Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:04 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kemeneshőgyészi székhelyű Gyermek Jézus Katolikus Óvodát.
és a dolgozók is örülnek a fenntartóváltásnak. Ezzel biztosabbá vált a jövő és a hitnek is nagyobb szerep jut a gyerekek hétköznapjaiban, árulta el az intézmény vezetője. Székely János megyéspüspök áldotta meg az óvoda épületét. A martinus.hu-nak adott interjújában hangsúlyozta: minden gyermek az Isten nagy ajándéka, akiben rengeteg lehetőséget elrejtett. Fontos, hogy ne csak arra tanítsuk meg őket hogyan kezeljék a számítógépeket, hanem becsületességre, önzetlenségre, szeretetre is nevelni kell a gyerekeket. Az egyházi intézmények ezt a célt szolgálják. Segítség az óvodák átvétele az önkormányzatoknak, hiszen a kistelepüléseken nagy kihívás ezek fenntartása, működtetése. Így viszont megmaradhatnak az intézmények ami segítség a településeknek és természetesen segítség a családoknak is. A gyerekeken keresztül pedig kapcsolat alakul ki a szülőkkel, ami az evangelizációban segíti az egyházat.
A település Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt templomában bemutatott ünnepi Veni Sancte szentmisével vette
maroka, 2019. augusztus 29. csütörtök, 10:48
Színházi előadások, koncertek és családi programok a Pesthidegkúti Művészeti Fesztiválon
A szervezők közleménye szerint a fesztivál nyitónapján rendezendő gála vendége a Knabenmusik Meersburg német fiúzenekar és a Pénzügyőr Zenekar lesz, a Sebő Együttes pedig a Rákóczi-év jegyében ad koncertet, amelyen Rákóczi udvarának muzsikája szólal meg korabeli hangszereken.

Pénteken a gyerekeket az Álomzug Bábszínház és a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása, valamint Rutkai Bori Űrdöngölők című interaktív mesekoncertje várja, megnyílik a Mesekert, este pedig a nagyváradi Ady Endre Emlékmúzeum kiállítása a költő halálának 100. évfordulója tiszteletére. Ünnepi fesztiválköszöntőt mond Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter, a fesztivál fővédnöke.

Pénteken tartják a fesztivál ünnepélyes megnyitóját, majd kezdetét veszi a Cseh Tamás-emlékgála, amely a zeneszerző-énekes munkássága előtt tiszteleg. Az ikonikus dalokat Für Anikó, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Hrutka Róbert és Szegezdi Róbert adják elő.

Szombaton
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 17:02
Egésznapos rendezvénysorozattal indul az új évad a Miskolci Nemzeti Színházban
repertoárjából láthatnak részleteket az érdeklődők, a színház zenekara pedig ismét keresi az önként jelentkező amatőr karmestereket - közölte a Miskolci Nemzeti Színház kedden az MTI-vel.

A Miskolci Balett következő bemutatójából, az Üvöltő szelekből mutatnak be ízelítőt, a gyerekek pedig a János vitéz mesebalett néhány részletét tanulhatják meg a táncművészektől. Ismét megnyílik a szelfipont, ahol bárki készíthet fotót a színművészekkel és a társulat új tagjai is bemutatkoznak.

Kalandjáték várja a gyerekeket a színház rejtett zugaiban, amelynek történetét A legkisebb boszorkány című zenés mesejáték adja. A játékon 6-12 éves kor közötti gyermekek vehetnek részt, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Vasárnap az érdeklődők kedvezményes bérletet is válthatnak, este 7 órától pedig Lajos András színész pajzán mesélőszínházi előadását tekinthetik meg a Déryné kertben, majd a Babra zenekar lép színpadra, de táncházat is tartanak a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 18:12
Kulturális fesztivált rendeznek szeptemberben Gül baba türbéjénél
megnyitásának első évfordulóját ünneplő Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely, amelynek eddig több mint 32 ezer látogatója volt, olyan programkínálattal várja az érdeklődőket szeptemberben, amely minden korosztálynak szórakozási lehetőséget nyújt.

