Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 14:24 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Marosi Ádám bronzérmes a katonai öttusa-világbajnokságon
A győzelmet a német Patrick Dogue szerezte meg, míg Szabó Illés 27., Tomaschof Soma 29. lett. A csapatversenyben francia elsőség született, a magyar trió hatodikként fejezte be a viadalt.

Úgy tűnt, hogy a gyenge vívás megpecsételi a hazai versenyzők sorsát, mindhárman negatív mérleggel - azaz több vereséggel mint győzelemmel - jöttek le a pástról. Közülük a legjobban Marosi vívott 17/18-cal - neki később sikerült is visszakapaszkodnia az élcsoportba -, pedig a fiataloknak igyekezett segíteni a tavaly vb-n és Eb-n is ezüstérmes, sérüléséből lábadozó Kasza Róbert, aki a sportszázad tagjaként, több más sportág élsportolóival együtt segédkezik a verseny lebonyolításában.

A lovaglást a hazaiak között rangidős, olimpiai bronzérmes Marosi, valamint Tomaschof is hibátlanul teljesítette - ugyanazzal a lóval -, és Szabó Illés is csak egy akadályt vert. A mezőnyben viszonylag sok volt a jó teljesítmény, de a szám győztese, Marosi így is előre tudott lépni a 15. helyről a nyolcadikra.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 19:04
Katonai öttusa-vb - Két magyar egyéni világbajnok a mezőnyben
Az eseményen a sportágban főszerepet játszó országok képviselői, így az oroszok, ukránok, lengyelek, németek is elindulnak. A magyarok vezére két egyéni világbajnok, Kovács Sarolta és Marosi Ádám lesz, mellettük a csapatvilágbajnok Alekszejev Tamara, továbbá Józan Beáta, Szabó Illés és Tomaschof Soma szerepel.

A versenyen kedden a nők, szerdán a férfiak selejtezőjére kerül sor, csütörtökön a női, pénteken a férfi döntőt, szombaton pedig a vegyes váltók döntőjét rendezik a Dózsa György úti sporttelepen.

A katonai öttusa szabályai megegyeznek a civilével, viszont ezen a viadalon csak aktív katonák indulhatnak el. A versenyzők úszással kezdenek, ezt követi a vívás, a lovaglás és végül a futással kombinált lövészet.

A Nemzetközi Katonai Sport Világszervezet 2004-ben már rendezett öttusa-világbajnokságot Magyarországon.
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:03
Illés-Pistitől való szerelmi elpörölés Rákóczi téri feketék
kíséretével, állandó temetésükkel a földrészeknek az árja Kohut név ellen. A Rákóczi tér Amerikában felvéve a nevünket fertelmeskedett tudtukkal, annak ellenére nem reagálnak, hogy Bush évekkel ezelőtt azt mondta, hogy Amerika embert nem áldozott az ottani világkönyv szereplőkkel, sőt befogadja a világapokalipszis végrehajtóit Kanadájával,akár a cseremisz pusztító Svédországa tette a skizopren 1956-os könyvtulajdonoskkal születésem kezdetével a többi viágrészével a Rákóczi térnek. A cseremisz pusztítót Zalatnay Sarolta kommunista állandó világapokalipszist utolsó magyarként végrehajtó helyett fogadták fel ellenem. Nem az első utolsó magyar szereplőjük Cini.

