Belépés
2020. január 17. péntek | 3. hét | 17. nap | 17:19 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz: erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja a Szeviép-ügyben
A kormánypárti képviselő azt mondta: sokakkal együtt megdöbbenve látták, hogy a Szegedi Törvényszék másodfokon felmentette a Szeviép-ügy vádlottjait. Sajtóhírekre utalva hozzátette: a napvilágra került információk alapján az látszik, Botka László a másodfokon döntő bírói tanács tagjait előnyökhöz jutotta a szegedi önkormányzaton keresztül és ez erősen felveti a bírói korrupció gyanúját.

Hangsúlyozta: a Szeviép az a szegedi építőipari vállalat, amelyet a Botka László vezette szegedi önkormányzat és a szocialista kormányok "tömtek ki milliárdos megbízásokkal", összesen 34 milliárdos megrendelést adva a cégnek. Majd ez a Botka Lászlóhoz és a szocialistákhoz közeli cég eltüntette ezeket a milliárdokat, nem fizette ki az alvállalkozóit, és ezzel félezer kisvállalkozót tett tönkre - tette hozzá a politikus, aki szerint máig nem lehet tudni, hová tűnt a pénz.

Halász János a másodfokú bíróság ítéletet nagyon különösnek nevezte, emlékeztetve arra, hogy egy évvel ezelőtt, első fokon az ítélkező
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 15:41
M4 Sport - Az Év sportolója Gála 2019 - A jelöltek
Óbuda (női röplabda)az Év férfi labdarúgója: Cseri Tamás (Mezőkövesd)Dibusz Dénes (FTC)Gulácsi Péter (RB Leipzig)Holman Dávid (Slovan)Davide Lanzafame (FTC, Honvéd)Willi Orbán (RB Leipzig)Pátkai Máté (Mol Fehérvár)Szalai Ádám (Hoffenheim, Mainz)Szoboszlai Dominik (Salzburg)Vida Máté (DAC)

az Év női labdarúgója:Csiki Anna (Ferencváros)Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen)Fenyvesi Evelin (Ferencváros)Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)Mosdóczi Evelin (Ferencváros)Rácz Zsófia (Haladás-Viktória)Szabó Viktória (Ferencváros)Turányi Lilla (MTK)Vágó Fanny (St. Pölten, Ferencváros)Zeller Dóra (Bayer Leverkusen)

Fogyatékos sportolók:

nők:Biacsi Ilona (paraatléta)Ekler Luca (paraatléta)

Hajmási Éva (kerekesszékes vívó)

Hasznos Szabina (szervátültetett bowlingozó) Illés Fanni (paraúszó)

Latinovics Lívia (speciális szövetség tornász)

Madarászné dr. Mező Boglárka (kerekesszékes vívó)Pap Bianka (paraúszó)

Szilágyi Zsanett (speciális olimpia úszó) Tóth Irma (szervátültetett
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 13:39
Négy új taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka
Phelphs tízéves világcsúcsát megdöntve nyert 200 méter pillangón, Rasovszky Kristóf a nyíltvízi szakág történetének első aranyát nyerte, míg Kapás Boglárka az Európa-bajnoki cím után a világbajnokit is elhódította 200 méter pillangón. Hozzátette, a szövetségnek is megvolt a "mesternégyese", hiszen fél év alatt Bajnokok Ligáját, nyíltvízi Világkupát, junior világbajnokságot és világkupát rendezett.

A gála csúcseseménye a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka idei választottjainak beiktatása volt: az 50 éves Szabó "Joe" Józsefről, Szöul 1988-as mellúszó olimpiai bajnokáról Darnyi Tamás mondott laudációt. A 2013-ban elhunyt, az 1952-es helsinki olimpián 4x100 méteres női gyorsváltó tagjaként aranyérmes Temes Judit érdemeit Ruza József olvasta fel. A hét paralimpián szerepelt - s mindegyiken érmes - Vereczkei Zsoltot Sós Csaba szövetségi kapitány "mutatta be", míg Petrov Anatolij mesteredzőről fia, Petrov Iván, utánpótlás szövetségi kapitány beszélt.

