Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:41 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szájer: nem sikerült a néppárt baloldali részének manővere a Fidesz kizárására
Szájer József az ülés után telefonon az MTI-nek azt mondta: az EPP 13 tagpártja kezdeményezte a Fidesz kizárását, és a szerdai tanácskozáson vita volt erről.

Úgy folytatta: a néppárt vezetése és a Fidesz együtt azonban úgy döntött, hogy alakítanak egy bizottságot és kizárás helyett azt vizsgálják majd, "hogyan alakul az EPP és a nagyobbik magyar kormánypárt viszonya". Háromtagú bizottságot alakít a Fidesz is, és ezeket a vitákat az EP-választások után akarja lezárni - tette hozzá.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a döntés majdnem egyhangúlag született a néppártban.

Sikertelennek nevezte az említett "manővert", amely a néppárt baloldali része, illetve a szocialisták és a liberálisok részéről Magyarország és a Fidesz bevándorláspolitikája ellen irányult.

Hangsúlyozta: a Fidesz önként vállalta, hogy nem gyakorolja jogait ez alatt az időszak alatt és az EP-választások után visszatérnek arra, hogy a két szervezet viszonyát vizsgálják. A Fidesz tagsága ezzel nem szűnik meg, csupán
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 21:22
Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását
közgyűlésén is. Szavai szerint ez vonatkozik arra, hogy Magyarország erős Európát, erős Európai Uniót akar, nem változik a bevándorlással kapcsolatos politikája, és elsődlegesnek tekinti a keresztény Európa, a keresztény kultúra védelmét.

Orbán Viktor közölte: a Fidesz is felállította a maga "három bölcs emberének bizottságát", amelyet Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke vezet majd. A testület tagja lesz Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára és Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője.

Ők tárgyalnak majd a néppárt által delegált három emberrel, és tőlük várják majd azt a jelentést, amelyet letesznek a Fidesz asztalára az európai parlamenti választás után arról: hogyan alakítsák az EPP és a Fidesz viszonyát, van-e helye a néppártban a Fidesznek, milyen néppártban van helye, és abban mit kell képviselnie a Fidesznek - mondta el.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "az Európai Néppárt ma jó döntést hozott, mert megőrizte
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 21:12
Origo: a Fidesz önként felfüggeszti átmenetileg a részvételét az EPP munkájában
A portál szerda esti cikke szerint a Fidesz ezalatt tárgyalásokat fog folytatni az úgynevezett bölcsek tanácsával.

Ez a testület foglalkozna a felfüggesztés ügyével.

A Fideszt is három politikus képviseli majd a tárgyalásokon: Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az európai néppárti (EPP) politikai közgyűlése szerdai brüsszeli ülésén tárgyal a Fidesz kizárására irányuló indítványokról. Az elnökség a pártcsalád alapokmányának 9. pontja értelmében javaslatot tehet a Fidesz kizárására vagy tagságának felfüggesztésére.
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 18:52
Szájer: erős Európa csak erős nemzeteken alapulhat
Szájer József A globalista utópizmus áfiuma és az ellene való orvosság címmel tartott előadást, amelyben elmondta: célja, hogy párhuzamot vonjon a magyarság 17. századi török birodalmi fenyegetettsége és a 21. századi helyzet között. Zrínyi Miklós kora sokban hasonlít a mostanira, ezért aktualizálta a költő egy művének alcímét - jelezte.

Zrínyi Miklós felismerte, hogy a helytelen, tunya hozzáállás a haza ügyeihez még nagyobb baj, mint az ellenség hódítása - emelte ki a politikus, hozzátéve: az áfium az elme összezavarását célzó ópium. Az ész, a tartás elveszítése rosszabb, mint a szolgaság - vélekedett.

Felidézte Zrínyi Miklóstól az antidotum kifejezést is, amely a méreg ellenanyagát jelenti.

Az EP-képviselő szerint történelmi trendforduló zajlik a világban: a nemzetállami eszmét fenyegető tévképzetek tudatosan kiépített, hatalmas anyagi és szellemi erővel megtámogatott rendszere terjedt el.

A fő ideológiai választóvonal már nem a jobb- és a baloldal között húzódik, ez a megközelítés
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:44
EP-választás - A Fidesz-KDNP felkészült az európai parlamenti választásokra
Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, hogy EP-választásnak még sosem volt akkora tétje, mint a jövő évinek: a bevándorláspárti politikának véget kell vetni az Európai Parlamentben, és ezt az európai emberek tehetik meg.

Kijelentette: a Fidesz-KDNP felkészült az EP-választásokra, az országos választmány csütörtökön döntött a választási listáról.

A Fidesz honlapján közzétett 21 fős lista a következő: Trócsányi László, Szájer József, Járóka Lívia, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Hölvényi György, Győri Enikő, Kósa Ádám, Bocskor Andrea, Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Tóth Edina, Kovács István, Erdős Norbert, Rákossy Balázs, Schanda Tamás, Faragó Csaba, Király Nóra, Ékes József és Losonci Gergely.

