Belépés
2020. január 17. péntek | 3. hét | 17. nap | 16:39 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Likviditást pumpált a pénzpiacokra a kínai jegybank
pumpált a pénzpiacokra, emellett pedig további 100 milliárd jüant helyezett ki rövid távú hiteleken keresztül, mindkét esetben változatlan - 3,25 százalékos, illetve 2,65 százalékos - kamatokkal. A cél annak biztosítása, hogy bőségesen rendelkezzen pénzeszközökkel a bankrendszer, amelyet egyfelől az adófizetési kötelezettségek terhelnek meg január közepén, másfelől pedig hagyományosan növekszik a készpénz iránti igény az év legnagyobb ünnepe, a kínai holdújév közeledtével. Idén január 25-én kezdődik a mozgó dátumú ünnep, így a hónap végén megáll az élet Kínában, munkaszünetet tartanak.

Az MLF kamata irányadónak számít a jegybank által minden hónap 20-án meghirdetett referenciakamat megállapításakor, melynek másik kulcstényezőjeként 18 kereskedelmi bank legjobb ügyfeleinek nyújtott hitelek kamatainak átlagát veszik még figyelembe. Az egy éves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate, LPR), amely iránymutatásként szolgál a többi bank számára a hitelkamatok meghatározásában, tavaly augusztusban jelölte
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 07:04
Tűzszünetet sürget Líbiában az orosz és a török elnök
A két politikus amellett, hogy megnyitotta a Török Áramlat földgázvezeték fekete-tengeri szakaszát, több órán át tárgyalt négyszemközt, majd szűk keretek között is, külügyminisztereik és védelmi minisztereik társaságában.

A dokumentumban azt írták: közvetítőként arra szólítják fel az érintetteket, hogy állítsák le a harcokat, biztosítsák a stabilitást, tegyék meg a szükséges intézkedéseket Tripoliban és más városokban a mindennapi élet normalizálása céljából, és azonnal térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz annak érdekében, hogy véget érhessenek Líbia népének fájdalmai, és visszatérjen az országba a béke és a jólét.

Rámutattak: Líbiában a romló helyzet megrendíti a földközi-tengeri régió és az afrikai kontinens biztonságát és stabilitását, előmozdítja az illegális bevándorlást, a fegyverek elterjedését, a terrorizmust, a csempészetet és egyéb bűntevékenységeket.

Putyin és Erdogan a dokumentumban megerősítette határozott elköteleződését Líbia szuverenitása, függetlensége, területi
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 18:02
Londoni elemzők: a kínai gazdaság valószínűleg a vártnál később előzi meg az amerikait
várhatóan olyan új gazdasági stratégiába kezd, amelyben csökken a növekedés ütemének jelentősége, és a növekedés minősége kerül előtérbe.

A CEBR elemzői szerint a 6 százalékos éves kínai GDP-növekedési ráta immár nem "szent és sérthetetlen", helyette olyan célkitűzések kapnak elsődleges fontosságot, mint a szélsőséges szegénység végleges felszámolása, a régiók és társadalmi csoportok közötti egyenlőtlenségek mérséklése és a környezet állapotának javítása.

A ház modellszámításai alapján azonban a mozgó 15 éves előrejelzési időszak végére, 2034-re a kínai hazai össztermék nominális értéke így is eléri a 38 560 milliárd dollárt. Az amerikai GDP-érték 36 951 milliárd dollár lesz ugyanabban az évben.

A CEBR csütörtökön bemutatott új WELT-előrejelzése szerint a jelenlegi dinamikák alapján mindazonáltal biztos, hogy a 2020-as évtized teljes időszakában az amerikai gazdaság marad a legnagyobb a világon.

A ház kiemeli, hogy az Egyesült Államok részaránya a globális GDP-értéken belül jelenleg még
velemenyezd, 2019. december 26. csütörtök, 07:04
Hatan kaptak Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában
öngondoskodásra ösztönöz, de kiemelt figyelmet fordít az internetes csalásokra, a piramisjátékokra is - mondta méltatásában Varga Edit, az InfoRádió szerkesztő-műsorvezetője.

