Belépés
2019. június 26. szerda | 26. hét | 177. nap | 00:25 | János, Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Román állami érdemrenddel tüntettek ki egy romániai születésű Nobel-díjas tudóst
meghatározó szerepet játszottak romániai diákévei, de azt is nyíltan elmondta: nem érhette volna el ezt a tudományos szintet, ha nem vándorol ki.

A román állami elismerést tudományos munkásságáért és Románia nemzetközi megítélésének javításáért ítélték oda a tudósnak. Pénteken az 1947-ben lemondatott Mihály király nevében a (Hohenzollern-Sigmaringen dinasztia részét képező) román királyi ház is kitünteti a Romániában tartózkodó Stefan Hellt.

A göttingeni Max Planck Biofizikai Kémiai Kutatóintézet jelenlegi igazgatója 1962-ben született, gyermekkorát a magyar-román határtól mintegy 15 kilométerre fekvő Újszentannán (Santana) töltötte, ahol általános iskolai tanulmányait végezte. Gimnáziumi tanulmányait a temesvári Nicolaus Lenau német tannyelvű iskolában kezdte. 1978-ban, 15 éves korában szüleivel Németországba költözött.

Stefan Hell a németajkú romániai sváb közösség - és a temesvári "Lenauschule" - második képviselője, akit Nobel-díjjal tüntetnek ki. 2009-ben az irodalmi Nobel-díjat ítélték
velemenyezd, 2015. szeptember 04. péntek, 14:15
A rákellenes vitamin: B17 a titkolt gyógymód?
fellelhető még a mandulában, a meggy, körte, szilva és alma magjában is. Jótékony hatását már 35 évvel ezelőtt is igazolták, amikor kutatók olyan a világtól elzártan élő törzsre bukkantak, ahol az öregek közül sokan megérték a 120 éves kort is. Kiderült, hogy a törzs tagjai nagyon sok kajszibarack magot fogyaszt élete során.
A Második Világháborúban, Dr. Max Gerson is alkalmazta ezt a vitamin páciensein, szintén nagy sikerrel. Jelenlegi életvitelünk nagyon káros szervezetünkre nézve. Egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy bevigyük a napi ajánlott vitamin és ásványi anyag mennyiséget. A természetes élelmiszerek egyre ritkábbak étrendünkben, míg a mesterséges és gyorséttermi ételek száma kétszeresére nőtt. Nagyszüleink idejében, egy vagy két generációval korábban éppen emiatt volt viszonylag ritkább a rák, mert akkor még az emberek egy döntően természetes étrendet folytattak.

Elképesztő hatás

A B17 vitamin (vagy
klementinagidro, 2015. augusztus 24. hétfő, 14:59
Egy orvos története, aki szembeszállt a gyógyszeriparral.
Egy iráni születésű orvos Dr. Fereydoon Batmanghelidj szembeszállt a gyógyszeripari elnyomással, mert elszakadt az egyetemi tananyagoktól és áttörő felfedezéseket tett a víz emberi testben betöltött szerepével kapcsoltban.
Jó, jó mondhatnánk, mindenki tudja, hogy vizet kell inni. Nincsen ebben semmi új. De azt tudja-e mindenki, hogy a víz gyógyír a következő betegségekre: fejfájás, testi fájdalom, szívrendszeri és vérnyomás problémák, reumatikus panaszok, túlsúly, asztma, tüdőbetegségek, különféle gyulladásos folyamatok, vese- és vizelési betegségek, anyagcsere- és emésztési zavarok, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenfajta szembetegség, daganatok, menstruációs rendellenesség, orr, fül, gége betegségek, AIDS és rák.
Dr. Fereydoon Batmanghelidj hihetetlen története úgy kezdődött, hogy az 1979-es iráni forradalom alatt, mint politikai foglyot majd három évre börtönben zárták. Itt volt alkalma fedezni a
klementinagidro, 2015. augusztus 24. hétfő, 14:50
Ez az orvos szembeszállt a gyógyszeriparral
Mindig voltak és lesznek orvosok, akik használják a józan eszüket és nem vesznek mindent készpénznek, amit megtanítottak nekik az egyetemen, hanem saját megfigyeléseket és kutatásokat végeznek.

Egy iráni születésű orvos Dr. Fereydoon Batmanghelidj szembeszállt a gyógyszeripari elnyomással, mert elszakadt az egyetemi tananyagoktól és áttörő felfedezéseket tett a víz emberi testben betöltött szerepével kapcsoltban.
Jó, jó mondhatnánk, mindenki tudja, hogy vizet kell inni. Nincsen ebben semmi új. De azt tudja-e mindenki, hogy a víz gyógyír a következő betegségekre: fejfájás, testi fájdalom, szívrendszeri és vérnyomás problémák, reumatikus panaszok, túlsúly, asztma, tüdőbetegségek, különféle gyulladásos folyamatok, vese- és vizelési betegségek, anyagcsere- és emésztési zavarok, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenfajta szembetegség, daganatok, menstruációs rendellenesség, orr, fül, gége
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 19:17
Megtalálták a Naprendszer hasonmását
névre keresztelt csillagot, amely nemcsak méretét és tömegét tekintve hasonlít a Napra, de korukban sem mutatkozik nagy eltérés, emellett pedig a kémiai lenyomatuk is közel van egymáshoz, ami szilárd égitestek jelenlétére utalhat. Ezt egészíti ki a Jupiter ikertestvérének felfedezése, amely a mi gázóriásunkhoz hasonló távolságban és pályán mozog, ami a korábban megtalált Jupiter-hasonmások túlnyomó részénél nem volt kimutatható.

