Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 03:17 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kínai-orosz stratégiai kapcsolatok erősítését szorgalmazta a kínai elnök Putyinnal folytatott telefonbeszélge
A CGTN kínai állami nemzetközi hírcsatorna beszámolója szerint Hszi hangsúlyozta: Kína kész tovább dolgozni Oroszországgal, hogy együtt ellenálljanak a "külső szabotázsnak és beavatkozásnak", megvédjék saját nemzeti szuverenitásukat, biztonságukat és fejlődési érdekeiket, valamint közös érdekeiket.

A CGTN az orosz államfőt idézve azt írta: Oroszország határozottan támogatja Kína Hongkong nemzetbiztonságának védelmére irányuló erőfeszítéseit - utalva a Hongkongban múlt héten hatályba léptetett új nemzetbiztonsági törvényre, amely számos ország és nemzetközi szervezet bírálatát váltotta ki.

Putyin a tudósítás szerint Hongkong kapcsán azt is elmondta, hogy Moszkva ellenez mindenféle provokatív lépést, amely Kína szuverenitását sértené, a beszélgetés más pontjain pedig aláhúzta, hogy a két ország tiszteletben tartja egymás szuverenitását és biztonságát, határozottan kiáll egymás mellett, és közösen dolgozik a globális stratégiai stabilitás, valamint biztonság megóvásáért.

A South China
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 12:01
Koronavírus - Meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban
A héten volt olyan nap, amikor 24 óra alatt több mint 60 ezer új fertőzöttet regisztráltak, a legtöbb új esetet Kaliforniában, Arizonában, Texasban, Floridában, Georgiában és a szövetségi fővárosban, Washingtonban diagnosztizálták.

A friss adatokból kiderül az is: ugyan az Egyesült Államokban van a világon a legtöbb fertőzött, a halálozási arány nem itt a legmagasabb, sőt a halálesetek napi száma csökken. A vírus okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben múlt héten a fertőzöttek 4,8 százaléka hunyt el, míg ez az arány e héten 4,4 százalékra apadt.

A betegségmegelőzési és járványügyi központok (CDC) szerdán nyilvánosságra hozott elemzése szerint valószínűsíthetően több mint 20 millió amerikai fertőződhetett meg koronavírussal, vagyis a hivatalos adatokban szereplőknél csaknem tízszer többen.

Mike Pence alelnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy már több mint 39 millió amerikain végeztek vírustesztet.

Később a szövetségi egészségügyi tárca közölte: a
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 21:34
Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban
zárt, de kedden is új napközbeni rekordot állított be, mielőtt mínuszban fejezte volna be a napot.

A szerdai kereskedésnek a hónap eleje óta elért 1,1 és 3,0 százalékos, valamint 4,8 százalékos nyereséggel indultak neki az indexek. Az árfolyamok viszonylag tartós emelkedését a járványvédelmi korlátozások feloldásától remélt gazdasági fellendülés magyarázza.

Szerdán biztató, a lakásvásárlási aktivitás élénkülését mutató adatok is segítették az indexemelkedést: a jelzáloghitel-kérelmek az elmúlt héten 2,2 százalékkal emelkedtek a két megelőző héten bekövetkezett 1,8 százalékos és 8,7 százalékos csökkenés után. A múlt heti emelkedésen belül a lakásvásárlási jelzáloghitel-kérelmek 5,3 százalékkal növekedtek, a refinanszírozási hitelkérelmek pedig 0,4 százalékkal.

Éves összevetésben a lakásvásárlási jelzáloghitel-kérelmek 33 százalékkal emelkedtek, a hitel-refinanszírozási kérelmek pedig 111 százalékkal. Az átlagos 30 éves fix kamatozású jelzáloghitel-kamat 3 bázisponttal történelmi mélypontra,
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:43
Illegális bevándorlás - Migránsokat szállító furgon szenvedett balesetet Észak-Macedóniában
Az illetékesek tájékoztatása szerint a furgon nagy sebességgel haladt, amikor egy autóval ütközött, majd belehajtott több parkoló járműbe az Észak-Macedónia délkeleti részén található Sztrumica közelében kedden.

