Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:01 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nehezen ébredők zseniális lélekrajza Karinthytól...
várják, és a csatát azonnal megkezdik. Tehát mi Németalföld fővárosa? Bauer, fogd be a szájadat, és ülj ide az ágyú mellé, most te vagy az Ágyútüzér, és teneked kell megvédeni Norvégia határát. Hát jó, ha nekem kell megvédeni, adjanak mellém ezer kipróbált, derék cowboyt, mindegyik egy-egy mozigéppel, majd én megmutatom nekik. Hajrá, hajrá, derék fiúk! Fel a csatába! Adjatok egy lovat Bauer alá!

Na most!... Hadaink már bent járnak Dániában... Én azt hiszem, igazgató úr, mégiscsak ez a Bauer fogja megvédeni Norvégia határát. Mennyiségtanból rosszul áll, az igaz, de húsz saslengést csinál a nyújtón, és mint fővezérnek, ez kell. Na Bauer, hát akkor csak neki, édes fiam... foglald el Dániát... így még kijavíthatod a négyesedet.

Jó, nem bánom tanár úr. Tábornoki egyenruhám megfelel? Így. Hát most utánam, fiúk. Maga, Mákossy tanár úr, maga lesz a hadsegédem... de vigyázzon, hogy mit parancsolok, és fogja be a száját... Így. Üljön fel ide hátra a lovamra, és kapja el, ha golyó jön...
lilagondolatok, 2019. június 17. hétfő, 09:39
Az eurócsoport elnöke az uniós költségvetési szabályok betartására szólította fel Rómát
nem jelent be megfelelő korrekciót.

Az eljárás keretében kiszabott büntetés összege elméletileg akár a bruttó hazai termék (GDP) 0,2 százalékát is elérheti.

"Remélem, hogy Olaszország elfogadja a felé nyújtott segítő kezet, és meghozza a szükséges intézkedéseket" - közölte Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter.

"Ezek a szabályok okkal születtek" - figyelmeztetett német kollégája, Olaf Scholz.

Giovanni Tria, az olasz pénzügyi tárca vezetője arról számolt be, hogy országa bizonyítani fogja, hogy teljesíteni tudja a hiánycélokat, ugyanakkor megegyezésre törekednek a brüsszeli testülettel.

Mint mondta, nincs szükség új intézkedésekre, a kormány tudja, hogyan érje el a hiánycélokat, ami szándékában is áll, ugyanis ez fokozza a biztonságot.

Az elemzők többsége arra számít, hogy az eurócsoport osztani fogja az Európai Bizottság értékelését.

Olaszország államadóssága mintegy 2300 milliárd euró, a GDP 132 százaléka, ez a második legmagasabb arány az EU-ban, több mint duplája a
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:17
MLSZ - Több játéklehetőség a fiataloknak
"Az új kooperációs szerződés keretein belül az NB I-es csapatok tehetséges fiatal játékosai (21 év alattiak), ha nem, vagy csak minimális időt játszanak az adott hétvégén a felnőtt csapatukban, akkor az NB II-ben is játszhatnak mérkőzést" - áll az mlsz.hu keddi elnökségi ülésről szóló beszámolójában, melyben hozzáteszik, hogy a szabályok a futballisták fejlődését és az NB II-es klubok érdekeit is szem előtt tartva részletesen határozzák meg, hogy ki és hol játszhat, illetve hány ilyen játékos lehet. A rendszer már idén nyártól életbe lép, és az elnökség egy év múlva értékeli a tapasztalatokat.

Az utánpótlás-bajnoki rendszert is átszervezi az MLSZ, miután a résztvevő csapatok és a szakmai bizottság is szorgalmazta a változtatást, hogy "erősödjön a mérkőzések intenzivitása, javuljon a bajnokság minősége, valamint az eredménycentrikusság helyett a játék színvonala, az egyének fejlődése kapjon prioritást".

Ennek érdekében rugalmasabb bajnoki rendszert vezetnek be, s minden évfolyam besorolását
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:40
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja 06.10
Ennek az emléknapnak (pünkösdvasárnap utáni hétfő) saját olvasmányai vannak.

