Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 01:58 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Alex Azar: nem ugrott meg a fertőzések száma ott, ahol újraindult a gazdaság
egészségügyi következményei, például megemelkedhet az öngyilkosságok aránya.

Arra az újságírói felvetésre, hogy mit szól az újra megnyitott kávézókban és éttermekben megjelent nagyszámú kuncsafthoz, Azar azt válaszolta: mindenütt tapasztalható egyéni felelőtlenség, de szerinte "ez az Amerikában élvezett szabadság része".

Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - csaknem másfél millió koronavírusos fertőzöttet diagnosztizáltak, és több mint 88 ezer amerikai halt bele a fertőzés okozta Covid-19 nevű betegségbe.

Azart a hírtelevízió műsorvezetője megkérdezte a magas halálozási arányról is. A tárcavezető kifejtette, hogy nagyon sok a halálhoz vezető társbetegség, amely elsősorban az afroamerikaiak körében kockázatosabbá teszi a Covid-19 legyőzését. Hozzáfűzte, hogy ehhez hozzájárul az egészségügyi ellátásban, illetve az egészségügyi szolgáltatásokhoz történő hozzáférésben tapasztalható társadalmi egyenlőtlenség is. Ezt az amerikai egészségügyi
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 21:42
Peking ellenlépéseket ígér, miután Washington korlátozta a kínai állami sajtó amerikai működését
Csao Li-csian, a kínai külügyminisztérium szóvivője keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Washington "politikai elnyomást" alkalmaz a kínai sajtóval szemben, ezzel pedig súlyos károkat okoz a két ország közötti kapcsolatokban.

Kína fenntartja magának a jogot arra, hogy ellenlépést tegyen - hangsúlyozta.

Az amerikai külügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy korlátozásokat vezet be az Egyesült Államokban tevékenykedő öt kínai sajtóképviselet alkalmazottainak számát illetően. A várakozások szerint az intézkedés következtében az érintett öt médiumnál dolgozó kínai munkatársak száma a jelenlegi 160-ról 100-ra csökkenhet.

A kínai külügyminisztérium álláspontja szerint ez azt jelenti, hogy egyes kínai újságírókat kiutasítanak az Egyesült Államokból. Az új szabályozás értelmében a kínai sajtóképviseleteknek péntekig tájékoztatniuk kell az amerikai külügyminisztériumot arról, hogy mely kínai munkatársakat kívánják továbbra is foglalkoztatni az Egyesült Államokban. A korlátozás március
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 10:41
Amerikai előválasztás - Biden harcba száll az elnökjelöltségért akkor is, ha Sandersnek lesz több delegátusa
azt fejtegette, hogy a párt vezető politikusai nem látnák szívesen Sanders elnökjelöltségét. Ezért - írta például a The New York Times című lap is - a demokraták várhatóan nyílt, vagy más néven vitatott konvencióra készülnek, amelynek során megegyezéses alapon választják ki az elnökjelöltet. Egyes sajtóhírek szerint az egyik elnökjelölt-aspiráns, a milliárdos Mike Bloomberg kifejezetten erre törekszik.

Biden a CNN-interjúban vitatta azt is, hogy a Sanders-nagygyűléseken megjelent nagy tömegek az amerikaiak átlagos véleményét jelenítenék meg. Úgy fogalmazott, "az emberek nem akarnak forradalmat". Hozzáfűzte, hogy véleménye szerint Bernie Sanders szenátorként nem tud semmilyen eredményt sem felmutatni.

A volt alelnök az NBC televízió Találkozz a sajtóval című, heti politikai vitaműsorában is szinte kizárólag arról beszélt, hogy mi az, ami szerinte "nagyon ellentmondásos", és ezért elfogadhatatlan Sanders szenátor programjában. Kiemelte a mindenkinek alanyi jogon járó egészségügyi ellátás Sanders
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 21:13
Koronavírus - Donald Trump a szűrés bővítését jelentette be
országokból vagy ezen országok környékéről az Egyesült Államokba érkező utasok mindegyikének szűrésen kell átesnie a határátlépésnél.

