Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 22:26 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - További enyhítéseket vezetnek be a Nyugat-Balkánon, egyre kevesebb az új fertőzött
Szerbiában egy nap alatt 9362-ről 9464-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A szerb elnök vasárnap este bejelentette, hogy várhatóan csütörtöktől visszavonják a szükségállapotot, és ezzel a kijárási tilalmat is eltörlik. Újraindul a korábban április 26-ra tervezett választások előkészítése is, a voksolást feltételezhetően június közepén vagy végén tartják meg, erről a köztársasági elnök hétfő este tárgyal a pártok vezetőivel.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 823-ról 834-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Albin Kurti miniszterelnök a bizalmi szavazáson megbukott kormányának utóbbi három hónapját értékelve közölte, azért kellett megbuknia, mert változást akart, az pedig lassú és fájdalmas folyamat, amire a többi párt nem volt felkészülve. Mint mondta, egyelőre nem a politikával kell foglalkozni, hanem le kell győzni a koronavírus-járványt: ha annak vége, akkor pedig előrehozott választást kell tartani, hogy újra az emberek dönthessenek arról, ki vezesse az országot a
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 08:51
Harminc éve szabadon - Hiller: Magyarországon nincs igazi köztársaság
Magyarországon ma nincs igazi köztársaság, de "soha nem fogunk letenni arról, hogy egy új, szabad magyar köztársaságot kiáltsunk ki" - mondta Hiller István.

Felidézte, hogy 30 éve ezen napon választotta meg az új Országgyűlés Göncz Árpádot házelnöknek és egyúttal ideiglenes államfőnek, majd augusztus 3-án köztársasági elnöknek. Göncz Árpád két cikluson, tíz éven át töltötte be hivatalát, és nemcsak a köztársaság, de "az emberek, mindannyiunk elnöke volt" - fűzte hozzá.

Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselő a megemlékezésen elmondta: az ellenzék azért nem vett részt a parlament szombati ünnepi ülésén, mert szerintük a kormányoldal autoriter rendszert hozott létre, tagadja a demokratikus párbeszédet és a politikai váltógazdaságot.

Történelemhamisító az a politikai nyilatkozat, amelyet a népképviseleti rendszer 1990-es visszaállításáról fogadtak el az ellenzéki frakciók távollétében a "csonka" parlament ünnepi ülésén - vélekedett.

Az ellenzéki politikus szerint meg kell
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 15:52
DK: Göncz Árpád a rendszerváltozás jelképe volt
értette, hogy mire van szüksége a nemzetnek. Mindenki Árpi bácsija képes volt csendes szóval simogatni, befogadni, lehajolni, magához hívni, megpróbálni felemelni. Amolyan plebejus-polgári elnöke volt az országnak, aki egyelőre követők nélkül maradt - mondta a pártelnök.

A DK frakciója nem ment el a parlament "ünnepinek hazudott" szombati ülésére, mert az árulók és az elárultak nem ünnepelhetnek együtt - jelentette ki, hozzátéve: ők nem lesznek árulók. A "köztársaságnak hazudott önkényuralom köztársasági elnöknek hazudott bábja" azonban hajlandó volt részt venni ezen az ülésen és ott "ünnepinek csúfolt" beszédet mondani - fogalmazott Áder Jánosra utalva. Ezzel a gesztussal az államfő nem csak, hogy elveszítette "köztársasági elnök jellegét", de az általa elvállalt szerep politikai giccsnek is hazug és botrányos - tette hozzá.

Harminc évvel ezelőtt a maitól gyökeresen különböző világ reményében gyűltek össze az új képviselők - mondta. Akik szombaton a parlamentben "ünnepet hazudva tort ülnek a
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 15:02
Harminc éve szabadon/Krónika (ünnepi ülés)
Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetőjét, majd később jelezte, Áder János államfő is képviselő volt az 1990-ben megválasztott Országgyűlésben.

Közölte azt is: az 1990-94 között működött parlament tagjai közül 131-en már elhunytak. Irántuk való tiszteletüket néma felállással fejezték ki a képviselők.

Áder: nemzeti összefogásra van szükség!

Nemzeti összefogásra van szükség ahhoz, hogy az élet minél gyorsabban visszatérjen a rendes kerékvágásba - mondta Áder János államfő.

A köztársasági elnök az ajánlotta, hogy a koronavírus-járvány miatt ránk váró feladatok megoldásához használjuk erőforrásként mindazt, amit az elmúlt harminc évben elértünk és amit az elmúlt hetekben megtapasztaltunk, "hogy hamarosan újra élvezhessük a szabadságot". Kiemelte: az elmúlt hetekben a járvány nem csak törékenységünkre figyelmeztetett, de a társadalmi összefogás erejét is megmutatta.

