Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 02:38 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lavrov: nem lesz orosz hadgyakorlat a NATO határai közelében a világjárvány alatt
hogy csökkentik a hadgyakorlatok méreteit és nem terveznek hadgyakorlatot az észak-atlanti szövetség határai közelében" - közölteSzergej Lavrov.

Donald Trump amerikai elnöknek arra a kijelentésére reagálva, hogy az Egyesült Államok mindenkiénél gyorsabb, "hiperszuper" rakétát fejleszt, Lavrov azzal vádolta meg Washingtont, hogy a hadászati stabilizálás helyett a nagyhatalmak közötti stratégiai versengésre, a szembenállás koncepciójának megszilárdítására törekszik.

Közölte, hogy közte és a Mike Pompeo amerikai külügyminiszter között létrejött megállapodás alapján Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes és Marshall Billingslea amerikai elnöki fegyverzetügyi megbízott videokonferencia keretében tárgyal majd hadászati kérdésekről.

Kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok valóra válthatná a Németországban állomásoztatott nukleáris fegyverei Lengyelországba való átcsoportosításra vonatkozó elképzeléseket. Lavrov a varsói amerikai nagykövet, Georgette Mosbacher
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 19:32
Pompeo: a külügyi főfelügyelőt azért mentették fel, mert gátolta a minisztérium munkáját
A tárcavezető egyúttal cáfolta, hogy Steve Linick felügyeleti igazgatónak azért kellett volna távoznia, mert részt vett a Donald Trump amerikai elnök ellen a demokraták által indított alkotmányos felelősségre vonási eljárásban (impeachment).

Pompeo elmondta: ő javasolta Donald Trumpnak Linick felmentését, mert álláspontja szerint a tisztségviselő nem látta el megfelelően a feladatát és "gátolta a külügyminisztérium munkáját". További konkrétummal azonban a miniszter nem akart szolgálni. A The Washington Post idézte a külügyminiszter egyik helyettesét, Brian Bulataót, aki kifejtette, hogy a Linick iránti bizalom akkor kezdett fogyatkozni, amikor tavaly egy karrierdiplomatákat érintő személyzeti ügyekben, éppen a Linick által folytatott belső vizsgálatról szivárogtattak ki információkat a médiának. Bulatao szerint a felmentett igazgató fütyült a Mike Pompeo által meghirdetett etikai elvárásokra is.

Steve Linick az előző amerikai elnök, a demokrata párti Barack Obama kormányzata által
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 07:04
Koronavírus - Rjabkov: tárgyalások folynak amerikai lélegeztetőgépek Oroszországba szállításáról
lélegeztetőgép is, amelyből New York és New Jersey állam is kapott, de nem használta fel őket.

Miután Moszkvában és Szentpéterváron kigyulladt és hat koronavírusos beteg halálát okozta két Aventa-M, Oroszországban vizsgálat indult és felfüggesztették a gépek forgalmazását, a tengerentúlra eljuttatott példányok pedig amerikai szövetségi katasztrófa-elhárítás (FEMA) raktárába kerültek. Hétfőn lecserélték a gépet gyártó Uralszkij Priborosztroityelnij Zavod (UPZ) ügyvezető vezérigazgatóját.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Washinton Examiner című lapnak vasárnap kijelentette, hogy "úton van" Oroszországba egy 200, Kaliforniában gyártott lélegeztetőgépből és tesztrendszerekből álló amerikai segélyszállítmány. Az Amerika Hangja szerint az első 50 darabot szerdán, a többi 150-et pedig jövő kedden szállítják le Moszkvába.

Rjakbov egyébként hétfői előadása során azt mondta, hogy az Egyesült Államok, röviddel az ázsiai és csendes-óceáni térség után, Európába is közepes és rövid hatótávolságú
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 19:42
Mike Pompeo felmentette a felügyeleti igazgatót az amerikai külügyminisztériumban
"Kulcsfontosságú, hogy teljes bizalmam lehessen a felügyeleti igazgatóként szolgálatot teljesítő kinevezettekben. A jelenlegi igazgatóval kapcsoltban immár nem ez a helyzet" - írta Pompeo a Nancy Pelosi házelnöknek címzett levelében, amelyben döntéséről tájékoztatta a demokrata párti politikust.