A fesztiválon lesznek kerekasztal-beszélgetések többek között Gül babáról, a török-magyar kulturális kapcsolatról és a türbéről, emellett szerepelnek a programban magyar és török együttesek koncertjei és török-magyar irodalmi felolvasás is. A gyerekeket pedig koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, mesemondással várják.

A fesztiválon olyan előadókkal találkozat a közönség, mint például a Talamba együttes, Agócs Gergely és a Fonó együttes, Berecz András mesemondó és Andor Anikó, az Év tájépítésze, a Gül Baba Kulturális Központ kertjeinek tervezője.

Varga Betti, a PestText főszervezője elmondta, hogy a szeptember 25. és 28. között tartandó nemzetközi irodalmi fesztiválra érkező írók, költők, műfordítók, zenészek között több olyan török előadó,
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 13:01
Szép napot mindenkinek!
A tegnapi nap nem fogalmaztam érhetően mikor arra utaltam, hogy álljunk ki magunkért.
Nem az önkormányzati választásra céloztam, hanem, hogy elfogadták a köznevelési törvény módosítását is, méghozzá 127 igen szavazattal, 57 nem és 1 tartózkodás mellett.

A módosítás értelmében

megszűnik a magántanulói státusz, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozza a sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekeket,
bürokráciacsökkentés címen megszűnik a tantestület és az egyéb iskolai dolgozók, diák-önkormányzatok és szülők véleményezési joga az iskolaigazgató választással kapcsolatban,
a hároméves kortól kötelező óvodába járás alól csak négyéves korig kaphatnak felmentést azok a gyerekek, akiknek a szüleik ezt kérelmezik,
az egyébként csak szóbeli értékelést alkalmazó iskolákban is kötelező lesz a félévi és év végi teljesítményt osztályzattal is minősíteni,
a pedagógusjelöltek nyelvvizsga nélkül is megkezdhetik a
kirscha, 2019. augusztus 27. kedd, 08:37
Parragh László: óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért
rá.Parragh László szerint a szakképzés erősödődéséhez hozzájárult az is, hogy a társadalomban egyre inkábbközbeszéd tárgya egy szakma megszerzése. Tudatosult a fiatalokban az is, hogy a szakmák az alkotás örömét is jelentik, és talán ami a legfontosabb, megélhetést, biztos egzisztenciát adnak, kellő ambíció esetén pedig a továbbtanulás is biztosított. Ahhoz, hogy a szakképzésben bekövetkezett trendforduló tartós legyen meg kell győzni a szülőket is arról, hogy szakmát tanulni küldjék a gyerekeket, emellett a kamara és a vállaltok közötti együttműködést erősíteni kell - fejtette ki.

A kamara elnöke úgy látja, a WorldSkills verseny egyértelműen mutatja, hogy minden ország számára kiemelkedő jelentőségű a szakképzés. Kazanyban 1300 fiatal szakmunkás versenyez 63 országból, és a kevésbé fejlett térségekből is érkeztek magas képzettséget igénylő szakmában versenyzők. Magyarország méretéhez képest átlag feletti részvételi lehetőséget tudott elérni, 22 szakmában 24-en versenyeznek a magyar
velemenyezd, 2019. augusztus 25. vasárnap, 16:01
Szép napot mindenkinek!
bérkiegészítés, nem "zsebpénz", sem pedig közmunka díj. Egy alap díj csupán. Isten teremtményei vagyunk mindannyian, ne éhezzen senki.
Álmodtam hozzá, közel négy és fél millió lakást ( pillanatnyilag ennyit tart nyilván a KSH ma hazánkban), amit mi alig több, mint 9 millió magyar belakhatnánk.
Az én világomban nincs magántulajdon. Az én világomban, nincs éhség. Az én világomban Mammon éhezne, nem az emberek.
Nos, az én világomban minden fiatal párnak lenne otthona, nem lenne kérdés, hova szülje a gyerekeket, lenne közös ruhabolt, ahova ( ma is divatos módi: turkáló) leadnák a kinőtt és elhoznák a használható ruhadarabokat. Köztudott, egy pici baba nem elhasználja, csupán kinövi pikk-pakk a ráaggatott méregdrága rucikat.
Lenne olyan oktatás, ahol az Életre nevelnék a gyerekeket, ahol nem csak sok felesleges lexikális áltudást magolnának be, hanem elsajátítanák a kétkezi munka szépségét.
Ahol rá tudnának csodálkozni egy-egy kihajtott növényre, ami az általuk elvetett Magból nő ki,
kirscha, 2019. augusztus 22. csütörtök, 10:26
Szép napot mindenkinek!
Régebben kissé untam már a sok bölcsességet, amelyet mindenki előszeretettel mondogatott, de értelme nem volt. Viszont az egyik Harry Potter filmben hallottam egy elgondolkodtató, igaz, és hasonló jelzőkkel illetendő bölcsességet: "Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat..."

