Belépés
2019. november 11. hétfő | 46. hét | 315. nap | 21:57 | Márton
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x
sütőbe pirosra sütjük. Rizs körettel tálaljuk.
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom!
#167
2010. szeptember 6. 15:09
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Kapros karfiol krém. Hozzávalók:
1 kg karfiol
1 szál zöldhagyma
1 pohár kefir
1 tojás sárgája

bors
2 evőkanál olaj
apróra vágott kapor
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd összeturmixoljuk. A kefirt, a tojássárgát, az apróra vágot zöldhagymát keverjük el, adjuk hozzá az olajat, ízesítsük sóval, borssal, majd a karfiolpüréhez keverjük. Végül hintsük meg a felaprított friss kaporral. Kenyérrel, paradicsommal, paprikával kínáljuk.
#166
2010. szeptember 5. 21:05
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

163: A kész bundás kenyeret vékonyan kenem mustárral, vagy megkenem tejföllel és meghintem reszelt sajttal.
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 22:33
Változatok a sárgarépa-krémlevesre
Változatok a sárgarépa-krémlevesre

1.Kapros sárgarépakrém-leves recept
..............................
Takácsné N. Olga receptje

Story

Külföldi oldalon láttam meg a receptet, érdekes kombinációnak tartottam a répa-kapor találkozását. Kipróbáltam, és ízlett.

Hozzávalók / 3 adag

0,3 kg sárgarépa
fél fej vöröshagyma
1 l víz
1 tyúkhúsleves kocka

bors
1 tk friss vagy szárított kapor
2 ek rizs
olaj

Elkészítés

Az olajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát. Erre rátesszük a félkarikára vágott sárgarépát, és pár percig pirítjuk.
Ezután felengedjük a vízzel, beletesszük a leveskockát, kevés sót, és ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesítjük. A levest addig főzzük, míg a répa megpuhul.
A levest
nanoka72, 2014. március 03. hétfő, 10:46
Vaníliapudingos mákos bögrés recept
hozzávalók / 4 adag

1 bögre liszt
1 kk sütőpor
1/2 bögre cukor
1/2 bögre mák
4 db tojás
1/2 bögre olaj
1 bögre tej vagy kefír
só, vaníliás cukor
A pudinghoz:

1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
cukor a puding ízesítéséhez

A pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, továbbra is megálljuk a puding kóstolását, és még minőség ellenőrzés címén sem eszünk bele.
A "száraz" anyagokba beleütjük a tojásokat, az olajat, a tejet (vagy kefírt), a csipet sót, és gyors mozdulatokkal egy habverő segítségével simára keverjük. Egy sűrű, de folyós tésztát kell kapnunk. (Hatalmas önuralmat gyakorolva a habverőt
akiram45, 2014. március 02. vasárnap, 15:15
Kelbimbó leves vajas galuskával
A leveshez:
25 dkg kelbimbó (fagyasztott is jó)
3 dkg vaj
só,bors
2 l hús vagy zöldségleves alaplé vagy víz+ leveskocka
4 dl kefir
2 evőkanál liszt
A vajas galuskához:
1 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál finomliszt
1 felvert tojás
csipetnyi só
petrezselyemzöld

Egy lábosban felolvasztom a vajat, majd beleteszem a friss vagy fagyasztott kelbimbót, pár percig pirítom, sózom és enyhén borsozom. Felengedem az alaplével vagy vízzel, és ízesítem leveskockával. Forrástól számított kb. 30 perc alatt puhára főzöm a kelbimbót, eközben elkészítem a galuskát. Ehhez az 1 dkg olvasztott vajat kikeverem a felvert tojással, a liszttel és a sóval. (Nem túl sűrű tésztát kapunk.) Kiskanállal galuskákat szaggatok a forró levesbe. Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, a kefirt fél dl vízzel és 2 evőkanál liszttel simára keverem. Ezután beleöntöm a levesbe. Körülbelül 10 percig főzöm. Ízlés szerint ízesítem sóval, esetleg egy kis friss
erzsikepuskas, 2014. február 14. péntek, 08:25
Spárgaleves
1 mk só
10 dkg vaj
2 ek átszitált liszt
20 dkg kefir
50 dkg spárga
1 l zöldségleves (kockából)
1 csipet bors
1 gerezd áttört fokhagyma

A vajon átpárolom a felaprított spárgákat és megszórom liszttel. Felengedem zöldséglevessel és kiforralom. Alaposan leturmixolom és simára kevert kefirt adok hozzá.

