Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 03:57 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jogerősen elutasították Beke István szabadon bocsátási kérését
A határozat kivonatát a romániai bíróságok portálján tették közzé. A törvényszék megalapozatlannak ítélte Beke fellebbezését a Brassói Bíróság május közepén hozott elutasító ítélete ellen. A terrorizmus vádjával elítélt másik kézdivásárhelyi férfi, Szőcs Zoltán feltételes szabadon bocsátási kérelmét május 27-én utasította el a Brassói Bíróság. Fellebbezését június 16-án tárgyalják másodfokon.

A két székelyföldi férfi a börtönben tanúsított jó magaviseletére és a ledolgozott napok után járó kedvezményekre hivatkozva kérte a feltételes szabadon bocsátást. Amint korábban a Háromszék napilap írta: Beke június 23. után nyújthat be újabb, hasonló kérést.

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt 2018. július 4-én ítélte 5-5 év letöltendő börtönbüntetésre a bukaresti legfelsőbb bíróság, terrorista cselekmények, illetve ezekre való felbujtás miatt. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi, illetve erdélyi elnöke ellen hozott ítélet általános megdöbbenést váltott ki az erdélyi magyarság
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 16:42
Koronavírus - New York és Massachusetts államban csökken az új fertőzések száma
Szokásos napi sajtókonferenciáján Andrew Cuomo, New York kormányzója elmondta, hogy kedden 166 beteg hunyt el a Covid-19 nevű betegségben. Bejelentette, az új fertőzések száma oly mértékben csökkent, hogy immár lehetővé vált, hogy az állam 12 megyéjében ismét végezhessenek nem a járvánnyal összefüggő - s ezért eddig elhalasztott - műtéteket is.

Egyben arról is beszámolt, hogy vizsgálatot indítanak 102 gyerek megbetegedése ügyében, akik gyaníthatóan a Covid-19 szövődményeként említett toxikus sokkban vagy a véredényrendszer kitágulásával és súlyos gyulladásával járó Kawasaki-kórban szenvednek. Három kisgyermek el is hunyt. Cuomo közölte, hogy e beteg gyerekek 60 százalékánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, 70 százalékukat intenzív osztályon kezelik, 19 százalékukat pedig lélegeztetőgépen tartják.

Mivel nem mutatták a fertőzés tüneteit, ezeket a gyermekeket eleinte nem is vizsgálták Covid-19-re - mondta a kormányzó, s felhívta a szülők figyelmét, hogy amennyiben gyerekeiknél gyors
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 20:53
Spanyolországban elhunyt Luis Sepúlveda világhírű chilei író
A 70 éves irodalmár február 29-én került kórházba tüdőgyulladással, néhány nappal azután, hogy hazatért egy művészeti fesztiválról Portugáliából. Ő volt az első, akinél diagnosztizálták a fertőzést Asztúria tartomány területén.

Luis Sepúlveda 1977-ben hagyta el szülőhazáját, miután két évet töltött börtönben és majdnem ugyanannyit házi őrizetben, amelyre Augusto Pinochet diktátor hatalomra jutása után ítélték, mivel a baloldali kötődésű Sepúlveda a megbuktatott Salvador Allende elnök közvetlen környezetéhez tartozott.

Több dél-amerikai országot bejárva Nicaraguába költözött, ahol részt vett a Somoza-diktatúrát megdöntő sandinista felkelésben 1979-ben. Ezután Németországban telepedett le, 15 évig élt Hamburgban. Színházrendezői végzettsége mellé kommunikációs diplomát szerzett a heidelbergi egyetemen és csatlakozott a Greenpeace környezetvédő szervezethez.

A nemzetközi ismertséget az 1988-ban megjelent, magyarul is olvasható, Az öreg, aki szerelmes regényeket olvasott című műve hozta meg
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 17:32
Tom Hardy esti meséket olvas fel
Hardy, aki 2016-ban már vendégszerepelt a BBC televízió CBeebies programjában, április 27. és május 1. között öt alkalommal mesél a gyerekeknek. A színész Simone Ciraolo Hug Me (Ölelj meg), Robert Vescio és Nicky Johnson Under the Same Sky (Egy ég alatt), Lizzy Stewart There's a Tiger in the Garden (Tigris a kertben), Chris Haughton Don't Worry, Little Crab (Ne félj, kis rák), valamint Rachel Rooney és Zehra Hicks The Problem With Problems (A probléma a problémákkal) című meséjét olvassa fel - jelentette be a csatorna szerdán.

