Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 22:51 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés az elemző szerint
Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában felidézte, csütörtökön végül a 37 ezer pontos támasz felett tudott maradni a BUX, egy hajszálon múlt a letörés.

A vezető részvények közül az OTP a 11 500 forintos szint közelében mozog; a jelenlegi rövid távú technikai kép inkább negatívnak mondható, de ha tartósan vissza tud kapaszkodni a részvény a 11 500 forintos árfolyam fölé, ismét jöhet egy emelkedő hullám - jelezte a szakértő.

A Mol jegyzése az 1900 forintos támaszt tesztelgeti, ha a következő napokban ezt letöri, 50-100 forintot eshet a papír. A Richter ismét a 6800 forintos szint felett zárt, ha sikerül megmaradni felette, a 7 ezer forintos ellenállás felé veheti az irányt. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 380-400 forintos sávban mozoghat - közölte.

Az elemző kitért arra is, hogy 396,59 forintos átlagáron vásárolt saját részvényeket a Magyar Telekom. A csütörtöki részvény-visszavásárlási aukción 5,2 milliárd forint értékben fogadtak el ajánlatot, ez volt a maximális
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 08:51
Csaba testvér évvégi értékelése
otthonok melyeknek a működését újra kell szervezni. Mit jelent egy házat újraszervezni? Székelyhídon, Nagyfalusi Évának megkérték a kezét és ő igent mondott a csíkszeredai kérőnek. Idejében megbeszélte és Tusnádfürdőről a pár éve nevelőként dolgozó Tóth Andrea vállalta is, hogy átveszi az otthon irányítását. A napokban meglátogatta, személyesen átnézte a tennivalókat, majd elment ő is szüleihez, hogy rendezze a dolgait, a hosszú tanév végén egy kicsit megpihenjen. Július 15-én költözik Székelyhídra, Éva a következő két hétben mindent átad neki, majd augusztus 1-én Andi megkapja a kinevezését és Éva átköltözik Csíkszeredába, hogy átvegye az új megbízatását a Szt. Ferenc Alapítványnál. Azt szeretném, hogy mindenütt ahol nevelő vagy házvezető csere van, így megtervezve, átgondolva fólyon az átadás, átvevés. Végül is mindenki nemcsak az anyagi javakért felelős, hanem az Isten által ránk bízott lelkekért is.
Tisztelettel kérlek, hogy minden mozgást, átszervezési gondot, terveket, akár kudarcokat is
maroka, 2020. június 25. csütörtök, 21:56
Évadzáró társulati ülést tartott a Nemzeti Színház
el.

Vidnyánszky Attila elmondta: az évad nagyon jól indult, az esztergomi bazilika előtt is eljátszhatták a Csíksomlyói passiót. A tervek szerint a jövő évad elején - a gyulai Márai-bemutató, A kassai polgárok augusztus 16-i premierje után - Debrecenben augusztus 26-án a Református Nagytemplom előtt játsszák el újra a Csíksomlyói passiót, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös produkciót.

Elmondta: a március óta bezárt színház elmaradt előadásait pótolják az ősszel, az idei MITEM azonban elmarad, a következő nemzetközi fesztivált tavasszal rendezik meg. A Forró mezők és a Tizenhárom almafa című produkcióval kezdik a szezont.

Az igazgató kiemelte, hogy megkapták a 2023-as színházi olimpia rendezési jogát, a nemzetközi esemény előkészületei már ősszel elkezdődnek. Kitért arra is, hogy elindították a Déryné Programot és olyan településekre is eljuttathatják a színházi produkciókat, ahol eddig nem láthattak színvonalas előadásokat az emberek. A program keretében eddig hat produkció létrehozását
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:22
BÉT - A befektetők profitot realizáltak az OTP-nél
négyszeresét tette ki. A társaság 13 146 399 darab Magyar Telekom törzsrészvényt vásárolt vissza 396,59 forint darabonkénti átlagáron, az elfogadott legmagasabb árszint részvényenként 400 forint volt.

Varga Zoltán kitért arra, hogy délelőtt közzétette a Magyar Nemzeti Bank az új Inflációs jelentését, amelyben részletezték a kedden már közölt előrejelzéseket. A forint a nap nagy részében gyengülést mutatott, kora délután némi korrekció alakult ki, de továbbra is inkább forintgyengülés várható a következő napokban, ami nagyrészt a jegybank keddi kamatvágásának tudható be - tette hozzá.

A Mol árfolyama 9 forinttal, 0,47 százalékkal 1903 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 190 forinttal, 1,64 százalékkal 11 430 forintra esett, forgalmuk 9,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,02 százalékkal 390 forintra gyengült, forgalma 78,9 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 70 forinttal, 1,04 százalékkal 6820
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 18:12
Koronavírus - Javult a helyzet a fő németországi járványgócban
dolgozó közül 1553-nál mutatták ki az új típusú koronavírust (Sars-Cov-2). Az üzemet leállították, a dolgozókat és a velük együtt élőket kéthetes karanténra kötelezték. A szabályt több száz rendőr bevetésével ellenőrzik. Munkájukat tolmácsok is támogatják. Rájuk azért van szükség, mert a dolgozók döntő többsége külföldi, legnagyobb részük - minden második húsüzemi munkás - román állampolgár.

