Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 17:47 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Fővárosi Képtár vezetőjét és az új országos múzeumszakmai központ tervezőit díjazta idén a MúzeumCafé
A múzeumszakmai lap első alkalommal ítélt oda különdíjat, az elismerésben az Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központ (OMRRK) tervezői, Vasáros Zsolt és Megyesi Zsolt (Narmer Építészeti Stúdió) részesültek - olvasható a lapot alapító Szépművészeti Múzeum MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Mint írják, Róka Enikőnek az intézmény élén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért, Vasáros Zsoltnak és Megyesi Zsoltnak pedig a múlt évben elkészült világszínvonalú múzeumszakmai háttérintézmény épületének tervezéséért ítélte oda a díjat a lap.

Róka Enikő 2014 decembere óta vezeti a Budapesti Történeti Múzeum tagintézményeként működő Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtárat. Azóta az intézmény több, egymáshoz sok szálon kapcsolódó, hálózatszerűen összefonódó kiállítási, kutatási és gyűjteményezési programot valósított meg, amivel egyszerre reflektált a múzeum gyűjteményi sajátosságaira, az intézmény történetére, a kortárs művészet és társadalom jelenségeire - áll a
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 11:25
Csík János és a Mezzo rendhagyó karanténklipet készített
A klip bevezetőjében Csík János az otthonmaradás fontosságára hívja fel a figyelmet, illetve arra, hogy ezekben a nehéz időkben a négy fal között is mindenkinek szeretetben és türelemben kell tennie a dolgát. A videót azoknak ajánlják, akiknek leginkább szükségük van erőre, kitartásra, reményre, illetve akik az egészségügyben, a határokon és az egész országban embertársaikért dolgoznak - emelte ki a Fonó Budai Zeneház az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Csík János és a Mezzo zenekar közös lemezét tavaly év végén jelentette meg a Fonó Szép a tavasz, szép a nyár címmel, az anyag szerepel a Fonogram-díjra jelölt zeneművek között. A CD anyagát népzenével átitatott önfeledt szórakoztatás jellemzi.

"Többéves ismeretség fűz a Mezzo zenekar tagjaihoz, hiszen ők is kecskemétiek, én is. A közös munka jótékonysági felkérésre indult a csapattal, őket ismertem, megkerestem őket és szívesen vállalták" - mondta Csík János korábban az MTI-nek az együttműködés kezdetéről.

Kezdetben falusi,
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:52
Virtuális bábkiállítás látható az OSZMI honlapján
A virtuális kiállítást az OSZMI pécsi "Kifordítva. Mesés bábtechnikák" című időszaki tárlata és az "Egy bőröndnyi báb. Papírbábszínházi foglalkoztató" című kiadványa alapján állították össze.

Az OSZMI a március 21-i bábszínházi világnap alkalmából létrejött új virtuális bábkiállítását felnőtteknek és gyerekeknek is ajánlják - olvasható az intézmény csütörtökön MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a tárlatot végignézve az érdeklődők megtudhatják, hogy milyen bábtípusok vannak, mi az a gapit vagy a stucni.

A pécsi "Kifordítva. Mesés bábtechnikák" című tárlaton az ismertető szövegeken túl Lellei Pál bábkészítőmester szerkezeteivel kipróbálható módon mutatták be a különböző bábtechnikákat. Minden fejezet végén Remsey Dávid Vitéz László figurájával jelzik azt a pontot, ahol valamilyen interaktív kitekintő, kipróbálható érdekesség található.

A kiállítás a https://embed.culturalspot.org/embed/exhibit/CwICELaOgXa3LA linken érhető el.

A virtuális bábkiállítás készítői között van
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 15:22
Koronavírus - Otthonmaradásra szólított fel a Párbeszéd
Az ellenzéki párt Facebook-oldalán azt írta, hogy a koronavírus ellen jelenleg nincs gyógyszer, sem védőoltás. "Az egyetlen dolog, amellyel lassíthatjuk a terjedését, ha minél többen otthon maradunk. Tedd meg ezt azokért, akik munkája nélkülözhetetlen a járvány idején is" - hívták fel a figyelmet.

A videóban megszólalt Szabó Tímea frakcióvezető, a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Kocsis-Cake Olivio, Tordai Bence, Burány Sándor és Mellár Tamás országgyűlési képvisel, Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója, V. Naszályi Márta, az I. kerület párbeszédes polgármestere, valamint Béres András, Hegyesi Beáta, Mach Péter és Szabó Zsolt elnökségi tag.
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 09:41
Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház
Semjén Zsolt köszöntőjében kiemelte: az állam és az egyház szétválasztása nem jelenti az egyház és a társadalom elválasztását, hiszen "egyszerre vagyunk tagjai az egyházunknak és polgárai a hazánknak".

A megkötött szerződés az állam és az egyház együttműködésére helyezi a hangsúlyt - mondta.

