Belépés
2020. április 07. kedd | 15. hét | 98. nap | 01:42 | Herman
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Budapesti Értéktőzsdén is áresést hozott a március
A közleményben szerint márciusban a blue chipek közül a Magyar Telekom és a Richter mérsékeltebben, az OTP és a Mol intenzívebben esett.

Az összesített márciusi forgalom kimagasló, 500,8 milliárd forintos szintre ugrott, ez messze meghaladta a februári 302,4 milliárd forintos kereskedési értéket, még jobban a bázis 282,8 milliárd forintos forgalmát. A 22,8 milliárd forintos napi átlagos kereskedési érték is bőven magasabb volt, mint a megelőző hónap 15,1 milliárd forintos egy napra jutó forgalma, illetve a bázis 14,1 milliárd forintos napi kereskedési értéke.

Márciusban a koronavírus globális hatásai miatt befektetői bizonytalanságot, változékony árakat és összességében csökkenő indexeket hozott a világ tőkepiacain. A megnövekedett pozíciózárási kedv miatt világszerte megélénkültek a tőkepiacok, a forgalmi adatok rég nem látott kereskedési aktivitást mutattak. A jelentős esések mellett erőteljesebb visszapattanásokat is lehetett észlelni, miután a kormányok, a jegybankok és a szupranacionális
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 11:11
Koronavírus - Franciaországban a légierő a leterhelt keleti országrészből nyugatra szállítja a betegeket, egész
Quimper kórházaiba. Köszönet az ápolóknak, a hadsereg egészségügyi szolgálatának és a légierőnek a munkájukért" - írta a Twitteren a francia hadügyminiszter.

A katonai gép Brestben szállt le, ahol hat mentőautóba tették át a betegeket, és a konvoj rendőri felvezetéssel indult meg a kórházakba.

Ez a harmadik alkalom, hogy a francia hadsereg Morphée elnevezésű egészségügyi evakuálásokkal foglalkozó egysége részt vesz koronavírus-fertőzöttek elszállításában a leterhelt Mulhouse-i kórházból. A repülő mozgó kórházat általában a külföldi beavatkozásban megsérült katonák hazaszállítására szokta használni a francia légierő. Ez az első alkalom, hogy Franciaország területén bevetik az egységet.

Múlt szerdán és szombaton már 12 beteget elszállított a hadsereg Elzászból dél-franciaországi kórházakba.

Kedden egyébként a Mulhouse-i kórház parkolójában megnyílt az a katonai tábori kórház, ahol mintegy harminc súlyos állapotban lévő beteget tudnak ellátni.

Olivier Véran egészségügyi miniszter a
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 17:44
Tőzsde - Erős mínuszokban zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
A nap "nyerteseként" a londoni FTSE-100 mutató mindössze 0,09 százalékos mínuszban zárt. A frankfurti DAX-index azonban 1,41 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 1,51 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. Milánóban 3,28 százalékkal, Madridban pedig 3,21 százalékkal esett az irányadó mutató. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,75 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 1,01 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 1,66 százalékkal került lejjebb.

A volatilitást jól jelzi az is, hogy Frankfurtban 1,90 százalék mínusz és 3,83 százalék plusz között mozgott az index. A hatszáz legnagyobb európai vállalat árfolyamának változását követő Stoxx Europe 600-as mutató értéke pedig az 1,54 százalékos veszteségtől a 4,09 százalékos nyereségig terjedő sávban ingadozott.

A hétfői, 7 százalékot jóval meghaladó veszteségek után felfelé korrigáltak az indexek azokra a jelzésekre, hogy a világ legnagyobb gazdaságai összehangolt lépésekkel próbálják meg ellensúlyozni az új
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 19:03
Davis Kupa-selejtező - Balázs Attila kezd Debrecenben
0-2-ről már nem lehet visszajönni. Komolyra fordítva a szót, bizonyos szempontból nehezebb ez a szisztéma, mert nem szabad szettelőnyt adni az ellenfélnek. Nálunk várhatóan ketten lépnek pályára a belgák ellen, így nekünk jó, hogy rövidebb mérkőzések lesznek, kevesebb időt kell a pályán tölteni - igaz, azt két nap alatt" - fejtette ki a kapitány.