OLVASMÁNY a Teremtés könyvéből
,,Ellenségeskedést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé."
Az (első) ember és felesége a bűn elkövetése után elrejtőztek az Édenkert fái között. De az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: ,,Hol vagy?"
Ő így válaszolt: ,,Hallottam lépteidet a kertben, s féltem, mert mezítelen vagyok, tehát elrejtőztem."
De Isten így szólt: ,,Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?"
Az ember így válaszolt: ,,Az asszony, akit mellém rendeltél, ő adott nekem a fáról, ezért ettem."
Az Úristen megkérdezte az asszonyt: ,,Mit tettél?" Az asszony így felelt: ,,A kígyó vezetett félre, azért ettem."
Az Úristen így szólt a kígyóhoz: ,,Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között.
maroka, 2019. június 10. hétfő, 11:42
Dunai hajóbaleset - TEK: négy hevedert vezetnek át a Hablány alatt a kiemeléshez
Jasenszky Nándor a margitszigeti sajtótájékoztatón közölte: a kiemelés akár szombaton vagy vasárnap megkezdődhet, de az is lehet, hogy a jövő hétig húzódik a művelet. Hozzátette: a Clark Ádám úszódaru már pénteken a helyszínre érkezett, és rögtön munkába áll, amint a búvárok átvezetik a hevedereket a hajó alatt.

Egy hevedert a hajó elején, kettőt középen a gépház alatt, ahol a legnagyobb a veszélye annak, hogy a hajó kettétörik, egyet pedig a tat alatt vezetnek át. Egy-egy heveder hat 32 milliméter átmérőjű drótkötélből áll össze, az elején és a végén pedig úgynevezett vezetőköteleket csatolnak hozzá; ezek együttes hossza eléri a 100 métert.

A hajó alatt átvezették a több mint száz méter hosszú hevederek vékony, elsődleges vezetőszárait és a tervek szerint haladnak tovább a munkával - mondta.

Közölte, hogy a hajó padozaton fekszik, ez alatt kell átvezetni a hevedereket, de ha nem találnak rést, akkor nagynyomású vízzel próbálnak helyet csinálni nekik.

Szólt arról is, hogy még tart
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 15:41
A szív szavai
szerző)
Őri István: SZÁRNYALÁS

Repüljünk, kedvesem
menjünk fel az égig
járjuk a csillagok
szép ösvényét végig
s azon túl is,
hol kezdődik a végtelen
hol már minden szép,
kedves, szelíd
s hol megáll az értelem
mert olyat látunk,
mit sehol
s csak állunk,
szárnyunk tétován
verdes,
mint a szerelmes,
ki először fogja
kedvese kezét...
repüljünk, kedvesem
gyere, ne félj
nem árthat nekünk semmi
testvérünk a napvilág
s puha fényével az éj
a szél magasra emel
s közben elringat,
szerelmes dalt énekel
neked s nekem
gyere, kedvesem, velem
fel, a csillagok közé
vegyük sorba mind
és válasszuk ki
a legfényesebbiket
hogy világítson
a nagy kalandban:
keresni egymást - az
menusgabor, 2019. június 06. csütörtök, 22:30
A büntetőeljárás leállítását kéri a Gólyafészek-ügyben a cseh kormányfő védőügyvédje
Michael Bartonícek szerint az ügy, amelyben Babist mintegy 50 millió koronás visszaéléssel gyanúsítják, nem bűncselekmény. Az ügyvéd közölte, hogy a hét végéig kérni fogja az ügyben érintett további ügyfelei, Babis felesége és lánya, elleni eljárás megszüntetését is.

A cseh rendőrség, amely kivizsgálta a Gólyafészek-ügyet, viszont korábban arra a következtetésre jutott, hogy törvénysértés történt, és április 17-én az ügyészségnek a kormányfő elleni vádemelést javasolta. Pavel Zeman főügyész, akinek döntenie kell erről, egyelőre nem nyilatkozott. A Gólyfészek-ügyben összesen hat személy ellen folyik eljárás.