Steve Linick az előző amerikai elnök, a demokrata párti Barack Obama kormányzata által kinevezett tisztségviselő volt a minisztériumban, s szerepet vállalt a Donald Trump elnök elleni tavalyi impeachment (felmentést célzó) eljárásban, amelyet demokrata párti törvényhozók indítottak el. Tájékoztatást adott a képviselőház és a szenátus nyolc bizottságának, s ő adta át a törvényhozóknak azokat a dokumentumokat, amelyeket a minisztérium Rudy Giulianitól, Trump személyes ügyvédjétől kapott. Ezekben a dokumentumokban esett szó Joe Bidenről, az Obama-kormányzat alelnökéről - aki a demokraták elnökjelöltje lesz várhatóan a novemberi választásokon -, és az akkori ukrajnai amerikai nagykövet, Marie Jovanovich
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 07:04
Peking ellenzi, hogy az amerikai kormányzat szigorítja a vízumkiadást a kínai újságírók számára
gyakorlatilag kiutasítva őket az országból. Az érintett újságírók nem dolgozhatnak újságíróként Hongkongban és Makaóban sem. Kína továbbá külföldi kormányzati képviseletnek nyilvánított öt amerikai médiumot - Voice of America, The Times, The Journal, The Post, Time -, amelyeket Washington által irányított ügynökségeknek bélyegzett.

Ez volt a válasz arra, hogy Washington korlátozást vezetett be az Egyesült Államokban működő kínai állami sajtóképviseleteknél dolgozó kínai munkatársak számát illetően. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter akkor úgy kommentálta az intézkedést: a korlátozás az amerikai fél válasza arra, hogy Kína februárban bevonta három, a Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap Kínából tudósító munkatársának sajtóengedélyét. Peking akkor azért utasította ki a WSJ három újságíróját, mert a lap február 3-án leközölt egy cikket, amelyet Peking a kínaiakkal szemben rasszistának és kirekesztőnek minősített. A kérdéses írás egy véleménycikk volt, amelyet nem a lap munkatársai írtak, a három
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 14:21
Koronavírus - Kreml: Trump felajánlotta Putyinnak, hogy orvosi berendezéseket küld Oroszországba
a csütörtöki eszmecsere folyamán megvitatta az olajpiaci helyzetet is, kiemelve az új OPEC+-megállapodás időszerűségét, ez utóbbi szerintük nagyban köszönhető az orosz és az amerikai elnök együttműködésének, a megállapodás máris hatást gyakorolt az olajárak stabilizálására.

A két elnök hangsúlyozta az orosz-amerikai párbeszéd fontosságát. A Kreml szerint Putyin és Trump elégedett volt a konstruktív és tartalmas eszmecserével.

Egy nappal korábban a két külügyminiszter, Szergej Lavrov és Mike Pompeo beszélt egymással. Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatása szerint a megbeszélésen a világjárvány elleni kétoldalú együttműködésről esett szó, figyelembe véve a nemzetközi közösség minden tagja összefogásának fontosságát, összhangban az ENSZ és más multilaterális szervezetek vezetőinek felhívásával.

Lavrov és Pompeo megvitatta a globális biztonság kérdéskörét, megvizsgálva a kétoldalú párbeszéd élénkítésének lehetőségét a fegyverzetkorlátozás és a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:43
Pompeo az új iraki kormányfővel egyeztetett, Washington továbbra is hozzájárul Bagdad iráni áramvásárlásához
Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint Mike Pompeo külügyminiszter közölte a szerdán parlamenti bizalmat kapott iraki miniszterelnökkel, hogy Washington azért hosszabbítja meg Bagdad iráni áramvásárlási engedélyét 120 nappal, hogy ezzel is elősegítse az új iraki kormányzat sikerességét.

