Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:52 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Francia zavargások - Macron: jogos az elégedetlenség, az erőszak elfogadhatatlan
A köztársasági elnök 13 perces beszédét nagy várakozás előzte meg, miután a december 1-jei erőszakos zavargásokba torkollott tüntetőnap után most először szólalt meg az ügyben.

Emmanuel Macron jelképesen "gazdasági és szociális rendkívüli állapotot" hirdetett ki, és elmondta: az a célja, hogy Franciaországban ezentúl mindenki méltó módon élhessen meg a munkájából.

Konkrét intézkedéseket is bejelentett a tüntetők anyagi terheinek enyhítésére: a minimálbér január 1-jétől 100 euróval emelkedik, ami az infláción felül mintegy 10 százalékos emelést jelent.

A 2 ezer eurónál alacsonyabb összegű nyugdíjak után ezentúl nem kell járulékot fizetni (eddig csak az 1200 eurónál alacsonyabb nyugdíjak mentesültek a járulékfizetések alól), a túlórapénzek pedig adó- és járulékmentesek lesznek a jövő évtől. Ez utóbbi, a 2007-2012 között hivatalban volt Nicolas Sarkozy államfő által bevezetett intézkedést, az előző elnök, a szocialista Francois Hollande törölte el.Emmanuel Macron arra kérte a
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 22:22
PM: Magyarország ellenzi az Európai Munkaügyi Ügynökség létrehozását
Az MTI-hez pénteken küldött közleményben kiemelték, a foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, a magyar munkavállalók és munkáltatók érdekét is sértené az, ha egy uniós intézmény, a helyi sajátosságok, körülmények ismerete nélkül intézkedne a nemzeti hatásköröket felülbírálva.

Bodó Sándor hangsúlyozta, az új ügynökség létrehozása további felesleges bürokráciát, zavaros, a tagállami kompetenciákat hátrányosan érintő állapotot teremtene.

Magyarország a tanácsi tárgyalások során határozottan kiállt a magyar munkavállalók és munkáltatók érdekei, továbbá a tagállamok szuverenitásának megőrzése mellett. Az Európai Munkaügyi Ügynökség koncepciója a magyar álláspont szerint alapvetően hibás, a működési szabályok és hatáskörök szándékosan kidolgozatlanok - írja a szaktárca.

A közleményben Bodó Sándor hangsúlyozta, az Európai Bizottság és a Parlament ennek ellenére szeretné a javaslatot még a jövő májusi Európai Parlamenti választások előtt végleges
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 11:11
Francia zavargások - A jobboldal üdvözölte az üzemanyagadó-emelés eltörlését, nyugalomra intett és kérte, hogy
beszédet, amely megerősítené azt a megbékélést, amelynek jele tegnap este megérkezett" - hangsúlyozta Laurent Wauquiez.

"A sárgamellényesek mozgalmát, amelyet támogattam, pedig arra kérem, hogy harcoljon az erőszak minden formája ellen" - mondta a pártvezető.

"Úgy tudjuk, hogy a rendőri erőknél erős a félelem, hogy potenciálisan jelentősebb incidensek lehetnek a hétvégén (mint múlt szombaton)" - mondta Wauquiez, aki szerint Emmanuel Macronnak "néhány napra ki kellene hirdetnie a rendkívüli állapotot".

A Köztársaságiak nemzetgyűlési frakcióvezetője, Christian Jacob is hasonló felhívással fordult a tüntetőkhöz."Hazánk nagyon súlyos és nyugtalanító válságon megy át. Ezen körülmények között arra intünk mindent, hogy se személyek, se közjavak ellen semmilyen erőszak ne történjen" - írta a képviselő közleményében.

Guillaume Larrivé a jobboldal befolyásos képviselője pedig egyenesen arra kérte a sárgamellényeseket, hogy ne menjenek szombaton Párizsba tüntetni.