Az egyházügyekért is felelős miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: az egyházi, közfeladatot ellátó intézmény, például egy egyházi iskola egyfelől "vallásos intézmény, ahol az állam feladata a vallásszabadság biztosítása", másfelől mint iskola, feladatot vállal át az államtól, és az állam feladata ennek finanszírozása, "jogi és anyagi védelmének a biztosítása".

A megkötött szerződés ezt teszi meg az evangélikus egyházra "testre szabott módon az élet minden területén" - mondta.

Semjén Zsolt szólt arról is, hogy a kormány és az evangélikus egyház húsz évvel ezelőtt megkötött szerződése bevált, még a "2002 utáni támadások viharát is kiállta", az új szerződésre azért van mégis szükség, mert
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 18:12
Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend (2. rész)
számos jelentős eseményét és személyiségét megörökítő alkotásai, jelentős dokumentumfilm-rendezői pályája, valamint színházigazgatói, írói és könyvkiadói tevékenysége elismeréseként;

KUN MIKLÓS Széchenyi-díjas történész, professor emeritus részére több évtizeden át kimagasló színvonalon végzett kutatói-oktatói munkája, valamint a hallgatóság és a média érdeklődését egyaránt felkeltő, a XX. század történelmének fehér foltjait izgalmasan és közérthetően feltáró előadói tevékenysége elismeréseként;

SZABÓ GÁBOR fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Fizikai Intézete Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének egyetemi tanára, volt rektora részére a Szegedi Tudományegyetem rektoraként végzett kimagasló színvonalú munkája, valamint nemzetközileg is elismert kutatói-oktatói, illetve sikeres tudományszervezői tevékenysége elismeréseként;

TAKARÓ ANDRÁS, a Kiskunlacházi Református Egyházközség lelkipásztora, a Délpesti
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 10:41
Nőnapi köszöntés - Gazdagréten 2020.03.06
virághoz ünnepi műsor is járt a közösségi házakban.
Barabás Richárd alpolgármester valamennyi helyszínen beszélt a nők társadalmi helyzetéről. Szerinte, bár az utóbbi évtizedekben jelentősen megváltozott a nők társadalmi megítélése, mégis fennáll a nemek közötti egyenlőtlenség. Fontosnak tartja felhívni a figyelmet az apróbb elnyomásokra is, mert ezáltal válhat teljessé a nők egyenjogúsága.
Gazdagréten az alpolgármester mellett Simicskó István országgyűlési képviselő, Bedő Dávid, Keller Zsolt és Szabó László önkormányzati képviselők is átnyújtották a virágokat, a színpadon pedig Pomázi Zoltán (Bojtorján együttes) adott elő örökzöld dallamokat.

Simicskó István országgyűlési képviselő
............
Pomázi Zoltán
................
Rimóczi Ferenc nőnapi verset
maroka, 2020. március 09. hétfő, 22:28
Krónika 9. rész (azonnali kérdések, jogalkotás)
támogatja a kormány a tokiói olimpiára felkészülést?

Simicskó István (KDNP) arról érdeklődött, mit tesz a kormány a tokiói nyári olimpiára készülő sportolók támogatásáért, utalva arra: a magyar sportolók eddig 502 érmet, köztük 177 aranyat szereztek az ötkarikás játékokon, amivel az ország a világranglista nyolcadik helyén áll.

Tizenhárom érmet vár a Magyar Olimpiai Bizottság, huszonnégy pontszerző helyet - jelentette ki a képviselő, a kormány sportbarát működését hangsúlyozva.Válaszában Szabó Tímea, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára azt közölte: a felkészülés már az előző olimpia után megkezdődött, arra a kormányzat 2018-ban 3,2, tavaly 4,2, idén pedig 4,6 milliárd forintot adott.

Elismerve, hogy a koronavírus terjedése új, soha nem látott helyzetet teremtett, kijelentette, "nagyon sikeres olimpiai és paralimpiai szereplés várható".

Viszonválaszában a képviselő köszönetet mondott a kormányzat támogatásáért és reményét fejezte ki, hogy minél
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 20:58
Gulyás: Esterházy János öröksége egyszerre egyetemes és nemzeti
Gulyás Gergely kiemelte: Esterházy János politikája racionális számítások szerint kudarcra volt ítélve a kommunizmus idején. "Ő azonban nem a sikeresség, hanem tetteinek örök mérce szerinti helyessége alapján cselekedett " - mondta.

Vállalta sorsát, így élete rövid, életigazsága azonban örök lett. A szabadságára és életére törő diktatúrák és eszmék azóta megbuktak, Esterházy János öröksége azonban múlhatatlan példa, "a nemzete mellett határoktól, korszellemtől és sorscsapásoktól függetlenül kiálló bátor hazafi példája" - fogalmazott a tárcavezető.

Gulyás Gergely kitért arra is: a magyar nemzetpolitika Esterházy Jánost az emberi méltóság mellett mindig kiálló, sokat szenvedett, ártatlan szentként tartja számon.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy hamarosan megtörténik a felvidéki politikushivatalos rehabilitációja, "amellyel cseh és szlovák barátaink elsősorban Esterházy János emlékének, másodsorban az igazságnak, harmadsorban önmaguknak tartoznak.

