Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 03:51 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Élesztős hajpakolás
tőle a hajad. Ma szeretnénk bemutatni, hogyan lehet könnyedén elkészíteni egy tápláló hajpakolást.

Először is vegyünk elő egy nagyobb tálat, mert az élesztő mint tudjuk fel fog futni.

Élesztős hajpakolás

Hozzávalók:
5 evőkanál meleg víz,
1 evőkanál friss élesztő,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
2 teáskanál őrölt mustármag.

Elkészítés:
Az élesztőt tegyük a tálba és adjuk hozzá a meleg vizet, keverjük hozzá a cukrot is. Miután felfutott, tegyük bele a mézet és az őrölt mustármagot, keverjük össze, majd kenjük fel ezt a pakolást a fejbőrünkre és a hajgyökerekre. Tekerjünk a fejünkre fóliát és kössük be egy törölközővel. Egy óra múlva mossuk meg a hajunkat a megszokott módon, olyan érzésünk lesz mintha kétszer annyi hajunk lenne. Érdemes havonta legalább kétszer alkalmazni ezt a módszert, mert az élesztőben található anyagok táplálják a haj gyökereit.
Forrás :
pacsakute, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:29
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
(2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás

A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só

A kenéshez:
- 1 tojás sárgája

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis tejet, mert jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
4. A tésztát osszuk négy részre, majd nyújtsuk őket körülbelül tányérnagyságú körökké.
5. Két lapra osszuk szét a sós-vajas keveréket, és szépen kenjük szét rajtuk egyenletesen.
6. Ezután helyezzünk rá
eva6, 2019. június 04. kedd, 14:09
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további langyos tej adagolásával lágy tésztát dagasztunk.

Kidolgozás közben alaposan megpaskoljuk, hogy sima, hólyagos legyen. Ekkor beledolgozzuk a tejfölt is. Lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk belőle.
Tetejüket kicsit
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:52
Sajtos tejfölös lángos - glutén mentes
Hozzávalók
150 g Mix B - Bread-Mix
50 ml langyos víz
70 ml víz
12 g friss élesztő
1/2 tk.só
1/2 tk.porcukor
tejföl
reszelt sajt

Elkészítés
A tejben keverjük el az élesztőt és porcukrot. Tegyük felfutni 10 percre.
Keverjük össze a lisztet, vizet, sót és a felfutott élesztős tejet.
Gyúrjuk össze.
Takarjuk le és hagyjuk kelni 1 órát.
Szedjük 4 golyóra.
Nyújtsuk ki a golyókat lisztezett felületen.
Bő zsírban süssük meg mindkét oldalukat.
Kenjük meg tejföllel, sózzuk, szórjuk meg reszelt sajttal és fogyaszható is.
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 10:29
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só
A kenéshez:
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis tejet, mert jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
4. A tésztát osszuk négy részre, majd nyújtsuk őket körülbelül tányérnagyságú körökké.
5. Két lapra osszuk szét a sós-vajas keveréket, és szépen kenjük szét rajtuk egyenletesen.
6. Ezután helyezzünk rá
eva6, 2017. december 02. szombat, 08:43
Krumplis pogácsák
2 egész tojás, 2 evőkanál bármilyen fajta

gombakrémlevespor, 1 dl langyos víz, 1 csapott teáskanál só, 1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkészítése: Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd

felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk,

amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a

gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként

langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk,

nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba

helyezzük, és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra

kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőlemezre

tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük, és az
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Pusztamagyaródi szalagos fánk
liszt
1 db tojás
3 db tojássárgája
10 dkg olvasztott vaj
2 ek rum
1 mokkáskanál só

A sütéshez:
8 dl étolaj

A tálaláshoz:
vaníliás porcukor
lekvár

Elkészítés
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepébe ütjük az egész tojásokat és a tojássárgájákat, beletesszük a maradék porcukrot, sót és a felfutott élesztős tejet. Laza mozdulatokkal összeállítjuk, közben apránként hozzáadjuk az enyhén felmelegített vajat és a rumot. Simára gyúrjuk, letakarjuk, félóra alatt duplájára kelesztjük, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Határozott mozdulattal kiszaggatjuk úgy, hogy a forma ne nyomja össze a korongok oldalát. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Letakarjuk, 20 percig pihentetjük.
Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk
bkisseva, 2017. január 18. szerda, 14:49
Krumplis pogácsa
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 kg sós vízben főtt, áttört krumpli, 25 dkg margarin, 5 dkg friss élesztő, 1,5 dl tej, 2 teáskanál cukor, 1-1,5 evőkanál só, 2 db tojás a tésztába, + 1 felvert tojás a kenéshez. A főtt, áttört krumplit egy nagy tálba teszem, rákockázom a margarint és hagyom hűlni. Amikor már langyos, a tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt. A lisztet rászitálom a krumpli-margarinra, rászórom a sót, ráütöm a két tojást. A felfutott élesztős tejet ráöntöm és jó alaposan összegyúrom, letakarom és langyos helyen kb. egy órát kelesztem. Amikor duplájára kelt, finoman átgyúrom, 1,5-2 cm vastagra nyújtom, berácsozom, szaggatom. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom, megkenem a felvert tojással, előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 30 percig sütöm. Én hagyományos gázsütőben készítettem. Vigyázni kell, ne süssük sötétre, mert akkor nagyon hamar kiszárad.

