Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 19:56 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tábornokok vesztegetési pere - Új eljárást rendelt el az ítélőtábla
szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

Az ügy nyomozása 2010. január 18-án egy vállalkozó feljelentésére indult, január 29-én tettenérés történt, és még aznap megtörténtek az első gyanúsítások. A nyomozás egy évig tartott, 2011. márciusában emeltek vádat.

O. J. ügyészségen tett vallomásában többek között azt mondta: Juhász Ferenc honvédelmi miniszter is részesült a visszaosztott pénzekből, az államtitkár whiskysdobozban vitte el neki. O. J. akkori vallomása szerint amikor 2006 elején 12 millió forintot vitt borítékban az államtitkárnak, az előtte "kivett négymillió forintot, azt egy piros színű fém italosdobozba, lehet, hogy egy whiskysdobozba rakta be. Azt mondta nekem ekkor (...) várjak öt percet, át kell ugrani a főnökhöz, mert már nagyon várja. A főnök Juhász Ferenc minisztert jelentette."

A perben korábban tanúként meghallgatott Juhász Ferenc azt hangoztatta: pénzt nem kért és nem fogadott el.

A vádlottak egy része tagadta bűnösségét.

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán szóbeli
velemenyezd, 2014. február 12. szerda, 16:14
szeretettel
hogy IGEEEEEN! Végre megtalálta az otthonát... megtalálta önmagát... és ami a legfontosabb, képes Adni, úgy, hogy az Jó, hogy az Boldogságot fakasztó...
Szerette volna égre írni, felhőkbe bodorítani, szélbe kiáltani fájdalmas boldogságát... Így aztán megszületett egy apró virágoskert... meg azért is, mert Manó ismét elutazott... Franciaországba... ő pedig hirtelen szörnyen magányos lett... pedig tudta, tudta, hogy csak pár nap az egész, és hogy valójában ott van Vele, hisz minden napra külön kis borítékba zárt csodát adott Neki... aztán eljött a nagy nap, és egész éjjel alig aludt, és hajnalban forró teával várta Őt... Picit szomorú volt, mert nem érezte a viszontlátás végtelen örömét a másikban... de ezt akkor, ott a fáradtságra fogta.. Segített vinni a csomagot, utaztak haza az első busszal... Olyan vidám volt minden! Hörbi ott ugrándozott a téren, Anyu mosolyogva fogadta őket... és később, abban az ölelésben benne volt a viszontlátás minden öröme...
Kezdte lebontani a falakat maga körül, kezdte
sayuri, 2014. január 07. kedd, 11:08
Fóti választás - Bíróság: meg kell ismételni az időközi voksolást
szállítottak át voksolókat, de ezt utóbb a megnevezett és a helyi MSZP is cáfolta. Az ügyben a hvb és a Jobbik is feljelentést tett hétfőn az ügyészségen. Szerdán egy újabb feljelentés is érkezett egy magánszemélytől, Kenéz Tibor, a területi választási bizottság elnökének tájékoztatása szerint a harmadik bejelentést láncszavazás gyanúja miatt tették.

A Népszava szerdán azt írta, hogy egy idős asszonynál - akihez betegsége miatt mozgóurnát vittek - két kitöltött szavazólapot találtak egy asztalra tett borítékban. Az írás szerint az egyik lepecsételt lapon a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt, a másikon a jobbikos képviselőjelölt neve volt bejelölve.

Mindkét ügyben nyomozást rendeltek el a választás rendje elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla csütörtökön az MTI-t.

A nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le. Az MTI úgy tudja, hogy a nyomozók a napokban már ki is mentek
velemenyezd, 2013. december 01. vasárnap, 21:56
szeretettel
ebéd, odaadta a kis pénzt negyven fillér híján - és az asszonynak nem volt szíve a csúnya, ízetlen ügyet fölemlegetni előtte. Délután liferálni kellett több helyre; s a leány halkan, lesütött szemmel ajánlkozott, hogy felét ő elviszi. Megindultak hát együtt a férfival; de különfelé volt útjuk. Délután levelet hozott a postás Erzsi címével. "Mi a csuda!" - gondolta Veron, és a legmélyebb meggyőződéssel jogosítottnak érezte magát, hogy rögtön felnyissa. A forma kedvéért ugyan kötőtűvel srófolgatta fel a borítékot; de egy percig se habozott. "Kedves húgám" - így kezdődött, és az asszony nagy érdeklődéssel betűzte végig.