A páros megtalálása azért jelentős a szakemberek számára, mert jelenlegi tudásunk alapján a Naphoz nagyon hasonló csillagok rendszereiben ezen Jupiterek jelenléte, pontosabban az általuk gyakorolt gravitációs hatás eredményezhette a Földhöz hasonló bolygók kialakulását és jelenlétét - erre természetesen még a naprendszerek életének korai szakaszában került sor. Ezért tekintik egy rendkívül fontos első lépésnek az ilyen gázóriások megtalálását, amelyet a Földhöz hasonló égitestek felkutatása követhet a sorban - a korábban felfedezett példányok többnyire csillagjukhoz
bordat, 2015. július 22. szerda, 20:57
Ez az orvos szembeszállt a gyógyszeriparral: betegeinek vize
Ez az orvos szembeszállt a gyógyszeriparral: betegeinek vizet adott és meggyógyultak!


Mindig voltak és lesznek orvosok, akik használják a józan eszüket és nem vesznek mindent készpénznek, amit megtanítottak nekik az egyetemen, hanem saját megfigyeléseket és kutatásokat végeznek.

Egy iráni születésű orvos Dr. Fereydoon Batmanghelidj szembeszállt a gyógyszeripari elnyomással, mert elszakadt az egyetemi tananyagoktól és áttörő felfedezéseket tett a víz emberi testben betöltött szerepével kapcsoltban.

Jó, jó mondhatnánk, mindenki tudja, hogy vizet kell inni. Nincsen ebben semmi új. De azt tudja-e mindenki, hogy a víz gyógyír a következő betegségekre: fejfájás, testi fájdalom, szívrendszeri és vérnyomás problémák, reumatikus panaszok, túlsúly, asztma, tüdőbetegségek, különféle gyulladásos folyamatok, vese- és vizelési betegségek, anyagcsere- és
irmus, 2015. július 22. szerda, 14:25
Időzített bombák a szomszédban
Megyei Környezetvédelmi Ügynökség az idén eddig már háromszor büntette meg 50-50 ezer lejre (ez alkalmanként három és fél millió forintot jelent) a vállalatot, amely minden esetben óvás nélkül befizeti a kirótt büntetést.

Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester szerint félő, hogy a környezetvédelmi előírások betartására megszabott végső határidő, 2016 decembere előtt újra gazdát cserél a kombinát, s akkor az új tulajdonost nem lehet kötelezni, hogy betartsa, amit a régi vállalt. Az Azomures jelenlegi vezetése azt ígéri: folyamatban van egy 200 millió eurós technológiafejlesztő beruházásuk, és ennek befejeztével olyanná válik az üzem, hogy minden környezetvédelmi előírást be fognak tudni tartani.

A folytonos ígérgetésbe viszont belefáradtak a vásárhelyiek, akik évtizedek óta ezt hallják, aztán a helyzet sohasem javul - a helyi magyarok egyszerűen csak elgázosításnak nevezik azt a cseppet sem ritka jelenséget, amikor a fojtó füst rátelepszik a városra. Az emberek egészségével
horvathnemagdi, 2015. július 21. kedd, 18:33
First Prize kategória díjat kapott a Miskolci Egyetem informatikus csapata a kínai világversenyen
A tájékoztatás szerint a világversenyt az Ázsiai Szuperszámítógép Társaság (ASC) és az INSPUR csoport rendezte, az idén öt kontinens 150 egyeteméről neveztek informatikus-hallgatók csapatai a versenyre.

Az első forduló megmérettetésein túljutva a mickolciak egyedüli európai csapatként kerültek a 150 indulóból a döntőbe, a legjobb 16 induló közé.

A döntőben a Miskolci Egyetem csapata "First Prize" kategória díjat kapott, amelynek rangját mutatja, hogy azonos díjazásban részesült az amerikai MIT csapata, valamint a Boston University, a Northern University, továbbá az oroszországi Ural Federal University, egy thaiföldi, illetve több kínai egyetem informatikus csapata.

Az ASC 2015. évi versenyének abszolút első helyezettje a kínai Tsinghua University csapata lett.