Fenyők helyett állandó lengyel történelmet hajtottak végre születésem óta angyal szárnyával Benkő Lajosnak, Feketevonat Rákóczi téri nemi szervem gyalázóinak, minden részem feketemágiával való lebénítóival, a sírban is a szenteket, angyalokat gyalázóival Csepregi Évának folyamatosan.
Ez a jelenlegi még meglévő facebook profilom fotóján
kohlinka, 2018. május 12. szombat, 20:42
Magyar irodalomírásbeli érettségi 2018
mondata Tündér Ilonára mint ,,ismert mesehősre" utal, némileg meglepő, hogy a feladat kiemelt szempontja nem az intertextualitás (vagyis a mesének a Gyergyai-féle széphistóriához vagy Vörösmarty Csongor és Tündéjéhez fűződő, szövegközi viszonya) volt, hanem a felnőtt mese sajátosságainak kifejtése, még pontosabban a gyermekmese jellegzetességeitől eltérő cselekménybeli, nyelvi és narrációs (,,előadásmódbeli") vonások hangsúlyozása" - mondta az Eduline-nak Dr. Osztroluczky Sarolta, a PPKE BTK Magyar Irodalomtudományi Tanszékének adjunktusa.
Hozzátette: bár a ,,gyermekmese" fogalma, vagyis a mese műfajának célközönség felőli meghatározása maga is problémaként merül fel a szakirodalomban, a gyermek és felnőtt befogadók elvárásai közötti különbségeket az elméleti háttértudással nem rendelkező, de gyerekeknek szóló meséket ismerő olvasók is könnyen felismerhették. ,,Pontosabb lett volna talán, ha a gyermekmese helyett a ,,népmese" megnevezés
maroka, 2018. május 07. hétfő, 22:31
A cserépkori ismétlésből Törökország Hagia Sophia
plasztikai sebészetre, hogy megnézzék, hogy a Hunnia börtön plasztikai sebésze megront-e minket fekete mágiával. Így cipeltek minket orvostól orvosig, mert a fogorvosok az egész világon Bodor pusztítóval kezdtek fogakat kiszedni, ózdi feketemágusok, atlantiszi földrengésével Csépányi Adriennek Ózdról. Kartik Ilona nem rontott meg minket, ezért felszámolták ismétléskor a törökökkel az egész Szövetség utcát a hozzájuk tartozó rendelőintézettel együtt.
Következő éven engem vittek mell plasztikára Zalatnay Sarolta macskájuk sorsaként, kevés volt neki széttörése minden részemnek kommunista apokalipsziseként, mint vasnép politikája, utolsó magyaraként jött a miskolci Rákóczi térnek cseremisz pusztító fogadva fel ellenem.
A másik oka a gyerek forrázásnak a törökökkel és egriekkel, hogy Felházi sebész orvos, egykori újhelyi szülött volt a főorvos a megyei kórházban, kíváncsiak voltak arra, Felházy megismer-e minket, hogy én vagyok Vénusz, Betti Mohamed. A vénuszi melleim valóságosak voltak, ezért nem akart
kohlinka, 2018. március 28. szerda, 16:54
Versek a világirodalomból
...szinte látom is:
borral búsul a pohár,
s könnyet ejt szemük,
rám gondolva. De te várj
s ne igyál velük.

Várj reám! Ó, átkelek
minden vészen én.
Aki nem várt, rám nevet:
"Szerencsés legény."
Nem tudhatja senki sem,
te meg én csupán,
hogy te jártál ott velem
öldöklő csatán,
s te mentettél meg, de hogy?
Egyszerű titok:
várni tudtál rám, ahogy
senki sem tudott.

(Lányi Sarolta fordítása)


Fjodor Tyutcsev: A SZÉP ŐSZI ESTÉBEN

A szép őszi estében valami
titokzatos és megható varázs van.
A fák rikító, szilaj színei,
a harsányrőt lomb a halk hervadásban,
a komorodó, fáradt föld felett
a kék ég, s a fátyolnyi köd az
menusgabor, 2018. február 12. hétfő, 19:59
Dvihallyné Oszuskó Sarolta: A léleklátó - Szabó Magda
Dvihallyné Oszuskó Sarolta:
A léleklátó - Szabó Magda

Száz éve látta meg ő a napvilágot.
Szülei számára hozva boldogságot.

Szülők: Szabó Elek aki tisztviselő,
és Jablonczay Lenke, ő pedig nevelő.

Rajongva szerette, tisztelte szüleit.
A két "rab" nevelte jóra gyermekeit.

Apja nem tehette azt, amire vágyott,
ezért kitárta hát neki a világot.

Mindig úgy nevelték, hogy szabad lehessen,
élte folyásába csak maga dönthessen.

Az érzelmeknek, és a dús fantázia
birodalmában volt anyja kalauza.

A latin nyelvnek és az antik világnak
a megismerését köszönte apjának.

Híres Debrecen volt a szülővárosa.
Itt nyíltak számára az iskolák sorra.

