Belépés
2019. november 16. szombat | 46. hét | 320. nap | 23:23 | Ödön
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ne halogass, majd holnap...!
Akik családdal, barátokkal vannak körülvéve, természetesnek veszik ezt az állapotot. Ebből kifolyólag nyugodtan halogatnak telefonhívásokat, találkozókat. Majd holnap. Majd a jövő héten. Felhívom anyut, aput, elmegyek a nagyiékhoz, találkozom a barátommal, barátnőmmel. Majd holnap... De nem mindig van holnap. Nem mindenkinek jön el. Vagy eljön, de már nem ugyanaz lesz, mint tegnap volt. A betegség, baleset, halál bárkit utolérhet. Egyetlen pillanat és megváltozik egy egész élet. És akkor már késő. Akkor már nincs több holnap. Neked pedig talán soha többé nem lesz egyetlen nyugodt éjszakád sem. Mert a lelkiismeret jobban működik, mint bármelyik ébresztő óra. Ne vedd hát természetesnek szeretteid jelenlétét! Ne hivatkozz az idő csekélységére! Ne legyen mindig valami fontosabb! Nehogy ne legyen holnap! Nehogy megbánd!
(Kristina Calu)
koszegimarika, 2019. április 30. kedd, 09:44
Fővárosi Közgyűlés - Jövő szerdán határozhatnak a kábítószerügyi egyeztető főbb feladatairól és tagjairól
A Tarlós István főpolgármester által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - javaslatban az olvasható, hogy a kábítószerügyi egyeztető fórum egy javaslattevő, tanácsadó, konzultatív és koordináló jellegű szakmai testület. Az előterjesztés szerint az üléseit negyedévente tartaná, és tevékenységéről félévente számolna be a Fővárosi Közgyűlésnek.

A fórum főbb feladatai között jelöli meg a javaslat azt, hogy a testület komplex módon vizsgálja a főváros droghelyzetét, a Nemzeti Drogellenes Stratégiában foglaltakkal összhangban kidolgozza a főváros drogellenes stratégiáját, javaslatokat fogalmaz meg a fővárosi önkormányzat és a kábítószerhelyzet kezelésében érintett intézmények részére, valamint koordinálja a kerületi kábítószerügyi egyeztető fórumok működését.

A javaslat szerint a kábítószerügyi egyeztető fórum állandó tagja lenne a főpolgármester (elnök) és a budapesti rendőrfőkapitány (társelnök) mellett Sára Botond (Fidesz-KDNP) józsefvárosi polgármester, Ughy Attila (Fidesz-KDNP) XVIII.
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 15:52
The Washington Post: a Fehér Ház republikánus szenátorokkal egyeztet a rendkívüli állapotról
számú voks, hogy a képviselőház után a szenátusban is leszavazzák Donald Trump elnök tervét a rendkívüli állapot bevezetéséről.

A hét végén ugyanis Rand Paul, kentuckyi szenátor is bejelentette, hogy nem támogatja az elnök tervét. Ezzel - Lisa Murkowski alaszkai, Susan Collins Maine-i és Thom Tillis észak-karolinai szenátorral együtt - négyre emelkedett a rendkívüli állapot bevezetését elutasító republikánus szenátorok száma. A demokraták szenátusi frakciója egyhangúlag elutasítja a rendkívüli állapotot.

McConnell szenátor ugyanakkor jelezte: Donald Trump várhatóan vétót emel majd a szenátusi döntés ellen, ekkor a határozatról ismét voksolnak a képviselőházban, amely szerinte érvényben hagyja az elnöki vétót.

Az Egyesült Államokban nem ritka a Fehér Ház és a kongresszus közötti vita az elnök hatásköréről. A demokraták hevesen bírálták George W. Bush elnököt, amiért szerintük túl gyakran élt a végrehajtó hatalom eszközeivel, például elnöki rendelet kibocsátásával. A republikánusok szintén
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 18:26
Szakcsi Lakatos Béla: A kultúrával lehet meggyőzni a politikát
amerikai dzsesszt cigány stílusban fog játszani.

