Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 20:47 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Devizahitelek - Kúria: könnyíthet a devizahitelesek terhein a konzultációs testület állásfoglalása
kapcsolatban az alsóbb fokú bíróságokon kialakult elvi jellegű problémák megoldásához adjon útmutatást. Állásfoglalásai nem kötelezőek, konkrét ügyeket nem dönt el.

Devizahiteles ügyekben 2016-ben született három állásfoglalás, majd tavaly ősszel és idén tavasszal egy-egy, a legutóbbi pedig szerdán. Az állásfoglalás és a közlemény is olvasható a Kúria honlapján.

A szóvivő elmondta: a legutóbbi állásfoglalás viszonylag szűk kört érint. Azokra vonatkozik, akiknek a devizahiteles perekben sikerült bizonyítaniuk, hogy az árfolyamkockázatról nem vagy nem megfelelő módon kaptak tájékoztatást a pénzintézettől. Az állásfoglalás szerint ilyen esetekben az érdeksérelem kiküszöbölése érdekében érvényessé nyilvánítják a szerződést, az elszámolásra pedig kétféle megoldást tartalmaz az állásfoglalás. Mindkét megoldási javaslat kedvező a devizahiteleseknek - jegyezte meg a szóvivő.

A devizahiteles szerződés érvénytelenségének jogkövetkezményei körében az elszámolás egyik módja a szerződés megkötésére
velemenyezd, 2019. június 21. péntek, 07:07
Bőnyi rendőrgyilkosság - Tényleges életfogytiglant kért az ügyész
házkutatást végezni akaró rendőr őrnagyot, közben veszélyeztetve két másik rendőr és saját felesége életét is.

A 79 éves vádlott a büntetőeljárás során és a törvényszéken is tagadta, hogy megölte volna az őrnagyot, védekezését végig arra alapozta, hogy a rendőrök előbb lőtték meg őt, és csak ezután sült el a kezében tartott AMD 65-ös gépkarabély, amelyet a felszólításnak eleget téve éppen le akart tenni, de egy időre elveszítette az eszméletét.

A vádlott és a védelem is azt a feltevést próbálta bizonyítani a tárgyaláson, hogy az őrnagyot "baráti tűz érte", ám ezt nem támasztották alá a szakértői vélemények. Arra azonban több szakértő megállapítás is rámutatott, hogy a végzetes lövés kevesebb, mint egy méterről érte az őrnagyot, a rendőrök pedig jóval távolabb álltak.

A rendőrtiszt, aki felszólította a vádlottat, hogy rakja le a nála lévő fegyvert, szolgálati pisztolyát végig a tokjában tartotta, esélye sem volt a védekezésre, életét pedig azonnali orvosi beavatkozással sem lehetett volna
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 22:02
Krónika 2. rész (napirend előtt: 3-as metró, költségvetés, önkormányzati választás)
"örvendek, hogy egy önkormányzati kampánybeszédet sikerült elmondania egy napirend előtti felszólalás örvén".

Cseresnyés Péter az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára úgy reagált: egy kampánybeszédet hallhattak, a képviselő a parlamentet használta, hogy az őszi önkormányzati választáson "esélytelenséggel küzdő párttársát" támogassa.

Megjegyezte: úgy látszik, nyár van és az ellenzéki képviselők "szobahőmérővel kezdenek futkozni", tavaly például azt igyekeztek bebizonyítani, hogy a felforr a Duna vize, most pedig azt, hogy elviselhetetlen hőség van mindenhol, ahol ezt be akarják bizonyítani.

Hangsúlyozta: az, hogy a Karácsony Gergely a 3-as metrón utazhat, a 2010 utáni a kormánynak és a főváros vezetésének köszönhető, amely komoly anyagi forrásokat biztosított a metró működéséhez, felújításához. Az önök szövetségeinek kormányzása idején egy fillért nem költöttek a metróra, a BKV és főváros is jelentős adóssággal küzdött - fordult a Párbeszéd felé.

