Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 21:13 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A csokoládé 7 előnyös egészségügyi hatása
sokat vizsgálták. Kiderült, hogy szív és érrendszeri problémákkal küzdőknek igen előnyös a fogyasztása. A kakaóban lévő bioaktív vegyületek javíthatják az artériák véráramlását, és csökkenthetik a vérnyomást.

Csökkenti a koleszterinszintet

Az étcsoki fogyasztása javíthatja a szívbetegség számos fontos kockázati tényezőjét. Egy kontrollvizsgálat azt is kimutatta, hogy a kakaó a férfiaknál jelentősen csökkentette az LDL (más néven “rossz" koleszterin) koleszterinszintet és ezzel egyidőben pedig növelte a HDL-t (a ,,jó" koleszterint). Az étcsokoládé csökkentheti az inzulinrezisztenciát is, amely egy másik gyakori kockázati tényezője a szívbetegségnek és a cukorbetegségnek.Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Egy 470 idősödő férfit vizsgáló tanulmányban úgy találták, hogy a kakaó a 15 éves vizsgált
foldinefehereva, 2020. június 14. vasárnap, 18:41
Megint David Pastrnák a legjobb cseh jégkorongozó
Az észak-amerikai profiligában, az NHL-ben szereplő Boston Bruins 24 éves csatára ezzel hazájában rekordot állított be, előtte csak a sportág élő legendájának számító - és összesen 12-szer első - Jaromír Jágr tudott megszakítás nélkül négyszer egymás után nyerni hasonló szavazáson.

Pastrnák 2014 óta játszik a bostoniaknál, eddig 390 alapszakasz-mérkőzésen 379 pontot szerzett úgy, hogy 180 gólt ütött, és 199 gólpasszt adott.
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 21:33
Két fiatal játékos igazolásával véglegessé vált a Ferencváros vízilabdacsapatának kerete
ugyanakkor a korábbi sajtóhírekkel ellentétben maradt a görög klasszis Jannisz Funtulisz, és a kanadai Nicolas Constantin-Bicari.

A zöld-fehéreknél - ahogyan a klub honlapja fogalmaz - a célok változatlanok: "A következő szezonban is nagyon jó csapatunk lesz és egy ilyen csapattal nem lehet más a cél, mint a győzelem. Vagyis az eddig elnyert címeinket megvédjük, ami nem lesz könnyű, mert a többi csapat is változik. Nemzetközi szinten talán a rutinból kevesebb lesz az elmúlt évekhez képest, meglátjuk, hogy ezzel a csapattal hova tudunk jutni. Azt gondolom, hogy most is a legjobb négy-öt legjobb csapat között vagyunk nemzetközileg is. Talán nem mi vagyunk a legjobbak játékosállományt tekintve, de vagyunk olyan jók, hogy mindenkit legyőzhetünk és ez a legfontosabb" - fogalmazott Madaras Norbert.

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatának 2020/2021-es végleges kerete:Kapusok: Gárdonyi András, Vogel SomaMezőnyjátékosok: Fekete Gergő, Jannisz Funtulisz, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Német Toni, Nicolas
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 11:11
Amerikai tüntetések - Először jelent meg a bíróság előtt a Floyd halálát előidéző rendőr
szigorú fegyházból a tárgyalóteremben kivetített képernyőn válaszolt Jeannice Reding megyei bíró kérdéseire.

A nagyon rövid ideig tartó meghallgatás során a bírónő megállapította az óvadék végleges összegét. Vagy 1 millió 250 ezer dollár, s ennek kifizetése esetén Chauvin feltételek nélkül szabadlábon védekezhet, vagy a múlt héten már megállapított 1 millió dollár, ekkor viszont az exrendőrnek el kell fogadnia bizonyos feltételeket. Chauvin és ügyvédje, Eric Nelson az 1 millió dolláros óvadékot és az ezzel járó feltételeket fogadta el. Ezek között szerepel, hogy a volt rendőr nem hagyhatja el Minnesota állam területét, nem léphet kapcsolatba Floyd családjával és le kell adnia a lőfegyverét.

Beszédében Matthew Frank ügyész kiemelte Chauvin bűncselekményének "nyilvánvalóan óriási társadalmi hatását".A következő bírósági meghallgatást június 29-re tűzték ki.

Május 25-én Minneapolisban Chauvin és három rendőrkollégája igazoltatta a 46 éves afroamerikai George Floydot. A férfit az
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 23:33
A trianoni békediktátum üzenete a mának
fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi...
FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt...
Ez volt a valódi OK!

Vagyis, valójában az ÁLLAMCSŐD elkerülése miatt vettek fel hitelt, mert nem tudtak lemondani a függetlenített PÁRT- KISZ- és szakszervezeti titkárok, titkárságok azokról az anyagi előnyökkel járó előjogokról, amit a hatalom biztosított számukra.
Ezzel idézték elő azt az OKOZAT-ot, ami miatt RENDSZERT KELLETT VÁLTOZTATNI.

