Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 02:41 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
7. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
fejjel voltál magasabb nálam és legalább tíz kilóval több, mint én! Akkor a szemedbe néztem és láttam benne a rémületet. Ettől megsajnáltalak és elengedtelek. Ezt követően kimentél a házból, majd magamra zártam a lakásajtót, hogy ne tudj visszajönni egy ideig.
*
Nyugalmat akartam. Nyugalmat!!!!
Akkor átmentél a szemközti házban lakó nagybátyánkhoz. Mint ahogy itt leírod, gondolom, neki is azt mondtad, hogy ,,meg akartalak ölni"...

Úgy látszik, hogy ez nálad kisgyerek-korod óta visszatérő valamilyen KÉNYSZERKÉPZET.
Nem tudom hogyan alakulhatott ki ez nálad, de rettenetes lehet!
*
Már gyerekkoromban sem értettem, hogy mitől van ez. Ma már azt gondolom, hogy pánikroham törhetett rád, ha váratlan esemény részese lettél? Vagy, ha valaki ,,NEM"-et mondott neked valamire? Autisztikus tünetek ezek, melyeket nem ismertem föl. Akkoriban senki nem foglalkozott ezzel. Nekem meg sejtésem sem volt arról, hogy ilyen is létezik!

Sajnos,
furaila, 2020. április 05. vasárnap, 22:52
5. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
5. VÁLASZ
Attól függ, hogy ez a minden pénteken való ,,lefürdetés" mikor volt.
Mert anya 1980-ban, július 5-én kapott először agyvérzést és akkor valóban nem tudtam neki, vagy rajta segíteni. Akkor született harmadik gyerekünk és már előtte való napokban kórházban voltam. Majd amikor a szülés után hazaengedtek, telefonon egyeztettünk és együtt mentünk be veled meglátogatni. Sajnos, engem nem ismert meg. Keresztül-nézett rajtam és téged kérdezgetett, hogy van-e tejed tudsz-e szoptatni?
Hogy vagy képes ezt is ELFELEJTENI, vagy ELHALLGATNI? Nem változtál semmit alsó tagozatos kisiskolás korod óta! Még mindig olyan szelektív a memóriád, mint akkor volt!
Amikor kijöttünk tőle majd megfulladtam a visszafojtott zokogástól. Akkor döbbentem rá arra, hogy anya bármikor meghalhat... Ráadásul úgy, hogy az évek, évtizedek alatt felgyülemlett tisztáznivalónk soha nem fog tisztázódni!
Látva, ogy mennyire összeomlottam, csak annyit mondtál:
- ,,Ugyan, Mari ne csináld a
furaila, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
Putyin felhatalmazta az orosz kormányt a rendkívüli állapot kihirdetésére
idején.

Putyin a kabinetülésen elmondta, hogy újabb gazdaságtámogató lépések vannak előkészületben.

Oroszországban a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma egy nap alatt 440 fővel 2777-re emelkedett. A halottak száma 24-re, a gyógyultaké 190-re nőtt. A fertőzöttek közül 1880-an Moszkvában élnek.

Nagy port vert fel a sajtóban, hogy a Komi Köztársaságban, Sziktivkar egyik kórházában több mint ötvenen fertőződtek meg. Sajtóértesülések szerint a kórt a páciensek egy orvostól kaphatták el, akinek gyerekei egy európai országból tértek vissza.

Makszut Sadajev távközlési miniszter levélben közölte az orosz régiók vezetőivel, hogy az általa irányított tárca kidolgozott egy rendszert, amelynek segítségével a mobilszolgáltatóktól kapott adatok alapján le lehet követni azokat az embereket, akik koronavírus-fertőzöttekkel kerültek érintkezésbe.