"Nagy öröm, hogy a budapesti koncertre eljön a legendás belga dzsesszgitáros, Django Reinhardt unokája, Michaela Dotschy Reinhardt, aki cigány világzenét fog énekelni és Django egy számába is beszáll. Engem már gyerekkoromtól nagyon megérintett Django Reinhardt gitárjátéka, később egy lemezzel tisztelegtem előtte. Az amerikai feketék egyedül őt ismerték el Európából dzsesszzenésznek, mert előadásában megérezték a dzsesszre jellemző érzelmi, szellemi állapotot. Én is játszottam cigányosan dzsesszt amerikaiak előtt, és nagyon bejött nekik" - fejtette ki.

A 75 éves Szakcsi Lakatos Béla a hazai dzsessz és komolyzenei színtér egyik legfontosabb zongoristája. Korábban is foglalkozott a cigány folklór gyűjtésével és színpadi művekké formálásával, Piros karaván címmel 1975-ben mutatták be első cigány musicalét, amelyet az Egyszer egy cigánylány és a Cigánykerék követett, majd öt évvel ezelőtt részt vett az első roma sorsjáték, a Somnakaj létrehozásában
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 15:11
Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben
az elhúzódó kereskedelmi vitáknak és Nagy-Britannia európai uniós tagsága megszűnésének (Brexit).

A mérsékelt javulás ellenére is a mínusz 15,5 pontos érték messze elmarad a 22,4 pontos hosszú távú átlagtól, ugyanakkor kedvezőbb a mínusz 18,4 pontos várakozásoknál.

Az euróövezeti várakozásokat mutató ZEW-hangulatindex 0,1 ponttal, mínusz 20,9 pontra emelkedett januárban. Szakértők jobb értéket, mínusz 20,1 pontot valószínűsítettek.

Jelentősen romlott viszont a németországi aktuális állapotot megítélése: az ezt tükröző index értéke 17,7 ponttal, 27,6 pontra esett, ami 2015 januárja óta a legrosszabb érték és sokkal kedvezőtlenebb az enyhe romlást valószínűsítő 43,5 pontos várakozásnál.

Az euróövezet aktuális üzleti környezetének megítélése 6,8 ponttal 5,3 pontra süllyedt, miközben az inflációs várakozások jelentősen csökkentek, a mutató 19,3 ponttal mínusz 13,3 pontra zuhant.

Az adatokat kommentálva Achim Wambach professzor, a ZEW elnöke rámutatott: tekintettel a számos
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 11:51
Stagnálás közeli állapotot jelez a Sentix januári euróövezeti hangulatindexe
Januárban sorban az ötödik hónapja csökkent a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe, mínusz 1,5 pontot ért el a decemberi mínusz 0,3 pont után. Novemberben 8,8 ponton, októberben 11,4 ponton, szeptemberben 12,0 ponton, Augusztusban 14,7 ponton állt a mutató.

A januári mínusz 1,5 pont négy éve, 2014 decembere óta a Sentix befektetési hangulatindexének a legalacsonyabb értéke. Az index mindkét összetevője, az aktuális helyzet megítélését és a jövőbeni várakozásokat számszerűsítő mutató egyaránt csökkent.

Az aktuális helyzet megítélésének mutatója januárban 18,0 pontra csökkent a decemberi 20,0 pontról. A mutató szintén az ötödik egymást követő hónapja csökken. Augusztusban még 37,3 pont volt az értéke. A januárban elért 18,0 pont 2017 januárja óta a legalacsonyabb érték.

A jövőbeni kilátások mutatója mínusz 19,3 pontra, 2012 augusztusa óta a legalacsonyabbra csökkent januárban a decemberi mínusz 18,8 pontról.

A hangulati mutatók januári állása szerint az euróövezet gazdasági
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 11:51
Gulyás: az ellenzék nagy része antidemokratikus
"rabszolgatörvény", tehát nem is kell semmit módosítani. A túlóra-szabályozás önkéntességen alapul, ezért a "rabszolgaság" nettó butaság, a törvény csak ürügy volt a tiltakozásokhoz - fejtette ki.

Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy "Nagy Imrével semmi baj nincs", az őt ábrázoló szobrot azért szállították el a Kossuth tér mellől, mert az Országgyűlés célja, hogy helyreállítsa a kommunista diktatúra és a náci megszállás előtti szép műalkotásokat. Kijelentette, nem új szobrot állítanak, hanem az eredeti állapotot rekonstruálják, a terület ugyanis kifejezetten a vörös terror áldozatainak emlékére kapta a Vértanúk tere nevet.