Az egyes epizódokat a koronavírus-járvány miatt Hardy kertjében vették fel. A mesélés közben néha a színész francia buldog kutyája, Blue is feltűnik a képernyőn. A meséket hétköznap esténként sugározzák a CBeebies műsorában, és a BBC iPlayerén is lejátszhatók - számolt be róla a Variety.com.

Hardy új filmje, az Al Capone amerikai gengszterről szóló életrajzi dráma Észak-Amerikában május 12-én debütál online.

A Josh Trank rendezésében készült produkció első
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 10:32
Énekelj, míg szenvedsz
biztonsági cellába volt bezárva, semmiben nem különbözött a többi, a római magisztrátus által lakat alá helyezett fogolytól. Ruhájuk le volt tépve a hátukról, és úgy tűnt, alaposan benne vannak a pácban. Lehet, hogy néhány ütéssel többet kaptak, mint szokásos. De egyébként csak foglyok voltak, a börtönőr szempontjából. Ő pedig ,,a belső börtönbe vetette őket, és a lábukat kalodába zárta."
Éjféltájt azonban fölöttébb világossá vált, hogy ezek a börtönlakók Jézus Krisztus követei.
Börtönben mindenki hozzá van szokva a trágársághoz. Átkozódással senkit nem tudsz kihozni a sodrából. De ez a két ember elkezdett imádkozni és himnuszt énekelni Istenhez. Ez rendkívül szokatlan volt.
Pál és Szilász láthatólag nem úgy gondolkodott, hogy épp most kell igehirdetést tartaniok a megtérésről és a hitről. Ehelyett imádságban és énekben fejezték ki hitüket. Ideje van a prédikálásnak, és ideje van a bizonyságtételnek.
,,A foglyok pedig hallgatták őket." Ezek a nyomorult emberek, akik
kalmanpiroska, 2020. március 29. vasárnap, 08:10
Elhunyt Eduard Limonov orosz író, radikális politikus
Oroszországban megalapította a Limonka című radikális lapot és a később betiltott Nemzeti Bolsevik Pártot, amelynek célja egy orosz dominanciájú eurázsiai birodalom megteremtése volt. Limonov 1992-ben biztonsági miniszter lett a magát és pártját liberális demokratának nevező, valójában nacionalista és konzervatív Vlagyimir Zsirinovszkij árnyékkormányában. Két évvel később azonban Zsirinovszkij ellen fordult, akit túlságosan mérsékeltnek és a hatalommal szemben megalkuvónak nyilvánított.

2001-től két évet börtönben töltött tiltott fegyvertartás címén. Az ellene ugyanebben az ügyben az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kísérlete és terrorizmus miatt emelt vádat elejtették.

2010-ban Másik Oroszország néven alapított egy hivatalosan sohasem bejegyzett pártot, amelynek tagjai az oroszpárti szakadárok oldalán szerepet vállaltak a délkelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban. Limonov, aki korábban Vlagyimir Putyin bírálója volt, és sikertelenül próbált meg ellenzéki jelöltként elindulni a 2012-es
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 20:32
Felesleges Pillangó - Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban
Urbán Tamás hat éven keresztül követte fényképezőgépével egy életének felét rácsok mögött töltő, Pillangónak hívott férfi életét, bemutatva többek között a börtönéletet, a szabadulást, a pesti undergroundban eltöltött estéket, a céltalan nappalokat. A kiállítás ezekből a fotókból, valamint a fotográfus által összegyűjtött tárgyakból, iratokból és Pillangó naplójából válogat - közölte az MTI-vel a Capa Központ.

