Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 08:14 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás
HOZZÁVALÓK

3 tojás,
150 g liszt,
200 g cukor,
4 nagy alma.

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk
meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.

Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és
öntsük bele az almaszeleteket. A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük
össze, hogy mindenhova jusson belőle.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süssük.
Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk
kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral
megszórva kínáljuk.
klarika47, 2019. december 20. péntek, 06:27
Pácolt rántott csirke
ki.


A kiklopfolt húst tegyük egy mélyebb tálba, öntsük rá az elkészített pácot és hagyjuk
állni 1 - 2 órát.


Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a húsokat, a megmaradt páccal locsoljuk
meg őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 35 percig.


A sütési idő felénél meg is fordíthatjuk a húsokat.

Melegen tálaljuk, jó
klarika47, 2019. december 11. szerda, 11:30
Karácsony túrós - sajtos
APRÓSÜTEMÉNY

Hozzávalók:
20 dkg vaj
35 dkg finomliszt
1 db tojássárgája
1.5 tk só
15 dkg ementáli vagy gouda sajt reszelve
15 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
tetszés szerint lenmag, szezámmag, mák, napraforgómag, köménymag

Elkészítés:
Lehetőleg szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk.
A túrót villával áttörjük, a sajtot lereszeljük
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a túrót, a tojássárgát, a tejfölt és jól összegyúrjuk és 30 percre betesszük a hűtőbe..
A pihentetés után 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kockákra vágjuk, vagy mintákat szaggatunk belőle.
Megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk a magvakkal
Előmelegített sütőben 180 C°-on 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon
suzymama, 2019. december 02. hétfő, 14:01
Szaloncukor süti
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta

A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola

A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja

A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket
suzymama, 2019. december 02. hétfő, 13:52
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ahogy még a nagyik készítették

Sok családnál a régi ünnepek elkerülhetetlen kelléke volt. Pici, csak épp egy harapásnyi szinte, íze nagyon finom, és a kor neki csak jót tesz. Napról-napra csak puhább lesz.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dkg élesztő
pici só
2-3 kanál porcukor
1,5 dl tejföl

1 cs. gesztenyemassza - persze a nagyi még tisztította,főzte,törte, ízesítette a gesztenyét
1 habtejszín
ízlés szerint cukor
vagy 25 dkg darált mák, vagy dió,
néhány kanál cukor
1 citrom héja
pici tej a felfőzéshez

Az alapanyagokat összegyúrjuk a szokásos módon. Lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzárakjuk a sót, szétmorzsoljuk benne a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, és a tejföllel szépen összegyúrjuk. Ez is pihentetős tészta, mint általában a belegyúrt élesztősök, úgyhogy néhány órára, de akár egy egész éjszakára is berakjuk a hűtőbe.
Mikor
suzymama, 2019. november 27. szerda, 18:40
Narancsos mézes krémes
azzal együtt legyen 8 dl a folyadék (nálam 2 dl narancslé ahhoz tettem 6 dl tejet)
8 púpos evőkanál liszt
4 tojás sárgája
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
Csokimáz:

15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
1 evőkanál tojásfehérje
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen dolgozható, nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített, 180 °C-os sütőben megsütjük a lapokat. Vigyázz, ne legyen száraz a tészta, könnyen sül! A tepsi mérete 35 x 35-ös volt nálam. Jól megmossuk a narancsokat és lereszeljük a héját, de a fehér része ne kerüljön bele, az keserű! Két narancsnak kifacsarjuk a levét, ezt kiegészítjük annyi tejjel, hogy 8 dl folyadékot kapjunk.
A négy tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, egy kis folyadékot és simára keverjük. Felöntjük a maradék narancsos tejjel és közepes hőfokon folyamatos keverés közben sűrűre főzzük.
koszegimarika, 2019. november 24. vasárnap, 14:44
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
1,2 dkg friss élesztő 2 ek cukor
45 dkg liszt 1 csipet só
2 db tojássárgája kb.
2 dl langyos tej
10 dkg puha vaj

A gesztenyés töltelékhez:
50 dkg cukrozott gesztenyepüré 10 dkg puha vaj

A csokis töltelékhez:
25 dkg csokis mogyorókrém

A bevonathoz:
30 dkg étcsokoládé 5 dkg tört mogyoró

ELKÉSZÍTÉS
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót.
A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk
suzymama, 2019. november 21. csütörtök, 16:50
Saslik
Saslik sütőben sülve

Hozzávalók:
Csirkemell
Sertéshús (ki milyet szeret)
Baconszalonna
Burgonya
Kígyóuborka
Fehér paprika
Cukkini
Vöröshagyma
Só,bors,delikát
Olaj

