Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 03:01 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Díjazták az év egyetemi sportolóit
felelős államtitkár, majd kiemelte, hogy a versenysport egyre nagyobb kihívás elé állít mindenkit, ezért a napi edzések után még nagyobb terhelést jelent a tanulás, a szellem edzése.

"Legyenek büszkék arra, hogy máris példaként állíthatók a jövő generációi elé" - folytatta, egyúttal köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és a tanároknak, akik "segítik a diákok kettős pályáját".

A díjazottak között volt Burján Csaba és Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint Kovács Sarolta és Földházi Zsófia csapatban világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Az eseményen elismerésben részesültek a hazai öttusa és kajak-kenu egyetemi világbajnokság szervezői, köztük Bretz Gyula és Kármán Sándor, az öttusaszövetség elnöke, illetve versenyigazgatója, Horváth József, az öttusa-vb-nek otthont adó Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) főtitkára, illetve Patyi András, a NKE korábbi rektora, valamint Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség elnöke és Szalay Ferenc, a vb-helyszín Szolnok
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:19
Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat
diákmunka kategóriában. Az idén négy kategóriában mintegy 200 pályázat érkezett.

Termék kategóriában a díjat az Iglói-Nagy Péter és Nagy Ádám által a Sanatmetal Kft.-nek tervezett WIWE EKG-készülék nyerte el, amely sokkal inkább látszik high-tech terméknek, mint orvosi eszköznek, mégis hatékony a szélütés vagy más keringési katasztrófa megelőzésében is.

Az eseményen elhangzott: az idén rendkívül erős volt a terv és a diák kategória mezőnye, amely kategóriákban két-két alkotást is díjaztak. Csoma Sarolta és Horváth Máté terv kategóriában díjat érdemelt Mix karszéke klasszikus skandináv dizájnelemeken alapul. Szintén a terv kategória díjazottja Németh László és Varga Dénes klasszikus ipari formatervezési munkája, egy flexo nyomdagép, amely a Varga-Flexo Kft.-nek készült.

Diák kategóriában is két díjat ítélt oda a bírálóbizottság. Révész Eszter Újraértelmezett tradíció elnevezésű textilkollekciója ötvözi a tradicionális magyar népi szőttesek világát a korszerű technológiával. A Pákozdi Rebeka
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:54
Marosi Ádám bronzérmes a katonai öttusa-világbajnokságon
A győzelmet a német Patrick Dogue szerezte meg, míg Szabó Illés 27., Tomaschof Soma 29. lett. A csapatversenyben francia elsőség született, a magyar trió hatodikként fejezte be a viadalt.

Úgy tűnt, hogy a gyenge vívás megpecsételi a hazai versenyzők sorsát, mindhárman negatív mérleggel - azaz több vereséggel mint győzelemmel - jöttek le a pástról. Közülük a legjobban Marosi vívott 17/18-cal - neki később sikerült is visszakapaszkodnia az élcsoportba -, pedig a fiataloknak igyekezett segíteni a tavaly vb-n és Eb-n is ezüstérmes, sérüléséből lábadozó Kasza Róbert, aki a sportszázad tagjaként, több más sportág élsportolóival együtt segédkezik a verseny lebonyolításában.

A lovaglást a hazaiak között rangidős, olimpiai bronzérmes Marosi, valamint Tomaschof is hibátlanul teljesítette - ugyanazzal a lóval -, és Szabó Illés is csak egy akadályt vert. A mezőnyben viszonylag sok volt a jó teljesítmény, de a szám győztese, Marosi így is előre tudott lépni a 15. helyről a nyolcadikra.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 19:04
Katonai öttusa-vb - Két magyar egyéni világbajnok a mezőnyben
Az eseményen a sportágban főszerepet játszó országok képviselői, így az oroszok, ukránok, lengyelek, németek is elindulnak. A magyarok vezére két egyéni világbajnok, Kovács Sarolta és Marosi Ádám lesz, mellettük a csapatvilágbajnok Alekszejev Tamara, továbbá Józan Beáta, Szabó Illés és Tomaschof Soma szerepel.

