Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 22:45 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhunyt Benedek Tibor 47 éves korában
- Wikipédia oldalon életrajzi ismertetés

- Videó emlékezés:
Firenze 1999 vízilabda EB döntő videó
Benedek Tibor - kapufás gól a pekingi döntőben videó
Magyarország - Montenegró férfi vízilabda V.B.DÖNTŐ (Barcelona 2013) - Utolsó 1 perc
Videó

- Hagyaték
Hogy mit hagyott maga után Benedek Tibor? Pótolhatatlan űrt azok szívében, akik szerették, egy mintaként szolgáló sportpályafutást, és egy olyan szellemiséget, amely az élet bármelyik területén sikerrel hasznosítható, ha képesek vagyunk megragadni. Bánhidy András és Paján Viktor ,,Sportalkímia, Ismerd meg a győztesek titkát" című könyvében Benedek Tibor így foglalta össze a siker titkát:
,,Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 19:55
Szentmisék Úrnapja - gondolatok - Te Deum ünnepe 06.14
is. Mind a felszentelt szolgáknak, mind a hívőknek a legnagyobb tisztelettel kell bánniuk az Eukarisztiával" (Mane nobiscum, Domine 18.).
A pápa szavaihoz tegyük még hozzá, hogy a tiszteletünk jele az is, hogy csakis tiszta lélekkel járulunk a szentáldozáshoz. Ha tehát bűn terheli lelkünket, akkor igyekezzünk a szentgyónásban mielőbb megszabadulni tőle, hogy tiszta szívvel vehessük magunkhoz Krisztus szent testét.
S végül a harmadik témához, az Oltáriszentség iránti szeretethez XVI. Benedek pápa gondolatait idézzük fel, aki a Szeretet szentsége (Sacramentum caritatis) címmel jelentette meg apostoli buzdítását. Ezt írja: ,,Jézus feltárja nekünk Isten minden egyes ember iránti végtelen szeretetét. Ebben a csodálatos Szentségben, a legnagyobb szeretet nyilvánul meg" (Sacramentum caritatis 1.). Benedek pápa szavaihoz egyetlen gondolatot fűzzünk: Amikor szentáldozáshoz járulunk, akkor ez legyen az Úr iránti szeretetünknek a kifejezése. A tiszta hit és a mély hódolat mellett érezzünk
maroka, 2020. június 14. vasárnap, 07:24
Liget Budapest - Őszre befejeződik a kert- és tájépítészeti felújítás második üteme
multifunkciós sportpálya, két kilométeres, kivilágított futókör, egy újabb kutyás élménypark, valamint egy különleges terepjátszótér is elkészül nyár végéig a Városligetben a Liget Budapest projekt keretében.

Az újabb család-, gyermek- és sportbarát fejlesztések mellett elkészül a városligeti promenád Ajtósi Dürer sor-Damjanich utca közötti szakasza és megújul a Kis botanikus kert is, ezzel őszre a 100 hektáros park kert- és tájépítészeti felújításának második üteme is lezárul.

Gyorgyevics Benedek kiemelte: a Fővárosi Önkormányzat által elrendelt változtatási tilalom megszűnésével mintegy 93 ezer négyzetméternyi zöldfelület is megújul és az előzetesen tervezett több mint 200 lombos fa ültetése elől is elhárult az akadály.

Emlékeztetett arra, hogy a Liget Budapest projekt eddig megvalósult család-, gyermek- és sportbarát fejlesztései - például a kutyás élménypark, az ifjúsági sportpályák, a megújult Vakok kertje és a nagyjátszótér - több százezer látogatót vonzottak.

A parkfejlesztés
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 08:01
Hat bemutatót tart a Radnóti Színház a jövő évadban
prózai szövegváltozatot. A darabban Nagy Márk, Baki Dániel, Mészáros Blanka, Sodró Eliza és László Zsolt játszik.

A Keres Emil Próbateremben mutatják be decemberben Bálint András új önálló estjét Szerb Antal Száz verse címmel. Levelek, regény- és naplórészletek, emlékezések, anekdoták és versek idézik fel az író alakját. Az előadást Deák Krisztina rendezi.

Valló Péter, a színház főrendezője februárban Shelagh Delaney angol drámaírónő Egy csepp méz című kamaradrámáját rendezi, amelyet Totth Benedek fordít újra. A produkcióban Mészáros Blanka, Kováts Adél, Rusznák András, Baki Dániel és Porogi Ádám játszik.

Az évad utolsó bemutatóját május elején a Radnóti Tesla Laborban tartják: Roberto Bolano Vad nyomozók című regénye alapján készít előadást Kelemen Kristóf. Az ősbemutatóban Baki Dániel, Gáspár Sándor, Mészáros Blanka, Pál András, Porogi Ádám, Rusznák András és Sodró Eliza látható.

