Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 06:29 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Író vagyok, 2. Tudósítás Magyarországról
... VAGY INKÁBB CSAK EGY TÚLÉLŐ A SOK KÖZÜL, akik már nem tudják elmondani mindazt, amit elhallgat az utókor elől az aktuális hatalom által irányított média? Sorra kapom a gúnyos megjegyzéseket, amiért ÍRÓNAK nevezem magamat. A gúnyolódóknak szól az ÚJABB SOROZATOM (amit már sokadszorra másolok be az idővonalamra)
2. RÉSZ: TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL
Ezért, 2013-ban - egy magát ingyenességgel hirdető kiadónak - megküldtem a kéziratot, és vállalták a megjelentetést. Meg is jelent Matriota Milona álnéven.
A neten megrendelhető az összes internetes könyvkereskedésnél! A google, vagy bármelyik keresőbe beírod, hogy: Matriota Milona: TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL és máris sorra megjelenik a sok internetes könyvesbolt elérhetősége.
Csakhogy, Matriota Milonát senki nem ismeri és ki az a bolond, aki kb. 6.000,- Ft-ot adna érte??? A Líra Könyvesboltokat jelölték meg az üzletben való megvásárlásra, viszont, nem teszik ki a polcokra és csak az eladói pultnál lehet MEGRENDELNI NÉV, TELEFONSZÁM,
furaila, 2019. szeptember 23. hétfő, 22:54
A kádári suttyom-terror mai napság is folytatódik
Már megint elromlott a kapucsöngőm!
*
Nem lenne érdekes, mert Murphy szerint is, ,,ami elromolhat, az el is romlik"!
Csakhogy, az én csöngőm az kb. egy hétig tart, mert utána vagy:
1.) átkódolja valaki, és amikor megnyomja a csöngő gombomat, annál fog szólni, aki átkódolta. Már ezzel sem törődnék, ha nálam is szólna! De nálam nem szól!
2.) Vagy pillanatragasztót folyat valaki a nyomógombba úgy, hogy azt soha többé ne lehessen megnyomni!
*
Úgy jártam a közelmúltban, hogy egy hétig várnom kellett a csomagküldőt, mert első alkalommal hiába csöngetett... Senki nem hallotta?
Viszont találtam a postaládában egy cédulát, hogy nem talált a megadott címen és hívjam vissza a cédulán lévő QR kód segítségével. Ezt sajnos nem tudtam megtenni. Nekem csak egy - ismeretlen módon ,,ikresített" - nyomógombos, feltöltős ,,nyanyafonom" van.
*
A megadott telefonszámokat sem tudtam felhívni az őskövület telefonomról... Nem
furaila, 2016. december 01. csütörtök, 08:31
A magára hagyott nemzedék árulói
*
*
Ezen ismeretek birtokában már tudtam, hogy sem a jobbosnak, sem a balosnak mondott politikusok nem fognak semmit tenni - a kádári időkben a társadalom peremére taszított és 1990 után ott felejtett - nehéz-sorsúakért! Hiszen, ahhoz el kellene ismerni a tenger-sok panaszt, amit tartalmaztak a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" című szociográfiai pályázatra érkező pályamunkák.

Köztük a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL c. középdíjas szocioregény, amit én írtam és 2013-ban jelentettem meg "MATRIOTA MILONA" álnéven a magát ingyenességgel hirdető kiadónál! Ezt a könyvet nem tették ki a forgalmazásra kijelölt Líra Könyváruház polcaira, hanem külön meg kellett rendelni a pultnál és egy hét múlva érte mehettél volna, ha egyáltalán tudtál volna róla!

Így fordulhatott elő az a mostani méltatlan élethelyzet, hogy meg kell vásárolnom 18 eladhatatlannak nyilvánított kötetet 98.000,- Ft-ért! (A havi nyugdíjam 62.000,- Ft!)
*
*
Ugyanez lett a sorsa
furaila, 2016. október 08. szombat, 04:32
A Paktum miatti "tudatlanság"- "félismeretek" felelőtlensége
el "kell" venni minden lehetőséget!