Az új technológiával készült salakpályáról szólva - amely mindössze 12 óra alatt készült el - Köves Gábor úgy vélekedett, hogy a hagyományos salakon otthonosan mozgó Balázs Attilának kicsit gyors, míg a kemény borítást kedvelő Fucsovics Mártonnak lassú a pálya.

"Még nem döntöttem el, hogy tetszik-e ez a borítás, majd a meccseken kiderül" - jelentette ki Balázs, míg Fucsovics szerint egyértelműen jó lesz a pálya.

A tavaly februári selejtezőben a Fucsovics és Balázs nélkül kiálló magyarok 5-0-ra kikaptak a németektől Frankfurtban, majd szeptemberben a budapesti osztályozón - immár a legjobbakkal kiegészülve - 3-2-re verték az ukránokat, így idén is a
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 13:01
A világ legegészségesebb fűszereiről
Az Eating Well című amerikai táplálkozási magazin dietetikusa szerint a fűszerek és gyógynövények ételízesítő tulajdonságuk mellett számos egészségvédő hatással is rendelkeznek. Használatukkal nem csak az étel kalória-, só- és cukortartalma csökkenthető, hanem némelyik akár krónikus megbetegedések kezelésére is alkalmas lehet.

Bár az emberiség évek óta használ gyógynövényeket és fűszereket medicinaként, a modern orvostudomány hosszú szünet után most kezdi újra felfedezni gyógyászati alkalmazásukban rejlő lehetőségeket. - állítja Dr. Bharat Aggraval a University of Texas professzora.A professzor szülőhazájában, Indiában, ahol a fűszereket mindig is előszeretettel használták, sokáig elhanyagolható szinten mozgott a táplálkozással összefüggésbe hozható rákos megbetegedések és szívbetegségek előfordulási aránya. Később aztán, amikor az indiaiak fokozatosan adoptálták a nyugati
pacsakute, 2020. március 03. kedd, 13:12
Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: Törökország célja feltehetően a nyomásgyakorlás
megnyithatja határait Európa felé az országban tartózkodó migránsok és menekültek előtt. A bejelentést követően tömegek indultak meg a török-görög (illetve török-bolgár) határ irányába.

Azt írták: a török lépés összefügg a szíriai Idlibben kialakult rendkívül feszült helyzettel. Február 27-én legalább 33 török katona életét vesztette Szíriában egy légicsapásban. Az ENSZ adatai szerint csak december óta 900 ezer szíriai belső menekült indult meg a török-szíriai határ felé, ami az "eddigi legnagyobb, egyszerre mozgó embertömeget jelenti a szíriai válságban". Az ENSZ-főtitkár szóvivője a 21. század legnagyobb közelgő humanitárius katasztrófájának nevezte az eseményeket - írták.

Törökország, amely a háború kezdete óta mintegy 3,6 millió szíriai menekültet fogadott be, mindeddig nem engedte át a török-szíriai határon az újonnan érkezőket. Figyelmeztette ugyanakkor Európát, hogy egyedül nem tud megbirkózni ekkora embertömeggel. Az afgánokat, irakiakat és más állampolgárságú menekülteket is beleszámítva
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 17:23
Magyar Mozgókép Szemle - Klaus Maria Brandauer: régóta terveztük a közös munkát Szabó Istvánnal
Klaus Maria Brandauer, Szabó István és Koltai Lajos operatőr a nyolcvanas években három, jelentős nemzetközi sikert arató filmet forgatott együtt, ezek közül a Mephisto elnyerte az Oscar-díjat is. Az utolsó akkori közös munka az 1988-as Hanussen volt, mielőtt elkészült volna a mozikban február 27-től látható Zárójelentés.

