Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 12:36 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kihirdette díjazottait az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága
szombati közleménye szerint az év legsikeresebb műemlék-helyreállításainak adományozott ICOMOS-díjjal ismerték el a gödöllői Grassalkovich-uradalomhoz tartozó, barokk eredetű, erősen leromlott állagú Várkapitányi lak külső és belső felújítását, annak az épülethez illő közösségi hasznosítását.

Szintén ICOMOS-díjat ítéltek oda a fővárosi Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga helyreállításáért, az épület példaértékű restaurálásáért, centrális terének kulturális hasznosításáért.

A harmadik ICOMOS-díjat a budapesti Stefánia út 20. alatti volt Ligeti-műteremház helyreállításáért adták, amelyet az egyedi történeti terek példa értékű hasznosításával, az új építészeti elemek és a történeti építészeti adottságok új funkciót is szolgáló összhangjával indokoltak.

A Példamutató Műemlékgondozásért díjjal - amellyel a műemlékek szakszerű fenntartására, megőrzésére, és az épített örökség közösségépítő jó gyakorlatára hívják fel a figyelmet - ismerték el a tíz éve folyamatosan megszervezett Budapest100
velemenyezd, 2020. április 18. szombat, 17:41
Koronavírus - Budapesti korlátozások: a Margitszigetet lezárják, a Városligetet nem
A Margitsziget szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között lesz "zárva".

A III. kerületben döntés született az Óbudai-sziget, a Római-part és a Kossuth Lajos-üdülőpart hétvégi lezárásáról. Ezek a területek napközben gyalogosan sem látogathatók majd, egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős gyalogos közlekedés és háziállat közterületi sétáltatása céljából sem lehet belépni.

Zugló önkormányzata nem tervezi a Városliget lezárását, de szigorúan ellenőrzi a korlátozások betartását. Továbbra is el akarják kerülni a korlátozások szigorítását, ezért nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy az előttünk álló hétvégén se tartózkodjon a Városligetben és más parkokban. Bár a Ligetet nem zárják le, a XIV. kerületi rendőrök, az önkormányzati rendészet munkatársai és az önkéntes polgárőrök ezen a hétvégén is nagy létszámban lesznek jelen a környéken és gondoskodnak a kijárási korlátozások betartásáról.

A XIII. kerületben továbbra sem látogatható a Népsziget és a Marina-part - írta honlapján az
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 18:36
Rendhagyó húsvéti körmenet az országúti ferenceseknél
Budapesten, a Margit körúti ferences plébániatemplom körül idén sem maradt el a húsvéti körmenet. Lendvai Z. Zalán plébános vezetésével április 12-én egy maroknyi kis csapat kísérte el a szentségi Jézust körútján a húsvéti nagymise végén.
................
A budapest-országúti Szent István Első Vértanú-plébánia hívei és családjai közül többen virággal és térdhajtással köszöntötték az Oltáriszentségben közéjük érkező Úristent egy-egy sarkon vagy éppen a Mechwart ligetben.
"Meglátogatta az ő népét" Videó

Forrás és videó: Országúti Ferences Plébánia
Magyar Kurír 2020.04.15
maroka, 2020. április 16. csütörtök, 09:21
Koronavírus - Városliget Zrt.: egyeztessen és intézkedjen a fővárosi és a kerületi vezetés
Fürjes Balázs pénteki Twitter-bejegyzésében hozzátette: megkérték Horváth Csaba zuglói polgármestert - akivel konstruktív beszélgetést folytattak -, egyeztessen Karácsony Gergely főpolgármesterrel. Ugyanis - mint írta - a Városháza tévedésben van, félrevezették Karácsony Gergelyt.

A Városliget Zrt. pénteki közleményében szintén azt írták: Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa megkereste Zugló polgármesterét, és felhívta a figyelmét arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester téves jogértelmezésével szemben, a jogszabály alapján, a Liget lezárása érdekében a zuglói önkormányzat jogosult eljárni.

Baán László arról is tájékoztatta a zuglói polgármestert, hogy sajtóhírek alapján Karácsony Gergely lezáratná a Városligetet, de mivel erre Zugló polgármestere jogosult, javasolta Horváth Csabának, hogy elődjével, Karácsony Gergellyel egymás közt tisztázzák a kérdést és mielőbb intézkedjenek.

A Városliget Zrt. azt írta: saját munkájával azonnal támogatja a meghozott intézkedések
velemenyezd, 2020. április 10. péntek, 19:22
Koronavírus - További turisztikai korlátozások országszerte
védelmében ne menjenek Keszthelyre, a keszthelyieket pedig arra, hogy most ők se sétáljanak a Balaton-parton.