"Mindennél
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 16:16
Kövér: soha nem volt nagyobb szükség az összefogásra, mint napjainkban
vannak súlyos kérdések is - tette hozzá.

Felidézte: "mi, magyarok és horvátok az elmúlt nyolc évszázadban voltunk egy államban, voltunk külön államban; voltunk barátságban, voltunk ellenségek; voltunk változó szövetségekben, hol azonos oldalon, hol ellenfelekként". 150 évvel ezelőtt mindkét nemzet politikai osztályában megérett a felismerés: "ha nem akarjuk, hogy eltűnjünk Európa történelmi porondjáról, akkor ki kell egyeznünk egymással" - emlékeztetett.

Megjegyezte: ma ezt a kiegyezéses állapotot az ugyanazon szövetségi rendszerekhez tartozásunk garantálja, de ez csak egy keret, amelyet közösen kell megtölteni tartalommal.

Kövér László arról is beszélt, hogy térségünk történelmének egyik állandó feszültségét az a kettősség adja, hogy miként őrizhetjük meg nemzeti közösségünket, anyanyelvünket, kultúránkat, hogyan biztosíthatjuk érdekeink érvényesülését, miközben a nagyhatalmi törekvések ellen csak egy nagyobb integráció biztosíthat védelmet. "Nem jó, ha egy nemzet a sorsát nem intézheti
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 12:02
Pénteken születhet döntés a Nagy Imre-emlékmű áthelyezéséről
Nemzeti Vértanúk emlékművét. Hangsúlyozta: az AM tetőzetének állapota teljesen méltatlan a térhez, érdeklődött azonban azzal kapcsolatban, hogy a SIP melyik állapothoz nyúl majd vissza a tetőrekonstrukció során.

Wachsler Tamás válaszában közölte, hogy a Nagy Imre-emlékmű áthelyezéséről a NEB pénteki ülésén születhet döntés, hozzátéve: előterjesztése szerint a Jászai Mari téren álló medence helyére kerülne az alkotás. Mint elmondta, az Agrárminisztérium rekonstrukciója során tömegében az 1887-es állapotot készülnek visszaállítani, két jól szervesült, későbbi elem megtartásával.

A SIP vezetője kiemelte, hogy valamennyi építési projekt költségtúllépés nélkül valósult meg; a Szabad György Irodaház kapcsán pedig számos menet közben keletkezett módosítás, kiegészítés eredményeként lett szükség határidő-módosításra.Az Alkotmány utca torkolata zsákutcává vált, ott jelenleg taxik parkolnak, ami méltatlan a Kossuth tér színvonalához, ráadásul ez ideális helyszín lehet majd a közös megemlékezésre - indokolta
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 16:51
Macron kérésére a francia miniszterelnök fogadja a sárgamellényesek képviselőit és a parlamenti pártok vezetőit
előző napi országszerte 263 sérültet követelő zavargásokról.

A megbeszélés után Emmanuel Macron nem szólalt meg, de az elnöki hivatal jelezte, hogy az elnök méltatta a rendőri erőket és a mentőket, akik szombaton "példátlan bátorságról tettek tanúbizonyságot". Az elnökség ígéretet tett, hogy egyetlen bűncselekmény sem marad büntetlen.

Jóllehet a belügyminiszter szombaton nem zárta ki, hogy a további zavargások elkerülésére a kormány teljesíti a rendőrség kérését, és bevezeti a rendkívüli állapotot, sajtóértesülések szerint ezt a lehetőséget nem vitatták meg a kormánytagok a válságértekezleten. Nicole Belloubet igazságügyi miniszter vasárnap este úgy vélte, hogy vannak "más megoldások" is a rend helyreállítására. Emmanuel Macron ezért azt kérte a belügyi tárcától, hogy gondolják át a rendfenntartási intézkedéseket a következő tüntetésekre a zavargások megakadályozása érdekében.