Csakhogy, én ebbe nem tudtam beletörődni és magánkutatásba fogtam. Tartoztam vele magamnak, de legfőképpen - az utókornak.

Kutakodásom eredményeként született

- a Tudósítás Magyarországról... című szociográfiám, mellyel pályáztam a Magyar Írószövetségnél és egy középdíjat http://furaila.xfree.hu/55534 nyertem 1998-ban.
A megjelentetését nem győztem kivárni és - egy magát ingyensséggel - hirdető kiadónál megjelentettem, Matriota Milona álnéven. Azonban olyan árat állapított meg a kiadó, ami miatt - meg más praktikák miatt - sem lehetséges a forgalmazása...

2003-ban pályáztam őseim városában, Kunszentmiklóson megjelenő helytörténeti- néprajzi pályázaton egy néprajzi leírással, amivel szintén sikerült díjat nyerni. Azonban ez is agyon lett hallgatva, nemhogy megjelentetve!
Amikor megnyitottam 2006-ban az ingyenes TVN-es furaila blogomat, akkor az elsők között bemásoltam ide:
furaila, 2015. március 19. csütörtök, 15:59
Jó reggelt Fidesz! Jó reggelt Miniszterelnök Úr!
legszívesebben beszél." Azonban él Magyarországon egy nemzedék, akinek az jutott osztályrészül, hogy elveszítse ezen tudását. Róluk szeretnék hozzászólásomban szólni (kiáltani!).

1998-ban, a Magyar Napló szociográfiai pályázatot hirdetett, "A magyarság önképe az ezredfordulón" címmel. A pályamunkák olyan "önképet" tükröztek, hogy jobbnak látták az egészet agyonhallgatni.

Ennek ellenére van szerencsém ismerni a "Bízom Külkertesben!" jeligéjű, díjnyertes pályamunkát, melyben a szerző (Matriota Milona) egy 1946-ban született gyermek felnőtté válását és életének ötven évét kíséri nyomon.

A szociográfiát olvasva, azt is megtudhatjuk, hogy a II. világháború utáni Magyarországon milyen "elvárásoknak", "követelményeknek" kellett megfelelnie. Megtudhatjuk, hogy ezek az úgynevezett "követelmények", természetesen időszakonként változóan, a mindenkori hatalom érdekeit szolgálták. (Mint például, az 50-es években az erőszakos kollektivizálási és proletarizálási törekvések...)
furaila, 2015. február 28. szombat, 08:56
Folyton-folyvást magyarázkodni kényszerülők
Miből gondolja bárki is, hogy pont rám, a törvényen kívülire lenne szüksége a szervezkedéséhez?

Nem inkább nekem kellene esdve kérni Önöket, hogy segítsenek nekem végre kiszabadulni abból a házi őrizetből, amivé tehette otthonomat a mindenkori hatalmat kiszolgáló - titkos-szolgálati- rokonnak álcázott megbizott? Aki zsarolhatósága miatt bármit megtesz azért, hogy úgy éljem le az életemet, mintha meg sem születtem volna és soha semmiben nem lettem volna segítségére sem a családnak (amelyik ,,fölnevelt") sem, pedig a nagyobb közösségnek!

Csak szabad ember küzdhet mások, vagy bárki szabadulásáért!

Talán, ezért támad engem az, akit húgomnak hittem "szüleink" haláláig... 1976 óta, az első rádiós szereplésem óta - valóságos erkölcsi megsemmisítő hadjáratott indít ellenem...

De már korábban is, amikor ott éltem közöttük, velük és mindig, mindent elvettek és elvitattak tőlem, de még az érdemeimet is ellenemre voltak képesek fordítani... Én meg - egyszer csak nemet
furaila, 2015. február 09. hétfő, 09:23
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 10. r.
Életében először volt nőgyógyászaton. Az orvos azzal fogadta:
- ,,De sietős!"