Moszkvában egyébként néhány nap múlva már mobilalkalmazás figyeli majd a karanténra kötelezett fertőzöttek mozgását, az egészséges polgároknak
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 21:03
2. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
keresztanyám lett megszületésem 23. napján) 1954-ben halt meg.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=450566&sort=

Anya neve Bálint Zsófia volt. Apja Bálint Benjámin, a régi anyakönyvi kivonatok szerint. B. Béni nagyapád malomtulajdonos molnár volt. 1930-ban meghalt. Anya ekkor még csak 8 éves volt. Nagymamád ekkor még ifjú és gazdag molnárné volt. (20 évvel volt fiatalabb a férjénél.) A malomban dolgozott, mint molnár-legény Pusztai János, aki szintén megözvegyült és ott maradt 3 kisgyerekkel. Nagymamád hamarosan feleségül ment Pusztai Jánoshoz és édes mostohaként gondoskodott a 3 mostoha-gyerekéről (ifj. Pusztai Jánosról, Pusztai Mihályról és Pusztai Ilonáról) meg anyáról, Bálint Zsófiáról. Anya együtt nőtt föl Ilussal, akivel nagyon jó volt a kapcsolata még 1946-ban, az én születésemkor is! Ez a kép akkor készült, amikor 6 hónapos csecsemő voltam.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=485824&sort=

Együtt éltek apával Pesterzsébeten, a Pacsirta utcai
furaila, 2020. március 30. hétfő, 14:22
Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
Nagyapa még azon az őszön meg is halt agyvérzésben. Feri bátyja akkor töltötte Jászberényben a 3 éves sorköteles katonai szolgálatát, és amikor már el volt nagyapa temetve, akkor mondták meg neki, hogy meghalt a ,,kulák" apja!

Apa, pedig hangtalanul zokogva járt-kelt a házban, mert azon vívódott: ,,mi lesz, ha elmegy egy kuláknak a temetésére?". Mi lesz, ha ezt megtudják a gyárban és ,,racizni" fogják emiatt? Ki fogja eltartani beteg feleségét és a gyerekeit?

Bóna (Pokornyik Julianna) nagymama ezt követően beköltözött a városi házába Piroska nénikénkkel. Ott hagyta a tanyát Imre bácsikánknak, aki azelőtti években (már nem tudom pontosan melyik évben) nősült meg.

Engem, pedig apa azzal kínozott, hogy felejtsem el a tanyát, meg mindent, ami oda kötött! Csibráki bácsi, a szomszédban örökösen kérdezgetett a kerítésen keresztül és jókat nevetett, amikor ijedten beszaladtam a házba és elbújtam ,,anyám" (nagymamád)
furaila, 2020. március 28. szombat, 12:17
Székely János versei
ama
darabjait, amiket halála után is vállal. Kiadását már nem érhette
meg. A kötethez írt előszavának a végén ez áll: “Olyan korban írtam
én verseimet, amikor szégyen volt embernek lenni. Morális helyzetnek
ez szörnyű, de költői helyzetnek nem éppen érdektelen."

Székely János : Semmi -soha
ALTATÓ

Ma ismét nem tettél semmi rosszat.
Térj ágyadba, szegény gyerek!
Pillád alatt már kék álmok boroznak:
Koros szatírok ésbecsípett istenek.

Ma ismét nem tettél semmi rosszat.
Aludj szelíden. Lomha tenyerét
Arcod köré új alkony bíborozza,
Körmödre fúva máréltető melegét.

Várd meg: tán megjön majd a holnap,
És kedved szerint játszani
Újra elmehetsz, ártatlan tolvaj,
Kinek valódi, nagyzsiványok társai.

Várd meg: csak megjön már a holnap!
Nézd: égre száll szelíd ígérete.-
Ott künn a
menusgabor, 2020. március 22. vasárnap, 22:45
Migránsok halála - Elutasította a táblabíróság az egyik vádlott perújítási indítványát
Lőrinczy György közölte, hogy a táblabíróság jogerős ítéletével életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosította a szállításban közreműködő bolgár állampolgár büntetését és kizárta őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A férfi a jogerős ítélet ellen perújítási indítványt nyújtott be, amelyben ismét ártatlanságát hangoztatta, de új bizonyítékot nem jelölt meg. Arra hivatkozott, hogy megítélése szerint az alapügyben a nyomozó hatóság és az ügyészség törvénysértően járt el, valamint a bírósági eljárásban hamis bizonyítékot használtak fel.