"Csak a két forgatás között telt el három évtized, közben azonban végig tartottuk a kapcsolatot Szabó Istvánnal. Nem is tudnám összeszámolni, megismerkedésünk óta hány laudációt mondtunk már egymásról" - idézte fel a színész.

Klaus Maria Brandauer hozzátette: Szabó Istvánnal sokat gondolkodtak azon, hogy mikor és miről készítsenek egy újabb filmet: a múltról, a jövőről vagy a jelenről. "Időközben szép nemzetközi, amerikai pályát is befutottam, de ezen idő alatt végig megvolt bennem az a gondolat, hogy kellene még Szabó Istvánnal forgatni. Miután egészen sok témakört átgondoltunk Istvánnal, végül kikötöttünk a Zárójelentés témájánál" - jegyezte meg.

Mint felidézte, a
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 21:59
Új Mercedes buszok állnak forgalomba Budapesten
finanszírozta.

A szóló járművek 108, a csuklósok pedig 152 utas szállítására képesek.

Karácsony Gergely a BKV-dolgozók béremelésére vonatkozó kérdésekre válaszolva elmondta: a bértárgyalások folyamatban vannak, a városvezetés "egy értelmezhető" béremelési csomagot tervez a költségvetésbe, ugyanakkor a fővárosi cégek önállóan folytatják a tárgyalásokat. Mint megjegyezte, biztos benne, hogy meg tudnak majd állapodni a szakszervezetekkel a bérkövetelésekről.

Az M1 kérdésére, hogy fenntartja-e a Mozgó Világ folyóiratnak korábban tett kijelentését, miszerint a közmédia főpolgármesterré történt választása óta nem hívta, azt válaszolta: nem tud róla, hogy hívták volna, hozzá és sajtós munkatársaihoz sem jutott el ilyen megkeresés. "Remélem, hogy csak egy félreértés áldozatai vagyunk mindannyian" - fogalmazott.

A riporter erre válaszolva azt közölte, hogy november elején az M5 kulturális csatorna Ez itt a kérdés című műsorában nyilatkozott. Karácsony Gergely erre úgy reagált, hogy ebben igaza
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 16:22
MITEM - Tizenöt ország előadásai a színházi fesztiválon
Idén olyan nemzetközi hírű alkotók rendezései lesznek láthatók a MITEM-en, mint például Robert Wilson, Theodorosz Terzopulosz, Michael Thalheimer, Sebastian Hartmann és Victoria Thierrée Chaplin - mondta el a színházi találkozó hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, hozzátéve: ezeket a produkciókat egy fesztiválon látni életreszóló élmény lesz.

A Nemzeti Színház 2014-ben rendezte meg először a MITEM-et, amely mára tényezővé vált a nemzetközi színházi közegben, a budapesti közönség pedig a világ színházi élvonalával találkozhat majd - méltatta a rendezvényt Fekete Péter.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a MITEM alapítója közölte: 2500 év kulturális ívét fogják felfesteni Euripidésztől és a Mahábharatától a kortárs szerzőkig.

Mint hangsúlyozta, ez a színházi találkozó nem a versengésről szól, hanem a hidak, kapcsolatok építéséről. A szervezők célja ezért, hogy a MITEM nyitott fesztivál legyen minden szempontból, hogy a
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 16:12
Erdő Péter megnyitotta a Boldog Özséb-emlékévet
hozzá.

Arnold Chrapkowski, a rend generálisa arról beszélt: a pálos "közösség a magyar földbe eresztette mélyre gyökereit, hogy később más országokat is gazdagítson karizmájával".

Elmondta: ma 500 pálos szerzetes 17 országban, több mint 70 rendházban teljesít szolgálatot. "Az új idők és új helyek új kihívásokkal járnak, de az Isten iránti hűség nem változik" - fogalmazott a generális.

