Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:49 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Atlétikai vb - Helebrandt kimerült, Venyercsán 26. az 50 kilométeres gyaloglásban
azonban már nem szerepelt a neve, a magyar csapat csak azt látta, hogy hordágyon viszik el a pályáról és orvosi ellátásra szorult. A nyíregyházi versenyző teljesen kimerült, gyalogló szakszóval "eléhezett".

"Aki kitalálta, hogy itt legyen a világbajnokság, azt kötelezném, hogy tegyen meg csak egy kört ezen a pályán" - fakadt ki Helebrandt Máté édesapja, aki feleségével és egy kisebb szurkolócsoporttal kísérte fiát a versenyekre.

"Tudtuk, milyen körülmények várnak rá, de Máté nagyon akart bizonyítani, hogy a berlini csak egy fatális baleset volt" - tette hozzá édesanyja, utalva arra, hogy Helebrandtnak nem ez az első világversenye, amelyet nem tudott befejezni. A tavalyi berlini Európa-bajnokságon az élmezőnyből esett ki, mert rálépett egy eldobott bizes palackra és kifordult a bokája.

Az Eb-12. Venyercsán az első kilométereken Helebrandttal tartott, majd leszakadt és a 26. helyen fejezte be a viadalt.

"Életem legkeményebb versenyén vagyok túl" - mondta Venyercsán Bence. - "Húsz és 35
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 07:04
Biztosítási alkuszok: tél előtt célszerű megkötni a nyaraló-biztosításokat
négyzetméteres ingatlan esetében 22 ezer forinttól indul a lakásbiztosítások éves díja. Ha ugyanezt az épületet nyaralóként használják, hasonló biztosítást 33 ezer forinttól lehet kötni - ismertették.

Jelezték: egy ingatlan általában akkor tekinthető lakottnak a biztosítási feltételek szerint, ha abban legalább 180 napot életvitelszerűen ott tartózkodik valaki. Hiába jelentkezik be egy családtag állandó lakosnak, hogy így alacsonyabb díjon kössenek szerződést, ha a kárfelmérés során a biztosító bizonyítani tudja, hogy az adott lakóházat valójában nyaralóként használják, akár a teljes kárösszeget visszatarthatja.

A biztosítók rendszerint részletesen meghatározzák a nyílászárók minimális védelmi szintjét. A közönséges lakatot általában nem tekintik elégnek, csak a Mabisz által minősített biztonsági lakatot és lakatpántot fogadják el. Nyaralóknál általában kizárják a kiemelt értékek (így műtárgyak, ékszerek) fedezetét, és külterületen fekvő ingatlanok esetében korlátozhatják az általános ingóságok
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 07:04
Illegális bevándorlás - A civil szervezetek az olasz baloldaltól várják a kikötők megnyitását
migránst olasz kikötőbe szállítania, majd innen repülővel tovább Németországba. A Mission Lifeline szervezet Eleonore nevű hajója szeptember 2-án az olasz hatóságok tiltása ellenére kikötött egy szicíliai kikötőben, ezek után a hajót a hatóságok lefoglalták.

Matteo Salvini volt belügyminiszter, az ellenzékbe került Liga vezetője közösségi oldalán ironikusan "kiváló kezdetnek" nevezte a civil szervezeteknek az új olasz kormányhoz intézett felszólítását. Hangsúlyozta, hogy a PD-M5S kormánynak most bizonyítania kell, hogy az "olaszok érdekeit képviseli-e a határok védelmével, vagy újranyitja a kikötőket".

A La Stampa olasz napilap szerdai beszámolója szerint Franciaország és Németország július óta "titkos tárgyalásokat" folytatott a Földközi-tengeren Európába érkező migrációról: az erről szóló "paktumot" szeptember 23-án a Máltán találkozó francia, német, olasz és máltai belügyminiszter írja majd alá.

A napilap úgy tudja, a megállapodás szerint Máltának és Olaszországnak biztosítania kell a
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 17:22
Donald Trump: "Hamvában holtak"a tárgyalások az afgán tálibok vezetőivel
Az elnök ugyanakkor megerősítette, hogy továbbra is szándékában áll az amerikai katonák kivonása Afganisztánból.

Jelenleg mintegy 14 ezer amerikai katona tartózkodik afgán földön. "Szeretnénk kivonulni, de a megfelelő időben vonulunk majd ki" - fogalmazott Trump.

