Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 10:12 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi kókuszkefír készítése
módja:

Öntsük át a doboz kefír tartalmát (a folyadékot és a baktérium tenyészetet) egy szűrőn.

Helyezzük a baktériumtenyészetet egy kókuszvízzel teli tiszta tálba. Kókusztej is megfelelő ha 1:3 arányba vízzel hígítjuk, illetve 1:6 arányú hígításban a kókuszkrém is jó. Kókusztejport szintén lehet használni.

Takarjuk le a tálat és hagyjuk megszilárdulni vagy sűrűsödni. A folyamat 24-72 óráig is tarthat, ez a kókuszvíz,-tej, krém arányától és a hőmérséklettől függ. A legideálisabb hőmérséklet a 28 C fok. Az egyik, a trópusi Qeenslandről származó recept a 6-24 óra között lévő erjesztési időt ajánlja. Minél tovább hagyjuk állni, annál fanyarabb lesz a kefír.

Öntsük a kefírt és a tenyészetet egy szűrőbe, és miután leszűrtük a kefírt egy edénybe, máris fogyasztható.

A szűrőben maradt tenyészetet hideg víz alatt mossuk tisztára. Tegyük bele friss tejbe, és folytassuk a második lépéstől.

A baktérium tenyészet a tej kazein tartalmának köszönhetően
pacsakute, 2019. július 21. vasárnap, 22:46
Pozsgafa, a pénzmágnes –Így gondozd helyesen!
locsolását ne vigyük túlzásba, 3-4 naponta elegendő locsolni. Ha túl sokat locsoljuk és folyton vizes a cserépben lévő föld, könnyen elhalhat a növény. A pici fa nagyjából egy hónap alatt ereszt gyökeret, ekkor át lehet ültetni nagyobb cserépbe.


A másik módszer a szaporítására, hogy letörünk egy levelet és egy cserép földbe dugjuk a felét. A levél másik fele a föld felett kell legyen. Ebben az esetben is használjunk homokkal, vagy humusszal kevert földet, a pozsgafa számára ez a legideálisabb.

A pozsgafa nem igényel nagy cserepet. Viszont minél nagyobb élettere van, annál gyorsabban nő. Mikor már elég nagy, az ágait metszhetjük, hogy formás legyen. Októbertől - áprilisig hibernál a növény, ilyenkor elegendő heti egy alkalommal öntözni. A legideálisabb hőmérséklet ebben az időszakban 10 fok, így a ház hűvösebb pontjára is tehetjük, arra viszont ügyeljünk, hogy ne tegyük olyan helyre, ahol 0 fok alatti lehet a hőmérséklet.


Mit szimbolizál a
vorosrozsa66, 2018. november 13. kedd, 12:08
Melyik fésűt vagy hajkefét válasszam?
hogy a hajuk lelapul, gyenge, hiányzik belőle a tartás. Így nem képes frizurát készíteni belőle. A pozitív oldala viszont ennek az, hogy a haj sima és fényes - mégis nehéz belőle bármit kihozni.
A dúsabb hatás eléréséhez használjunk körkefét, vagy fésüljük hátra a hajat. Fontos, hogy rendszeresen keféljük át a hajunkat, hogy egészséges legyen és ragyogó: ehhez puha vagy közepes keménységű vaddisznósörte hajkeféket használjunk, gumipárnával a kényelméért.

Középvastag haj
Ez a legideálisabb hajtípus. Fényes, kiegyensúlyozott, nem szárad ki könnyen, könnyű rendben tartani és formázni. Bár a legtöbb hajkefe megfelel hozzá, a napi hajápolás kötelező részként mindig keféljük át közepes vagy kemény sörtéjű hajkefével. A legjobb eredmény elérése érdekében döntsük előre a fejünket, és tarkótól a hajvonalig, élvezzük a gyengéd fejmasszázst, amit a kefe biztosít

Vastagszálú haj
A vastagszálú haj akár kétszer vastagabb lehet a vékonyszálúnál, mégis legalább annyira trükkös a
katalinkohut, 2018. július 09. hétfő, 08:00
Most hétvégén ideális idő lesz a szörfözők részére
A szörfözés az anya természettel szoros kapcsolatban álló sportág. Az időjárás ezen a hétvégén ideális szélviszonyokat biztosít hazánkban a sport szerelmeseinek.
Sajnos hazánk vízi sportok szempontjából nem olyan szerencsés, mint az óceán partja. A téli időszak egyértelműen kizárja a szörfözés lehetőségét. A szörfözés szezonjának azt az időszakot nevezhetjük, amikor a körülmények - beleértve az időjárást is - a legideálisabbak. Ez főleg zivatar és zápor mentes, de mégis szeles időt takar. A szélsebességet és a szélirányt mindenképpen figyelembe kell venni, mikor szörfözni indulunk. Az egyéni igények és a szörftudás két másik fontos tényező az ideális időszak meghatározásához. Amikor a fürdőzők sietve csomagolni kezdenek vagy inkább otthon maradnak, akkor kezdhetnek készülődni a szörfösök.