Az a Maris, aki is az árvaházban szolgál, itthogy vagyon, és beszéli, hogy talált téged piarcon, hogy elhagytad heled és kovártélba vagy üsmerősnél. Csak kedves húgám, magadra igen vigyázzál, arra intelek. Ha már odaátról csúnyán kellett, hogy hazagyőjjél, legalább most megbecsülted volna a szolgálatod magános özvednél, hogy lett volna egy kiadós heled a könyvedbe, ne nézzenek
sayuri, 2013. október 02. szerda, 17:55
Frederick Forsyth - Az Odessa ügyirat 16.
óra alatt itt lehetsz. Legyen hat, ha mostantól számoljuk. Hajnali öt körül érsz ide. A holmikat otthon ne felejtsd.
- Rendben, akkor indulok... - szünet következett, majd - Peter, drágám...
- Tessék?
- Félsz valamitől?
A vonalban felhangzott a beszélgetés végét jelző hang, és Millernek nem volt több egymárkása.
- Igen - mondta, majd amikor a vonal bontott, visszatette a helyére a kagylót.

A recepciónál egy nagyméretű borítékot kért az éjszakai portástól, aki némi pult alatti kotorászás után előhúzott egy kemény, barna borítékot, amelybe belefért a normál negyedrét ív papír. Miller annyi bélyeget vásárolt, amennyi bőségesen fedezte egy nehéz ajánlott levél postaköltségét, és ezzel ki is merítette a portás bélyegkészletét, amelyre általában akkor volt szükség, ha egy vendég levelezőlapot óhajtott küldeni valahova.
Odafenn a szobájában az ágyra fektette az egész idő alatt magával hordott diplomatatáskáját, és kivette
vg999, 2013. február 23. szombat, 15:22
Gyönyörü történet.......
Robertet, az autó hol elindult, hol megállt a kerszteződésekben, vörös féklámpák, ablaktörlő, eső és egy asszony, aki csendben, magában sír és markolja a kilincset kiszállásra készen.
Nem tette meg, zokogva de ott maradt, férje vigasztalón, értetlen nézte őt, akit béklyóba vert a kötelességtudat.

A regény folytatódik, kap egy levelet a férfitól, benne képeket, amiket Robert a Roseman-hídról és őróla készített.
Előfizet az NG. Magazinra, minden képet kivágott a férfiról, egy nagy borítékban gyüjtögette a levéllel együtt.

Miután meghalt a férje, fejébe vette, hogy megkeresi Robertet, de az első kudarcnál, félve az igazságtól feladta és várt....várt....
1982-ben kapott egy csomagot, egy ügyvédi iroda küldte, a férfi személyes holmijával.

A múltból kis papírcetli amit a hídra tűzött, a fényképezőgépeit, egy karláncot, ezüstláncot, medált, amibe Francesca neve volt belegravírozva, amit tőle kapott, a hamvait és egy levelet amely neki szólt.
Az
petyrallyeteam, 2012. december 21. péntek, 14:18
15-16FEJEZET
Thrushcross Grange körül, mihelyt felöltik díszüket a fák. Szelesdombon mindig ezt a zúgást hallottuk csendes napon, nagy olvadások vagy záporok után. Régi otthonára gondolt Catherine, miközben a patak moraját figyelte, ha ugyan egyáltalán gondolt és figyelt valamire; most is ezt a bizonytalan és távoli pillantást láttam szemében, mintha sem látásával, sem hallásával nem tudna földi dolgokról tudomást venni.

- Levelet hoztam, asszonyom - mondottam s térdére támasztott kezébe tettem szelíden a borítékot. - Rögtön el kell olvasnia, mert a választ várják. Feltörhetem a pecsétet?

- Igen - felelte, de rám sem emelte pillantását.

- Most - folytattam - olvassa.