Koltay Annát a munkája iránti alázat jellemzi. Felkészült szerkesztő, érdeklődő riporter, karakteres műsorvezető, aki arra törekszik, hogy igényesen mutassa be a könnyűzenei, fiatalokat érintő témákat. Munkája a bizonyíték rá, hogy ma is lehet trendi a köztévézés - hangoztatta Vaszily Miklós, a TV2 elnöke.

Nagy Kristóf a mozgókép irányába indult el, de remek váltás után kiváló elemzéseket készített a nyomtatott sajtóban az agrárium, a munkaerőpiac és a kiskereskedelem területén. Rendkívül lelkiismeretes és kitartó, könnyen teremt kapcsolatot - emelte ki Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Nemes Anna gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy televíziós bemondóként dolgozhat, de riporteri, szerkesztői feladatokat is ellát. Szorgalma példaértékű, minden témába alaposan beleássa magát. Dolgozik rádióműsorban is, novellái
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:42
Krónika 10. rész (Nemzeti Filmintézet, családvédelmi akcióterv)
megszüntetni az M3 csatornát, ahol a "páratlan kincseket" tartalmazó archívumból válogattak.

MSZP: a javaslat változást hoz a teljes hazai filmiparban

Kunhalmi Ágnes (MSZP) hangsúlyozta: ez a javaslat változást hoz a teljes hazai filmiparban, és a törekvések a központosítás irányába mutatnak.

Úgy látja, a szóban forgó törvényt az Andy Vajna utáni időszakra készítették.

Megjegyezte: miközben korábban Andy Vajnát "az egekig" dicsérték, most kirúgták az összes emberét.

Államtitkár: a magyar mozgókép hagyományai felelősséget is jelentenek

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta: a magyar mozgókép nagy hagyományai felelősséget is jelentenek, aminek meg kell felelni. A javaslat egyesíti a filmszakma és a közönség igényeit, azt a célt szolgálja, hogy az alkotások tovább gazdagítsák a magyar kultúrát, és a magyar film továbbra is a nemzeti büszkeség forrása legyen - fogalmazott.

Kitért rá: a felszólalásokból az tűnik ki, hogy Andy Vajna
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:23
Enyedi Ildikó felújított filmje, Az én XX. századom New Yorkban
cannes-i filmfesztiválon. Enyedi Ildikó alkotása két budapesti születésű lány, Dóra és Lili történetét mutatja be, akik akkor születettek, amikor az Edison által feltalált villanyvilágítást megismerte a világ. A monokróm árnyalatokkal, Máthé Tibor operatőri munkájával készült film a korai mozi varázslatát és bőségét idézi fel, megörökítve a korszak izgalmas technológiai, politikai és szexuális jelenségeit.

A New York-i Museum of the Moving Image a művészet, a történelem, a technika, a technológia és a mozgókép megjelenési formáit és összefüggéseit vizsgálja a múlt századi optikai játékoktól a legújabb digitális művészetig. Interaktív foglalkozásokat, kortárs és klasszikus filmprogramokat kínál a világ minden tájáról. Az eklektikus, valamennyi korosztályt megcélzó programba illeszkedik Enyedi Ildikó 30 éve bemutatott alkotása.

A Kino Lorber tíz restaurált magyar klasszikus film forgalmazási jogát vásárolta meg. Enyedi Ildikó filmjét követően 2020 januárjától Szabó István három, 4K felbontásban
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 10:11
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,31 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,44 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,51 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Az S&P 500-as index már nyitásban újabb történelmi rekordot állított fel, és az első percekben tovább emelkedett. Pénteken is nagyon közel állt az újabb történelmi rekordérték eléréséhez annak nyomán, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselőjének hivatala jelezte, az amerikai és a kínai fél előrelépést tett a két ország között kialakult viszályokat rendező kereskedelmi megállapodás egyes részeinek véglegesítése felé. Peking szombaton megerősítette, hogy az egyezmény egyes részeinek esetében teljesen bejeződtek a "szakértői egyeztetések".