A 15 afgán, 9 pakisztáni, 6 bangladesi és egy-egy szíriai és iraki migráns közül nyolcan megsérültek, őket kórházba szállították, a többieket a Gyevgyelijánál található befogadóközpontban helyezték el, és visszatoloncolják őket Görögországba. A 27 éves észak-macedón sofőrt embercsempészet gyanújával letartóztatták.

Egy nappal korábban több mint kétszáz illegális bevándorlót fedeztek fel egy kamionban a nyugat-balkáni országban. A 211 fős csoportot a határőrség találta meg nem messze Görögországtól egy ellenőrzés során Bogorodica település közelében.

Az észak-macedón kormány a múlt héten ismét migrációs válsághelyzetet hirdetett az ország északi és déli határszakaszán az illegális bevándorlók számának jelentős növekedése miatt.

Rendkívüli állapotot és válsághelyzetet először
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:12
Labdarúgó NB I - Supka Attila a Kisvárda új vezetőedzője
A soproni születésű szakember Bódog Tamás helyét veszi át a kispadon, aki a múlt héten vállalta el a Budapest Honvéd irányítását.

A klub honlapjának szerdai híre szerint Supka Attila bemutatására később kerül sor, de a tréner már megkezdte a csapat keretének feltérképezését és a korábbi mérkőzések elemzését. Hamarosan megérkezik Kisvárdára, és együttesével jövő kedden kezdi meg a felkészülését a 2020/21-es szezonra, amely a kisvárdaiak harmadik idénye lesz az élvonalban.

Supka Attila eddigi legnagyobb edzői sikereit Debrecenben érte el, ahol 2005-ben és 2006-ban is bajnoki címet ünnepelhetett, illetve a Szuperkupát is elhódította. A hajdúsági csapat mellett dolgozott többek között a Honvéd és a Zalaegerszeg vezetőedzőjeként is.

A Kisvárda az előző szezonban a nyolcadik helyen végzett.
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:31
Bizalmat szavazott a szlovák parlament a házelnöknek
vizsgálatára használt program eredményét mutatta fel, amely szerint dolgozatában az átvett részek aránya alatta marad az engedélyezett 30 százaléknak. Bár ezt hivatalos akadémiai testület eddig nem cáfolta, a házelnök távozását a koalíció két kisebb liberális pártja, az Andrej Kiska által alapított - a februári választásokon a parlamentbe éppen csak bekerült - Emberekért (Za ludí) és a Richard Sulík vezette Szabadság és Szolidaritás (SaS) is követelni kezdte.

A házelnököt ért vádak kapcsán a múlt héten a szlovák kormánykoalíció szétesésének lehetősége is felmerült, miután Boris Kollár jelezte: ha távozni kényszerítik a parlament éléről, pártja nem marad a koalíció tagja. Ilyen esetben a jelenleg 95 képviselői mandátummal rendelkező kormánykoalíciónak az alkotmányozó törvények elfogadására is elégséges többsége egyszerű többséggé soványodott volna, és a két kis liberális párt megkerülhetetlenné vált volna a kormányban.

Az Emberekért párt végül azzal indokolta távolmaradását a voksolástól: nem
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 19:22
Brenner Koloman: a Jobbik nemzeti, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt
Azt mondta, hogy korábbi egyetemi vezetőként és soproni polgárként olyan konzervatív értékrendben hisz, amely kiválóan megjelenik a múlt héten elfogadott nyilatkozatban.

Úgy vélekedett, hogy amit képvisel, az "nyilvánvalóan zavarja az álpolgári és álkeresztény Fideszt". Szavai szerint már az Országgyűlés alelnökévé választásának körülményei is megmutatták, hogy "az egypárti túlhatalmat kiépítő Fideszt mennyire zavarja egy valóban polgári és konzervatív politikus".