A szentmisén részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A pálos rend az emlékév során több programmal és egy mozgó kiállítással is szeretné megismertetni a nagyközönséggel a rend életét. A kiállítást szállító busz január 20-tól 24-ig Budapesten, a Szent István-bazilika előtt áll, majd lengyelországi körútra indul. Visszatérve Magyarországra 40 állomáson, a többi között Budapesten, Győrben, Kalocsán, Veszprémben, Miskolcon, Kaposváron, Esztergomban, Keszthelyen lesz látható.

A kiállításon virtuálisan végiglapozható az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött Festetics-kódex, amely a XV. század végén
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 14:12
Nem változtatott a kínai jegybank a referencia-kamatlábakon
állapítja meg a jegybank. Ez a referenciakamat szolgál iránymutatásként a többi bank számára a hitelkamatok meghatározásában.

A múlt héten a jegybank nyíltpiaci műveletek révén likviditást pumpált a pénzpiacokra, hogy megakadályozza a likviditáshiány kialakulását. A bankrendszert ugyanis egyfelől az adófizetési kötelezettségek terhelik meg január közepén, másfelől pedig hagyományosan növekszik a készpénz iránti igény az év legnagyobb ünnepe, a kínai holdújév közeledtével. Idén január 24-én kezdődik a mozgó dátumú ünnep, így a hónap végén megáll az élet Kínában, munkaszünetet tartanak. A jegybank a likviditási hitelek kibocsátásakor az MLF kamatlábát - november óta változatlanul - 3,25 százalékon rögzítette.

A kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett jelentése szerint az ország gazdasági növekedése tavaly csaknem harmincéves mélypontra lassult, az éves bruttó hazai termék (GDP) 6,1 százalékos bővülést ért el 2018-hoz képest, ami 1990 óta a leglassabb ütem. 2018-ban a növekedés üteme még 6,6
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 07:05
Likviditást pumpált a pénzpiacokra a kínai jegybank
pumpált a pénzpiacokra, emellett pedig további 100 milliárd jüant helyezett ki rövid távú hiteleken keresztül, mindkét esetben változatlan - 3,25 százalékos, illetve 2,65 százalékos - kamatokkal. A cél annak biztosítása, hogy bőségesen rendelkezzen pénzeszközökkel a bankrendszer, amelyet egyfelől az adófizetési kötelezettségek terhelnek meg január közepén, másfelől pedig hagyományosan növekszik a készpénz iránti igény az év legnagyobb ünnepe, a kínai holdújév közeledtével. Idén január 25-én kezdődik a mozgó dátumú ünnep, így a hónap végén megáll az élet Kínában, munkaszünetet tartanak.

Az MLF kamata irányadónak számít a jegybank által minden hónap 20-án meghirdetett referenciakamat megállapításakor, melynek másik kulcstényezőjeként 18 kereskedelmi bank legjobb ügyfeleinek nyújtott hitelek kamatainak átlagát veszik még figyelembe. Az egy éves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate, LPR), amely iránymutatásként szolgál a többi bank számára a hitelkamatok meghatározásában, tavaly augusztusban jelölte
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 07:04
1/183
Képek, videók
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
A budapesti Állatkert
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:22
Budapesti béke.jpg
chillik
2016. február 20. szombat, 05:28
Budapesti tervek 2016
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:24
Elefántház -Budapesti áll
pacsakute
2016. január 24. vasárnap, 17:40
budapesti_hajnal.jpg
lilagondolatok
2015. december 02. szerda, 05:44
Budapesti szmog.jpg
kicsoda57
2015. november 08. vasárnap, 15:43
közlemény0317.png
maroka
2020. március 17. kedd, 11:52
közlemény.jpg
maroka
2020. március 09. hétfő, 22:33
Közlemény
eva6
2019. március 30. szombat, 17:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.