Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:37 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szűz Mária szent neve 09.12 II. rész
Blogomba: Szűz Mária szent neve 09.12 I. rész

- Igenaptár oldalon
Ennek az emléknapnak, saját olvasmányai vannak
OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Mária reménységünk az életre és minden erényre.
Jó illatot fakasztok én, mint a szőlőtő, és virágaimból pompás, dús gyümölcs terem.
Anyja vagyok én a szép szeretetnek, az istenfélelemnek, a hitnek és a szent reménynek.
Nálam van az út és az igazság minden kegyelme, nálam az élet és erény minden reménye.
Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel.
Mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a lépes méznél!
Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben.
Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak.
Aki reám hallgat, meg nem szégyenül, akik értem fáradnak, nem esnek bűnbe.
Akik fényt derítenek rám, örök életet nyernek.
Ez az Isten igéje.

SZENTLECKE
maroka, 2019. szeptember 10. kedd, 13:53
E-sport - A jövő hétvégén másodszor tartják meg a V4 Future Sports Festivalt
Bíró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke, az esemény főszervezője a keddi sajtótájékoztatón ismertette, hogy a program jövő pénteken egy e-sport konferenciával kezdődik, melynek a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda ad otthont. "A jövő sportja - a sport jövője" mottójú, a szakmának szóló rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

"A V4 országokból érkező neves e-sport és sport szakemberek fogják bemutatni a sportág jelenlegi helyzetét, illetve gazdasági és innovációs lehetőségeit" - jelentette ki Bíró Balázs.

Az elnök hozzátette: a V4 Future Sports Festival versenyeire szeptember 21-én és 22-én a Hungexpo F és G pavilonjában kerül sor. Hatféle játékban - Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Tecken 7, Gran Turismo, NBA2K20 és FIFA - mérhetik össze egymással tehetségüket a játékosok, az összdíjazás 350 ezer euró - vagyis több mint 110millió forint - lesz.

A budapesti V4 Future Sports Festival helyszíni döntőire az online
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 13:22
Önkormányzat 2019 - Bayer Zsolt: nemcsak a települések jövőjéről, hanem Magyarországról, Európáról is döntenek
Bayer Zsolt mintegy nyolcvan ember előtt arról beszélt, hogy ma már minden választásnak az a tétje, hogy mi fog történni Magyarországgal és a "maradék Európával". Hozzátette: az ellenzék szerint azért kell megnyerniük az önkormányzati választásokat minél több helyen, mert akkor meg fogják buktatni Orbán Viktort és kormányát. Ezen kívül más fontos üzenetet tőlük nem hallani - jegyezte meg.

Ráadásul a soron következő választáson két szereplő biztosan nem indul: Orbán Viktor és az ő kormánya. Ezek szerint az ellenzék "átveri" a választókat, mert ha például mindenhol az ellenzék nyerne, Orbán Viktor és kormánya akkor is hatalmon fog maradni - jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy egy televíziós vitaműsorban a közelmúltban Donáth Anna, a Momentum Mozgalom alelnöke azt mondta: azért kell megnyerniük az önkormányzati választásokat lehetőség szerint minél több helyen, mert akkor sokkal több forrás fog az ellenzék rendelkezésére állni ahhoz, hogy leváltsák az Orbán-kormányt. "Ez gyakorlatilag felér egy
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 23:22
A most zajló változások mind a rezgésszint emelkedésének...
Mike Quinsey lecsatornázza magasabb énjét 2019 augusztus 25
Per Staffan 2019 augusztus 25.

