Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 19:07 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Európai Bizottság, körforgásos gazdaságra vonatkozó új cselekvési tervet tett közzé
Frans Timmermans a Zöld megállapodásért felelős biztos szerint, a klímasemlegesség eléréséhez - 2050-ig - elengedhetetlen az átállás a körforgásos gazdaságra.

"Ma gazdaságunk még mindig a hagyományos lineáris modellt követi, miközben folyamatosan csökken a meg nem újuló természeti erőforrások mennyisége. Ipari termékeink nagy része nem újrahasznosítható. A ma bejelentett cselekedési terv lehetőséget ad a gyártási módok átalakítására, illetve a tudatos fogyasztási szemlélet elterjesztésére" - nyilatkozta.

A cselekvési terv, a kedden bemutatott uniós iparstratégia részeként, intézkedéseket és jogalkotási javaslatot terjeszt elő fenntartható gyártási módokra és ipari termékekre való átállás előmozdítására.

Az intézkedések többek között az egyszer felhasználható termékek korlátozását, illetve az eladatlan tartós javak megsemmisítésének betiltását célozzák. Emellett, elősegítik fogyasztói tudatosságot és a megbízható termékinformációkhoz való hozzáférést, és a fogyasztóknak úgynevezett
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 15:52
Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat
A kínai vendéglátóhelyeken az egyszer használatos műanyag szívószálak használatát is megtiltják.

Az ázsiai ország évek óta küszködik azzal, hogy 1,4 milliárd polgára által termelt szemetet kezelni tudja. Az ország legnagyobb szemétlerakó helye, amely mintegy száz futballpálya nagyságú, máris megtelt, holott még 25 évig akarták használni - emlékeztetett a BBC News cikke.

Kínában 2017-ben 215 millió tonna városi háztartási hulladékot gyűjtöttek be. Az újrahasznosításról azonban nem állnak rendelkezésre adatok.

Az Oxfordi Egyetem online kiadványa, az Our World in Data (Világunk adatai) szerint 2010-ben Kínában 60 millió tonna műanyag hulladék keletkezett, az Egyesült Államokban pedig 38 millió tonna.

A 2018-ban publikált kutatás szerint az előrejelzések 2025-ig hasonló képet rajzolnak ki.

A kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság vasárnap hozta nyilvánosságra új irányelveit, amelyeket a következő öt évben akarnak megvalósítani.

A terv szerint 2022-re az ország minden
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 11:31
Adventi Ünnep a Bazilikánál 2019 évben
de csak 14 éven aluliaknak használható korcsolyapályánk egy volt áramot sem igényel, ugyanis speciális műanyagból készült, Hogy ez a jeges varázslat élményéből mennyire nem von le, azt az a gyerek is megtapasztalhatja, aki még nem korizott: pénteken 14.00 és 20.00 óra között, szombattól vasárnapig 10.00 - 18.00 óra között várjuk a kezdőket ingyenes oktatással.
A meséket idéző fényfüzérek alatt szabályosan sorakozó faházikókban kortárs alkotók kínálják portékáikat, és öltöztetik új köntösbe a hagyományos kézművességet.

Nyitva tartás 2019. november 22-től 2020. január 1-ig:
Hétfő- csütörtök: 10:00 - 20:00
Péntek: 10:00 - 22:00
Szombat-vasárnap: 10:00 - 22:00

Kivéve:
December 24.: 10:00 - 14:00
December 25. és 26.: 10:00 - 18:00
2019. december 31. (kedd): 10:00 - hajnali 03:00

*
Újév:
2020.január 1. (szerda): 11:00 - 18:00
Helyszín: Budapest, Szent István tér- Zrínyi utca
A vásár és a programok INGYEN
maroka, 2019. november 20. szerda, 18:35
A műanyag zacskók használatának korlátozásáról fogadott el törvényjavaslatot a német kormány
mennyiségének csökkentését szolgáló javaslat szerint a kiskereskedelmi vállalkozások nem hozhatnak forgalomba 15 és 50 mikrométer közötti falvastagságú műanyag tasakokat, vagyis áruházi szatyrokat.