Hangsúlyozta, hogy amit az elmúlt harminc évben alkottunk, az kiállta az idő próbáját, "Magyarország független,
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 13:11
Áder: nemzeti összefogásra van szükség!
A köztársasági elnök az ajánlotta, hogy a koronavírus-járvány miatt ránk váró feladatok megoldásához használjuk erőforrásként mindazt, amit az elmúlt 30 évben elértünk és amit az elmúlt hetekben megtapasztaltunk, "hogy hamarosan újra élvezhessük a szabadságot". Kiemelte: az elmúlt hetekben a járvány nem csak törékenységünkre figyelmeztetett, de a társadalmi összefogás erejét is megmutatta.

Áder János hangsúlyozta, hogy amit az elmúlt 30 évben alkottunk, az kiállta az idő próbáját, "Magyarország független, demokratikus jogállam, szabad ország".

Az államfő felidézte, 30 évvel ezelőtt ezen a napon, május 2-án, "lezártunk egy korszakot". A mai Országgyűlésnek mindössze hét olyan tagja van, aki részese volt a 30 évvel ezelőtti történelmi pillanatnak, a mai parlament legfiatalabb képviselője pedig 1990. május 2-án még meg sem született - jelezte.

Érdemes ezért felidézni - folytatta -, milyen korszak zárult le akkor: az a rendszer, még ha népi demokráciának hazudták is, valóban diktatúra
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 11:41
Koronavírus - Nem a járvány, hanem a belpolitika foglalkoztatja a nyugat-balkáni országokat
Szerbiában egy nap alatt 9009-ről 9205-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A járványügyi szakemberek szerint még nem lehet megnyugodni, nem csengett még le a járvány. A kormány enyhítő intézkedései ellenére is be kell tartani az elővigyázatossági szabályokat, hogy ne nőjön meg hirtelen a fertőzöttek száma. A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtti bejelentése szerint a jövő hét végén visszavonják a szükségállapotot, és az élet visszatér a normális kerékvágásba.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 806-ról 813-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az országot a koronavírus-járvány mellett belpolitikai válság is sújtja. Az államfő Avdullah Hotit kérte fel kormányalakításra, miután Albin Kurti miniszterelnök elbukott a bizalmi szavazáson. A távozó kormányfő az alkotmánybírósághoz fordult, mert szerinte a tavalyi választás győztes pártjának, az általa vezetett Önrendelkezésnek kellene ismét kormányt alakítania. A testület pénteken május 29-éig fel is függesztette az új kormányalakítást,
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 09:21
Harminc éve szabadon - Online kiállítás nyílt a rendszerváltás utáni első szabad választásról
Hangsúlyozták: 1990-ben az első szabad választással új korszak kezdődött Magyarország történelmében, a magyarok 1945 után először ismét szabadon dönthettek a jövőjükről. A rendszerváltoztató folyamat végére pontot tevő harminc évvel ezelőtti választásra emlékező online kiállítás többek között kortársak visszaemlékezéseivel, az akkori választási plakátok bemutatásával, interjúkkal és korabeli kampányfilmekkel idézi fel az eseményeket.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az 1990 után születetteknek, több mint négymillió magyar állampolgárnak semmilyen személyes emléke nincs a harminc évvel ezelőtti első szabad választásról; akik viszont átélték, örökké emlékeznek rá.

Az első szabad választással a magyar választópolgárok visszamenőlegesen jóváhagyták mindazt, amit a korabeli ellenzék a megelőző évben a tárgyalásokon véghezvitt, új mederbe terelve az elkövetkező évek társadalmi, gazdasági és politikai folyamatait. Mindez azonban nem jöhetett volna létre, ha a társadalom nem követeli évek óta
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 09:11
Ünnepi ülésnapon emlékezik harminc évvel ezelőtti megalakulására az Országgyűlés
Az előző héten kezdődött ülés zárónapja délelőtt 11 órakor, Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédével kezdődik. A képviselők ezt követően szavaznak arról a politikai nyilatkozatról, amelynek egyik előterjesztője képviselőként Orbán Viktor miniszterelnök.

Az Országgyűlés az indítvány elfogadásával az első szabadon választott népképviselet 1990. május másodiki megalakulásáról emlékezhet meg, újra kimondva, hogy ez az időpont Magyarország új demokráciájának és alkotmányos rendjének kezdete.

A Ház ünnepi ülésnapja a Himnusszal, majd napirend utáni felszólalásokkal ér véget.
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 07:04
Az MKP is tiltakozik Iohannis magyarellenes nyilatkozata miatt
A levélben az MKP határozottan elítélte, cinikusnak, felelőtlennek és veszélyes manipulációnak minősítette a román köztársasági elnök nyilatkozatát, amelyben Iohannis a Székelyföld autonómiastatútumának hallgatólagos elfogadása miatt azzal vádolta a román ellenzéki Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy az "odaadná Erdélyt a magyaroknak".

Az Őry Péter ügyvivő elnök által jegyzett levélben az MKP ugyanakkor szolidaritását fejezte ki "a romániai magyar közösséggel, Romániai minden felelős polgárával és politikai szereplőjével, illetve a veszélyes manipulációba szintén bevont Magyarország kormányával".