A most zajló változások mind a rezgésszint emelkedésének az eredménye és ezek továbbra is emelkedni fognak és azon lelkek számára, akik még mindig az alacsonyabb szintű rezgésekhez kötődnek ez egy nagyon kellemetlen időszak lesz, mivel képtelenek lesznek alkalmazkodni a változásokhoz. Ennek következményeként az a sorsuk, hogy az aktuális szintjükön maradjanak mindaddig, amíg le nem zajlik az emelkedés, amikor azt fogják majd észrevenni, hogy egy a Földhöz hasonló bolygóra fognak költözni. Természetesen azok, akik már emelték a rezgésüket az Anyafölddel együtt fognak emelkedni. Itt nincs semmi kiválogatás, mert egyszerűen mindenki addig a szintig megy, ami összhangban van a saját rezgésével. Ez az, amiért dolgoztatok, amióta az utolsó Nap ciklus elkezdődött és dícséretes
lilagondolatok, 2019. szeptember 09. hétfő, 15:27
A legjobb örökség
"A jó ember örökséget hagy még unokáinak is." Példabeszédek 13,22

Amikor ezt az igeverset olvassuk, ne vonjuk le mindjárt belőle azt a következtetést, hogy itt anyagi örökségről van szó. Sokkal valószínűbb, hogy Isten itt lelki örökségre gondol. Valakit fölnevelhetnek olyan szülők, akik ugyan szegények, de istenfélő emberek voltak. Ez az ember talán mindörökké hálásan gondol vissza anyjára és apjára, akik naponta olvasták a Bibliát, és együtt imádkoztak, és őt az Úr félelmében és intése szerint nevelték - még akkor is, ha haláluk idején egyetlen fillért sem hagytak rá. A lelki örökség a legértékesebb örökség!

A fiakat és leányokat tönkreteheti lelkileg a nagy összegű örökség. A hirtelen gazdagságnak gyakran egyenesen mérgező hatása van. Kevesen képesek arra, hogy bölcsen bánjanak vele, és utána továbbra is Istennek tetsző életet éljenek.

Azt is meg kell gondolnunk, hogy a családot gyakran irigység és viszálykodás veszíti össze, ha a vagyon megosztására kerül a sor. Igaz az,
kalmanpiroska, 2019. szeptember 09. hétfő, 10:51
Orosz-ukrán fogolycsere - Zelenszkij: ez volt az első lépés az összes ukrán fogoly kiszabadításához
"Azt hiszem, megtettük az első lépést, ami nagyon nehéz volt. Ezután majd eljön az ideje valamennyi fogoly visszatérésének. Folytatjuk Minszkben most már a csapatszétválasztást két újabb szakaszban, először Zolote és Petrivszke között, majd az egész frontszakaszon, ezt valódi tűszünet követi és a háború lezárása" - fogalmazott az elnök. Hozzátette, hogy ezután egy nehéz folyamat kezdődik: a megszállt területek visszaszerzése. Kifejezte ugyanakkor meggyőződését, hogy az ukránok összefogással "nemcsak embereket, de az ország területeit" is vissza fogják szerezni.

Leszögezte, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök és közte létrejött egyezségek a mostani fogolycsere kapcsán teljes mértékben teljesültek. Elárulta, hogy az utolsó pillanapig nagy titokban tartották a részleteket, mert - mint mondta - voltak, akik meg akarták akadályozni a fogolycserét. Azt ígérte, hogy ezek neve "valamikor nyilvánosságra kerül".

A több mint öt év rabság után kiszabadult Oleh Szencov krími ukrán filmrendező a reptéren
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 16:31
Demográfiai konferencia - A társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozták egyházak és családszervezet
Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai gyermekotthon alapítója azt mondta: "Isten, ahogy fejlődünk, újabb és újabb örömökkel ajándékoz meg, és az a bölcs ember, aki el tudja fogadni ezeket az örömöket".

Úgy fogalmazott: az az ember, aki nem vállal gyermeket, "befejezetlen" marad. Nem kell megbüntetni azt, akinek nincs gyermeke, hanem segíteni kell, hogy akár Szent József-i értelemben, gyermeket örökbe fogadva megtapasztalhassa a szülőség örömét - tette hozzá.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke ismertette: a NOE-nak jelenleg 13 ezer 300 tagcsaládja van. A szervezet feladata a közösségépítés, az érdekvédelem és az értékfelmutatás.