Most nézzük az ideális hazai helyszíneket:
Van egy óriási adottságunk: nálunk található Közép-Európa legnagyobb méretű tava, a Balaton. Balatonon sokkal többször van jó szél, mint a
maroka, 2018. június 22. péntek, 11:07
Modern városok - Elkezdődött a győri állatkert fejlesztése
amelyekben a pénztárak mellett ajándékbolt is helyet kap. A zsiráfházat kibővítik, amire a háromhektáros területnövekedés miatt lesz lehetőség.

Az orrszarvú bemutatóházában, amely a zsiráfház mellett kap helyet, az elképzelések szerint öt - két bika és három tehén - keskenyszájú orrszarvút helyeznek el. Az első példány 2019-ben érkezik, a több orrszarvú a következő öt-hat évben. Az orrszarvúak számára olyan környezetet alakítanak ki, amelyben minimum 22-23 Celsius-fok lesz a hőmérséklet, mert ez a legideálisabb az Egyenlítő környékén élő, a kihalás szélén álló faj számára.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta, hogy a fejlesztéssel emelkedik a színvonal, és várhatóan növekedni fog a látógatószám is. Jelenleg évente mintegy 150 ezren keresik fel a győri intézményt.

A Modern városok program keretében az állatkertben 2020-ig a tervek szerint majomház és -kifutó, Közép-Ázsia-bemutató, fóka- és pingvinbemutató, elefántház, valamint állategészségügyi központ is létesül.

A Modern
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:32
Minden amit tudnod kell az orchidea virágzásáról!
Minden amit tudnod kell az orchidea virágzásáról!

Az orchidea számtalan hölgy kedvenc virága, sokan bármit megtennének azért, hogy az orchideájuk sűrűn virágozzon. Egyesek tápoldatot, mások sokkterápiát alkalmaznak úgy, hogy a növényt sötét helyre teszik egy időre, mindenki más módon próbálkozik az orchidea gondozásával. Ma néhány hasznos praktikát mutatunk az orchidea gondozásáról, hogy egész évben csodálhassátok ezt a gyönyörű virágot.

Hogyan gondozd az orchideát?
1. Először is tudni az orchidea életkorát

Ha orchideát vásároltatok és nem virágzik akkor valószínű, hogy túl fiatal a növény. Ahhoz, hogy ezt megtudjátok meg kell számolnotok az orchidea leveleit. A jól kifejlett orchideának amely készen áll a virágzásra 5-8 levele kell legyen. Ha hamarabb virágzik, akkor nincs ereje szépen fejlődni.
2. Ne változtasd meg az orchidea helyét

Találjatok egy megfelelő helyet az orchidea számára és arról a helyről ne költöztessétek el, mert
vorosrozsa66, 2018. május 09. szerda, 18:37
Az orchidea virágzásáról, hogyan kell gondozni!
Minden amit tudnod kell az orchidea virágzásáról! Megmutatjuk, hogyan kell gondozni!
Írta: - 2017-03-092
Megosztás

Az orchidea számtalan hölgy kedvenc virága, sokan bármit megtennének azért, hogy az orchideájuk sűrűn virágozzon. Egyesek tápoldatot, mások sokkterápiát alkalmaznak úgy, hogy a növényt sötét helyre teszik egy időre, mindenki más módon próbálkozik az orchidea gondozásával. Ma néhány hasznos praktikát mutatunk az orchidea gondozásáról, hogy egész évben csodálhassátok ezt a gyönyörű virágot.

Hogyan gondozd az orchideát?
1. Először is tudni az orchidea életkorát
Ha orchideát vásároltatok és nem virágzik akkor valószínű, hogy túl fiatal a növény. Ahhoz, hogy ezt megtudjátok meg kell számolnotok az orchidea leveleit. A jól kifejlett orchideának amely készen áll a virágzásra 5-8 levele kell legyen. Ha hamarabb virágzik, akkor nincs ereje szépen fejlődni.

2. Ne változtasd meg az orchidea helyét
Találjatok egy megfelelő helyet az orchidea számára
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:28
Az orchideák gondozása otthon
fejlődéshez átlátszó edényre lesz szüksége.

Ha azt szeretnéd, hogy szépen virágozzon az orchideád, ezeket a dolgokat kell betartanod!

Hőmérséklet
Olyan helyen kell tartsd az orchideát, ahol éjszaka kissé hidegebb a hőmérséklet, mint nappal. A legjobb hely az ablakpárkány lehet az orchidea számára. Szereti a szellős helyeket, de a huzattól mindenképp óvnod kell.

Fény
Az orchideák szeretik a fényt. Egyeseknek kevesebb, másoknak több fényre van szükségük. A legideálisabb számukra, ha az ablaktól 20-30 cm-re helyezed el. Előttük mindenképp legyen egy vékony függöny, amely védelmet nyújt az erős napsugárzás ellen.

Öntözés
Az öntözés függ attól is, hogy milyen helyen tartod az orchideát. Minél melegebb helyen van, annál több vízre lesz szüksége. Emeld meg az orchidea cserepét, és ha nagyon könnyű, akkor azt jelenti, hogy túl száraz a föld. Önts egy kis tálkába vizet, és állítsd bele. Amikor már nem bugyborékol a víz, azt jelenti, hogy jól megszívta magát,
vorosrozsa66, 2018. február 15. csütörtök, 18:40
Milyen ruhát adjunk a babára, kisgyerekre kánikulában?
persze legyen az álla alatt a kezetek, nehogy ,,beletoccsanjon"!

