Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 13:44 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Meghosszabbította termelésének leállítását a cseh Skoda autógyár
A korábbi döntés alapján a március 18-án leállított termelést április 6-án kellett volna megújítani, de az alacsony kereslet miatt a cég vezetése több mint egy hetet hosszabbított.

"Ezzel a továbbra is nagyon alacsony keresletre reagálunk, amely az állam által elrendelt értékesítő helyek bezárásának következménye Csehországban és az Európai Unió számos más országában" - áll abban a levélben, amelyet a Skoda menedzsmentje küldött pénteken az alkalmazottaknak írja a CTK hírügynökség.

Prágai közlés szerint az új koronavírussal Bohdan Wojnar, a Skoda igazgatótanácsának egyik tagja is megfertőződött.

A Skoda alkalmazottai a kényszerszünet ideje alatt március 18-tól március 29-ig fizetésük 70 százalékát, később pedig 75 százalékát kapják.

A Skoda, amely a német Volkswagen konszern tagja, Csehországban mintegy 34 ezer embernek ad munkát, ezzel az ország egyik legnagyobb munkaadója. A termelés leállítása idején csak mintegy 1000-1200 embernek van munkája a gyárakban. Tavaly a Skoda 1,24
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:52
Illegális bevándorlás - Tovább csökkent a menedékkérők és szállásaik elleni támadások száma Németországban
pártja, a kormányzó szociáldemokratáktól balra álló Baloldal (Die Linke) egy képviselőjének írásbeli kérdésére összeállított belügyminisztériumi kimutatás szerint 2019-ben 1620 esetben támadtak menedékkérőkre különböző módszerekkel, 260 esetben fegyverrel, robbanószerrel vagy gyújtogatás révén. A támadásokban megsebesült 229 ember, köztük gyerekek. Menedékkérőket befogadó szállások ellen 128 támadást intéztek - ismertette a Berliner Morgenpost című lap a tárca adatait.

A feltételezett elkövetők legnagyobb csoportját a hatóságok által szélsőjobboldaliként besorolt gyanúsítottak alkotják - tették hozzá a beszámolóban, felidézve Horst Seehofer belügyminiszter március elején elmondott parlamenti beszédét, amely szerint a szélsőjobboldali terror fenyegetése a legnagyobb veszély Németországban.

A menedékkérők és a szállásaik elleni erőszakos bűncselekmények száma együtt 1748 volt tavaly, ami az utóbbi években megfigyelt csökkenő tendencia folytatódását jelenti. Egy évvel korábban, 2018-ban 1775 esetben
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:41
Elhunyt Turányi Gábor Ybl-díjas építész
Csörsz utcai Sportmax2 épülete, a Kopaszi-gát rehabilitációja, melyet 2009-ben Budapest Építészeti Nívódíjjal tüntettek ki, valamint a Simplon Udvar lakóépület, amelyért 2010-ben Pro Architectura díjat kapott.

Turányi Gábor jelentős szakmai kulturális tevékenységét is folytatott: 1987-től 1989-ig a Magyar Építőművészet című folyóirat főszerkesztője volt, és részt vett a 2002-es velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjának létrehozásában.

Oktatóként a mai egyetemi építészoktatás egyik legnagyobb hatású mestere volt. 1975 és 1985 között korrektor volt a BME Középülettervezési Tanszékén, 1984 és 2002 között mester a MÉSZ Mesteriskoláján. 1989-től folyamatosan tanított: adjunktus, később docens lett az Iparművészeti Egyetemen. 2002 és 2004 között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építész Tanszékének vezetőjeként dolgozott. 2006-tól ugyanitt egyetemi professzor, 2009-től a Doktori Iskola Építőművész DLA-képzését irányította és a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán tanárként
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 12:51
Koronavírus - Benkő: a legfontosabb, hogy az ország megőrizze a működőképességét
felelte: jelentős kórházaknál katonák látják majd el ezt a feladatot, de megjegyezte: az akciócsoportok vezetőinek esti ülése előtt erről bővebben nem tud beszámolni. Hozzátette, csak azoknak a cégeknek a nevét hozzák nyilvánosságra, amelyekhez már kimentek az irányítótörzsek.