A Gólyafészek szabadidőközpontot építtető cég, a ZZN Agro Pelhrimov, korábban az Agrofert holdinghoz tartozott, amelynek egyetlen tulajdonosa Andrej Babis volt. A szabadidőközpont építésekor, 2007-ben a cég részvénytársasággá változott és ismeretlen tulajdonba került. 2008-ban kisebb vállalkozásként jogosultságot szerzett az ilyen vállalatok számára kiírt EU-támogatásra. Amennyiben a
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 17:11
Vívó-vb - Bemutatták a Szatmári András főszereplésével készült kampányfilmet
hogy amikor 2010-ben a kormány stratégiai ágazattá nyilvánította a sportot és megfogalmazódott, hogy minél több sportesemény jöjjön Magyarországra, "akkor az volt a cél, hogy a legnagyobbakat hozzuk ide", és idén például négy nagy világverseny is zajlott, illetve zajlik itthon.

"Ez azt mutatja, hogy sportnemzet vagyunk és sportoló nemzetté is szeretnénk válni. A példaképek vonzzák a sportba a fiatalokat" - mondta, majd hangsúlyozta, hogy a magyar kormány, ahogy eddig is tette, a jövőben is kiemelten fogja támogatni a vívósportot.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a sportág szempontjából rendkívül fontos időszak következik.

"Az Eb-n is szeretnénk jó eredményt elérni. Nem rakunk terhet a versenyzőkre konkrét célok megfogalmazásával, de nyilván tudják ők is, hogy mennyire fontos a jó szereplés az olimpiai kvalifikáció szempontjából." - mondta.

A világbajnokságról úgy fogalmazott: "arra készülünk, hogy hazai közönségünk előtt a lehető legjobbat hozzuk
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 13:51
Kálmán Olga a DK támogatásával elindul a főpolgármester-választáson
az előválasztás első fordulójában támogatják. Az EP-képviselő úgy fogalmazott, mindenkinek az az érdeke, hogy egy igazán izgalmas politikai vita és verseny alakuljon ki Budapesten.

Kérdésre válaszolva hozzátette, ez a döntés az eddig meghozott kerületi megállapodásokat nem érinti.

Közölték, hogy Kálmán Olga elindul az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztásán.

Dobrev Klára kérdésre felelve nyomatékosította, a DK az őszi önkormányzati választáson az ellenzéki előválasztás nyertesét fogja támogatni.

A megválasztott EP-képviselő Kálmán Olgát úgy mutatta be, mint aki az elmúlt években bebizonyította, hogy megalkuvások nélkül és "kőkeményen" küzd Orbán Viktor rendszerével és a miniszterelnököt "mindenben kiszolgáló" Tarlós István főpolgármesterrel szemben. A politikus úgy fogalmazott: Kálmán Olga nem megosztja, hanem egyesíti azokat a budapesti szavazókat, akik változást szeretnének. Hozzátette, az újságíró nem párttag és nem is volt az.

Kálmán Olgától azt lehet várni, hogy ha
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 13:31
A Magyar Közút tizenöt speciális munkagépet vásárolt a kerékpárutak karbantartására
A csütörtöki, sárbogárdi átadóünnepségen Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos fordulópontnak nevezte a gépbeszerzést a kerékpárutak üzemeltetése tekintetében.

Jelezte, hogy a John Deere munkagépek a legmodernebb adapterekkel felszereltek, így a fűkasza mellett hóekével, seprőgéppel, sószóróval is rendelkeznek. "Nincs a világon olyan ország, ahol ezeknél a gépeknél korszerűbb eszközökkel tartják karban a kerékpárutakat" - fogalmazott.

Mikesz Csaba, a Magyar Közút műszaki vezérigazgató-helyettese megjegyezte, hogy a 2017-es kormánydöntés óta fokozatosan veszik át a kerékpárút-hálózat üzemeltetését. Mint mondta, az új traktorokkal az év minden napján képesek lesznek a kerékpárosok számára használhatóvá tenni az utakat.