Urbán Tamás 1988-ban a szegedi Csillagbörtönben találkozott először a mindenki által Pillangónak hívott Deák Ferenccel. Megismerkedésük után vissza-visszatért a rabhoz, aki nemcsak fotóinak egyik alanya lett, hanem a hosszas beszélgetések során baráti kapcsolat is kialakult közöttük.

"Lassan megérett bennem a gondolat, hogy a hamarosan szabaduló férfi önkéntes, vagyis nem hivatalos pártfogója legyek. Nem olyannak láttam, mint a többi rabot. Addigra már több száz elítéltet fényképeztem végig, és amennyire lehetséges volt, jóban voltam többekkel is. Ha hosszabb távú munkán dolgozik, a
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 12:01
Ordass Lajos evangélikus püspök életét bemutató vándorkiállítás nyílik Budapesten
megszállás elleni tiltakozásul magyarosította a nevét. Fiatal lelkészként Svédországban tanult és jól beszélt svédül, a svéd diplomatákkal ápolt kapcsolatait kihasználva aktívan részt vett az embermentésben a holokauszt idején.

Ordass Lajos püspökként tiltakozott az egyházi iskolák 1948-ban kezdődő államosítása ellen, és ellenállásra buzdította az iskolák vezetőségét. Ezt követően megalázó koncepciós perben, valutabűncselekmény vádjával perbe fogták és elítélték. Börtönéveit a szegedi Csillag börtönben és Vácott töltötte. Mindvégig magánzárkában raboskodott, ahol - hogy elméjét épen tartsa - reggelente áhítatott tartott magának, nyelvet tanult, illetve felfrissítette irodalmi ismereteit - mondta Fabiny Tamás.

A püspök kitért arra, Ordass Lajost 1950-ben az evangélikus egyház megfosztotta hivatalától, hogy helyet csináljanak az új, államilag megbízható püspöknek, Dezséry Lászlónak.

Hozzátette, Ordass Lajost 1956-ban rehabilitálták, és visszatérhetett a püspöki szolgálatba. Emberségét jól
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 15:41
A csaló brókert zavarja, hogy tisztátalan pénzből finanszírozták a történetét feldolgozó filmet
Az egyik Los Angeles-i bíróságon csütörtökön benyújtott keresetében 300 millió dolláros kártérítésre tart igényt, majdnem annyira, mint amennyi bevételt a 2013-ban bemutatott film jövedelmezett.

Belfort azt állítja, a produkciós cég a filmes jogok megvásárlásakor eltitkolta előle, hogy törvénytelen forrásból származik a pénz, amelyből megfilmesítik a történetét.

A nyugat-hollywoodi székhelyű filmstúdió társalapítóját, Riza Azizt - Nadzsib Razak volt malájziai miniszterelnök nevelt fiát - tavaly letartóztatták az amerikai hatóságok, amiért segített tisztára mosni annak a 4,5 milliárd dollárnak egy részét, amelyet nevelőapja és más maláj kormányzati tisztségviselők sikkasztottak el az 1MDB állami fejlesztési alapból 2009 és 2015 között.

A pénzből luxuscikkeket vásároltak és befektetéseket finanszíroztak, egyebek közt hollywoodi produkciók gyártását pénzelték. Riza Azizt 248 millió dollárnyi elsikkasztott pénz tisztára mosásával vádolják.

A Red Granite Pictures azt állítja, nem
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 15:51
Ügyészség: kirabolta társait egy visszaeső bűnöző az egri börtönben
A közlemény szerint az ózdi férfit már többször elítéltek - részben erőszakos - vagyon elleni bűncselekmények miatt; a fegyintézetben, ahol büntetését töltötte, rendszeresen megfélemlítette és terrorizálta azokat a nála gyengébb fizikumú elítélteket, akikkel közös zárkába került.

A vádlott elvette egyikük hazulról érkezett csomagját, melyből nem csak cigarettát és tisztálkodási szereket vett ki magának, hanem még a sértettnek küldött ruhákat is elvette. Amikor a csomag gazdája kérte vissza a ruháit, a férfi megpofozta őt.