Az indexeket felfelé húzza az a bejelentés is, hogy a Microsoft, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata győzött az amerikai védelmi minisztérium felhőszolgáltatásokra kiírt, 10 milliárd dollár értékű tenderén az Amazonnal szemben. A Microsoft
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 15:11
1956-os forradalomra emlékezünk - az egyház is.
- Útravaló - 2019. október 23.
Kapisztrán Szent János emléknapján Magyarországon az 1956-os forradalomra emlékezünk, s a harcok és a megtorlás áldozataiért imádkozunk. Az elhunytak, a börtönviseltek és ellenségeik megítélése nem ránk tartozik, nem a mi feladatunk. A tettek azonban tanítanak. Akik életüket igaz szándékkal odaadják másokért, akiknek igaztalan büntetést kell elviselniük, azok krisztusi tettet visznek végbe. Bár esendő emberek voltak, valamennyien bízhatnak Isten irgalmában. De nem csak értük kell imádkoznunk. Isten irgalmát kell kérnünk ellenségeik számára is. E nemzeti ünnepen a legfőbb tennivalónk azonban a hazánkhoz, a népünkhöz való hűségünk megújítása. Bár igaz, hogy Isten akaratából az egész világ a miénk, mégis mindenkinek ott kell helytállnia, ahová Isten rendelte őt. Ezért vannak nemzeti szentjeink.

- Magyar kurír oldalon
Egy központista pap az 1956-os forradalom idején.,,Egy pohár vízzel megkereszteltem 82 gyereket"
Varjú Imre nyugalmazott
maroka, 2019. október 23. szerda, 11:48
Elhunyt Dobozi Eszter József Attila-díjas költő
Dobozi Eszter Cegléden született 1956-ban. A szegedi egyetem magyar-történelem szakán végzett, majd középiskolai tanárként Cegléden és Kecskeméten tanított. 1995 és 2019 között a kecskeméti Kodály Iskola igazgatója volt. A Forrás folyóirat szerkesztője 1989-től.

Versei 1978-tól jelentek meg különböző folyóiratokban, a Tiszatájban, a Forrásban, az Alföldben, a Mozgó Világban, az Új Írásban, a Napjainkban és a Kortársban, a Hitelben és a Magyar Naplóban. Első önálló verseskötete, az Egy 1986-ban, a Tíz körömmel című szociográfiája 1994-ben jelent meg. Két regény fűződik a nevéhez, a Túl a rákbarakkon. Angelika naplójából (2008) és a Sánta Kata (2011). Utolsó verseskötete, a Hószín átfut, sár fennakad 2018-ban látott napvilágot.

Dobozi Eszter 1992-ben Pilinszky János-díjat, 2004-ben Arany János-díjat, 2010-ben József Attila-díjat kapott. A magyar irodalom területén nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként 2018-ban Magyarország Babérkoszorúja díjat vehetett át.
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 13:51
A szófogadatlan rügyecske
A szófogadatlan rügyecske

- Csend, rügyecske, csend, ne nyugtalankodjál! Kinn még a tél fagya jár! - szólt a barackfa egyik rügyecskéjének.
- Jó anyácskám, nem érzed te a nap melegét? - Én már nagyon érzem. Egészen a szívemig melegít. Tavasz van már, elhiheted!
- Csak maradj nyugton, gyermekem. Húzódj meg jól barna házikódban. A tavasz már közeleg, de tél apó még nem akarja ideereszteni. A napsugár ilyenkor még hamis legény, csak ígérget, de nem ad meleget. Alszik még a gyöngyvirág is, az ibolya is, aludt te is még egy kicsit.
A rügyecske nem engedelmeskedett okos anyjának. Addig izgett-mozgott, addig nyújtózkodott, míg reccs!... felpattant a barna házikó ajtaja s kukucskált rajta a rügyecske fehér arca.
Aztán rögtön édesen is kacagott.
- Látod, anyám, látod, hogy már tavasz van!
lilagondolatok, 2019. október 03. csütörtök, 13:50
Sivatagi róka érkezett a Nyíregyházi Állatparkba
bundájuk kitűnő hőszigetelő képességgel rendelkezik, így megvédi az éjszaka vadászó állatokat a sivatagban uralkodó éjjeli hidegtől. Ráadásul szőrük világos színezete nem csak kiváló rejtőszínt biztosít, de hatékonyan veri vissza a hőt, így nappal véd az esetleges túlmelegedés ellen is.