A következő "Az ember jobban megnyílik a könyvben, még intim dolgokat is elárul magáról." Nem pontos idézet, de a lényeg benne van.

Egy Johann Christian Friedrich Hölderlin-től vett idézeten jót mulattam: "Mielőtt megszólalnál, gondold végig, hogy amit mondanál, szebb-e, mint az a csönd, amit meg akarsz törni."

William Golding, a Legyek ura írójától: "A legnagyobb gondolatok mindig egyszerűek." Milyen igaz!

Végezetül pedig Cora Carmack: "Néha az ember csak akkor tudja meg, mit keres, amikor nekiütközik, és hanyatt vágódik tőle a földön."

Golding tehát nem gyerekekről írt, hanem egész kultúránkról, véleménye szerint az emberi természetről. Csak így tudta megmagyarázni
kirscha, 2019. augusztus 16. péntek, 09:18
A Szeretetről
megvalósulás.Róth Márta: Kezedbe teszem a könyvet

"Kezedbe teszem a Könyvet,
hogy vezessen a sűrű ködben.
Kezedbe teszem az átlátszó kristályt,
hogy lásd a szépet, keresd a tisztát.
Kezedbe teszem a gyertyalángot,
világíts annak, aki bántott!
Kezedbe teszem a szőtt takarót,
takard be az árván fázót!
Kezedbe teszem a fénylő kulcsot,
hogy meleg legyen, és várjon az otthon.
Indulj hát, s hívd magaddal a gyerekeket,
hogy kezükbe tehesd a szeretetet. "Idézetek

A szeretet könnyít az emberek szenvedésein. Eddig nem tudtam, de aztán rájöttem, hogy nincs tökéletesebb fájdalomcsillapító, mint a szeretet.
Good Doctor c. film

A szeretetet az élőknek kell adni.
Alice Sebold

"Nem lámpával, hanem szívvel kell keresni az embereket, mivel csak a szeretetnek nyílnak ki a szívek."

(Peter Rosegger)
menusgabor, 2019. augusztus 14. szerda, 15:30
Szép napot mindenkinek!
A tanulatlan, megnyomorított gyerekekből tanulatlan, könnyen irányítható felnőtt válik - állítja Gyarmathy Éva pszichológus.

