Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 22:50 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öt nagyszínházi bemutatóval készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház
Oberfrank Pál elmondta, hogy elsőként Eisemann Mihály-Éri Halász Imre-Békefi István Egy csók és más semmi című operettjét láthatja a közönség, Lendvai Zoltán rendezésében októberben.

Ezt követi Aldo Nicolai Hárman a padon című komédiája novemberben, melyet Deák Krisztina rendez, a darabban Bálint Andrást, Szilágyi Tibort és Oszvald Marikát láthatják a nézők. Lévay Szilveszter-Michael Kunze Mozart című musicaljét Somogyi Szilárd rendezésében láthatja a közönség decemberben.

Ezután Bródy Sándor A tanítónő című falusi életképe kerül színpadra 2021 februárjában, melynek rendezője Oberfrank Pál.

Végül 2021 márciusában Michael Frayn Ugyanaz hátulról című vígjátékát láthatja a közönség, Funtek Frigyes rendezésében, mely a színfalak mögött zajló eseményekről szól.

A fiatal nézőkre gondolva bemutatják az idén februárban elhunyt Csukás István Diótörőcske, valamint Keménykalap és Krumpliorr című mesejátékát - tette hozzá.

Szintén a gyermekekhez szól Hedry Mária-Radvány Balázs Kukamese
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 14:05
Ahogy a szarvas kívánkozik...
Ahogy a szarvas kívánkozik...a közös istentisztelet utáni sóvárgás
Dr. Joseph A. Pipa

Múlt héten írtam pár gondolatot, arról amit megértettem Isten munkájára nézve a jelenlegi krízis helyzetben, és ajánlottam néhány válasz utat. Jelen cikkemben egy dologba szeretnék mélyebbre ásni: a közösségi Istentisztelet hiányának kihívásai. Miután hallottuk és válaszoltunk az oroszlán ordítására, most a sóvárgó szarvashoz kell hasonlítsunk.

A 42. Zsoltár 2-3-ig terjedő verseiben így ír a zsoltáros: “Amint a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy vágyik utánad a lelkem, Istenem! Isten után szomjazik lelkem, mikor mehetek el, hogy megjelenjek színe előtt?" Milyen valóság volt a zsoltár író életében, e mögött a hasonlat mögött? Dávid száműzetésben volt, Saul elől bujkált a pusztaságban, megfosztva a közösségi Istentisztelet lehetőségétől.

Bujdosása során Dávid sok fájdalmas nehézséget tapasztalt meg: halálos fenyegetést, árulást olyanoktól akiken segített, rágalmazást és
kalmanpiroska, 2020. május 14. csütörtök, 20:58
Krónika 1. rész (napirend előtt: koronavírus)
gondolni a hazatérő külföldi munkavállalók házi karanténjára vonatkozó szabályokat.

Juhász Hajnalka (KDNP) üdvözölte, hogy folyamatosan érkeznek az országba az egészségügyi védőeszközök.

Kijelentette: egyensúly van a járvány a járvány elleni védekezés és a gazdaság újraindításában. Célnak nevezte a munkahelyek teremtését a segélyek osztásával szemben.

Mongólia kapcsán kötött segélyhitelezési programról van szó - mutatott rá, megemlítve, hogy kétszáz mongol diák tanul Magyarországon.

Szabó Tímea (Párbeszéd) arra kérdezett rá, miért kellett számos érettségizőnek magával vinnie egy saját maszkot a vizsgára? Arra is választ várt, hogy kerültek az egészségügybe olyan maszkok, amelyek nem alkalmasak egészségügyi felhasználásra?

Kifogásolta, hogy az orvosok, ápolók még nem kapták meg a nettó 330 ezer forintos pluszjuttatásukat. Az álláskeresési járadék összegének megemelését is szorgalmazta.

Tóth Bertalan (MSZP) a katasztrófavédelmi szervek ünnepnapján megjegyezte: az üdvözlés
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:42
Közzétették az MTA idei díjazottjainak névsorát
Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa Ernuszt Zsigmond királyi kincstartó 1494-1495. évi számadásainak kritikai kiadásban történő közzétételéért kapta az elismerést.

Pataricza András, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) egyetemi tanára többek közt a kritikus informatikai infrastruktúrák és a kiberfizikai rendszerek elméleti megalapozását, tervezését és fejlesztését célzó munkásságáért, a hibatűrés terén iskolateremtő tudományos tevékenységéért részesült az elismerésben.

Szabó Dóra, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Mikrobiológiai Intézetének igazgatója a kórházi fertőzéseket okozó, multidrugrezisztens Gram-negatív baktériumok molekuláris vizsgálatában, valamint a baktériumok, illetve a rezisztenciagének terjedésében szerepet játszó tényezők tanulmányozásában kifejtett kutatómunkája elismeréseként kapta a díjat.