Elhúzta kezét, és leejtette a papirost. Visszahelyeztem a térdére, és vártam, mikor fogja észrevenni. De nem mozdult, s erre megkérdeztem:

- Felolvashatom, asszonyom? Heathcliff úr küldi.

Összerezzent; úgy látszott, lassan tér vissza emlékezete, s küzd, hogy rendezni tudja gondolatait.
sayuri, 2012. december 05. szerda, 13:24
Tábornokok vesztegetési pere - Juhász Ferenc: nem tudtam visszaosztott pénzekről
kollégáinak többségével, vele sem volt személyes kapcsolata. "Fapál úr fegyelmezett katona volt, én meg távolságtartó vezető" - jellemezte a kapcsolatukat.

A volt honvédelmi minisztert azért idézték be tanúként a perben, mert a tizenhatodrendű vádlott, O. János dandártábornok az ügyészségen tett vallomásában azt mondta: Juhász Ferenc is részesült a visszaosztott pénzekből, az államtitkár whishysdobozban vitte el neki. O. János akkori vallomásában azt közölte: amikor 2006 elején 12 millió forintot vitt borítékban az államtitkárnak, az előtte "kivett négymillió forintot, azt egy piros színű fém italosdobozba, lehet, hogy egy whishysdobozba rakta be. Azt mondta nekem ekkor (...), várjak öt percet, át kell ugrani a főnökhöz, mert már nagyon várja. A főnök Juhász Ferenc minisztert jelentette" - tette hozzá a dandártábornok.

Juhász Ferenc az alig több mint félórás meghallgatása után újságíróknak azt mondta: "elfogadhatatlan, hogy egyébként egy lezárt nyomozás után még folyamatosan újra és újra
velemenyezd, 2012. augusztus 27. hétfő, 20:15
szeretettel
FÜGGELÉK.

A Julia-probléma teljes reviziójának gondolatára Julia kéziratos hagyatéka vezetett rá 1925-ben. E könyv második részében, amelynek cime: A halott megvédi emlékét, közzétettem Julia kéziratos hagyatékából mindazt, ami szorosan összefügg a revizióval. Nem közöltem Julia szépirodalmi munkáit, amelyek közlése tulságosan megnövesztette volna a könyvet. Nem közöltem továbbá Petőfi Istvánnak Juliához irt leveleit, amelyek inkább Petőfi Zoltán életirója számára fontosak, és nem közöltem végül Szendrey Marikának, Gyulai Pál feleségének, Juliához irt leveleit sem, amelyeket együtt kellene kiadni Marikának a Nemzeti Muzeum Ereklyetárában és magángyüjteményekben őrzött, Juliához irt többi levelével. E munka életrajzi része felhasználta azonban a kézirati hagyaték kiadatlan részeit is.

Az életrajzi rész emliti a XIX. és XX. fejezetben (135. és 146. oldal),* hogy Petőfi István szerelmes volt Julia hugába, Marikába. Ez István kiadatlan leveleiből derült ki. A XX. és XXIII. fejezetben
sayuri, 2012. június 29. péntek, 08:45
Folytatódott a tábornokok vesztegetési pere a Kaposvári Törvényszéken
Lakati Tibor nyugállományú alezredes ügyével, aki ellen külföldi hivatalos tartózkodása miatt később nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség (ő lett az ügy tizenhetedrendű vádlottja).

A Honvédelmi Minisztérium (HM) Protokoll és Nemzetközi Rendezvényszervező Igazgatóságának tolmács és fordító osztályát 1999 és 2005 között vezető Lakati Tiborra Huszti András nyugállományú dandártábornok, negyedrendű vádlott tett terhelő vallomást: azt közölte, hogy az osztályvezető többször adott át neki borítékban pénzt. Arra, hogy hányszor és mennyit, Huszti András állítása szerint nem emlékszik. Ezt erősítette meg a hétfői tárgyaláson is, illetve elképzelhetőnek nevezte, hogy miként Lakati Tibor a bírósági meghallgatáson elmondta: nyolc-tíz távlatából "tévesen emlékezett" arra, hogy az osztályvezetőtől kapott volna pénzt.