A Szegedi Ítélőtábla - egyetértve a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával - az elítélt perújítási indítványát alaptalannak ítélte, ezért azt elutasította.

A táblabíróság jogerős ítélete szerint egy afgán férfi vezetésével 2015 februárja és 2015. augusztus 27. között egy bűnszervezet működött, amely júniustól napi rendszerességgel szállított embertelen körülmények között migránsokat arra alkalmatlan, zárt, sötét és levegőtlen
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 10:21
Furcsának lenni egy nem normális társadalomban
is választottál magadnak.

Én addig is nyugodt szívvel vagyok az a furcsa és modortalan bunkó, aki elmondja a véleményét, aki nem foglalkozik azzal, hogy a számára nem fontos emberek mit gondolnak róla, és aki nem eszik pusztán udvariasságból. És akinek ezzel problémája van, az az ő problémája, nem az enyém.:)
De honnan indul, és miért alakul ki ez a görcsös megfelelési kényszer, mely annyi terv, álom és lehetőség gyilkosává válik? Hogyan lesz egy ambíciókkal és reményekkel teli, lelkes gyerekből egy mások véleménye miatt feszengő, megkeseredett, görcsös emberi lény? Hol veszíti el azt a rengeteg lehetőséget, mely az életében adódhatott volna?

A kisbaba sírni kezd a villamoson. Az anya pedig rettentő kínosan érzi magát és próbálja elhallgattatni a gyereket. Talán nem is fontos, mi a baj, mit akar jelezni a kicsi, csak az, hogy minél hamarabb elterelődjön az emberek figyelme róluk.

A gyermek később iskolába kerül, ahol az egyik óra épp unalmasra sikerül - elkezd hát
lilagondolatok, 2020. március 04. szerda, 08:36
krónika 5. rész (kérdések)
Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta: nyilvános közbeszerzésen, az eljárás szabályai alól fel nem mentve választották ki a pályázat nyertesét.

Azt mondta: Magyarországon 2010 előtt olyan baloldali rendszer működött, amelyben "nagyjából tízezer milliárd forint értékű vagyont hordtak szét, ezzel szemben a nemzeti kormányzás alatt a másfélszeresére nőtt az állami vagyon értéke".

LMP: milyen a gyógypedagógusok területi eloszlása?

A sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek iskoláztatásáról kérdezte az emberi erőforrások miniszterét Ungár Péter (LMP).Mint mondta, sok esetben 60-80-100 kilométernyit kell utazniuk a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a fiatalok megfelelő képzéshez juthassanak.

Válaszában Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára azt emelte ki: tíz éve egy, ma már nyolc helyen képeznek gyógypedagógusokat és konduktorokat, a pályán lévők száma 70 százalékkal, 9700-ra emelkedett.

Közlése szerint mindez azt mutatja, hogy míg száz SNI-s gyerekre
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 15:02
Mégis tönkretette az életét
Az egyetlen ember, akit Sztálin szeretett mégis tönkretette az életét

A Kreml kicsi hercegnője, a párt első számú vezetőjének szeme fénye, az ellentmondást nem tűrő kislány, nő és asszony. Nyikita Hruscsov szerint ő volt az egyetlen ember, akit Sztálin talán őszintén szeretett. Igaz, hogy a többi gyerekéhez hasonlóan, vele sem sokat törődött. A milliók haláláért felelős zsarnok lányaként egész életében követték az orosz, majd az amerikai titkosszolgálat tagjai, életét csalódások, konfliktusok és tragédiák övezték. A kommunista diktatúra mély megdöbbenésére azonban sikeres írónőként kitűnő hírnevet és a megélhetéshez szükséges egzisztenciát is megteremtette. Ma 94 éve, 1926. február 28-án született Szvetlana Joszifovna Allilujeva, az egykori szovjet diktátor, Sztálin lánya.