Baba és kisgyerek öltöztetése a hőségben

Ha tóparton vagy tengerparton vagytok, akkor is bele lehet vinni kézben fogva egy picit a vízbe, ilyenkor viszont érdemes az úszópelust ráadni és egy kalapot. A nagyon csini fürdőruhát, fürdőnadrágot is kipróbálhatjátok akár az úszópelusra húzva vagy a parton anélkül, de a pici babáknál ez inkább még melegítő tényező. Legyenek minél többet pucéran, mert ez a legideálisabb a melegben a bébiknél.

Baba és kisgyerek öltöztetése a hőségben

Kisgyerek öltöztetése a nyári hőségben (már járni tudó gyerekek)

Baba és kisgyerek öltöztetése a hőségben

Az örökmozgó korosztálynál annyi a különbség, hogy a mozgás miatt még jobban kimelegednek a melegben. Ezért őrájuk aztán tényleg nem kellene semmilyen ruha, de ha mégis:

A lakásban

Elég a pelus, vagy ha már szobatiszta a gyerkőc, akkor egy bugyi/alsónadrág, és ha hideg a
eva6, 2017. június 26. hétfő, 16:38
A pihentető alvás öt titka
ágy, különösen a matrac minőségére, ahogyan párnát sem a szervezet igényeihez alkalmazkodva választanak. Dr. Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd, gerincgyógyász szakorvosa szerint nem kell azonnal méregdrága megoldásokra gondolni, ha éjszaka is kímélni szeretnéd a szervezetedet.

A tökéletes matrac ismérvei

Nehéz megítélni, kinek milyen matrac a megfelelő, hiszen ez sokszor ízlésbeli különbségeket is jelent. Ortopédiai szempontból viszont az a legideálisabb, ha nem is puha és nem is kemény, hanem megfelelő módon tartja meg a gerincedet.

A gerincoszlopra ható erők és a gravitáció miatt nagy a jelentősége a vázrendszer, a vállöv, az alsó és felső végtagok alátámasztásának. Ha puha a fekvőfelület, akkor ezek a nagyobb terhelésnek kitett végtagok belesüllyednek a szivacsba, az ízületeken és a gerincen pedig aszimmetrikus terhelés alakul ki, fogalmazott az ortopéd szakorvos.

Nem feltétlenül a méregdrága matracok jelentik ilyenkor a
horvathnemagdi, 2016. november 11. péntek, 18:20
Almatárolási praktikák
Számos jól tárolható almafajta van már a piacon, de hogy hogyan tartható el tavaszig, az attól is függ, hogy mikor szedjük le és hogyan tároljuk a gyümölcsöt.

Hol és hogyan tároljuk?

A tárolásra fénytől és fagytól védett helyett válasszunk, például pincehelyiséget. A legideálisabb, ha a hőmérséklet 2-5°C fok között van.
A tároló helyiséget is érdemes előkészíteni. Ha a tároló helyiség felmelegedett volna a nyári hónapok folyamán, érdemes éjszakai szellőztetéssel lehűlését gyorsítani. A takarítást célszerű fertőtlenítéssel egybe kötni, hogy a tárolás során esetleg romlást okozó gombák, baktériumokat elöljük.
A leszedett gyümölcsöt ne tartsuk a szükségesnél hosszabb ideig a tárolón kívül, mert a leszedett alma érése az állás közben gyorsul.
A sorolva - azaz rekeszenként egymás mellett, egy rétegben elhelyezve - betárolt gyümölcs hosszabb ideig eltartható, mint az ömlesztve tárolt.
Lehetőleg ne tároljunk téli almát és burgonyát együtt, mert felgyorsítják
eva6, 2016. október 21. péntek, 17:24
1/6
Képek, videók
Házi kókuszkefír .jpg
pacsakute
2019. július 21. vasárnap, 21:57
Png doboz
eva6
2020. február 25. kedd, 17:21
Szív alakú doboz
eva6
2020. február 10. hétfő, 11:45
Virágok dobozban
eva6
2020. január 31. péntek, 16:44
Png cica dobozban
eva6
2019. november 15. péntek, 15:11
2 ékszeres doboz cdn.jpg
lovaszmarika
2019. október 20. vasárnap, 12:24
Ajándék doboz
eva6
2019. augusztus 28. szerda, 08:51
Rózsák dobozban
eva6
2019. július 29. hétfő, 14:09
cica dobozban0628.jpg
maroka
2019. június 28. péntek, 11:28
Kék rózsák dobozban
eva6
2019. június 22. szombat, 20:15
feher-tigris-tenyeszet -po
kiralyzoltan99
2014. február 22. szombat, 19:38
tenyeszet_1_n.jpg
tothneevi
2009. február 09. hétfő, 13:46
moha tenyészet
solanum
2006. augusztus 04. péntek, 12:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.