A kommunikációs igazgató azt mondta, hogy a mostani, bevándorláspárti brüsszeli vezetés migránsok milliói előtt nyitotta ki Európa kapuit, és ezzel veszélybe sodorta a kontinenst.

Brüsszel, semmit sem tanulva az elmúlt évek borzalmas terrortámadásaiból, még több migránst akar hozni Európába -
velemenyezd, 2018. december 20. csütörtök, 18:34
Átadták az Európai Polgár díjakat Budapesten a magyar kitüntetetteknek
kiálló, és a házasságot egy férfi és egy nő közösségének tekintő szervezetet, amikor rengeteg támadás éri a családokat.

Szvorák Katalint Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerző méltatta, a beszédet Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja olvasta fel. Szörényi Levente kiemelte, Szvorák Katalinnak eddig mintegy 3700 koncertje volt három kontinens 40 országában, elsőként készített gyerekeknek szóló népdallemezt, és CD-t jelentetett meg az agyvérzéses betegek gyógyulásáért is.

Szvorák Katalint Szájer József európai parlamenti képviselő terjesztette fel a díjra. Szájer József a művészt igazi európai polgárnak nevezte, mivel európaiként tiszteli nemzetét, büszke rá, hogy része egy közösségnek, tartozik valahová, polgárként pedig egész nemzetének közösségét és múltját magában hordozza a népdal által.

Varga Erikát, a Romani Design alapítóját Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára méltatta. Úgy fogalmazott, Varga Erika megtestesíti azokat a roma
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:48
Sargentini-jelentés - Fideszes EP-képviselők: a döntés bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja
"Magyarországot azért ítélik el, mert tudják, hogy soha nem fogja elfogadni a migránsbarát politikát" - mondta és a dokumentumot "hazugságokon alapuló, koncepciós vádiratnak" nevezte, amely tele van tárgyi tévedésekkel és kiforgatja a tényeket.

Hozzátette, a vizsgált ügyek túlnyomó része nem tartozik az Európai Unió hatáskörébe, a 69 megállapításból 13-at már rendeztek, számos másikról pedig még zajlik a kötelezettségszegési eljárás.

Szájer József úgy vélekedett, hogy a jelentést valójában nem fogadták el, ugyanis ha a tartózkodásokat is leadott szavazatnak számolták volna, akkor nem lett volna meg a szükséges kétharmados többség. Amennyiben ennek ellenére az Európai Unió Tanácsa megindítja végül az eljárást, akkor a kormány erre fog hivatkozni, ha pedig jogokat, kötelezettségeket akarnak eredeztetni a döntésből, akkor az Európai Bíróság előtt fogják érvényesíteni a magyar álláspontot - közölte.

Párttársa, Deutsch Tamás kiemelte, hogy az alapszerződés által előírt "világos, egyértelmű"
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 17:13
Sargentini-jelentés - Ujhelyi: ha most jelentkezne, Magyarországot nem vennék fel az unióba
A szocialista politikus véleménye szerint Orbán Viktor rosszul szerepelt a plenáris ülésen és rossz válaszokat adott a jogos felvetésekre.

Az EP-képviselő azt is elmondta, hogy Szájer József fideszes képviselő tökéletesen bizonyította a kormánypárt hozzáállását a mai közállapotokhoz, amikor a szocialista politikus felszólalása után azt kiabálta a strasbourgi ülésteremben: "hazaáruló!" Mint közölte, a plenáris vita egyértelműen megmutatta, hogy Orbán Viktor kiiratkozott a konzervatív-keresztény jobboldal politikusai közül és bejelentkezett az Európa-ellenes szélsőjobboldal vezetőjének.

"Ez hosszú távú károkat okoz hazánknak!" - tette hozzá az MSZP-s képviselő.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője közösségi oldalán közzétett nyilatkozata szerint Orbán Viktor választhatta volna, hogy egy viszonylag békülékeny, kompromisszumkereső beszéddel csillapítja a kedélyeket, és keresi a megoldást az EPP-vel, de nem emellett döntött. "Ezzel megerősítette az esélyét annak, hogy az EPP szükséges
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 19:35
Sargentini-jelentés - Sargentini: az EP-nek kötelessége fellépni a magyarországi jogsértések ellen
Hozzátette, a bírálatok nem a magyar nép, hanem kizárólag a kormány ellen irányulnak.

Philippe Lamberts, a zöldpárti frakció társelnöke pedig azt hangoztatta, hogy az uniós tagsággal nem csak jogok és előnyök, hanem kötelességek is járnak.

Nigel Farage, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája euroszkeptikus képviselőcsoport vezetője kiemelte, hogy Orbán kiáll a népéért és az országáért, ezután pedig azt javasolta, hogy Magyarország is csatlakozzon az EU-ból távozó Egyesült Királysághoz.

