Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 13:47 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fontos szerepet kapnak Vilmos és Katalin gyermekei Pippa Middleton esküvőjén
A 34 esztendős Pippa Middleton, Katalin húga május 20-án esküszik örök hűséget egy kis vidéki templomban vőlegényének, a 41 éves James Matthewsnak, aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik egy fedezetialap-társaság igazgatójaként.

A Kensington-palota - Vilmos és Katalin londoni rezidenciája - hétfő este bejelentette, hogy a házaspár ifjabb gyermeke, Charlotte hercegnő lesz a koszorúslány, bátyja, György herceg pedig a "nyoszolyófiúnak" megfelelő page boy megtisztelő tisztségét töltheti be.

A gyermekek II. Erzsébet királynő dédunokái, és György - édesapja, Vilmos herceg után - majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Katalin hercegnő húga és James Matthews tavaly júliusban jelentette be az eljegyzést.

Pippa Middleton - aki nővérének tanúja volt Katalin és Vilmos világraszóló és világszerte kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért hat évvel ezelőtti londoni menyegzőjén - azóta saját jogán is a globális celebsajtó egyik legfelkapottabb sztárja és mindennapos
velemenyezd, 2017. április 10. hétfő, 21:14
Mit ünnepel Amerika a hálaadás napján?
Az Egyesült Államokban csütörtökön tartják a hálaadás napját (Thanksgiving Day), amely a karácsony mellett a legnagyobb amerikai családi ünnep. A hagyomány egészen az 1620 - ban a Mayfloweren érkező puritán kivándorlókig vezethető vissza.
Majdnem minden kultúra, nemzet történetében fellelhető olyan ünnep, amikor az emberek kinyilvánítják a bőséges termés felett érzett örömüket, hálájukat. Az Egyesült Államokban ilyen a hálaadás napja, amelyet minden év novemberének negyedik csütörtökén tartanak, és amelynek eredete a 17. századra nyúlik vissza. 1620. szeptember 16-án indult az angliai Plymouth kikötőjéből az Újvilágba a Mayflower nevű hajó, fedélzetén az első angol puritán kivándorlókkal. A Mayflower december 21-én kötött ki a mai Massachusetts állam területén, a - zarándok atyáknak- nevezett első telepesek kolóniájukat kiinduló állomásuk után Plymouth-nak nevezték el.
A telepesek igen nehéz körülmények között kezdték el új életüket: rendkívül hideg tél sanyargatta őket, kevés volt az élelmük,
maroka, 2016. november 24. csütörtök, 10:45
A 17 legfurcsább ember a világon!
kg.

Az indiai Guru Kailash Singh azzal vált ismertté, mint az a személy, aki 1974 óta nem mossa, és vágja szakállát.

A Skóciában élő Elaine Davidson a világ legtöbb piercingjét viselő nője. Elaine már több, mint tíz éve a Guinness Rekordok Könyvének büszke szereplője. 2000 májusában 462 testékszerével (amiből 192 az arcán található) már megkaphatta a megtisztelő címet, azonban azóta szinte ész nélkül löveti át a bőrét, ugyanis ma már 6925 (!) piercing díszíti a testét.

Master Nau egy 73 éves nepáli férfi aki már hivatalosan is a világ legalacsonyabb embere. A 41 centiméteres férfi a mozgáskorlátozott kategóriában lett a világ legkisebb
schuro, 2016. október 30. vasárnap, 22:29
Csányi Sándort díszdoktorrá avatták a McDaniel College Budapest Campuson
Roger N. Casey, a McDaniel College elnöke a rendezvényen kiemelte: Csányi Sándor a magyar gazdasági életben végzett tevékenységéért, a társadalmi életben betöltött szerepéért, és a hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek felemelkedése érdekében végzett tevékenyéért érdemelte ki a díszdoktori címet. A cím adományozásának indokai között kiemelték a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Csányi Alapítvány a Gyermekekért tevékenysége révén végzett karitatív munkáját.

Csányi Sándor megtisztelőnek nevezte, hogy elnyerte a díszdoktori címet. Beszédében örömének adott hangot, hogya McDaniel College Budapest mostantól évente két tandíjmentes hallgatói státuszt biztosít a Csányi Alapítvány által javasolt tehetséges fiatalok számára.

A ceremónián részt vett Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója is.

A McDaniel College Budapest az Amerikai Egyesült Államokban lévő McDaniel College államilag elismert
velemenyezd, 2016. szeptember 07. szerda, 19:32
Két elismerést is kapott Mága Zoltán a Magyar Termék Nagydíj átadásán
és túl. Mága Zoltán műsorát Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévköszöntő gálaestjeként tartják számon. Az elmúlt nyolc évben Kossuth-díjas és világhírű művészek mellett a nemzet színészei és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai is színpadra léptek a gálán.

Mága Zoltánt a külhoni magyarságért végzett kulturális missziójáért is kitüntették.

A hegedűművész a díjátadót követően úgy fogalmazott: "majd' két évtizede személyes indíttatásból dolgozom határon túli honfitársaimért, ezért megtisztelő hogy a külhoni magyarságért végzett kulturális missziómat, karitatív tevékenységeimet elismerik".