Őry Péter rámutatott: "Iohannis kirohanása a felvidéki magyarok számára a legrosszabb, meciari-slotai +országlást+ idézi, amikor nemcsak egy nemzeti közösséget bélyegezett meg az állami vezetés, hanem a velük szolidáris, demokratikus szlovák közszereplőket is". A mérgező, kisebbség- és Magyarország-ellenes retorika használata rendkívüli társadalmi instabilitást okozó vészhelyzet esetén beláthatatlan
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 14:21
Koronavírus - Szerbiában tiltakoztak az intézkedések ellen, Bosznia megbánta az enyhítéseket
távolságot sem tartották be egymástól. A helyszínen később megjelent néhány kormánypárti aktivista, de összetűzésre nem került sor. Tűzveszélyes volt viszont egy másik, szintén kormánypárti csoport fellépése, az állítólagos futballhuligánok ugyanis több épület tetején is labdarúgó mérkőzéseken használt fáklyákat gyújtottak, amelyek közül több is leesett az épületről.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 799-ről 806-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A belpolitikai válságot megoldandó a köztársasági elnök Avdullah Hotit kérte fel kormányalakításra. Az új kabinetről szombaton szavaz a pristinai parlament. Albin Kurti távozó miniszterelnök az alkotmánybírósághoz fordul, mert szerinte alkotmányellenes, hogy a tavalyi választásokon győztes pártját nem kérték fel kormányalakításra, még akkor is, ha ő maga, miniszterelnökként korábban elbukott a bizalmi szavazáson. Kurti szerint előrehozott választást kellene tartani, arra azonban nincs lehetőség a koronavírus-járvány ideje
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 10:01
Koronavírus - Szerbia védőfelszerelést küldött Olaszországnak
Aleksandar Vucic szerb elnök bejelentette, Belgrád további négy, maszkokkal, kesztyűkkel és védőruházattal megpakolt gépet küld a napokban Olaszországnak, hogy segítsen a védekezésben Rómának.

"Együtt győzni fogunk! Olaszország, légy bátor, Szerbia veled van" - üzent az elnök az egyik szombaton küldött dobozra írva.

A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra, hogy Olaszország a kezdetek óta segíti Szerbia európai integrációját, és a 2014-es pusztító árvizeket követően az elsők között küldött segítséget Belgrádnak. "Ez most jó alkalom arra, hogy a kapott segítséget megköszönjük és viszonozzuk" - magyarázta Aleksandar Vucic.

Szerbia és Olaszország jó gazdasági kapcsolatokat ápol, a statisztikai hivatal adatai szerint a tavalyi esztendőben Németország után Olaszország volt a második legjelentősebb kereskedelmi partnere Szerbiának. Az olasz cégek több mint húszezer embert foglalkoztatnak az országban.

Szerbia jó kapcsolatokat ápol Kínával, ahonnan több millió kesztyűt, maszkot és
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 15:42
Koronavírus - Franciaországban nem lesz kötelező az iskolába járás a karantén után
Emmanuel Macron államfő azt szeretné, ha a karantént felváltó óvintézkedésekről mindenekelőtt helyi szinteken születne döntés a polgármesterek és a prefektusok közti egyeztetések nyomán, miután nem egyforma a járványszint az ország különböző területein - tudatta az Elysée-palota az államfő és a regionális vezetők megbeszélését követően.

A köztársasági elnök tíz nappal ezelőtt legalább május 11-ig meghosszabbította a március 17-én bevezetetett szigorú kijárási korlátozásokat, és egyelőre nem tisztázott, hogy milyen stratégiát képzel el a karatén után.

A párizsi Pasteur Intézet kedden közzétett tanulmánya szerint a franciák alig hat százaléka esik át a koronavírus-fertőzésen a kijárási korlátozások május 11-re tervezett végéig, ami nagyon alacsony szint ahhoz, hogy további óvintézkedések nélkül az országot ne érje el a járványnak egy második hulláma. A betegség két fő gócának számító Elzászban és a Párizs közeli Ile-de-France régióban az arány 12 százalék körül lesz, de az ország más részein
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 20:23
2/716
Képek, videók
Gencsy-kastély,Balkány .jp
farkas1945
2011. február 14. hétfő, 11:39
Bp-West Balkán.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 14:02
West Balkán.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 13:59
West Balkán diszkó a volt
kicsoda77
2011. január 21. péntek, 23:54
West Balkán diszkó a volt
kicsoda57
2011. január 21. péntek, 23:27
balkáni gerle
peterimajoridozsahe
2010. augusztus 03. kedd, 15:32
balkani-gerle.jpg
baratha
2010. február 19. péntek, 04:37
BIG_-balkáni vasut 2.jpg
dani4817
2010. február 15. hétfő, 20:13
-Balkáni vasut.jpg
dani4817
2010. február 15. hétfő, 20:12
balkáni gerle.jpg
tereza54
2009. augusztus 09. vasárnap, 08:43
Balkáni fakopács ülve
csalogany13
2009. június 07. vasárnap, 22:01
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Albinó bálna
sanci81
2016. december 26. hétfő, 15:52
Albinó aligátor
sanci81
2016. december 26. hétfő, 15:52
Szaglászó albínó
sanci81
2016. október 26. szerda, 17:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.