Ez az a TÖRTÉNELMI TÉNY,: amiről még a magukat hazamentő nemzetinek sulykoló politikusok - HELYTELENÜL - mint OK-ról szónokolnak folyamatosan évtizedek óta - mai napság is.

Sajnos, akik a VALÓDI TÉNYEKET, vagyis a KIVÁLTÓ OKOKAT meg merik fogalmazni, azokat ellehetetlenítik a PAKTUM értelmében.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
. Ugyanis, az 1990-es, akkori
furaila, 2020. június 07. vasárnap, 01:05
Ujhelyi: javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az uniós források felhasználására
A Badacsonyból bejelentkező szocialista politikus a közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta: Magyarországon két konzultáció indul. A kormány nemzeti konzultációját "álkonzultációnak", "magyarázkodó és agymosó kampánynak" nevezte, majd hozzátette: ezzel szemben az Európai Bizottság "valódi társadalmi párbeszédre hívja" a magyarokat az uniós költségvetésről.

Kiemelte: az MSZP az első olyan szervezet Magyarországról, amely írásban is leteszi javaslatait az uniós költségvetésről és a Magyarországnak járó közel hétezer milliárd forintról.

Ujhelyi István szerint a következő hét évben fókuszba kell kerülni az embereknek, hétköznapi problémáiknak és szociális kérdéseiknek. Ezek között említette a munkahelyteremtést, a megszűnő munkahelyek pótlását, a szociális ellátórendszer minőségének erősítését, az oktatás és az egészségügy fejlesztését, a méltó lakhatás megteremtését és a biztonságos időskor intézményeinek megerősítését.

Jelentős összegeket tartanak továbbá szükségesnek az
velemenyezd, 2020. június 06. szombat, 12:21
Kovács Zoltán: elfogult az EUObserver brüsszeli hírportál Romaellenes gyűlölet Budapest utcáin címmel megjelent
szerzőpáros cikke opportunista, elfogult és "túlságosan is ismerős".

"Most, hogy úgy tűnik, sikerült felülkerekedni a koronavírus-járvány legrosszabb stádiumán, és a liberális kritikusok kórusának szüneteltetnie kell kampányát a miniszterelnök állítólagos diktatórikus hatalommegragadása ellen, természetesen kellett valami más, ami miatt támadni lehet őt. És erre egy elítélendő, szélsőjobboldali radikális csoport tiltakozása tökéletes alkalmat kínál" - fogalmazott.

Nyilvánvalónak nevezte, hogy szándékuk ezzel az, hogy meggyőzzék az olvasókat az Orbán-kormány felelősségéről a radikális jobboldalért és annak romaellenes retorikáért.

Kiemelte, a "szakértők" írásainak gyakran a legérdekesebb részei éppen azok a részek, amelyeket észrevehetően kihagynak munkáikból. Olyan tények, amelyek aláássák vagy ellentétesek politikai indíttatású érveikkel.

A cikk igaztalanul állította, hogy "egyetlen nemzeti vagy EU-vezető sem ítélte el nyilvánosan az erőszakos gyűlöletbeszéd agresszív és nyílt
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 07:31
Krónika 2. rész (vagyongazdálkodás)
hitelintézetekről szóló törvény pontosítását is.

A Városliget megújításáról szóló törvény módosításának elsődleges célja, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vagyonkezelési szerződés megkötése nélkül létrejött vagyonkezelői joga tekintetében biztosított legyen az önálló eljárási hatáskör - mondta.

A Nemzeti Eszközkezelő Programról szóló jogszabály is változik, miután az eszközkezelő által kezelt mintegy 38 ezer otthon egykori tulajdonosainak 90 százaléka vissza tudta vásárolni az ingatlant. Ezzel az intézmény ingatlanportfóliója jelentősen csökkent, feladata átalakult, így időszerű a működésének felülvizsgálata.

Hatályukat vesztik a programhoz csatlakozás szabályai, a megmaradt ingatlanok pedig egy lebonyolító szervezethez kerülnek, amelyet a kormány jelöl ki.

Az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény módosításával egyszerűsödik beruházási ügynökség tulajdonosi joggyakorlása.

Fidesz: egységes szabályozás jön létre

A módosító csomag célja a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 14:12
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
tényleges szolgálati idejüket egybefüggően teljesítik.

A járvány gazdasági hatásainak mérséklését célzó adóváltoztatásokról döntöttek

A parlament a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése céljából módosított több adózási szabályt.

A képviselők 136 igen szavazattal, hét nem ellenében és 29 tartózkodás mellett fogadták el a pénzügyminiszter javaslatát.

Az Országgyűlés döntése alapján a szociális hozzájárulási adó július 1-jétől 17,5 százalékról 15,5 százalékra csökken.

Ezzel megegyezően mérséklődik a kifizetőt terhelő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) is, amely így szintén 15,5 százalék lesz.

A Ház határozata alapján a kisvállalatiadó kulcsa a jelenlegi 12 százalékról 11 százalékra csökken.

Törvénybe foglaltak a bankok járványügyi különadójával kapcsolatos szabályokat is, ami alapján a teher mértéke 0,19 százalék.

