Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 04:41 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hirdesd, mégha el is ítél!
,,Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék," Filippi 3,12

Láttuk, hogy magatartásunknak összhangban kell lennie vallástételünkkel. De hogy ezt a témát átfogóan és több oldalról mutassuk be, még két megjegyzést kell fűznünk hozzá.

Először is be kell látnunk, hogy sohasem fogjuk Isten igazságát tökéletesen és teljesen kiábrázolni, amíg ebben a világban élünk. Még ha mindent meg is teszünk, ami rajtunk áll, akkor is be kell látnunk, hogy ,,haszontalan szolgák" vagyunk. Csakhogy ezt a tényt sohasem használhatjuk fel csődjeink és középszerűségünk mentegetésére. Kötelesek vagyunk a beszédünk és az életvitelünk közti szakadékot egyre jobban szűkíteni.

A második, amit meg kell gondolnunk, az a következő: az üzenet mindig nagyobb, mint a küldönc, bárki legyen is az. Andrew Murray mondta: ,,Mint az Úr követei, előbb vagy utóbb kénytelenek leszünk olyan Igéket hirdetni, amelyeket mi magunk nem mindig tudunk megvalósítani a magunk életében.". Harmincöt
kalmanpiroska, 2019. július 12. péntek, 09:18
Imádság
,,Bár egyes keresztyén vallások liturgiája előírja a térdeplő helyzetet nyilvános imádkozás közben, ez a testhelyzet nem szükségszerűen fejez ki Istennel való élő közösséget. De ha valóban Istenünknek és Teremtőnknek valljuk Őt, aki elé járulunk, akkor szívbéli magatartásunknak nagyban segít, ha letérdelünk előtte."

-Richard A. Bennett-
kalmanpiroska, 2019. április 15. hétfő, 14:38
Hogy megbékéltessen Istennel
Jézus Krisztus szenvedett és meghalt...

21. Hogy megbékéltessen Istennel

"Mert ha akkor, mikor ellenségei voltunk, megbékéltetett minket az Isten önmagával Fia halála által, akkor miután megbékéltettünk, még inkább üdvözíteni fog élete által." Róma 5,10

A megbékélésnek be kell következnie a bűnös ember és Isten között. Ez kétirányú. A mi magatartásunknak Isten irányában az ellenállásból hitre kell változnia. És Isten magatartásának irányunkban a haragból kegyelemre kell változnia. De a kettő nem ugyanaz. Szükségem van Isten segítségére a megváltozáshoz; de Istennek nincs szüksége az enyémre. Az én megváltozásomnak kívülről kell jönnie, Isten változása azonban az Ő természetéből fakad. Ez mindenekfelett azt jelenti, hogy Istenben nincs egyáltalán semmi változás. Isten tervében szereplő cselekedet, hogy megszűnjön ellenem lenni és elkezdjen értem lenni.
A legfontosabb szavak: ,,mikor ellenségei voltunk."
kalmanpiroska, 2018. június 30. szombat, 09:53
a végletek,.-,.-
"A legtöbb ember vagy leértékeli, vagy túlértékeli magát.
Haszontalan csődtömegnek érezzük magunkat, vagy éppen ellenkezőleg, Isten kegyes ajándékának az emberiség számára.
Mindkét véglet téves.
Az igazság az, hogy érzéseinknek, gondolatainknak és magatartásunknak, amelyek személyiségünket alkotják, egyaránt vannak erős és gyenge pontjai."

Gary Chapman
ennmary, 2014. július 20. vasárnap, 18:24
Gary Chapman
A legtöbb ember vagy leértékeli, vagy túlértékeli magát. Haszontalan csődtömegnek érezzük magunkat, vagy éppen ellenkezőleg, Isten kegyes ajándékának az emberiség számára. Mindkét véglet téves. Az igazság az, hogy érzéseinknek, gondolatainknak és magatartásunknak, amelyek személyiségünket alkotják, egyaránt vannak erős és gyenge pontjai.

***

Nincs két egyforma ember a világon. Sokan vannak, akik egy adott területen jobb képességekkel rendelkeznek, mint mi. Viszont kivétel nélkül mindenkire igaz, hogy amíg bizonyos területeken kiemelkedő, másban nem annyira jó, vagy éppenséggel semmilyen képességekkel nem rendelkezik.