A versenyen kedden a nők, szerdán a férfiak selejtezőjére kerül sor, csütörtökön a női, pénteken a férfi döntőt, szombaton pedig a vegyes váltók döntőjét rendezik a Dózsa György úti sporttelepen.

A katonai öttusa szabályai megegyeznek a civilével, viszont ezen a viadalon csak aktív katonák indulhatnak el. A versenyzők úszással kezdenek, ezt követi a vívás, a lovaglás és végül a futással kombinált lövészet.

A Nemzetközi Katonai Sport Világszervezet 2004-ben már rendezett öttusa-világbajnokságot Magyarországon.
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:03
Illés-Pistitől való szerelmi elpörölés Rákóczi téri feketék
kíséretével, állandó temetésükkel a földrészeknek az árja Kohut név ellen. A Rákóczi tér Amerikában felvéve a nevünket fertelmeskedett tudtukkal, annak ellenére nem reagálnak, hogy Bush évekkel ezelőtt azt mondta, hogy Amerika embert nem áldozott az ottani világkönyv szereplőkkel, sőt befogadja a világapokalipszis végrehajtóit Kanadájával,akár a cseremisz pusztító Svédországa tette a skizopren 1956-os könyvtulajdonoskkal születésem kezdetével a többi viágrészével a Rákóczi térnek. A cseremisz pusztítót Zalatnay Sarolta kommunista állandó világapokalipszist utolsó magyarként végrehajtó helyett fogadták fel ellenem. Nem az első utolsó magyar szereplőjük Cini.

Fenyők helyett állandó lengyel történelmet hajtottak végre születésem óta angyal szárnyával Benkő Lajosnak, Feketevonat Rákóczi téri nemi szervem gyalázóinak, minden részem feketemágiával való lebénítóival, a sírban is a szenteket, angyalokat gyalázóival Csepregi Évának folyamatosan.
Ez a jelenlegi még meglévő facebook profilom fotóján
kohlinka, 2018. május 12. szombat, 20:42
Magyar irodalomírásbeli érettségi 2018
mondata Tündér Ilonára mint ,,ismert mesehősre" utal, némileg meglepő, hogy a feladat kiemelt szempontja nem az intertextualitás (vagyis a mesének a Gyergyai-féle széphistóriához vagy Vörösmarty Csongor és Tündéjéhez fűződő, szövegközi viszonya) volt, hanem a felnőtt mese sajátosságainak kifejtése, még pontosabban a gyermekmese jellegzetességeitől eltérő cselekménybeli, nyelvi és narrációs (,,előadásmódbeli") vonások hangsúlyozása" - mondta az Eduline-nak Dr. Osztroluczky Sarolta, a PPKE BTK Magyar Irodalomtudományi Tanszékének adjunktusa.
Hozzátette: bár a ,,gyermekmese" fogalma, vagyis a mese műfajának célközönség felőli meghatározása maga is problémaként merül fel a szakirodalomban, a gyermek és felnőtt befogadók elvárásai közötti különbségeket az elméleti háttértudással nem rendelkező, de gyerekeknek szóló meséket ismerő olvasók is könnyen felismerhették. ,,Pontosabb lett volna talán, ha a gyermekmese helyett a ,,népmese" megnevezés
maroka, 2018. május 07. hétfő, 22:31
A cserépkori ismétlésből Törökország Hagia Sophia
plasztikai sebészetre, hogy megnézzék, hogy a Hunnia börtön plasztikai sebésze megront-e minket fekete mágiával. Így cipeltek minket orvostól orvosig, mert a fogorvosok az egész világon Bodor pusztítóval kezdtek fogakat kiszedni, ózdi feketemágusok, atlantiszi földrengésével Csépányi Adriennek Ózdról. Kartik Ilona nem rontott meg minket, ezért felszámolták ismétléskor a törökökkel az egész Szövetség utcát a hozzájuk tartozó rendelőintézettel együtt.
Következő éven engem vittek mell plasztikára Zalatnay Sarolta macskájuk sorsaként, kevés volt neki széttörése minden részemnek kommunista apokalipsziseként, mint vasnép politikája, utolsó magyaraként jött a miskolci Rákóczi térnek cseremisz pusztító fogadva fel ellenem.
A másik oka a gyerek forrázásnak a törökökkel és egriekkel, hogy Felházi sebész orvos, egykori újhelyi szülött volt a főorvos a megyei kórházban, kíváncsiak voltak arra, Felházy megismer-e minket, hogy én vagyok Vénusz, Betti Mohamed. A vénuszi melleim valóságosak voltak, ezért nem akart
kohlinka, 2018. március 28. szerda, 16:54
Versek a világirodalomból
...szinte látom is:
borral búsul a pohár,
s könnyet ejt szemük,
rám gondolva. De te várj
s ne igyál velük.