A sorsát nem bánhatja meg az ember, de azt bizony bánom, hogy anyám nem egy ácshoz ment
foldinefehereva, 2020. február 29. szombat, 15:38
A munkakönyv
főszerkesztője!
*
Végső elkeseredésemben írtam egy levelet az akkori adatvédelmi biztosnak, aki nagyon részletes válaszában felvázolta a törvényes lehetőségeimet. Ez alapján fordultam a bírósághoz. Majd, a sokadik beadványt követően onnan is szabályosan elkergettek. Közölve velem, hogy nekem azok a szüleim, akiket annak idején az anyakönyvbe bejegyeztek... és punktum. Nehéz volt tudomásul venni, hogy az maradt az első számú személyi azonosítóm az okmányaimban, aki ellenségesen viselkedett velem gyerekkorom óta, és aki szándékosan tönkretette az életemet.
Azt azért még most sem értem, hogy kinek és milyen érdeke fűződhet ahhoz, hogy ez az én életemben most már örökre így is maradjon?
Azt gondolják életem megrontói: talán, ha egy ,,törvényen kívüli" én-tudattal élem a további életemet, elmegy a kedvem az igazság keresésétől és hangoztatásától?
Talán, talán...
*
Már ez az egész nem is érdekelne, ha nem küldött volna ,,Tartó" - egy övön aluli
furaila, 2020. február 23. vasárnap, 10:05
Történelmi lecke
TÖRTÉNELMI LECKE
Kár, hogy fogalmam sem volt arról, hogyan is kezdődött 1956-ban az a bizonyos ,,történelmi lecke"! Az idézőjelbe tett két szó: ,,történelmi lecke" utalás Albert Camus: A magyarok vére c. írására, ami itt is olvasható:
http://www.andrassygimi.hu/joomla/files/Albert_Camus_A%20magyarok_ vere%20.pdf?fbclid=IwAR1UsZPaZ1nVo1f81aiQxrUDaIH2cTSHwq1JMG6m6k8Ij Wyfl83ozuihiK4

Valójában a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről bálaszám hullottak azok a RÖPCÉDULÁK a beavatottak portáira - meg a nyugati országrészek településeinek közelében az erdei tisztásokra és mezőkre - melyek terjesztésével forradalmat lehetett ROVOKÁLNI. Ami "csak" ÜRÜGY volt később arra, hogy az Ausztriából kivont SZU hadserege (hadosztályai) bevonuljon Magyarországra.
Ürügy volt, mint a II. világháborúba való belépésünket ki-PROVOKÁLÓ kassai bombázás is ÜRÜGY volt...

Minden felelősségem tudatával kijelenthetem, hogy én láttam azokat a röpcédulákat, már 1956 augusztusában!
furaila, 2020. február 02. vasárnap, 01:28
2/252
Képek, videók
Gondolj titkokat
irmus
2012. február 11. szombat, 14:49
Titkok kertje.gif
zsokaoldala
2011. december 16. péntek, 11:34
Titkok csarnoka.gif
zsokaoldala
2011. július 06. szerda, 22:14
Titkok könyve.png
mbartis
2011. április 27. szerda, 21:07
titkok...
margo511
2011. április 24. vasárnap, 19:20
mesék és titkok.gif
zsokaoldala
2011. február 12. szombat, 13:05
nyári titkok.gif
zsokaoldala
2011. február 04. péntek, 22:42
Titkok könyve.jpg
mbartis
2010. november 01. hétfő, 21:00
A titkokat
anna4459
2010. augusztus 16. hétfő, 22:30
titkok temploma.gif
zsokaoldala
2010. augusztus 16. hétfő, 19:46
Hálószobai titkok.gif
mbartis
2010. július 22. csütörtök, 22:32
titkok szigete.jpg
csilla663
2010. július 08. csütörtök, 18:08
Vannak álmok, melyeket ne
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.