A 3-as
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 15:32
Az eurócsoport elnöke az uniós költségvetési szabályok betartására szólította fel Rómát
Róma nem jelent be megfelelő korrekciót.

Az eljárás keretében kiszabott büntetés összege elméletileg akár a bruttó hazai termék (GDP) 0,2 százalékát is elérheti.

"Remélem, hogy Olaszország elfogadja a felé nyújtott segítő kezet, és meghozza a szükséges intézkedéseket" - közölte Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter.

"Ezek a szabályok okkal születtek" - figyelmeztetett német kollégája, Olaf Scholz.

Giovanni Tria, az olasz pénzügyi tárca vezetője arról számolt be, hogy országa bizonyítani fogja, hogy teljesíteni tudja a hiánycélokat, ugyanakkor megegyezésre törekednek a brüsszeli testülettel.

Mint mondta, nincs szükség új intézkedésekre, a kormány tudja, hogyan érje el a hiánycélokat, ami szándékában is áll, ugyanis ez fokozza a biztonságot.

Az elemzők többsége arra számít, hogy az eurócsoport osztani fogja az Európai Bizottság értékelését.

Olaszország államadóssága mintegy 2300 milliárd euró, a GDP 132 százaléka, ez a második legmagasabb arány az EU-ban, több mint duplája
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:17
EU-választás - Macron: gátat tudtunk szabni a nacionalizmusok erősödésének
választásokat.

Az Európa "újralapítását" célul kitűző Emmanuel Macron megítélése szerint pártja eredménye elégséges ahhoz, hogy az európai folyamatok egyik meghatározó ereje legyen a liberális frakció tagjaként.

"A kihívás mindazok számára, akik a haladás gondolatát képviselik a demokráciákban, egyrészt a hatékonyság kihívása, megmutatni, hogy a politikánk változtatni tud az emberek életén és lehetővé teszi számukra, hogy jobban éljenek" - fogalmazott Emmanuel Macron. "Azt is be kell bizonyítani, hogy van út minden egyes témában, legyen szó a digitális forradalomról, az ökológiai változásról, a migrációs félelemről, olyan átmeneteket építenünk, amelyek mindenki számára lehetővé teszik, hogy megtalálja a helyét a társadalomban" - tette hozzá.

"Ez időnként nehezebb, mint a gyűlöletbeszéd, időnként nehezebb, mint mindenre nemet mondani, de úgy vélem, hogy ez számunkra a kihívás" - hangsúlyozta a francia elnök, aki szerint nem szabad "semmit sem engedi az értékekből és az elvekből" ezen célok
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 16:02
A magyar nóta belga mesteréről készült dokumentumfilm
A vak belga zenei géniuszról, a klasszikus cigányzene nagymesteréről Miklós Ádám készített dokumentumfilmet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) támogatásával.

Mint a rendező, operatőr az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában felidézte, Tcha Limberger már ismert zenész volt, amikor beleszeretett a magyar nótába. Az egész életét megváltoztatta, Magyarországra költözött, mesterévé vált a műfajnak, a régi kávéházi cigányzenének, amelyet manapság már nem nagyon játszanak.

Tcha Limberger nem modernizálni akar, hanem a hagyományt megőrizni. Azért is jött Magyarországra, hogy megtanulja a nyelvet. Az improvizáció alapja, hogy a zenészek folyamatosan figyelik egymást, Tcha azonban teljesen a hangokra van utalva, a fülére támaszkodik. Egy koncerten nemcsak zenél, hanem elmeséli a külföldi közönségnek, hogy miről szólnak a szövegek, mikor játszották, mit jelent és zeneileg mennyire különleges - mondta Miklós Ádám.

Ez egy kihalóban lévő műfaj - hangsúlyozta a rendező,
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 16:02
Eb-selejtező - Szoboszlai: hat ponttal lennék elégedett
A kedden, Telkiben tartott sajtóbeszélgetésen a Red Bull Salzburg tagjaként osztrák bajnok játékos úgy fogalmazott, szeretne ismét bizonyítani a válogatottban.