Mert éppen iskolanapon volt a rendelés - félórai várakozás után bekopogott. Nem akart egyetlen órát sem mulasztani. (Egy tanév alatt megvolt szabva mennyi igazolt, és igazolatlan mulasztás miatt még nem zárják ki a tanulót...)
És, ezt el is mondta a lakóhelye szerint illetékes nőgyógyásznak. Soha nem felejti el a döbbenetet az arcán! Amikor megvizsgálta, közelharcot vívott vele - Milona meg saját magával, hogy széttárja magát! Már kiabált vele:
- Lazítsa el magát, mert így nem tudom megvizsgálni!
Nagy nehezen megvizsgálta és azt mondta:
- ,,Sérült, gyógyulófélben lévő szűzhártyamaradvány. Most már értem, miért olyan sietős: grav. II-III.!"
Mondta, gúnyosan elhúzva a száját, majd hozzátette:
-,,Azt hiszem az iskolát is elfelejtheti egy időre!".

Eljött a ,,nagy" nap: december 30-a. Szinte visszafojtott lélegzettel várt
furaila, 2014. február 20. csütörtök, 05:08
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 9. r.
Már második alkalommal nem jött meg a menstruációja. Nem tulajdonított jelentőséget ennek sem, mert volt úgy, hogy csak minden harmadik hónapban jött meg. Most sem foglalkoztatta a dolog különösebben, mert nem is volt teljesen tisztában azzal, hogy mi történt vele valójában azon a grundon.
Az biztos, hogy Hasdó Bence közeledését visszautasította és utálta a váratlan felbukkanásait.
Az azonban gyanús kezdett lenni, hogy a derékbősége teljesen megváltozott. De ez csak addig érdekelte, míg öltözködött, mert közben memorizálta a leckét, amit arra az iskolanapra kellett (volna) tudni. Erre, meg arra figyelt, nehogy otthon hagyja valamelyik füzetét, vagy tankönyvét!

Milona benne volt egy életprogram megvalósításában úgy, hogy észre sem vette: azon a szeptember eleji éjszakán gellert kapott az életpályája és ettől a gellertől átkerült egy másik pályára, ahol mások kezdték el élni az ő életét.

*
Októberben, egy este leszállt a villamosról, és amint befordult az utcájukba,
furaila, 2014. február 20. csütörtök, 05:04
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 8. r.
Visszatérve a GYANÚTLAN időkre, amikor még ,,Laci bácsi" oly barátságosan mosolyog a szülőinek hitt házuk kertjében azok előtt az orgona bokrok előtt... (lásd a mellékelt képet!) amelyek tövében kell majd töltenie az éjszakát!

Mert, bizony amikor megkezdődött az újabb tanév és ő nem volt hajlandó a továbbtanulásról lemondani, KIZÁRTÁK a HÁZBÓL. Úgy látszik, hogy megelégelték az iskola miatti késői ,,hazajárást"...
Milona mit sem sejtve bemászott a kapun, miután a kulccsal nem tudta kinyitni. Sajnos, a lakásajtó is zárva volt és a kulcsával azt sem tudta kizárni. Ekkor már kezdett félni, mert síri csönd és sötétség ült az egész házon. Rögtön tudta, hogy apa elment éjszakai műszakba dolgozni. Arról, viszont fogalma sem volt, hogy anya és a ,,húga" hova tűntek.
Csöngetett, de hiába. Ekkor, az előkertben összekuporodva meghúzta magát az orgonabokrok tövében. Egy idő után nagyon fázott. Ezért, visszamászott az utcára és elindult. Rótta a köröket a
furaila, 2014. február 20. csütörtök, 04:58
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 7. r.
ebbe akkor még bele sem tudott gondolni!
Milonának csak az volt furcsa, hogy a többi harmadéves még mindig a tanműhelyben töltötte tanulóidejét! No, de ez is jó volt valamire, mert kapott ösztöndíjat meg bérpótlékot a teljesítménye után.