Vincze Dávid, a Miskolci Egyetem Informatikai Intézetének tanára, egyben a csapat szakmai vezetője a közleményben hangsúlyozza, hogy az elért eredmény azért is kimagasló, mert idehaza más hardverrendszereken történt a
velemenyezd, 2015. június 16. kedd, 14:12
Tisztább atomenergiát ígérnek az új generációs reaktorok
lehetetlen a zónaolvadás, hiszen már eleve meg van olvadva" - érzékeltette a fukusimai atomkatasztrófára célozva Pázsit Imre, a svédországi Chalmers Egyetem professzora, hogy milyen biztonsági újdonságokat tartogatnak az úgynevezett negyedik generációs atomreaktorok. A reaktormagok zónaolvadása a legsúlyosabb baleset, ami egy reaktorban történhet.

Pázsit Imre az MTA Műszaki, valamint Biológiai Tudományok Osztályának Korszerű atomenergia című együttes ülésén beszélt az atomenergetikai kutatás-fejlesztés jelenlegi irányairól. Az előadó szerint a fenntarthatóság követelménye miatt úgy kell kielégíteni a jelen generáció energiaigényeit, hogy a jövő generáció esélyei ne romoljanak, vagyis ne merüljenek ki a nyersanyagforrások, és a bioszférát ne szennyezze radioaktív hulladék.

A jelen nukleárisenergia-ipara nem fenntartható - állapította meg Pázsit Imre. Az üzemben lévő atomreaktorokban az urán 235-ös izotópja a hasadóanyag. Ez az izotóp azonban a természetes uránban csak 0,7 százalékban fordul elő,
velemenyezd, 2015. május 13. szerda, 16:13
A világ legjobb szuperszámítógépes csapatai között a Miskolci Egyetem hallgatói
A közlés szerint az Asia Student Supercomputer Challenge elnevezésű versenyt negyedik alkalommal rendezik meg. A döntőben a borsodi megyeszékhely diákjai kínai, orosz, szingapúri és thaiföldi hallgatók mellett az amerikai MIT csapatával is összemérhetik tudásukat május 17-23. között Kínában.

Az idén 150 egyetemről neveztek informatikushallgatók, ami kétszer annyi nevezést jelent, mint 2014-ben, így már maga a döntőbe kerülés is jelentős nemzetközi sikerként könyvelhető el - olvasható a közleményben.

A szuperszámítógépek olyan számítógéprendszerek, amelyek számítási teljesítménye a hétköznapi számítógép teljesítményének akár milliószorosa is lehet. Szinte minden tudományág alkalmazza ezeket az eszközöket, például fizikai, kémiai, biológiai, gazdasági modellek sora fut a rendszereken. A világ jelenlegi leggyorsabb szuperszámítógépe is Kínában található.
velemenyezd, 2015. május 06. szerda, 13:51
A víz - fontossága, szerepe
Egy orvos kitálal: a dehidratáció okozza a legtöbb betegséget! A gyógyszermaffia mélyen hallgat...

A víz egészségre gyakorolt hatásáról, a dehidratációról, a vízivás fontosságáról, a víz szerepéről egészségünk megőrzésében és a gyógyításban, illetve a betegségek kialakulásáról a dehidratáció miatt egy iráni születésű orvos Dr. Fereydoon Batmanghelidj korszakalkotó felfedezéseket tett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint a dehidratáció a mögöttes oka sok krónikus ,,betegségnek". A víz, só és ásványi anyagok megfelelő bevitele megelőzheti a betegségek kialakulását, illetve visszafordíthat már megtörtént károsodásokat. Az úgynevezett modern gyógyászat még mindig a vírusokat és a géneket hibáztatja a degeneratív állapotok nagy része miatt, és a gyógyszeripar dollármilliókat vesztene, ha az emberek a víz természetes gyógyító tulajdonságára támaszkodnának a drága és mérgező gyógyszerek helyett.

A víz hiánya a testünket a stressz, majd a betegség állapotába juttatja - orvosi
lovaszmarika, 2015. április 23. csütörtök, 13:14
2/17
Képek, videók
Érdemrendek..JPG
wob
2011. december 01. csütörtök, 12:59
Érdemrend!
ledus
2007. február 01. csütörtök, 12:47
Érdemrend.bmp
becimaci
2006. július 22. szombat, 09:56
0 Nobel díjasok I..png
lovaszmarika
2016. július 31. vasárnap, 18:06
Nobel dijas
lovaszmarika
2011. március 02. szerda, 15:35
Elie W.Nobel dijas sz.haz
margareta51
2007. december 27. csütörtök, 22:14
Varga Mihály 06.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 07.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:43
Babits Mihálynak 01.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:06
Babits Mihálynak 02.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:06
Mihály arkangyal
sanci81
2018. május 24. csütörtök, 17:30
Váci Mihály nehét a szívü
pmarika65
2018. május 02. szerda, 17:58
Vörösmarty Mihály - Most
sanci81
2018. április 21. szombat, 18:17
SZKT-Csúri Mihály.jpg
agica2004
2018. április 21. szombat, 15:20
Vörösmarty Mihály - Éj va
sanci81
2018. április 20. péntek, 17:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.