Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 03:13 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A teafaolaj jó hatásai
területet, hagyja hatni 15 percig, majd vízzel mossa le. Hetente egyszer alkalmazza.

2. Körömgomba ellen.

A teafaolaj gombaölő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően sikeresen kezeli a lábköröm gombás megbetegedéseit. Segíti a gomba elpusztítását, valamint csökkenti a betegség tüneteit, mint a gyulladás, a duzzadás, valamint a köröm elsárgulása vagy megvastagodása.

- Cseppentsen 1-2 csepp teafaolajat az érintett körömre, majd masszírozza gyengéden a körömbe és a köröm melletti területbe. Naponta egyszer ismételje, amíg a fertőzés meg nem szűnik.
- Cseppentsen 3-4 csepp teafaolajat egy kis lavór langyos vízbe, áztassa bele lábát 15 percig, majd alaposan szárítsa meg. Naponta egyszer alkalmazza.

Teafaolajjal ráadásul nem csak a körömgombát, de a lábgombát is kezelheti.

3. A korpa kezelése

A teafaolaj gombaölő hatásainak köszönhetően sikeresen gyógyítja a korpásodást, valamint csökkenti a fejbőr szárazságát és viszketését is.
pacsakute, 2019. május 31. péntek, 20:49
Boda Magdolna
kérdő
és felkiáltójelek,
valamint pontok és pontok
és gondolatjelek.


ÉSZREVÉTLENÜL GYERE


Észrevétlenül gyere,
ha mégis jössz,
úgy, mintha te lennél
az a sétány melletti
ház, amely már
időtlen idők óta ott áll
mozdulatlanul;
úgy gyere,
hogy érkezésed
ne lépés legyen,
hanem várakozás,
s mintha
te lennél az idő is,
az az estenyolcóra,
ahol, s amikor
várlak,
s mintha te lennél
a rengeteg évem
ami most
letekeredik
az idő szorosszálú orsójáról,
ha mégis jönnél,
ne gyere egyedül,
hozz magaddal engemet,
hogy már ne kóboroljak,
hozz el ide
a sétány
menusgabor, 2019. január 08. kedd, 21:45
P. Géraldy
GÉRALDY

1885. március 5-én született Párizsban Géraldy Le Fevre néven, és 1983. március 10-én halt meg Paul Géraldy francia költő. Alig huszonnyolc évesen adta közre a Toi et Moi (Te meg Én) című kötetét, amely versek esetében szokatlan módon bestseller lett. Titka Baranyi Ferenc szerint az volt, hogy ,,a szerelem mindenki által megélt fázisairól póztalan, csevegő stílusban volt bátorsága vallani."
Géraldy csaknem száz évet élt, 1983. március 10-én hunyt el a Párizs melletti Neuilly-sur-Seine-ben, ennek ellenére nem sok életrajzi adat maradt róla. Az irodalomtörténet mostohán bánik vele, ennek ellenére élőbb, mint sok más, ismertebb és elismertebb kortársa. A szerelmes idézetek gyűjteményeinek állandó szereplője, ott van az esküvőkön, idézik egymásnak a szerelmesek.

Paul Géraldy: TE MEG ÉN
A mű eredeti címe: Toi et moi (1913
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Hol tollal, hol ecsettel „szól”
borbélymesterséget, és az élők is elkezdtek hozzám járni. A férfiak. A nők ritkán jöttek, de ott indult el egy ,,vállalkozásom", ami egész jó megélhetést adott éveken át: a menyasszony-öltöztetés. Nemcsak jól kerestem, hanem mindennel elláttak, ami szem-szájnak ingere. Attól kezdve nem kellett főznie édesanyámnak, ha elszegődtem valamerre. Mire Élesdre kerültem, már a Király-hágó környéki falvakba is hívtak. Volt, hogy nyolc menyasszonyt öltöztettem egy hétvégén... Letettem a mestervizsgát, és a piac melletti szépségszalont irányíthattam három évig. Aztán Magyarországra mentem férjhez. Éreztem, tudtam, hogy többé nincs visszaút.

- Hogyan került Magyarországra?