Egy nap nagyon vidámak voltak varrónő kolléganői. Föl is tűnt neki, hogy sorra mennek az irodába és visszafelé mindegyik egy borítékot tart a kezében. Ő meg mit sem sejtve varrt tovább. Csakhogy, hallja ám, amint kiabál az irodista lány, hogy
- Matriota Milonának nincs szüksége a fizetésre?
- Fizetés? Nekem? De, hát én még csak tanuló vagyok?
Rebegte hitetlenkedve az ügyintézőnőnek.
- Na és aztán! Úgy csinálsz, mintha nem is tudnál az ösztöndíjadról, ami neked is jár, mint minden tanulónak! Plusz még amit megtermeltél a műhelyben.
Amikor meglátta a nő kezében a borítékot, már tudta, hogy az az övé és nyúlt érte.
- No, nem addig-a! Előbb írd alá az ívet!
Mondta a nő, miközben az asztalon lévő nagy papirosra mutatott.
furaila, 2014. február 20. csütörtök, 04:55
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 5. r.
De, most boldog volt, mert Levi betöltötte minden gondolatát. Nagyot dobbant a szíve - akkorát, hogy nyelnie kellett, nehogy kiugorjon a torkán, amikor meglátta élete első- igaz szerelmét a szemközti Jégbüfé előtt.

Annyi mindent szeretett volna Levitől kérdezni! És főleg, annyi mindent szeretett volna mesélni neki a tanműhelyről, Klári néniről, a lányokról, a pesti Belvárosról, miközben elindultak a közeli villamosmegálló felé.

Levi megfogta a kezét. Meleg, erős szorítású keze, aranyszőke haja, kócos szemöldöke, zöldes fényű, bölcsességet sugárzó szeme, határozott ívű "sasorra", lágy vonalú- (és már azt is tudta, hogy milyen finoman puha) középen cakkos, rózsaszín szája, selymes, kamaszosan ritkás, pihés szakálla, sportos teste úgy vonzotta, hogy így kéz- a kézben elsétált volna vele a világ végéig is...
Biztonságban érezte magát, ha vele volt. Másfél évvel volt nála idősebb, de legalább tíz évvel érezte okosabbnak.

Levente közben halkan, de határozottan beszélt arról,
furaila, 2014. február 18. kedd, 20:27
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 4. r.
Ezért sem érezte annyira tragikusnak, hogy ipari tanulónak adták, mert ott lebegett előtte a munka melletti továbbtanulás lehetősége! Azonban, akkoriban ipari tanulónak sem volt egyszerű elszegődni, mert kiderült, hogy Milonát oda sem akarták fölvenni. De ezzel ő úgy volt, hogy ,,ez nem az én gondom, hanem a szüleimé...".
Neki igazán mindegy volt, hogy milyen szakmára adják oda, ha nem lehet tanító!

Ezért, aztán ,,gondtalanul" elment az iskola űttörő-csapatával sátortáborozni! Anya oda ment utána. Majd, szinte a fülemnél fogva vitte a VII. ker. hivatalba megkötni az iparitanuló-szerződést.
Nagy veszekedés előzte ezt is meg, mert nem volt anyakönyvi kivonats. Azon vitatkoztak apával, hogy kinek lett volna a dolga erről - még időben - gondoskodni. Végül, anya ment el a VIII. ker. anyakönyvi hivatalba egy újat csináltatni.
Azzal azután együtt visszamentek a szerződést megkötni anya munkahelyével, ahol ő már évek óta dolgozott, mint
furaila, 2014. február 18. kedd, 20:26
1/2
Képek, videók
Határ Magyarországról néz
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:35
Utókor
bocskai63-71
2009. szeptember 29. kedd, 07:21
hatalom.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 10:53
Hatalom.jpg
scorpionsrose
2017. április 23. vasárnap, 14:57
Mert a hatalom védi
gezemice1949
2016. augusztus 02. kedd, 11:49
Hatalom-SÖTÉTKÉK
1vargaildyko
2015. december 15. kedd, 08:07
Hatalom-ERDŐ
1vargaildyko
2015. április 16. csütörtök, 07:12
O.V.-hatalom.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:46
O.V. hatalom, dicsőség.jp
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:28
Hatalom-BARNA.jpg
1vargaildyko
2014. január 18. szombat, 10:55
a hatalomért mindent.jpg
agica2004
2014. január 08. szerda, 18:16
a tudás hatalom.jpg
dnemethk
2014. január 02. csütörtök, 13:54
hatalom.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:50
A hatalom.jpg
basikele
2013. január 09. szerda, 00:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.