Trump szombaton jelentette be, hogy azokban az országokban, ahol jelentős mértékű a koronavírus-fertőzés, kötelező szűrővizsgálatot vezetnek be az Egyesült Államokba indulók számára. A szűrés az Olaszországból, Dél-Koreából, Iránból és Kínából útra kelő utasokra vonatkozik.

Katie Miller, a koronavírussal kapcsolatos teendők koordinálásával megbízott Mike Pence amerikai alelnök szóvivője kifejtette, hogy az elmúlt 14 napban Kínából érkező utasokat már szűrték a vírusra, és ezt a gyakorlatot terjesztik ki most más országokra is Miller hozzátette: szükség esetén Olaszországon kívül más európai államokban is bevezetik a szűrést.

Az amerikai alelnök az NBC televízió Szemben a sajtóval című, szokásos vasárnapi politikai vitaműsorának adott interjújában arra figyelmeztetett: "több fertőzéses eset várható". Ugyanakkor kitartott amellett, hogy alacsony a fertőzés
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 19:33
Korrupciós vádak súlyemelésben - Aján Tamás: nem függesztettek fel!
nem szerepelt az IWF mérlegében. A csatorna szerint a számlák felett egyedül Aján Tamás rendelkezett, és 5,5 millió dollár (mintegy 1,7 milliárd forint) sorsa tisztázatlan.

"A filmben elhangzottak miatt, az elnökség tényszerű tájékoztatásának céljával az általam összehívott katari ülésen én magam ajánlottam fel, hogy átmenetileg átengedem a terepet egy független vizsgálat lefolytatása érdekében. Az erre a feladatra elnökségi tagokból összeállított ad-hoc testület élére Ursula Papandreát, az IWF amerikai alelnökét kértük fel" - nyilatkozta az IWF elnöke, aki ötödik ciklusát tölti, azt megelőzően, 1976 és 2000 között pedig a szervezet főtitkára volt.

A 81 éves sportdiplomata elmondta, hogy a testület javaslata alapján külső szakértőket fognak bevonni a munkába, amelynek célja az ARD vádjainak kivizsgálása.

"Mivel tökéletesen meg vagyok győződve arról, hogy az engem és a súlyemelést ért vádak teljességgel megalapozatlanok, örülök a bizottság felállításának, és biztos vagyok benne, hogy ők is erre
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 17:11
Donald Trump a várhatóan a demokraták elnökjelöltségéért induló Bloomberget kritizálta
"gyöngítheti Bident" (a demokraták pillanatnyilag vezető elnökjelölt-aspiránsát). Trump "egy semminek" nevezte Bloomberget.

A 76 éves Joe Biden, aki pénteken New Hampshire-ben kampányolt, úgy nyilatkozott, hogy örömmel látja az elnökjelöltségért folytatott versenyben az esetleges újabb szereplőt. "Michael rendes ember. Szívesen látjuk" - mondta Biden.

Michael Bloomberggel kapcsolatban - aki 12 éven keresztül New York polgármestere is volt - egy munkatársa csütörtökön este e-mailben tudatta az amerikai sajtóval, hogy mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson. "Muszáj gondoskodnunk arról, hogy Trumpra vereséget mérjünk, csakhogy Mike egyre jobban aggódik amiatt, hogy a jelenlegi (demokrata párti) jelöltek nem alkalmasak erre" - írta több szerkesztőségnek elküldött elektronikus levelében Howard Wolfson. Hozzáfűzte: ha Bloomberg mégis indul a választáson, akkor teljesen új típusú ajánlatot tesz a demokratáknak, amely az "Amerika legnagyobb városának irányítása, a semmiből felépített vállalkozás és
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 23:32
Trump és Putyin telefonbeszélgetéseire is kíváncsiak az amerikai törvényhozók
telefonon azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől, hogy segítsen feltárni Joe Biden volt alelnök és fia jövedelmező üzleteit Ukrajnában. Biden jelenleg a demokraták legnagyobb támogatást élvező elnökjelölt-aspiránsa.

Az ukrán elnök cáfolta, hogy Donald Trump ezt kérte volna tőle, és miután a Fehér Ház nyilvánosságra hozta a telefonbeszélgetés leiratát, az is kiderült, hogy a kiszivárogtató információi sok vonatkozásban pontatlanok voltak. A botrány következtében a héten lemondott Kurt Volker, az amerikai külügyminisztérium Ukrajnával foglalkozó különmegbízottja.