Azt mondta: ahhoz, hogy a gyermekek megszülessenek, nemcsak családokra, hanem támogató közegre is szükség van.

A NOE másik fontos feladata az érdekvédelem. Konferenciákat szerveznek, kutatásokat végeznek és elfogadásuk előtt véleményezik a családokat érintő szabályozásokat.

A harmadik feladat az
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 18:22
Elhunyt L.L. 3 éves kisfia
a fél ország gyászolja a kisfiút. Kiderült, ki vezette az autót.
Egy 76 éves férfi ült a volán mögött, akinek több unokája is van. Az idős sofőr teljesen összeomlott a baleset után, felesége is sokkos állapotba került, aki az anyósülésről nézte végig a szörnyű balesetet. A férfi vétlen volt a balesetben, állapította meg a rendőrség. A Bors megkereste F. Tamást, aki otthonában fogadta az újságírót, ám nem tudott megszólalni sem. Annyit elárult, hogy bár minden szabályt betartva közlekedett, sosem fogja tudni megbocsátani magának a történteket.

- L.L. Junior vasárnap délután jelentkezett be először közösségi oldalán kisfia halálos balesete után. Szívszorító szavak.
"Felszállt a mennybe a kis angyalom... Nem tudok megszólalni... Sajnos igaz a hír. Dávidkám tegnap elköltözött az úrhoz. Két héttel a 4. szülinapja előtt. Köszönöm a részvétnyilvánításokat, elnézést, de nem szeretnék erről bárkinek is bármit mondani. Képtelen vagyok rá. Bízom a magyar igazságszolgáltatásban. Kérem a sajtó
maroka, 2019. szeptember 06. péntek, 15:43
LMP: még az ENSZ klímacsúcs előtt meg kell tartani a rendkívüli parlamenti ülést!
A párt frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: amennyiben a klímacsúcson a világ vezetői nem tudnak megállapodni szigorú kötelezettségvállalásokról és konkrét cselekvésekről, akkor félő, hogy a klímaváltozás hatásai valóban fenyegetni fogják a civilizációnkat.

Schmuck Erzsébet bírálatként azt mondta, ehhez képest semmit nem lehet tudni a magyar kormány tervezett lépéseiről és vállalásairól. Aggodalomra ad okot, hogy a kabinet klímaszkeptikus álláspontot vall, az EU szigorúbb célkitűzéseit sem támogatta - hangsúlyozta. A kormány tagadja a klímaváltozást, amennyiben mégis cselekeszik valamit, azzal csak a felszínt kapargatja - jelentette ki.

Az LMP elvárja Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy vegyen részt a rendkívüli parlamenti ülésen és ott ismertesse a magyar kormány álláspontját és hallgassa meg az ellenzék javaslatait - szögezte le. Schmuck Erzsébet egyúttal bejelentette, levélben kérte fel Áder János köztársasági elnököt, hogy ő is szólaljon fel a
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 13:52
Kalkuttai Szent Teréz
- Magyar kurír oldalon
..............
1997. szeptember 5-én hunyt el a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend alapítója, a már életében is szentként tisztelt Teréz anya. Agnes Gonxha Bojaxhiut 2016. szeptember 4-én avatta szentté Rómában Ferenc pápa.
*
Az albán nemzetiségű Teréz anya 1910. augusztus 27-én született Agnes Gonxha Bojaxhiu (ejtsd: Ányesz Gondzsa Bojadzsiu) néven Üszküb városában (ma Szkopje, a Macedón Köztársaság fővárosa). Édesapja, Kolle Bojaxhiu építési vállalkozó volt, édesanyja, Drana otthon nevelte három gyermeküket. Agnes kilenc éves volt, amikor édesapja meghalt. Az édesanya jelentős szerepet töltött be az egyházközség életében, a jótékony cselekedetek asszonyának nevezték, mivel a nála szegényebbek megsegítését mindig kötelességének tartotta. Ha egy szegény ember kopogtatott be házuk ajtaján, alamizsnát adott neki, és arra tanította gyermekeit: még ha nem is vér szerinti rokonuk,
maroka, 2019. szeptember 05. csütörtök, 08:36
Meg akarja hallgatni az amerikai nagykövetet a külföldi beavatkozást vizsgáló orosz parlamenti bizottság
főigazgatósága adminisztrációjának vezetője korábban levélben jelezte, hogy nincs jogi lehetőség a médium képviselőinek az orosz parlament általi meghallgatására, mert a DW német felügyeleti szerveknek tartozik elszámolással. Tagadta, hogy a német adó beavatkozott volna az orosz belügyekbe, egyúttal meghívta Piszkarjovot, hogy a téma megvitatásához utazzon el Németországba.