Eltörölték a magántanulói státuszt, szűkítik az alternatív iskolák lehetőségeit - ezek mind érintik a sajátos nevelési igényű, tanulási zavarokkal küzdő gyerekeket is. Mi lesz velük?
A sajátos nevelési igényű, vagyis SNI-s gyerekek száma évről évre növekszik, már több mint 90 ezren vannak. Közülük nagyon sokan alternatív, alapítványi iskolákban tanulnak vagy magántanulóként teljesítik tankötelezettségüket. A magánintézmények mintegy 25 százalékkal több SNI-s diákkal foglalkoznak, mint az állami vagy az egyházi iskolák. Ha nem is mindegyikük, de jelentős részük hirtelen átkerülne az állami közoktatásba, az rövid időn belül katasztrófához vezetne. És akkor még nem is beszéltünk a többi különleges gyerekről, mint például a magatartási vagy tanulási nehézséggel küzdők vagy a kiemelkedően tehetségesek, akik szintén nem boldogulnak az állami keretek
kirscha, 2019. augusztus 07. szerda, 11:40
Leváltották a román oktatási minisztert a múlt héten eltűnt 15 éves lány ügye miatt
Andronescu az Antena 3 hírtelevízió csütörtök esti műsorában azt mondta: ő már "otthonról megtanulta, hogy ne üljön be idegen autóba", arra utalva, hogy Alexandrát autóstoposként vette fel kocsijába a meggyilkolását később bevalló férfi. A miniszter azt fejtegette, hogy - ha a szülők nem tanítják meg őket erre - az iskolákban kell felkészíteni a gyerekeket arra, hogyan megvédjék magukat a rosszakarókkal szemben. Az áldozatot elmarasztaló megjegyzését azzal a szónoki kérdéssel vezette fel: vajon mi késztethette Alexandrát, hogy stopoljon, amikor bérlete volt az iskolabuszra?

Dancila Facebook-bejegyzésben közölte döntését, leszögezve: Andronescu televíziós nyilatkozata a megértés hiányáról tanúskodik a tekintetben, hogyan kell a gyermekeket az elrablástól, erőszaktól, visszaélésektől és emberkereskedőktől megvédeni.

"Ez egy felelőtlen hozzáállás, amely nem tükrözi a kormány álláspontját, és nem akarom, hogy az általam vezetett kabinettel azonosítsák" - magyarázta döntését a miniszterelnök.
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 15:12
A béke ünnepe
tartozik.
...........
Lujzikalagorban, ebben a nagy csángó faluban odaérkeztünkkor mindenfelől csángó asszonyok igyekeztek a templom felé. Egyikükkel szóba is elegyedtünk, megtudtuk, rózsafüzért imádkozni mennek. Eduard, a Gyulafehérváron tanuló, de most vakáción otthon tartózkodó csángó fiú is barátsággal fogadott minket. Ő jól tud magyarul, de a generációjában a legtöbben nem, mondja. Viszont vannak most már tanárok ott, a faluban, akik az iskola után, délutánonként magyarul olvasni-írni tanítják a gyerekeket. A bákói magyar mise is fontos. Eduard is ott volt. Legközelebb talán a most a templom felé igyekvő magyar anyanyelvű asszonyok közül is ott lesznek néhányan. Hiszen itt, Lujzikalagorban románul imádkozzák a rózsafüzért és románul ünneplik a szentmisét. Így volt ez egész életükben. A római katolikus vallású, mélyen hívő moldvai csángók helyzete, története igen összetett, mélyre, régre kell visszamenni az
maroka, 2019. július 30. kedd, 11:12
2/343
Képek, videók
katolikus.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 21:09
katolikus..jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 21:09
katolikuss.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 11:42
katolikush.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 11:42
katolikusd.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 11:41
katolikus...rt.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 11:41
katolikus,.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 11:40
katolikus bál2016013140.j
zsokica45
2016. július 31. vasárnap, 19:47
katolikus bál2016013139.j
zsokica45
2016. július 31. vasárnap, 19:44
kutya gyerekek.jpg
durcimarcika
2019. január 23. szerda, 16:24
moz.gyerekek.jpg
durcimarcika
2019. január 19. szombat, 17:03
gyerekek a hóban0107.jpg
maroka
2019. január 07. hétfő, 12:41
moz.gyerekek tél1.jpg
durcimarcika
2019. január 07. hétfő, 10:11
moz.gyerekek tél.jpg
durcimarcika
2019. január 07. hétfő, 10:11
Gyerekek szánkón
eva6
2019. január 04. péntek, 08:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.