Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 12:23 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nőknél a fogyást is segíti a probiotikum
A nőknél a fogyást is segíti a probiotikum
A probiotikumokat, azaz a barátságos, szervezetet segítő baktériumokat egyre szélesebb körben használják az egészségvédelemre, például az antibiotikumos kúrák után vagy fertőzések megelőzésére. Az viszont kevesebben tudják, hogy a fogyókúrázóknak is segítségére lehet.
Ajánlom a Facebookon




14

Többet fogy, aki probiotikummal fogy
A legújabb kutatások szerint a probiotikumok segítenek a fogyásban és az ideális súly megtartásában. A rostban szegény étrend miatt egyes baktériumok elszaporodnak, más baktériumtörzsek pedig elpusztulnak, ezért a helytelen táplálkozás eleve olyan helyzetet termet a bélflórában, amelyen is probiotikumokkal érdemes javítani. A rossz táplálkozási szokások pedig rendszerint elhízáshoz vezetnek, ezért egy kanadai egyetem professzora arra a kérdésre kereste a választ, vajon lehetséges-e probiotikumok fogyasztása csupán a bélflóra egyensúlytá befolyásolja kedvezően, vagy
tinka1951, 2015. május 14. csütörtök, 07:48
örmény " lavash " palacsinta
az örmények is , mint minden nemzet szeretik a palacsintát, főleg megtöltve.
a palacsinta tésztája hasomló mint nálunk ,.
a töltléke rengeteg féle lehet .

- A töltelék:

majonézes 150 gramm

fokhagyma 2 gerezd

Paprika,

sajt 150 gramm

1 csokor snidling

1 csokor kapor

olaj-2 evőkanál

a majonézt kikeverem az apritott snidlinggel, kaporral , fokhagymával.
a palacsintát megkenem vele, arra rakom rá a reszelt sajtot, ezután feltekerem szorosan .
kevés olajon gyorsan megpiritom kivülről, majd átlósan szeletelve tálalom .

- fűszeres túrós
A töltelék:

kövér túró-250 g

vaj-70 g

dió-8 darab.

3 gerezd fokhagyma



1 csipetnyi paprika

a fokhagymár lereszelem ,sóval, pirospaprikával,vajjal, dióval, túróval kikeverem .
a palacsintákat megtöltöm , feltekerem , ferdén vágva tálalom .
ibolya58, 2015. január 24. szombat, 11:23
Téli vitaminforrások: a csicsóka
A csicsóka (Helianthus tuberosus) a fészkesek családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény. A csicsóka őshazája Észak-Amerika (Kanada), ahol vadon ma is előfordul. Az indiánok kertjeiben Amerika felfedezése előtt már termesztették ezt a növényt. Európába francia közvetítéssel került be - máig itt van legnagyobb termőterülete Európában - majd meghonosodott egész Európában. Hazánkban a burgonya megjelenése előtt, 1664-ben földi alma néven ismerték. Később kiderült, hogy a csicsóka mindenhol jól megtermelhető, igénytelen, sőt éghajlatra és talajra nézve valamennyi növény között a legkisebb igényű, amely homokos talajon is kiválóan megterem. Ezért alkalmas a homoktalajok megkötésére, az erózió elleni védelemre, ezen kívül nagyon jó gyomfojtó.

Lippay János a Posoni kert című munkájában már leírja kedvező tulajdonságait, talajjal szembeni közömbösségét, de a burgonyáról nem tesz említést, hiszen azt csak akkoriban kezdték Magyarországon megismerni, feltehetően német diákok révén. Később mégis a burgonya
anna4459, 2014. november 16. vasárnap, 10:48
Hasi hízás, lelassult anyagcsere ellen: 8 zsírégető vacsora
Hasi hízás, lelassult anyagcsere ellen: 8 zsírégető vacsora folytatása:

4.Grillezett tengeri hal

A grillezés legnagyobb előnye, hogy jóval kevesebb zsiradék kell hozzá. A tengeri halak - lazac, tonhal, makréla - pedig nemcsak alacsony energiatartalmúak, de omega-3-tartalmuknál fogva egészségesek is. A grillezett hal mellé zöld köret javasolt.


Grillezett hal zöldségekkel

Hozzávalók:

1 kisebb méretű hal egészben
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél kg újburgonya
1-2 répa
1 kisebb cukkini
olívaolaj
fűszerek

Elkészítés:

A halat besózom, és 1-2 órára állni hagyom. A zöldségeket megpucolom, és feldarabolom. A fokhagymát lereszelem, összekeverem egy kevés mustárral, 1-1,5 dl olívaolajjal, sóval, borssal és majoránnával. Ezzel kenegetem be a hal mindkét oldalát, és
taltos1, 2014. október 27. hétfő, 21:55
Hagyományos hamburger
Magyar neve: Hamburger

Eredeti neve: Hamburger

Származás: Amerika

Hány adag? 4 személyre

Kb. ár: 1600 Ft

Előkészítési idő: 25 perc

Pihentetés / kelesztés: 1 óra 00 perc

Főzési / sütési idő: 16 perc

Összesen: 1 óra 41 perc

Hamburger hozzávalók:

Fél kg darált marhahús
1 egész tojás
Négy csipetnyi őrölt koriandermag (kihagyható)
Őrölt bors
Egy fej hagyma (fél fej a hamburger húsba, fél fej a szendvicsbe)
Egy maréknyi zsemlemorzsa
4 db hamburger zsemle
1 nagy paradicsom
4 darab savanyú uborka
Zöldsaláta (fejes saláta, jégsaláta, madársaláta)
Ketchup, mustár, majonéz ízlés szeirnt

Ahogy a Mi is az a hamburger? című bejegyzésben írtam, ennek az ételnek otthon elkészítve éppen az a legnagyobb előnye, hogy az ember olyan húsból készíti, úgy ízesíti, ahogy neki tetszik. Ne érezd korlátozva magad, ha hamburgerről van szó.
tinka1951, 2014. október 02. csütörtök, 08:10
Miként jövünk rá, hogy baj van?
A májunk nem fáj! Miként jövünk rá, hogy baj van?
Írta: s.a.

A májnak rendkívül fontos szerepe van a szervezetünkben. Mégsem kap elegendő figyelmet részünkről. Jeleket sem ad magáról, ha beteg, így általában késő, mikor rájövünk, baj van. Hogy mindezt megelőzd, nem árt, ha olykor ellenőrzést végzel, és egy szakértő segítségét kéred.

máj

Egy nyilallás, valahol a jobb oldaladon, a bordáid alatt, automatikusan a májad juttatja eszedbe. Elvégre, ott van ez a szerved, nemde? Talán meglepő, de a máj nem fáj! Jeleket csakis akkor ad magáról, ha már súlyos az állapota, így a megbetegedése rutinvizsgálatokból vagy teljesen más okból indított vizsgálatok során szokott kiderülni.

Ebben a zónában, ahol a máj is megtalálható, több más belsőszerv is kifejtheti hatását, reakcióit különböző tényezőkre. Vagyis, ha fájdalmat érzel, nem árt betervezned egy aprólékos vizsgálatot. Nyilalló fájdalmat okozhat például az epehólyag is, ha követ tartalmaz, vagy ha funkciói nem a
horvathnemagdi, 2014. szeptember 28. vasárnap, 12:49
Töltött karfiol
Töltött karfiol

Hozzávalók:

min 1 kg-os karfiol
4-5 tojás
liszt
zsemlemorzsa

bors
1gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

A töltelékhez:

1 dl fokhagymás majonéz
fél paradicsom
fél fej lila hagyma

bors
a karfiol kikapart része

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, lehetőleg jó nagy darabokra szaggassuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, megszórjuk borssal, lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.
A tojásokat felverjük és fele liszt-fele zsemlemorzsával elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd jó sűrű masszát keverünk belőle. A lisztezett karfiolt beleforgatjuk ebbe a masszába és olajban kisütjük, de csak takarékon, mert ha túlforró az olaj kívül el fog égni és belül nem tud átsülni.
Amikor megsültek kiszedjük papírtörlőre, hogy az olaj csepegjen le róla és hagyjuk kihűlni
Amikor kihűlt egy éles késsel levágjuk a tetejüket, majd karalábévájóval kiszedjük a
horvathnemagdi, 2014. augusztus 23. szombat, 13:57
töltött karfiol
töltött karfiol
Hozzávalók:
min 1 kg-os karfiol
4-5 tojás
liszt
zsemlemorzsa

bors
4 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
1 dl fokhagymás majonéz
fél paradicsom
fél fej lila hagyma

bors
a karfiol kikapart része
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, lehetőleg jó nagy darabokra szaggassuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, megszórjuk borssal, lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.
A tojásokat felverjük és fele liszt-fele zsemlemorzsával elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd jó sűrű masszát keverünk belőle. A lisztezett karfiolt beleforgatjuk ebbe a masszába és olajban kisütjük, de csak takarékon, mert ha túlforró az olaj kívül el fog égni és belül nem tud átsülni.
Amikor megsültek kiszedjük papírtörlőre, hogy az olaj csepegjen le róla és hagyjuk kihűlni
Amikor kihűlt egy éles késsel levágjuk a tetejüket, majd karalábévájóval kiszedjük a közepüket. A kiszedett részeket
jutka31, 2014. augusztus 21. csütörtök, 10:45
x
-saját magunk készítjük el önteteinket.