A kormánybiztos kiemelte, hogy a kormány egyik legfontosabb célkitűzése szerint 2030-ra a legélhetőbb európai országok közé kell kerülnie Magyarországnak. Ebben rendkívül fontos szerepe van a kerékpározásnak, ami jó infrastruktúra nélkül elképzelhetetlen
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 12:35
Költségvetés - Kormányszóvivő: 224 milliárddal nő a családtámogatás
Kifejtette: a 2020-as költségvetés arról szól, hogy meg kell védeni a gazdasági növekedést és támogatni kell a családokat. Ennek fényében több mint a 2010-es szint duplájára, 2228 milliárd forintra emelkedik a családtámogatás összege.

Hozzátette, hogy a 2010-es adat azért ilyen alacsony, mert korábban a szocialista kormányok szinte minden családtámogatást eltöröltek, emellett pedig felelőtlenül gazdálkodtak.

Hollik István elmondta még, a gazdaságvédelmi akciótervvel azt a célt szeretnék elérni, hogy ne csökkenjen a gazdaság növekedési üteme, ezért támogatják a foglalkoztatás bővítését és egyszerűsítik a vállalkozások adózását is.

A kritikákra reagálva a kormányszóvivő közölte, a költségvetés stabil, a családtámogatást ért vádakat pedig meg ki fogják védeni.
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 23:42
Nagyszabású rendezvénnyel emlékeztek meg Angliában a normandiai partraszállás 75. évfordulójáról
a Munkáspárt és a Liberális Demokraták vezetője, Jeremy Corbyn és Sir Vince Cable képviselte.

A csaknem egész napos rendezvénysorozaton jelen volt háromszáznál is több veterán, aki részt vett az 1944. június 6-án kezdődött normandiai hadműveletben.

Megemlékező beszédében II. Erzsébet királynő kijelentette: a 75 évvel ezelőtti partraszállás sikerétől az egész világ sorsa függött. A katonák közül sokan nem térek vissza, és az elesettek hősiességét, bátorságát, áldozathozatalát a világ soha nem fogja elfeledni - hangsúlyozta a brit uralkodó.

Az első hullámban partraszálló 156 ezer szövetséges katona közül a konszenzusos történeti adatok szerint 4400 halt meg a normandiai invázió első napján.

II. Erzsébet királynő szerint az egész ország, sőt az egész szabad világ köszönettel tartozik az Európa felszabadítására indult katonáknak, akik közül sokan Portsmouth kikötőjéből hajóztak ki a normandiai partok felé.

Kifejezte örömét, hogy a szerdai rendezvényen is jelen volt a normandiai
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 17:22
1/1426
Képek, videók
karinthytorta.jpg
veronika74
2013. május 29. szerda, 20:04
Tilinger Attila - Nehezen
sanci81
2018. április 14. szombat, 19:11
Nehezen tanuló.gif
pacsakute
2012. augusztus 27. hétfő, 08:07
cic nehezen indul a hét.j
sarkadykati
2012. augusztus 05. vasárnap, 19:54
nehezen gyógyul a szív
lovaszmarika
2011. november 08. kedd, 14:27
Már nehezen bírom
pirine
2009. május 21. csütörtök, 18:48
A felállás már nehezen me
bocskai63-71
2008. június 10. kedd, 11:54
nehezen nyílík, ha a mási
aranyemberke
2007. november 21. szerda, 19:04
Nehezen megy még az alvás
bushidog
2007. november 02. péntek, 08:19
Nehezen állt össze.jpg
miday
2007. szeptember 01. szombat, 21:26
de nehezen csúszott
kovacsdeniel
2006. szeptember 14. csütörtök, 00:46
Azonnal tárja kapúit.jpg
wob
2015. szeptember 27. vasárnap, 13:16
Azonnal kezdünk.jpg
wob
2015. szeptember 21. hétfő, 17:51
Azonnal érezhető a hatása
basikele
2012. október 04. csütörtök, 01:29
még mindent azonnal a szá
blackfeet
2010. november 11. csütörtök, 14:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.