Várj reám! Ó, átkelek
minden vészen én.
Aki nem várt, rám nevet:
"Szerencsés legény."
Nem tudhatja senki sem,
te meg én csupán,
hogy te jártál ott velem
öldöklő csatán,
s te mentettél meg, de hogy?
Egyszerű titok:
várni tudtál rám, ahogy
senki sem tudott.

(Lányi Sarolta fordítása)


Fjodor Tyutcsev: A SZÉP ŐSZI ESTÉBEN

A szép őszi estében valami
titokzatos és megható varázs van.
A fák rikító, szilaj színei,
a harsányrőt lomb a halk hervadásban,
a komorodó, fáradt föld felett
a kék ég, s a fátyolnyi köd az
menusgabor, 2018. február 12. hétfő, 19:59
Dvihallyné Oszuskó Sarolta: A léleklátó - Szabó Magda
Dvihallyné Oszuskó Sarolta:
A léleklátó - Szabó Magda

Száz éve látta meg ő a napvilágot.
Szülei számára hozva boldogságot.

Szülők: Szabó Elek aki tisztviselő,
és Jablonczay Lenke, ő pedig nevelő.

Rajongva szerette, tisztelte szüleit.
A két "rab" nevelte jóra gyermekeit.

Apja nem tehette azt, amire vágyott,
ezért kitárta hát neki a világot.

Mindig úgy nevelték, hogy szabad lehessen,
élte folyásába csak maga dönthessen.

Az érzelmeknek, és a dús fantázia
birodalmában volt anyja kalauza.

A latin nyelvnek és az antik világnak
a megismerését köszönte apjának.

Híres Debrecen volt a szülővárosa.
Itt nyíltak számára az iskolák sorra.

Középiskola, és utána egyetem,
a tudást nyújtotta számára Debrecen.

Latin-magyar szakos és bölcsészdoktori
diplomáját később e városban szerzi.

Szobotka Tibornak nyújtotta a kezét,
negyvenhétben nyerte el ő a
skorpiolilike, 2018. január 23. kedd, 09:37
Dvihallyné Oszuskó Sarolta A léleklátó - Szabó Magda
Dvihallyné Oszuskó Sarolta
A léleklátó - Szabó Magda

Száz éve látta meg ő a napvilágot.
Szülei számára hozva boldogságot.

Szülők: Szabó Elek aki tisztviselő,
és Jablonczay Lenke, ő pedig nevelő.

Rajongva szerette, tisztelte szüleit.
A két "rab" nevelte jóra gyermekeit.

Apja nem tehette azt, amire vágyott,
ezért kitárta hát neki a világot.

Mindig úgy nevelték, hogy szabad lehessen,
élte folyásába csak maga dönthessen.

Az érzelmeknek, és a dús fantázia
birodalmában volt anyja kalauza.

A latin nyelvnek és az antik világnak
a megismerését köszönte apjának.

Híres Debrecen volt a szülővárosa.
Itt nyíltak számára az iskolák sorra.

Középiskola, és utána egyetem,
a tudást nyújtotta számára Debrecen.

Latin-magyar szakos és bölcsészdoktori
diplomáját később e városban szerzi.

Szobotka Tibornak nyújtotta a kezét,
negyvenhétben nyerte el ő a
skorpiolilike, 2017. december 26. kedd, 16:15
Gyengébb? Nem! - Huszonhat női borász Szabó Edit kötetében
mesélte el, hogy szülőhazájában, Franciaországban sem volt nagy nyitottság a női borászok iránt, amikor ő végzett az egyetemen. Ezért is jött tanulmányútra Magyarországra, a tokaji Disznókő Pincészethez, mert úgy gondolta, hogy az itteni tapasztalatokkal majd könnyebb lesz elhelyezkednie a pályán, végül azonban itt telepedett le és alapított családot.