Varga-Damm Andrea, a bizottság jobbikos alelnöke is a 139 cégről kérdezett. Aziránt érdeklődött, hogy milyen feladata lehet a honvédségnek például pénzverőnél, befektetőalapban vagy a Boschnál, és hogy miért hiányoznak a legnagyobb élelmiszerellátók, a "Csányi-érdekeltségek" vagy "Mészáros Lőrinc Opus Global-érdekeltsége".

Benkő Tibor azt mondta, a Bosch például önként jelentkezett. Kiemelte: nem azt nézik, hogy a cég kinek a tulajdona, hanem a profilja a meghatározó.

Harangozó Tamás, a bizottság szocialista tagja védőfelszerelésekről kérdezett, továbbá arról, hogy a Honvédkórháznak vannak-e saját tesztjei.

Korom Ferenc azt felelte, hogy minden katona, aki ilyen feladatban vesz részt, magánál hordja, szükség esetén
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 12:41
Átadták a századik felújított utat Budapesten
kerület polgármesterével közösen csütörtökön átadták a megújult utcát.

Szatmári Kristóf elmondta: a programot 2018-ban indította el a kormány a fővárosi kerületek együttműködésével. Ennek nyomán 2019-ben 10 milliárd forintra pályázhattak az önkormányzatok szilárd útburkolat kiépítésére ott, ahol korábban földút volt.

A kerületek a teljes tavalyi 10 milliárdos keretösszeget lehívták, a program keretében több mint kétszáz budapesti útszakasz újul meg - hangsúlyozta.

Csepel volt az egyik legnagyobb pályázó, és az egyik legtöbb forrást tette hozzá saját pénzből az útépítési beruházásokhoz - emelte ki Szatmáry Kristóf

Borbély Lénárd Csepel polgármestere arra emlékeztetett, hogy a program keretében, közel 2,5 milliárd forintos kormányzati támogatást kapott a kerület, amelyhez 3,1 milliárd forint önrészt tett hozzá az önkormányzat.

Mindennek köszönhetően 9 kilométernyi utat tudtak megépíteni, illetve az utak mellett megújult a csapadékvíz-elvezetés, a járdák és ahol szükséges volt, az
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 12:11
Jövőre halasztják a 26. Jász Világtalálkozót
Ajászok legnagyobb ünnepének részleteiről a veszélyhelyzet feloldása után tájékoztatnak a szervezők.

A jászok első világtalálkozóját 1995-ben Jászberényben tartották a jász redemptio, azaz a jász önmegváltás 250. évfordulója alkalmából. A jász önmegváltás története 1702-ben kezdődött, amikor I. Lipót császár eladta a jászok és kunok lakta területeket a német lovagrendnek. Az ott élők azonban ebbe a változásba nem nyugodtak bele és 1745-ben saját pénzükön visszavásárolták szabadságukat és régi kiváltságaikat.
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 11:41
Elefánt született a világra a prágai állatkertben
Az elefántbébi és anyja, az indiai származású Tamara egészségesek. A kis elefánt nemét egyelőre nem ismerik az állatkert dolgozói. Az igazgató szerint napokon belül várják, hogy a Janita nevű elefánt is megszüli utódját. A most született, illetve a rövidesen megszülető kis elefántnak egyaránt az Ankhor nevű elefánthím az apja.

Tamara és Janita 2016-ban szültek először, a két - ma már egytonnás - elefántborjú, Rudolf és Maximilián voltak az első elefántbébik , amelyek a prágai állatkertben fogantak.