A lakosság egészét sújtó korlátozások egyelőre a hónap végéig érvényesek. Feloldásuk vagy meghosszabbításuk a következő napok járványügyi adataitól függ. A helyzet egyelőre javul, Gütersloh-ban a hét elején regisztrált 270,2-ről 192,8-ra süllyedt a megelőző hét napon regisztrált új fertőzések 100 ezer lakosra vetített száma. Warendorfban 66,2-ről 50,4-re csökkent a mutató, már alig haladja meg az 50-es határértéket, amely felett a szövetségi kormány és a tartományi kormányok megállapodása szerint szigorításokat, az általánosan érvényes fertőzéshigiéniai szabályokon túlmutató járványlassító intézkedéseket kell
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 17:42
Szijjártó: hétfőn minden közúti átkelő megnyílik az ukrán-magyar határon
Hozzátette, hogy a most aláírt jegyzőkönyv lesz az egyik alapja annak a memorandumnak, amelyet várhatóan a két vezető a csúcstalálkozón aláír majd.

Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a kárpátaljai nemzeti közösség oktatási és nyelvhasználati jogait érintő vitákat a két ország civilizált mederben tartsa, és ne lehetetlenítsék el a más területeken való kétoldalú együttműködést.

"A folyamatos párbeszéd keretében megállapodtunk abban, hogy az oktatási és a kisebbségi vegyes bizottság összeül a következő hetekben, és reméljük, hogy közelebb jutunk azoknak a kérdéseknek a megoldásához, amelyek a vitákat okozzák a két ország között" - jelentette ki a tárcavezető.

Tájékoztatott arról, hogy a magyar Eximbanknál egy 62 millió dolláros hitelkeretet hoztak létre a magyar és ukrán vállalatok közti kereskedelmi kapcsolatok elősegítésére. "Emellett fenntartjuk azt az 50 millió dolláros hitelkeretet, amelyet kárpátaljai útépítésekre ajánlottunk fel Ukrajnának" - tette hozzá.

Sürgette a Nagyhódos
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 14:52
Mavir: tovább nőtt a magyarországi áramfogyasztás
27,11 százalékos részesedéssel a földgáz-, a harmadik helyen pedig 12 százalékkal a szén-lignit tüzelésű erőművek. Ez utóbbiak kivezetése a rendszerből jelentős részesedésük miatt csak lépcsőzetesen, korszerű és környezetbarát technológiával történő pótlással együtt történhet meg - közölte a Mavir.

A megújuló energiák részaránya 12 százalék az erőműparkon belül.

A rendszerirányító középtávon, 2030-ig a hagyományos erőművi kapacitások csökkenésével számol. A szén- és lignittüzelésű erőművek a következő tíz évben gyakorlatilag eltűnnek a rendszerből, csak a Mátrai Erőmű 2025-2026-ra tervezett leállításával csaknem 900 megawattnyi kapacitás esik majd ki.

A földgázbázisú termelés együttes kapacitása kissé csökkenhet, de érdemi változásra ebben a körben nem számít a Mavir, és ugyanígy kalkulál a háztartási méretű kiserőművek jelenlétével is.

Jelezték ugyanakkor, hogy a napenergia-termelésben további számottevő növekedést várnak az elmúlt tíz év gyorsuló üteme alapján.

A zömében
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:53
Kedves történet
Egy megpróbált, nehéz napokat átélt öregember a következő történetet írja le:

"Az én külsőm nem vonzó. Egy súlyos balesetem volt, ennek következtében púpos lettem. Sokáig gúnyolódtak velem az emberek.
Egy alkalommal egy gyerek rám tekintett és azt kérdezte:
- Mi van a hátadon?
Bíztos voltam benne, hogy gúnyos irónia következik. Mégis válaszoltam:
-Egy púp.
-Nem! - válaszolt a gyermek - Isten a szeretet, és Ő nem ad senkinek fogyatkozásokat. A hátadon nincs púp, hanem egy doboz van, és ebben angyalszárnyak vannak elrejtve. Egy bizonyos napon a doboz megnyílik, és akkor a menny felé repülsz! Akkor használni fogod szárnyaidat...
Ezt hallva sírni kezdtem, még most is sírok, amikor ezt írom."