Gárdony polgármestere, Tóth István a város közösségi oldalán látható videointerjúban jelezte: a helyi rendőrkapitányságtól és polgárőrségektől azt kérte, hogy húsvét hétvégéjén fokozottan legyenek jelen a közterületeken, s a vendégeket, nyaralótulajdonosokat vegyék rá a kijárási korlátozás előírásainak betartására. Mint mondta, erre azért van szükség, mert múlt hétvégén nagyon sokan érkeztek Budapestről Gárdonyba, a tóparton és a közparkokban sokan voltak, a vendéglátóegységek előtt pedig sorban álltak ételért az emberek.

Visegrádon pénteken 8 órakor lakosságvédelmi intézkedések lépnek életbe. Az önkormányzat a honlapján azt közölte: a város belterületén kizárólag az engedéllyel rendelkező helyiek vagy a városban dolgozók parkolhatnak, a 11-es főútba torkolló belterületi utak egyirányúak lesznek, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyeztetve pedig lezárják a turistaforgalom elől a Fellegvárba
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 12:11
Krónika 9. rész (közigazgatási törvénycsomag)
Párbeszéd: látszatként használják a parlamentetKocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint a nemzetközi felháborodás miatt a kormány látszatként használja a parlamentet, hogy megmutassa: működik a törvényhozás.

Közölte: az lenne a jó, hogy amikor van rá lehetőség, megvitatnának minden, a veszélyhelyzettel kapcsolatban megtárgyalandó javaslatot és így ülésezne a parlament. Ezzel szemben a veszélyhelyzet alatt "ilyen necces javaslatokat" hoznak be, éppen most, amikor az emberek, a szakmai szervezetek és az érdekképviseletek kevésbé foglalkoznak ezekkel - mondta.

Hangsúlyozta: inkább arról kellene beszélni, hogy mi lesz azokkal, akik elveszítették az állásukat, az egy értelmes vita lenne.

A képviselő is felvetette, hogy érthetetlen, miért fontos felhozni a nemváltoztatás kérdését a veszélyhelyzet alatt.

Közölte: minden problémás ponthoz benyújtanak módosító javaslatot, ha elfogadják azokat, támogatják az előterjesztést, viszont a jelenlegi formájában nem.

Független: a
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 18:43
Krónika 7. rész (közigazgatási törvénycsomag)
Orbán Balázs: folytatódhatnak a zöldfejlesztések a Ligetben

Kiemelten közérdekű beruházásnak minősülhet a Liget Budapest projekt, és a helyi önkormányzatok részéről változtatási tilalom nem lenne alkalmazható - közölte Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításait ismertetve kedden az Országgyűlésben.

Orbán Balázs kifejtette: ha önkormányzati rendelet ezzel ellentétes előírást tartalmaz, akkor helyette a törvényi előírást kell alkalmazni. Rámutatott: a javaslat benyújtására azért is szükség volt, mert a Fővárosi Közgyűlés által elrendelt változtatási tilalom a már folyamatban lévő zöldfelületi munkálatokat is megakadályozta. Ezek között említette a városligeti kis botanikus kert megújítását és bővítését, az 56-os terén kialakítandó zöld promenádot, multifunkcionális sportpályák megvalósítását, két kilométeres futókör kialakítását és egy újabb, kutyás élménypark kiépítését. Kitért továbbá a Városligetben található aszfalt- és
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 17:52
Koronavírus - LMP: most se helye, se ideje a luxusberuházásoknak!
A politikus helyes döntésnek ítélte az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos pluszjuttatását, szerinte azonban "nincs rendben, hogy úgy csinál a kormány, mint ha ajándékot adna". Pártja ezért azt kéri, hogy a kabinet 50 százalékkal növelje az ágazatban dolgozók bérét, amelyre megítélésük szerint megvan a fedezet a büdzsében.

Az önkormányzatok a védekezés frontvonalában vannak - mutatott rá a képviselő -, feladatuk az idősellátás, az otthon tartózkodó betegek és a karanténban lévők ellátása is. Megszorítások helyett ezért támogatni kell az önkormányzatokat, forrásokkal és védőfelszerelésekkel egyaránt - tette hozzá.

"Se helye, se ideje a luxusberuházásoknak" - folytatta, és azok leállítását követelte. Példaként a Liget Budapest projektet említette és a Hungaroring Zrt. milliárdos támogatását, megjegyezve: a sort hosszasan folytathatná. Szerinte ezek költségeit a védekezésre kellene fordítani.

Kijelentette: mind az önkormányzatok, mind az ellenzéki pártok partnerek a hatékony
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 13:31
Liget Budapest - Megszűnhet a főváros által elrendelt "zöldstop" a Városligetben
Az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslat a Városliget-törvényt is módosítaná, amivel megszűnne a Városligetben jelenleg érvényben lévő változtatási tilalom és elhárulna az akadály a park zöldfelületi fejlesztései elől - hangsúlyozza a beruházó.