Az 1931-ben megnyílt prágai állatkertben 1933 óta tartanak elefántokat. Az első, a prágai állatkertben megszületett elefánt, Sita 2013 februárjában látta meg a napvilágot. Anyja, Donna azonban 2012-ben már terhesen érkezett Prágába a rotterdami állatkertből.

Prágában jelenleg hét elefánt él. A csoport legidősebb tagja a Gulab nevű nőstény, aki 1966-ben került Prágába. Mindnyájan az Elefántok völgyében élnek, amelyet 2013-ban hozott létre az állatkert 500 millió koronás költséggel. Európában ez
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 09:41
Koronavírus - Kovács Zoltán: a világjárvány idején nagyobb szolidaritásra lenne szükség
illető aggodalmakról, a keresztény identitásra való utalásról szóltak. Kovács Zoltán idéz számos kifejezést, amelyet a kormánypolitika ellenzői használtak, például azt, hogy "Magyarország már nem demokrácia többé". Emlékeztet arra, hogy 2013-ban Klaus Pierwoss német drámaíró Szítsatok lázadást! címmel kiáltványt tett közzé, amelyet negyven értelmiségi írt alá Ausztriából és Európa más országaiból, s amely Magyarországot Európa "rothadó gócának" minősítette.

Az államtitkár felidézi: a sajtóban a legnagyobb izgalmat 2014-ben az keltette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn megalkotta az "illiberális demokrácia" fogalmát. Az ellenzők azt kiabálták: ez már "biztosan a vég!". Azok közül, akik a miniszterelnök illiberális demokráciával kapcsolatos megnyilatkozását idézték, vajon hányan olvasták a beszédet magát? - tette fel a kérdést bejegyzésében az államtitkár.

Kovács Zoltán emlékeztet a 2015-ben kitört migránsválságra, arra, hogy a kormány kerítést épített az európai schengeni övezet
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 08:51
Az én Mesterem az én Istenem
kell meghalni. ,,A te kezedbe teszem le az én lelkemet!"
Van azonban egy lényeges különbség Jézus utolsó szavai és István utolsó szavai között. Jézus Istenhez, az ő Atyjához imádkozott: ,,Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet!" István Krisztushoz beszélt: ,,Úr Jézus, vedd magadhoz lelkemet!" Jézus Istenhez, az Atyához imádkozott, István pedig Istenhez, a Fiúhoz.
Amivel itt találkozunk, az nem csupán egy probléma. Problémákat meg lehet oldani. A Biblia legnagyobb titkához jutottunk el itt - magának Istennek a lényéhez.
Az Ó- és Újszövetség mindenütt arra tanít minket, hogy a menny és a föld egy és egyedüli Istenében higgyünk. Ugyanakkor Jézus nevét (különösen így: Úr Jézus) szabadon használja, amikor az egyetlen Isten a megszólított. Mégsem kapunk sohasem engedélyt arra, hogy Istenre másként gondoljunk, mint az egyetlenegyre. Minden ilyen irányú célzást elvet a Biblia.
Isten létét illetően sok minden van, amit nem értünk meg. El kell ismernünk,
kalmanpiroska, 2020. március 27. péntek, 08:04
Tőzsde - Gyenge kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai tőzsdéken, Londonban, Frankfurtban és Párizsban 0,5-1,5 százalékos indexcsökkenésre lehet számítani a pénteki kereskedés kezdetén.

Az amerikai piacok 6 százalékos pozitív zárása után indexemelkedéssel nyitották meg a pénteki globális kereskedést az ázsiai tőzsdék. Az európai kereskedés kezdete előtt mintegy két órával Tokióban 2,5 százalék nyereségben járt a tőzsdeindex, a sanghaji indexek 1 százalék körüli nyereséget mutattak, csakúgy mint Hongkong, Szöulban pedig 2 százalék felé közelített a tőzsdeindex.