Jó évágyat kívánok!
kicsidyya, 2014. január 14. kedd, 17:52
Cukkinis zöldbabsaláta
40 dkg zsenge zöldbab
1 kisebb cukkini (25-30dkg)
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csokor kapor
2 dl kefir
1 evőkanál méz

1 evőkanál citromlé

A zöldbabot megtisztítjuk,feldaraboljuk és a kockára vágott cukkinival együtt nem túl puhára pároljuk :Lecsepegtetjük,majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt zöldpaprikát,paradicsomot,a finomra vágott kaprot.A kefirt simára keverjük a mézzel,a citromlével,megsózzuk,azután a zöldségféléket is beleforgatjuk. Lefedve néhány órára behűtjük,mielőtt asztalra adjuk.

Jóízű,nyári saláta, amit önmagában vacsorára is kínálhatunk,de roston sült pecsenyék, szárnyasok mellé kitűnő köretként is.
erzsikepuskas, 2013. november 25. hétfő, 10:28
Bögrés-kefíres ribizlis süti recept
hozzávalók 8 főre

3 tanyasi vagy bio tojás
1 pohár (200 g) cukor
1/2 pohár (150 ml) olaj
1 pohár (300 ml) kefír
2 pohár (300 g) liszt
3/4 cs sütőpor
300 g fekete ribizli
200 g piros ribizli

elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
20x28 cm
1955viki, 2013. május 18. szombat, 18:13
Sós muffin (kenyérhelyettesítő)
Gluténmentes receptek:

Sós muffin (kenyérhelyettesítő)

Hozzávalók (12 darabos muffin sütőhöz)
10 dkg rizsliszt
2 ek étkezési keményítő (pl. kukoricakeményítő)
18 dkg kukoricaliszt
1 vagy 2 kk sütőpor (én a tömörebb tésztát szeretem, Anya a lazábbat)
só (ízlés szerint kb 1-2 kk)
6 dkg vaj
1 tojás
2,5-3 dl kefir

Elkészítés
A liszteket, keményítőt, sütőport és a sót összekeverjük.
A vajat és a tojást egy tálban krémesre verjük, és a kefirt beleöntjük. A lisztes keveréket apránként hozzáadjuk, és simára keverjük. Egészen folyékony tésztát kell kapnunk.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffin sütőt vajjal vagy olajjal kikenjük (ha muffin papírba töltjük a masszát, érdemes a papírt kikenni), és a tésztát beleöntjük.
20-30 percig sütjük (gáz 3-4. fokozat).
herbabrill, 2012. június 25. hétfő, 09:19
Húsvéti saláta
Tojásos vegyes saláta Húsvétra

Hozzávalók:
1 fej saláta
5-6 tojás
pár szelet sonka
20 dkg trappista sajt
1 kisebb lila hagyma
1 csomó zöldhagyma
1-2 alma
1 csomó piros hónapos retek
1 pohár kefír
1 evőkanál olaj
1 nagy teáskanálnyi mustár
1-1 késhegynyi currypor (aki szereti) és őrölt fehér bors
ízlés szerint kevés porcukor


díszítéshez ízlés szerint paradicsom, uborka, paprika, de ezek el is hagyhatóak

Elkészítése:
A keményre főzött, kihűlt tojásokat megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk (vagy felkarikázzuk, ki-ki ízlése szerint). A sonkát és a sajtot vékonyra felcsíkozzuk. A megmosott és zöldjével együtt finomra vágott zöldhagymát és a hajszálvékonyra karikázott lila hagymát megsózzuk, kb.10 percig állni hagyjuk.
A retket vékony csíkokra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk és falatnyi darabokra tépkedjük. A mártáshoz egy nagyobb
yaskane, 2012. április 02. hétfő, 11:03
Olcsó sajtos kifli ...
TÉSZTÁBA NEM KELL SÓ!

Töltelék:

25dkg margarin,
2 csapott evőkanál só.

Tetejére:
1 tojás,
10 dkg reszelt sajt,
szezámmag a szóráshoz.

Elkészítés :

70 dkg lisztet egy mély tálba önjük,közepébe mélyedést készítünk,
bele morzsoljuk az élesztőt,a 1,5 dl tejet, 1,5 csapott evőkanál cukorral elkeverünk
és meg langyosítjuk,
ezt az élesztőre öntjük,
hozzá adjuk a kispohár kefirt, az 1 dl étolajat, 2 tojást.
Az egészet síma tésztává gyúrjuk össze.
Majd lisztezett gyúró deszkára borítjuk, és 5 kis cípót formálunk belőlle.