Csetvei Krisztina közgazdásznak készült és a palack ergonómiájával kezdett foglalkozni. Elment a Béres Szőlőbirtokra, ahol az akkori főborász, Bárdos Sarolta fogadta, így gondolkodott el azon, hogy ez már női szakma is - számolt be a szerző.

Szabó Edit hozzáfűzte: ma már ez sokkal egyszerűbb, senki nem csodálkozik azon, ha valaki nőként borásznak megy. Nem úgy, mint amikor Gálné Dignisz Éva az egyetemre jelentkezett: szőlész szakon akkor még két ponttal alacsonyabb volt a ponthatár a férfiak, mint a nők számára.

Mostanra eljutottunk odáig, hogy akár ebben a könyvben is szerepelhetett volna akár még több női borász, a kötet ezért egyfajta
velemenyezd, 2017. december 22. péntek, 14:52
Az Év sportolója 2017 - A női jelöltek
kategória - az idén először az Év női labdarúgójára is, eddig az MLSZ döntött - legjobbjaira szavaznak december 15-től a sportújságírók, az Év góljára pedig az M4 Sport honlapján aszurkolók. Az MLSZ Életműdíjasát az MLSZ, az MSÚSZ-MOB Életműdíjasát pedig a két szervezet jelöli ki.

Az M4 Sportreggeli adásában keddtől péntekig ismertetik a kategóriákat.

Az Év sportolója szavazás női jelöltjei:Babos Tímea (teniszező)Földházi Zsófia (öttusázó)Görbicz Anita (kézilabdázó)Hosszú Katinka (úszó)Kovács Sarolta (öttusázó)Kovács Zsófia (tornász)Lubics Szilvia (ultratávfutó)Márton Anita (súlylökő)Senánszky Petra (uszonyos úszó)Takács Tamara (kajakos)Az Év fogyatékos női sportolója, jelöltek:Biacsi Bernadett (atléta) Biatovszky Mira (sportlövő)Dani Dorka (műkorcsolyázó)Gyurkó Alexandra (úszó)Hasznos Szabina (bowlingozó)Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó)Óvári Réka (gyorskorcsolyázó)Pap Bianka (úszó)Szanyi Petra (alpesi síző)Tóth Irma (asztaliteniszező)

Női labdarúgók:Csiszár Henrietta (Bayer
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 08:41
2/19
Képek, videók
0 a fotók itt Burján M 73
lovaszmarika
2019. július 06. szombat, 10:00
honfoglaló_burján bence_2
maroka
2018. december 07. péntek, 20:29
honfoglaló_burján bence.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:27
Burján Rózsa a Kjelfoss-m
rozsmalom
2011. május 28. szombat, 08:00
Burjánzik a növényzet
csaobi
2010. szeptember 07. kedd, 19:44
burjánzó növények
tikila
2009. szeptember 23. szerda, 19:44
December.23.Viktória
rushlilly
2017. december 03. vasárnap, 17:02
viktor névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 27. szerda, 11:11
Au+Revoir+Viktor+Tsyga nov
menusgabor
2017. szeptember 15. péntek, 18:04
Pamir Viktor.jpg
charlotteani
2017. augusztus 17. csütörtök, 13:31
Viktor Larkhillphoto.jpg
charlotteani
2017. augusztus 08. kedd, 17:58
Viktor-ali-logo.jpg
charlotteani
2017. augusztus 08. kedd, 17:56
Viktor Larkhill.jpg
charlotteani
2017. augusztus 08. kedd, 10:51
O.Viktor.jpg
agica2004
2017. július 03. hétfő, 14:58
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
Címkék
Híres Debrecen, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Csepregi Évának, diák kategória, Szabó Elek, Marosi Ádám, Kovács Sarolta, elméleti háttértudással, Óvári Réka, Eduline-nak Dr, Kármán Sándor, Gyurkó Alexandra, versenyen kedden, Burján Csaba, árja Kohut, Sanatmetal Kft,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.