Csütörtökön gyenge kezdés után nyereséggel zártak az európai tőzsdék. A páneurópai Stoxx Europe 600 index 2,55 százalékkal, az FTSE EuroFirst 300 index 2,37 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,70 százalékkal emelkedett. Londonban 2,24 százalék nyereséggel zárt az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,28 százalékkal, a párizsi CAC-40 3,51 százalékkkal emelkedett. Milánóban 0,73
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 07:40
A mobilszolgáltatók hamarosan elindíthatják az 5G szolgáltatásokat
54,24 milliárd forint díjat köteles fizetni, ezt várhatóan 2020. második negyedévben fizetik ki. Az elnyert frekvenciasávok jövőbeni éves sávdíjainak jelenértékét, várhatóan nagyságrendileg 33 milliárd forint összegben aktiválják 2020 második negyedévében.

A Telenor Magyarország Zrt. közleményében azt emelte ki, hogy sikeres szereplésével a mobiltársaság a lehetséges maximumot - 140 MHz-et - szerezte meg az 5G frekvencia úttörő sávjának számító 3600 MHz-es frekvenciatartományban, ami egyben a legnagyobb kapacitás ebben a spektrumban. A 700 MHz-es tartományban megszerzett frekvenciablokk elsősorban a lefedettség növelését, ritkábban lakott területek ellátását segítheti.

A közleményben kifejtették: a 2020-ra a Hipernet 4G országos lakossági lefedettsége elérte a 99,5 százalékot, és mára a technológia folyamatos fejlesztése révén közel olyan kapacitással bír, amit korábban az 5G-nek jósoltak. A közeljövőben a 5G technológia a 4G-vel együtt szolgálhatja ki a növekvő igényeket, elsősorban a nagy
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:13
Koronavírus - Ezernél több a járvány következtében elhunytak száma az Egyesült Államokban
pár napon belül nem lesz elegendő számú kórházi ágy és lélegeztetőgép, várhatóan műtők altatóberendezéseit alakítják át lélegeztetőgépekké.

New York államban - elsőként az Egyesült Államokban - megkezdték a betegségeken átesettek vérének próbatesztjeit, megvizsgálandó, hogy vérplazmájuk alkalmas lehet-e szérumok kifejlesztésére.Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön bejelentette, hogy az Egyesült Államokban 3 millió 280 ezer ember kért munkanélküli segélyt az elmúlt héten. A legnagyobb arányban Pennsylvaniában, Ohióban és Kaliforniában ugrott meg a munkanélküliség.

Gazdasági szereplők és elemzők egyaránt arra számítanak, hogy a munkanélküliek tábora az elkövetkező hetekben tovább nő, hiszen egyre több nagyvállalat és kisvállalkozás jelent be jelentős mértékű elbocsátásokat az új típusú koronavírus terjedése és a megbetegedések miatt.

A Yale Egyetem és a Minnesota Egyetem két professzorának gazdasági elemzése szerint - amelyet a The New York Times című napilap hozott
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:13
2/8101
Képek, videók
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Messier 13 bohdan petecki
hollyka
2014. március 22. szombat, 21:51
Skoda Octavia Combi (2301
farkas1945
2013. június 20. csütörtök, 13:01
2010 SKODA eladó 028.jpg
fkertesz
2013. január 20. vasárnap, 16:47
2010 SKODA eladó 025.jpg
fkertesz
2013. január 20. vasárnap, 16:46
2010 SKODA eladó 024.jpg
fkertesz
2013. január 20. vasárnap, 16:45
0 2 korábbi fotóm.jpg
lovaszmarika
2014. szeptember 19. péntek, 16:12
0 Évike egy korábbi képe.
lovaszmarika
2014. február 10. hétfő, 12:45
korábbi gondolatok.jpg
agica2004
2013. december 06. péntek, 17:46
4 Saját fotóm, korábbi.b
lovaszmarika
2013. október 20. vasárnap, 12:23
5 korábbi fotóm, keretben
lovaszmarika
2012. november 07. szerda, 10:15
egy korábbi fotóm
lovaszmarika
2012. január 09. hétfő, 19:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.