"A Kárpát-medencében élő magyarság az országhatárok ellenére hűen őrzi a magyar hagyományokat, a nyelvet, a népzenét, a kultúrát, amit nekünk, anyaországiaknak is ugyanolyan tisztelettel kell tennünk. Minden évben meghívom határainkon túl élő honfitársaimat is a budapesti újévi koncertemre, hogy együtt köszönthessük az új esztendőt" - idézi a közlemény Mága Zoltánt, aki azt ígérte, hogy a 2017. január
velemenyezd, 2016. szeptember 06. kedd, 14:53
Bajor rozskenyér lett Kecskemét kenyere
A Szent István-ünnepkör egyik legfontosabb elemeként megválasztották Kecskemét kenyerét is. A Kecskemét legjobb kenyere díjat a tiszakécskei bajor rozskenyér kapta, amelyet a Fejeldemi Pékség Kft. készített.

A tiszakécskei kenyér egy évig viselheti a Kecskemét kenyere megtisztelő címet, amit Sipos Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára adott át a pékverseny megnyert Fejedelmi Pékéség Kft. képviselőjének.
vicus54, 2016. augusztus 21. vasárnap, 16:35
Éliás, a katona
hozzon egy pokrócot, amit többszörösen összehajtva maga alá tett. Jól vezetett, társaik sandán figyelték milyen könnyedén tekeri a szervó nélküli durva áttételű kormányt. Képes volt átforgatni a motort a kurblival, mikor elöljárója figyelmeztette, hogy indulás előtt meg kell törni az olaj ellenállását. Amúgy pedig a lehető összes szabályok ellen vétett, volt úgy, hogy szolgálati okból felfüggesztették a fogdafenyítését, aztán visszaérkezéskor ment a kóterba.

Már lassan elérte az öreg katona megtisztelő címet, egyre többet engedett meg magának. Még laktanyán belül is kötelező volt a kocsi parancsnokkal közlekedés, de persze ő legtöbbször nem várt senkire, egyedül tankolt, egyedül állt be a kocsival a telephelyre. Nyár volt, lehajtott ablakkal kocogott a belső úton, szemmel láthatóan nem tartotta be a laktanyában előírt öt kilométeres sebességhatárt. A technikai helyettes, egy őrnagy éppen arra járt, és rákiabált, hogy lassítson. Éliás alapjáraton egyesben hagyta a gépet, kiugrott, és odafutott az
frekvento, 2016. július 16. szombat, 17:23
Ketten a verandán . . .
sokszor ,
törékeny kis testét megölelném százszor .
Az a sok - sok kérdés , ami itt maradt még
bennem , választ kérnék tőle , s megnyugodna lelkem .
Magamra maradtam , egy üres székkel a verandán
minden szép elmúlik , az élet gyorsan elszáll .
Tűnődöm magamban miközben a kósza felhőket nézem
drága jó nagyanyám , örökké míg élek szívemben élsz nékem .
*********

********* Bédné Marika : 2012 : 04 . 16 . 04 . 10. *********

********* Igazán megtisztelőnek tartom , ha valaki , az amatőr szinten íródó

********* verseimet elviszi , de mélységesen bánt , hogy még át is keresztelik

********* a címet , nem beszélve arról hogy a nevem fémjelzése nélkül .

********* Tisztelettel kérem a szerzői jogomat mindenkor fenntartom , nekem

********* könyvem készül erről , anyagi problémáim végett nincs módom kiadatni .

********* Maradok tisztelettel , így ismeretlenül is : Bédné Marika -
bedmarika47, 2015. december 21. hétfő, 15:30
Boldogságban él Uganda legcsúnyább férfija.
Godfrey Baguma külseje egy ismeretlen betegség miatt torzult el, a férfi mégis pozitívan áll hozzá az élethez és mindent megtesz a családjáért. A 47 éves férfi rossz egészségi állapota ellenére fellépéseket vállal és énekel és stand-upozik, hogy így segítse családját Ssebabi művésznéven. Godfrey 2002-ben nyerte el a nem túl megtisztelő Uganda legcsúnyább embere címet és mára már megbékélt külsejével. Második feleségével boldogan élnek, nemrég született meg a hatodik gyerekük. Bagumának első feleségétől két gyermeke született, de egyszer rajtakapta a feleségét egy másik férfival, ezután vége lett a házasságának. A második felesége, Kate Namanda 17 évvel fiatalabb tőle és először nagyon félt, hogy a család hogy fogadja majd el őt. Évekig vele voltam, anélkül, hogy a hozzátartozói tudták volna, hogy hol van. Nem akartam, hogy lássanak engem, amíg nincs gyerekünk, féltem, hogy rábeszélik, hagyjon el. Hat hónapos terhes volt, amikor elment, de reméltem, hogy visszajön, és így is lett két hónappal később - mesélte
schuro, 2015. december 13. vasárnap, 22:49
Újabb észak-amerikai turnéról állapodott meg Mága Zoltán a következő két évre
majd a híres Pekingi Fesztiválon lép fel. Kanadában is újra hallhatja a közönség a hegedűvirtuózt 2016-ban a torontói Roy Thomson Hallban.