A közlemény felidézi, hogy a főváros február végén döntött a Városligetet érintő változtatási tilalomról, amelynek következtében le kellett állítani a park zöldfelületi fejlesztéseit többek között a kis botanikus kert és az Ötvenhatosok terén kialakítandó promenád területén, de nem folytatódhatott a futókör, a multifunkcionális sportpályák és az új kutyás élménypark teljes zöldfelületi kialakítása, valamint a korábban leaszfaltozott felületek visszazöldítése sem.

A főváros által elrendelt változtatási tilalom ugyanakkor nem vonatkozott azon építési tevékenységekre, amelyek már építési engedéllyel rendelkeznek.

Így zavartalanul folytatódhattak a munkálatok a
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 22:04
Koronavírus - LMP: törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát
legfontosabb a veszélyhelyzet meghosszabbításának időtartamára vonatkozik.

Schmuck Erzsébet elmondta azt is, hogy az LMP fontosnak tartja, de nem elégségesnek a miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi lépéseket. A párt szerint drasztikusan át kell alakítani az idei költségvetést: a hazai gazdaság fejlődését szerintük nem szolgáló beruházások felfüggesztésével mintegy 600 milliárd forint csoportosítható át a védekezésre.

Ide sorolta a Paks II. beruházását és az ahhoz kapcsolódó Duna-hidat, a Budapest-Belgrád vasútvonalat, az új budapesti sportcsarnokot és a Liget Budapest projektet. Schmuck Erzsébet szerint a csaknem 600 milliárd forintos turizmusfejlesztési program "most nem aktuális", az összeg fele szintén átcsoportosítható.

Ezen forrásokból kell segíteni a munkájukat elvesztőknek és azoknak, akiket alacsony jövedelmük miatt nehéz helyzetbe hoz a jelentős élelmiszerár-emelkedés. Ugyancsak segíteni kell a válság által sújtott egyéni vállalkozókat, a kis- és közepes vállalkozásokat
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 12:21
Kurtág György rangos svéd zenei díjat kap
A kétévente, négy kategóriában odaítélt Rolf Schock-díjat Rolf Schock filozófus és művész alapította 1993-ban Stockholmban. A díjjal olyan embereket ismernek el, akik kiemelkedőt alkottak azon területek valamelyikében, amelyekben Rolf Schock maga is munkálkodott, így a logika és filozófia, matematika, képzőművészet, valamint zene terén - közölte a Budapest Music Center (BMC) hétfőn az MTI-vel.

Művészeti kategóriában korábban olyan alkotók kapták meg a díjat, mint Ligeti György zeneszerző, az amerikai Kronos Quartet, a svéd mezzoszoprán, Anne Sofie von Otter, Gidon Kremer hegedűművész vagy Wayne Shorter dzsesszkomponista és szaxofonos.

Kurtág Györgyöt az indoklás szerint szerteágazó és elmélyült alkotói, előadói és pedagógusi munkájáért találták érdemesnek a díjra.

"Kurtág György az egyik legkiválóbb ma élő komponista. Rendkívüli zeneszerzői életműve mellett előadóként is nevet szerzett magának. Nem csupán zongoraművei révén érdemes a díjra, de elkötelezett pedagógusi tevékenysége okán
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:15
Sleisz Gabriella indul 68 kilóban az olimpiai kvalifikációs birkózóversenyen
A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában rendezett múlt heti válogatópárharc után már csak egy kérdőjel maradt a hazai keretben. A nők 68 kilogrammos súlycsoportjára többen is pályáztak, Ritter Árpád szövetségi kapitány pedig szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt években 65 kilóban stabil válogatott Sleisz Gabriella lesz a magyar induló.

A nőknél Sleisz mellett Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (57 kg) és Németh Zsanett (76 kg) lép majd szőnyegre a BOK Csarnokban.

"Múlt héten Ukrajnában edzőtáboroztunk, hétfőtől pedig Dunavarsányban készülünk, ahol bolgár, román, olasz és spanyol versenyzők is vannak, így van kivel tréningezni" - mondta Ritter, aki szerint birkózói jó formában várják a budapesti viadalt.

A versenyen minden súlycsoportban két-két olimpiai kvótát osztanak ki.

A magyar csapat:

----------------

kötöttfogás:Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (67), Szilvássy Erik (97), Varga Ádám (130)

szabadfogás:Halidov Gamzatgadzsi (57 kg),
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 14:51
2/80
Képek, videók
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
Határozat bizottság 2010
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:55
04 fogadó bizottság.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:35
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
rádió-tv dijazottak
lacipecsenye
2013. február 03. vasárnap, 20:27
a díjazottak.jpg
agica2004
2010. december 20. hétfő, 15:08
KREATÍV DÍJAZOTTAK NOÉ OL
molnarerzsi
2010. december 07. kedd, 16:28
Díjazottak 2
btomike
2010. március 11. csütörtök, 20:31
Díjazottak 1
btomike
2010. március 11. csütörtök, 20:26
Díjazottak
pneerika
2008. május 19. hétfő, 00:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.