Az Egyesült Államok már többször is meghosszabbította az áramvásárlási engedélyt, hol 30, hol 120 napra. Az amerikai külügyminisztérium a legutóbb április 26-án 30 napos időszakra hosszabbította az engedélyt. David Schenker, a tárca közel-keleti térséggel foglalkozó államtitkára akkor azt nyilatkozta, hogy amikor munkába lép "egy hiteles iraki kormányzat", azonnal megvizsgálják a hosszabb időszakra történő hosszabbítás lehetőségeit.

Irak számára létfontosságú a szomszédos Iránból érkező villamosenergia. Az Egyesült Államok az áramvásárlás engedélyezése fejében folyamatosan azt szorgalmazza, hogy a nyersolajban gazdag Iraknak - amely az OPEC-tagországok második legnagyobb olajkitermelő állama - meg
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 07:05
Koronavírus - Mike Pompeo ismét Kínát teszi felelőssé a járványért
Az amerikai diplomácia irányítója szerint Kína megelőzhette volna százezrek halálát és megtakaríthatta volna a gazdaság hanyatlását világszerte, ha időben jelzi a vírus terjedését és átláthatóan nyilatkozik meg a járvány ügyében.

Pompeo ugyanakkor újságírói kérdésre is tartózkodott attól, hogy megismételje vasárnapi interjújának azon állítását, mely szerint Washingtonnak "jelentős számú bizonyíték" áll rendelkezésére arról, hogy a vírus egy kínai laboratóriumból szabadult ki.

A miniszter csupán azt ismételte meg, hogy Peking tudott a vírus terjedéséről és megakadályozhatta volna a világjárvány kirobbanását. "Volt választási lehetőségük, de úgy döntöttek, hogy elfedik a járvány vuhani kirobbanását" - fogalmazott.

Az amerikai politikai élet szereplői egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek a járvány eredetéről. Kedden például Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a Pentagonban tartott sajtótájékoztatón azt mondta: változatlanul nem tudható
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 18:32
BÉT - Estek a vezető részvények
olvasatnak megfelelően gyengék voltak. Nagyobb vállalati jelentések, amelyek mozgathatták volna a piacokat, nem voltak.

A hazai parketten gyengélkedtek a vezető részvények, a nemzetközi iránnyal párhuzamosan itt is inkább profitrealizálás látszik. Az OTP, a Magyar Telekom és a Richter esetében volt komolyabb visszaesés. Ugyanakkor, például az elmúlt hetek teljesítménye alapján az OTP volt a legerősebb a nagypapírok között, volt tehát tere a profitrealizálásnak vagy a korrekciónak - mondta.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap egy interjúban azt mondta, "több jelentős bizonyíték" van arra, hogy az új koronavírus egy vuhani laboratóriumból ered. A miniszter ismét hangot adott azon álláspontjának, hogy a kínai kormányzat "mindent megtett annak érdekében, hogy a világ ne szerezzen tudomást időben" az új típusú koronavírusról. Donald Trump amerikai elnök korábban ugyancsak kijelentette, hogy látott bizonyítékot a kapcsolatra a koronavírus és a vuhani laboratórium között. Az elnök konkrétumokat
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 17:52
Koronavírus - Amerikai hírszerzés: a koronavírust nem ember állította elő
Az állásfoglalásban a DNI hangsúlyozta: a hírszerző közösség álláspontja a nemzetközi közösség széleskörű tudományos konszenzusát tükrözi.Az igazgatóság ugyanakkor megerősítette, hogy továbbra is vizsgálatot folytatnak a vírus eredetének felderítésére, s vizsgálják azt a felvetést is, hogy a vírus nem egy kínai laboratóriumból szabadult-e ki véletlenül. Mint a közlemény fogalmazott: a hírszerző közösség "továbbra is kérlelhetetlenül vizsgálja a felmerülő információkat és hírszerzési jelentéseket annak érdekében, hogy meghatározza, vajon a járvány fertőzött állatokkal történt érintkezés, vagy egy vuhani laboratóriumban történt baleset következtében szabadult el".