"Büszke vagyok arra, hogy több mit tízezer ember előtt népszerűsítettük szeretett hazámat és a magyar zenei kultúrát. Örömmel tapasztalhattam, hogy a hangversenytermek negyedét elszármazott magyar honfitársaink töltötték meg, akik meghatottan hallgatták a világhírű magyar zeneszerzők műveit.

Zeneértő közönség fogadott az Egyesült Államokban, ezért megtisztelő, hogy a következő két évben is visszatérhetünk a legrangosabb színpadokra. Szakmailag is kitüntetés, hogy visszavárnak bennünket, kiváltképp, hogy olyan koncerttermekben bizonyíthattunk, ahol a tudás, a hangszerkezelés finomsága és magas fokú művelése számít" - mondta Mága Zoltán.

Mága Zoltán november 14-én Pécsett, a Kodály Központban jótékonysági koncertet ad a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika javára. A művész karácsonykor Oroszországban, a világ egyik legrangosabb koncerttermében
velemenyezd, 2015. november 04. szerda, 07:10
A háromszoros olimpiai bajnok magyar vízlabdázókat jelölik a hírességek csarnokába
az eredményeink alapján a jelölés és esetlegesen az elismerés is reális lehet, ismerve a hírességek csarnokának tagjait. Háromszor nyertünk olimpiai bajnoki címet, ez keveseknek adatik meg. Ez egy egyéni elismerés nekünk, hatunknak, viszont egyértelműen mindhárom akkori csapatnak az érdeme. Ha a csapat nem játszik jól, és nem alkotják olyan fantasztikus, nagy játékosok, mi sem nyertünk volna háromszor aranyérmet. Mindenesetre nagyon jól esik a jelölés" - idézte a honlap Kiss Gergelyt.

"Nagyon megtisztelő ebbe a társaságba bekerülni, az úszósportok egyik szentélyéről van szó. Ez egy nagyon kedves ötlet, a Team Hungary fantázianév tetszik. Mondhatom, hogy elég jó társaságba keveredtem. Örülök a jelölésnek, és köszönöm a csapatnak, hogy ez megadatott nekünk" - mondta Szécsi Zoltán.

A hírességek csarnokának tagja a vízilabdázók közül Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István,
velemenyezd, 2015. október 23. péntek, 16:02
Kovács Ágnes az Arizona Állami Egyetem halhatatlanjai között
közgazdász-szociológus szakon, jelenleg pedig a Testnevelési Egyetemen doktori tanulmányait végzi, ahol óraadó is egyben.

"Nagyon örültem a hírnek, hogy idén én is bekerülök az Arizona Állami Egyetem halhatatlanjai közé - mondta az MTI-nek Kovács Ágnes. - Négy évet éltem Amerikában, egyetemre jártam, és közben tagja voltam az egyetemi úszócsapatnak. Számomra az élsport mellett mindig is kiemelten fontos volt a tanulás, éppen ezért mindkét területen igyekeztem helytállni. Ez a kitüntetés egy nagyon jóleső és megtisztelő visszajelzése annak, hogy az az út amelyet már kislánykoromban célul tűztem ki magam elé, és amelyen végig is mentem, mások számára elismerésre méltó."

A beiktatási ünnepségre október 9-én kerül sor Phoenix városában. A frissen beválasztott Hall of Fame tagok nyilvános köszöntése másnap este, az ASU-Colorado amerikaifutball-mérkőzés félidejében lesz, a 64 000 férőhelyes Arizona Állami Egyetem stadionjában.

Idén szeptembertől minden idők legeredményesebb úszója, az amerikai
velemenyezd, 2015. szeptember 22. kedd, 08:11
2/13
Képek, videók
Pippa Middleton és Abigai
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:39
Pippa Middleton.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:17
pippa-middleton-és aposa.
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:16
20120728-a-londoni-oli mpi
menusgabor
2012. július 29. vasárnap, 18:22
Londoni--piac
andomanyi
2012. március 16. péntek, 20:21
A londoni panoptikum.jpg
farkas1945
2011. április 08. péntek, 17:25
Londoni nagy ora.jpg
ildikopopescu
2011. február 26. szombat, 20:17
Londoni hid.jpg
ildikopopescu
2011. február 26. szombat, 20:17
Londoni látkép
spakimre
2011. február 06. vasárnap, 10:48
A híres londoni Busz.png
farkas1945
2010. november 14. vasárnap, 11:18
londoni utca
margo511
2010. augusztus 19. csütörtök, 23:22
Londonihz.jpg
sztana45
2010. augusztus 16. hétfő, 13:44
Londoni házban
tesagesa
2010. február 14. vasárnap, 15:10
londoniman.jpg
szidnifox
2010. február 06. szombat, 14:02
londoni.gif
szidnifox
2009. december 15. kedd, 00:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.