Adam Schiff - akit Donald Trump lemondásra szólított fel a Twitteren - vasárnap az ABC televíziónak is interjút adott, ebben leszögezte: a képviselőház hírszerzési bizottsága megállapodott a kiszivárogtatóval, hogy megjelenik a bizottság előtti meghallgatáson.

A The New York Times című napilap és a CNN hírtelevízió még péntek éjjel azt jelentette: a Fehér Ház nagyon megszigorította a hozzáférést Donald Trump
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 19:01
Donald Trump a sajtóra panaszkodik, és bocsánatkérést sürget a The New York Times című laptól
tette ezt a 2016-os választások után. Csak ezúttal sokkalátfogóbb bocsánatkérésre van szükség. Ez alkalommal térdre kell ereszkedniük és úgy kell bocsánatért esedezniük. Tényleg a Nép Ellenségei!".

A 2016-os választások után a The New York Times nem bocsánatot kért, hanem az olvasókhoz írt nyílt levélben azt fogalmazta meg, hogy a lapnak és más sajtótermékeknek el kell gondolkodniuk azon, vajon Trump "teljesen szokatlan viselkedése" miatt nem becsülték-e alul az elnökjelölt támogatottságát az amerikai szavazók körében. Donald Trump azóta is gyakran úgy idézi a lap vezetőinek nyílt levelét, mintha bocsánatot kértek volna tőle.

Az elnök kedden további Twitter-bejegyzéseket is szentelt a médiának: név szerint támadta az MSNBC és a CNN televíziók műsorvezetőit, dicsérte a republikánusokhoz közelálló Fox televíziót. "A radikális baloldali demokraták a hamis hírek médiájának vezetőivel karöltve teljesen betegek! Feltételezem azért, mert a republikánus program működik" - fogalmazott az egyik
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 19:41
Mike Pompeo: a Moszkva és Washington kapcsolatainak javítását célzó amerikai erőfeszítések nem hoztak eredményt
Pompeo "sajnálatosnak" minősítette ezt a tényt, mert - mint fogalmazott - "a világban vannak területek, amelyeken közösek az érdekeink". Ezek között említette a terrorizmus elleni küzdelmet. Fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy a két országnak csak az érdekei közösek, nem pedig az értékrendjük.A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Donald Trump elnök is megpróbálta visszaszorítani "Oroszország rosszindulatú tevékenységét".

Mike Pompeo az NBC televízió Találkozz a sajtóval című, szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában megállapította, hogy Moszkva "nem volt segítőkész" sem Ukrajnában, sem Szíriában.A tárcavezető szólt arról is, hogy Washington Oroszországot is felelősnek tartaná, ha Bassár el-Aszad szíriai elnök vegyi fegyvert vetne be. Leszögezte, hogy amennyiben ez megtörténik, az Egyesült Államok azonnal vizsgálatot indít és felelősnek fog tartani mindenkit, aki megsérti a vegyi fegyverek tilalmáról szóló egyezményt.
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:13
A texasi iskolai lövöldözés gyanúsítottja előzetes letartóztatásban van, a történtekre nem adott magyarázatot
annak esetleges szigorításáról. A vasárnapi szokásos televíziós politikai vitaműsorokat is ez a téma uralta.

Bernie Sanders, független vermonti szenátor az NBC Találkozz a sajtóval című műsorában az Országos Fegyver Szövetséget (NRA) okolta a történtekért, és a kongresszus politikusait hibáztatta, hogy még mindig nem hoztak törvényi szabályozást a fegyverhasználat szigorításáról.

Mark Warner, virginiai demokrata párti szenátor szerint van mód a szigorításra anélkül, hogy változtatnának az amerikai alkotmány második kiegészítésén, amely valamennyi amerikai állampolgár számára biztosítja a szabad fegyvervásárlást és -használatot. A CNN hírtelevíziónak adott interjújában a szenátor leszögezte, hogy az elmúlt tíz évben a helyzet "egyre rosszabbodott".