Szőrös mancsaik egyrészt tompítják lépteik zaját, másfelől védik a nappali homok perzselő forróságától őket.

A nagy füleiknek a hőleadásban van szerepe, ezen kívül segítségével képesek meghatározni a homok alatt mozgó zsákmány helyét, mely elsősorban kisebb gerincesekből és gerinctelenekből áll, de megeszik a tojást és a bogyókat is.

Egyes feltételezések szerint Antoine de Saint-Exupéry leghíresebb művében, A kis hercegben szereplő Rókát - a kis herceg legjobb barátját - nem az európai vörös róka, hanem a sivatagi róka ihlette. 1935 végén az író egyik társával kényszerleszállást hajtott végre Egyiptomban, a Szaharában, ahol több ízben látott sivatagi rókákat, de 1928-ban, Nyugat-Szaharából is egy olyan levelet
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 12:48
Meghalt Sára Sándor, a nemzet művésze
A Balázs Béla-díjjal, a Magyar Mozgókép Mestere címmel és az MMA életműdíjával is kitüntetett művészt hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után érte a halál.

Sára Sándor 1933. november 28-án született a Galga-menti Turán, vasutas családban. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán fő mentorai Szőts István, Illés György és Szőllősy Éva voltak, Gaál Istvánnal közös vizsgafilmjüket, a Pályamunkásokat Gaál rendezte és vágta, Sára fényképezte 1957-ben. Az első önálló operatőri feladatra Raffai Anna kérte fel 1959-ben, a Busójárás című néprajzi filmben. 1960-ban született meg első rendezése, a Virágát a napnak című kísérleti film.

Az MMA méltatásában felidézte, hogy a magyar filmtörténet - és Sára Sándor nemzedéke - számára a Balázs Béla Stúdió 1960-61-ben kiteljesedett "kivételes időszaka" hozott mind tartalmi, mind formai tekintetben gyökeres fordulatot. A politikai propagandával átitatott művek helyett saját személyes élményeiket akarták megjeleníteni a filmvásznon, a legjobb magyar
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 14:22
1/182
Képek, videók
hal primer kozles 1.JPG
denebolo
2012. június 03. vasárnap, 16:33
primer kozles alaplap.jpg
denebolo
2012. június 03. vasárnap, 16:18
TU_PRIMER_REGALO.gif
lyzbet3
2012. január 10. kedd, 11:15
Primeste_in_casa_ta_lu min
kisss72
2011. április 19. kedd, 13:19
Prime95 AthlonII 250@3600
maxxx
2011. március 09. szerda, 17:07
TU_PRIMER_REGALO.gif
mailona
2011. február 10. csütörtök, 15:26
prime734.gif
jucumuc
2010. november 19. péntek, 12:40
1195433383432410830pri mev
kunmaria59
2010. július 16. péntek, 15:25
primele-flori.jpg
kisss72
2010. április 21. szerda, 10:13
boris_vallejo_prime.jp g
sarkany52
2008. október 30. csütörtök, 21:14
1977 Primeval Princess.jp
barkaszjudit
2007. december 23. vasárnap, 04:38
Svájci jegybank cimere.jp
kicsoda57
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:37
Levelezünk az adófizetők
anci-ani
2012. január 28. szombat, 14:50
adofizetoe.jpg
decotext
2011. november 09. szerda, 19:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.