Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:36 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
E-sport - A jövő hétvégén másodszor tartják meg a V4 Future Sports Festivalt
22-én a Hungexpo F és G pavilonjában kerül sor. Hatféle játékban - Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Tecken 7, Gran Turismo, NBA2K20 és FIFA - mérhetik össze egymással tehetségüket a játékosok, az összdíjazás 350 ezer euró - vagyis több mint 110millió forint - lesz.

A budapesti V4 Future Sports Festival helyszíni döntőire az online selejtezőkön keresztül lehetett kijutni, amelyek Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon párhuzamosan zajlottak az elmúlt hetekben. Az idei Counter Strike: Global Offensive küzdelmei során a négy meghívott csapat, a címvédő Mousesports, a tavalyi ezüstérmes Virtus.pro, illetve a két korábban Major torna-győztes csapat, a Made in Brazil (MiBR) és a Ninjas in Pyjamas (Nip) csapata mellett a hazai selejtezők során remek teljesítményt nyújtó Gamerzoneért izgulhatnak a helyszínen az e-sport hazai rajongói. A magyar együttes a négy meghívott együttes mellett a cseh EZ4ME, a lengyel Adwokacik, illetve az európai selejtezőkről bejutott
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 13:22
Elemzők: az importált infláció is fékezte a drágulást augusztusban
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott jelentése szerint augusztusban átlagosan 3,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbiakhoz képest, júliushoz viszonyítva 0,1 százalékkal csökkentek. Az éves áremelkedés üteme harmadik hónapja csökken, júliusban 3,3 százalékos volt. Elemzők 3,2 százalékot vártak augusztusra. A szezonálisan kiigazított maginfláció az előző havival megegyező 3,7 százalék volt.

Virovácz Péter az ING Bank vezető elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában három tényezőre vezeti vissza a piaci várakozásnál mérsékeltebb ütemű augusztusi áremelkedést. Egyrészt csökkent az élelmiszerek inflációja, amelyet elsősorban a zöldségek, valamint a kávé esetében mért áresés vezérelt. Az üzemanyagok ára is csökkent augusztusban, ami szintén hozzájárult a fő inflációs mutató eséséhez. A dohánytermékeknél pedig alacsonyabbnak bizonyult a júliusi jövedékiadó-emelés áthúzódó hatása.

A forint augusztusi gyengülése nem látszik a fogyasztói árak alakulásában, a
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 12:42
Brexit - Másodszorra sem szavazta meg az előrehozott választásokat a brit parlament
EU-tagság megállapodás nélkül szűnjön meg, Johnsonnak kezdeményeznie kell az EU-nál az október 31-én esedékes kilépés elhalasztását három hónappal, vagyis 2020. január 31-ig.

A törvény még azt is előre meghatározza, hogy Johnsonnak milyen szövegezésű levélben kell kérnie a Brexit halasztását az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökétől.

A kilépés további, immár harmadik halasztásának jóváhagyásához az Európai Tanács egyhangú döntése szükséges.

Boris Johnson az utóbbi hetekben azonban többször is határozottan leszögezte, hogy semmilyen körülmények között nem hajlandó kezdeményezni az Európai Uniónál a kilépés elhalasztását, és az Egyesült Királyság október 31-én mindenképpen távozik az EU-ból, akár lesz addig új Brexit-megállapodás, akár nem.

A brit kormányfő ezt az álláspontját a kedd hajnali szavazás után is megerősítette, jóllehet az elmúlt napokban több vezető jogi szakértő is úgy nyilatkozott, hogy Johnson akár börtönbe is kerülhet, ha nem hajlandó betartani a
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 07:04
Befejeződik az országos szúnyogirtás
Mukics Dániel közölte: az utolsó héten még 63 település térségében végzik a vérszívók gyérítését Csongrád megyében és a Tisza-tó partján.