Betiltják az úgynevezett biozacskókat is, a csomagolási törvényt módosító javaslat indoklása szerint azért, mert nehezen bomlanak le, és az alapanyagnak használt növények termesztéséhez gyakran rendkívül sok rovarirtó szert használnak, és így nem jelentenek igazán környezetbarát, fenntartható alternatívát a hagyományos műanyag zacskók helyett.

A tilalom megsértése 100 ezer euróig (33 millió forint) terjedő pénzbüntetéssel sújtandó - áll a javaslatban, amely fél év türelmi idő után válhat törvénnyé, ha elfogadja a törvényhozás mindkét kamarája, a Bundestag és a tartományi kormányokat összefogó Bundesrat.

A 15 mikrométernél vékonyabb falú, ultrakönnyű tasakokat nem tiltják be. Ezek a zacskók főleg a darabonként árult zöldség és gyümölcs higiénikus szállítását szolgálják, nemigen van helyettük
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 17:22
Tizenötezer indulót várnak jövőre a 14. Ultrabalatonon
Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Zelcsényi Miklós versenyigazgató bejelentette, hogy miután az idén májusban megrendezett Ultrabalaton után a 13 ezer résztvevő 5,2 tonna szemetet "termelt", úgy döntöttek, hogy 2020-ban zöld szemléletű rendezvényt szerveznek.

"Az első napon a már hagyományossá vált tésztapartinkon csak újrahasznosított, illetve papírból készült evőeszközöket és tányérokat adunk a vendégeknek, a rajtcsomagokba ezentúl nem helyezünk el szórólapokat, nyomtatott műsorfüzetet pedig nem fogunk gyártani, de a résztvevők számára minden információ elérhető lesz online, illetve a fejlesztés alatt álló mobiltelefonos applikációnkon" - mondta Zelcsényi Miklós. Hozzátette, hogy a tavalyi szemétmennyiséget legalább a felére, de inkább a harmadára szeretnék csökkenteni.

A versenyigazgató hangsúlyozta, hogy a nagy európai futóversenyek közül az Ultrabalaton lesz az első ilyen, zöld szemléletű, környezettudatos esemény. Bemutatta azt az újrahasznosítható, úgynevezett trail-poharat is,
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:22
Fagyasztott citrom
betennéd a fagyasztóba, alaposan tisztítsd meg
(pl. szódabikarbónás vagy almaecetes vízzel) és töröld szárazra.
Várd meg, míg teljesen megfagy, majd vedd ki a fagyasztóból.

Mikor kiveszed, vágd le az egyik végét, hogy lapos legyen. A lapos
felénél fogva reszeld le, akár a sajtot.

Tedd a reszeléket egy műanyag dobozba vagy használd fel azonnal az
ételek ízesítéséhez! Kivételes aromát fogsz érezni, a tiszta citromlé és
a citromreszelék feldobnak minden hagyományos fogást. Ezenkívül
pedig a tested is rendkívül hálás lesz érte!

A citrom legegészségesebb része a héj, amit a legtöbben a kukába
hajítanak. Ha a gyümölcs minden részét felhasználod, beleértve a
héját is, ötször több vitamint viszel be a szervezetedbe és sokkal
intenzívebben élvezheted a citrom gyógyhatásait.

A citrom az egyik legjobb C-vitamin forrás, de tartalmaz A B6 és E
vitamint is, valamint kalciumot, vasat, riboflavint, foszfort, folsavat,
klarika47, 2019. július 23. kedd, 14:46
Mintegy három tonna hulladékot gyűjtöttek a Tisza-tavi PET Kupa résztvevői
A szervezők csütörtöki közleménye szerint ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen az elmúlt hetek áradásai ennél jóval több hulladékot terítettek szét a folyó hullámterében.