Középiskola, és utána egyetem,
a tudást nyújtotta számára Debrecen.

Latin-magyar szakos és bölcsészdoktori
diplomáját később e városban szerzi.

Szobotka Tibornak nyújtotta a kezét,
negyvenhétben nyerte el ő a
skorpiolilike, 2018. január 23. kedd, 09:37
Dvihallyné Oszuskó Sarolta A léleklátó - Szabó Magda
Dvihallyné Oszuskó Sarolta
A léleklátó - Szabó Magda

Száz éve látta meg ő a napvilágot.
Szülei számára hozva boldogságot.

Szülők: Szabó Elek aki tisztviselő,
és Jablonczay Lenke, ő pedig nevelő.

Rajongva szerette, tisztelte szüleit.
A két "rab" nevelte jóra gyermekeit.

Apja nem tehette azt, amire vágyott,
ezért kitárta hát neki a világot.

Mindig úgy nevelték, hogy szabad lehessen,
élte folyásába csak maga dönthessen.

Az érzelmeknek, és a dús fantázia
birodalmában volt anyja kalauza.

A latin nyelvnek és az antik világnak
a megismerését köszönte apjának.

Híres Debrecen volt a szülővárosa.
Itt nyíltak számára az iskolák sorra.

Középiskola, és utána egyetem,
a tudást nyújtotta számára Debrecen.

Latin-magyar szakos és bölcsészdoktori
diplomáját később e városban szerzi.

Szobotka Tibornak nyújtotta a kezét,
negyvenhétben nyerte el ő a
skorpiolilike, 2017. december 26. kedd, 16:15
Gyengébb? Nem! - Huszonhat női borász Szabó Edit kötetében
mesélte el, hogy szülőhazájában, Franciaországban sem volt nagy nyitottság a női borászok iránt, amikor ő végzett az egyetemen. Ezért is jött tanulmányútra Magyarországra, a tokaji Disznókő Pincészethez, mert úgy gondolta, hogy az itteni tapasztalatokkal majd könnyebb lesz elhelyezkednie a pályán, végül azonban itt telepedett le és alapított családot.

Csetvei Krisztina közgazdásznak készült és a palack ergonómiájával kezdett foglalkozni. Elment a Béres Szőlőbirtokra, ahol az akkori főborász, Bárdos Sarolta fogadta, így gondolkodott el azon, hogy ez már női szakma is - számolt be a szerző.

Szabó Edit hozzáfűzte: ma már ez sokkal egyszerűbb, senki nem csodálkozik azon, ha valaki nőként borásznak megy. Nem úgy, mint amikor Gálné Dignisz Éva az egyetemre jelentkezett: szőlész szakon akkor még két ponttal alacsonyabb volt a ponthatár a férfiak, mint a nők számára.

Mostanra eljutottunk odáig, hogy akár ebben a könyvben is szerepelhetett volna akár még több női borász, a kötet ezért egyfajta
velemenyezd, 2017. december 22. péntek, 14:52
Az Év sportolója 2017 - A női jelöltek
kategória - az idén először az Év női labdarúgójára is, eddig az MLSZ döntött - legjobbjaira szavaznak december 15-től a sportújságírók, az Év góljára pedig az M4 Sport honlapján aszurkolók. Az MLSZ Életműdíjasát az MLSZ, az MSÚSZ-MOB Életműdíjasát pedig a két szervezet jelöli ki.

Az M4 Sportreggeli adásában keddtől péntekig ismertetik a kategóriákat.

Az Év sportolója szavazás női jelöltjei:Babos Tímea (teniszező)Földházi Zsófia (öttusázó)Görbicz Anita (kézilabdázó)Hosszú Katinka (úszó)Kovács Sarolta (öttusázó)Kovács Zsófia (tornász)Lubics Szilvia (ultratávfutó)Márton Anita (súlylökő)Senánszky Petra (uszonyos úszó)Takács Tamara (kajakos)Az Év fogyatékos női sportolója, jelöltek:Biacsi Bernadett (atléta) Biatovszky Mira (sportlövő)Dani Dorka (műkorcsolyázó)Gyurkó Alexandra (úszó)Hasznos Szabina (bowlingozó)Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó)Óvári Réka (gyorskorcsolyázó)Pap Bianka (úszó)Szanyi Petra (alpesi síző)Tóth Irma (asztaliteniszező)

Női labdarúgók:Csiszár Henrietta (Bayer
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 08:41
Tíz alkotás került a filmalap inkubátor programjának döntőjébe
A 2015-ben indított kezdeményezés célja, hogy támogassa a fiatal filmesek innovatív, kísérletező alkotói bemutatkozását - emlékeztetett közleményében a filmalap.