Elmondta: az idei gyérítési program elmúlt tizenkilenc hetében 1326 településen 1 millió 93 ezer hektáron avatkoztak be a szakemberek, ez egészül ki a huszadik hétre tervezett 15 ezer hektárral. Mindennek nyomán sikerült megfékezni a nyár eleji extrém mértékű szúnyoginváziót. Ugyanakkor aszakértők szerint a következő hetekben jelentősen csökken a csípőszúnyogok aktivitása, így további beavatkozásokra már nem lesz szükség - ismertette a szóvivő.
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 13:22
Önkormányzat 2019 - Nemesi Pál: lesz harmadik híd Szegeden
tarthatatlan a szegedi közlekedési helyzet, dugókban vesztegelnek az autósok.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó szerint a szegedi közlekedés komplex átalakítására lenne szükség, amelynek fontos eleme a harmadik szegedi híd megépítése.

Nemesi Pál kifejtette, a város vezetősége 2002-ben vetette föl a harmadik híd építését, 2006-ban pedig már a tervtanács is foglalkozott a témával, a megvalósítás azonban nem haladt előre.

Az elmúlt hetekben végzett munka alapján kiderült, megépíthető a tiszai átkelő - közölte a politikus. Hozzátette: szegedi látogatása alkalmával Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy a Modern városok program keretében elkészül a beruházás.

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke úgy fogalmazott, elfogadhatatlan Botka László "ígéretzuhataga". A polgármester hétszer ígérte meg a híd megépítését, érdemi munka azonban nem folyt, az előkészítés sem kezdődött meg - tette hozzá.

Botka Lászlónak annak ellenére
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 14:21
Kelemen Hunor: Marosvásárhely magyar alpolgármestere nem az RMDSZ-t, hanem a polgármestert képviseli
kiröhögtetni magunkat" - fogalmazott az elnök.

Kelemen Hunor azt is megjegyezte, a bizalom megvonásakor Makkai Gergely azt közölte, hogy fellebbez a határozat ellen az RMDSZ kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsánál (SZKT). Ezt azonban nem tette meg, ezért az SZKT nem vitatta meg az ügyét.

Amint a Krónika napilap közölte: a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal Makkai Gergely alpolgármester jóváhagyásával szervezte meg azt a tájékoztató kampányt, amelynek keretében az elmúlt hetekben a város polgárai levelet kaptak Dorin Florea polgármestertől és az utódjául kiszemelt Claudiu Maior tanácsadótól. E levélben Florea és Maior az RMDSZ önkormányzati frakcióját okolja a polgármesteri hivatal sikertelenségéért. Amint a Krónika közölte: a hivatal további százezer lejt (7 millió forint) igényelt a tájékoztató kampány folytatására, de ezt immár sem Makkai, sem a képviselő-testület nem hagyta jóvá. Válaszul a polgármester lemondta a marosvásárhelyi küldöttség részvételét a magyarországi
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 12:11
Szép napot mindenkinek!
Köztudott, hogy a teljes fideszes politikai elit és médiabirodalom Orbán Viktor utasítására hazudja tele az étert, tehát azt is mondhatnánk, hogy a miniszterelnök az elmúlt években több százezer hazugsággal gazdagította az országot. De ennek a hazugságáradatnak a méretét szuperszámítógépek nélkül talán meg sem lehetne becsülni. Ha viszont azt akarjuk felmérni, maga a kormányfő mennyire szavahihető ember, amikor nyilvánosan beszél, már világosabb a helyzet.

Egy hatalmas hazugság: Hazánk neve Magyarország - olvasható az új alaptörvényben, amely 2012. január elsején lép életbe, és az ország új elnevezése mellett több újítást is tartalmaz. Az alaptörvény és a több mint harminc új sarkalatos törvény az önkormányzatiságtól kezdve a bírósági rendszeren át az Alkotmánybíróság és az egyházak működését is több ponton megváltoztatja.