***

Életünk hátralevő része egész földi pályafutásunk legragyogóbb szakasza lehet. Ne játsszuk el ezt az esélyünket azzal, hogy átadjuk
gymaria48, 2014. március 16. vasárnap, 12:59
Állj ki a tömegből! (1)
parancsnokunk összehívott minket, és ezt mondta: »Ne feledjétek, most először életetekben ti vagytok külföldiek. Ez nem a ti országotok, nem a ti kultúrátok... ti vagytok a kisebbség. Az emberek nem honfitársaitok, nem a ti nyelveteket beszélik. Semmit sem tudnak a hazánkról, csak azt, amit belőletek látnak... Úgy viselkedjetek, hogy a japánok jó benyomást szerezzenek országotokról!« ... Keresztyénként... a mennyben van polgárjogunk... Isten országának népe vagyunk... Magatartásunknak a legjobbnak kell lennie, különben az emberek torz képet fognak kapni hazánkról... A földi kultúra a velejéig pogány... Isten céllal hagyott minket itt... hogy bemutassuk, milyen egy másik országban élni, milyen egy másik ország polgárának lenni, hogy így vágyat keltsünk másokban arra, hogy bevándoroljanak." Gondolkodj el
1vargaildyko, 2013. november 01. péntek, 11:14
Állj ki a tömegből! (1)
2013. November 1. Péntek


Állj ki a tömegből! (1)

,,...ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával..." (Róma 12:2)

Egy bankba belépő férfi megtartotta az ajtót az utána jövő hölgynek. Köszönetnyilvánítás helyett a nő ezt mondta a férfinek: ,,Nem kell megtartania nekem az ajtót azért, mert nő vagyok." A férfi mosolyogva így válaszolt: ,,Nem azért tettem, mert maga nő, hanem azért, mert én úriember vagyok." Hívőként azért tesszük, amit teszünk, mert Krisztusban vagyunk, nem azért, mert a társadalom elvár tőlünk valamit. János azt mondja: ,,A Szentlélek bennünk lakik... ezért nincs szükségünk arra, hogy bárki arra tanítson, mi igaz..." (1János 2:27 NLT). Chuck Swindoll írja Hope Again [Újra remélni] című könyvében: ,,A tengerészgyalogságnál... szállítóhajó vitt minket... japán
mailona, 2013. november 01. péntek, 10:37
Spirituális józan ésszel
A spirituális rövidzárlatoknak köszönhetjük az összes létező negatív érzést az életünkben. Ekkor nincsen Fény, ami a reaktív magatartásunknak a közvetlen következménye. Az ellenállás, az önmegtartóztatás az, ami egyensúlyban tartja a testünket és a lelkünket.

Mindannyian napi szinten küzködünk nehézségekkel. Megéri az, hogy reaktívan reagáljunk a külső ingerekre? Vagy másik lehetőségként, megpróbálhatjuk spirituális józan ésszel viselkedve elintézni a dolgot, ellenállva a reakciónknak?
1vargaildyko, 2012. november 17. szombat, 11:21
1Péter 1:3-4
1Pt 1,13-25

Magyarázat:

A Szentírás egyik legegyszerűbb megfogalmazású, de egyben a legösszetettebb üzenete ez:,,szentek legyetek" (15). Isten legfontosabb jelzője a szent, ezen az üzeneten keresztül is továbbterjed másokra. Sokan el sem hiszik, hogy ez rájuk is vonatkozhat. Pedig ebben a titokban keresztyénségünk egyik alapvonása tűnik elő. Ennek előzménye Krisztus áldozata, a másik pedig hitünk következménye: magatartásunknak tükröznie kell mindazt, ami bennünk van. Rögtön más lesz minden, ha úgy tekintjük, hogy nem a mi erőfeszítésünk hozza létre a szentséget, hanem Isten adja nekünk.
(Bölcsföldi András)

Forrás: BIBLIAOLVASÓ KALAUZ
2011.XII.16.Szívembe térsz és szívemet
szorongatni nem engeded,
elmémbe térsz és ott ragyogsz,
szemembe ülsz és mosolyogsz.