Mint írták, a PET flotta Tiszafüredtől Kisköréig takarított, a kenuk pedig az öblítő-csatornákon keresztül a tavat járták, így különleges, védett vízi és szárazföldi élővilággal rendelkező területek tisztultak meg. Az élő bejelentkezéseknek, videóknak köszönhetően többen is megismerkedtek a környezetvédelmi problémával, és azzal, hogyan lehet vele felvenni a küzdelmet.

A mintegy három tonna összegyűjtött hulladék nagyjából nyolcvan százaléka műanyag palack volt, amelynek java részét a határon túlról hozta a folyó. Az egyéb hulladékok között hűtőt, TV-készülékeket, szigetelőanyagokat és veszélyes hulladékot, például festéket, rovarirtót, olajos flakonokat is találtak a résztvevők.

A programot szervező Természetfilm.hu Egyesület szakemberei hat megmérettetést rendeztek az elmúlt években a Felső-Tiszán, azonban a mostani
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:52
Kurt Rieder: Kommandó a II. világháborúban
vászontokban is elférő lőfegyver volt. Az M1A1 kihajtható válltámasszal rendelkezett, a tárban 15 darab lőszer kapott helyet, a bajonett rögzítésére szolgáló gyűrűt pedig elhagyták. Ebből a változatból 150 ezer példány épült a II. világháború során, és kizárólag a légidesszant-alakulatok számára utalták ki. A 4,8 kilogramm tömegű 85 centiméter hosszú, automata M1 géppisztoly szintén közkedvelt volt az amerikai desszantosok körében. A .45 kaliberű, pisztolylőszerrel működő fegyvert 20 darab lőszert befogadó hagyományos tárral vagy 50 darab lőszert befogadó dobtárral látták el. Nagy tűzgyorsasága mellett elméleti lőtávolsága 150 méterre rúgott, de a gyakorlatban nem igazán használták 50-60 méternél távolabb lévő célpontok ellen. Az automata géppisztolyt a szakaszvezetők, az altisztek és a tisztek számára adták ki, lőszerjavadalmazása 15 tár volt, tehát az M1 Thompson géppisztollyal harcoló katona összesen 300 darab lőszerrel rendelkezett. A fegyver kiválóan bevált a lövészárkokban vívott harcokban és az
eposz, 2019. április 29. hétfő, 08:15
Sziget - Tízmilliárd forint felett az idei költségvetés
kiállítási sátrát hozza a Szigetre, ezúttal is színes és minőségi kínálattal jelentkezik a klasszikus, opera- és jazzszínpad, a Nagy Utcaszínház fellépője pedig a Les Commandos Percu ütősökkel operáló csapata lesz. A Cirque du Szigeten francia, etióp és kanadai társulat is bemutatkozik, a Német Turisztikai Hivatal a Bauhaus 100. évfordulója alkalmából virtuális térrel várja az érdeklődőket, a Magic Mirror sátorban ott lesz a Csillagok háborúja-saga egyik szereplője is, és további helyszínek mellett hagyományosan sportzónát is kialakítanak.

Idén is kinyit a Civil Sziget, a Sátorok Határok Nélkül helyszín a migráció, a kulturális sokszínűség kérdéseivel foglalkozik, az amerikai gyökerű Sziget Portal projekt konténerstúdiójában Irakkal, a palesztin Gázával, Észak-Afrikával és számos más helyszínnel lehet élő kapcsolatot teremteni a befogadás és a tolerancia jegyében. A Színház és Táncsátor egyik előadását Marco Layera rendezi: olyan kiskorú chilei lányok mesélik el történeteiket, akik a családon belüli
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 14:39
Szatirikus műalkotások főszereplője lett VI. Fülöp spanyol király a madridi ARCO képzőművészeti vásáron
rendkívüli médiaérdeklődést kísérte arra számítva, hogy a király is megnézi az őt ábrázoló műveket. A sajtónak azonban csalódnia kellett, VI. Fülöp kihagyta a standokat, ahol ezeket az alkotásokat bemutatták.