"Az, hogy ez a testet és lelket egyaránt tökéletesen
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 21:41
Tárlat mutatja be az egykori nógrádi bányamentők munkáját
A bányamentés története a nógrádi szénmedencében című kiállítást Shah Gabriella, a Dornyay Béla Múzeum igazgatója nyitotta meg. Elmondta: a Kubinyi Ágoston múzeumszakmai fejlesztési programnak köszönhetően tavaly a földfelszíni bemutatóhely újult meg, most pedig a bányamentés történetét felidéző, interaktív elemekkel is kiegészített kiállítást nyitottak. Utóbbi főleg a fiataloknak lehet érdekes, egy animációnak köszönhetően például az 1888. évi vízbetörést is szimulálják. Akkor húsz ember rekedt a bányában, de egy sikeres akciónak köszönhetően mindannyiukat kimentették.

Shah Gabriella hozzátette: azok a látogatók, akik egészségi állapotuk vagy más gondjuk miatt nem vállalkoznak kirándulásra a földalatti kiállítóhelyre, a fejlesztésnek köszönhetően virtuálisan is megtekinthetik a régi bányavágat nevezetességeit. Az új látványossággal az intézmény múzeumpedagógiai programja is bővül.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere (MSZP) személyes emlékeinek felidézésével kezdte köszöntőjét, hiszen
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:53
Kásler: a családot nem pótolja semmi
Kásler Miklós köszöntőjében kiemelte az együttérzés, szolidaritás, a másokon segítés, a szenvedések megértése és oldása fontosságát. A család a keresztény társadalmak alapegysége, férfi és nő természetes szövetsége, amely "egy minőségileg más, magasabb szintű egységet alkot" - fogalmazott. Az emberierőforrás-miniszter kiemelte, hogy a családok együttélésének értelme a gyermek, ami a keresztény társadalom megújulását és a nemzetek fennmaradását jelenti.

Hozzátette: azért Szent Annáról nevezték el a díjat, mert Anna Joachimmal együtt szeretetben, békében, hitben élt, és várták hosszú éveken át a gyermekáldást. Ez a kitartás, szeretet, hit és remény tette őket alkalmassá, hogy a szeplőtelen szűz szülei legyenek - mondta.

Kásler Miklós kiemelte, a családot nem pótolja semmi, a családok azt a biztonságot, szeretetet nyújtják a gyermekeknek, amit senki más nem képes megtenni.

A magyar családok ideális előképe a szent család, amelyben a természet szerinti édesanya, Mária és a nevelőapa, József
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 11:51
Harminc magyar érem az antalyai kick-box világbajnokságon
osztottak érmeket. A magyar válogatott az idősebbek mezőnyében egy első, két második és négy harmadik helyet szerzett: az aranyat a pointfighting szakágban Mészáros Márk nyakába akasztották.

A magyar válogatott dobogósai:

felnőttek:

----------

pointfighting:

férfiak:

--------57 kg: 3. Hídvégi Nándor63 kg: 1. Bálint Martin69 kg: 2. Veres Richárd74 kg: 3. Korpádi Tamás79 kg: 2. Veres Alex89 kg: 3. Vörös Attila94 kg: 1. Rohonczi Jenő

nők:

----50 kg: 1. Murvai Lívia60 kg: 3. Szabó Dorina65 kg: 1. Busa Andrea70 kg: 3. Nagy Henrietta+70 kg: 1. Kondár Anna

Csapat:2. Magyarország (Veres Richárd, Korpádi Tamás, Veres Alex, Rohonczi Jenő, Nagy Henrietta, Kondár Anna)

kick-light:

férfiak:

--------63 kg: 1. Fésű Lajos79 kg: 1. Bálint Zoltán+94 kg: 2. Vida Balázs

nők:

----55 kg: 3. Csorba Zsanett60 kg: 3. Nagy Rita65 kg: 1. Busa Andrea

full-contact:

nők:

----56 kg: 3. Rákóczi Renáta+70 kg: 3. Brunner
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 15:51
Szabó Tünde: minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni
sport semmi máshoz nem fogható közösségteremtő erejével egy egész nemzetet képes felemelni. Megerősítette, hogy a kormány szilárd és kiszámítható támogatást kíván nyújtani a magyar sportnak, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a sport minden területén - így az élsportban, szabadidősportban, a létesítményfejlesztésben és a kiemelt nemzetközi viadalok megrendezésében is - folyamatos legyen a fejlődés.