Brenner Koloman azt mondta, hogy az elvi nyilatkozat megkoronázta a Jobbik néppártosodási folyamatát, amely már 2013 óta tart.

Felidézte, hogy a Jobbikot 2003-ban alapították fiatal egyetemisták, akiket felháborított a korrupció magas szintje, valamint az, hogy nem hozták el a polgároknak a jólétet és a szabadságot. Hozzátette, 2020-ban ugyanez a helyzet Magyarországon: a rendszerváltás után harminc év sem volt elég arra, hogy a politikai elit megteremtse azt a szabadságot, amelyet már 1989-ben vártak.

Közölte, hogy eszmei
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 14:11
Csak forralás után fogyasztható a csapvíz Siófok Kiliti városrészében
A közlemény szerint a múlt héten Siófok-Kiliti egyik intézményében szennyezettséget mutattak ki az ivóvízmintában. A vízellátás helyreállításáért a szakemberek fertőtlenítik a rendszert, majd a vízminőség ellenőrzése után azonnal értesítést adnak a korlátozás feloldásáról - írták.

Kiemelték: a Siófok más részeiről vett minták eredménye negatív lett.

A társaság online és szórólapokon tájékoztatta az érintetteket, hogy a vezetékes víz csak forralás után iható. A korlátozás alatt a felhasználók a településrészt járó tartályautókból is vételezhetnek vizet - tették hozzá.

A Pseudomonas aeruginosa baktérium talajban, vízben természetes módon előfordul. Egészséges szervezetre jellemzően nem jelent veszélyt, de legyengült immunállapotú embereknél előfordulhat például hányásos, hasmenéses megbetegedés - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 14:01
Bizalmi szavazást kezdeményez saját magával szemben a szlovák parlament elnöke
vizsgálatára használt program eredményét mutatta fel, amely szerint dolgozatában az átvett részek aránya alatta marad az engedélyezett 30 százaléknak. Bár ezt hivatalos akadémiai testület eddig nem cáfolta, a házelnök távozását a koalíció két kisebb liberális pártja, az Andrej Kiska által alapított - a februári választásokon a parlamentbe éppen csak bekerült - Emberekért (Za ludí) és a Richard Sulík vezette, Szabadság és Szolidaritás (SaS) is követelni kezdte.

A házelnököt ért vádak kapcsán a múlt héten a szlovák kormánykoalíció szétesésének lehetősége is felmerült, miután Boris Kollár jelezte: ha távozni kényszerítik a parlament éléről, pártja nem marad a koalíció tagja. Ilyen esetben - a jelenleg 95 képviselői mandátummal rendelkező - kormánykoalíciónak az alkotmányozó törvények elfogadására is elégséges többsége egyszerű többséggé soványodna, és a két kis liberális párt megkerülhetetlenné válna a kormányban.

A szlovák belpolitikában közismert, hogy Kollár pártjának, a családpolitikát kiemelten
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 12:31
Koronavírus - Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját
koronavírus-fertőzések átlaga nem haladja meg a napi öt esetet.

A külföldi minta alapján bevezetett kritériumnak azonban Románia nem felelt meg, ehhez ugyanis a csaknem húszmilliós országban száz alá kellene csökkennie a napi esetszám utóbbi kétheti átlagának, márpedig ez a mutató egyszer sem csökkent százötven alá, sőt, a járvány terjedésének üteme azóta felgyorsult, és a napi új fertőzések utolsó kéthetes átlaga mostanra a 350-et is elérte.

Romániának tehát a rendelkezés alapján saját, külföldi nyaralásról két héten belül visszatérő polgárait is karanténba kellett küldenie, mivel olyan országban jártak, ahol a fertőzések aránya magasabb a megszabott határértéknél.