Mindenkinek van egy púpja, egy lelki, szellemi vagy testi hátrányossága. Ez úgy tűnik, olyan, ami korlátoz életünk szempontjából. Emiatt életünk értelmetlennek látszik.
Isten megengedi, hogy egyiknek legyen egy púpja, másiknak egy betegsége, vagy legyen
suzymama, 2020. június 23. kedd, 12:06
Fekete Istvánra emlékezünk
mellett, az tudja, hogy ilyen, pontosan ilyen: ,,A délnyugati ég már fekete volt, mintha sötét hegyek nőttek volna a látóhatár mögötti mélységekből, és a völgyek hamvas szakadékaiban úgy jártak a villámok, mint a takács vetélője. A felhőhegyek csipkés taraja sárgásfehér volt, mint az ázott szalma vastag füstje, amely mögött eltűnt a táj és az ég. A szél most már ordított. Egész ágak, nádszálak, levelek úsztak vad száguldással a levegőben, s úgy lehetett érezni, hogy az a rémséges, mozgó fal a következő percben rádől a világra. De a legfélelmetesebb volt ebben a pokoli színjátékban a kísérőzene, az a szívszorongató, gurgulázó hörgés, az az állandó morajlás, a szörnyű feszültség szikrázó fenyegetése, hogy még egy pillanat, és szétrobban az egész világ." Bárcsak felnőttként is sikerülne megélni a nyár időtlenségét és szabadságát. Most is mindent kínál: erdőn, mezőn, vizeken, berkekben. Ha vissza tudok találni a gyerekkorba, a létezésbe (Ottlik szavával!), ha tisztelem a tájat, ha kiérdemlem, hogy
maroka, 2020. június 23. kedd, 09:48
Tájékoztató magazint kapnak a nyugdíjasok
Tájékoztató magazint kapnak a nyugdíjasok

Jókor címmel tájékoztató magazint kapnak a nyugdíjasok, a Magyar Államkincstár kiadásában negyedévente megjelenő színes kiadvány első számát a napokban, a következő hetekben veheti kézbe a több mint 2 millió nyugdíjas - jelentette be Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta, a lapban az idősek egyebek mellett egészségügyi kérdésekről, a nagyszülői gyedről, vagy a Nők 40 programról is olvashatnak.

Tájékoztató magazint kapnak a nyugdíjasok
Nyitrai Zsolt elmondta, az Idősek Tanácsa kezdeményezte egy olyan hiteles tájékoztató kiadvány megjelentetését, amely a legfontosabb közérdekű információkat tartalmazza a nyugdíjasoknak. A magazin a Magyar Államkincstár kiadásában, az Emberi Erőforrások
foldinefehereva, 2020. június 16. kedd, 22:54
Macron elítélte a az egész társadalmat sújtó rasszizmust, de megvédte a rendőrök többségét
fellépések megerősítését szorgalmazta.

A franciaországi tüntetéseket illetően viszont elutasított minden csúsztatást, azt hangsúlyozva, hogy "a francia rendőri erők elsöprő többsége nem tudná magát besározni".

A köztársasági elnök "az előállítási és a beavatkozási módszerek modernizálását" kérte, miután a téma körül Franciaországban is erős feszültségek vannak. Emlékeztetett a rendőri erők nehézségeire, és azt kérte, hogy a beavatkozások javítása és az átláthatóság erősítése folytatódjon a következő hetekben és hónapokban - mondta a szóvivő.

Christophe Castaner belügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy ezentúl nem alkalmazható az előállításokkor az úgynevezett fojtófogás, amely George Floyd halálát is okozhatta, és zéró toleranciát hirdetett a rendőri rasszizmus ellen.

A kormány az elmúlt napokban nem győzte csendesíteni a hazai közéleti vitákat a rendőri erőszakról és rasszizmusról, amelyeket az amerikai tüntetések váltottak ki. Az elmúlt héten többször is több mint 20 ezren
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 19:02
Katica
Van olyan nap, amikor azt érzed, kárpótlást kaptál minden rosszért.
Amikor elérkezik egy pillanat, amelyet szeretnél megállítani, megfogni
és soha el nem engedni. Soha. De el kell engedned. Ám ez a pillanat,
ezek a pillanatok újra erőt adnak a következő rossz napokhoz. És így
állnak össze hetek, hónapok, évek. És elérkezik a pillanat. Amit többé
már nem kell elengedned.
klarika47, 2020. június 10. szerda, 11:18
2/743
Képek, videók
Varga Zoltán.jpg
1vargaildyko
2010. április 17. szombat, 13:58
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
Szívtörténetem Fb szerint
pacsakute
2018. január 28. vasárnap, 21:52
Fb szerint.jpg
pacsakute
2018. január 26. péntek, 22:50
FB szerint.jpg
pacsakute
2017. december 03. vasárnap, 21:25
Fb szerint a lelkem....jp
pacsakute
2017. november 28. kedd, 22:04
Nevem szerint.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:25
Hitem szerint.jpg
chillik
2017. szeptember 18. hétfő, 04:52
FB szerint a családi címe
pacsakute
2017. szeptember 02. szombat, 22:52
facebook szerint0329.jpg
maroka
2017. március 30. csütörtök, 10:33
Szerintem senki.
alvaro-hopihe
2017. január 15. vasárnap, 14:14
a legendák szerint.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:48
A hajszál felépítése.jpg
pacsakute
2020. május 22. péntek, 21:31
hajszál híján
elisha24
2013. április 16. kedd, 13:21
Az ősz hajszál szaporító!
lrjuditka
2010. november 10. szerda, 07:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.