El készítjük a tölteléket,a puhaha margarint a sóval simára kikeverjük.
Majd egy cípót kör alakúra nyújtunk és margarin krémmel meg kenjük,
s 8 cakkra vágjuk,és a széles felétől kifliket formálunk belőlle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, de ne szorosan, hogy legyen hely a keléshez.
Amikor mind a
anitahajdu, 2012. március 14. szerda, 04:39
Kefires-zebra sütemény ...
http://olcso-receptek.hu/desszert/kefires-zebra-sutemeny/


Hozzávalók:

1 pohár joghurt vagy kefir
1 pohár cukor
1 pohár olaj
4 pohár liszt
1 tasak sütőpor vagy 1 csapott kanál szódabikarbóna
1-3 tojás
1 bögre darált müzli
1 zacskó kapucsínó por (200 g)
lekvár
rumaroma
zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

Egy nagy tálba beleöntjük a cukrot, a tojást és az olajat, simára keverjük,
majd ezután hozzá tesszük a kefirt, elkeverjük.
Ezután a müzlis, sütőporos lisztet is belekeverjük a tésztába,
majd kettéválasztjuk a tésztát és az egyik felébe beleöntöm a kapucsínó port.

A sütőformát vagy a tortaformát kizsírozom és lisztezem,
és 2-2 kanalanként rakom bele a tepsibe a tésztát így csíkos lesz és
175 C⁰-os sütőben tűpróbáig sütöm .
(akkor jó sütemény, ha beleszúrom a sütibe a tűt és nem ragad.)
Sütés után kihűtöm a süteményt, majd
anitahajdu, 2012. február 23. csütörtök, 04:08
Currys füstölt sajtos
Currys füstölt sajtos serpenyős gomba

Hozzávalók: 30 dkg gomba, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl kefir, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál currypor, ízlés szerint só.

Elkészítése: A gombák végeit a homoktól letisztítjuk, majd gyorsan, folyóvíz alatt megmossuk, és lecsöpögtetjük. Vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra metéljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a hagymát, és megsózzuk. Fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül, ekkor rátesszük a gombaszeleteket. Borssal és curryporral fűszerezzük, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. Míg párolódik, a kefirben simára keverjük a lisztet, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymát.

Ha a gomba is zsírjára sült (vagyis elfőtt belőle az összes nedvesség), a tűzről lehúzzuk, és ráöntjük a lisztes kefirt. Jól összekeverve visszatesszük a tűzre. Kevergetve addig
margoka59, 2011. október 22. szombat, 18:47
2/14
Képek, videók
0 Járadi T. és Jagyugya M
lovaszmarika
2012. október 16. kedd, 13:14
0 Jagyugya, kPetrő.jpg
lovaszmarika
2012. október 16. kedd, 13:13
Kókai I. Jagyugya M.
lovaszmarika
2011. március 27. vasárnap, 15:05
Márta Ferencné Erdélyi.jp
jucinenadov
2016. december 20. kedd, 14:12
Doros Ferencné1kep2016-11
charlotteani
2016. november 21. hétfő, 18:12
Doros Ferencné2kep2016-11
charlotteani
2016. november 21. hétfő, 18:11
Doros Ferencné3kep2016-11
charlotteani
2016. november 21. hétfő, 18:11
Doros Ferencné4kep2016-11
charlotteani
2016. november 21. hétfő, 18:10
Doros Ferencné1)2016-11-0
charlotteani
2016. november 09. szerda, 11:20
Doros Ferencné2)2016-11-0
charlotteani
2016. november 09. szerda, 11:19
Doros Ferencné3)2016-11-0
charlotteani
2016. november 09. szerda, 11:18
Doros Ferencné4)2016-11-0
charlotteani
2016. november 09. szerda, 11:18
Doros Ferencné12016-10-10
charlotteani
2016. október 11. kedd, 09:23
Doros Ferencné2 2016-10-1
charlotteani
2016. október 11. kedd, 09:22
Doros Ferencné3 2016-10-1
charlotteani
2016. október 11. kedd, 09:22
Címkék
sütőformát vagy, Takácsné, forró levesbe, vaníliás cukorral, tűzről lehúzzuk, papírt kikenni, leves tetejére, apróra vágot, felaprított spárgákat, retket vékony, lisztes keveréket, lisztes kefirt, cukrot összekeverjük, tömörebb tésztát, galuskák feljöttek, vékonyan felszeletelt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.