A visszás helyzet megoldása érdekében a járványügyi operatív törzs múlt heti határozatában új kritériumot vezetett be: ezentúl azokat az országokat sorolják a zöld zónához, ahol az utóbbi két hétben a 100 ezer lakosra jutó új koronavírus-fertőzések száma meghaladja a romániai adatot. A frissített listára további tíz európai ország
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 10:21
Bubópestises eset miatt óvintézkedéseket vezettek be Észak-Kínában
második legerősebbnek számító - készültséget vezettek be, miután a városban vasárnap egy pásztort a betegséggel diagnosztizáltak. Az év végéig érvényes készültségi fokozat alapján a területen tilos mindazon állatok vadászata, fogyasztása és szállítása, amelyek a pestisfertőzést hordozhatják. A lakosságot emellett arra kérik, hogy jelentsenek minden gyanús esetet vagy mással nem magyarázható lázas tünetet, illetve a beteg vagy elhullott mormotákat.

A terület északi szomszédjában, Mongóliában a múlt héten két bubópestises esetről számoltak be. A mongol egészségügyi minisztérium szerint a fertőzéseket feltehetően mormotahús fogyasztása okozta.

A pekingi járványügyi központ arra figyelmeztette a Belső-Mongólia vidéki területeire utazókat, hogy fokozottan ügyeljenek a védekezésre, tartsák magukat távol a vadállatoktól, ne fogyasszanak vadhúst, valamint ne táborozzanak a szabadban. Mindazokat, akik lázas tünetekkel fordulnak orvoshoz, arra kértek, hogy jelentsék, ha az elmúlt időszakban
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 09:41
Koronavírus - Kaliforniában hétfőn több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak
koronavírusos kaliforniaiak száma.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója sajtóértekezleten jelentette be, hogy az elmúlt két hétben 50 százalékkal nőtt a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegséggel kórházban kezeltek aránya. A kórházban ápoltak harmada Los Angeles megyében betegedett meg.

A kormányzó közölte azt is, hogy az állam fővárosában, Sacramentóban fertőtlenítés miatt átmenetileg lezárják a törvényhozás épületét.

Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a járvány fellángolásában jelentős szerepet játszottak a tüntetések.

Hétfőn több mint ezer új fertőzést regisztráltak az északnyugati Washington államban is, ahol már csaknem 37 ezer a diagnosztizált fertőzöttek száma.

A georgiai Atlanta polgármestere, Keisha Lance Bottoms bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A demokrata párti polgármester - aki gyakran jelen volt a Black Lives Matter nevű mozgalom tüntetésein, de miután agyonlőttek egy nyolcéves
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 07:04
2/1099
Képek, videók
Telefonbeszélgetés
sarkadykati
2011. április 07. csütörtök, 08:17
szorgalmas.jpg
grimilda
2009. február 07. szombat, 15:00
A két szorgalmas kertész
jsakezaf
2008. május 24. szombat, 11:10
szorgalmas.gif
maroka
2008. május 04. vasárnap, 10:48
szorgalmas gyüjtögető.bmp
grimilda
2007. július 27. péntek, 20:14
Szorgalmas vagyok??!!
ancsa13
2007. február 25. vasárnap, 17:40
face kapcsolatok.jpg
dnemethk
2012. november 04. vasárnap, 12:08
Emberi kapcsolatok.png
mailona
2012. június 15. péntek, 22:52
kapcsolatok id..jpg
matolaterezia
2012. május 15. kedd, 20:10
kapcsolatok.jpg
szalai0913
2011. augusztus 11. csütörtök, 14:13
Baudelaire Kapcsolatok.jp
mester126mari
2011. június 18. szombat, 07:15
A kapcsolatok célja 2.
mester126mari
2010. január 05. kedd, 17:16
A kapcsolatok célja 1.
mester126mari
2009. december 17. csütörtök, 14:00
Baudelaire: Kapcsolatok
mester126mari
2009. november 26. csütörtök, 22:03
Emberi kapcsolatok
sarkadykati
2009. november 06. péntek, 06:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.