"Biztosak lehetünk benne, hogy ez a felfelé ívelő pálya egyszer sem törik meg" - hangsúlyozta Szabó Tünde.

"Három év és kilenc hónap múlva a rendkívül hatékony szervező munkának és sportdiplomáciai eredménynek hála minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni egy varázslatosan szép, modern létesítményben, amelyet aztán hosszú évtizedeken át a magyar sport, a magyar atlétika és a főváros valamennyi sportszerető lakója fog használni" - fogalmazott.

Az államtitkár abban is bizonyos, hogy a magyar atlétika élni fog azzal a páratlan lehetőséggel, amelyet a 2023-as
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 21:39
A Csík Zenekar idén is óévbúcsúztató koncertet tart
"Miközben az utóbbi évtizedekben is megőriztük kötődésünket a hagyományos Kárpát-medencei népzenékhez, az igényesen kiválasztott populáris dallamokat belesimítottuk a magyar népzene szövetébe" - idézte Csík Jánost, a csapat vezetőjét az MTI-hez eljuttatott ajánló. Idei óévbúcsúztató koncertjük címe Sose lesz vége, amely a Csík Zenekar egyik legújabb dalának címe egyben.

"A koncert tematikáját tekintve az emberi élet fordulópontjait mutatja be a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat. Legfőbb üzenetünk mégis az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára átörökítése fontos felelősségünk, hiszen az előző generációk által teremtett és felhalmozott kincsünk, szellemi örökségünk nem veszhet el. Ha jól végezzük dolgunkat, a történetnek sose lesz vége" - fogalmazott Csík János.

Az értékek és hagyományok megidézésében segítségükre lesz Borbás Marcsi televíziós műsorkészítő, aki többek között
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 08:31
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
kormányt, amiért nem vállalta fel a javaslat beterjesztését, hanem "lobbistákat" kért meg erre, így elkerülve, hogy hatásvizsgálatot végezzen a módosítás kapcsán.

Úgy értékelt: a javaslat arról szól, hogy "mentsék, ami menthető" azokkal a beruházásokkal kapcsolatban, amelyeket képtelenek befejezni határidőre. Álságosnak nevezte, hogy miközben a kulturális tao-t, "csaló gazemberekre" hivatkozva néhány nap alatt eltörölték, most ugyanezt a módszert a sport esetében tovább "csiszolgatják".

A politikus Szabó Tünde sportért felelős államtitkár személyes támogatását kérte a DK felcsúti fociakadémiával kapcsolatos adatkérése ügyében. Mint mondta: itt az ideje, hogy a minisztérium eleget tegyen a bírósági döntésnek és kiadja a szervezet több tízmilliárd forintos költéseiről szóló adatokat. Feltette a kérdést: vajon mekkora összeggel nem tud elszámolni a fociakadémia, és vajon mi derülne ki a miniszterelnökről, aki miatt ilyen kétségbeesetten rejtegetik ezeket a papírokat.

LMP: a legkisebb felelősséget
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
Vicepremierul ungar: trebuie sprijinite partidele maghiare organizate pe criterii etnice din statele învecinate
Vicepremierul ungar a subliniat că sesiunea Máért a fost încheiată în consensul tuturor partidelor maghiare de peste graniţele Ungariei şi al partidelor parlamentare din Ungaria, cu excepţia Coaliţiei Democrate (DK), al cărui reprezentant - deşi invitat - nu s-a prezentat, politicianul considerând acest aspect din urmă "destul de scandalos".

Acesta a adăugat că a existat un consens total în ceea ce priveşte dreptul la cetăţenia maghiarăîmpreună cu dreptul la vot pentru maghiarii care trăiesc în străinătate, precum şi pentru autonomie, în conformitate cu standardele europene.