"Ha már megint megkaptam a válogatott meghívót és a lehetőséget a szövetségi kapitánytól, szeretnék élni vele" - mondta a 18 éves középpályás, aki a szlovákok elleni Eb-selejtezőn csereként debütált a nemzeti csapatban, majd a horvátok elleni diadal alkalmával a kezdőcsapatba jelölte őt Marco Rossi.

"Ezen a szinten minden mérkőzés nehéz, láttuk mi történt Andorrában. Esélyesebbnek tartanak minket az azerieknél, de ugyanúgy kell kimenni szombaton is a pályára, ahogy azt a horvátok ellen tettük" - jelentette ki Szoboszlai, aki a jövőjével kapcsolatban egyértelművé tette: az őt érintő átigazolási pletykák ellenére a Bajnokok Ligája-résztvevő salzburgiaknál képzeli el a következő szezont.

Az MTI kérdésére Rossival kapcsolatban azt mondta, az olasz szakember edzői stílusa abból a szempontból hasonló salzburgi kollégája, a német Marco
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 13:51
A sok kávé az eddig véltnél kevésbé ártalmas a szívre
A londoni Queen Mary Egyetem kardiológusai a Brit Kardiológiai Társaság éves manchesteri konferenciáján mutatták be több mint nyolcezer ember bevonásával készült új tanulmányukat.

Ez cáfolta a korábbi tanulmányokat arról, hogy a kávézás növeli az artériák merevségét. A kutatók szerint ellentmondóak a korábbi feltételezések arról, hogy a kávéfogyasztás az artériák rugalmatlanságához vezet, mivel azok kis számú résztvevő bevonásával készültek - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

A tanulmány készítői három csoportra osztották a résztvevőket. Az elsőbe tartoztak azok, akik napi egynél kevesebb kávét, a másodikba a napi egy-három, a harmadikba a háromnál több kávét fogyasztók kerültek. Kizárták azokat, akik napi 25-nél több kávét fogyasztottak, de nem találtak összefüggést az artériák nagyobb mértékű merevsége és az ilyen nagy mennyiségű kávé fogyasztása között, amikor összehasonlították adataikat azokkal, akik napi egynél kevesebb kávét ittak.

Eredményeiket még
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:46
EU-csúcs - Merkel: Manfred Weber vegye át az Európai Bizottság elnöki posztját
kampányolva megismertette magát és programját az állampolgárokkal.

Emmanuel Macron francia elnök érkezésekor aláhúzta, az Európai Bizottság következő elnöke csak egy hiteles, tapasztalattal rendelkező politikus lehet. Kijelentette, a keddi rendkívüli uniós csúcson nem kíván nevekről beszélni.

"Tárgyalni a feladatokról, a prioritásokról és a kritériumokról akarok" - fogalmazott.

A fő kritérium pedig az, hogy a jelölt képes legyen vagy hazájában, vagy uniós szinten elért eredményekkel bizonyítania rátermettségét - emelte ki.

Világossá tette, hogy sem a konzervatív, sem a szocialista pártcsaládok nem rendelkeznek elegendő többséggel az Európai Parlamentben, azért a mérsékelt pártoknak nagy szerepük lesz az újjáalakuló EP-ben. Macron, akinek pártja a harmadik legnagyobb frakcióban, a liberálisokéban kapott helyet, hozzátette, segíteni fogja a politikai közép fontos és felelősségteljes munkáját.

A francia elnök elmondta azt is, hogy az elkövetkezendő években az Európai Unió fő prioritásai
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:51
Öttusa-vk - Kovács Sarolta ismét bizonyítani szeretne
A székesfehérvári versenyző ezt arra reagálva mondta az MTI-nek a világkupa-sorozat negyedik állomásának helyszínén, Prágában, hogy nem sikerült döntőbe jutnia.

"Nem fordult velem még elő, hogy kiestem volna bármilyen versenyen. Talán most tényleg kellett nekem ez, hogy szedjem össze magam" - utalt arra, hogy az előzmények nem voltak kedvezőek a számára és nem is tudott megfelelően felkészülni.