A szenátus vasárnap bejelentette, hogy az illetékes bizottság kedden meghallgatja a közbiztonságért felelős
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 10:36
Üzenet a jövőnek
Üzenem a jövőnek
tébolyodott jelenem tükröt tart,
érzéketlen e világ akár egy
tigris, melyet csak a vérszomja
hajt, az elemzés hasztalan, kinek
szíve fáj, attól távol az öröm,
vissza hullnak a karok, melyek
gyöngéd gonddal ringatták
gyümölcseiket, torz tükröt ne tarts,
ha gyűlölni vágysz, gyűlölj hát Ó,
sötét jövő, dicsőíteni sosem foglak,
hiszem, eleget adtam, vigasztalásod
üres hangok, lemondunk rólad,
könnyelműség lenne a hit feléd
állapotot váltanánk, léhűtő, csapongó
a jelen, hiába kovácsolt össze az élet,
kínos mélységbe hajtva bujdosunk,
Jövő! Tőled még a holtak is félnek,
felépített jelenünk kockára teszik,
kártyán elherdálják, csillapítsd bosszúdat,
nézz vissza ránk, fényre áhítozunk,
ettől lejjebb már ne alacsonyodjunk,
bevégeztem hát üzenetem, bízva
kegyelemre várva, mindenki boldogan
hajthassa le fejét, csillagfényes éjszakát
kívánva.
babi610805, 2018. augusztus 03. péntek, 10:26
EBRD: nő a hitelkihelyezés, csökkennek a nem teljesítő kinnlevőségek Közép- és Kelet-Európában
százalék volt.

Az EBRD pénteken ismertetett adatai szerint a nem teljesítő banki kinnlevőségek (NPL) összege a közép- és kelet-európai gazdaságokban a tavalyi harmadik negyedév végén 42,8 milliárd euró volt, 15,9 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A pénzintézet hangsúlyozza, hogy a problémás hitelállomány hét éve nem volt olyan alacsony az európai feltörekvő gazdaságokban, mint a pénteki jelentésben vizsgált időszak végén.

Az EBRD e jelentésekben mindig a 9-12 hónappal korábbi állapotot méri fel, hogy a térség minél több országából végleges adatokat gyűjthessen.

A pénzintézet pénteki tanulmánya szerint a felzárkózó európai térségben az átlagos NPL-állomány a szektorszintű teljes kinnlevőség-portfolió arányában 5,3 százalék volt a vizsgált időszakban, 1,4 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

A nem teljesítő követelésállomány az EBRD kimutatása szerint a tágabb értelemben vett közép- és kelet-európai feltörekvő térség 17 gazdasága közül Magyarországon,
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 14:32
Grabovoji elmélet
hogy az általa írt számsorok rengeteg betegség ellen hatásosak.

A betegség nem más, mint az egyes sejteknek, szerveknek vagy a szervezet egészének a szabályostól való eltérő működése. A gyógyítás akkor hatékony, ha a szervezet egésze újra szabályosan működik.

A számsorok 10.000 különféle betegség, vagy anyagi helyzet, üzleti -vállalkozás javítására lettek megalkotva.

A vonatkozó betegséghez tartozó meghatározott számsorra való összpontosításkor, Önök létrehozzák azt az állapotot, amikor a szervezetük ráhangolódik a ,,szabályos", vagyis az egészséges állapotra.

Nem kell mást tenni, mint a megfelelő számsorra koncentrálni, vagyis gondolatban kivetíteni a homlok belső részére ( ha lehet, akkor fehér fényben) a számokat, hogy megindulhasson a gyógyulási folyamat.

A számok, számsorok mögött belső rezgési forma van, ezért magát a gyógyulási folyamatot is ennek megfelelően lehet leírni. A helyesen kiválasztott számsor visszaállítja a szervezet normális
jupiter21, 2018. június 04. hétfő, 14:05
Gyerekeket vettek kórházi kezelésbe a Volokalamszk melletti szeméttelepen feltört gáz miatt
A helyi kórház mellett a történtek miatt mintegy nyolcszázan spontán tüntetést rendeztek. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított a gyerekek megmérgeződéséről szóló állítások ügyében.

