Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 01:20 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Virológus: ismét egyre több a fertőzött a világban
Hozzátette: Magyarországon megfelelő időben hozták meg a szükséges intézkedéseket, és az emberek, más országokhoz viszonyítva, jobban figyelembe vették a vírus okozta fenyegetést.

Nagyon fontos felismerni és izolálni a járványt leginkább terjesztő gócpontokat, mivel ez a legfontosabb fegyver a vírus ellen addig, amíg nincs vakcina, illetve gyógyszer - hangsúlyozta.

A virológus kitért arra is, hogy kétkedéssel kell fogadni azon híreket, amelyek szerint egyes európai országokban már tavaly tavasszal kimutatták a koronavírust. Egyelőre nincsenek pontos adatok arról, hogy az Európában terjedővel azonos vagy csak hasonló koronavírust találtak-e - mutatott rá.

A műsorban elhangzott, hogy Szerbiában, Szlovákiában és Romániában is egyre több a fertőzött.
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:42
Koronavírus - Orbán: a behurcolás ellen kell védekezni
Angela Merkel német kancellár szerint a német EU-elnökség kiáll a jogállamiságért, annak csorbulását szóvá teszi még akkor is, ha Orbán Viktorról van szó, a kormányfő úgy reagált: "nem lennék ilyen lendületes a németek helyében", mert ha összemérik a magyar jogállamiságot a némettel, akkor "lehet, hogy abból mi kerülünk ki győztesen". Példaként közölte: Magyarországon elképzelhetetlen, hogy az alkotmánybírák lehessenek párttagok, ami Németországban gyakorlat.

A hazai gazdasági intézkedéseket a műsorban úgy kommentálta: áttörés van a foglalkoztatottság alakulásában. Kifejtette: 4,5 millióan dolgoztak a járvány előtt, a "mélyponton" ez 4,37 millióra esett vissza, de néhány hete a munkanélküliség újra csökken, nő a munkahelyek száma, ami nem tiszavirágéletű jelenség, látni a szerkezeti okait.

Kormányzati beavatkozással több mint egymillió ember munkahelyét mentették meg, 70-80 ezer körül van a fejlesztések támogatásával létrehozott álláshelyek száma, közmunkában 90 ezren dolgoznak - sorolta, úgy
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:32
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: az egészségügyi szolgáltatók tudják a teszteléssel kapcsolatos feladataik
A műsorban elhangzott: Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint Müller Cecília azzal fenyegeti a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a "felesleges" teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal, ezért az országos tisztifőorvos lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték.

Müller Cecília erre reagálva azt mondta, hogy a képviselő a megfelelő információk hiányában fogalmazta meg véleményét, szó sincs arról, hogy csökkentenék a tesztek számát.

Ugyan nem szükséges minden beavatkozás előtt elvégezni a tesztet, de gyanú esetén a kezelőorvosnak tesztelnie kell a beteget. A gyanút a kezelőorvos ítéli meg, nemcsak azokról van szó, akiknek tüneteik vannak vagy külföldön jártak - hangsúlyozta.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy a járvány jelen van az országban, ezért folyamatos járványügyi éberséget és információs rendszert kell fenntartani ahhoz, hogy rögtön reagálni
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 10:51
Koronavírus - Szakértő: a rossz körülmények miatt fertőződtek meg annyian a német húsüzemben
A műsorban arról beszéltek, hogy Gütersloh-ban és Warendorfban a hét elején visszaállították a járvány eddigi legsúlyosabb, március-áprilisi szakaszában megismert korlátozásokat, miután tömeges fertőzés történt a térség egyik legnagyobb vállalata, a Tönnies húsipari holding rheda-wiedenbrückeni központi üzemében.

A 7000 dolgozó közül 1553-nál mutatták ki az új típusú koronavírust (Sars-Cov-2).

Nógrádi György elmondta, 20 négyzetméteres szobákba helyeztek el 6-8 román vendégmunkást, ráadásul matracokon. Ezért havonta 300 eurót kértek tőlük, "tehát nem emberi körülmények voltak" - fűzte hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy a járványgóc azonosítása után tesztelték a lakosságot is, de csak két embernél mutatták ki a vírust, ami azt jelzi, hogy csak a húsüzem dolgozói érintettek.
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 09:01
Biden attól tart, hogy Trump nem ismeri majd el a vereségét a novemberi elnökválasztáson
"A legnagyobb aggodalmam, hogy az elnök megpróbálja elrabolni ezt a választást" - fogalmazott a 77 éves politikus, azt nem fejtette ki azonban, hogy mégis mire alapozza ezt a feltevését.

Biden egy szerda éjszakai szórakoztató műsorban elmondta, biztos benne, hogy a hadsereg közbelépne, ha Trump nem fogadná el a választási vereséget, különösen az után, hogy az utóbbi napokban több visszavonult katonai vezető is bírálta az elnök intézkedéseit és kijelentéseit a jelenleg zajló tüntetésekkel kapcsolatban.

"Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy gyorsan ki fogják kísérni őt a Fehér Házból" - fogalmazott.

A demokrata jelölt kitért arra, hogy Donald Trump ellenzi a levélben szavazást, s azt sugalmazta, hogy a republikánusok megpróbálják majd akadályozni a voksolást. Hangsúlyozta, hogy a Demokrata Párt jogászokat fog küldeni a választóhelyiségekbe annak ellenőrzésére, hogy a republikánusok ne próbálják megakadályozni a voksolást.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) nemrég külön
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 20:03
M1: a nemzeti konzultációval demokratikus megerősítést kap a kormány
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a műsorban elmondta, bár Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első szakaszában, ennek ellenére nem dőlhetünk hátra. A vírus még most is jelen van, több mint 1100 az aktív fertőzöttek száma, és csaknem 400-an vannak még kórházi ellátás alatt.

Szakértői vélemények alapján számíthatunk arra, hogy lesz a járványnak egy második hulláma. Éppen ezért a kérdések egy jelentős része ehhez kapcsolódik, hogy ha a járvány újra elindul és elkezd emelkedni a járvány görbéje, akkor abban az esetben milyen intézkedéseket hozzon meg a kormány. A kérdések kapcsolódnak a gazdaság újraindításhoz is, mivel a gazdaságot jelentősen érintette a vírus. Az újraindítással kapcsolatban a kormány több döntést hozott már, ehhez kapcsolódóan is van egy kérdéscsoport - fejtette ki.

Szavai szerint egyrészt arra kérdeznek majd rá, hogy azok az intézkedések, amelyek ösztönzik a gazdaság újraindítását, és segítik a gazdaság szereplőit a munkahelyek
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 17:52
Trianon 100 - Kásler: Trianon rendkívül fájó seb
Kásler Miklós - aki a műsorban elmondta, hogy apai ágon erdélyi, székely származású, így a trianoni döntés családjukat is érintette - Trianont úgy látta, mint a szerencsétlen körülmények egybeesését. Sok oka volt, de "egyik sem volt elegendő ahhoz, hogy a Szent István-i birodalmat hét felé vágják és testidegen törzshöz csatolják az amputált végtagokat" - fogalmazott.

Arról is beszélt: a magyar történelemben voltak hasonló pillanatok, de a nemzet minden reménytelen helyzetből "fel tudott tápászkodni".

Hozzátette: amit szétszaggatott a történelem, az a maga spontán módján összeállhat, ehhez szerinte egyetlenegy dolog kell, hogy minden a Kárpát-medencében élő nemzet felismerje a sorsközösséget.

A miniszter kitért a koronavírus-járványra is, amely szerinte "markánsan megmutatta" nemcsak az egyes emberek jellemét vagy a pártok viszonyulásait, hanem a társadalom és a gazdaság működési rendjét, illetve azt is, ami az egészségügyben korrigálandó, ami évtizedek alatt halmozódott fel, és nem
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 11:41
Trianon 100 - Babacsomagokat ajándékozott Kárpátalján, Erdélyben és Délvidéken a Katolikus Karitász
Hozzátette: a babaápolási szereket, pelenkát és csecsemőruhát is tartalmazó csomagokkal a karitász a 2020-ban született és születendő gyermekek szüleinek kíván segítséget nyújtani.

A csomag üzenettel bír, kifejezi, hogy az anyaország törődik az elcsatolt területeken élő magyarsággal - fogalmazott az igazgató.

A műsorban Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos azt mondta, a segítség gesztus értékű, Magyarország ezzel adhat jelet az elcsatolt területeken élőknek arról, hogy tiszteli és elismeri helytállásukat.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 12:42
Trianon 100 - A világ magyarságának üzeneteit várja a közmédia
A közlemény szerint a Trianonhoz kapcsolódó filmek mellett művészek, tudósok, közéleti emberek beszélnek arról, mit jelent számukra az összetartozás, a műsorfolyamot figyelő nézők, rádióhallgatók, vagy az online adásba bekapcsolódók pedig e-mailen és SMS-ben üzenhetnek a témával kapcsolatban.

Június 4-én a Duna Televízióban láthatják először a nézők a Kossuth térre megálmodott Trianon-emlékművet, és közreadnak egy különleges, örökérvényű hangfelvételt is, amellyel az egykori vallás és közoktatási miniszter, Klebelsberg Kuno üzent kora fiataljainak Trianon kapcsán. 15 óra 25 perctől a Wettstein-napló című dokumentumfilmből részletesen megismerhetőek lesznek a magyar békedelegáció öt hónapi munkájának legfontosabb mozzanatai, majd 18 óra 40 perctől a Koltay Gábor rendezésében készült Hétköznapi Trianon című dokumentumfilmet adják le.