Donald Trump szombat este Twitteren jelentette be, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat a tálibokkal, egy múlt csütörtökön Kabulban általukelkövetett merénylet miatt. Az elnök szombaton így fogalmazott a mikroblogjában: "a tálibok sajnos rossz adut használnak, beismerten ők követték el a kabuli támadást, amelyben meghalt egy nagyszerű katonánk és 11 további ember. Azonnal lemondtam a találkozót, és felfüggesztettem a béketárgyalásokat. Miféle emberek azok, akik ilyen sok gyilkosságot követnek el azért, mert úgy gondolják, ettől jobb lesz az alkupozíciójuk?Hány évtizedig akarnak még harcolni?".

Az elnök közölte azt is, hogy vasárnap Camp Davidben titkos találkozót tartott volna külön a tálib vezetőkkel, külön Asráf Gáni afgán
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 21:42
Mike Pompeo: a tárgyalások az afganisztáni tálibokkal "jelenleg halottak"
akarunk, hanem valódi és megvalósított elkötelezettséget, és a tálibok most megmutatták, hogy nem akarnak, vagy nem tudnak eleget tenni az erőszak csökkentésére vállalt kötelezettségeiknek" - fogalmazott az amerikai külügyminiszter.

A Fox televízió műsorvezetőjének arra a kérdésére, hogy a tárgyalásokat meghatározatlan időre függesztették-e fel, Pompeo úgy válaszolt, "remélem, a tárgyalások újraindulhatnak". Hozzáfűzte, hogy a tárgyalások esetleges újrakezdése a táliboktól függ. "Nekik kell most bizonyítaniuk, hogy készen állnak valóra váltani mindazt, amit a tárgyalásokon kérünk tőlük" - mondta.

Pompeo a CBS szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában azt hangsúlyozta, hogy az amerikai kormányzat továbbra is katonai nyomást fog gyakorolni a tálibokra a tárgyalások érdekében.

A CNN televízió műsorában védelmébe vette Trump azon döntését, hogy Camp Davidben titokban fogadta volna a tálibok képviselőjét. Mint fogalmazott: a kormányzatnak kötelessége tőle telhetően mindent megtenni a sikerek
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 19:22
Montenegrói-magyar - Rossinak bizonyíthatnak az eddig kevesebbet játszók
A szerdai podgoricai sajtótájékoztatón az olasz szakember elmondta, látja játékosain, hogy nagyon motiváltak, hiszen minden kerettag szempontjából fontos, hogyan játszik csütörtök este.

"A hozzáállásával, a küzdeni akarásával mindenkinek bizonyítania kell, hogy továbbra is a csapatban a helye. Akik pedig eddig kevesebb lehetőséget kaptak, azok most még jobban felhívhatják magukra a figyelmet" - nyilatkozta a tréner, aki - ahogy ő fogalmazott - abban is biztos, hogy taktikailag egy-két új húzást is ki fognak próbálni.

A játékosok közül Willi Orbán, az RB Leipzig csapatkapitánya válaszolt az újságírók kérdésére. Mint azt elmondta, egy ilyen felkészülési mérkőzés a legjobb lehetőség arra, hogy önbizalmat merítsenek a szlovákok elleni nagyon fontos erőpróbára.

"Ha jól teljesítünk és jó eredményt sikerül elérnünk, azzal a Horvátország és Wales elleni győzelemmel felépített magabiztosságunkat tovább növelhetjük, ez pedig kulcsfontosságú a következő Eb-selejtező előtt. Három pontot tehát nem
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 19:52
Női röplabda Eb - Bizonyítani jöttek az észtek Budapestre
"Soha nem játszottunk még ekkora teremben, de egész rövid idő elteltével már komfortosan érezzük magunkat" - utalt az eseménynek otthont adó Papp László Sportarénára Ojamets. A szövetségi kapitány számít arra, hogy jóval kisebb nemzetközi tapasztalatuk miatt lesznek nehézségeik, de felkészültek a magyar csapat ellen, és igyekeznek meglepni őket a pénteki nyitómeccsen.

"Ha veszítünk is, emelt fővel szeretnénk kikapni" - tette hozzá a szakvezető, aki örül annak, hogy egyből a magyarokkal találkoznak, ugyanis a nyomás a házigazda együttesen lesz.