A közleményt azt követően tette közzé a hírszerzési igazgatóság, hogy Donald Trump elnök és Mike Pompeo külügyminiszter is azt sugalmazta, hogy a koronavírus a vuhani virológiai kutatóintézetből szabadult ki emberi hanyagság miatt.

Az első vírusfertőzéseket a vuhani élőállat-piachoz kötötték a szakemberek, feltételezve,
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 23:32
Koronavírus - Az Egyesült Államok gazdasági csomaggal segíti Grönlandot
szögezte le az amerikai tisztségviselő.

Majd kifejtette: Kína más jellegű kihívást képvisel. "Azt állítja, hogy érdekei középpontjában az Arktisz természeti erőforrásai és a tengeri szállítás lehetőségei állnak" - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy Kína már 2018-ban felvázolta a Sarkvidéki Selyemút tervét, és Peking jelezte, hogy aktívabb szerepet kívánna az Arktisz ügyeinek irányításában. "Csak Arktisz-államok és nem-Arktisz államok vannak, nincsen harmadik kategória" - idézte a tisztségviselő Mike Pompeo amerikai külügyminiszter 2019 májusában, Finnországban elmondott beszédét. Majd leszögezte: az Egyesült Államok nem fogadja el Peking követelését az "Arktisz-közeli" állam státuszára.

A külügyi tisztségviselő utalt arra, Kína hogyan alkalmazza a "puha hatalom", és a nyomásgyakorlás és kényszerítés eszközeit szerte a világban. Példaként a Dániához tartozó Feröer-szigeteket emelte ki. Elmondta, hogy Peking nemrégiben azzal fenyegette meg a szintén széleskörű autonómiával rendelkező szigeteket, hogy
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 20:53
Borrell: az Európai Unió nem ismeri el az Izrael fennhatóságát a megszállt ciszjordániai területek felett
Josep Borrell arra reagálva mondta ezt, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Washingtonban szerdán kijelentette, a megszállt palesztin területeken lévő zsidó telepek esetleges annektálása az új izraeli kormány ügye. Ciszjordánia esetleges bekebelezéséről "az izraeli kormány hozza meg a végső döntést".

Palesztin vezetők elítélték csütörtökön Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kijelentését.

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a zsidó telepek gyors bekebelezését sürgette, míg centristának tartott korábbi vetélytársa, leendő partnere az egységkormányban, Beni Ganz fokozatosabb folyamatot látna szívesebben.

Josep Borrell nyilatkozatában aláhúzta, az unió álláspontja szerint az annexió a nemzetközi jog súlyos megsértését jelenti. Az Európai Unió továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását és annak szélesebb körű következményeit, szükség esetén azoknak megfelelően fog eljárni.

A nemrégiben tartott izraeli választásokra utalva azt írta, az unió tudomásul veszi a
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 17:12
2/31
Képek, videók
kecskeméti hadgyakorlat.j
agica2004
2010. május 03. hétfő, 15:14
Hadgyakorlaton:)
monni33
2008. február 24. vasárnap, 14:51
Donald Trump és M.Jackson
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:44
Donald Trump és Hillary C
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:43
Donald Trump és az apja,
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:42
Donald Trump első feleség
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:36
Donald Trump családi váll
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:36
Donald Trump
csigamalac
2010. július 12. hétfő, 15:25
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Címkék
jelenlegi igazgatóval, nagypapírok között, többi 150-et, csütörtöki eszmecsere, elmúlt hetek, Szergej Lavrov, minisztérium Rudy, kínai újságírók, járvány eredetéről, Amerika Hangja, Brian Bulataót, Benjamin Netanjahu, Nancy Pelosi, kérdéses írás, Donald Trumpnak Linick, megszállt palesztin,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.