Szakmányné Hably Lilla, az ELTE Természetföldrajzi Tanszék egyetemi tanára a paleobotanikai, paleobiológiai, ősföldrajzi és
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 13:01
Koronavírus/Érettségi - Országszerte felkészültek az iskolák, kevés vizsgázó kért halasztást
A budapesti Madách Imre Gimnázium személyre szabott "behívót" küldött a vizsgára, feltüntetve a tantermek beosztását - közölték az intézmény honlapján. Belépés előtt mindenkinek fertőtlenítenie kell a kezét, a diákok maszkot kapnak és megmérik a testhőmérsékletüket - akinek meghaladja a 37,5 Celsius-fokot, azt hazaküldik. A dolgozatírás alatt a maszk viselése kötelező, és a vizsgaszabályzat értelmében nincs közös eszközhasználat.

Az orosházi Táncsics Mihály gimnáziumban csaknem kétszáz diák érettségizik, az intézmény ugyanis emelt szintű vizsgaközpontként működik. Az épületbe a diákok négy kapun léphetnek be, előre közölték velük, melyik teremben és melyik asztalnál fognak ülni. Védőeszközöket és fertőtlenítőt - ásványvizet, szőlőcukrot és papírzsebkendőt is - a tankerületi központ biztosít.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziumába is több bejáraton keresztül engedik be a tanulókat, és előre értesítik őket arról, melyik teremben vizsgáznak, az ajtóban pedig fertőtlenítőszert
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 07:04
Online irodalmi, táncos és képzőművészeti programok
kiállítássorozatot indított alkotói munkáiból. Az első kamarakiállítás a nemrég Munkácsy-díjban részesült Fazekas Magdolna festőművész munkáit mutatja be. A művésztelep portálján és közösségi oldalán emellett egy olyan, különleges sorozat is indult, amely az alkotók műtermeibe és az ott zajló munkába enged bepillantást.

A debreceni Csokonai Színház csatlakozott a társulati versmondás-kihíváshoz, a feladatra a Miskolci Nemzeti Színház kérte fel a teátrumot - közölte a színház az MTI-vel. A debreceni színháznak Szabó T. Anna Az ég zsoltára című versére esett a választása. Az "összművészeti" versvideó a https://www.youtube.com/watch?v=TBQ_mw_V99U&feature=share linken érhető el.

A közlemény szerint a debreceni társulat úgy döntött, hogy a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházat kéri fel versmondásra. A társulati versmondás-kihívást Radnóti Nem tudhatom című versével a Jászai Mari Színház indította annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus-járvány következtében munkájukat és
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 18:32
Május 31-ig nem lehet autóversenyt rendezni Magyarországon
"A határozat értelmében a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása céljából, a kormány döntéseivel összhangban, május 31-ig biztosan nem kerül sor semmilyen autóversenyre az országban" - tájékoztatta az MTI-t Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.

A sportvezető elmondta, ezzel párhuzamosan már dolgoznak azon, hogy a versenynaptárt átszervezzék, ugyanakkor nemcsak a hazai események, hanem a Magyarországra tervezett nemzetközi futamok sorsáért is aggódnak. Hozzátette, a szövetség elnöksége május 15-én újra értékelni fogja az aktuális helyzetet, és ha szükséges, további döntéseket hoz.

"A naptár módosításainak kérdésében folyamatosak az egyeztetések az érintettekkel, és közben a nemzetközi szövetség, a FIA döntéseit is figyelemmel kísérjük, mert a hazánkba tervezett nemzetközi események közül többet már érintett a járvány miatt kialakult helyzet" - mondta Oláh Gyárfás.

"Felkértük a legnépszerűbb magyar autóversenyzőket, valamint az autósportban dolgozókat, hogy egy közös videóüzenetben
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 14:02
Húsvét - Online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szertartásai az egyházmegye Facebook-oldalán, valamint az EWTN-Bónum TV-n láthatók, a vasárnapi misét a Dunán is közvetítik.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke nagypénteken és húsvétvasárnap tart istentiszteletet, amelyek a Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján lesznek láthatók, a vasárnapi istentiszteletet a Dunán is közvetítik.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét vasárnap a Budavári Evangélikus Egyházközségben szolgál, az istentiszteletet a gyülekezet honlapján és YouTube-csatornáján közvetítik.

Győrben a nagyheti szertartásokat a Nagyboldogasszony-székesegyházban mutatja be Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. A vasárnap 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Magyar Katolikus Rádió és a Kossuth rádió közösen közvetíti. Az evangélikus egyházközség a nagyheti
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 16:53
Irodalmi magazin, versakció, kiállítások és előadások az interneten
A Magyar Napló Kiadó a magyar költészet napja alkalmából, valamint a veszélyhelyzet okozta nehézségekre tekintettel teszi ingyenesen letölthetővé irodalmi magazinjának idei második számát - olvasható a Magyar Napló MTI-hez elküldött közleményében.

A József Attila életművét és munkásságát bemutató lapszámot április 11-én 10 és 18 óra között lehet letölteni a magyarnaplo.hu oldalon.

Ugyancsak a magyar költészet napja alkalmából indítja útjára az Örkény Színház társulata a Vers csak neked elnevezésű akcióját, amelyre csütörtöktől a színház honlapján, péntektől telefonon is lehet jelentkezni.