(Erdélyi József: Ima)
erzsebet1969, 2011. december 16. péntek, 10:18
Csak Neked, probáld megérteni
Ennek A MONDATNAK van egy egyszerü jelentése, remélem fogja az az egy ember akinek szól,

aki azt gondolja, mindenhez van joga.
Joga van irritáló megjegyzéseket irni,
joga van minden bejelentés nélkül megjelenni,
számon kérni a nincsmit,

Nagyot hibázott Emberként, igy csodálkozni sem kell a reakción !

A saját gondolatainknak, magatartásunknak ura kell, hogy legyünk! Ez alap intelligencia ugy gondolom!

Tehát összegzésül arra kérem szálljon magába, és ne vádoljon mást, mást, aki nem hibázott, csak hitt....majd befejezte azt, amit el sem kezdett igazán!

Miért irtam ezt a nyilt levelet?

Mert arra kérem tartsa tiszteletben a Blogomat, és ne holmi üzenő-falnak tekintse..........

Ez más fórumokon található, ott lehet.....
petyrallyeteam, 2010. december 30. csütörtök, 13:31
Lélektani
köszönhettünk magunknak. Ráadásul akadt valaki, hasonló betűkből, mint, akit számmal szoktunk jelölni, aki meghatározó szerepet játszott, akkori világomban, de nem hiszem, hogy magunkkal vihettük volna egymást.
A legfőbb tényező számomra, a világhoz való viszonyban, az hogy le akar-e valaki horgonyozni, vagy nem. Beszippantódik-e vagy nem. S ha mindez megtörténik vele, akkor egy életre szól-e vagy, menekülnie kell, egy idő után. Egyéniségünk erős meghatározója világfelfogásunknak, sőt magatartásunknak, miközben az élet a maga nehézségeit zúdítja ránk, ezért viselkedésünk fokozatosan átalakul, s természetünk is valamelyest változik, életkedvünk, pedig hullámzást mutat.
Kérdés, hogy Te meg én, azok, vagyunk-e akik voltunk, ismerjük-e egymást mai valónkban, tudjuk-e milyen élettapasztalatok, milyen élethelyzetek alakították a másikat. Nyilván nem tudjuk. Mondhatnám, hogy sokat változtunk, másrészt, azok vagyunk, akik voltunk, de a legérdekesebb, hogy a régi barátok, egymásnak, pont azok maradnak,
fodordo54, 2010. március 05. péntek, 17:29
Ismerkedjünk önmagunkkal
vesék nem bontják le és választják ki őket.

A savak romboló hatásúak. Még a követ és a fémet is képesek szétroncsolni. Ha bent maradnak a testünkben, és nem semlegesítik őket bázisok, menthetetlenül a legkülönfélébb betegségekhez vezetnek.

A betegségek korántsem elkerülhetetlenek, mint azt a hunzák vagy korunk más hosszú életű népeinek példája is egyértelműen bizonyítja - az egészség az ember teljesen természetes állapota.

Betegségeink csak évekig tartó hibás magatartásunknak köszönhetően alakulnak ki. Így a fogszuvasodásnak, ahogy számtalan más megbetegedésnek is, egyetlen oka van: a túlsavasodás.
De a savak okozzák a reumát, a köszvényt, az ízületi gyulladást és a vesekövet.

Természetellenes táplálkozási szokásaink következtében gyakorlatilag mindig túl kevés bázis van a szervezetünkben, és a legtöbbünk teste túlsavasodott.

Amíg a test még ki tud vonni bázisokat a kötőszövetekből, az erekből és a csontokból, így próbálja semlegesíteni a
illike, 2009. január 17. szombat, 23:01
1/2
Képek, videók
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
St Andrews katedrális.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:11
St Andrews katedrális Skó
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:10
Meghalni boldogan Andrew
hollyka
2014. március 22. szombat, 19:53
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
1-Andrew Gn ,dívattervezö
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -1.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -2.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -3.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -4.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
Andrew Gn -5.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
Andrew Gn -6.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
átfoglak .jpg
szakcsi56
2012. augusztus 05. vasárnap, 08:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.