"Nem kértem, nem fogadtam el, és nem adtam át Huszti úrnak pénzt" - állította Lakati Tibor, aki arra az ügyészi kérdésre, hogy milyen volt a kapcsolata a feljebbvalójával, azt
velemenyezd, 2012. június 25. hétfő, 16:24
szeretettel
lapnak pont az a száma.

SUSAN: És az egyes múltak között...

PÁVEL: Az persze mindenkinek a saját döntésétől függött, hogy olyan múltat akar-e magának, amelyben világos számára, hogy ez már a második rend múlt, amit éppen használ, vagy pedig olyant szeretne, amelyben a legkisebb kétely sem merülhet fel ennek egyszeriségével kapcsolatban.

SUSAN: És te milyen...

PÁVEL: Az újdonsült múlttulajdonosok ezért, mielőtt távoztak volna, egy nevükre szóló sárga borítékot kaptak - ha új nevük lett, új nevükre szólót -, amelyben tájékoztatták őket arról, hogy múltjuk tulajdonképpen csak annyiban sajátjuk, amennyiben ők választották maguknak, végeredményben azonban nem tekinthető valóságosnak.

SUSAN: De hát...

PÁVEL: De hát persze semmilyen múlt nem valóság a szó jelen idejű, vagyis megtapogatható értelmében. Nos hát, állítólag ilyesmiket írtak abban a sárga borítékban - ha volt ilyen boríték - , amelyen az illető neve
sayuri, 2012. április 26. csütörtök, 12:42
A borítékbontás optimális módját keresgélte egy brit földhivatal
Alaposan körbejárták a témát, mert négy hónapon át vizsgálgatták a borítékok feltépésének, késsel hasításának mikéntjeit, és tesztelték a legkülönfélébb borítéknyitó eszközöket. A kísérletezésre és vizsgálódásra, a módozatok hatékonysági elemzésére, ergonómiai értékelésére 5 ezer fontos (1,75 millió forint) költségkeretet biztosított a Coventryben lévő iroda, amely naponta átlagosan 1300 levelet kap.

Dolgozói tavaly áprilisban kezdték tanulmányozni a bonyolultnak nemigen mondható műveletet,amellyel nap mint nap emberek milliói birkóznak meg minden nehézség nélkül. A The Daily Telegraph című brit laphoz kiszivárgott dokumentumok szerint olyan munkamódszertani kérdésekre is keresgélték a választ a projekt startjakor, hogy csapatmunkában jobb-e bontani borítékot, vagy egyéniben. A talányok megfelelő megfelelését részben tapasztalatcserére alapozták: más földhivatalokkal is kapcsolatba léptek a borítéknyitás optimális mikéntjéről.

Ami a végeredményt illeti: a vezetőség szerint nincs jobb módszer
velemenyezd, 2012. február 19. vasárnap, 07:05
2/4
Képek, videók
Vesztegetni tilos
sipi99
2010. február 27. szombat, 21:00
Juhász Ferenc 1
taltos1
2015. április 02. csütörtök, 22:36
juhász ferenc-éji zene.jp
klara50
2013. október 12. szombat, 23:42
943215_Juhász Ferenc,Otth
ircsike36
2013. június 29. szombat, 06:57
Juhász Ferenc.JPG
basikele
2013. június 14. péntek, 02:09
10261 fovarosi kozgyules.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:27
Vállalkozó szellem
sanci81
2016. július 17. vasárnap, 14:06
1521160736773vallalkoz ok4
alpine
2007. november 04. vasárnap, 08:02
első áldozás.jpg
maroka
2019. március 02. szombat, 13:54
böjte csaba advent elsö h
maroka
2018. december 06. csütörtök, 13:12
Első kirándulásunk Ulmb
imi40
2018. október 21. vasárnap, 20:54
kettő első 0809.jpg
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 15:31
első helyen távúszás0808_
maroka
2018. augusztus 08. szerda, 13:10
SZKV.első 5-ös troli 1979
agica2004
2018. július 20. péntek, 21:46
Diéta, első nap
sanci81
2018. július 20. péntek, 17:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.