A színház közleménye szerint az akció résztvevői kiválasztják kedvenc költőjüket, majd a társulat egyik tagja attól a költőtől ad elő verset telefonon keresztül. Az akció június 21-ig tart, addig a társulat 25 tagja minden nap telefonál. A tervek szerint az akcióval mintegy 2500 magányos vagy csak élőszóra vágyó embert érnek majd el.

A Martonvásári Színjátszók Közössége hétfő óta a tagjai által
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 17:53
Krónika 4. rész (Budapest-Belgrád vasútvonal, üvegházhatású gázok)
Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, Magyarország számára kiemelten fontos, hogy minden szektor, így a légiközlekedés is hozzájáruljon az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

A módosítás felhatalmazza a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságot, hogy a légijárművek üzembentartóitól jogszerűen bekérhesse a szükséges információkat és ezzel biztosítja a jelentéstételi kötelezettséget - közölte.

Fidesz: Magyarország eddig is mindent megtett a klímavédelemért

Szabó Zsolt (Fidesz) is hangsúlyozta, hogy egy jogharmonizációs eljárásról van szó. Magyarország eddig is mindent megtett a klímavédelem területén és igyekezett meghozni a szükséges jogszabály-módosításokat - emelte ki.

A jogszabály egyrészt kötelezi a repülés területén dolgozó cégeket és szervezeteket az adatszolgáltatásra, az adatokat pedig 2020-tól egy olyan táblázatban kéri be, ami összehasonlíthatóvá teszi azokat - ismertette a javaslatot.

A Jobbik támogatja az indítványt

Balczó
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 15:42
A Fővárosi Képtár vezetőjét és az új országos múzeumszakmai központ tervezőit díjazta idén a MúzeumCafé
A múzeumszakmai lap első alkalommal ítélt oda különdíjat, az elismerésben az Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központ (OMRRK) tervezői, Vasáros Zsolt és Megyesi Zsolt (Narmer Építészeti Stúdió) részesültek - olvasható a lapot alapító Szépművészeti Múzeum MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Mint írják, Róka Enikőnek az intézmény élén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért, Vasáros Zsoltnak és Megyesi Zsoltnak pedig a múlt évben elkészült világszínvonalú múzeumszakmai háttérintézmény épületének tervezéséért ítélte oda a díjat a lap.

Róka Enikő 2014 decembere óta vezeti a Budapesti Történeti Múzeum tagintézményeként működő Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtárat. Azóta az intézmény több, egymáshoz sok szálon kapcsolódó, hálózatszerűen összefonódó kiállítási, kutatási és gyűjteményezési programot valósított meg, amivel egyszerre reflektált a múzeum gyűjteményi sajátosságaira, az intézmény történetére, a kortárs művészet és társadalom jelenségeire - áll a
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 11:25
Csík János és a Mezzo rendhagyó karanténklipet készített
A klip bevezetőjében Csík János az otthonmaradás fontosságára hívja fel a figyelmet, illetve arra, hogy ezekben a nehéz időkben a négy fal között is mindenkinek szeretetben és türelemben kell tennie a dolgát. A videót azoknak ajánlják, akiknek leginkább szükségük van erőre, kitartásra, reményre, illetve akik az egészségügyben, a határokon és az egész országban embertársaikért dolgoznak - emelte ki a Fonó Budai Zeneház az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Csík János és a Mezzo zenekar közös lemezét tavaly év végén jelentette meg a Fonó Szép a tavasz, szép a nyár címmel, az anyag szerepel a Fonogram-díjra jelölt zeneművek között. A CD anyagát népzenével átitatott önfeledt szórakoztatás jellemzi.

"Többéves ismeretség fűz a Mezzo zenekar tagjaihoz, hiszen ők is kecskemétiek, én is. A közös munka jótékonysági felkérésre indult a csapattal, őket ismertem, megkerestem őket és szívesen vállalták" - mondta Csík János korábban az MTI-nek az együttműködés kezdetéről.

Kezdetben falusi,
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:52
1/243
Képek, videók
veszprémi érsek0902.jpg
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 10:39
veszpremi-kesz-zoltan. jpg
agica2004
2015. március 06. péntek, 14:24
Veszprémi vár.jpg
dnemethk
2014. március 09. vasárnap, 14:30
Veszprémi állatkert Pintá
cipello
2013. december 21. szombat, 18:32
Veszprémi Állatkertben ki
cipello
2013. december 21. szombat, 18:32
Veszprémi kirándulás Endr
cipello
2013. december 21. szombat, 18:32
8 hópárduc a veszprémi ál
lovaszmarika
2013. február 13. szerda, 11:58
0 Veszprémi vár.jpg
lovaszmarika
2012. november 03. szombat, 10:26
0 a veszprémi vár.jpg
lovaszmarika
2012. november 03. szombat, 09:30
Veszprémi kép
lovaszmarika
2012. november 03. szombat, 09:25
mnsz_nagyszinhaz_belso _20
gizus46
2012. július 10. kedd, 14:43
Bordeaux a Nagyszinház.jp
farkas1945
2011. január 25. kedd, 19:52
Katona József Nagyszínház
rushlilly
2008. március 11. kedd, 11:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.