- Egy kérészéletű házasság és a válás után meglátogattuk az unokahúgommal a rokonokat Budapesten három hónappal az élesdi születésű nagybátyánk, Bondor József halála után, 1981-ben. Ő korábban építésügyi és városfejlesztési miniszter volt, 1977-től haláláig pedig a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke. A
irmus, 2018. április 07. szombat, 10:58
9. Amit nem mondhatok el senkinek ...
úgy tudta, hogy nőgyógyászati kontroll vizsgálatra kellett menni. Bántott, hogy nem mondhattam meg neki az igazat!
A bátorítás is elkelt volna! Azonban, akkor már oly sok jelét adta annak, hogy tőle erre nem számíthatok. Éppen ezért, szomorú voltam, hogy csak ezzel a csellel sikerült az érettségi vizsgám. Ilyen rossz tapasztalatok előzték meg a főiskolai tanulmányaimat.

Teljes anyagi, erkölcsi, szellemi (egzisztenciális) ellehetetlenítésem története a 32 évig tartó folyamatos munka melletti tanulásé:

Amikor F. beiskolázott a JPPTE BTK (lev. tag.) művelődésszervező szakára, sejtésem sem volt arról, hogy ő valójában milyen céllal támogatott eleinte. Mára már a következő TÉNYEK ismeretében állnak össze a dolgok. Akkoriban vágott bele K. D. professzor - sokadszorra abba a vállalkozásába, hogy ,,összerakja" - a patinás pécsi egyetem bölcsész karából kiemelve - a Felnőtt Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetet, a FEEFI-t. 1997-re sikerült neki.
Az első két
furaila, 2018. január 13. szombat, 05:48
Magyar zenész a Weather Report előtt tisztelgő nemzetközi csapatban
Bailey. "Per Mathisent gyakran hívják a skandináv Pastoriusnak, ő is a zseniális példaképe által művelt fretless basszusgitárstílust alkalmazza, miközben továbbgondolja a Pastorius által képviselt virtuóz zenei világot".

A Heavy Weather első koncertje Mogyoró Kornéllal július 8-án volt az ausztriai Gmundenben, ezt követte augusztus 11-én egy fellépés kétezer ember előtt Grazban. A közönség mindkét alkalommal óriási lelkesedéssel fogadta a zenekart, amely a harmadik alkalommal, szeptember 6-án a Linz melletti Hagenbergben játszik.

"Bár a produkció a Weather Report nyolcadik, legsikeresebb albumáról, a negyven évvel ezelőtt megjelent Heavy Weatherről kapta a nevét, a koncerteken nemcsak erről, hanem valamennyi korszakból játszunk számokat, sőt Per Mathisen szerzeményei közül is előadunk néhányat. Az alaptémák nyilván adottak, de a zene nagy része eleve improvizáció, ahogyan az ötünkből kicsúszik. Mindannyian nyitottak vagyunk, és működik a kémia közöttünk" - jegyezte meg Mogyoró Kornél az
velemenyezd, 2017. augusztus 18. péntek, 11:51
Történet
pincébe, miszerint családi fényképezés lesz. Fotózás helyett felolvasták nekik a halálos ítéletüket, majd vaku helyett, sortüzet kaptak. A hentesek a puskapor füstje miatt kinyitották az ablakokat, csakhogy pechükre, a négy lány közül három sikoltozva felült, mert a fűzőjükbe varrt ékszerekről visszapattantak a golyók. A katonák nem mertek újra lőni, félve a hangzavartól és az odacsődülő néptől. Ezért puskatussal agyonverték a lányokat. Ezután mindenki becsomagoltak az ágyneműjükbe és kivitték őket a város melletti erdőbe. A tetemeket savval leöntötték, majd elégették őket.
Itt kezdődnek meg a legendák sora. Például állítólag Mariját bensőséges kapcsolat fűzte az egyik őrhöz, és általa a hercegnők el tudtak szökni délre. Később az oroszok abban kezdtek hinni, mi van, ha a Romanovok nem is haltak meg, hanem külföldre szöktek és ott élnek álnév alatt. Mi igaz mindebből? Nem tudni.