A következő évadban Kelemen József és Vilmányi Benett távozik a színháztól, míg Mészáros Blanka, Baki Dániel
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 17:43
Élő online közvetítésre készült előadással jelentkezik a nagyváradi Szigligeti Színház
A Balogh Attila és Benedek Zsolt által jegyzett Y többéves forgatókönyv-fejlesztést követően többek között olyan neves alkotók közreműködésével kerül műsorra, mint Kárpáti Péter konzulens dramaturg, Cs. Kiss Zsuzsanna jelmeztervező, Rancz András, a speciális effektek szakértője, Keresztes Gábor zeneszerző. Az előadásban a Szigligeti Társulat tizenkét színművésze lép színpadra.

A dráma egy fiatal lány, Naphegyi Eszter egy napját követi végig, amelyben konfrontálódnia kell családjával és annak értékrendszerével, saját képzelt identitásával és azokkal az illúziókkal, amelyeket eddig a valóságról alkotott. Az eseményeket szó szerint a főhős perspektíváján keresztül követhetjük végig: a játékot és ennek képanyagát ugyanis a főszereplő fejére szerelt GoPro-kamera rögzíti. Az így létrejövő látványélmény a fiatalok által ismert és szeretett First Person Shooter, illetve POV (Point Of View) játékokat idézi fel.

"Ez a megoldás egy új történetmesélési technikára ad lehetőséget, ami nagyszerűen
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 14:02
Kozma Imre Atyát köszöntjük 80.születésnapja alkalmából!
szegények szolgálatának szenteli. A Betegápoló Irgalmas rend magyarországi vezetője áldozatos munkájával az emberek segítését tűzte ki élete céljának. Szavait idézve: "azért élünk, hogy egymásnak elajándékozzuk az életünket, a segítségnyújtás titka pedig abban rejlik, hogy nem szabad senkit megbántani és nagyvonalúan kell megbocsájtani másoknak."
Isten áldja meg és tartsa meg Őt sokáig köztünk egészségben!
Kozma Imre atya gondolatai hazánkról és az összetartozásról:

MIT MONDOTT EGYKORON BENEDEK PÁPA A KÁRPÁT-MEDENCE SORSÁRÓL...
A Kárpát-medence közös hazánk, és az itt élő népek sokat köszönhetnek a magyaroknak, elsősorban Szent Istvánnak - mondta a 80. születésnapját ünneplő Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmas rend magyarországi vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Az irgalmas rendi szerzetes arról beszélt: egész életét meghatározta, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján
maroka, 2020. június 07. vasárnap, 15:32
Kihirdették a VII. Savaria Filmszemle díjazottait
írta: idén 137 alkotással neveztek a résztvevők a filmszemlére, ezek közül 117 pályamű felelt meg a feltételeknek.

Tájékoztatása szerint kisjátékfilm, dokumentumfilm és filmetűd kategóriákban versenghettek egymással az alkotók, idén külön kategóriában szerepeltek a diákfilmek, amelyeket középiskolai és felsőoktatásban résztvevő diákok részére hirdettek meg.

Kisjátékfilm kategóriában Baranyi Benő, Dobray Máté Anja című alkotása végzett az első helyen, filmetűd kategóriában Szilágyi Bálint, Szabó Benedek, Szilágyi Péter Bi-Pi álma című filmje lett az első, míg a dokumentumfilmek között Lukács Csaba, Novák Lajos, Marossy Géza Gyökérkeresők, Ezredvégi emberkereskedelem című filmjét találták a legjobbnak, a diákfilmek között pedig Bartúcz Anna Székely Éva megmenekülése című filmje végzett az élen.

A zsűri tagjai Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, színigazgató, András Ferenc Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, producer, Kollarik Tamás producer,
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 19:33
Trianon 100 - Virtuális fotógaléria nyílt a Nemzeti Múzeum honlapján
Varga Benedek, az MNM főigazgatója az online megnyitón felidézte, hogy 1920. június 4-én írták alá Versailles-ban, a Trianon-kastélyban azt a békeszerződést, amellyel Magyarország elveszítette területének kétharmadát és magyar nyelvű, magyar etnikumú lakosságának egyharmadát.

"A történészek, politikusok és a közélet azóta is vitatkozik azon, hogy az ország vagy a nemzet vesztése volt-e nagyobb csapás Magyarország számára" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a nemzeti múzeum számára a hányattatások már korábban elkezdődtek: 1919. október 5-én a Budapestet megszálló román csapatok el akarták hurcolni a nemzeti múzeumból azokat a műkincseket, amelyek Erdélyhez, a későbbiekben Romániához kerülő területekhez tartoznak. Szerencsés módon Harry Hill Bandholtz amerikai dandártábornok a Szövetséges Katonai Misszió tagjaként megakadályozta, hogy a megszálló román királyi haderő kifossza az intézményt. A múzeum gyűjteményei azóta is egyben maradtak - emelte ki Varga Benedek.

A főigazgató szerint a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 17:52
Trianon 100 - Kozma Imre: a Kárpát-medencében élők sokat köszönhetnek a magyaroknak
egész életét meghatározta, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján született, és hogy családjában megtanulta, mit jelent a haza szolgálata.

Felidézte: nagyapjától két "nagy igazságot" kapott ajándékba, az egyik, hogy az élet ajándék, amit nem tarthat meg magának senki, amit másoknak kell ajándékozni.