facebook, Konyhatündérek csoportja, Szabó Gézáné receptje
bkisseva, 2017. január 16. hétfő, 18:12
Fánk gyűrű
Hozzávalók:

2-3 dl meleg tej
3 dkg élesztő
5dkg porcukor
50 dkg liszt
5dkg olvasztott vaj
2 tojás sárgája
késhegynyi só

Elkészítése:

Az élesztőt cukorral a tejben felfuttatom. A lisztet, a vajat, a tojás sárgáját, a késhegynyi sót egy tálba ki mérem, hozzá öntöm a felfutott élesztős tejet és dagasztom, amíg hólyagos, táltól elváló tésztát kapok. A tál oldalát és tészta tetejét lisztezem, duplájára kelesztem és lefedem konyha ruhával.

Ha megkelt, lisztezett deszkán kb ujjnyira nyújtom, tetszőleges méretűre szagatom, közepébe lyukat szúrok ujjal, forró olajban aranybarnára sütöm mind két oldalát, melegen porcukrozom.
koszegimarika, 2017. január 06. péntek, 18:10
Pille könnyű fánk
Hozzávalók:

2-3 dl meleg tej
3 dkg élesztő
5dkg porcukor
50 dkg liszt
5dkg olvasztott vaj
2 tojás sárgája
késhegynyi só

Elkészítése:

Az élesztőt cukorral a tejben felfuttatom. A lisztet, a vajat, a tojás sárgáját, a késhegynyi sót egy tálba ki mérem, hozzá öntöm a felfutott élesztős tejet és dagasztom, amíg hólyagos, táltól elváló tésztát kapok. A tál oldalát és tészta tetejét lisztezem, duplájára kelesztem és lefedem konyha ruhával.

Ha megkelt, lisztezett deszkán kb ujjnyira nyújtom, tetszőleges méretűre szagatom, közepébe lyukat szúrok ujjal, forró olajban aranybarnára sütöm mind két oldalát, melegen porcukrozom.
bkisseva, 2017. január 04. szerda, 12:07
Pizza tészta receptek
200fokon 20-25 perc alatt lett kész. Nagyon finom és még hidegen sem keményedik meg. Nem kell elősütni, rögtön a feltéttel együtt kell sütni.



Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál olaj
1, 5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só

Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük, rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is.



fél kg. liszt
2, 5 dkg élesztő 1 dl. cukros tejben felfuttatva
1kk só
1kk.
bkisseva, 2017. január 03. kedd, 12:05
Lángos
fokhagymával, tejföllel bekenve, reszelt sajttal meghintve rögtön kínáljuk. Kissé munkaigényes, de nagyon finom.

Egyszerű lángos 2.

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg finomliszt, 2 dl víz, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál só, bő olaj a sütéshez.
A tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot.
Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét
belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Olajos kézzel széthúzogatjuk, széleit több helyen bevágjuk, hogy formáját megtartsa, és bő, forró olajban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. Papírtörülközőre tesszük,
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
1/10
Képek, videók
Regeneráló hajpakolás tör
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:47
Öregedésgátló hajpakolás.
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:46
Hajpakolás göndör hajra.j
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:41
Nagyobb a veszély 8..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 7..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 6..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 5..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 4..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:04
Nagyobb a veszély 3..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nagyobb a veszély 2..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nagyobb a veszély 1..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nincs annál nagyobb öröm.
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:20
Százszorszép nagyobb.jpg
pacsakute
2017. augusztus 17. csütörtök, 21:14
Minnél nagyobb a csend...
csalogany13
2017. május 06. szombat, 23:23
Nagyobb eseményre gyönyör
sanci81
2017. április 17. hétfő, 13:23
Címkék
meglangyosított lisztet, kevés liszttel, megszokott módon, nagy tálba, margarin túlságosan, lisztet rászitálom, maradék porcukrot, fejünkre fóliát, összes többi, élesztő felfutott, felvert tojással, elmorzsolt élesztőt, sajt ráolvadt, Szabó Gézáné, tészta apró, élesztőben található,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.