A húsokat kis kockákra vágtam,edényekbe téve sóval és borssal megszórtam,egy kis olajjal meglocsoltam,és összekevertem.Bacon szalonnát is felkockáztam A zöldségeket felkarikáztam,burgonya,kígyóuborka,fehér paprika,cukkini,vöröshagyma,delikáttal összekevertem,és egy kicsit állni hagytam. A saslikpálcára felváltva húzogattam fel a húst és a zöldséget,mindegy milyen sorrendbe. Külön készítettem el a csirkéset és a sertést. A maradék Cukkinit pedig egy külön pálcán sütöttem meg. kb 200 fokra előmelegített
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:38
Lekváros papucs, Sós kocka
Szilvalekváros papucs
1 kg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag szárított élesztő
50 dkg margarin
20 dkg zsír
4 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál só (sótól függ)
1 üveg szilvalekvár
Lekenésre:
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük,a sóval,sütőporral, élesztővel,elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral,majd hozzáadjuk a tojássárgáját,tejfölt.
Jól összegyúrjuk,ne legyen kemény,esetleg,ha szükséges még adhatunk hozzá tejfölt. Vékonyabbra kinyújtjuk (nem kell pihentetni),felcsíkozzuk,úgy ,hogy kockákat kapjunk,( a nagysága attól függ, ki mekkora papucsot szeretnénk sütni,ez most 2.5x2,5 cm volt).
Minden kockába lekvárt teszünk,két sarkát összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe ,légkeverésesnél 2 tepsit is tehetünk egyszerre.
Készre sütjük kb 25-30 perc alatt. Ebből a tésztából pogácsát,sajtos rudat is lehet készíteni. Sokáig el áll! Kiss Imréné
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:19
Szilvás sütemény
Hozzávalók:
15 dkg ráma
30 dkg liszt
5 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 db tojás
1 1/2 kg szilva

Az édes morzsához:
15 dkg ráma
15 dkg cukor
20 dkg liszt

Készítés:
Az élesztőt keverjük össze a langyos tejjel és kevés cukorral , dolgozzuk össze a lisztet a puha rámával, a cukorral és a tojással ,gyúrjunk egy sima tésztát.1/2 órát pihentessük meleg helyen,magozzuk ki a szilvát és készítsük el a morzsát a következő képen: keverjük össze a puha rámát ,a cukrot és a lisztet.
Nem tészta készül,hanem morzsa !
Nyújtsd ki a tésztát a belisztezett gyúródeszkán a tepsi méretének megfelelően , fektessük a rámával kikent tepsibe , és sűrűn rakjuk rá a szilvát úgy , hogy a belseje felfelé nézzen, szórjuk rá az apró morzsát.
Süssük meg előmelegített sütőben.Akkor kész , hogyha a morzsa barnulni kezd.
Villany sütő : én 180 fokon
Gáz : 4 -es fokozat
Sütési idő : kb 25 - 30 perc
De sütő
suzymama, 2019. szeptember 11. szerda, 13:19
Brokkoli
A brokkoli az ősz egyik legfinomabb alapanyaga, ráadásul sokat segít egészségünk megőrzésében is. Ismerjék meg közelebbről, recepteket is ajánlunk hozzá!
A brokkoli nem éppen a legkedveltebb zöldségek közé tartozik, ráadásul sokan nem is az íze, hanem harsány zöld színe miatt utasítják el, pedig egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait nagyban ennek köszönhetjük. Élénk színéért ugyanis a klorofill a felelős, egy természetes flavonoid, melynek köszönhetően igen erős antioxidáns hatással is rendelkezik. Az antioxidánsok fontos szerepet töltenek be immunrendszerünk védelmében, hiszen megakadályozzák a szervezet számára káros szabadgyökök elszaporodását. Az őszi-téli időszakban rendszeres fogyasztása ezért kifejezetten tanácsos.
Erős daganatellenes hatás
Bár antioxidáns tulajdonsága valóban kiemelkedő, emellett bőségesen tartalmaz még vitaminokat, így A-, C, B- és K-vitamint, és ásványi anyagokat, így
lovaszmarika, 2019. augusztus 30. péntek, 10:30
2/1822
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
pesto_hozzavalok_0106. jpg
durcimarcika
2009. június 28. vasárnap, 00:00
habverővel.jpg
gombasiren
2008. június 20. péntek, 10:30
Mossuk a kis Drágát
lazarattika
2007. június 14. csütörtök, 17:27
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Így melegítsd a tésztát
sanci81
2014. május 29. csütörtök, 15:07
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.