Dmitrij Markov, Moszkva megye egészségügyi minisztere közölte, hogy a szemétlerakó felől érkező bűz miatt 57 iskolás gyerek fordult orvoshoz. Andrej Vorobjov, a megye kormányzója nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a gyerekeket a városból a jövő héten táborokba telepítsék ki.

A fogyasztóvédelmi hatóság (Roszpotrebnadzor) mérései szerint egyénként a levegő szennyezettsége nem magas a városban. Az Interfax hírügynökség szerint nyolc volokalamszki lakos múlt pénteken keresetet nyújtott be a bíróságon a szeméttelep felszámolása végett.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nem kívánta kommentálni a történteket. Volokalamszk lakói március eleje óta tiltakoznak a szemétlerakó bűze ellen, ahol a megyei hatóságok rendkívüli állapotot hirdettek ki, hogy megkezdhessék annak rekultiválását.
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 19:02
Az MLSZ produktivitási rendszerrel újította meg a "fiatalszabályt"
hazai játékosokra, mind a fiatal játékosokra vonatkozó eszközrendszer változatlan marad" - áll az elnökségi ülésről szóló beszámolóban.

Az elmúlt idényekben az MLSZ a "fiatalszabállyal" anyagilag ösztönözte, hogy egy csapat U20-as játékost szerepeltessen, illetve legfeljebb három külföldi labdarúgó lépjen pályára.

Az ülésen a versenyszabályzatot is módosították, így például a később pótolt mérkőzések esetében az újonnan igazolt játékosok is pályára léphetnek. A mérkőzéseket a félbeszakadt állapotot rögzítő módon kell folytatni, azaz kiállítás esetén tíz emberrel, cserelehetőség kimerítése esetén a folytatásban is azok nélkül. Szintén változást jelent, hogy nemcsak egy órával a mérkőzések kezdete előtt, hanem - amennyiben a hazai csapat időben tájékoztatja az érintetteket - a mérkőzés előtt 5-10 perccel és a szünetben is van lehetőség a pálya locsolására.

Az elnökség áttekintette és elfogadta az MLSZ felnőttképzési intézetének hároméves programtervezetét, ennek keretében igény esetén újabb
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 07:04
Rudolf Steiner
Az egész élet olyan, mint a növény, amely nemcsak azt foglalja magában, amit a szemnek tár oda, hanem rejtett mélységeiben még egy jövő állapotot is hordoz. Aki előtt növény van, mely először levelet hord, nagyon jól tudja, hogy egy idő után a levelet hordó száron virágok és termés lesznek. És a növény rejtekén már most megvannak a csírák ehhez a virágzáshoz és terméshez. Azonban hogyan mondhatná meg bárki is, milyenek lesznek ezek a szervek, aki csak azt akarná kutatni a növényben, amit az jelenleg tár szeme elé. Az képes csak rá, aki a növény lényegével megismerkedett.

***

Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a
gymaria48, 2018. március 06. kedd, 12:43
2/35
Képek, videók
Szívünk elégedetlensége
sacimama
2017. január 08. vasárnap, 14:54
Az elégedetlenségnek...
csalogany13
2013. június 18. kedd, 22:11
Emmanuelle Chriqui 01.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:16
Emmanuelle Chriqui 02.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:16
Emmanuelle Chriqui 03.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:16
Emmanuelle Chriqui 04.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:15
Emmanuelle Chriqui 05.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:15
Emmanuelle Chriqui 06.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:14
Emmanuelle Chriqui 07.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:14
Emmanuelle Chriqui 08.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:13
Emmanuelle Chriqui 09.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:13
Emmanuelle Chriqui 10.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:13
Emmanuelle Chriqui 11.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:12
Emmanuelle Chriqui 12.jpg
djturner
2008. május 14. szerda, 22:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.