Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:50 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ÁNTSZ: péntekig mindenhová kiszállítják az influenza elleni ingyenes oltóanyagokat
Az ÁNTSZ szerint most érdemes kérni az influenza elleni vakcinát, mert az oltást akadályozó fertőzések még ritkák, s ilyenkor még a háziorvosok kevésbé leterheltek, mint a hűvösebb időjárással együtt járó megfázásos időszakban.

Az előttünk álló szezonban 1,3 millió térítésmentes oltóanyag áll a rizikócsoportokba tartozók rendelkezésére. A jogosultak köre megegyezik a múlt évivel, és egy új oltóanyagnak köszönhetően a vérzékenységben szenvedők is részesülhetnek influenza elleni ingyenes védőoltásban.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint sok helyen már most is kérhető a védőoltás, de legkésőbb a jövő héten minden háziorvosi rendelőben lehetőség lesz a beadatására. A kisgyermekeknek, illetve a vérzékenyeknek szánt ingyenes vakcinák elérhetőségéről a háziorvos ad felvilágosítást.

Azoknak, akik nem jogosultak ingyenes vakcinára, a gyógyszertárakban többféle készítmény is elérhető. Az ÁNTSZ mindenkinek ajánlja a védőoltást, ugyanis "segíthet elkerülni a kellemetlen tüneteket okozó, de akár súlyos
velemenyezd, 2012. november 07. szerda, 16:12
Szállodaszövetség: foglaltságban jók, árban sereghajtók a budapesti hotelek
szállodái szobafoglaltságban a 24., nettó átlag szobaárban a 29., az egy kiadható szállodai szobára jutó árbevételt (revpar) tekintve pedig a 28. helyet szerezték meg a 31 város közül.

Az augusztusi 74,6 százalékos szobafoglaltság a változatlanul erős külföldi keresletnek köszönhető, az év nyolcadik hónapjában 21 százalékkal több éjszakát töltöttek külföldi vendégek a főváros szállodáiban, mint tavaly ilyenkor. Feltűnő, hogy ennek ellenére az augusztusi átlag szobaár nem nőtt, azonos maradt a múlt évivel - állapítja meg a szövetség.

Az MSZÉSZ szerint az adatok azt igazolják, hogy a Malév csődje miatt, a fapados légitársaságok térnyerésével átrendeződik a főváros turisztikai piaca: nő a kevesebbet költő turisták száma, illetve részaránya, emiatt a szobaárak stagnálnak vagy alig nőnek. Az átrendeződés vesztesei a magasabb kategóriájú szállodák, kedvez viszont a helyzet a háromcsillagos hoteleknek.

Az idén az első nyolc hónapban a magyarországi szállodák átlagos szobafoglaltsága 47,7 százalék
velemenyezd, 2012. október 24. szerda, 18:03
Emelkedtek a termelői árak augusztusban az euróövezetben és az EU-ban
17-es és a 27-es országcsoportban egyaránt. Az energiaárak az euróövezetben 2,4 százalékkal, az EU-ban 3,2 százalékkal emelkedtek.

A legnagyobb mértékű termelőiár-emelkedést Dániában regisztrálták augusztusban, 2,4 százalékosat. A sorban az Egyesült Királyság következik 1,8 százalékos, majd Finnország 1,7 százalékos áremelkedéssel. A legalacsonyabb áremelkedés Szlovéniában és Lettországban volt 0,1 és 0,3 százalékos. Nem változtak a termelői árak Belgiumban, Magyarországon és Máltán.

Az előző évivel összevetve 2012 augusztusában az euróövezetben és az EU-ban is egyaránt 2,7 százalékos volt a termelői árak növekedése.

Az energiaipari szektort leszámítva a termelői árak éves összevetésben 1,0 százalékkal emelkedtek augusztusban az euróövezetben és 1,1 százalékkal az EU-ban. Az energiaipari szektorban az árak 7,9 százalékkal emelkedtek az euróövezetben és 7,2 százalékkal az unióban.

Éves összevetésben a termelői árak a legnagyobb mértékben Bulgáriában (7,1 százalék), Görögországban (6,8
velemenyezd, 2012. október 02. kedd, 12:02
ÁNTSZ: október második felétől elérhetők az influenza elleni ingyenes vakcinák
A közlés szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján az idén két új vírustörzset is tartalmaz az influenza elleni vakcina. Ez az oltóanyag egy évre nyújt védelmet a megbetegedés ellen. A nem ingyenes oltóanyagok közül már van olyan, amelyet meg lehet vásárolni a gyógyszertárakban.

Az előttünk álló szezonban 1,3 millió térítésmentes oltóanyag áll a rizikócsoportokba tartozók rendelkezésére. A jogosultak köre megegyezik a múlt évivel, sőt egy új oltóanyagnak köszönhetően a vérzékenységben szenvedők is részesülhetnek influenza elleni ingyenes védőoltásban - tették hozzá.