"Az első pillanattól kezdve agresszívnek kell lennünk, ha idegessé tudjuk tenni riválisunkat azzal, hogy végig ott vagyunk a sarkában, lesz esélyünk a győzelemre" - mondta Ojamets az MTI-nek.

Az észt csapat kapitánya, Julija Mönnakmae szerint megtiszteltetés, hogy pályára léphetnek Budapesten az Európa-bajnokságon.

"Mindig csak a soron következő összecsapásra koncentrálunk. A felkészülésünk remekül sikerült, meglátjuk, ez mire lesz elég" -
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:04
Aranyalma ezüsttányéron
Példabeszédek 19,27-et: ,,Ha nem hallgatsz, fiam, az intésre, tévelyegni fogsz, okos tanítások nélkül!" Íme, egy aranyalma ezüsttányéron!

Azután itt van az ismerős történet Ingersollról (Robert Green, 1833-1899, amerikai politikus és híres-hírhedt ateista szónok), aki nagy hallgatóság előtt felszólította Istent, hogy ha egyáltalán létezik, akkor a következő öt percen belül ölje meg Őt. Ez az öt perc nyomasztó feszültségben telt el. Az a tény, hogy Ingersoll még életben volt, azt kívánta bizonyítani, hogy nincs Isten. A következő percben felállt a hallgatóságból egy egyszerű keresztyén férfi, és megkérdezte: ,,Ingersoll úr, azt hiszi talán, hogy Isten kegyelmét öt perc alatt ki tudta meríteni?" A szó egyenesen célba talált.

A megfelelő időpontban kimondott odaillő szó valóban Isten ajándéka. Jól tesszük, hogyha kérjük Istentől ezt az adományt, úgyhogy Isten Lelke minket is felhasználjon arra, hogy a megfelelő időben el tudjuk mondani a vigasztalás, a bátorítás, az intés vagy a
kalmanpiroska, 2019. augusztus 01. csütörtök, 18:32
Tokió 2020 - Erdei Zsolt: a profiknak is lehetőséget adunk a kvótaszerzésre
mondta Erdei Zsolt.

A sportolóként olimpiai bronzérmes, amatőr és profi világbajnok kiemelte: az ökölvívás magyar hagyományaihoz méltó szereplés csak akkor érhető el, hogyha a sportág minden képviselője egy irányba tart, egy célért küzd. Éppen ezért úgy alakították ki az elnökség által jóváhagyott felkészülési tervet, hogy az ne tegyen különbséget amatőr és profi versenyzők között.

Hozzátette: azoknak a profi versenyzőknek, akik olimpikonok szeretnének lenni 2020-ban, az amatőrök között kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A szövetség ebben nyújt támogatást azzal, hogy felajánlja a keretbe jutás lehetőségét azoknak a hivatásos bokszolóknak, akik jobbnak bizonyulnak a súlycsoportjukban amatőr vetélytársaiknál.

A válogatott szakmai stábjában ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány munkáját a kazah Bolat Nijazimbetov segíti a jövőben vezetőedzőként, aki versenyzőként Ázsia-bajnok és olimpiai bronzérmes volt, húszéves edzői pályafutása során pedig hazája korosztályos válogatottjain túl
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 16:01
Uniós bíróság: jogszerűtlenül hosszabbították meg két belga atomerőmű üzemidejét, de feltételekkel tovább működ
hogy az erőművek környezeti kockázatának csökkentése érdekében végzett fejlesztésre és korszerűsítésre irányuló munkálatok az eredeti üzembe helyezéshez hasonló állapot elérésével jártak. Ezért az uniós irányelvben előírt környezeti hatásvizsgálatokat az üzemelés meghosszabbításához el kellett volna végezni, ahogy - Hollandia közelsége miatt - a határokon átterjedő hatások vizsgálatát is.

Az uniós bíróság indoklásában kiemelte, a hatásvizsgálat csak abban az esetben maradhat el, ha a tagállam bizonyítani tudja, hogy a villamosenergia-ellátás biztonságát érintő veszély valószínű, ami a mostani ügyben nem szerepelt az indokok között.