A filmalap 2017-es inkubátor programjára diplomás, de egész estés mozifilmet még be nem mutatott elsőfilmes rendezők jelentkezhettek, valamint azok a direktorok is, akik rövidfilmjükkel nemzetközi filmfesztiválokon szerepeltek.

A rekordszámú, 71 beérkezett pályázat közül a szakmai mentorok alkotta előzsűri - Stalter Judit producer, Zabezsinszkij Éva forgatókönyvíró, Esztergályos Krisztina, Reisz Gábor és Madarász Isti forgatókönyvíró-rendezők - választotta ki a 10 továbbjutó filmtervet.

A továbbjutók között van Ágói Krisztina Hagyjátok meghalni Zsigát! című filmterve, Grosan Cristina (A legjobb dolgokon bőgni kell); Haragonics Sára (Szia Sári!, dokumentumfilm); Kis Hajni (189 nap); Kölcsey Levente (Közöny); Meggyes Krisztina (Hiányzó 10 óra, dokumentumfilm); Lőrincz Nándor és Nagy Bálint a Garázsmenettel; Oláh Judit Tábor című
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 16:22
A régi Magyarország ízei kóstolhatóak meg a hétvégén a nyíregyházi skanzenben
A rendezvényen elsősorban azok az egyszerű ételek lesznek az asztalokon, amelyet a középkortól kezdve egyszerű alapanyagokból, ötletesen készítettek el az őseink - mondta Szabó Sarolta, az intézmény igazgatója az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

A huszonnégy főzőcsapat között érkeznek a határon túlról is: az ungvári skanzen munkatársai segítségével a közönség megízlelheti többek közt a borscsot, azaz az orosz céklalevest és a hagyományos ukrán varenikit, ami lényegében töltött főtt tésztát jelent. A tésztát búza-, rozs- vagy hajdinalisztból, vagy azok keverékéből savóval és tojással készítették, a töltelék pedig - egyházi naptártól függően - túróból, dinsztelt káposztából, főtt burgonyából, mákból, főtt aszalt gyümölcsből, babból vagy sárgaborsóból állt.

A fesztiválon a magyarországi szabadtéri néprajzi múzeumok révén szinte valamennyi tájegység gasztronómiája bemutatkozik, valamint a megyében élő lengyel, német, roma kisebbségek, valamint a tirpákok ételei egyaránt kóstolhatóak
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 14:33
2/19
Képek, videók
marosi_Adam5_mti_kolla nyi
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:20
ottusa_marosi_adam_081 1_m
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
ottusa_marosi_adam_081 1_u
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
Patrick Swayze .
alvaro-hopihe
2017. június 03. szombat, 16:57
Patrick Swayze, és Felesé
alvaro-hopihe
2017. június 03. szombat, 16:57
Csapatverseny63.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:17
Csapatverseny62.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:16
Csapatverseny61.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:15
Csapatverseny60.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:13
Csapatverseny59.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:12
Csapatverseny58.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:11
Csapatverseny57.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:10
Csapatverseny56.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:09
Csapatverseny55.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:08
Csapatverseny54.JPG
fmacska
2008. április 29. kedd, 09:06
Címkék
versenyen kedden, Haragonics Sára, hazai versenyzők, Meggyes Krisztina, tirpákok ételei, filmalap inkubátor, akadályt vert, verseny lebonyolításában, legjobban Marosi, Szabó Illés, Bárdos Sarolta, tokaji Disznókő, Betti Mohamed, itteni tapasztalatokkal, Alekszejev Tamara, Biacsi Bernadett,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.