Kiemelten veszélyeztetettnek számítanak az idősek, a krónikus betegek, a várandós nők és a gyerekek, továbbá azok, akik zárt helyen, nagyobb közösségekben élnek, illetve dolgoznak. A hathónaposnál fiatalabb csecsemők nem kaphatnak influenza elleni védőoltást. Ilyen esetben a család többi tagja biztosíthat közvetett védelmet a babának azzal, hogy magukat beoltatják - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

Ócsai
velemenyezd, 2012. szeptember 27. csütörtök, 14:43
Coop Rally - A Törley a tavalyival azonos árbevétellel számol
Hozzátette: a múlt évben a Törley Pezsgőpincészet árbevétele a megelőző évivel megegyezően 15,9 milliárd forint volt, 60-65 százaléka a belföldi forgalomból, 35-40 százaléka pedig exportból származott. Az árbevételt fele-fele arányban biztosítja a pezsgő- és a boreladás.

A cégnél már azzal is elégedettek lennének, ha a belföldi piacon megindulna a bővülés, mivel az alacsony vásárlóerő miatt a pezsgőfogyasztás átrendeződött. A vásárlók vagy az olcsóbb termék mellett döntenek, vagy az akciós termékeket keresik.

A cégnél éventemintegy félmilliárd forintot fordítanak technikai, technológiai fejlesztésekre.

Kovács György megemlítette: a magyar vásárlók hűségesek a belföldi gyártású pezsgőkhöz, hiszen az import aránya csak mintegy 15-20 százalékos.

A Törley Pezsgőpincészet mintegy 30 országba exportálja termékeit, belföldön pedig piacvezető.

A Coop-csoport által hetedik alkalommal megrendezett Coop Rally - amelyet csütörtökön és pénteken tartanak - Kistarcsáról a Szilas Food Kft.
velemenyezd, 2012. szeptember 13. csütörtök, 13:26
AKI: a múlt év őszi vetésterület azonos az előző évivel
Az Agrárgazdasági Figyelő legújabb számában közzétett tájékoztató szerint a gazdálkodók a vetési munkákat november végére befejezték.

A búza - durumbúzával együtt - vetésterülete 1 millió 083 ezer hektár, 8 százalékkal több az előző évinél. Az ország búza vetésterülete évek óta 1 millió hektár körüli.

Az őszi árpa - mintegy 180 ezer hektár -, a tritikálé - 113.839 hektár - és a rozs - 36.596 hektár - vetésterülete kis mértékben nőtt az elmúlt évhez képest. A szakemberek megjegyzik: a szárazság miatt a kalászos növényi kultúráknál lassú és vontatott volt a kelés, további fejlődésükhözjelentős mennyiségű csapadék kellene.

A csapadékmentes ősz leginkább a káposztarepcét érintette: 282 ezer hektáron vetettek repcét, amely 15 ezer hektárral több az előző évinél. A vetésterület az utóbbi öt évben folyamatosan emelkedik ennél a növényi kultúránál. Ugyanakkor a száraz időjárás miatt a vetésterületek nagy részén a repcetermés bizonytalan, vannak gazdák, akik már kiszántották a teljes vetést. A
velemenyezd, 2012. január 04. szerda, 12:31
GÉMOSZ: végveszélyben a hazai tulajdonban lévő járműkereskedelem
Az autókereskedelem már harmadik éve veszteséges, eddig 10 ezer munkahely szűnt meg az ágazatban, és a helyzet folyamatosan tovább rosszabbodik - mondta Gablini Gábor, a GÉMOSZ elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A GÉMOSZ kifogásolja, hogy a válságadó alól nem kaptak mentesítést, ezt csak ígérték nekik, miközben az importőrök - a multinacionális cégek - kikerültek a válságadó alól.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerdától kampányt indít a márka szervizek népszerűsítésére - mondta Erdélyi Péter ügyvezető elnök. A szolgáltatásuk része a munkára és alkatrészre vállalt garancia, a csereautó és az asszisztansz szolgáltatás.

Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy az autó üzletágban a finanszírozott összeg idén azonos lesz a múlt évivel. A magánszemélyek szerződéseinek 90 százaléka forint alapú, a cégeknél ez valamivel kisebb. A flotta-finanszírozás fele viszont euró alapú - tette hozzá a főtitkár.

Gablini Gábor az MTI kérdésére elmondta,
velemenyezd, 2011. november 15. kedd, 13:10
KOI 2011. 04.14. Budapest
viszont ott volt az orrom előtt.
Milyen édes az a fiú. Hogy tud örülni minden apróságnak. Integet vissza és mikor észrevette Katica zászlóját, azonnal puszit küldött nekik.... Mind a két kűrje tetszett.