Nem lesz tandíj
Orbán - aki ellenzékben nagy harcot folytatott a tandíj ellen - ezt úgy ígérte meg 2012-ben, hogy arra gondolt: az nem tandíj,
kirscha, 2019. szeptember 06. péntek, 08:42
HNT: az idén a magyar borászok mintegy 3 millió hektoliter bort állíthatnak elő
Hozzátette, az idén előállított bor mennyisége elmarad ugyan a tavalyi értéktől, de az elmúlt 7 éves átlagnál 500-600 ezer hektoliterrel nagyobb lesz. A gazdák által végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően pedig az előállított termékek minősége is javul.

Közölte, a szüretelés a korai érésű szőlőfajtákkal - Csabagyöngye, Irsai Olivér - kezdődött, az ezekből előállított primőr borokat már a nagyközönség is megkóstolhatja, például a csütörtökön kezdődő Budavári Borfesztiválon. Most zajlik a középérésű szőlőfajták - cserszegi fűszeres, Sauvignon blanc, Chardonnay - szüretelése, szeptember végén, október elején pedig a későn érő szőlőfajták következnek, így például az Olaszrizling és a Furmint.

Brazsil Dávid szólt arról is, hogy az időjárás a korai érésű szőlő fajtáknak kedvezett, a még szüretelés előtt álló fajták számára pedig az a legfontosabb, hogy a következő hetekben se túl sok, se túl kevés csapadék ne essen és megfelelő legyen a napsütéses órák száma is.
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 10:51
Meg akarja hallgatni az amerikai nagykövetet a külföldi beavatkozást vizsgáló orosz parlamenti bizottság
A nagykövetnek arról kívánnak kérdéseket feltenni a képviselők, hogy a moszkvai amerikai konzulátus egy hatóságok által nem engedélyezett fővárosi ellenzéki megmozdulás előtt lehozta a tervezett menet pontos haladási útvonalát és menetrendjét. Igaz, ezt olyan szöveg kísértében tette, amely a megmozduláson való részvételtől óvta az amerikai állampolgárokat. Huntsman korábban azt mondta, hogy ezzel a honfitársainak szóló biztonsági figyelmeztetéssel alapvető nagyköveti kötelességének tett eleget.

Piszkarjov szerint a bizottság tagjait nem elégítette ki Huntsman magyarázata. Elmondta, hogy a külföldi beavatkozással kapcsolatos információkat a testület az interparlamentáris együttműködés szervein keresztül szándékozik a világhoz eljuttatni.

Mint mondta, a bizottság meghívja majd ülésére a DW vezetését, hogy megkérdezze tőle: a társaság folytatni kívánja-e oroszországi tevékenységét, és tiszteletben kívánja-e tartani az orosz törvényeket? A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a nem engedélyezett
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 17:12
Aláírták a következő 21 darab KISS emeletes motorvonat gyártásáról szóló szerződést
menetidőt tesz lehetővé.

A MÁV-Start és a Stadler közös közleményében felidézik, hogy idén július közepén készült el az első KISS motorvonat. Jelenleg két darab szerelvény fut a külföldi tesztpályákon. Várhatóan szeptember végén a harmadik jármű is kigördül a Dunakeszi Járműjavító gyártósoráról. A szerelvények forgalomba állásához, a típusengedély megszerzéséhez szükséges több hónapos teszteket Németországban és Csehországban végzik.

A csehországi Velimben található tesztpályán az elmúlt hetekben az 1-es pályaszámú KISS-jármű üzembehelyezése megtörtént, jelenleg a szeptemberben esedékes féktesztekre készítik elő a Stadler munkatársai a vonatot. A németországi Minden településen található tesztpályán pedig a 2-es pályaszámú KISS-jármű sikerrel teljesítette azokat a teszteket, amelyek a jármű kisiklásbiztosságát vizsgálják. A 3-as pályaszámú járművel Magyarországon végzik majd a szükséges teszteket, vizsgálatokat, így a KISS októbertől rendszeresen feltűnik majd a hazai vasútvonalakon is -
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 16:21
BÉT - Emelkedett a BUX az elmúlt héten
kiterjeszti az együttműködését az Audival, miután megnyerte a győri üzem logisztikai szolgáltatásokra vonatkozó pályázatát.