Piszkarjov kilátásba helyezte, hogy ha a német médiavállalat képviselője nem jelenik meg a testület előtt, akkor az utóbbi kezdeményezni fogja a kormánynál a DW tudósítói akkreditációinak felfüggesztését vagy visszavonását. Szavai szerint egyébként a testület munkájához fel kívánja használni a külföldi beavatkozással kapcsolatban az orosz sajtóban megjelent tényfeltáró anyagokat is.

Az orosz főváros vezetése által legtöbbször nem engedélyezett, rendszeres hétvégi ellenzéki megmozdulások azt követően kezdődtek el júliusban, hogy kerületi választási testületekelutasították57 jelöltaspiráns bejegyzését a vasárnap esedékes
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 17:12
EBP - Informatikai eszközöket kapott az onkológiai intézet
Polgár Csaba, az intézmény főigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a nagy teljesítményű szerverek, számítógépek, nyomtatók beszerzése szorosan kapcsolódik a későbbiekben, az intézet területén felépülő onkodiagnosztikai központhoz.

Ez utóbbi beruházásra 10,3 milliárd forintot fordít a kormány az EBP-ből. A négyemeletes, mélygarázzsal ellátott, összesen 11.382 négyzetméteres épületben kap majd helyet a képalkotó diagnosztikán túl a patológiai, citológiai, a kutatói és az onkogenomikai részleg. Szintén az épületben - amely a főigazgató reményei szerint még ebben a kormányzati ciklusban megépül - alakítják majd ki az úgynevezett telemedicina központot, amely virtuális orvosi konzultációkra is lehetőséget nyújt a leletek, képalkotó felvételek tárolásán, továbbításán túl.

A főigazgató szerint ezen fejlesztések sokkal komplexebben fogják lehetővé tenni a daganatok korai diagnózisát, az elváltozások korai stádiumban történő kezelését, a betegek egynapos
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 15:12
2/1436
Képek, videók
Szűz Mária templom
sacimama
2017. szeptember 19. kedd, 21:15
szuz-maria-szobor-a-hu rri
lilagondolatok
2017. szeptember 18. hétfő, 09:10
SZŰZ MÁRIA-NEVE.jpg
katolikusokoldala
2017. szeptember 12. kedd, 16:09
szüz mária. 005.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:00
szüz mária. 004.png
chillik
2017. június 13. kedd, 17:59
szüz mária. 003.png
chillik
2017. június 13. kedd, 17:59
szüz mária. 002.png
chillik
2017. június 13. kedd, 17:59
SZűz--MÁRIA--ének.jpg
katolikusokoldala
2017. június 07. szerda, 06:24
szüz mária.png
chillik
2017. április 20. csütörtök, 18:41
SZűz--MÁRIA.png
katolikusokoldala
2017. január 24. kedd, 19:31
szuz-maria-a-szent-rem eny
katolikusokoldala
2016. október 29. szombat, 19:40
Szűz Mária fénylő szíve.g
sz719eszter
2016. október 07. péntek, 11:39
A Szeretetnek
irmus
2013. december 09. hétfő, 07:05
Az igaz szívű szeretetnek
pacsakute
2013. november 16. szombat, 08:31
A szeretetnek nincs szüks
bongyi53
2013. május 27. hétfő, 21:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.