Egy másik zárkatársára ráparancsolt, hogy adja át neki azokat a nyugtató hatású gyógyszereket, melyeket a börtönorvos kizárólagosan a beteg számára írt fel. A sértett nem akart eleget tenni a felszólításnak, de tiltakozni sem mert, ezért inkább gyorsan bevette és lenyelte a tablettákat, mire a vádlott őt is többször megütötte. Ezután azonban a bántalmazott férfi - több mint egy hónapon át - nélkülözni volt kénytelen a gyógyszereit, mivel attól kezdve azokat a vádlott
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 09:11
Emberi jogi bírság: Oroszország megsértette a tiszteséges tárgyaláshoz való jogot Hodorkovszkij ügyében
Mihail Hodorkovszkijt és a Yukos (Jukosz) olajvállalat több volt vezetőjét azzal vádolták, hogy 51 milliárd dollárt vontak ki Oroszországból offshore cégeken keresztül.

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács felügyelete alatt működő emberi jogi bíróság tájékoztatása szerint a jogsértésre Hodorkovszkij és társa ügyének második tárgyalási fordulója idején, 2009 márciusa és 2010 decembere között került sor.

A bíróság keddi döntése szerint Oroszország nem biztosított megfelelő tárgyalási körülményeket az elítéltek számára. Közölték: az orosz hatóságok megtagadták a védelem jogát ahhoz, hogy az eljárás folyamán tanúkat idézzen be meghallgatásra és szakértői véleményeket tegyen közzé a vádlottak büntetlenségének igazolására.

Az emberi jogi bíróság arra a következtetésre jutott, hogy az orosz hatóságok megsértették a magánélet és a családi élet tiszteletben tartásának jogát is az által, hogy nem biztosítottak a vádlottak számára a nemzetközi jog szerint előírt láthatást előzetes letartóztatásuk
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 19:50
Két évre ítélték a gyulai börtön egyik tisztjét megvesztegetni próbáló fogvatartottat
A táblabíróság hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, mint többszörös visszaesőt. A jelenleg 27 éves férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2017-ben a rablás miatt rá kiszabott hat és fél éves fegyházbüntetését töltötte Szegeden. Júniusban a gyulai börtönben tartózkodott pár napig, mivel egy ottani tárgyalásra idézték meg. A férfi - akit korábban már számos alkalommal sújtottak fegyelmi büntetéssel és magas biztonsági kockázatba sorolták - bántalmazással vádolva feljelentette az egyik felügyelőt.

Az ügyben vizsgálat indult, a gyulai börtön egyik tisztje hallgatta ki a vádlottat. Ekkor a férfi előadta, hogy szeretne visszakerülni a szegedi fegyintézetbe, és ha a kihallgató tisztje ebben segít, vesz neki egy márkás, 18 ezer forintba kerülő futócipőt, mert tudja, hogy szeret futni. A tiszt ezt nem fogadta el, hanem a történteket azonnal jelentette a felettesének.

A jelenleg is szabadságvesztését töltő, a bíróság elé is szíj- és lábbilincsben kísért
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 10:41
1/68
Képek, videók
1200px-Váncsa_István.j pg
liliana01
2020. június 11. csütörtök, 19:56
Szilágyi István.jpg
liliana01
2020. május 04. hétfő, 16:56
Síklaky István
furaila
2020. április 30. csütörtök, 00:58
csukás istván.jpg
liliana01
2020. február 25. kedd, 18:08
Kabir Bedi Batári István.
foldinefehereva
2020. február 24. hétfő, 20:22
Kail Nabid Batári István.
foldinefehereva
2020. február 24. hétfő, 20:21
Tari István farsang.png
liliana01
2020. február 08. szombat, 11:43
szent istván bazilika0120
maroka
2020. január 21. kedd, 13:53
szent istván imádásg0820.
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:54
elutasított ajándék
lrjuditka
2010. december 20. hétfő, 07:08
átmeneti segély határozat
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:44
határozat nyugdijemelésrő
lacipecsenye
2012. március 26. hétfő, 20:39
hadirokkant határozat
lacipecsenye
2011. július 01. péntek, 21:42
határozat árvaell.megszün
lacipecsenye
2011. január 18. kedd, 20:45
Határozat bizottság 2010
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.