A ketchup-hoz itt van egy jól bevált házi recept:

Hozzávalók:

· 1,5 kg érett paradicsom

· 250 gr vöröshagyma

· 1 rúd fehérített zeller

· 4 gerezd fokhagyma

· 2 darab vastag húsú piros paprika, pl paradicsompaprika vagy 1 drb piros keliforniai paprika

· 80 - 100gr finomítatlan, barna nádcukor

· 10 db bors golyócska

· 1 db szegfűszeg

· 10db mustármagocska

· 25 gr só

· 1 babérlevél

· 1 csipet cayenne bors

· őrölt paprika por

· 1 szép szál tárkony

· 80 ml piros ecet - én ehelyett citromlevet javaslok
nagyuska, 2014. július 13. vasárnap, 10:50
A májunk nem fáj!
A májnak rendkívül fontos szerepe van a szervezetünkben. Mégsem kap elegendő figyelmet részünkről. Jeleket sem ad magáról, ha beteg, így általában késő, mikor rájövünk, baj van. Hogy mindezt megelőzd, nem árt, ha olykor ellenőrzést végzel, és egy szakértő segítségét kéred.

Egy nyilallás, valahol a jobb oldaladon, a bordáid alatt, automatikusan a májad juttatja eszedbe. Elvégre, ott van ez a szerved, nemde? Talán meglepő, de a máj nem fáj! Jeleket csakis akkor ad magáról, ha már súlyos az állapota, így a megbetegedése rutinvizsgálatokból vagy teljesen más okból indított vizsgálatok során szokott kiderülni.
Mi lehet?
Ebben a zónában, ahol a máj is megtalálható, több más belsőszerv is kifejtheti hatását, reakcióit különböző tényezőkre. Vagyis, ha fájdalmat érzel, nem árt betervezned egy aprólékos vizsgálatot. Nyilalló fájdalmat okozhat például az epehólyag is, ha követ tartalmaz, vagy ha
akiram45, 2014. június 05. csütörtök, 09:09
x
korzistka gavrila /gabor/ [g...

Egy nagy puszit kuldtem neked mar is, olyan finom cuppanosat, hisz sokan mar el felejtettek, hogy egy vilag hatalom reszese voltunk, A MONARCHIA, onnan maradt reank, a KAIZER,vagy a Csaszar szalonna
#1300
2008. december 1. 08:27
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

1298: Először én is csak törtem a fejemet rajta, mire gondol... Az én németből(Kaiser) magyarra(császár) fordításom is csak tipp. Az igazat majd Gábor mondja ki!
#1299
2008. december 1. 08:09
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 30. 23:27
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

OKÉ! De Gábor kaizernek irta.És ahogy a paleszt sem tudtam micsoda,mondjuk tippelni lehetett volna a hangzása miatt,ezt sem értettem.Hogy nem egy románból magyarositott,vagy forditva,vagy mit tudom én.Gábornak
nagyuska, 2014. május 27. kedd, 15:10
1 hónapig tarts sárgarépalé-kúrát!
1 hónapig tarts sárgarépalé-kúrát!

Hogy mióta esszük, senki nem tudja pontosan, de sokak szerint ősidők óta... mindenesetre elég régóta ahhoz, hogy biztos tapasztalataink legyenek a hatékonyságáról.
Mint az ABC - ezek a vitaminok mind megtalálhatóak a répában. A-vitamin, ami véd az UV sugárzástól is, B, mint béta karotin, ami segít bronzbarnára színeződnie a bőrünknek és egyben erősíti immunrendszerünket, valamint hihetetlen jó hatása van a szemünkre. C,
mint C-vitamin, amiről most nem beszélnénk, hisz az egy külön csoda. :)
Ezen kívül értékes ásványi anyagokat tartalmaz. Pont azokat, amikre akkor van a legnagyobb szükségünk, ha fáradtnak vagy gyengének érezzük magunkat. Akár egy fárasztó nap végén, akármikor, ha stressz ér - ő segít regenerálódni.
Nekünk, nőknek kifejezetten fontos, hiszen segít leküzdeni a vérszegénységet és lassítja az
zsokanita, 2014. május 19. hétfő, 12:25
2/12
Képek, videók
Fogyasztó víz.jpg
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 10:04
Fogyasztó zsírégető teák.
pacsakute
2014. augusztus 07. csütörtök, 16:23
fogyas_vizember6001.pn g
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
Fogyás fahéjjal.jpg
pacsakute
2014. június 25. szerda, 07:29
egészséges fogyás.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:47
Igen-A-csokolozas-fogy asz
basikele
2013. december 26. csütörtök, 00:53
kék hold fogyás.jpg
kicsoda57
2012. augusztus 03. péntek, 16:43
fogyasztó filmem.jpg
dnemethk
2012. június 22. péntek, 18:13
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
antibiotikumok.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:25
természetes antibiotikumo
dnemethk
2013. március 03. vasárnap, 21:19
Egyre kevesebben tudják.
alvaro-hopihe
2018. március 05. hétfő, 12:44
Ismét kevesebben
herkliantal
2011. május 16. hétfő, 21:26
Kicsit kevesebben
inoke
2009. október 09. péntek, 21:58
Címkék
apritott snidlinggel, kevés mustárral, olaj csepegjen, csicsóka őshazája, palacsintákat megtöltöm, probiotikumok segítenek, majonézt kikeverem, zöldségeket megpucolom, olaj kívül, reszelt sajtot, jobb oldaladon, fészkesek családjába, éles késsel, ételnek otthon, töltléke rengeteg, szakértő segítségét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.