Ám Jekatyerinburgban a
kirscha, 2017. február 28. kedd, 21:13
Konyhai alapok
utánajártam, hogy a hentesnél kapható disznóságok tulajdonképpen milyen részei az állatnak, és milyen ételeket lehet főzni belőlük.

Ahogyan az ábrán is láthatjátok, a tarja a sertés "félbehasított nyaka". Zsírosabb hús, ezért ha grillezni akartok, ez a tökéletes választás. A füstölt verziójából csinálhatjátok a bablevest. Ezenkívül a füstölt-főtt tarja ízletes felvágott is. (Ne keverjétek össze a Nightwish azonos nevű énekesnőjével)

Grillezett tarja

A karaj a disznó gerince melletti sovány hús. (Tehát tényleg nem a karja.) Van rövid és hosszú karaj, de mindkettő egyformán hamar kiszárad, ezért érdemes valamilyen bundában, vagy letakarva sütni. Emellett főzve, párolva, töltve és füstölve is nagyon finom. Ha rántott húst akartok csinálni disznóból, akkor a karaj megfelelő választás lehet.

Az orja is becsapós testrész. Hangzásával ellentétben ez nem a disznó orra, hanem a karajcsont, ami például nagyon finom ízt ad levesbe főzve.

Szűzpecsenye

A
horvathnemagdi, 2016. szeptember 11. vasárnap, 15:36
1. Amit nem mondhatok el senkinek, leírom hát mindenkinek
ehhő!" Hiába bizonygattam, hogy otthon is én locsolok... Nem szólt semmit, hanem nagy sóhajtozások közepette szótlanságba burkolózott.
*
Szeptemberben, a tanévkezdés miatt ismét visszakerültem Pestre a szülőinek hitt házba, ahol ,,anyukáék" ugyanolyan idegenül bántak velem, mint Imre bátyjáék a röpcédulák után...
Attól fogva keservesen kellett megtapasztalnom, hogy az érdemeimet is ellenemre rótták föl...
Pl.: Belekezdtem abba a történetbe, amikor a kút melletti, disznók által kimélyített gödörbe belecsúszott Etelkát kimenekítettem... Arra is azt mondta anya, hogy:
- ,,Jobb lenne abbahagyni a dicsekvést, mert még majd kiderül, hogy te lökted bele!"

*
Hááát, ettől fogva lett nekem nagyon-nagyon rossz a tanyán!
Évtizedek teltek el úgy, hogy nem is sejtettem az okát! Mindig magamban kerestem a hibát, és - mint a mellékelt leveled is mutatja - ezen semmi nem változott az elmúlt 60 év óta!