Szólt arról is: Trianon
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 13:23
Labdarúgó NB I - Hátrányból felállva győzte le a Fehérvár a Puskás Akadémiát
A fehérváriak a szünetben még egygólos hátrányban voltak, a második félidőben szerzett négy góllal győztek.

OTP Bank Liga, 24. forduló: Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 1-4 (1-0) ---------------------------------------------- Pancho Aréna, 2015 néző, v.: Pintér Cs.

gólszerző: Slagveer (24.), illetve Bamgboye (50.), Petrjak (59.), Nikolics (81.), Stopira (89.)

sárga lap: Nagy Zs. (40.), Hadzsiev (43.), Van Nieff (47.), Urblík (67.), Hegedüs L. (88.), illetve Petrjak (26.), Szabó L. (91.)PAFC:

---- Hegedüs L. - Radics, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. - Urblík (Sós, 78.), Van Nieff (Favorov, 82.) - Slagveer, Plsek, Gyurcsó - Vanecek

Fehérvár:

-------- Kovácsik - Fiola, Juhász R. (Nego, a szünetben), Musliu, Stopira - Pátkai, Houri - Bamgboye (Elek Á., 65.), Kovács I., Petrjak (Szabó L., 84.) - Nikolics

A találkozót a fehérváriak kezdték jobban, több veszélyes támadásuk volt az első negyedórában. Kiegyenlítettebb játékot hozott a folytatás és hazai vezetést:
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 19:13
Beszédmondók az 1956-os Gyásztéren
1928-2007) Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület titkár
1992. Katona Tamás, Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára
1993. Plutzer István, Mosonmagyaróvár polgármestere
1994. Tőkés László, Királyhágómelléki Református Egyházmegye püspöke
1995. Világhy József, Mosonmagyaróvári '56-os Egyesületi tag
1996. Tihanyi László, Szigethy Attila Társaság, ügyvezető
1997. Takács István, Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület Elnöke
1998. Vida István, tanár, újságíró
1999. Szabó János, Honvédelmi miniszter
2000. Mádl Ferenc, (1931-2011) köztársasági elnök
2001. Dávid Ibolya, igazságügyi miniszter
2002. Kovács K. Zoltán, (1924-2008) közíró, parlamenti képviselő
2003. Wittner Mária, '56-os halálraítélt
2004. Tőkéczki László, történész
2005. Rieger Tibor, szobrász
2006. Sólyom László, köztársasági elnök
2007. Döbrentei Kornél, költő
azenujsagom, 2020. március 04. szerda, 03:56
Trianon-évforduló - Amatőr fotósoknak hirdet pályázatot a Nemzeti Színház
A Nemzeti Színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a pályázatra 2019. január 1. után készített képeket várnak Trianon és színház témakörben, szabad asszociációban, egyéni felfogásban, "legyen szó akár színházépületről, előadásról, színművészekről vagy családi emlékekről, melyek összefüggésbe hozhatók a trianoni szerződéssel és a színházművészettel" - fogalmaznak a kiírásban.

A pályázatra 16 és 30 év közötti amatőr fotósok jelentkezhetnek Magyarországról és a Magyarországgal határos országokból. Egy pályázó legfeljebb három képet küldhet be a trianon100foto@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre a színház honlapján olvasható technikai feltételeknek megfelelően előkészítve.

A beérkezett fotókat a színház szakemberei előzsűrizik, a kiválasztott képekből a színház Instagram-oldalán közönségszavazást rendeznek. A feltöltött képeket a #trianon100foto hashtaggel látják el.

A közönségszavazás április 30-ig tart, az eredményhirdetést június 1-jén tartják. A zsűri által legjobbnak tartott,
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 17:42
2/243
Képek, videók
10261 fovarosi kozgyules.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:27
A Piarista rend alapítója
ujjozsef
2009. február 20. péntek, 20:14
Az alapító tagok+Pahi fot
bellusnejuli
2008. június 21. szombat, 22:27
alapítók
lcsucsu
2008. június 08. vasárnap, 07:33
elegáns alapítók.jpg
pktibi
2008. június 01. vasárnap, 14:47
az Alapitó
makoenci
2007. augusztus 04. szombat, 23:57
Eredeti Alapító Okirat
boszormacs
2007. május 28. hétfő, 14:32
Alapítókő 1688-ból
zlako
2007. május 09. szerda, 18:14
Kevin Roze digg alapitója
szidi001
2007. május 06. vasárnap, 21:22
Bélatelep alapítója
villadiana
2006. november 16. csütörtök, 17:23
Intézmények száma
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:59
Intézmények jegyzéke
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:53
Háttérben az EU Intézmény
zlako
2007. március 29. csütörtök, 16:09
Ebéd az egyik intézménybe
pecsioszi
2006. július 10. hétfő, 09:44
Pszichiátriai intézmény
pecsioszi
2006. július 10. hétfő, 09:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.