"A Horthy-korszakot kár mániákusan felemlegetni", mert akkor egész más volt a helyzet - fogalmazott a kormányfő Budai Várba költözésére vonatkozó kérdésekre. Ezzel összefüggésben megjegyezte, miniszterként a tárca Kossuth téri épületében marad, mivel több száz kollégájának nem lett volna helye a karmelita kolostorban.

A Miniszterelnökség vezetője közölte, elégedettséggel
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 15:05
Strasbourgi lövöldözés - Sárgamellényes Facebook-csoportokban összeesküvés-elméleteket terjesztettek
A közösségi oldalakon sokan azt feltételezik, hogy az "úgynevezett terrortámadást" a kormány rendelte meg a sárgamellényesek közel egy hónapja tartó tiltakozássorozatának elnémítására.

"És íme. Megtörtént, aminek meg kellett. Véletlenül éppen Macron beszédének másnapján és a következő szombati tiltakozás előtt" - olvasható egy kommentben az újabb tiltakozónap hivatalos oldalán, amelyhez eddig több mint 60 ezren csatlakoztak.

A sárgamellényesek egyik fő hangadójának számító "Fly Rider" (Maxime Nicolle) videót tett közzé saját, mintegy 120 ezer követővel rendelkező oldalán, amelyben azt mondja: "Most komolyan, valaki aki tényleg merényletet akar végrehajtani, nem arra vár, hogy három emberbe ütközzön este nyolckor egy utcában, hanem a Champs-Elysées-re megy, amikor ott milliók vannak és felrobbantja magát. Na, az egy igazi merénylet!" - mondta a sárgamellényes.

Egy kommentelő szerint "biztos volt egy degenerált Strasbourg utcáin, és ezt most a kormány merényletnek akarja eladni".
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 21:33
Francia zavargások - Macron: jogos az elégedetlenség, az erőszak elfogadhatatlan
A köztársasági elnök 13 perces beszédét nagy várakozás előzte meg, miután a december 1-jei erőszakos zavargásokba torkollott tüntetőnap után most először szólalt meg az ügyben.

Emmanuel Macron jelképesen "gazdasági és szociális rendkívüli állapotot" hirdetett ki, és elmondta: az a célja, hogy Franciaországban ezentúl mindenki méltó módon élhessen meg a munkájából.

Konkrét intézkedéseket is bejelentett a tüntetők anyagi terheinek enyhítésére: a minimálbér január 1-jétől 100 euróval emelkedik, ami az infláción felül mintegy 10 százalékos emelést jelent.

A 2 ezer eurónál alacsonyabb összegű nyugdíjak után ezentúl nem kell járulékot fizetni (eddig csak az 1200 eurónál alacsonyabb nyugdíjak mentesültek a járulékfizetések alól), a túlórapénzek pedig adó- és járulékmentesek lesznek a jövő évtől. Ez utóbbi, a 2007-2012 között hivatalban volt Nicolas Sarkozy államfő által bevezetett intézkedést, az előző elnök, a szocialista Francois Hollande törölte el.Emmanuel Macron arra kérte a
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 22:22
PM: Magyarország ellenzi az Európai Munkaügyi Ügynökség létrehozását
Az MTI-hez pénteken küldött közleményben kiemelték, a foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, a magyar munkavállalók és munkáltatók érdekét is sértené az, ha egy uniós intézmény, a helyi sajátosságok, körülmények ismerete nélkül intézkedne a nemzeti hatásköröket felülbírálva.

Bodó Sándor hangsúlyozta, az új ügynökség létrehozása további felesleges bürokráciát, zavaros, a tagállami kompetenciákat hátrányosan érintő állapotot teremtene.

Magyarország a tanácsi tárgyalások során határozottan kiállt a magyar munkavállalók és munkáltatók érdekei, továbbá a tagállamok szuverenitásának megőrzése mellett. Az Európai Munkaügyi Ügynökség koncepciója a magyar álláspont szerint alapvetően hibás, a működési szabályok és hatáskörök szándékosan kidolgozatlanok - írja a szaktárca.

A közleményben Bodó Sándor hangsúlyozta, az Európai Bizottság és a Parlament ennek ellenére szeretné a javaslatot még a jövő májusi Európai Parlamenti választások előtt végleges
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 11:11
Francia zavargások - A jobboldal üdvözölte az üzemanyagadó-emelés eltörlését, nyugalomra intett és kérte, hogy
beszédet, amely megerősítené azt a megbékélést, amelynek jele tegnap este megérkezett" - hangsúlyozta Laurent Wauquiez.