Zsolt Semjén a evidenţiat cei patru piloni ai politicii naţionale ungare. În primul rând a atras atenţia asupra consolidării identităţii: începând din 2010, au fost înzecite resursele financiare în acest sens. Au fost construite sau renovate 1 000 de grădiniţe în Bazinul Carpatic, s-a subvenţionat întreţinerea întregului sistem educaţional, au fost sprijinite în total 5 000 de instituţii.

Politicianul a menţionat ca o
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 21:21
Máért - Semjén: az etnikai alapú magyar pártokat kell támogatni a szomszédos államokban
A kormányfő helyettese kiemelte: teljes konszenzussal zárult a Máért ülése, beleértve az összes határon túli magyar pártot és az ellenzéki pártokat, kivéve a Demokratikus Koalíciót, akinek képviselője- bár meghívták - nem jelent meg. Ez utóbbit "elég botrányosnak" tartotta.

Hozzátette: teljes volt az egyetértés abban, hogy a külhoni magyarságnak jár az állampolgárság és ezzel együtt a szavazatijog, valamint az európai normáknak megfelelő autonómia.

Semjén Zsolt a nemzetpolitika négy pillérét emelte ki. Elsőként az identitás megerősítését, jelezve: 2010 óta az erre fordítható forrásokat megtízszerezték. Ezer óvodát építettek, illetve újítottak fel a Kárpát-medencében, a teljes oktatási rendszer fenntartását finanszírozzák, összesen ötezer intézményt támogatnak - sorolta.

Új innovációként említette a gazdaságfejlesztési programot a külhoni területeken, amelyet minden jelenlévő párt támogatásáról biztosított. Kiemelte: a fejlesztések jók az adott országban élő külhoni magyar kisebbségnek,
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 18:11
Hardi Richárd szemorvos tanúságtétele
Imába kapaszkodva Afrikában.
épekkel gazdagon illusztrált előadásban ismertette afrikai misszióját Hardi Richárd szemorvos, a kongói Mbuji Mayi városában található Szent Rafael szemklinika (COR) alapítója november 13-án este a budapesti Párbeszéd Házában. Hardi Richárd beszélgetőpartnere Sajgó Szabolcs SJ, a józsefvárosi jezsuita intézmény igazgatója volt.
Hardi Richárd kamaszként ismerte meg testközelből Afrikát: édesapja Algériában vállalt munkát, ahova követte családja is. ,,Ekkor csípett meg egy légy, ami megfertőzött Afrika szeretetének vírusával" - mondta tréfásan a kezdetekről. Attól kezdve folyamatosan vágyott vissza a kontinensre, s e vágya csak erősödött, miután 1992-ben belépett a Nyolc Boldogság Közösségbe, s megtudta, a rend 1982 óta tart fenn kórházat Zairéban, a mai Kongói Demokratikus Köztársaságban. A Kabinda városában működő kórházban éppen szemészorvost kerestek, így Richárd testvér szakorvosi vizsgáját követően útra is kelt, kezében egy műszerekkel teli
maroka, 2019. november 15. péntek, 14:37
2/240
Képek, videók
Szévíz völgy -tőzeg-Orbán
agica2004
2011. július 28. csütörtök, 13:38
szevikém
skorpio07
2008. november 21. péntek, 15:10
Torvenyszek.jpg
cistvansm
2008. július 17. csütörtök, 21:53
Torvenyszek-1.jpg
cistvansm
2008. július 17. csütörtök, 21:53
Törvényszéki Héják.hu.jpg
rambobby
2007. június 07. csütörtök, 11:53
Törvényszék.jpg
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 15:42
Törvényszék-.jpg
agica2004
2006. december 05. kedd, 14:51
SZKT-botka_laszlo.jpg
agica2004
2017. június 30. péntek, 20:33
Botka László.jpg
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 13:24
Botka László--.jpg
agica2004
2014. szeptember 14. vasárnap, 16:50
20140214botka-laszlo-O .V.
agica2004
2014. február 20. csütörtök, 14:02
20140214botka-laszlo-M est
agica2004
2014. február 20. csütörtök, 13:59
Botka László polgármester
agica2004
2008. október 03. péntek, 10:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.