöttség vezetőjeként, Magyarországot képviselve 1920. január 16-án, a trianoni béketervezet végleges lezárása után mondott el a francia Külügyminisztérium földszinti dísztermében.

Rátóti Zoltán szerint nem lehet legendákat ábrázolni a színpadon "vagy ilyenkor egy olyan terhet vesz magára az előadó, amelyben kudarcot vallhat". Ezért a szerep megformálásakor megpróbálta megkeresni az olyan érzelmi kapaszkodókat, mint a hazaszeretet, a hazáért érzett felelősségérzet, amely számára is fontos érték.

Rátóti Zolán kiemelte Apponyi gróf politikai felkészültségét és a színészek számára is irigylésre méltó előadói képességét, amellyel a politikus elmondta a magyar ügy
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 14:22
Krisztus nagysága
fenn". Az, aki a kozmosz szíve, az egyháznak a feje is. Ha egyszer meggondolod ezt, a következtetések szerteágazóak.
Krisztus, ez az isteni személy volt az, aki belépett a teremtettségbe, amikor az éppen széthullóban volt. A Teremtő oldaláról a teremtmény oldalára jött át. Engedte, hogy a bűn és a halál pusztító erői kitombolják magukat rajta. Ezt tette földi szolgálata idején. Halálával megfordította az áradat irányát, és úgy jelent meg, mint ,,az új kezdet". Új irányt szabott az egész világnak.
Amikor elhagyta a sírt, és belépett a dicsőségbe, ezzel egy új teremtés képviselője lett, az élet teljes újrarendezéséé, egy olyan életé, melyben Krisztusé az elsőség minden tekintetben.
Kérlek, ne mondd, hogy ez túlságosan nehéz. Inkább olyan rettenetesen mély értelmű, hogy megér egy órányi meditációt, egy életnyi odaadást, egy örökkévalóságnyi dicsőítést.

Napi gondolat
Lehet, hogy ez a szentírásbeli részlet és ez a magyarázat új fényben állítja be előtted Jézust, és
kalmanpiroska, 2020. június 02. kedd, 07:53
1/679
Képek, videók
Bettina névnapra
szicu
2016. május 16. hétfő, 22:46
bettina névz.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:03
bettina névv.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:03
bettina névg.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:03
BETTINA.gif
1951anna
2015. június 23. kedd, 06:51
bettina név.jpg
zsokica45
2014. november 01. szombat, 17:24
BETTINA.jpg
zsokica45
2014. november 01. szombat, 17:23
bettina nap.jpg
zsokica45
2014. november 01. szombat, 17:19
Bettina.gif
agica2004
2014. június 13. péntek, 10:24
Bettina.jpg
agica2004
2014. március 26. szerda, 20:50
Teréz anya szeretetről
dandej
2020. február 24. hétfő, 13:05
0 a a szeretetről kép éss
lovaszmarika
2019. november 25. hétfő, 18:30
0 a szeretetről f42.jpg
lovaszmarika
2018. október 31. szerda, 11:05
Ismét a szeretetről
anna4459
2018. április 30. hétfő, 20:24
márai a szeretetről.jpg
menusgabor
2017. augusztus 19. szombat, 18:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.