A másik, hogy a Kárpát-medence közös haza, amelynek formálásában a magyaroknak nagyon fontos szerepe volt.

Hozzátette: 2013-ban, amikor Rómában, a Szent Péter-bazilikában XVI. Benedek pápát köszöntötte a máltaiak nevében, a pápa azt kérte, "vigyázzanak Szent István örökségére, mert a Kárpát-medence sorsa csak a Szent István-i gondolat szellemében oldható meg".

Kozma Imre szólt arról: amikor felfogta, hogy mit jelentett Magyarországnak a trianoni békeszerződés, amelynek minden cikkelye azzal kezdődött, hogy "Magyarország lemond", akkor azt is megértette, hogy a "földi érdekek hálójából ki kell szabadulni".

Akkor "én felszabadultam az emberi kapcsolatok építésére" -
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 10:22
Pünkösdi köszöntő
PÜNKÖSDi KÖSZÖNTŐ


Benedek Elek: PÜNKÖSDI HARANGOK

Olyan szépen cseng a harang,
Mindha nem is harang volna,
hanem ezer harangvirág
Imádságos szava szólna.

Piros pünkösd vasárnapján
Piros rózsa nyil a kertben,
Kis szivünkben tiszta öröm
Imádsága énekeljen.

Piros pünkösd vasárnapján
Szálljon reánk a szentlélek,
S térde hullva
menusgabor, 2020. május 30. szombat, 20:30
Liget Budapest - Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
emberiség életében - fűzte hozzá.

Természetesen nem hiányoznak a rendezvényterek sem: a földszinten egy koncertterem és egy előadóterem, valamint szabadtéri színpad épül, az emeleten pedig zenepedagógiai termek és digitális könyvtár helyezkedik majd el.

Batta András beszámolója szerint kiemelt figyelem jut a gyerekekre, akiket számos kifejezetten nekik szóló tartalom, játékos elem vár majd. A Hangszerlaborban például lesz hanggolyópálya, ritmushajtány és robotzenekar is - sorolta.

Gyorgyevics Benedek, a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a parkba illeszkedő épület és az építkezés egyaránt elnyerte a BREEAM környezettudatossági minősítést, ráadásul a ház működése is környezetbarát lesz.

A szomszédos Nagyrét alá 120 talajszondát helyeztek el 100 méter mélyen, amelyek a ház környezettudatos, megújuló, geotermikus energiával történő ellátását szolgálják, az épület távhűtését pedig a szomszédos Műjégpálya gépparkja biztosítja majd.

Már zajlik a Nagyrét újrafüvesítése
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:11
Az ukrajnai püspökök közleménye Szent II. János Pál pápa
legyen gondja a világiak alapos evangéliumi és egyházi nevelésére. A keresztények ne veszítsék el az önfeláldozás szellemét. Ne gyengüljön a keresztény közösség bátorsága a bántalmazottak és üldözöttek védelmében sem, nagy figyelmet fordítva az idők jeleinek megértésére, hogy így válaszoljon a mai társadalmi és szellemi kihívásokra." (Lemberg, 2001. június 27.)
Valóban, ennek a nagy pápának életében és szolgálatában ,,mindannyiunk számára láthatóvá vált Isten ereje és jósága" (XVI. Benedek levele II. János Pál születésének 100. évfordulójára).
Születésének 100. évfordulóján mi, Ukrajna Római Katolikus Egyházának püspökei veletek együtt kívánunk köszönetet mondani a Mindenható Istennek azért a 27 évért, mely Isten dicséretének szolgálatában telt. Ezzel együtt arra hívunk benneteket, hogy mélyedjetek el Szent II. János Pál gazdag lelki örökségében, mely az enciklikákban, katekézisekben és apostoli levelekben található. Mindenekelőtt pedig azt kívánjuk, hogy ez a szent, aki különösen
maroka, 2020. május 22. péntek, 16:05
2/323
Képek, videók
elhunyt kádár jános
lacipecsenye
2012. december 26. szerda, 08:33
71 éves korábban elhunyt
basikele
2012. december 18. kedd, 06:19
Elhunyt Hollósi Frigyes.j
basikele
2012. december 17. hétfő, 23:11
Elhunyt az ÓRIÁS
erzsob
2012. szeptember 05. szerda, 07:29
jimi hendrix elhunyt
lacipecsenye
2012. szeptember 02. vasárnap, 11:44
ilja ehrenburg elhunyt
lacipecsenye
2012. szeptember 02. vasárnap, 11:30
Joszip Broz Tito elhunyt
lacipecsenye
2012. szeptember 02. vasárnap, 11:07
elhunyt Boleslaw Bierut
lacipecsenye
2012. július 29. vasárnap, 16:50
elhunyt Szabó László
lacipecsenye
2012. július 03. kedd, 16:24
Elhunyt I.János Pál pápa
lacipecsenye
2012. július 03. kedd, 16:05
Elhunyt VI.Pál pápa
lacipecsenye
2012. július 03. kedd, 16:04
elhunyt2.jpg
maroka
2011. november 01. kedd, 20:57
200 vegyes döntőbe.jpg
maroka
2012. május 23. szerda, 23:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.