"A sárgamellényesek mozgalmát, amelyet támogattam, pedig arra kérem, hogy harcoljon az erőszak minden formája ellen" - mondta a pártvezető.

"Úgy tudjuk, hogy a rendőri erőknél erős a félelem, hogy potenciálisan jelentősebb incidensek lehetnek a hétvégén (mint múlt szombaton)" - mondta Wauquiez, aki szerint Emmanuel Macronnak "néhány napra ki kellene hirdetnie a rendkívüli állapotot".

A Köztársaságiak nemzetgyűlési frakcióvezetője, Christian Jacob is hasonló felhívással fordult a tüntetőkhöz."Hazánk nagyon súlyos és nyugtalanító válságon megy át. Ezen körülmények között arra intünk mindent, hogy se személyek, se közjavak ellen semmilyen erőszak ne történjen" - írta a képviselő közleményében.

Guillaume Larrivé a jobboldal befolyásos képviselője pedig egyenesen arra kérte a sárgamellényeseket, hogy ne menjenek szombaton Párizsba tüntetni.

"Mindennél
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 16:16
Kövér: soha nem volt nagyobb szükség az összefogásra, mint napjainkban
vannak súlyos kérdések is - tette hozzá.

Felidézte: "mi, magyarok és horvátok az elmúlt nyolc évszázadban voltunk egy államban, voltunk külön államban; voltunk barátságban, voltunk ellenségek; voltunk változó szövetségekben, hol azonos oldalon, hol ellenfelekként". 150 évvel ezelőtt mindkét nemzet politikai osztályában megérett a felismerés: "ha nem akarjuk, hogy eltűnjünk Európa történelmi porondjáról, akkor ki kell egyeznünk egymással" - emlékeztetett.

Megjegyezte: ma ezt a kiegyezéses állapotot az ugyanazon szövetségi rendszerekhez tartozásunk garantálja, de ez csak egy keret, amelyet közösen kell megtölteni tartalommal.

Kövér László arról is beszélt, hogy térségünk történelmének egyik állandó feszültségét az a kettősség adja, hogy miként őrizhetjük meg nemzeti közösségünket, anyanyelvünket, kultúránkat, hogyan biztosíthatjuk érdekeink érvényesülését, miközben a nagyhatalmi törekvések ellen csak egy nagyobb integráció biztosíthat védelmet. "Nem jó, ha egy nemzet a sorsát nem intézheti
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 12:02
2/36
Képek, videók
Kristina03.jpg
messner
2010. október 02. szombat, 15:48
Kristina02.jpg
messner
2010. október 02. szombat, 15:48
Kristina01.jpg
messner
2010. október 02. szombat, 15:48
Kristina20Loken2001202 012
peter1954
2010. szeptember 07. kedd, 10:21
Kristina20Loken2001202 012
edit1985
2010. augusztus 29. vasárnap, 17:34
kristina800.jpg
konoksag
2008. augusztus 28. csütörtök, 06:49
Kristina.gif
ibolya1964
2008. február 26. kedd, 16:42
Kristina iskolai kép.jpg
riyco
2007. január 20. szombat, 13:08
Marikától kaptam a héten
csalogany13
2011. június 12. vasárnap, 10:37
Az új héten is vidám napo
anci-ani
2011. június 06. hétfő, 11:33
Ágotától a héten
csalogany13
2011. március 17. csütörtök, 10:44
Rózsák Mrikától a héten
csalogany13
2011. január 17. hétfő, 01:29
héten.gif
simonfai
2010. december 16. csütörtök, 11:20
heten.jpg
szidnifox
2010. szeptember 18. szombat, 23:22
egész héten hétfő volt.jp
evamama0108
2010. április 15. csütörtök, 13:32
Címkék
kábítószerhelyzet kezelésében, tárca Kossuth, közleményben Bodó, képviselőház után, januárban elért, elnöki vétót, jövő májusi, kongresszus közötti, testület komplex, elmúlt nyolc, magyar munkavállalók, Európai Bizottság, Sárgamellényes Facebook-csoportokban, Guillaume Larrivé, Susan Collins Maine-i, jövő évtől,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.