A képviselők lehetővé tették továbbá, hogy a cégek akár teljes nyereségüket társaságiadó-mentesen félretehessék egy négy
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 11:31
Trianon 100:a magyar fájdalom és remény emlékművei Budapeste
nemzetről.

Így a szobroknak a magyar történelmi tudatból táplálkozó mély szimbolikájában fontos elem a négy allegória közül Észak szobrán megjelenő motívum: a szlovákságot jelképező kisfiúnak a Kárpát-medencét egységes állammá alkotó magyarsághoz való gyermeki ragaszkodása.

Az Észak című szobor, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása korabeli plakáton (Forrás: Ritkán látható történelem blog)


Ezzel tulajdonképpen a történelmi Magyarország valamennyi nemzetiségét képviseli, még ha azok nem is jelennek meg figurálisan, leszámítva Dél szobrának alakját, a Délvidék németségét megtestesítő bácskai lányt.

A négy égtáj szobrainak félköríve által kijelölt középpontban volt a tér egyik dísze, a virágágyás, mely a történelmi Magyarországot mintázta, körülötte a Magyar Hiszekegy soraival.

A Szabadság téri virágágyás egy 1938-ban készül amerikai turisztikai film színes
menusgabor, 2020. június 02. kedd, 22:15
Fokhagymával szépülhetünk is
bőrén tanyázó baktériumoknak. Mielőtt a fokhagymát arckezelésre használja, mindenképpen végezzen bőrpróbát, mert lehet, hogy allergiás erre a gyógynövényre. A kezeléshez mindössze egyetlen gerezd fokhagymára van szükség. Reszeljen le a fokhagymát, majd dörzsölje be vele gyengéden a pattanásokat. Hagyja azokon 5-6 percig, majd bő, langyos vízzel mosson arcot.

A fokhagymát ekcéma és pikkelysömör esetén is bátran lehet alkalmazni. Mivel a fokhagyma gyulladást csökkent, így hatékonyan képes elbánni ezzel a két bőrbetegséggel. Keverjen össze egy-két lereszelt fokhagymát egy kevés hordozóolajjal. Ez lehet olíva-, jojoba-, de kókuszolaj is. Kenje be vele az érintett felületet, majd tegyen rá egy gézlapot. Fél óra múlva mossa meg a kezelt bőrfelületet és hidratálja azt a szokásos módon.

A fokhagyma gombaölő tulajdonsága is ismeretes, így a viszketéssel együtt járó bőrgombásodás ellen is nagyon hatásos lehet. Reszeljen le 3-4 gerezd fokhagymát, majd tegye azt egy lavór langyos vízbe. Áztassa
pacsakute, 2020. június 02. kedd, 09:10
Koronavírus - A BKIK a bérleti díjat csökkentését javasolja a fővárosi és kerületi önkormányzatoknak
kis- és középvállalkozások részére javasol megoldást a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjának ésszerű mérsékléséről a járványidőszakban. Eszerint a kereskedelmi egységek bérleti díját a járvány alatti forgalom visszaesésének megfelelő mértékben kellene csökkenteni.

A javaslat szerint az idei árbevételt hónapokra bontva, a tavalyi év ugyanazon időszakának eredményeivel hasonlítanák össze, így például 30 százalékos árbevétel csökkenés esetén az adott hónapra 30 százalékkal enyhítenék a bérleti díjat. Ezzel a kedvezménnyel a legalább 10 százalékos bevételcsökkenéssel járó hónapokra élhetnének a bérlők. A kedvezmény mértékét a BKIK 90 százalékban maximálná - írják a közleményben.

A BKIK koncepciójának megvalósításával a fővárosi és a kerületi önkormányzatok jelentős mértékben hozzájárulhatnának a területükön működő, jellemzően hazai tulajdonban levő kereskedelmi és lakossági szolgáltatóipari mikro-, kis-, és középvállalkozások túléléséhez, és a válságból való gyors kilábalásukhoz. Tekintettel arra,
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 10:22
2/462
Képek, videók
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
kakaobab.jpg
lilagondolatok
2014. november 24. hétfő, 00:09
kakaobab_634_201003251 536
dandej
2011. október 21. péntek, 13:49
kakaobab.jpg
dandej
2011. október 21. péntek, 13:47
kakaobab (1).jpg
dandej
2011. október 21. péntek, 13:45
a_kakaobab_470250_1106 9.j
dandej
2011. október 21. péntek, 12:56
165_893_3 kakaóbab.jpg
sarkadykati
2010. szeptember 13. hétfő, 16:24
Kakaóbab fa
zlako
2007. január 10. szerda, 20:32
A kakaóbab, mint fizetőes
zlako
2007. január 10. szerda, 20:17
Címkék
Magyar Hiszekegy, legérdekesebb részei, ezzel járó, pénzügyminiszter javaslatát, szokásos módon, módosító csomag, FTC-Telekom Waterpolo, önálló eljárási, egészségügy fejlesztését, Nemzeti Eszközkezelő Programról, Madaras Norbert, biztonságos időskor, fokhagymát ekcéma, megszűnő munkahelyek, adott hónapra, bankok járványügyi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.