Az olasz La Prometeo Gallery a spanyol uralkodó óriási, 4,45 méter magas, műanyagból készült, öltönyös figuráját állította ki 200 ezer eurós eladási árral, és azzal a feltétellel, hogy a vevőnek egy éven belül el kell égetnie a művet.

A figura ezért a Ninot nevet kapta, így hívják ugyanis a hagyományos valenciai téltemető Fallas ünnepség óriási bábuit, amelyeket egy nagyszabású felvonulás és verseny után felgyújtanak.

A királyt ábrázoló alkotás Santiago Sierra és Eugenio Merino spanyol művészek munkája. Egyiküknek sem ez az első provokatív műve az ARCO-n.

Sierra tavalyi, Politikai foglyok a kortárs Spanyolországban című fotósorozatát kivették a kiállítási anyagok közül, amire a vásár történetében korábban sosem volt példa. A képek perbe fogott katalán függetlenségi politikusok
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 18:52
Különleges bejgli karácsonyra
Különleges bejgli karácsonyra recept i
Vannak a mákos- és vannak a diós-rajongók - már, ami a bejglit illeti. Ha te egyik csoportba sem tudod besorolni magad, vagy csak szeretnéd végre ezt a hagyományos ünnepi desszertet új köntösben a család elé tálalni, most nagyon jó ötleteket kaphatsz! Egyszerű hozzávalókból extra töltelékek születhetnek a következő receptek által!.
........
Tészta alaprecept
Ezzel a finom tésztával könnyen tudsz majd dolgozni és bármilyen töltelékkel remekül kombinálhatod.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1 dl tej
25 dkg vaj
2 kisebb tojás
5 dkg porcukor

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tejet 1 teáskanál cukorral langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, de nem dolgozzunk vele túl sokáig, különben a vaj felolvad a kezünk melegétől. Adjuk hozzá a
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Több mint 250 magyar tervező a karácsonyi WAMP-on
A vásáron olyan különleges alkotások is megjelennek, mint a karbont a műanyaggal ötvöző Alma Abonyi táskái vagy az Eszka színes kötött kabátjai és sáljai is, amelyet a hetvenes évek pszichedelikus mintái, stilizált állatmotívumai határoznak meg - áll a szervezők közleményében.

Farkas-Pap Éva Misija Design márkanév alatt készít kerámiaszobrokat és ajándéktárgyakat, amelyek játékos formájuk mellett komoly társadalmi üzenetet is hordoznak, hiszen a szobrokat egy megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató cég, az Összefogás az Egyenlő Esélyekért Nonprofit Közhasznú Kft. készíti.

Az egyéni alkotók mellett olyan új műhelyek is bemutatkoznak, mint a Többminta csapata, amelyben Szép-Bíró Erika grafikus, Csekő Lilla táska- és Kovács Dóra ruhatervező alkot együtt. A grafikus által tervezett textilekből az első közösen megálmodott kollekcióban idén leggings, poncsó, táska, ruha és tolltartó készült.

Szerepel továbbá a kínálatban a Budapest100 civil csoport által szerkesztett Budapest100
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 19:22
1/36
Képek, videók
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Örök körforgásban
sanci81
2018. július 01. vasárnap, 17:30
Végtelen körforgásban
sanci81
2018. május 16. szerda, 17:42
Az élet körforgása - kép.
anci-ani
2017. július 08. szombat, 16:01
A víz körforgása.jpg
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 16:59
körforgás.jpg
szelgyongyi
2013. április 14. vasárnap, 15:42
Körforgásban.gif
suzymama43
2012. április 25. szerda, 20:43
hazugság_körforgása
juditmama
2011. december 01. csütörtök, 19:39
Egy kis körforgás.gif
suzymama43
2011. május 30. hétfő, 19:36
Örök körforgás
alimera
2009. október 14. szerda, 15:50
körforgás
zsokaoldala
2009. október 09. péntek, 17:44
Pénz körforgása
milan0112
2009. június 24. szerda, 22:52
korforgas.jpg
vicker26
2008. március 30. vasárnap, 08:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.