A bíróság ugyanakkor azt is megjegyezte, akkor tartható fent az üzemidő hosszabbítás, ha a tagállam igazolja, hogy a villamosenergia-ellátás megszakadásával fenyegető, valódi és súlyos veszélyt más eszközökkel, vagy megoldással nem lehetne elhárítani. Az ilyen intézkedés fenntartása azonban csupán a valós veszély megszüntetéséhez szigorúan szükséges időtartamra terjedhet
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:42
Úzvölgyi katonatemető - Szakértő: egy friss tanulmány a magyar fél igazát támasztja alá
Pászkán Zsolt Románia-szakértő elmondta, a tanulmányt a román Hősök Emléke Országos Hivatal (ONCE) adta ki, ezzel megmutatva, hogy vannak olyan intézmények Romániában, amelyeknél a szakmai becsület fontosabb, mint a vélt nemzetpolitikai érdekek kiszolgálása.

Hangsúlyozta: jelenleg az úzvölgyi katonatemetővel kapcsolatban a magyar és román fél között nem valódi történelmi vita zajlik, hanem a magyar fél történelmi érvekkel próbál kivédeni egy politikai, etnikai támadást.

A román politika szokása, hogy gondok idején előrángatják "a magyar ügyet", és azt éreztetik, hogy a magyarokkal szemben bármit, bármikor megtehetnek - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az Úzvölgyében történtekkel is azt akarják bizonyítani, hogy a magyar közösség sokadrangú tagja a romániai társadalomnak.

A moldvai, Bákó megyei Darmanesti (Dormánfalva) önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki a székelyföldi, Hargita megyei Csíkszentmárton kezelésében lévő úzvölgyi sírkertben. Június első csütörtökén több ezer
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 13:31
Tusványos - Németh Zsolt: egyedülálló műfajt teremtett a szabadegyetem
Magyarországon a nemzeti összetartozás tudata.

Kiemelte: nemcsak a tábor, a rendszerváltás is 30 éves idén. Tusványos "rendszerváltó intézmény", és azért is sajátos, mert a közép-európai rendszerváltó intézményeket általában elsöpörte a történelem.

Tusványos és a rendszerváltozás olyan szereplői, mint Orbán Viktor vagy Tőkés László, akik a mai napig aktívan szerepet vállalnak a politika formálásában, jelképezik, hogy "van lehetőségünk, hogy kezünkbe vegyük, irányítsuk a sorsunkat". Ezt sikerült bizonyítani az elmúlt években a nemzetpolitikában.

Németh Zsolt elmondta: idén 30 éves a közép-európai összetartozás gondolata is, hiszen 1989-ben Kézdivásárhelyen vagy Sepsiszentgyörgyön már hangsúlyosan megjelent ez a gondolat.

Hozzátette: a 30 éve épülő közép-európai együttműködés ma látványos eredményeket ér el, még ha egyes nacionalista csoportok ellene dolgoznak is.

Úgy fogalmazott: "sokkal több a közös érdekünk, mint az, ami elválaszt bennünket", ezért egyrészt nagyfokú türelemre van
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 14:11
2/410
Képek, videók
A gyaloglás hatásai.jpg
pacsakute
2018. március 16. péntek, 10:05
gyaloglás.png
chillik
2017. december 07. csütörtök, 17:04
Gyaloglás után így is jó.
damayanti
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:02
Napi 3 kilóméter
sanci81
2015. június 25. csütörtök, 19:42
0 kilométerkő
peaisland
2010. január 06. szerda, 18:58
Kilóméter tábla.
motorcsonakosok
2008. május 08. csütörtök, 12:17
0 KILOMÉTERKŐ
orsa85
2008. február 17. vasárnap, 14:41
kilometeruj.JPG
foliavagas
2007. május 07. hétfő, 15:17
Több kilométer szabadság
rumcajsz
2006. június 03. szombat, 17:25
2011-ben, Mátéval
orban47
2016. november 29. kedd, 07:20
Mátéval
orban47
2016. november 10. csütörtök, 19:14
Balázs és Máté
orban47
2016. október 09. vasárnap, 07:20
Veresen, Mátéval
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:40
Címkék
tárgyalásokon kérünk, olasz szakember, civil szervezetek, uniós irányelvben, következő percben, biztosítási feltételek, észt csapat, általános ingóságok, hivatásos bokszolóknak, amerikai katonák, Willi Orbán, hatásvizsgálat csak, Helebrandt Máté, első kilométereken, szakmai becsület, ingatlan általában,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.