"Két héttel ezelőtt még beteg voltam. Már én is öregszem, nem megy olyan egyszerűen, hogy ha kihagyok, akkor könnyen vissza tudok állni" - kereste a korai búcsú okát a 28 éves öttusázó, aki a három héttel ezelőtti, székesfehérvári versenyen, hazai közönség előtt egészségi állapota nem indulhatott el. Mint mondta, sok edzés kimaradt az utóbbi hetekben és az egész felkészülése alatt is voltak kihagyásai.

"Fizikálisan és lelkileg is össze kell szednem magam. Ez talán most egy utolsó pofon volt vagy inkább löketnek hívnám, figyelmeztetésnek, hogy még jobban odafigyeljek. Hogy húzzak egy vonalat, és
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 09:41
Együtt szenvedni Krisztussal
"Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg." (Róm 8,17)

Ha te az Úr Jézus Krisztus örököstársa akarsz lenni, de nem akarsz vele együtt szenvedni, nem akarsz a testvérévé és hozzá hasonlóvá válni, akkor az utolsó napon bizonyosan nem fog téged testvérnek és örököstársnak elismerni, hanem azt fogja kérdezni, hol van a te töviskoronád, a kereszted, hol vannak a szögek és a téged ért ostorcsapások, utálata voltál-e az egész világnak, mint ahogy az ő tagjai azok voltak a világ kezdetétől fogva. Ha ezeket nem tudod bizonyítani, akkor ő sem tekinthet téged testvérének. Tehát a szenvedést nem lehet elkerülni, és mindenkinek hasonlóvá kell válnia Isten Fiához, különben nem fogunk vele együtt megdicsőülni. Igen, aki Krisztus testvére és örököstársa akar lenni, az tekintse magát vértanúnak és vele együtt szenvedőnek.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. május 17. péntek, 09:38
Törvény és evangélium
,,Jézus félreérthetetlenül hirdette: Isten törvénye tökéletes és abszolút, így senki sem lehet igaz előtte. De meg sem kell próbálnia, hiszen kegyelme olyan hatalmas! A törvénykezők, akik teljes erejükkel igyekeznek bizonyítani, mennyire méltók Isten szeretetére, épp az evangélium lényegét tévesztik szem elől: azt, hogy az evangélium Isten ajándéka azoknak, akik nem érdemlik meg. A bűnre nem a szabályok szigorítása, hanem Isten megismerése jelent megoldást."

-Philip Yancey-
kalmanpiroska, 2019. május 15. szerda, 18:06
2/411
Képek, videók
devizahitelesek sztrájkja
kicsoda57
2013. augusztus 24. szombat, 17:05
0 állásfoglalás cdn.jpg
lovaszmarika
2014. október 20. hétfő, 16:56
Devizahitelek Egy jó nagy
cipello
2012. január 10. kedd, 18:28
Nemzeti Konzultációs Test
furaila
2017. január 11. szerda, 14:34
2005-ös Konzultációs Test
furaila
2013. december 13. péntek, 06:49
Festetics-kastély,Alsó bog
farkas1945
2011. február 14. hétfő, 11:25
a legutóbbi stritease
maczi01
2013. március 13. szerda, 00:17
Sanyi legutóbbi kirándulá
pozitiv
2008. február 23. szombat, 16:14
Legutóbbi buszunk két Arc
jimmav
2006. szeptember 17. vasárnap, 17:26
Már mindent elmondtam.png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 16:40
Én elmondtam Neki.
alvaro-hopihe
2016. december 30. péntek, 12:56
Én elmondtam.(Imádom Őt)
alvaro-hopihe
2016. december 25. vasárnap, 14:10
sokszor_elmondták
juditmama
2010. november 17. szerda, 16:46
Sokszor elmondtát.jpg
cserkata
2010. március 27. szombat, 15:28
sokszor elmondták már
jakabgasparne
2009. december 22. kedd, 07:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.