Kedden a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatot, amely2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll.

Az Equilor heti elemzésében arra is kitért, hogy csütörtökön új történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben - 332 forint közelébe emelkedett az euró jegyzése - a dollár-forint jegyzése pedig elérte a 300-as szintet. Az elmúlt hetekben szinte az összes feltörekvő piaci deviza gyengült, mely egyrészt a kereskedelmi háborút övező bizonytalanságoknak, másrészt egy fokozott tőkeáramlásnak volt köszönhető, mely a feltörekvő piacokról a fejlett piacokra, azon belül is a kötvénypiacokra áramlott.

A héten a vezető részvények vegyesen teljesítettek. A legnagyobb erősödést a Richter érte el, részvényeinek értéke 5,13 százalékkal, 245 forinttal nőtt 5025 forintra. Erősödni tudott a Mol is, papírjai 3,58 százalékos, 102 forintos
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 08:32
Az iskolakezdés miatt erős forgalomra számítanak az áruházak a hétvégén
a környezetbarát és fenntartható forrásból származó termékeket is.

A Tesco-Globál Áruházak Zrt. szintén arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kereslet augusztus 20-ától nőtt meg érezhetően, az utóbbi tíz nap forgalma megközelítőleg megegyezik az augusztus 20-át megelőző közel 3 hét forgalmával. A Tesco áruházaiban jellemzően 5,8 millió füzetet, 270 ezer iskolatáskát és csaknem egymillió írószert értékesítenek az iskolakezdési időszakban, ami az augusztus második felétől szeptember közepéig tartó hetekben a legintenzívebb.

Augusztus végén, szeptember elején megélénkül a kiskereskedelmi forgalom, ennek egy részét az iskolakezdés adja. Ilyenkor a szorosan vett iskolaszerek mellett jobban fogynak a sportcipők, mobiltelefonok, laptopok is - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek. Hozzátette ugyanakkor, hogy a vásárlások élénkülésének egyéb okai is vannak, a ruházati cikkeknél a szezonváltás, vagy a nyári hőség miatt elmaradt vásárlások pótlása, így pontos adat
velemenyezd, 2019. augusztus 31. szombat, 07:04
2/240
Képek, videók
fruit_festival_home.jp g
sakira
2013. december 15. vasárnap, 10:46
festival2.JPG
talamusz
2013. november 12. kedd, 15:08
festival.jpg
talamusz
2013. november 12. kedd, 15:08
maskara festival.jpg
durcimarcika
2013. január 07. hétfő, 13:01
MassKara-Festival.jpg
durcimarcika
2013. január 07. hétfő, 13:01
festival02Small.jpg
linktaram
2012. október 23. kedd, 09:28
FEKETE+ZAJ+FESTIVAL+20 11+
basikele
2012. október 18. csütörtök, 01:50
locarno-film-festival2 921
menusgabor
2012. augusztus 04. szombat, 22:15
Flamenco_Festival_colo r.j
andomanyi
2012. február 22. szerda, 18:10
Nisel-Week-Festival.jp g
durcimarcika
2012. február 01. szerda, 22:26
Sarasota-Chalk-Festiva l-2
szidnifox
2011. november 25. péntek, 14:28
Betty örül a hétvégének
csalogany13
2011. március 29. kedd, 09:27
Hétvégén a tündérek is pi
zsoka1953
2011. január 28. péntek, 10:05
hétvégén érezd jól magad!
csalogany13
2011. január 16. vasárnap, 22:58
Hétvégén az angyalok..
zsoka1953
2010. július 28. szerda, 17:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.