Szájer József fideszes képviselő úgy vélekedett, hogy a jelentés bosszú a tömeges bevándorlást ellenző magyar embereken és a határkerítést felépítő miniszterelnökön. Hazugságnak nevezte, hogy Magyarország veszélyezteti a jogállamiságot, és úgy vélekedett, hogy ez éppen azokra igaz, akik a kormányt bírálják, például a különjelentést összeállító Sargentinire. Kifogásolta, hogy "önkényesen" olyan kérdéseket is vizsgáltak a jelentésben, amelyek nem tartoznak az uniós szerződések hatálya alá.

Párttársa,
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 19:23
Szájer: Brüsszel nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot
kérdésében nem hallják meg az emberek hangját.

Kiemelte továbbá, Brüsszel immár nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot, a vádak elhangzása után pedig alkalmat sem adnak a védekezésre. Példaként említette erre az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) szerdai ülését, ahol a Magyarországgal szembeni álláspontot fél órában fejthették ki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló Sargentini-jelentés vitájában, míg a védekezésre alig 4-5 perc jutott.

Szájer József ezzel összefüggésben kijelentette, a brüsszeli baloldali politikusok percenként hivatkoznak a jogállamiságra, miközben annak legelemibb feltételeit sem teljesítik, tulajdonképpen diktátorokként viselkednek.

A Sargentini-jelentés készítői például bejelentették, az európai jogon túli kérdéseket is vizsgálnak, noha az Európai Uniónak nincs felhatalmazása az olyan ügyek vizsgálatára, mint a nyugdíjak mértéke, a nők száma a politikában, vagy az oktatási kérdések. Szájer József szerint ezért
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 07:41
Sargentini-jelentés - Az EP illetékes szakbizottsága jövő hétfőn szavaz a magyarországi különjelentésről
nem is tartozik közösségi hatáskörbe.

Mint mondta, a magyar néppárti képviselők 130 módosítót nyújtottak be, hogy rámutassanak, nem áll fenn az uniós alapértékek megsértésének veszélye az országban. Ezekből azonban csak egy-egy mondatot akartak belevenni a kompromisszumos módosítókba, ebbe viszont nem egyeztek bele.

Párttársa, Járóka Lívia kettős mércét emlegetett, és azt hangoztatta, hogy a "Stop Soros" törvénycsomag bírálói "illegális emberkereskedőket védenek".

Az ugyancsak fideszes Szájer József szerint a jelentés "valótlanságokra alapozva készít vádiratot Magyarország ellen". Sérelmezte a szerinte kiegyensúlyozatlan eljárást, illetve azt, hogy a LIBE "egyszerre játszik vádhatóságot és bíróságot", miközben nem biztosított elég időt és teret a magyar kormány számára, hogy megvédje magát. "Jogállamról papolnak, de nem viselkednek másképp, mint a legközönségesebb diktátorok" - fogalmazott.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője felszólalásában köszönetet mondott
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 20:12
Havasi: az európai parlamenti választási felkészülésről tárgyalt Orbán Viktor Brüsszelben
"A mai találkozó az egy év múlva következő európai parlamenti választási felkészülésről szólt" - mondta Havasi Bertalan, miután Orbán Viktor Szájer József EP-képviselő társaságában mintegy kétórás eszmecserét folytatott az Európai Néppárt vezetőivel, Joseph Daullal és Manfred Weberrel az EPP székházában

"A helyzet nehéz, az elmúlt évben az Európai Unió elvesztette az Egyesült Királyságot, Brüsszel pedig nem tudta megfékezni a bevándorlást. Az Európai Néppárt kényes helyzetben van, hiszen a néppárt az Európai Unió vezető ereje. A Fidesz és személyesen Orbán Viktor is készen áll, hogy részt vegyen az Európai Néppárt választási kampányában, és támogassa az EPP jelenlegi vezetését" - tette hozzá a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 20:26
2/23
Képek, videók
Szájer József.jpg
ujjozsef
2009. február 07. szombat, 14:22
baloldali bosszúállók.jpg
agica2004
2014. január 29. szerda, 16:54
Jobb-baloldali ellentétek
furaila
2013. december 31. kedd, 08:25
Rákóczi u.Baloldali közl.
bodajne
2011. július 02. szombat, 17:41
A baloldali csak szinti
pvdxlmore
2007. augusztus 11. szombat, 21:55
a baloldali a kedvencem!!
marcsenyka
2006. július 06. csütörtök, 21:00
az csak az ülés!.jpg
anci-ani
2011. június 19. vasárnap, 05:43
amerikában -ülés előtt
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 13:57
2011_02_26_Korhű ülések 0
tonylandi
2011. február 26. szombat, 18:52
Az ülések biztonsága.jpg
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 20:04
szerkesztőségi ülés, 1998
blackfeet
2010. október 28. csütörtök, 09:48
zsoké ülés?? :))
agica2004
2010. szeptember 02. csütörtök, 12:34
szalap-t-ülés
biharijudit
2010. szeptember 01. szerda, 12:38
VB Üléssor
dnemethk
2010. június 28. hétfő, 00:08
VB üléssor
dnemethk
2010. június 13. vasárnap, 17:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.