Fumie Suguri a japán lányok kecsességével és eleganciájával korcsolyázott. Szépen, elegánsan, nagy tudással. Gyönyörű ruhákban. Tökéletes volt...

Tigranról elsőre az volt a benyomásom, hogy Zsenyát követi... sok hasonló mozdulatra figyeltem fel nála, Krisztivel és Évivel beszéltük is sikere lesz a moszkvai VB-n és reméljük be fogja tudni mutatni a szabadját.

Nagy Zsuzsi és Fejes Máté a magyar kettesszámú jégtáncos párosunk ügyesen, szépen korcsolyáztak. Jó volt őket nézni.

Surya Bonaly pedig minden tiszteletet megérdemel. Élete a korcsolyázás ez látszik rajta. Egyetlen mondatot azért odasúgtam Krisztinek mikor néztük: a hátra szaltónak megnézném a férfi változatát is. (aki nem értené elmondom: Philippe Candeloro, aki mind kettőnk nagy kedvence
zsenyenka, 2011. április 17. vasárnap, 21:22
Ezt nem fogod elhinni!
Ezt nem fogod elhinni! - Újabb ötihatis sikertörténet!
Kassai Csilla - 2010.05.17

Fiatal két gyermekes anyuka, depresszióval, sírógörcsökkel megspékelve. . . aztán egy négy órás beszélgetés. . . aztán egy boldog telefon:- "Csilla, köszönöm, hogy megmentettél önmagamtól!"
You Tube
Amikor Évivel a múlt hét szerdáján találkoztam egy fodrász szalonban, álmomban nem gondoltam volna, hogy másnap már nálam köt ki, azt pedig végképp nem, hogy rá három napra már egy harmónikus, örömmel teli, boldog anyuka és feleség, no meg gyermek válik belőle.

Bár ez mindenkivel így van, aki átalakítja nem tudatos, önpusztító gondolkodását önbecsülőre, konstruktívra, mégis mindig meglep ez a rendkívül gyors változás.

Évi semmivel sem rosszabb, mint bárki más a világon, sőt. Egy rendkívül bájos, kedves, jó lelkű fiatal nő. Mégis azt hitte, hogy ő tőle rosszabb anya, feleség és gyermek nincs a világon.

Miért hitte ezt?
korall44, 2010. május 21. péntek, 18:34
1948. március 15.
szabadság, az egyenlőség és a testvériség védelmében. 1848. márciusa volt a magyar demokrácia bölcsője.

A napóleoni háborúkat követő gazdasági és politikai válságból a kiutat a feudalizmus kötelékeivel terhes magyar társadalom, gazdaság és politikai berendezkedés átalakítása, modernizálása jelentette. Az átalakítás már régóta napirenden volt, de igazából 1830-ban kezdődött meg; ekkor ült össze az az országgyűlés, amely valóban reformkorinak nevezhető, szemben a köztudatban elfogadott 1825. évivel, amikor ugyanis a Magyar Tudományos Akadémia megalapításán kívül
nem hoztak egyéb reformot.

Hív a haza

,,Talpra, magyar, hí a' haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!"
(Petőfi Sándor: Nemzeti dal)

Ekkor jelent meg viszont az új korszakot megnyitó Zalán futása eposz Vörösmarty Mihálytól, 1825. ezért jelenti a magyar irodalomban a reformkor kezdetét.

Megrázkódott a
skorpiolilike, 2010. március 15. hétfő, 06:12
2/2
Képek, videók
kutyas_kiszallitas.jpg
basikele
2012. augusztus 29. szerda, 02:03
Eluzi az influenzát-a feh
anci-ani
2012. február 11. szombat, 18:53
1 Influenza.png
sarkadykati
2011. február 25. péntek, 08:05
112096_influenza01.jpg
sarkadykati
2011. február 10. csütörtök, 03:57
Influenza
dnemethk
2009. december 15. kedd, 11:08
Influenza-veszély.JPG
cipello
2009. október 09. péntek, 18:57
sertés influenza
faciendum
2009. október 06. kedd, 16:46
influenza
biharijudit
2009. május 06. szerda, 20:47
influenza nélküli nap
nnpapszi
2009. február 03. kedd, 18:42
influenza_virus.jpg
flammerne
2008. október 24. péntek, 14:33
Nincs több influenza
bandi49
2008. április 04. péntek, 22:35
MEGFÁZÁS,INFLUENZA,LÉG CSŐ
husika66
2007. május 06. vasárnap, 14:14
Influenza.jpg
skypper
2007. április 14. szombat, 12:19
Címkék
Fejes Máté, 27-es országcsoportban, hűvösebb időjárással, szolgáltatásuk része, budapesti hotelek, rendkívül gyors, jogosultak köre, Amikor Évivel, belföldi gyártású, szárazság miatt, első nyolc, magyarországi szállodák, olcsóbb termék, márka szervizek, vetési munkákat, Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.