*
Az
furaila, 2016. augusztus 08. hétfő, 21:42
Életemből: Napsütés és felhők
sokakkal, akiknél az volt a látszat, hogy ez a jó az övék, amely után törekedtem, de csak nagyon kevesen voltak olyanok - ha jobban megfigyelte az ember -, akik meg is tartották, amit megfogadtak. Azt tapasztaltam, hogy az ún. "megszentelődött" emberek állapota éppoly rossz, ha ugyan nem még rosszabb volt, mint azoké, akiket lenéző módon még "csak megigazult" - nak mondtak.
Végül már nem bírtam tovább, és kértem minden aktív szolgálat alól való felmentésemet, és saját kérésemre elküldtek az Oakland melletti Beulah üdülőbe. Legfőbb ideje volt, mert a mögöttem levő öt aktív szolgálati év a mindössze két rövid szünettel, majdnem idegi ronccsá tett. Testileg is teljesen kimerültem, és lelkileg teljesen kétségbeesett állapotban voltam.
Az igehirdetés szolgálatában eltöltött évek után szívemnek már csak egy vágya volt: "Bárcsak tudnám, hol találom meg Őt!" Mivel nem találtam meg Őt, már csak a kétségbeesés sötétsége volt a szemem előtt, ennek ellenére túlságosan is jól ismertem az Ő szeretetét és jóságát
kalmanpiroska, 2016. június 29. szerda, 17:02
Bőr-, és körömgomba - kezelni kell!
hanem ezer más dologra is remek. A bőrgombát is jól kezelheted, ha egy lavór meleg vízhez fél dl 20%-os ecetet öntesz, és abban áztatod a lábadat. Fontos, hogy előtte reszeld meg kicsit a gombás köröm fertőzött felületét, hogy minél inkább be tudjon hatolni az ecet, hogy elérd áldásos hatását. A vízbe tehetsz egy kanál tengeri sót is. Nem csak a gombák, hanem lábizzadás ellen is hatásos.
A fokhagyma is igen erős gombaölő hatással bír. Összetört fokhagymával dörzsöld be a lábkörmödet és a köröm melletti részeket. Dobj bele néhány összezúzott fokhagymagerezdet forró lábfürdőbe is, és áztathatod benne a lábadat 20-25 percig. Az erős foghagyma-illatot szódabikarbónával semlegesítheted.
Na, és itt a szódabikarbóna; szinte lehetetlen összegyűjteni, hány egészségügyi probléma kezelésében segíthet. A körömgomba ellen is hatékony megoldást nyújthat. Készíts 2-3 kanál és kis víz keverékéből kenhető pépet. Kend be vele a fertőzött területeket. Gézzel, vattával beburkolva hagyd hatni 10-15 percig. Oldj
irmus, 2016. június 28. kedd, 16:49
Az IMF igazi arca
nyugdíjamba! Ezért, aztán 1992-től 2007-ig az eltelt tizenöt év vergődését követően úgy lettem minimál-nyugdíjas, hogy abból a nyugdíjból képtelenség lett volna a banki kölcsönből épített ház törlesztő részletét, a három gyerek felnevelésének- iskoláztatásának- és a megélhetés költségeit egyedül fedezni!!!
Hetven évesen elmondhatom, hogy teljes egzisztenciális kiszolgáltatottságban telt el az egész életem.
De nem is ez fáj annyira! Hanem az, hogy hiába volt minden robotolás, küzdelem, munka melletti tanulás, mert nem hagyhatok semmi mást utódaimra, mint ezt a kisemmizettséget.
*
2010-et követően megbizonyosodhattam arról, hogy csakis a kommunikációban van jobb- illetve baloldali politika. Valójában, mindkét oldalon egyben megegyeznek 26. éve, és ez annak a bizonyos PAKTUMNAK a betartása és betartatása...
*
De: nem csak írtam, hanem szervezkedtem és mindenhol, mindenkor megpróbáltam tenni is sorsunk jobbrafordulásáért. Amiért nem tudtam semmiféle kompetenciát szerezni, ezért
furaila, 2016. június 02. csütörtök, 10:35
1/12
Képek, videók
Teafaolaj.jpg
pacsakute
2016. augusztus 23. kedd, 22:25
teafaolaj rozmaringgal
sarkadykati
2014. augusztus 06. szerda, 14:46
Teafaolaj
pacsakute
2012. december 07. péntek, 13:20
teafaolaj.jpg
sarkadykati
2012. május 11. péntek, 05:28
teafaolaj0303.jpg
maroka
2012. március 03. szombat, 19:51
teafaolaj.jpg
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 02:24
Gombás fertőzésekre. jpg.
pacsakute
2019. szeptember 25. szerda, 21:47
tejfölös, gombás csirkeme
kohlinka
2018. október 13. szombat, 11:38
Gombás fokhagymás csirkem
vorosrozsa66
2018. szeptember 25. kedd, 19:22
Mai gombászás
wob
2018. június 19. kedd, 16:54
gombás bulgur...
simocsi
2018. március 21. szerda, 16:58
Gombás-fokhagymás csirkem
irmus
2018. március 11. vasárnap, 11:28
mustáros-gombás csirkemel
taszat
2018. január 27. szombat, 13:29
gombás sertés szelet
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:52
gombás.jpg
durcimarcika
2016. október 12. szerda, 10:59
Címkék
irodalomtörténet mostohán, hentesnél kapható, Aztán Magyarországra, nyugdíjból képtelenség, fűzőjükbe varrt, skandináv Pastoriusnak, füstölt-főtt tarja, lábadat 20-25, kétségbeesés sötétsége, eltelt tizenöt, Titka Baranyi Ferenc, fertőzött területeket, alaptémák nyilván, betegség tüneteit, rokonokat Budapesten, teafaolaj gombaölő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.