A békeszerződés aláírásának időpontjában, 16 óra 30 perctől, a Duna, a Duna World és a Kossuth hullámhosszán megszólalnak a harangok.

Áder János köztársasági
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 18:02
Nagy-Szín-Pad!: elmarad az idei verseny, négy győztest hirdettek
a Telekom VOLT Fesztivál - szervezői azt ígérik, hogy a 2021-es szezonban pótolhatják ezeket a koncerteket.

Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió vezetője arról számolt be, hogy az Analog Balaton, az Au Revoir, a Carson Coma és az Ohnody négy napon át lesz a Petőfi Rádió vendége Boros Csaba műsorában. Ahogy az eddigi években, az M2 Petőfi TV idén is biztosítja a képernyőn megjelenést a Nagy-Szín-Pad!-os jelölteknek. "A négy győztest a június 2-tól ismét élő adásokkal jelentkező Én vagyok itt című műsorban mutatjuk be a tévénézőknek" - közölte Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV vezetője.

A Nagy-Szín-Pad! csapata négy napon át online videó adásban is bemutatja az idei győzteseket. Ezeket a filmeket a Strand, a VOLT, a Sziget, a Campus, az Akvárium, a Budapest Park, az A38 hajó, az MTV Hungary és a Petőfilive.hu is közzé teszi. A riportokban nemcsak az előadók, hanem korábbi Nagy-Szín-Pad!-os versenyzők is megszólalnak. Az első adás június 2-án 18 órakor indul, ezt követően naponta, ugyanebben az időpontban
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 11:11
Koronavírus - Videó készül az anyák járvány alatti munkájának elismerésére
A műsorban Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője elmondta: a Ringató, a Magyar Női Unió, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az Egyszülős Központ felhívásának célja, hogy több figyelem irányuljon azokra, akik a "négy fal között voltak hősök" az elmúlt hetekben.

A képek beküldői között a négy családszervezet felajánlásában négy ajándékcsomagot is kisorsolnak - tette hozzá.

Király Nóra, a Ficsak alapítója arról beszélt: hogy a beküldött képekből összeállított videót vasárnap, gyereknapon és egyben a magyar hősök emlékünnepén teszik közzé. A videóhoz eddig több száz kép érkezett - fűzte hozzá.

Az "Anyukák, a (szuper)hősök" kezdeményezés mind a négy családszervezet Facebook-oldalán elérhető.
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 11:01
Koronavírus - Kovács: az EU azokat büntetné, akik jól teljesítettek a járvány kezelésében
A műsorban arról beszéltek, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben az unió 2021 utáni hétéves pénzügyi keretéről (MFF), valamint az uniós bizottság koronavírus-járvány utáni gazdasági újjáépítési programjának ismertetésekor elmondta: Új generáció néven indítanák el a helyreállítási tervet, amely 500 milliárd euró vissza nem fizetendő támogatásból és 250 milliárd euró kölcsönből állna.

Kovács István szerint a szolidaritási alap legnagyobb nyertesei Olaszország és Spanyolország lenne, akik egyébként a vírus kezelésében a legrosszabbul teljesítettek, ráadásul a gazdaságuk is rosszul áll.

"Az a legnagyobb baj, hogy ennek az egésznek a (...) vesztese a tervek szerint pont a mi régiónk lenne, ami pedig mind a víruskezelésben nagyon jól teljesített, mind pedig az elmúlt években a gazdaság is rendkívül jól teljesített" - hangsúlyozta, hozzátéve, bebizonyosodott egyébként, hogy a hozzánk érkező uniós források nagyon jó helyre jönnek, jó befektetésnek számítanak.
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 08:31
1/72
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
Ez okozta a káoszt.jpg
samsira
2010. április 26. hétfő, 16:25
Okoztak problémát ezek a
angyaliboszi
2006. december 06. szerda, 20:37
Leginkább a kis dolgok...
csalogany13
2017. március 05. vasárnap, 15:54
Életünkben leginkább....j
pacsakute
2015. szeptember 10. csütörtök, 18:49
életünkben leginkább.jpg
eva_gyulai
2012. december 27. csütörtök, 13:09
Életünkben leginkább arra
jakabgasparne
2009. július 17. péntek, 04:51
A békét leginkább
tucs
2008. november 16. vasárnap, 07:42
Leginkább én vagyok az
vorosroland
2006. október 10. kedd, 19:42
Az életben a legfontosabb
liliana01
2020. március 09. hétfő, 19:05
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Címkék
beküldött képekből, Demokrata Párt, riportokban nemcsak, választási vereséget, 7000 dolgozó, járvány újra, Telekom VOLT Fesztivál, amputált végtagokat, szerencsétlen körülmények, legfontosabb fegyver, Petőfi Rádió, 2021-es szezonban, Budapest Park, német húsüzemben, járvány görbéje, Müller Cecília,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.