Dan Patrick, Virginia republikánus kormányzó-helyettese úgy vélte: a fegyverekkel elkövetett erőszak "nem a szabad fegyverhasználattól függ, hanem tőlünk". A politikus az ABC televízióban azt hangoztatta, hogy mindenki, akinek otthon fegyvere van,
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 23:12
A Fehér Ház főtanácsadója és a CIA igazgatója védelmébe vette Donald Trumpot a róla szóló könyv állításaival sz
A vasárnap délelőtti szokásos televíziós politikai vitaműsorok középpontjában a pénteken Tűz és düh: Trump Fehér Háza belülről című könyv állításai szerepeltek. A Trump elnöksége első évét igen kritikusan szemlélő, Steve Bannon, az elnök volt stratégiai főtanácsadója közreműködésével készült könyv többek között azt állítja, hogy a washingtoni Fehér Házban káosz uralkodik. Bannon egyebek között azt mondta a könyv szerzőjének, Michael Wolffnak, hogy Trump soha nem számított a választási győzelemre, csupán arra számított, hogy elnökjelöltsége sokat használ majd üzleti ügyeinek. Bannon "árulásnak" nevezte, hogy Trump veje, Jared Kushner és legidősebb fia, ifjabb Donald Trump oroszokkal tárgyalt a választási kampány idején. Bannon szerint az orosz beavatkozást és az esetleges összejátszást vizsgáló Robert Mueller különleges ügyész a fián keresztül fogja sarokba szorítani az elnököt, mert az ifjabb Donald a gyenge láncszem, s össze fog roppanni a nyomás alatt.

A könyv miatti leghevesebb vita a CNN
velemenyezd, 2018. január 07. vasárnap, 19:52
Vizsgálat indult a legfőbb török ellenzéki vezető ellen az államfő megsértése miatt
kerestek, akkor azoknak a feje az (államfői) palotában lakik. Nem miniszterelnök voltál? Hát, ki volt ebben az országban a miniszterelnök? Mindennel tisztában voltál."

Erdogan ügyvédje panaszában azt írta, hogy Kilicdaroglu kijelentései azt a megalapozatlan és hamis "Erdogan-képet" erősítik, amelyet a tavalyi puccskísérletért felelőssé tett és terrorszervezetként nyilvántartott gülenista hálózat törekszik kialakítani a török elnökről belföldön és külföldön egyaránt. Hozzátette: szavai az Irán elleni amerikai szankciók kijátszásával vádolt volt török tisztségviselők New York-i perével egyidőben a gondolat és véleményszabadság keretében nem elbírálhatók, valamint a gülenista mozgalom és a CHP közötti együttműködést tükrözik.

A New York-i eljárásban tanúként fellépő iráni-török üzletember, Reza Zarrab múlt csütörtökön Erdogan ellen is terhelő vallomást tett New Yorkban. Azt állította, hogy Erdogan még miniszterelnökként személyesen engedélyezett tranzakciókat Teheránnal, lehetővé téve így az iszlám
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 18:33
1/6
Képek, videók
Alex-Grey-20.jpg
anubisz01
2018. szeptember 03. hétfő, 17:51
303093-alexfas01.jpg
ferenczdominik
2018. augusztus 10. péntek, 16:11
alex néc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
Alexsza Doll.jpg
pergerne
2018. január 07. vasárnap, 14:04
Február 9. Alex
rushlilly
2018. január 06. szombat, 12:52
Alexis malacka png.jpg
kerzsi58
2017. október 07. szombat, 18:58
alpha_alexis.jpg cady zs
kerzsi58
2017. október 07. szombat, 18:57
Alex.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:22
alex-tamscsak-a-jk-men nek
menusgabor
2016. november 01. kedd, 18:18
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Gombás fertőzésekre. jpg.
pacsakute
2019. szeptember 25. szerda, 21:47
légúti fertőzések.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 11:17
Lelki fertőzések.jpg
charlotteani
2007. december 22. szombat, 18:45
Címkék
csatorna szerint, Reza Zarrab, baltimore-i Johns, legfőbb török, sajtóra panaszkodik, Volodimir Zelenszkij, Egyesült Államokba, elnökjelöltségért akkor, Donald Trumpot, orosz beavatkozást, botrány következtében, általam összehívott, volt alelnök, párt vezető, Washington Oroszországot, ifjabb Donald,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.